עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by KavKazoon,

היי אם אני קונה מחשב ויש לי 8 אלף תקציב מה הייתם מציעים לי לקנות אני שם דגש חזק על מארז קריר כי אני יעשה בדוק אוברקלוקים.... עם מישו יכול לארגן משו רציני כולל מסך ב 9 אלף יהיה נחמד! מסך כמובן 22 אינצ וכמובן מדובר בכול חלקי המחשב

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. ידידה שלי רוצה מחשב חדש...האמת שאין לה תקציב מוגדר אבל חייב לכתוב בכותרת לפי מה שהבנתי ממנה 3000-3500 שקל יהיה מחיר סביר למערכת כולל מסך. אני יודע שקשה לבנות משהו משתלם בתקציב הזה אבל תנסו לעזור... 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? לא יודע...לא קריטי.. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים קלים, סרטים, מוסיקה, הורדות, אינטרנט ויישומי אופיס...ואולי גם קצת פוטושופ אבל לא משהו מקצועי... 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. צריך מסך (שיהי…

• 3 תגובות
    • 500 צפיות
  3. Started by טניה,

בוקר טוב. אני חושבת שאתם הם הסיכוי האחרון שלי לבחור את האחד שיתאים לי. אני ממש מיואשת, להסתובב ולקרוא על כל הניידים האלה, וכל פעם כשאני מוצאת אחד טוב, כותבים לי שהוא בעצם חרא, והכל חוזר חלילה... :'( אז ככה: * מטרות המחשב? : המחשב ישמש אותי בעיקר לשעשוע. אני אשחק בו במשחקי רשת, משחקים קלילים ומשחקים יותר מורכבים כמו למשל Black & White 2... למשל, הינה הם דרישות המערכת של המשחק הזה: דרישות מערכת מינימליות: * מערכת הפעלה: Windows XP/2000 * מעבד: 1.6 GHz Pentium 4 or above * זיכרון: 512 MB RAM * מקום פנויי בדיסק קשיח: 3.5 GB * DVD: 8 Speed * כרטיס מסך: 64 MB with 1.1 Pixel Shader * DirectX: Version 9.0c (כלול בתוך ההורדה) * כרטיס קול: Directx 9.0c compatible * שונו…

• 32 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. שלום אני צריך מפרט למחשב בתקציב של 4000 שקלים (6 תשלומים) ללא ציוד הקפי או דיסק קשיח. כלומר, צריך מעבד, זכרון, לוח אם, כרטיס מסך וצורב (+ספק ומארז, כמובן). אין לי העדפה לחומרה מסויימת או לכמות מסויימת של ליבות, אבל הייתי מעדיף מאוד להשתמש בלוח אם שמגיע לווינדוס כמה שיותר מהר (במקרה ואתם יודעים את הנתון הזה ). אין צורך בהרכבה בחנות, אני יכול להרכיב לבד את המחשב (אני מקווה שזה לא השתנה יותר מידי מלפני שנתיים ) דבר אחד שהוא חובה אבל אני מניח כי מיותר וקיים בכל אופן, הוא תמיכה בDVI\HDMI בכרטיס מסך. תודה רבה לכל העונים

• 8 תגובות
    • 710 צפיות
  5. אני צריך רק סידרום לוח אם כרטיס מסך ONBOARD מעבד וזיכרון זהו!

• 5 תגובות
    • 815 צפיות
  6. מפרט חמחשב שקט לעבודה בתכנות ומשחקים קלים לא כולל מסך רק מסקאי מחשבים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by adirnasri,

אבא שלי מחפש מחשב לעבודה שלו כולל ציוד הקפי והכל עד2K שיהיה שקט ורמקולים טובים תודה מראש

• 7 תגובות
    • 632 צפיות
  8. שלום, רציתי להבין מה זה המחשב הזה? לפי המפרט שלו והמחיר שלו בזאפ הוא לא משהו בכלל. מחירו בזאפ 3000 שקל. החסרון הכי גדול שלו זה הרזולוציה המסכנה במסך 800X600 : (אני לא מעוניין בו, שואל בשביל אנשים אחרים) מה דעתכם עליו? האם הוא יספיק לצרכים בסיסיים של עבודה על מסמכים וגלישה בסיסית באינטרנט?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Talkman,

לאחרונה רכשתי את המחשב הנייד הראשון שלי וזאת הפעם הראשונה שאני משתמש במחשב הנייד לא לצורכי עבודה, אלא נטו בשבילי ולכן הניידות מאד חשובה ומכאן גם ההתנתקות מהשקע. בעבר לא יצא לי לשחק עם הגדרות המחשב ובטח, שלא עם חלונות ויסטה, על מנת להאריך את חיי הסוללה. ולכן אני מבקש מכם המלצות מה ואיך כדאי להגדיר, קישורים למדריכים באינטרנט, וכל הארה והערה בנושא. תודה מראש לכל המגיבים.

• 3 תגובות
    • 653 צפיות
  10. Started by oded1,

אהלן כמו שאמרתי למעלה מפרט כולל הכל רמקולים פשוטים,עכבר מקלדת מסך אם תצליחו לרדת קצת מהמחיר יהיה מעולה אז זהו עכשיו אני לא יודע אם שווה להשקיע ב4GB זיכרון?מה אתם אומרים...

• 8 תגובות
    • 572 צפיות
  11. שלום, מעוניין בהמלצה למפרט עבור מחשב ביתי (ללא מסך) עד 2K. השימושים: אופיס, גלישה (כולל אימיול/טורנט), פיתוח (סימולציות,VB, PHP, MSSQL, DOT NET), מעט גרפיקה, משחקים (לא כבדים גרפית), צפיה בסרטים. מעדיף INTEL ולא AMD. חשוב: שיהיה שקט. תודה, מיקי

• 8 תגובות
    • 610 צפיות
  12. מפרט שהרכבתי (בעזרת ההמלצות שקיבלתי פה) למולטימדיה ולמשחקים בתקציב של עד 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי... המפרט: דיסק קשיח: Seagate ST3500320AS - 500GB 32MB Buffer SATA2 זיכרון: Corsair DDR2 4096MB 800MHZ CL5 (TWIN2X4096-6400C5) כונן אופטי: Asus DRW2014L1T כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB PCIe לוח אם: ASUS P5QL-E מארז: Cooler Master CM 690 מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 Box ספק כוח: Corsair VX450W חשוב שיהיה שקט... ולא מתוכננים OC וCF....! 1) מה דעתכם? 2) לגבי לוח האם: שמעתי שיש לו סידור בעייתי.. בכל אופן הוא אחד הבודדים שעונים לדרישות שלי מבחינת חיבורים, תמיכה בטכנולוגיות ומחיר (עד 600 ש"ח), לכן אם מישהו יכול להעריך כמה הבעיה הזאת תפריע, אם בכלל,…

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by bakbardak,

שלום יש לי אפשרות לקנות מאייבורי בהנחה ובאותו מחיר W536M Gigabyte או Lenovo N200 3000 *חשוב לי לציין שאין לי אפשרות לקנות במקום אחר ואלו שתי האפשרויות היחידות שיש לי.* המחשב ישמש לאינטרנט ואופיס בלי משחקים אז אני לא צריך ביצועים אבל גם לא מחשב שיתקע בגלל שיש הרבה חלונות פתוחים. בעניין האחריות חשוב לי שיהיה למי לבוא אם אני אצטרך תיקון ושהתיקון יהיה מהיר ובלי טרטורים - מי מהיבואנים עדיף? למישהו יש ניסיון עם היבואן של Gigabyte? תודה

• 7 תגובות
    • 640 צפיות
  14. שלום רציתי לדעת אם המפרט הזה בסדר אם אני צריכה להחליף חלקים מיועד לעבודה משרדית גלישה באינטרנט הורדות ומשחקים ברמה בינונית יש לי כבר ציוד הקפי חשוב לי שיהיה שקט במיוחד לא מתוכנן OC מעבד Intel Core 2 Duo E8500 יחידת קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם MSI P35 Platinum זיכרון פנימי G.Skill DDR2 F2-4200PHU1-1GBSA דיסק קשיח WD1600JB Western Digital צורב / כונן אופטי Pioneer DVR 215 כרטיס מסך Asus nVIDIA GeForce EN8600GT 512MB PCIe כרטיס קול / אודיו Creative Live 5.1 מארז Cooler Master Centurion 532 ספק כח כרטיס רשת תודה

• 3 תגובות
    • 545 צפיות
  15. אני מתלבט בין Msi Wind ל Eee 900 אני מעדיף את הווינד , אך חסרונותיו ע"פ Eee 900 הם שאין לו מולטיטאצ' במשטח מגע ושיש לו רמקולים זוועתיים . רציתי לדעת האם יש גם הבדל גדול בין סוגי המעבדים שלהם .

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום לכולם... זאת פעם ראשונה שלי בפורום ופעם ראשונה שאני מנסה לקנות מחשב מזה 8 שנים(!!!) אז אני מקווה שאני לא אחפור מדי.. אני מעוניינת במחשב שיהיה כמה שיותר מהיר לפעילות "משרדית" ולתוכנות שיתוף קבצים כמו אימיול וקאזה וכו' ושיוכל לעמוד בעומס של הרבה תוכנות מבית ICQ מסנג'ר וסקייפ שפועלות במקביל (אחותי הקטנה...) ושסוף סוף אני אוכל לראות עליו סרטים באיכות טובה ולשחק במשחקים ברמה סבירה. התקציב שלי הוא כ 4,000 ש"ח (גמיש) וקראתי את כל המדריך להרכבת מפרט מתחילתו ועד סופו והייתי שמחה אם מישהו היה יכול לייעץ לי כי לא הכל הבנתי.. הבנתי שכדאי לי לקחת מעבד אינטל CORE 2 DOU E7200 עם ליבה כפולה או משהו כזה.. מסך LCD ב1000 ומשהו ש"ח מארז מאלומניום וספק כוח ב600 ש"ח כונן קשיח עם נ…

• 19 תגובות
    • 6.1k צפיות
  17. Started by Polyphonia,

אהלן, אני לא מחשיב את עצמי כאחד שמבין בקניית מחשב ככה שאני פונה לאלו מביניכם שכן מבינים,דעתכם באמת חשובה לי. הצרכים שלי הם כללים: משחקים (אני לא גיימר),אינטרנט,מוזיקה ושאר ירקות. אני רוצה מחשב שיחזיק לי טוב לכמה שנים,התקציב שלי הוא 4000 ולפי דעתי בניתי מפרט טוב לתקציב זה. אך בכל זאת,אולי משתלם לי כן לקנות מעבד עם יותר ליבות,אולי לוח אם יותר טוב,באמת שאין לי מושג. אני יכול לחרוג מהתקציב למעלה אם זה באמת הכרחי ומשתלם,כמה מאות שקלים (ואולי אפילו 1000) לא יהרגו אותי ואם זה יביא תוצאות יותר טובות והמחשב יחזיק יותר זמן,אז סאלמתק. תודה ענקית מראש,וסליחה שחפרתי. Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz + AC Freezer 7 Pro ¤889 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1118 ASUS P5Q ¤650 …

• 3 תגובות
    • 535 צפיות
  18. אני מתכוון לקנות מחשב נייד לאמא ואני צריך פה קצת את העזרה שלכם. אמא מורה = סוג של עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) עוד הערה, זה שאני לא מעוניין במפרט שאני אצטרך לבנות ולהזמין , אלא אני מעוניין בדגם מסויים שכבר בא עם ההצעה שלכם. תקציב: 0-3000 שקל חחח יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 500 - 700 שקל יד ראשונה. מערכת הפעלה: לא ממש משנה בלוטוס, יציאות מיוחדות ואחרויות בין לאומית : לא נחוץ גודל מינימלי של כונן קשיח: 100 ג'יגה אין העדפה לחברה מסויימת. משקל הניד המעונין: מקסימום 2 ק"ג. כמה שפחות, יותר טוב. גודל הצג: עדיף שהמסך יהיה יותר מ-12 אינץ', אבל שלא יהיה גדול יותר מ-15. אם קיים 14 או 13. [או אם יש 15 שלא עולה על המשקל המצויין למעלה] מטרת שימוש המחשב: כמו שאמרתי , אמא מורה והמחשב…

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  19. Started by tsahiii,

מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX ¤951 לוח אם: GIGABYTE GA-EP35-DS3L ¤456 כרטיס מסך: GAINWARD PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DUAL DVI - RETAIL ¤877 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 (8 LAYERS PCB) CL5-5-5-15 - F2-8500CL5D-4GBPK ¤537 מארז: LIAN-LI PC-007YCF w/o PSU ¤576 ספק כוח: FSP BLUESTORM II 500W ¤358 מחיר סופי: ¤3755 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il יהיה לי צוואר בקבוק אם הכרטיס מסך ? ובכלל איך המפרט סה"כ ? אפשר למצוא משו יותר טוב ? אל תגידו לי להחליף למעבד c2d כי המחשב הולך להיות מיועד בעיקר לעבודה בקיובייס

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  20. Started by itay13,

יש לי x61 של lenovo עם מערכת הפעלה vista וזיכרון של 1 ג'יגה, המחשב קצת איטי לפעמים כאשר עובדים עם תוכנות כבדות יחסית וכן בהדלקה וכיבוי שלו. אם אני אוסיף זיכרון, האם זה ישפר את הביצועים בצורה משמעותית? אם לא האם יש לכם רעיון אחר? כמו כן אם אני רוצה להרחיב בעוד שני ג'יגה (סה"כ 3), סלוט אחד יהיה עם 1 ג'יגה והשני עם 2, האם זה בסדר או שהזכרונות בשני הסלוטים צריכים להיות זהים? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 839 צפיות
  21. היי, רציתי לבקש עזרה בהרכבת מחשב במחיר של בין 2500 ל-2800 במזומן. ( כולל מסך, לא כולל עכבר מקלדת ורמקולים). אני טיפה מבין אבל לא מספיק בשביל לדעת איזה לוח אם מתאים לאיזה מעבד ולאיזה זיכרון. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים עד בינוניים ( אני לא גיימר אבל יהיה נחמד אם יעבדו בו משחקים כמו CNC 3 וכאלה...), הורדות, ועריכה גרפית (עוד לא יודע באיזו רמה, אני הולך ללמוד עיצוב פנים במכללה). אני רוצה שיהיו בו: מארז וספק (יכולים להגיע יחד ) לוח אם ( עדיפות לחברות כמו ASUS או GIGABITE ), מעבד ( אינטל ) וכרטיס מסך ( שהוא לא ON BOARD ) שתומכים בדרישות שהזכרתי למעלה, זיכרון 2GB טוב ( KINGSTON למשל ) בשבב אחד ( למקרה שאי פעם ארצה להוסיף ), צורב DV…

• 2 תגובות
    • 613 צפיות
  22. שלום כבר זמן מה אני חושב לשדרג את המחשב מכיוון שהוא די זבלה ומעפן, חשבתי לקנות את החלקים הבאים: SAPPHIRE HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC Edition אני לא סגור לגבי החלקים למעלה מכיוון שאני לא יודע אם אני אקבל את התמורה המלאה למחיר שאני משלם, אני רוצה לשלם כ900-1000 לכרטיס מסך הכי טוב בהתאם למחיר ולזרוק 200-350 על זיכרון. בעיה נוספת היא שאני מפחד שהחלקים למעלה לא יהיו מתאימים למפרט שכבר יש לי והוא: INTEL DUAL CORE E2140 1 MB 800MHZ (אני מתכנן לעשות OC בהקדם האפשרי ואם זה אפשרי חח) לוח אם ECS 671T DDR2 512MB 667MHZ TWINMOS ואין לי כרטיס מסך ATX 400W אני אשמח לעצות, הארות, הערות ולכל דבר.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWWellamdnew לוח אם דגם: Gigabyte GA-MA78GM-S2H סוג ציפסט: AMD 780G + SB700 מהירות FSB: 5200 MHz דיסק קשיח יצרן: SAMSUNG/WD/HITACHI טכנולוגיה: S.ATA 2 נפח איחסון: 320 GB מהירות: 7200 RPM זכרון מטמון cache: 16 MB אחריות: שלוש שנים מעבד סוג מעבד: AMD DUAL/QUAD דגם מעבד: 5000+ מהירות מעבד: 2.6 GHz מהירות FSB: 2000 MHz זכרון מטמון cache: 1 MB אחריות: שלוש שנים מארז סוג: Super ATX כולל ספק: 450 וואט כניסות USB מלפנים: 2 כניסות USB מאחור: 4 זכרון יצרן: CORSAIR / Digma / A-DATA נפח: 2048 MB סוג זכרון: DDR2 מהירות: 800 MHz אחריות: שלוש שנים כונן יצרן: SAMSUNG/LG סוג כונן: DVDRW D.L X 20 כרטיס מסך (לא…

24. זכרון 3 גיגה DUEL CEON DDR-2 מעבד Q9400 CORE 2 QUAD מאוור למעבד AR PRO 775 דיסק קשיח היטאצי 500 GIGA צורב NEC כרטיס מסך GIGABYTE 9600GT 512 DDR3 PCIE ספק כוח EZCOOL LED 500W REAL לוח אם MSI P45 NEO-F 7.1 1GLAN מאייבורי לוח אם בהתחלה רציתי לקנות את זה http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2851 והטכנאים של אייבורי אמרו לי שהלוח אם שכתבתי ברשימה הרבה יותר טוב. עבדו עליי או שזה באמת כך? וגם הספק אמרו לי שזה מצויין והכל

25. שלום לכולם, אני שם לב שיש כמה ת'רדים כבר בנושא מפרט ב-2000 ש"ח אבל אף אחד לא בדיוק מה שאני צריך אז אני אנסה לפרט כמה שיותר. אני מחפש מפרט למחשב (ללא מסך) לעבודה מהבית לסטודנטית, לא יותר מאינטרנט ויישומי אופיס. הסתכלתי במפרטים של האתר ובאופן מפתיע לחלוטין מצאתי את המפרט הנ"ל: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=357562.0 עכשיו, המפרט מצויין אבל קצת ישן מבחינת מחירים ולכן אני אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מפרט מעודכן יותר. עכשיו ליותר פרטים: מעבד - לא צריך מעבד חזק יותר אבל המעבדים של AMD מאוד זולים אז יש יותר טובים בפחות כסף. לוח אם - היות ואין לה צורך בכרטיס מסך אז אני דבק ב AMD 780G אבל כיום כבר יש מספר לוחות כאלו ואני לא יודע אם הלוח אם במפרט הוא הכי כדאי. מארז …

• 0 תגובות
    • 572 צפיות

דיונים חדשים בפורומים