ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
3000 זה לא המקסימום, אפשר להתגמש אם יהיה צורך. ייתכן שאאלץ להתקין במחשב את כל התוכנות הנדרשות: גם מטלב, גם מייפל, גם מתמטיקה, ועוד שפות תוכנה כמו C# וכאלה. אצטרך שהכל יעבוד בצורה אופטימלית. ייתכן שאצטרך לעסוק בעיבוד תמונות. לא מתכוון לשחק במשחקי מחשב. בכלל. כרטיס קול/רמקולים עדיפים להיות ברמת מערכת סטריאו, עם surround . אם זה מה שייגרום למחשב לעלות יותר מ-3000, אתגמש במחיר. מסך כבר יש. מצויין, 22 אינץ סאמסונג'. זה הרכיב היחידי שאני לא צריך. שקט לא חשוב. שום אוברקלוק כולל התקנה מערכת הפעלה ואנטיוירוס. תודה רבה מראש!
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום לכולם (: רציתי לדעת כמה באמת ישפיע להוסיף מ 4GB 1600 ל 8GB פשוט להוסיף עוד.למשל במשחק CRYSIS 3 זה עובד נורא נורא לאט עד כמה באמת משפיע ה RAM על מהירות המשחק?! זה יעזור לי או משהו כזה או שזה ישאר ככה? הכרטיס מסך- 7790 1GB DDR5 ומעבד- I5 HASWELL 4430 3.0GHT
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לאחר שהתענייתי קצת בפורומים בחרתי לי חלקים שאני רוצה לקנות לשדרוג המחשב ברצוני לדעת האם הם טובים והאם אני צריך עוד חלקים מסיומים.. *מסך-dell 2007wfp *מארז-NZXT TRINITY NO PSU *כרטיס זיכרון-צריך המלצה על כרטיס לפחות 1 גיגה עד 300 שקל(אם לא קיים במחיר הזה אימרו לי מאיזה מחיר זה מתחיל) *כרטיס מסך-צריך המלצה עד 600 שקל *מקלדת ועכבר-Wireless MultiMedia Keyboard : ב218 שקל *קירור-צריך המלצה על קירור טוב לכול החלקים במחשב..(חובה יהיה שקט מאוד עד כמה שאפשר במאוררים עד 400 שקל) *ספק כוח טוב אם יש עוד משהוא שצריך ואני לא יודע אניי אשמח אים תוסיפו לי... אני פשוט ממש לא מבין במחשבים כלום אז אני צריך עזרה בקשר לכול חלקי המחשב. אני אדגיש שריכיבים כמו מעבד אין צורך שתרשמו אלא אם כן…
-
- 52 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום רציתי לשמוע את דעתכם על המפרט שבניתי. הוא ישמש בעיקר לגיימיניג כבד על טלויזיית 3D ( גם עבור סרטי בלו-ריי). הייתי רוצה לדעת גם איזה חנות הייתם ממליצים בסביבת נתניה \ השרון. הלכתי על לוח אם המומלץ של ASRock גם בגלל שהבנתי שלאחרונה Gigabyte לא כל-כך אמינים (בעיות עם הקבלים הנפוחים), אך איני בטוח לגבי הלוח הזה. מפרט על-ידי RSM : Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪988 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 Scythe Mugen 2 Rev B, יחידות 1 ₪198 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1676 ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset, יחידות 1 ₪692 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2917 G.Skill RipJaws…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ראיתי ש SkyPc הוסיפה ערכת מחשב חדשה לאתר: http://skypc.co.il/pl_product~sky117~88~0.htm וזה מחשב שאני רוצה לבנות בעצמי: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤995 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-EP45T-DS3 ¤641 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39465 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤305 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤395 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤922 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CGAX-4852DDF צורב LG GSA-GH20N X…
-
- 3 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אני צריך נייד משהו בסביבות ה 3000 ש''ח אני רוצה משהו עם לפחות שתי ליבות ו 2GB זיכרון (הלוואי שאפשר 4GB) אז אני לא מחפש נטבוק מסכן ומשהו שתומך ב 802.11n, אני לא רוצה משהו עם ויסטה אז הדילמה היא שהאם אני צריך לחכות ל WINDOWS 7 או שאפשר למצוא משהו כזה עם לינוקס או שפשוט לקנות אחד עם ויסטה ואז לשדרג ל WIN7? תודה
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
אני צריך לאפטופ בעיקר למטרות משחקים(אך גם שמיעת מוזיקה), לכן מומלץ שיהיה לוradeon9600, וכרטיס קול טוב. לא מענין אותי זמן סוללה(מצידי שיהיה בלי סוללה בכלל) הייתי מעונין להשקיע כמה שפחות, ככה שגם 7000 זה טוב, אבל עד8000 זה סביר, ועדיף בחנות עם הרבה תשלומים
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
היי, יש לי כבר כשבועיים את המחשב לנובו G550 2958, הוא עובד בסדר גמור- דבר אחד שממש מציק, במיוחד בתור סטודנט הוא שהמסך נכבה אחרי דקה שלא משתמשים במחשב. כלומר רואים את שולחן העבודה מוצלל, אבל המסך כבוי. שיניתי את הגדרות השינה של המחשב ל"אף פעם לא נכבה" ועדיין אחרי דקה- חושך. זה מציק מאוד, במיוחד בתור סטודנט כשאני לרגע מוריד את הראש לכתוב משהו והמסך כבר כולו שחור... מישהו יודע איך לפתור את הבעיה? האם זהו איזשהו פגם במחשב או משהו בהגדרות של הויסטה?
-
- 3 תגובות
- 901 צפיות
-
-
-
שלום רב לכולם, אני רוצה לעשות לאח שלי הפתעה. יש לו בעוד חודש יום הולדת. * מטרות המחשב? משחקים חזקים. גלישה באינטרנט. סדרות. סרטים. הכי חשוב - משחקים. לדוגמא assassin's creed החדש. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא כל כך משנה הגודל. רק שיהיה בבקשה איכותי. * רזולוציית המסך? אני לא מבין בזה, לכן לא יודע. * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) - לא ידוע לי. * Bluetooth? - * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - אני לא יודע. * כונן אופטי? - לא יודע. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? - לא חושב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - אם יהיה מחשב חזק בחול. אם נוכל לרכוש דר…
-
- 33 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקבל הצעות למפרט מחשב. המחשב אמור להיות מחשב חזק שיריץ את כל סוגי המשחקים והמדיה הוא מיועד להתחבר למסך lcd ולמסך טלוויזיה (שניהם ברזולציה hd ready). המשחקים צריכים לרוץ על רזולוציה הכי גבוהה ולא להיתקע ובנוסף יכולת שידור hd. *אין העדפה לחברה מסוימת אבל עם אפשר מעבד מאינטל אני ישמח. בנוסף המחשב אמור להתחבר למערכת שמע של 5 ערוצים ככה שצריך שהוא יעביר סאונד טוב. התקציב אמור לכלול גם מסך lcd שהוא לא טלוויזיה אבל אם המסך גורע הרבה מיכולות המחשב ניתן להחסיר אותו. המחשב גם צריך להיות במארז של HTPC משום שהוא מעין מחשב שאמור לתפקד גם לסלון וגם לעבודה משרדית מול מסך ה-lcd. אשמח לקבל הצעות. חשוב שיהיה מחשב שקט עם קירור נפרד למעבד ואם צריך לכרטיס מסך. ואם אפשר לא להת…
-
- 5 תגובות
- 801 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש אחרי 7 שנים, וקיבלתי תקציב עד 6000 ש"ח כולל מסך. עכשיו, אני רוצה מחשב חזק למשחקים וגם לחיי היום יום (אינטרנט, סרטים, חברים וכו') עם כרטיס רשת אל חוטי, מעבד אינטל ליבה כפולה, לפחות 300 ג'יגה דיסק קשיח, 2 ג'יגה זיכרון (DDR2) וויסטה 64Bit Premium, ומסך סמסונג 20-19 אינץ' עם זמן תגובה של 2MS. ולגבי כרטיס קול, לא ממש משנה לי אם הוא משוכלל או לא, המוזיקה תמיד נשמעת אותו דבר. ודי רצוי מארז של החברה gigabyte או כל מארז שחור שלא עולה טונות של כסף עם לפחות 2-3 מאווררים. ציוד הקפי כמו מקלדת, עכבר ורמקולים לא צריך. תודה למי שיעזור. אם קשה לעמוד בתקציב של 6000 אז אפשר אולי למרוח את זה עד 6250 או 6300 מקסימום. אגב, אני רוצה לקנות הכל בחנות הזאת skypc.co.il.
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
ואי אני כבר כלכך מבולבל.. אני ממש התלהבתי מהMSI אבל כשראיתי את הכ.מסך של הACER הייתי בשוק.. מישו יודע למה המחיר של המחשב של ACER כלכך נמוך ביחס לתמורה שלו? ACER חברה אמינה? בנוסף אשמח לקבל מחשב יותר מומלץ בטווח המחירים של 5600 ש"ח (אם יש) תודה.
-
- 6 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום. אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה ואני מכין לעצמי מחשב חדש (גם למשחקים). אני רוצה מחשב מבוסס AMD 64 2800 עם 512 מגה זיכרון. צריך גם מדפסת וגם מסך. בקיצור הכל. אני לא צריך כונן תליטורים . אני כן צריך צורב רגיל (לא DVD). אני יכול להשקיע כ- 5.5K אודה לכולם על העזרה. TRYF
-
- 5 תגובות
- 735 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3K מקסימום 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: שימוש משחקים ותוכנות מסרים א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. fifa 2010;gta4;pes09 וכו' ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה : לא, רזלוציות בינוניות לכל היותר. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. המסך בגודל 21.5 והרזו' :1,920X1,080 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא אין צורך, ארכוש בנפרד. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? אין צורך בצורב כלל! יש בבית אחד חדש שיורכב עם הגעת המחשב. 5. במידה …
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט עבור חבר שלי התקציב המקסימלי שלו הוא דל (1500 ש"ח) ואני מעוניין בפרמטרים הבאים: 1. לוח אם (רצוי Gigabyte או ASUS ) 2. מעבד רצוי (Core2Due) 3. זכרון ( רצוי מעל 677 בנפח 1 ג"ב) 4. אם אפשר כרטיס מסך לא מובנה אז גם טוב (כמובן) אם לא אז מובנה בלוח אם הוא משתמש ב PhotoShop, AutoCad, CorelDrew , Internet , Office, 3dsmax (גרפיקה בסיסית) המפרט שהציעו לי הוא: Core 2 Due E6650 ,1333 Mhz FSB, s775 4MB GIGABITE 945GCMX-S2 512x2 MB Kingston DDRII 677 Mhz סה"כ לתשלום 1490 ש"ח החנות היא K.S.P מה אתם אומרים עליה האם היא חנות טובה ואמינה כי המחירים שלה טובים. ואם יש חנות יותר טובה איזו וכמה זה יעלה שם? מה אתם אומרים על המפרט האם הוא טוב או שאפשר לשפר או לשדרג רכ…
-
- 3 תגובות
- 632 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 9000-10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צור…
-
- 0 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום רב, החלטתי להכנס לתחום כריית הביטקויין, ואני מבקש מפרט מומלץ למחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 15000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000-5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כריית ביטקויין 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? יש טעם? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא…
-
- 12 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
1. תקציב - 3K-5K 2. שימושי המחשב - בסה"כ בסיסיים, VC, צפיה בסרטים , עריכת תמונות ביתית. 3. מסך - גדול. 15 אינץ ומעלה 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין בעיה עם משקל, ,עדיפות למקלדת מוארת. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? בעקרון יש לי ערכה מקורית של office 7 אך אין התנגדות שתהיה מערכת הפעלה חדשה. 8. הנטיה היא ל- LENOVO. יש לי ניסיון עבר עם THINKPAD. 9. חשוב ביותר -שירות התיקונים , איכות המחשב/החומרה, רזולוציה גבוהה ואיכות מסך.
-
- 0 תגובות
- 776 צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1700 חריגה עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6/10 (מוכן להוציא כמה עשרות שקלים יותר על שקט) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤1443 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤566 כרטיס מסך: GIGABYTE NVIDIA 8800GT 512MB,256BIT ¤1440 זיכרון: CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS2 CL 4-4-4-12 - TWIN2X2048-6400C4 ¤633 מארז: COMPUCASE CI-6919B-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU ¤264 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤393 קרור למעבד: THERMALTAKE V1 FOR AMD&INTEL S462/478/754/775/939/AM2 : CL-P0401 ¤280 הרכבת מחשב: ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤5019 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il התקציב הוא 5200 מקסימום המחשב למשחקים ומתוכן גם OC השאלה שלי האם הספק יחזיק? וגם אני צריך קירור כולל למארז וגם אם המארז גדול מספיק לכל הדברים אני לא ממש…
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
אהלן. אני אשמח לקבל המלצות לניידים הנכנסים בתקציב.(2000-3000) שימושי הנייד יהיו מעט סרטים, מעט מוזיקה ובעיקר לימודים. המשקל- לא משנה. גודל המסך- יותר גדול=יותר טוב. גודל קשיח- 250 ומעלה יהיה מעולה. כרטיס מסך- OB.
-
- 2 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לצעירה כאשר הדגשים הם משקל קל, שימושים בסיסיים (מעט תכנות ב-C++ ו-JAVA), אמינות לזמן ארוך. * מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט, צפייה ביוטיוב, חיבור לטלוויזיה וצפייה בסרטים. * גודל המסך? 13.3 או 14", לא יותר. * רזולוציית המסך? 1366X768 או יותר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עד 1.8, כאשר ראינו כמה באיזור ה-1.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה, עדיף. מוכנים ללכת עם מחשב עם מעבד חסכוני U. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 * כונן אופטי? אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם…
-
- 2 תגובות
- 966 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לחברה של אחי שהוא יתאים לצריכים של גלישה,צריבה וטיפה סרטים אני צריך שהמפרט יבוא כולל מסך 19 אינץ LCD תודה לעוזרים אני ישמח אם זה יהיה פחות במחיר. תודה ענקית לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 530 צפיות
-