ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
מטרות המחשב? עבודה-פיתוח לאינטרנט, פנאי-צפיה בסרטים ומשחקים קלים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14", עדיף מאט אך לא שובר עסקה. * רזולוציית המסך?FHD, המחשב יחובר למסך גדול יותר לפעמים לעבודה ולצפיה בסרטים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256 גיגה SSD * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא יודע * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רק אם המחשב יוזמן מחול * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ראיתי את המחשב להלן: https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=649…
-
- 5 תגובות
- 716 צפיות
-
-
המחשב יהיה בשימוש לסרטים בלבד! ככה שאני צריך כרטיס קול מעולה! וכרטיס מסך טוב שיריץלי את הסרטים בכל הפורמטים השונים,רצוי שיהיה יציאה אלחוטית כדי אחבר את המחשב הראשי בחדר לראוטר כדי שאעביר לו קבצים ברשת הביתית שאעשה לו פה,הוא יריץ סרטי HD בעיקר ורצוי שיתמוך בכל הפורמטים הקיימים תקציב אני לא יודע כמה זה עולה אבל אני לא מאמין שזה יעבור את ה1000 אם צריך נשקיע כמה שצריך אין לי הגבלה כרגע אבל אל תשתגעו. *שמעתי שיש לי עוד אופציות אם זה סרטים בלבד או לקנות מזרימדיה ולצרוב דיסקים ולהכניס אליו. *או שהאופצייה השנייה היא לחבר את המחשב הראשי שלי עם מין מכשיר אלחוטי כזה שתחבר באופן חוטי למחשב,ובצד השני יש את אותו מכשיר שהוא גם יהיה מחובר לטלוויזיה 42 אינטש וככה הוא יעביר וידאו ואודיו בצ…
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
התפקיד שלו יהיה בעיקר לאינטרנט סרטים וקצת משחקים קלים כמו פיפא תודה מראש1
-
- 0 תגובות
- 716 צפיות
-
-
טוב זה המפרט בנוי מפנדס הגיפורס של xfx אין להם במלאי ויש תור גדול אז התפשרתי על הפרולינק מה דעתכם ובבקשה לא להתייחס לכסף זה מה שנכנס לי בתקציב. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. איטנרנט 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? הכל צריך 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? דיי חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות א…
-
- 3 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט עיסוקים עיקריים כרגע זה בעיקר אינטרנט, אבל אני מאמין שברגע שאני יקנה חדש אני ישחק קצת משחקים לסיכום אני לא גיימר ענק אבל אני יתקין 2 3 משחקים ואף אחד לא אוהב להיות מוגבל התקציב: 3500 כרגע אני יכול לקנות רק מחנות אחת מכיוון שיש לי שם זיכוי של כ2500 שקל המפרט שהרכבתי בעזרת חבריים: לוח אם H57M-USB3 s1156 Core i3/i5/i7, Intel H57, DDR3 2200, 2xPCI-E, VGA, HDMI gigabyte מעבד Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray כרטיס מסך GT240 1GB GDDR3 DVI HDMI PCI-E gigabyte Model - ENGT240/DI/1GD3/A דיסק קשיח WD - Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX זכרון פנימי 2GB kingstone - KVR1333D3N9/2G מארז ezcool h-550 *נערך* כרגע המחיר של הכל עו…
-
- 3 תגובות
- 716 צפיות
-
-
אין צורך במסך וציוד הקפי. חשוב שהמחשב יהיה שקט ואמין. אין צורך באפשרות אובר קלוק טובה. בעיקרון אני משחק PES (למרות שאמרו לי כאן שלא חייב כרטיס חזק עבורו ה6800 שלי בקושי סוחב), מתכנת JAVA בECLIPSE וNETBEANS. מעדיף פחות לבזבז על מעבד ולוח אם יותר חשוב לי HDD מהיר כי הוא צוואר הבקבוק בכלי תכנות כמו NETBEANS. קונה רק באיזור באר שבע בחנויות גדולות כמו פנדס,KSP ואיבורי. אני יודע שהתקציב קצת נמוך אבל זה מה שכרגע יש לי, אם אתם ממליצים לחכות ולחסוך עוד קצת אשמח לשמוע.
-
- 7 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום חברים! יש לי מחשב עם חלקים בני 4 שנים, הנה המפרט המלא: לוח אם: gigabyte p43-ds3 מעבד: wolfdale e6300 2.8Ghz כרטיס מסך: Gigabyte radeon 4800HD דיסק קשיח : WD cavier green 500GB 32MB זיכרונות: 4GB 800Mhz מחברה סינית, היו יציבים כמו סלע גם ב OC גבוה. כונן אופטי: sony משהו בחיבור IDE. מארז: CM590 קירור מעבד: scyth mugen 2 כמה ריאלי לבקש עבורו? המעבד היה ב OC של 40% למשך כמה חודשים בטמפ' קבועה של 30 מעלות (ואשכרה הצלחתי להגיע לתוצאה הזו עם הורדת מתח!)
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
צריך מחשב נייד- המחיר לא ממש משנה (עדיף שלא יהיה יותר מ7 k אבל זה דיי גמיש) כמה שיותר נמוך יותר טוב דרישות: משקל נמוך אורך חיי סלולה ארוך כונן קורא dvd אינטרנט אלחוטי תודה מראש לכולם!
-
- 12 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום, אני בתהליכים של קניית מחשב חדש. ואני מתווכח עם אבא שלי שעדיף להרכיב מחשב מאשר לקנות מחנות. אז הוא נתן לי תקציב של עד 4500-5000 שקל בשביל לבנות את המחשב הכי טוב שאני יכול ואחר כך נשווה אותו למחשב אחר מחנות ונראה מה עדיף. אז מה אני מחפש במחשב? אז ככה קודם כל שיעלה את המשחקים הכי חדשים על ההגדרות הכי גבוהות בצורה חלקה! שיהיה בו יחסית הרבה מקום, כרגע יש לי 140GB ואני לא ממש מרוצה. שיוכל לעבוד בצורה חלקה גם אם אני מפעיל עליו מספר תוכנות בו זמנית. הערה חשובה: המסך הנוכחי שלי הוא זה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=418972 אז רציתי לדעת אם המחשב שתרכיבו לי מתאים למסך הזה או שכדאי גם לקנות מסך חדש? תודה רבה לעזורים!
-
- 5 תגובות
- 716 צפיות
-
-
מנהלים,אם זה לא קשור אז סליחה ותעבירו בבקשה. ברצוני לשדרג זיכרון ללפטופ שיש לו סטיק אחד של 256MB PC100 (העובד ב-100MHZ כמובן). כנראה אין סטיקים כאלה בדיוק בארץ (לא מצאתי...) וברצוני לדעת האם סטיק של 133 או 266 או 333 MHZ יעשו פשוט DOWNCLOCK ויעבדו בתדר 100 כמו במחשב רגיל או שגם יש הבדל מבחינה פיזית במבנה הזיכרון. לא יודע את הדגם של המחשב אבל הוא SONY VAIO עם P3 700MHZ בפנים...חלש אני יודע אבל זה מה יש... תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 716 צפיות
-
-
ראיתי שיש מבצע של 012 ורציתי לדעת האם המחשב שם יוכל להתאים לי... התחלתי עכשיו ללמוד גרפיקה ממוחשבת ומעוניין שאוכל לבצע את שע"ב והעבודות על המחשב הנייד משום שאני מגיע הביתה למחשב בקבוע שלי מאוד מאוחר בלילה..
-
- 0 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום לכולם... אני חדש בפורום אפתח בזה שברשותי "מחשב לכל ילד" פנטיום 3 80 גיגה... טוב, צריך להתקדם לא? התקציב המיועד הוא כ-1500 ש"ח למחשב, וכ-1000 ש"ח למסך. לאחרונה ראיתי את הדיל הנ"ל http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7743290 וכמעט ורכשתי. אבל עלו לי ספקות משום שבמפרט חסר לי מידע, וסתם מטבעי אני חששן. רציתי חוות דעת לגבי דיל זה. מהם השימושים שלי במחשב? בשעות הבוקר סוחר קצת בשוק ההון, ושעות הערב סרטים, המחשב נמצא בפעילות לאורך כל היום. כולל הילדים, והאישה. (קניתי מצלמה לילדים, הורידו למחשב,ו...) אין לנו משחקים ולא נראה שיהיה משחק שיהיה צריך לתת עליו את הדעת ברכישת המחשב. יתכן שבמשך הזמן אצטרך עריכה גרפית. מסך השימוש של המסך הוא גם לצפייה בטלוויזיה, (ע"…
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך 2 מחשבים לפרוייקט מסויים שאני מתעסק בו, להלן הדרישות: המחשב הראשון במגבלה עד 7 אלף שקל, ויהיה מיועד בשביל "לנגן" ולפענח את הסרטים. המחשב צריך לכלול: - כמה שיותר מקום מבחינת ההארד דיסק, טרה בייט או 2, אם לא יותר. - יציאה ל3 מסכים, כלומר SLI או קרוספייר של 2 כרטיסים חלשים כמו ה9500, אם לכרטיסים יש מפענח מובנה של mpeg2 או mpeg4 אז מה טוב. - זיכרון של 3 ג'יגה כי התוכנה לא מיועדת לעבוד על מחשבים של 64 ביט. - מעבד עם 4 ליבות, הQ6600 יספיק בהחלט. - לוח אם שלא יהווה צוואר בקבוק. - לא משנה לי הספק, או המארז, אבל המחשבים האלה יעבדו הרבה וצריכים להיות עם קירור עצבני. מה שחשוב במחשב הראשון זה שהוא יהיה מפלצת מבחינה של כוח חישוב, אם יש כרטיס של nvidia שמסוגל לפענח…
-
- 5 תגובות
- 716 צפיות
-
-
אני שוקל לקנות את המחשב הנ"ל בארה"ב, האם אחריות Next Business Day של לנובו תופסת בארץ עבור המחשב הזה? (מהסטיקי לא הצלחתי להבין איך בודקים...) תודה מראש, אור
-
- 5 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. שמתי תקציב לכל חלק, אני מחפש איכות (לאו דווקא הטכנולוגיה הכי מתקדמת שיש) במחיר סביר עד כמה שניתן. 2. מטרות- משחקים, קידוד קטן פה ושם (משהו ממש לא רציני), צפייה בסרטים 3. לא צריך שום ציוד היקפי רצוי שהמחשב לא ירעיש כמו טרקטור אך שהמעבד יהיה מקורר היטב, אני שואף לעשות OC שיביא את המעבד לסביבות 3.5-3.8GHZ הרזולוציה עליה אשחק היא 1680X1050 הזמנתי מעבד E7400 דרך EBAY במחיר נמוך להפליא (יצא זול יותר מ-E5200). לוח אם - חשבתי על ASROCK P45XE-R (יכולות OC נחמדות לפי ביקורות שראיתי, תמיכה ב-CF X8 ומחיר של 459 ש"ח). [תקציב כללי ללוח אם 470 ש"ח] כרטיס מסך - 4770 במחשבה על להוסיף עוד אחד בעתיד הלא רחוק מדי זכרונות - :s05: עד 300 ש"ח ספק כח - :s05: עד 450 ש"ח קירור למ…
-
- 14 תגובות
- 716 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים: CRYSIS 3 ,WITCHER 3 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא ציוד הקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD\HD, מארז 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד (יש מארז P100) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא מערכת הפעלה או אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם…
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
-
היי! אז לצערי לאחר יותר מ11 שנים הלוח אם שלי התחיל להראות סימני גסיסה בצורה של ריסטרים פתאומיים עד ששבק חיים... רוצה להזמין מחשב חדש אך לא יודע אם מה שבניתי אוברקיל או בסדר השימושים שלי פעם היו גיימינג, היום זה 99% צפייה ביוטיוב ומוזיקה, ברזולוציית 4K. כלומר המחשב לא צריך להיות בעל יכולת עיבוד מרשימה, אבל אני כן אוהב שיש לי את הטכנולוגיה האחרונה וכאשר אני כן צריך משהו מהמחשב שלי אני אוהב שהוא רץ... יש לי כרטיס GTX 970 שאני מתכנן להשאר איתו, למרות שתכני 4K לא רצים איתו הכי חלק שיש...אחליט אם בעתיד ארצה לשדרג את הכרטיס (במיוחד בגלל הסיטואציה שקיימת כרגע בשוק) יש לי כוננים קשיחים וSSD קטן, אבל אני כן רוצה להשתרדרג ל…
-
- 3 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מעוניין במחשב חדש בטווח מחיר שציינתי . ללא מסך אבל עם ציוד היקפי של רמקולים,עכבר מקלדת ( אם אפשר להכניס קצת איכות בתקציב..לפחות לא המקלדת הרגילה של ה-20 שקל) . דגש למפרט : מעבד אינטל - חובה דיסק קשיח - 500 ג'יגה כרטיס מסך- לא OB . באיזור האיכות של 9600GT . המחשב מיועד למשחקים (לא כבדים) וגלישה ברשת . * הדגשים ע"פ בקשת אחי שהמחשב מיועד בשבילו , כך ש-AMD חביבתי לא באה בחשבון בכל מקרה . אשמח אם אפשר להרכיב מ-SKYPC בראשל"צ . תודה רבה מראש לכל מי שעוזר .
-
- 9 תגובות
- 716 צפיות
-
-
אין צורך במסך או מקדלת או עכבר, באיזור 4000 שקל והאם המפרט הזה של באג שווה מעבד: Intel® Core™ i5-8400 מערכת הפעלה: Windows 10 זיכרון: 12GB כוננים קשיחים: PCIe® NVMe™ M.2 SSD1TB (7200RPM) + 256GB כונן אופטי: צורב DVD מאיץ גרפי: Nvidia Geforce GTX 1050 TI עם זיכרון ייעודי בנפח 4GB קישוריות: Wi-Fi a/b/g/n/ac, BlueTooth 4.2 ממדים: 33.8x27.7x17 ס"מ משקל: 5.15 ק"ג חיבורים USB Type C 3.1 x1 2 x USB 3.1 USB 3.0 x4 2 X USB 2.0 HDMI 2.0 x1 DVI x1 DisplayPort x1 כניסת אודיו 3.5 מ"מ יציאת אודיו 3.5 מ"מ יציאת אוזניות/מיקרופון משולבת אחורית וקדמית RJ-45 x1 קורא כרטיס זכרון 3 ב-1 במחיר של 4100 במידה ולא מישהו יכול להמליץ על מחשב כולל וינדוס 10 כמובן
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אמא שלי רוצה ללמוד להשתמש במחשב, אז החלטתי לעשות לה הפתעה ולרכוש לה מחשב נייד במתנה התקציב הוא לא גדול במיוחד מכיוון שהצרכים שלה הם לא רציניים. עם זאת אפשר למתוח אותו מעט במידת הצורך אם יהיה משהו שבאמת שווה את זה. התקציב הוא עד 2250 ש"ח כשעדיף כמה שפחות.. אבל שוב אפשר גם טיפה יותר אם משהו באמת שווה. מטרות המחשב? אינטרנט וקצת אופיס, אולי סרטים ביוטיוב וזהו בגדול. * גודל המסך? עדיפות ל13.3. אם לא נכנס בתקציב, אז גם 15.6 יהיה בסדר. * משקל רצוי? לא יצא מהבית, לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? תמיד יהיה בחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? מניח שזה סוג של סטנדרט. * גודל מינימלי של…
-
- 4 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה חדשה ישנה, יש לי מחשב מסוג :TOSHIBA satellite u500-10K החל מהיום הראשון שקניתי אותו יש לי בעיה של התרוקנות סוללה מהירה כאשר המחשב כבוי בערך 20% סוללה מתרוקנת תוך 24 שעות בלבד, כדי לשמור על הסוללה אחרי ההטענה שלה אני חייב לפרק אותה מהלפטופ (משהו שקצת מציק ומעיק) חשבתי שאולי שמעתם על הבעיה במחשה הזה וואיך ניתן לפתור אותה. אשמח לעזרתכם בנושא, תודה.
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
אלו הפרטים שידועים לי על המחשב שלי: CPU: intel celeron 1200mhz bus speed: 100 mhz mother board: giga byte 6vtxe bios: ami 6.27.10 memory 128 mb תסבירו לי כמו לילד בן 5 איך לשפר את המחשב.
-
- 4 תגובות
- 716 צפיות
-
-
אני מתלבט בין המפרט הזה מ-KSP מעבד AMD 2800 לוח אם ASUS M2NPV-VM 1 גיגה זכרון צורב LG דיסק של מקסטור 80 גיגה שכולל מקלדת ועכבר מערכת הפעלה מותקנת והרכבה עולה 3000 שקל לבין המחשב הזה שעולה 3000 שקל דרך מקום העבודה: DELL GX620 MT P4D/945 160S 512M DVD DOS Intel® Pentium® D Processor 945 (3.4GHz, 800MHz FSB, 2x2MB L2 cache, EM64T, Dual Core Technology) 512MB 533MHz Non-ECC DDR2 SDRAM (2*512MB DIMM) Memory 160GB (7200rpm) SATA II Hard Drive 16x DVD-ROM Drive Internal Dell Business Audio Speaker Enhanced Quiekey USB Spacesaver Midnight Grey keyboard Dell 2 Button USB Scroll Optical Mouse 3.5" 1.44MB Floppy Drive (Removable Modular Bay Device) הבדל נוסף, על ה-…
-
- 11 תגובות
- 716 צפיות
-