עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. ברצוני לקנות מחשב חדש ואני צריך שתעזרו לי ב- מפרט של מחשב טוב ואמין. אני רוצה מחשב של אינטל, מעל 1 ג'יגה זיכרון ,אממ 160 ג''ב בוא נגיד, אמממ המחשב מיועד בעיקר להורדות סרטים מהאימיול והרבה הרבה להפעלת תוכנות . אני רוצה גם כרטיס מסך נחמד ,שיתמוך במשחקים חדשים אבל המחשב הוא לא כל כך למשחקים אבל שיהיה גם טוב למשחקים. אממ ושוב התקציב שלי זה גג עד 2000 שקל למחשב. אמממ עוד משהו מה אתם אומרים על מחשבי DUAL CORE של אינטל עם הליבה הכפולה? שמעתי מכמה אנשים שמבינים פחות או יותר ושמעתי שעדיף לא להביא מחשב עם הליבה הכפולה... אממ מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 565 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5000 ש"ח במזומן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, סרטים, קצת תכנות - כל זה ברמת שימוש יומיומית ובמקביל בד"כ. כמו כן משחקים, בעיקר FPS. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD MW, BF, FIFA, NFS ודומים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22-23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 10 תגובות
    • 955 צפיות
  3. שלום לכולם. אני רוצה מחשב נייד לשימוש מינהלי. אני מחפש מחשב נייד אמין עם אחריות טובה. חשיבות למסך בריא לעיניים ומקלדת נוחה להקלדה יחס ביצועים מחיר גבוה. קרוב שלי יהיה באזור ארצות הברית בעוד חודש אז אשמח לקבל הצעות בכיוון. לסיכום המחשב הכי טוב במחיר הכי נמוך שאפשר --לקבל הרבה ולתת מעט. תודה מראש לכל העוזרים. אם יש אפשרות לציין לי מקומות אפשריים ורשתות זולות בארצות הברית.

• 0 תגובות
    • 637 צפיות
  4. Started by OmniStrife,

עדיפות גבוהה לזכרון וכרטיס מסך, אין צורך במסך וציוד היקפי. תנסו לדחוף geforce סדרה 8 פנימה! תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 737 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! עד 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכי טוב לחסוך, אבל גם לנצל את הכל בא בחשבון במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה שפחות, 100 שקל מקסימום 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בעיקר למשחקים, אבל המחשב יהיה לשימוש ביתי של כל המשפחה, זאת אומרת שהשימוש העיקרי הוא משחקים, אבל הוא צריך להיות גם מהיר וטוב באופן כללי א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני רוצה לקנות…

• 3 תגובות
    • 680 צפיות
  6. היי! הערה: השאלה הבאה התאימה גם לפורום "אמצעי אחסון" וגם לפורום "ניידים", כך שמי שמתעצבן על כך שהיא מופיעה כאן שייקח בחשבון שהיא מתאימה לשני הפורומים (וכמובן שפרסמתי רק באחד). קניתי הארד דיסק חדש לנייד (2.5 כמובן). עד עכשיו היה לי בנייד הארד דיסק אחד, ויש עוד מקום ריק לעוד הארד דיסק. ב"סלוט" שבו נמצא ההארד דיסק הראשון, יש מעטפת מתכת לכונן שמתחברת אליו עם ברגים וחיבור שמחבר את יציאות הכוח והמידע של ההכונן אל ההארד דיסק. בסלוט הריק אין את 2 הדברים הנ"ל. למישהו יש מושג איך קוראים לחיבוריםוהמעטפת הנ"ל ואיפה אפשר להשיג אותם? (אגב, לא נראה לי שזה משנה אבל המחשב הנייד הוא Toshiba Satellite A300 1MO) תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. מחקתי כמה שאני בטוח שלא נחוצות. מה לגבי מה שכאן? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 650 צפיות
  8. Started by idan1836,

שלום, יש לי נייד מסוג HP PAVILON DV5 עם מערכת הפעלה ויסטה. אני רוצה למחוק את הBOOT עם תוכנה בשם MHDD כדי שיהיה אפשר להתקין את הXP במקום. בכניסה לתוכנה (MHDD) הדיסק הקשיח לא מזוהה ולכן צריך להגדיר אותו כMASTER. ניסיתי להכנס לBIOS כדי למצוא את האופציה להגדרת הדיסק קשיח אבל לא מצאתי. מישהו יכול לעזור כדי שהתוכנה תמצא את הדיסק קשיח או לתת פתרונות יצירתיים יותר להתקנת XP במקום ? תודה מראש 8)

• 13 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. שלום אני חדש כאן ואני יודה מאוד לכול מי שמבין ויעזור לי, אני מתכנן עוד כמה חודשים אחרי לקנות מחשב חדש בנתיים אני כבר עם INTEL מסריח 3 שנים ובנתיים הוא מפעיל כל משחק אבל אל הגדרות MEDIUM וזה מעצבן כי לפעמים זה גם נתקע.. אני צריך מחשב כזה : הרבה ראם , מעבד חזק מאוד, כרטיס מסך חזק, לא צריך מסך ולא צריך הארדיסק , וו תגידו מתי יצאו הכרטיסי מסך החדשים של וויסטה שמעתי שלא כדי לקנות מחשב עד שהם יצאו

• 4 תגובות
    • 685 צפיות
  10. אהלן, 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? בערך 4000 שקל, לא במזומן שטרות (אבל גם לא תשלומים - תשלום אחד בכרטיס אשראי) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, הורדות (שרת קבצים), סטרימינג של וידאו למחשבים אחרים, תכנות והרצת Database-ים של אורקל (כלומר מינימום 4 ג'יגה זכרון). 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא - המחשב הישן יעבור דירה וכנראה ש…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Brillix,

שלום לכולם , אני מתלבט באיזה מחשב לבחור לצרכים של : 1. גלישה באינטרנט 2. XBMC 3. עבודה קצת על אופיס. השימוש העקרי הוא HTPC בעיקר XBMC. הדגמים בינהם אני מתלבט הם : ZOTAC ZBOX HD-ID40 או ZOTAC ZBOX AD04 תודה מראש, עודד

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  12. שלום מבקשת המלצה לנייד העונה על הצרכים הבאים: * עד 7000 ש"ח * למטרת יישומי גרפיקה- דו מימד (פוטושופ) ואוטוקאד. שימוש בקבצים כבדים- חצי ג'יגה ויותר * הפעלה של מספר ישומים במקביל * מסך 15.4"- לא מבריק, שיתאים לשעות עבודה ארוכות * כונן קשיח החל מ-250GB * צורב DVD מובנה * חיי סוללה- פחות חשוב- כי אמור לשמש כתחליף שולחני *רכישה בישראל בלבד אשמח למספר המלצות מבעלי ניסיון ביישומים שפורטו בתודה מראש כימרה

• 4 תגובות
    • 864 צפיות
  13. שלום לכולם! אני מחפש עזרה בהרכבת מפרט למחשב עבודה. שימושי המחשב הם עבודה בתוכנת 2D ייעודית (שמאוד דומה ל-AUTOCAD). אני מחפש מחשב שיהיה בעיקר יציב נפשית במגבלות התקציב = סביב 2000 ש"ח. בנוסף, אשמח גם לשמוע המלצתכם למסך 22" במחיר טוב. תודה!

• 8 תגובות
    • 672 צפיות
  14. שני רכיבים אני כבר דיי סגור שיכללו במפרט של ה-HTPC שאני מתכנן לקנות: מעבד i7 2700K כונן SSD בנפח 120-200GB חשבתי ללכת לכיוון של מארז ITX קטן ושקט. האם מומלץ? האם ספק שיגיע עם מארזי ITX יסחוב מעבד כזה ? איזה לוח מומלץ? איזה מארז מומלץ? אני יודע שזה OverKill למשימה שלשמה הוא נדרש כרגע. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 חוץ מהמעבד והכונן א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC 3D HD טורנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציי…

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  15. אמא שלי רוצה לקנות לפטופ, תקציב 1000$,אנחנו גרים באמריקה ככה שאפשר להזמין מNEWEGG או אמזון לא משנה.. דגש על מעבד מהיר,Core 2 duo לפחות. אשמח עם הראם יהיה למפחות 2 גיגה,שיכולים לסחוב את המערכת כמו שצריך.. כרטיס מסך לא צריך משהו רציני,רק משהו בסיסי כמו ה8400 בשביל שעם האחים הקטנים שלי ירצו להריץ איזה משחק פשוט זה יעבוד חלק. כונן קשיח כמה שיותר גדול יותר טוב. טאץ פאד איכותי ובכלל חומרה חיצונית נוחה (מקלדת וכו') מסך 15.4 לפחות עדיף יותר. כמה שיותר סוללה.. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  16. שלום, אני מבקש המלצה למפרט מחשב ללא מסך עד 5000 ש"ח שהכי מתאים לפעילות חלקה עם כרטיס מסך ATI RADEON AII IN WANDER 8500 128MB אשמח לקבל גם יעוץ על ציוד מחשב נחוץ לקליטת שידורי לויין מהעולם דרך צלחת פרטית מקודדים וחופשיים בעזרת הכרטיס מסך הנ"ל בתודה וחג שמח!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. היי, בן דוד שלי ביקש ממני לבנות לו מפרט ב-5550ש"ח. המפרט לא כולל מסך, כונן דיסקים ולא שום ציוד היקפי. המפרט שאני בניתי הוא: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + Zalman 9500 Led כמות: 1 - מחיר: ¤1456 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤501 מארז: Coolermaster CM 690 Black כמות: 1 - מחיר: ¤457 קירור למארז: THERMALTAKE 130mm SILENT WHEEL כמות: 2 - מחיר: ¤30 ספק כוח: Corsair 450W 33A @ 12V CMPSU-450VXEU כמות: 1 - מחיר: ¤455 זיכרון: OCZ 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) Value CL5-5-5-15 כמות: 1 - מחיר: ¤535 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤391 כרטיס מסך: Gigabyte 8800GTS G92 512MB DDR3 Retail כמו…

• 9 תגובות
    • 875 צפיות
  18. Started by Naama800,

שלום לכולם,אשמח מאד מאד לעזרה. אני עומדת לקבל מחשב נייד. השימושים העיקריים יהיו אופיס ותוכנות סטטיסטיות כמו SPSS וSAS. הדרישה היא למחשב חזק, כמה שיותר אמין ועמיד וכמה שיותר קל. אין חשיבות לתקציב עד 7000 שח. אני מתלבטת בין לנובו יוגה 3 עם המפרט הזה: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid...; היתרון שלו הוא משקל מאד מאד קל (1.2) זה מהותי עבורי ומסך מגע (שזה נראה די נוח...). לבין X250 עם המפרט הזה: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid... כאן התרשמתי שהמעבד יותר טוב ובכלל מקריאה בפורום עולה שמדובר בסדרה מאד מאד מוצלחת ואמינה. מצד שני, המחשב מעט יותר כבד, המסך מעט יותר קטן ואין מסך מגע. אני מעדיפה איכות ואמינות על פני שלושת אלו, אבל האם בין המחשבים…

• 12 תגובות
    • 5.6k צפיות
  19. שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב ל64 ביט עם מינ' הוצאה, איזה מבין הרכיבים אני חייב להחליף?

20. Started by gabbay,

חג שמח לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שיהיה צקוך לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. HOTS, Battlefield... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בנוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. האם הוא יעלה לי משחקים כבדים על high כבר קניתי!!!!: מעבד: intel q6600 8mb לוח אם: DP35DPM - DRAGONTAIL/P-35 1333MHZ מארז: מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W+מייצב מתח כרטיס מסך: FX8800GT-512MB/DDR3/HDMI זיכרון: -2048MB PC8500-HYPER MEMORY-1066MHZ-KINGSTON דיסק קשיח: -500GB SATA II כונן: DVDRW X20 S.ATA מסך:LG 22 226WTQ 1:5000/2MS/DVI סט מולטימדיה-מקלדת אינטרנט+עכבר אופטי ארגונומי רמקולים מעוצבים USB ללא שנאי 420W מצלמת אינטרנט+מיקרופון+אנטי וירוס 2007 המערכת כוללת יציאה אופטית לחיבור קולנוע ביתי לאיכות סאונד מושלם.. הכול ביחד 5600 שקל. יש לי עוד איזה 400 שקל בתקציב האם כדי לקנות קירור למעבד או לכרטיס מסך אם כן אנא הציעו לי איזה.

22. Started by nir93,

מחשב לאמא שלי (שימוש ביתי, בלי אוברקלוק, לא מתכונן שידרוג), יש לחבר הנחה מאינטל. אני לא מבין יותר מדי בדברים כאלו אז אשמח לעזרה. בינתיים מה שחשבתי: מעבד Intel® Core™ i5-4570T Processor לוח-אם GIGABYTE Q87M-D2H זיכרון - 8GB Kit (4GBx2), 204-pin SODIMM, DDR3 PC3-12800 memory module כונן למערכת הפעלה - Intel® SSD 535 Series (240GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 16nm, MLC) ההתלבטויות: צריך למחשב מארז+קירור+ספק כוח - ראיתי במפרט דומה במפרטים המומלצים ספק כוח Seasonic S12II-520W or FSP Raider 550W or Antec Neo-Eco 520c, מתאים? המלצות בכללי לשלושת הדברים האלו? בכלל לא חשוב שקט האם לדעתכם כדאי כונן קשיח רגיל (לא SSD) בנוסף לכונן ה-SSD? יש משהו אחר ששכחתי (לא צריך מערכת הפעלה)? ת…

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  23. התבקשתי לברר כמה אפשר לבקש על מחשב יד 2 מעבד: AMD 2200 לוח: אני לא יודע בדיוק אבל יש עליו 2 סלוטים זיכרון DDR זיכרון: 512 (2 סלוטים תפוסים של 256) צורב: dvd lg מותקן עליו XP כמה אפשר לבקש/לקבל עליו? בתודה מראש

• 3 תגובות
    • 617 צפיות
  24. אהלן, מעוניין לקבל המלצה ללפטופ למתכנת. על המחשב להיות חזק בעל יכולת להריץ VS2010 בצורה חלקה ומהירה. על המפרט לכלול יציאת rs-232 או לחילופין אופציה לכרטיס הרחבה. מסך בגודל קטן 12-14" וקל ככל האפשר כדי שיהיה נייד אמיתי. עדיפות לאחד עם אופציה ל-docking station. הפיתוח יעשה על המחשב אך רובו דרך מסך, מקלדת ועכבר שיחוברו לדוקינג שלו. המחשב ינויד לצורך בדיקות באתר הלקוח בלבד. תודה.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום, אני מוניין לקנות מחשב חדש לצרכי צילום/סאונד/ שימוש כללי , הכוונה שיהיה די חזק (גם לצורך אריכות שנים של המחשב [המחשב הנוכחי שלי בן 7 בערך]). כמה שאלות שמעסיקות אותי: 1. אני חושב להשתמש בכרטיס onboard בשלב ראשון (אולי שדרוג אחר כך) - האם לצורך היישומים הרשומים פה זה הגיוני 2. מחירי ההרדיסקים יותר גבוהים לאחרונה , ויש לי כבר אחסון חיצוני אז חשבתי לקנות SSD כרגע למערכת ההפעלה, ולהשתמש בדיסקים החיצוניים הקיימים לשאר (ולהשלים הרדדיסקים פנימיים כשהמחירים ירדו קצת). זה הגיוני או שלא שווה להכנס ל SSD לישומים כאילו? 3. המארז ואופציות הקרור נבחרו ללא הבנה של ממש בעניין, אשמח להתייחסות/ הצעות שיפור (טובות/זולות יותר) 4. האם יש משהו ששכחתי – טעויות יסוד שלא שמתי לב אליה…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים