ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, קצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, רק מארז. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 10/10. לא מעוניין לשמוע את המחשב בכלל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא RGB וללא חלון. מארז מבודד רעש בלבד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
יש לי 8800GT ואני רוצה להרכיב מערך SLI כי אני קונה מסך ברזולוציה 1920X1200 יש לי מעבד E6600 וספק LIBERTY 400 שאני כנראה חייב להחליף (אלא אם תגידו אחרת ;D) אין לי צורך במעבד למפרט כי אני עובד אינטל ואקבל דרכם פאנרין בזמן הקרוב. אני לא מעוניין להוציא המון כסף על לוח אלא מעוניין בלוח עד 600-700 (לא נראה לי משתלם לקנות לוח במעל 1000 שקל) תודה מראש על העזרה
-
- 5 תגובות
- 700 צפיות
-
-
התקציב באמת אמיתי אבל לא בטוח שרלוונטי להתלבטות. אבל אם ההנהלה אומרת שצריך לרשום תקציב....... מחשב נייד DELL מסידרת VOSTRO מתאים לי כפשרה בין הסדרה המקצועית לסדרה הביתית. המחשב מיועד לסטודנטית במדעי הטבע אשר אמורה גם לעשות פרזנטציות של מודלים ועבודות מחקריות. ה VOSTRO קצת חזק פיזית ועמיד מהדגמים הביתיים יותר, בוודאי מתוצר אחר כמו HP או LG. דגמי LATITUDE יותר חזקים אבל המחיר....... המחיר....... ההתלבטות לגבי VOSTRO: מחשב דגם 1500 כבר לא מיוצר ויש רק שאריות במלאי החנויות. מפסידים איזה חצי שנה אחריות שהתחילה כבר כאשר המכשיר עזב את מפעלי דל. המכשיר טוב לי , יש בו מה שאני מחפש, למעט נתון אחד והוא כרטיס הרשת האלחוטי דגם 1390 שידוע בחולשתו הרבה. בבדיקה שנעשתה להשוואה עם כרט…
-
- 6 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום לכם . יש לי מחשב נייד HP Probook 4530s ועד כמה שידוע לי לא מותקן בו חיישן מיקום. אבל, אני שמעתי שיש תוכנה לאיתור מחשב נייד במידה ונגנב או נאבד. השאלה שלי, אם מישהו מכיר את תוכנה Computrace או תוכנה אחרת שאפשר לנסות אותה חינם. אבל האם התוכנה תוכל לעזור אם לא מותקן GPS במחשב נייד. שאלתי בתמיכה של HP אם אפשר להתקין חיישן מיקום של GPS במחשב נייד והם אמרו שלא ולא יודעים מי עושה את זה. מישהו אמר לי שאפשר להתקין אותו ביציאת USB. האם יש דרך להתקין אותו בתוך מחשב נייד. זה מחשב נייד חדש, תבינו אותי, חשוב לי מאוד לאבטח אותו כמה שאפשר, כי אני גם ארצה לקחת אותו מהבית וחשוב לי מאוד להיות בטוח שאפשר יהיה לאתר אותו במידה ונגנב או נאבד. תודה, אדוארד.
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורום ורציתי לדעת, המלצות, טיפים לפני שארכוש זכרון לשדרוג. ברשותי נייד HP PAVILION DV6160EA ובו 2 סלוטים של 512MB כ"א. אני רוצה לשדרג את הזכרונות (להחליף) השאלה שלי האם אני יכול לשדרג ל-2GB (אחד גיגה לכל כרטיס) או ישר ל-4GB (שני גיגה לכל כרטיס זכרון) או שיש מגבלה מסויימת במחשב? אגב באיזו מהירות אפשר לשדרג? תלוי במעבד או תלוי ב-? לצורך מידע נוסף, התקנתי CPU-Z על מנת לראות את המפרט, להלן התוצאות: ב-SPD הראה מהירות של 333MHZ. והציעו לי באתר אחר את ה- 667MHZ. הצצתי שיש גם ב- 800MHZ - (מבחינת מחיר זה לא משמעותי) אך האם זה לא משנה/משפיע על ביצועים? אודה על עזרתכם. ה.
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם ! אז אתמול קיבלתי את המחשב הנייד והתקנתי את כל ה דרייברים ל ווינדוס XP אבל יש לי בעיה יחידה עם הכרטיס רשת ! המחשב בא ביחד עם כרטיס רשת בשביל להתחבר למודם ישירות וגם רשת אלחוטית WIRELESS עכשיו האלחוטי עובד מצויין גלשתי כבר באינטרנט דרכו והשני לא עובד לי השם של הכרטיס רשת זה sis191 ethernet controller יש דרייברים באתר של ASUS הורדתי אותם ואני פשוט לא מצליח להתקין את זה ד"א באתר של ASUS כתוב בסוגריים שזה דרייברים גרסא בטא בשביל ווינדוס XP יכול להיות שזה גורם הבעיה ? דגם המחשב הוא Asus F5sl pro 50 series
-
- 2 תגובות
- 700 צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
אהלן, אחרי כ-4 שנים שהמחשב שלי שירת אותי נאמנה, הלך לו ספק-הכח. כבר בערך חצי שנה אני חושב לקנות מחשב חדש, כדי שהנוכחי ישמש את אמי לצרכי הפייסבוק והמתכונים שלה, והחדש ישמש אותי בשלי, אז כנראה שבני המאיה החליטו לשלוח לי סימן וכיבו לי את המחשב לצמיתות - עד שנחזיר לו את ספק-הכח. בכל מקרה, לענייננו - אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לצורכי גיימינג, סרטי HD, מוזיקה, אחסון וכו'. בואו נתעמק.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K בערך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6K. 2. מה שימושי המחשב? בעיקר גיימינג, המון סרטי HD 1080, אחסונם, מוזיקה, אינטרנט וכו'.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופ…
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
היי לפני כמה שנים קניתי מחשב דרך מפרט שהוצע לי פה בפורום אני מעוניין לשדרג אותו למטרת שיפור ביצועי המחשב בגיימינג(apex legends & c.o.d warzone) אין תקציב כי אני לא מעוניין במחשב חדש העדיפות לכמה שיותר זול מבחינת השדרוג המפרט שקיים: 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Fury Series (Can be ordered in Red, Blue, Black or White) - 8192MB - HX316C10F/8 Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI, HDMI video outputs - 2 PCI Express x16 slots - 8-channel audio - S/Pdif - Gigabit …
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
אהלן, אין צורך במסך וציוד היקפי, המחשב מיועד לחיבור לטלוויזיית LCD, חובה כרטיס מסך עם יציאת hdmi, מעבר לזה אין בקשות מיוחדות. המחשב ישמש רק לאינטרנט וצפייה בסרטי HD. התקציב עומד על 2000 ש"ח, אם ממש יש צורך אפשר לגלוש קצת יותר, המפרט צריך להיות מחנות אמינה באיזור חיפה\קריות. תודה
-
- 4 תגובות
- 700 צפיות
-
-
אשמח להמלצה למחשב שיהי בשימוש מעט לתוכנות אדובי [כפוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור], מעט לאופיס ולגלישה וצפייה בסרטים. התקציב כבכותרת עם אפשרות לחריגה קלה! חשוב שהמחשב יהיה די שקט וקריר [כלומר, הוא לא חייב להיות ללא רחש, אך יחסית שקט ומקורר שיהיה ניתן להשאירו דלוק בלילה] אין צורך בציוד נלוה [כמסך, מקלדת, עכבר ורמקולים]! ולא מתוכנן OC אני זקוק לזה די בדחיפות ואודה לכם מאוד על כל עזרה!
-
- 12 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלוםם לכולםםם :} תראו, פתחתי כבר פוסט על מפרט ב5000, אך התקציב ירד ב 500, לא מצאתי לנכון להקפיץ שוב את הפוסט... ותודה רבה למי שהגיב! מכיוון שהמחשב לא מיועד לי, אלא לאחותי..שגרה בדרום.. אני מעדיף (ואם זה לא מתאפשר אין בעייה..אפשר כל חנות..) שזה יהיה בבאר שבע. לא צריך ציוד היקפי...קופסא נטו (עם צורב דיוידי ...). ו.. עדיף לקחת קונרו\amd? אני מבולבל. תודה רבה!! :}
-
- 4 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שאלה קצת פחות קשורה למפרטים, אבל מכיוון שלא ראיתי פורום אחר שמתעסק בניידים אני יעלה את זה פה מאיפה לדעתכם מהרשימה הבאה מתחילים להופיע הספקים הרציניים של דל שאפשר לבטוח בהם ב 100 אחוז? http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=588884 האם יש איזשהו קאצ' בחברות שרשומות ראשונות ומציעות את המחשב במחיר של עד 300 שקל נמוך יותר מהאלה שאחריהן? (דוגמת נטשופס, הראשונה ברשימה)
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
מתי יוצא המחשב של DELL(אם יש תאריך) וכמה עולה? המחשב הזה עם המערז של האש. וסליחה שבאתי לפורום הזה כי לא ידתי איפה לכתוב.
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
ללא ציוד היקפי [מקלדת, עכבר,רמקולים, מסך] וללא כרטיס מסך המחשב הוא לאחי ויש לו כרטיס מסך ולכן אין צורך בקניית כרטיס המחשב לשימוש למשחקים קלים, הורדות וכדומה... המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E4500 Box ¤614 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE4500 לוח אם ASUS P5KPL-VM ¤498 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31142 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤433 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤343 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-2GBNQ צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤180 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מארז כולל ספק JSP-TECH H-550D-F25 400W ומאוורר 25ס"מ ¤317 http://skypc.co.il/product.asp?…
-
- 9 תגובות
- 700 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (מצגות, קבצים, מאגרי מידע) ניהול יומיומי (סרטים, אינטרנט, אייטונס), לעיתים עריכה גרפית פשוטה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אייטונס הכי כבד, נראה לי... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר אלחוטי. חיבור למקרן ולUSB כמובן 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא משהו שע…
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
היי, ברשותי המחשב הנ"ל ורציתי לדעת איך ניתן לשדרג אותו? - האם ניתן להחליף זיכרון RAM נ-1 ג'יגה DDR2 ל-2 ג'יגה (ואולי אפשר יותר?)? - האם ניתן להחליף את הHDD ב-SSD? האם יש SSD באותה המידה? - האם ניתן להחליף את המעבד? (מ-N270 ל-N280) - האם ניתן להחליף את הפאנל/מסך של המחשב (10.1")? - האם ניתן להחליף בטריה (היא חלק מהמחשב...)? - האם כדאי לעשות אוברקלוק? (מערכת קירור עלובה) - האם כדאי לעבור מ-XP ל-7? תקציב לא מוגבל לבנתיים. כל רעיון נוסף התקבל בברכה. כמוכן אשמח לקישור לחנות/מוכר איביי וכד' שממנו/ה ניתן לקנות את הרכיבים. בתודה מראש לכל העונים והעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב שמיועד להפעלת תוכנות כגון:פוטושופ cubase שיהיה ניתן להריץ עליו סרטים ורצוי שיתאים גם למשחקים. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
היי, החלטתי לקנות את Dell Inspiron 6400 אבל ממחקר קטן באינטרנט גיליתי שהשירות שלהם גרוע והמחשב נוטה להתקלקל הרבה. לכן החלטתי לנסות לחפש משהו אחר. מה עדיף לדעתכם באופן כללי: DELL, LENOVO, HP, LG או TOSHIBA. התקציב שלי הוא עד 5200 ש"ח. אשמח לשמוע המלצות. תודה
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד בסביבות ה7000 8000 ש"ח אני בעיקר צריך אותו לסרטים ולאוניברסיטה אבל חשוב לי שהוא יהיה חזק ואמין כי אני מתכוון לטייל איתו חצי שנה באוסטרליה. יש שתי דגמים עיקריים שאני מתלבט ביניהם. אשמח לקבל חוות דעת וגם הצעות נוספות. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=554&ser=1 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=523&ser=1
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
-
אני מחליף את המערכת שלי למערכת AMD והרכבתי לי מחשב חביב ביותר בתקציב לא מוגבל. רציתי לקבל את דעתכם... אם כן: מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4200+(2.2GHz) BOX - 2700 לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D - 830 זכרון: 1290 - OCZ EL DDR 1024MB 400MHZ PC3200 1GB (2*512MB) Platinum Rev 2 כרטיס מסך: eVGA Geforce 7800GTX 256MB 256-bit GDDR3 VIVO PCI-E x16 Video Card - 2475 סה"כ: 7295 ש"ח (יש מצב שאני קונה קירור גז למעבד מה שיוסיף עוד נתח נכבד לעניין ) אין צורך בשאר הציוד מאחר ואני נשאר עם הנוכחי: מארז:Thermaltake Kandalf VA9000SWA כונן קשיח: Maxtor 80GB ATA/133 (כאן טעון שיפור - אני פתוח להצעות ועדיף שיהיה זול וטוב ) CD-ROM: סתם משהו ג'נרי כי אני גם ככה…
-
- 14 תגובות
- 700 צפיות
-
-
אני צריך מחשב שיעבוד טוב לשימוש משרדי (אינטרנט, אופיס ותוכנות עסקיות) למשך כמה שנים המפרט צריך לכלול: מקלדת ועכבר בסיסיים (אני מעדיף Logitech) 2*1024MB זכרון 667 (לVISTA) דיסק קשיח 80 GB (אני מעדיף סמסונג) קירור למעבד שהוא יותר טוב מקירור סטוק תודה לעונים!
-
- 9 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום לכולם, ראשית, חייב לפורום הזה תודה. עזרתם לי להרכיב מחשב לפני כ6 שנים ששרד עד עצם היום הזה....זה לא קורה אצלי הרבה. לענייננו: במחשב ששבק יש מארז COMPUCASE TOWER מדגם שנמכר גם היום אם אני לא טועה (כולל בתוכו ספק HEC 300W). אני צריך מחשב לצרכי גלישה, ומעט מאוד (אבל צריך..) משחקים (סטייל פיפ"א ודומיהם. לא משחקים כבדים). לכן, המחשב לדעתי צריך להכיל כרטיס מסך פשוט/בינוני אך לא כרטיס ONBOARD. לא מתכוון להריץ סרטים וכו'. יש סטרימרים בבית... אני מתלבט האם להשתמש במארז הקיים ורק לרכוש חומרה חדשה, או להחליף כבר גם את המארז והספק על הדרך, מה שיכול להכביד על התקציב. אגב - המחיר צריך לכלול גם הרכבה. הסתכלתי קצת במדור של המפרטים המומלצים וגם קראתי קצת אחורה בפורום, אך לא מצאתי שרש…
-
- 4 תגובות
- 700 צפיות
-
-
צהריים טובים! אני מחפש לקנות מחשב נייד (למען האמת, שלושה...). להלן הפירוט: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית דו מימדית- תמונות. * גודל המסך: רצוי 15.6. בכל זאת, עריכת תמונות. * משקל רצוי: לא יותר מ- 3 ק"ג. * זמן סוללה": 4- 5 שעות בהחלט יכול להספיק. * יציאות מיוחדות: רצוי HDMI (כדי לחבר לטלוויזיה...) * בלוטות: כן! * גודל מינימלי של כונן קשיח: 250GB * צורב DVD: רצוי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא. המחשבים ירכשו בארץ. * העדפה לחברה כלשהי: לא. הומלץ לי על toshiba, אבל אין לי העדפות מיוחדות. אין גמישות בתקציב. ההעדפה היא ל- windows 7. חשוב שיהיה מספיק RAM לעיבוד התמונה. אשמח גם להמלצות על חנויות מחשב, רצוי מהמרכז. אני גר במודיעין, אז …
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-