עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by skill,

1. מה התקציב המקסימלי? עד 4500, כולל מערכת הפעלה אפשר לחרוג מה5000. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? המחשב מיועד לאחי הקטן שכרגע משתמש בעיקר בפייסבוק ומשחק במשחקי גיימבוי במחשב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? כונן דיסקטים. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10? 7-8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עד כמה מסובך להרכיב מעבד על הלוח אם? 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? USB3 eSata והעדפה למארז לרוחב. 10. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך? יכו…

• 4 תגובות
    • 731 צפיות
  2. מעבד:amd athlon 64 3800+ x2 לוח אם:gigabyte ga-m55plus-s3 (nforce 430) זיכרון:1024mg 667mhz דיסק קשיח:160 gb כרטיס מסך:geforce 7900gs pci express 256 mg זהו כעיקרון זה הרכיבים החשובים.. אה ומסך:lg l1952tq 4 מילי שנייה 19'

• 7 תגובות
    • 731 צפיות
  3. בשעה טובה ולאחר שנמאס לי מהקירטועים החלטתי להיפרד ממערכת ה-Athlon XP 2500+ שלי ששירתה אותי נאמנה (עם שדרוגים מסויימים) במשך קרוב לשמונה שנים. אני רוצה להשקיע סכום כסף נכבד במערכת שתשרת אותי נאמנה. הקצבתי לפרוייקט 10K, אבל אני חושב שאפשר כנראה להשיג את המטרה בהרבה פחות. חיפשתי בפורום, קראתי את הדביקים והסתכלתי על חלק מהמפרטים המומלצים. נטיתי לכיוון המפרט מקסימאלי (לרוב מוגזם) לשימוש כללי אבל אני לא בטוח שהוא מתאים לי. אני משתתמש בהרבה מאוד תוכנות כבדות ובהם בסיס נתונים, תוכנות JAVA ופלאש, במקביל. אני ממש לא גיימר, אבל יבוא לי בטוב שתיהיה לי את האפשרות לשחק סטארקראפט 2 ברזולוציה סבירה. אני מתכנן שזה יהיה מחשב ללא מעט שנים, חשוב לי שהמחשב יתמוך בפורמטים עתידיים למיניהם במידה…

• 4 תגובות
    • 731 צפיות
  4. Started by spiritus asper,

מאיפה אפשר לקנות כל מיני "חלקים" למחשבים ניידים? אני בפרט מחפש את לוח המתכנת שמתחבר להארד דיסק כשמחברים אותו למחשב (ספציפית אני משתמש ב T61, אבל האם יש הבדל בין הדגמים השונים של חברות שונות?) איפה אפשר למצוא חלק כזה? יש חנויות שמתעסקות בזה? או דרך לנובו עצמם? כל כיוון יוכל לעזור

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  5. Started by galkott,

שלום, אני סטודנטית שמחפשת מחשב נייד, לצורך של מיילים ואינטרנט. בלי שימוש 'כבד' של משחקים וכדו'. התקציב שלי הוא עד 3500 פלוס מינוס. חשוב לי מחשב של חברה טובה, מעבד icore 5, מסך 15.6 ומומלץ פחות מ-3 ק"ג. בתור אחת שלא מבינה בכלל במחשבים ונוטה לנזקים יש צורך באחריות של המחשב (ורצוי של 3 שנים..) ראיתי מחשב מדגם Dell Latitude E5520 L075520102E , יש לכם חוות דעת עליו? המלצות?מעבר לזה שמתי לב שיש הרבה מחשבים של Dell Latitude E5520. הם יש בהם הבדלים מהותיים? תודה מראש! גל.

• 5 תגובות
    • 731 צפיות
  6. המחשב מיועד למשחקים, שיכלול גם כרטיס רשת אלחוטי. תודה מראש. עריכה: התקציב יכול לחרוג טיפה לא ביג דיל, אבל זה פחות או יותר הבסיס. עוד כמה דברים שחשבתי שחשוב לציין: * לא חייב הארד דיסק גדול * צריך ציוד היקפי * שהמסך יהיה LCD זהו פחות או יותר, תודה.

• 6 תגובות
    • 731 צפיות
  7. Started by Daniel Malul,

אהלן 1. תקציב מירבי עד 3000 ש"ח, ללא חריגות 2. שימוש המחשב- עבודה משרדית בלבד, לימודים 3. יש צורך בציוד היקיפי-עכבר 4. אין רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט 5. השקט במחשב חשוב, אך לא קריטי 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. יש צורך במערכת הפעלה windows 10 ואופיס עדכני של השנים האחרונות 8. מעדיף לרכוש בIvory 9. קניית המחשב מתוכננת במהלך שבוע הבא 10. אין בקשות מיוחדות בנוגע לחיבורים מסויימים 11. לא חשוב לשמור על שדרוג המחשב, אך רצוי שיחזיק שנים טובות 12. הערות נוספות- אשמח לחוות דעת על המפרט מחשב הזה- https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=26677 תודה רבה

8. שלום לכולם. האמת שאני לא יודע אם זה המקום המתאים לפוסט הזה ואם לא נא להעביר בבקשה תודה טוב כך.. אני רואה המון המלצות על מחשבי AMD מה הסוד בזה ? ולמה שווה לקנות מחשב שכולו AMD מה הוא יותר טוב מאינטל ? אשמח להסבר תודה

• 1 תגובה
    • 731 צפיות
  9. Started by Yanir7,

שלום, אני צריך בבקשה עזרה במציאת מחשב נייד בתקציב של עד 7K לערך. חשוב לי שיהיה בעל מסך 17'' ודיסק קשיח של לפחות 160GB. אני צריך מחשב חזק שישמש אותי לטווח ארוך. אני לא כל כך מתמצא בניידים לכן אני מפנה את השאלה אליכם... תודה רבה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 731 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד בעד לחסוך אבל אפשר גם לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר לסימולציות בThe Embedded Development Kit (EDK) של XILINX על מנת לפתח על הFPGA שלהם, כמו כן אופיס, משחקים ותוכנות רגילות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי יריות בגרפיקה גבוהה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…

• 3 תגובות
    • 731 צפיות
  11. כמו שאתם רואים ברשותי יש מספיק דברים למפרט חדש , לכן זה שדרוג מה שהמפרט החדש צריך להכיל הוא מעבד זכרונות לוח אם כרטיס מסך וספק אם צריך. אני ממש רוצה 5870 , ואולי גם לשלב COREI7 בעניין , אמרו לי שהספק שיש לי (OCZSXS500W) לא מספיק חזק בשביל מערכת כזאת. יש ברשותי מארז , דיסק קשיח וקירור למעבד , המלצות בבקשה?

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  12. המחשב מיועד למשחקים חדשים ועם OC חשבתי על המפרט הבא: מעבד: Q6700,1066MHZ, 8MB tray לוח: EP43-DS3L או EP43-UD3L זכרונות: DDR2 800MHZ 2X2GB OCZ Reaper HPC edition דיסק קשיח: Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, ST3500418AS כרטיס מסך: Gainward nVidia GeForce GTX260 Golden Sample 896MB 216SP PCie קירור למעבד - לא הוחלט עדיין: Ultra 120 eXtreme Thermalright Scythe infinity Tuniq tower 120 ספק כח: SeaSonic 550W SS-550HT A.PFC 120mm Fan 2xPCI-E 6+8 6xSata 80Plus SeaSonic Silver Power 650W SS-650HT 52A@12V 80Plus Bronze BOX Chieftec 650W active PFC 12cm fan 24pin מארז - לא הוחלט אז ככה מה אתם אומרים בכללי? ספק כח - כמה W אני צריך, הבנתי שבגלל הכרטיס מסך אני צריך 550W לפחות ? מארז - האמת…

• 6 תגובות
    • 731 צפיות
  13. שלום לכולם, אני עורך וידאו, בתוכנות הבאות : אפטר אפקטס AFTER EFFECTS פריימייר ADOBE PREMIERE פוטושופ ADOBE Photoshop אביד AVID MEDIA COMPOSER שיתאים לעבודה, לרינדור, בעיקרון, הוא יהיה על XP 64 ביט או WIN 7 תלוי בתאימות של כל התוכנות . תודה לכולם

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  14. Started by loverness,

האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: שתיהיה בכפר-סבא-הרצליה-רעננה מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?):מהארץ תקציב:2500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: עדיף שלא. אם זה קצת אז אולי, רק אם זה ממש שווה את זה... יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: לא כ"כ חשוב, מינימום שנה... חברת המחשב הנייד המועדפת:אין מערכת הפעלה מועדפת:ווינדואוס, רצוי WIN7 אבל לא ממש חשוב. גודל כונן קשיח מועדף:אמממפ, 250+ משקל הנייד המועדף:משהו שיתאים לביה"ס, שלא יהיה כבד מידי ושיהיה קל להעברה. נראה לי עד 2.5 ק"ג לא? עדיף אפילו פחות גודל הצג:מתחת ל14. שלא יהיה גדול או מאסיבי מידי-שייכנס בתיק ביה"ס בקלות. אני אישית הכי רוצה 13.3 זמן סוללה רצוי:סביר+ צבע המחשב הרצוי:שחור\כחו…

15. :-P שימושיים כלליים = הכל, חוץ ממשחקים, כמובן ותוכנות עריכה גראפיות למיניהן.. סרטים, אופיס, אינטרנט וכדומה. אני זקוק גם להמלצה למקום קנייה בבאר שבע, שייתנו שירות איכותי, לא כמו KSP או אייבורי. תודה

16. Started by Etyopi,

מה דעתכם בגדול על המפרט? http://tms.co.il/preview/spec/qsw7jc5h/1 רק יש לי שאלה קטנה,כתוב שהמסך מגיע ללא כבל DVI... מהזה בדיוק הכבל הזה? עוד שאלה: במארז כתוב "NO PSU" שלדעתי זה אומר Power supply ספק כוח אבל מצד שני כתוב +FSP 600W SILVER מהזה בדיוק FSP? **אני לא סגור אם כלול במארז ספק כוח או לא. תודה ושבוע טוב!

• 5 תגובות
    • 731 צפיות
  17. Started by ido308,

דרוש מפרט למחשב אישי, תחת מגבלת המחיר של כ-2500 ש"ח, אשר אמור לענות על הצרכים הבאים: הפעלת תכנות שרטוט גרפי כגון SOLIDWORKS, PROENGINEER בצורה חלקה. הפעלת וויז'ואל C++ ביצוע חישובים בתוכנה החישובית MATHLAB יצירת מצגות ב MICROSOFT POWER POINT תודה מראש עידו מהטכניון

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  18. שלום לכולם להלן מפרט: מעבד: Intel Core i7-7700 3.6GHz 8M LGA1151 לוח אם: Z270H STRIX GAMING LGA1151,USB3.1,M.2,MB מאוורר: Intel Thermal Solution TS15A LGA1151 CPU Cooler זיכרון RAM: 16GB 2400MHz DDR4 CL15 DIMM HyperX FURY Black - כפול 2 (סה"כ 32 ג'יגה זיכרון) SSD: 240GB SSDNow M.2 SATA 6Gbps (Single Side) כרטיס מסך: STRIX-GTX1060-O6G-GAMING (לשים לב שמדובר בגרסאת האוברקלוק) כונן קשיח: …

19. Started by amir_tat,

מבקש המלצה למחשב all in one. שימושים עיקריים - תוכנות משרדיות, אינטרנט, קצת עריכת וידאו (בקטנה). תקציב - כמה שפחות עדיף עד ~3500 תודה!

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  20. לפני שנתיים קניתי מחשב נייד, 1525 DELL INSPIRON. בבואי לבחון היום את עולם הניידים - הכל השתנה, לכן אני צריך מעט עזרה. אימי קצת מוזרה, כל שמעניין אותה הוא העיצוב, היא נתנה לי רשימה של מחשבים אותם היא אהבה, וכל שהיא צריכה זה שימלאו את התפקידים הבאים: שימוש אופיס ואינטרנט בצורה מלאה ומהירה. קל משקל יחסית - בערך שני קילו גודל המסך - בערך 13 אינץ. וזהו. הנה הרשימה: Dell XPS M1330 T8300 8400M GS HP Pavilion dm3-1010ej VJ265EA LG T380-L.ARB1E 1.3GHz HP Pavilion dm3-1110ej VX987EAHP Pavilion dm3-1110ej VX987EA Lenovo ThinkPad Edge 0197-2MG NetBook Dell Vostro 3300 i5-430M GMA HD מחשב נייד Toshiba Satellite T130-11U טושיבה נייד Asus W7SG T7500 אסוס נייד Asus UX30V SU9400 אסוס…

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  21. אהלן, יש ברשותי כבר מעבד i7-860 ולוח אם של אינטל DH55TC. 1. אני אשמח למפרט במחיר של כ-1500 ש"ח שיעודו משחקים בעיקר. (אם אני הוזה ולא ניתן להשיג מפרט נורמאלי במחיר זה אשמח אם תיידעו אותי) 2. בנוסף אני זקוק לכרטיס רשת אלחוטי, מקלדת אלחוטית ועכבר אלחוטי - אשמח להמלצה גם בנושא זה אם אתם מכירים משהו זול שעושה את העבודה. 3. אני צריך גם מסך, האם למישהו מכם יש ניסיון עם המסכים הממש זולים (500 ש"ח) ויודע אם הם מזעזעים או נסבלים. 4. אני מחפש זרוע למסך באורך של לפחות חצי מטר מהקיר ורצוי גם יותר, אני מאוד מתקשה למצוא זרוע באינטרנט למעלה מ40 ס"מ מהקיר במחיר סביר (עד 200) - אם מישהו מכם מכיר משהו כזה אז זה גם כן יהיה מצוין. 5. מכיוון שיש לי כבר את המעבד ולוח האם אז כנראה שאם אני מזמין …

• 4 תגובות
    • 731 צפיות
  22. Started by s7c,

שלום, אני מחפש מפרט למחשב לעבודה משרדית office, pdf מעט עריכת תמונות (לא צריך כרטיס גרפי חזק במיוחד) הרבה זכרון ומקום איחסון ומסך טוב 19-21" תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 731 צפיות
  23. Started by barakzac,

1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 10% 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? א) תיכנות, עריכה, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן, מסך בגודל של לפחות 22", מקלדת עכבר ורמקולים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?עדיפות לשימוש בכרטיס מסך וכרטיס קול on-board 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.אין 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?10 המחשב ממוקם בחדר שינה ולכן יש צורך במארז שקט במיוחד, מנסיוני האישי Antec Sonata III הוא מארז שקט …

• 5 תגובות
    • 731 צפיות
  24. Started by Iv0ry,

שלום, האם יש הבדל בין הצ'יפסט P31 ל-P35 מבחינת הביצועים במפרט הבא? תודה! פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?3200-3300 שח מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא תודה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?DVD 6. האם נושא הקירור והעיצ…

• 6 תגובות
    • 731 צפיות
  25. שלום, אני צריך מפרט ממש בסיסי לאימא שלי, שמעולם לא נגעה במחשב. ישמש לאינטרנט, קצת אופיס אולי וכדומה. חשוב שיהיה הכל, מקלדת-עכבר-רמקולים-מסך וכו'.

• 3 תגובות
    • 731 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.