עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by wertuy,

היי, יש לי אזשהו בלבול קטן ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את העניין... הכוננים הקשיחים בלפטופים הם כונני 2.5 רגילים עם חיבור SATA? ראיתי פה אנשים מתייחסים לכונני SSD עם חיבורMSATA. מה הסיבה לקנות כונן עם החיבור הזה? ברוב הלפטופים אי אפשר להכניס 2 כונני SATA? אם אני רק מעוניין להוציא את הכונן הקשיח שבא עם המחשב ולהחליף אותו למשל בsamsung 840 evo 250gb sata [בלי כונן נוסף], זה אפשרי? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by shirnewman,

שלום, ותודה לעוזרים. 1. מחפשת מחשב נייד עד 5500 שח. (ואולי גם רלוונטי מחירי אילת) 2. שימוש המחשב לתוכנות: פוטושופ, פרמייר, אילוסטרייטור ואינדזיין (עריכה ועיצוב). 3. חשוב לי איכות התצוגה ולכן איכות מסך וכרטיס מסך טוב 4. יש עדיפות גדולה למחשב קל במשקל. 5. מתלבטת אם לעבור למק בתקציב הנוכחי האם זה רלוונטי (האם הגרסאות הזולות של מק מספיק טובות לצרכים שלי? וכמה זה בעייתי כשבבית יש מחשב נייח לא של מק?) 7. כלול עם מערכת הפעלה - לא יודעת אם יש צורך בספציפיות 8. מתל אביב אבל יכולה לקנות גם באילת לצורך מחיר נמוך יותר. 9. מתכננת קנייה בימים הקרובים 10. חשוב שהיו חיבורים ל usb + h…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. תכננתי לקנות מחשב מתי שמחרים של כפולי הלביה ירדו למחיר הגיוני עכשיו ראיתי מודעה לחנות מחשבים שיותר זולה מKSP מה שיוכל לגרום לכך שאקנה את המחשב יותר מקודם לדוגמא מעבד AMD 3800 כפול ליבה עולה 1999 הבדל של 90 שקל זכרון PQI אני לא מכיר אותם שמעתי עלהים פעם אז אם מישהו יכול להגיד לי איך הם נחשבים זכרון PQI 1024 DDR 400 עולה 480 שקל עכשיו חוץ מאלה רוב החלקים האחרים בחנות די דפוקים לוחות אם של אסרוק אני שם פה את הכתבות של אתר לא כדי לפרסם אותו אלא כדי שתכול להגיד לי אם בטוח לקנות ואם זה באמת זול אם יש בעיה אם זה ששמתי את הכתבות של אתר אז שיגיד לי תודה לעונים http://www.pcdiscount.co.il

• 4 תגובות
    • 792 צפיות
  4. שלום לכולם אני שאלתי פה בעבר עבור מפרט למחשב ואני עד היום מרוצה ממנו אז החלטתי להתייץ פה עוד פעם עבור מפרט לגרפיקאי . הוא עובד עם תוכנות כמו 3dmax פוטושופ פרייאנד פלאש וגם מתכנת אתרים . המחשב יהיה מיועד גם לגלישה באינטרנט והורדות וגם משחקים . תודה רבה רבה לכם

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by royban,

שלום, מחפש לשדרג את המחשב לילד בן 13, מחשב שיריץ לו פורטנייט ב 144 FPS. תקציב בסביבות 3 אלף. השאיפה לשדרג את הקיים,אפשר "להציל" את הקיים? המפרט הקיים הוא Intel Core i5-4440 CPU @ 3.10GHz לוח אם:H81M-E (SOCKET 1150) כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTX 650 זכרון :4 גיגה מסך: 60 HZ אשמח להלצות תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. היי אני רוצה לקנות מחשב חדש. אני סטודנט, אז השימוש העיקרי של המחשב הוא אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים וכו'. פעם הייתי משחק המון במחשב, היום כמעט ולא בגלל שאין לי זמן. פעם הייתי יודע די טוב מה הולך עם החומרה, הייתי מכיר כרטיסים, מעבדים וכו'. היום בעיקר בגלל הצבא הלימודים ועוד הרבה דברים אין לי מושג כל כך מה הולך עם החומרה ומה נחשב ליותר או פחות טוב. אני רוצה לבקש שני מפרטים: (עבור כל מפרט עניתי על סט השאלות בנפרד) תודה רבה. המפקט הראשון: מחשב לסטודנט שכולל את השימושים שכתבתי למעלה (אופיס, קצת תכנות SQL ותכנות אחר, אינטרנט, מוזיקה וכו'). במפרט הזה ניראה לי שתכניסו כרטיס מסך מובנה או כרטיס מסך שלא מיועד למשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנס…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכולם, אני עובדת כפרילאנסרית בתלת מימד בתוכנות: 3DS MAX + VRAY, ולאחרונה התחלתי ללמוד גם את ue4. יש לי מחשב בן 10 שנים לפחות וכל רנדר במקס עם תאורה וחומרים מורכבים יכול לקחת שעות רבות, שלא לדבר על התקיעות התכופות בקבצים גדולים יותר וקריסות של התוכנה. באנריל אנגן בכלל אין מה לדבר מפני שבכל פעם שאני פותחת את התוכנה קופצת לי הודעה שיש לעדכן את כרטיס המסך שישן מדי. זמן זה כסף וחוץ מהמון תסכולים וקריסות של תוכנות, התחממות של המחשב ובעיות נוספות שהוא עושה לי, החלטתי לקנות מחשב חדש וחזק יותר עם מעבד i9. כרגע אני עובדת על הרכבת המפרט ואשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K, ללא חריגות. 2. מה שימושי המח…

• 12 תגובות
    • 3.6k צפיות
  8. Started by gaf,

שלום רב, אני כבר הרבה זמן מחפש מחשב נייד, נתקלתי במחשב הבא Acer Aspire 5730Z T3200 באתר PC4U. במחיר 2.900 אני צריך את המחשב בעיקר לעבודות OFFICE, סרטים, אינטרנט. יש לי כמה שאלות- האם מחשבי ACER אמינים? האם השירות שנותנים (אמר לי הנציג של האתר שנותנים שרות עד הבית) הוא איכותי? האם האתר הזה טוב ואמין? אשמח לכל חוות דעת נוספת, תודה.. תודה.

• 3 תגובות
    • 3.7k צפיות
  9. מחפש מארז, לוח אם וקרור שיתנו לי את התאים האופטימליים להמהיר i5-2500K ל- 5Ghz (עם קצת מזל) עיקר השימושים הכבדים במחשב הם: פוטושופ,לייטרום,mathlab, vs2010 וקצת premiere וכמובן משחקים כבדים אם יש זמן החלקים שיש ברשותי עכשיו הם: מעבד 2500K Patriot Viper Xtreme Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600, Timing 8-9-8-24 Voltage 1.65V - במקרה הצורך אני יעבוד איתו ב-1.5V ספק Enermax FMA-II 525Watt - יכול להיות שאני אחליף להספק גבוהה יותר אם יהיה לי צורך כ.מסך MSI NX8800 GTS 320Mb - כרגע אני לא פנוי לשחק, לכן אחכה עם שדרוג הכרטיס מסך, אולי אפילו עד שיצא דור ה-28nm Crucial M225 128GB SSD SATA2 הדרישות שלי הן: תקציב: עד 1500שח ניתן לחרוג קצת אבל אם ניתן לצמצם אז עדיף. יכולות קירור:עדיפות עלי…

• 6 תגובות
    • 960 צפיות
  10. Started by SPONER,

שלום האם זה טוב ?: http://www.ebay.com/itm/Touch-Screen-Protector-For-15-6-Asus-N550-N550J-N550JV-N550JA-/261304561689?pt=US_Screen_Protectors&hash=item3cd6f73019 האם זה יפגע באיכות התמונה? תודה

• 11 תגובות
    • 7.2k צפיות
  11. אהלן אשמח לעזרה בשביל לבחור מחשב נייד לאחותי. השימוש הוא משרדי ביתי ולא מצריך מחשב חזק במיוחד. הבנתי שכדאי לפחות את גרסת המעבדים של i5. רצוי שיהיה בו הרבה מקום אחסון. עדיפות ל512 ג'יגה. נתקלתי במחשב הזה. מה אומרים עליו? (לא הצלחתי למצוא ביקורות בגוגל): Lenovo V14 IIL 82C400SDIV לנובו אשמח לחוו"ד עליו או המלצות במסגרת התקציב. תודה!

12. Started by network,

עריכה:המפרט הוא בעיקרו למשחקים, אני לא יודע לאיזה מהירות אני הולך לעשות לו OC עדיין, אני אדבר על זה עם החנות שתעשה אותו ואבדוק גם בעצמי במקרה והOC שהם יציעו יהיה חלש מידי, בעיקרון אני מתכוון ללכת עם משהו בטוח אבל לא יותר מידי בטוח, המחשב יהיה בחדר בו אני ישן אז עדיפות לשקט מבחינת המארז הדיסקים הקשיחים והקירור עדיפה. אני מתכנן לקנות אותו בסקאיפיסי. עריכה:לא התכוונתי לבנות משהו עתידני ויקר על יתר המידה "לעתיד הלא נודע" אבל גם לא משהו שיצור בעיות עם שידרוגים שהולכים לבוא לפחות בשנים הבאות ! אני "מניח" שכל העסק יעלה לי בין 10 ל11 אלף(יכול להיות שפחות) אבל הזמן שאני הולך להוציא עליו יהפוך אותו לשווה מבחינתי והדבר האחרון שאני רוצה הוא להתפשר יותר מידי רק בשביל להוציא המון זמ…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום, אשמח לקבל חוות דעת למפרט הבא, קחו בחשבון שהמעבד והכרטיס מסך קיימים כלומר בוודאות אשתמש בהם. ממש לא סגור לגבי הזיכרון, אשמח להצעות נוספות. המחשב מיועד לעבודה עם תוכנות כבדות מאוד, בעתיד ככל הנראה גם משחקים. CPU: Intel® Core™ i9-10980XE Extreme Edition Processor https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/198017/intel-core-i9-10980xe-extreme-edition-processor-24-75m-cache-3-00-ghz.html CPU Cooler: ASUS ROG STRIX LC 360 AIO 360mm https://www.asus.com/Cooling/ROG-STRIX-LC-360/ Motherboard: ASUS ROG Strix X299-E Gaming II https://www.asus.com/Motherboards/ROG-Strix-X2…

14. מחשב בעיקר לגיימינג, קצת פוטושופ וגם מוסיקה עד 4500 שקלים, שיכלול את המעבד CORE i7 2600, ספק עם תקן ה80+ ו 6GB RAM DDR3 ללא ציוד הקפי, ללא מערכת הפעלה או אופיס, לא מתוכנן OC וללא חריגה מהתקציב. תודה לעונים.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by liran_al,

אהלן, חבר מחפש מחשב נייד לגיימינג בעיקר בתקציב של בסביבות 6000 ש"ח. מעדיף לרכוש בארץ עם אחריות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 6000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? רצוי 15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. אני כרגע בארה"ב ואני רוה להביא מפה חלקים למחשב שאני אבנה בארץ..למחשב שיחזיק לאורך זמן אז אני רוצה להשקיע כמו שצריך בחלקים איכותים וחזקים בלי להתפשר אם צריך להעלות את התקציב בשביל משהו אני יעלה.. אני רוצה להביא מפה כרטיס מסך מעבד זכרונות ואולי כרטיס קול אני אקנה מהאתר newegg ושם מצאתי כרטיס מסך Leadtek nvidia geforce PX8800 GTS ב 365 דולר האם יש כרטיס מסך של ATI בסביבות 400 דולר שהוא עדיף לי מהכרטיס הזה? הקטע זה תומך בDX10 הוא מהסדרה החדשה אז זה טוב לאורך זמן גם תומך ב SLI אז בעתיד אני רק מוסיף עוד כרטיס... הבעיה הגדולה שלי זה AMD או INTEL ואיזה לוח אם.. אם מעבד AMD אז אתAMD Athlon 64 X2 5200+ Windsor 2.6GHz Socket AM2 Processor Model ADA5200CSBOXl ב 276 דולר ואם Intel אז…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by arik_bulldog,

התקציב הוא בערך 2000 אבל זה לא שהוא מוגבל, אני פשוט חושב שלמטרות המחשב המחיר מספיק. כך שלא חייב לבזבז את כל ה2000. * מטרות המחשב - גלישה באינטרנט ולימודים. אין צורך במשחקים גרפיים, ואין צורך במחשב על, רק שיעבוד סבבה. * גודל המסך - לא כל כך חשוב כי יש לי מסך פנוי ורוב הזמן הוא כנראה יהיה מחובר למסך הזה. אבל שלא יהיה קטן מידי. * משקל רצוי - לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - גם כן לא חשוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - אני לא יודע אם זה מיוחד, אבל אני רוצה לחבר את המחשב למקלדת רגילה, מסך כמו שאמרתי, ואינטרנט, אולי אלחוטי אולי ישירות לראוטר. חיבור לטלויזיה זה נחשב למיוחד? * בלוטות- לא יודע מה זה. מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח - עשרות ג'יגה יספיקו. 50,60,80. 100GB זה…

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  18. אני מתעניין ברכישת Vostro v131, הדבר שמפריע לי בדגם שראיתי שנמכר בארץ הוא שבגלל סוללת 6 תאים יש בליטה מגוף המחשב. בפרסומים של dell בחו"ל רואים גם שהדגם יכול להמכר עם סוללת 4 תאים ובלי הבליטה. האם מישהו יודע אם מייבאים את הדגם הזה לארץ?

• 1 תגובה
    • 590 צפיות
  19. שלום, לפני חודש וחצי העליתי שאלה לפורום, וקיבלתי מפרט מצוין מכם. מאחר שעבר מעט זמן מאז ובינתיים התרחשו שינויים קלים במחירים או במבצעים, רציתי להתייעץ פעם אחת אחרונה לפני שאני רוכש. הנה המפרט המקורי שניתן לי, לאחר שעשיתי בו שינוי בSSD ובזיכרון הפנימי (והכנסתי מעבד I7), בהתבסס על שינויים במלאי/מחירים בTMS: http://www.tms.co.il/preview/spec/sph7g914 האם זה בסדר, ואפשר להמשיך לקנייה, או שיש איזה פרט שחמק ממני? תודה אני בכל מקרה אדביק את השאלון המקורי שלי כאן: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? …

• 3 תגובות
    • 680 צפיות
  20. Started by Seven013,

לאחר 4 שנים הגיע הזמן להחליף את המחשב הנייח הביתי- בתמונה המצורפת ניתן לראות את המפרט שלו (אז הוא נרכש ב-2,700 ש"ח). למעט שימוש בסיסי באינטרנט/אופיס אני מריץ עליו גם משחק בשם "Train Sim World 2", שאלו דרישות המערכת המינימליות שלו: OS: 64-bit Windows 7 Service Pack 1, Windows 8 / 8.1 or Windows 10 Processor: Intel Core i5-4690 @ 3.5 GHz or AMD Ryzen 5 1500X @ 3.7 GHz Memory: 8 GB RAM Graphics: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti or AMD Radeon R9 270 with 2 GB VRAM or more (AMD Max Supported Driver 20.4.2) DirectX: Version 10 Network: Broadband Internet connection Storage: 20 GB available space Sound Card: DirectX Compatible Ad…

• 1 תגובה
    • 595 צפיות
  21. הצרכים הם לגלישה באינטרנט מולטי טסקינג, אופיס, מסנג'ר, סקייפ וכו.. , התקציב הוא עד3500 *לא למטרות משחק תודה רבה, ירון.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by amitroich,

אני מחשב מחשב נייד שיהיה קל כמה שיותר. * גודל המסך?13.3-14 מעבד: I5 מינימום * רזולוציית המסך: לא קריטי שיראו טוב * משקל רצוי: קל כמה שיותר 1.5 לערך * האם נדרש זמן סוללה ארוך. הולך לשמש ללימודים * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: SSD * כונן אופטי: לא חייב * אחריות: 3 שנים בבית הלקוח. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: Win 8 PRO לצערי מגיע בכל מחשב נייד כמעט. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: דל לנבו או HP כרגע בעדיפות קיבלתי המלצה על DELL VOSTRO 5740 אבל הפד ניראה לי לא משהו בכלל תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Alpha alpaca,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ניתן לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה/עיצוב גרפי/גיימינג פוטושופ, אפטר אפקטס, פרמייר.... ולגיימינג בעיקר מיינקראפט 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב יחסית שיהיה שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי ל…

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  24. אני רוצה מחשב חזק למשחקים והתקציב שלי עד 3100 שקל גג זה מה שהרכבתי מעבד AMD Athlon 64 X2 5200+ Socket AM2 Box ¤656 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1172 לוח אם GIGABYTE GA-M68SM-S2 ¤384 http://skypc.co.il/product.asp?pid=38488 כונן קשיח Western Digital WD1600YS 160GB ¤325 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600YS זיכרון TwinMOS DDR2 1024MBx2 667Mhz CL5 ¤280 http://skypc.co.il/product.asp?pid=TMOS1GBDDR2-667 כרטיס גרפי PALIT nVIDIA GeForce 8600GTS 256MB PCIe ¤844 http://skypc.co.il/product.asp?pid=28570 צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤170 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מארז כולל ספק HEC 6A19B-2F 300W ¤329 http://skypc.co.il/product.asp?pid=6A19B-2F הרכ…

25. היי. אני רוצה שיבנו לי מפרט מחשב ב 3500 שקל, אבל שלא יכלול את הדברים הבאים: צורב DVD, מארז, הארד דיסק, כרטיס קול. המפרט לאוברקלוק ולמשחקים תובעניים כמו קרייסיס. יש לציין: רזלוציית המסך שלי היא 1024*768. פעם שעברה רציתי כל מיני המלצות על כל מיני דברים והחלטתי שאתם תבנו לי את המפרט. בניתי על 8400, 9800GTX+.... ולוח P45... עד 3500 ש"ח רק מפנדס.

• 3 תגובות
    • 594 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.