עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2800 שקלים עם אפשרות לחרוג ל3000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גלישה/צפייה בסרטים, משחקים (דרוש כרטיס גרפי חזק), עריכת מולטימדיה, תכנות ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אפשרי למחזר את הכונן DVD. לא משתמש בו יותר מדי 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? השקט של המפרט די חשוב - מעל 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (…

• 4 תגובות
    • 773 צפיות
  2. Started by eity,

שלום אני סטודנט להנדסה אזרחית ככה שאני עובד על המחשב די הרבה...התקציב הוא 4000 ויש אפשרות של קנייה בארה"ב, ורציתי המלצות למחשב נייד * מטרות המחשב?אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים,תוכנות כמו matlab,autocad * גודל המסך?15 * משקל רצוי?לא כבד מידי,כי אני לוקח אותו איתי *זמן סוללה של 4,5 שעות *יציאות HDMI ו-esata יהיו פלוס * 500 גיגה יספיק * כונן CD/DVD צורב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?עדיף שכן,לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  3. לא היה לי תקציב לקנות הכל בבת אחת... אז כל פעם שהיה לי כסף שידרגתי משהו אחר! המפרט הסופי שלי הוא: Pentium D 930 Abit AB9 Hitachi 250 GB SATA 2 1GB DDR2 667 ATI X1950pro ENERMAX LIBERTY 400W סה"כ אחרי הכל עלה לי 4000 תמיד בדקתי איפה הכי זול וזה... הבאתי גם כמה חלקים מארה"ב בעזרת דוד טוב חח קיצור מה אתם חושבים? יחס מחיר\ביצועים הולך טוב?

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  4. שלום רב. יש לי מחשב נוכחי: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6300, 1866 MHz (7 x 267) Motherboard Name Asus P5LD2 SE NVIDIA GeForce 7600 GT Drive #1 - Hitachi HDT721032SLA360 (298 GB) 512MBx2 ddr2 667 1024x2 ddr2 667 ocz מארז טרמלטייק SOPRANO + ספק כח 450W של טרמלטייק. וצורב דיוידי רגיל של LG. המחשב שאני צריך: מחשב לפעולות כלליות, שיהיה מהיר, העיקר הוא העבודה בו, התפעול שיהיה זריז כמה שניתן, הצורך המשני בו זה המשחקים, לא דרוש כרטיס מסך כ"כ רציני.. רק באופן מינורי שיהיה גם נוח ויכול לתפעל בסדר גמור משחקים. כך שבינתיים הכי חשוב זה המעבד עצמו, פחות הכרטיס מסך. לשם כך אני מציב 1500 שקל, מתוך הנחה שאפשר להשאיר את המארז, הספק, צורב דיוידי ואולי אפילו את הכונן קשיח.. זה מה ש…

5. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן, 3350 שקל כולל החריגה 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים, סרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. צריך מקלדת ורמקולים(שניהם שחורים) 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי מספיק כרטיס קול מובנה על לוח אם, כונם דיסקטים לא נחוץ 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? שישתלם כמה יותר ושישאר בגבולות המחיר והאיכות הנדרשים למשחקי…

• 10 תגובות
    • 773 צפיות
  6. יש לי כרטיס מסך NVIDIA 8600GT 256MB ואני מעוניין לדעת אם הזיכרון עם DDR2 או DDR3 ופרטים מעבר לסוג הכרטיס כמו מהירות וכו' אני מתכוון כמו הבן אדם הזה:http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=77214 וזה:http://www.techpowerup.com/vgabios/960/Gainward.8600GT.256.070627.html לא הבנתי מה אני עושה עם הקובץ BIN תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  7. אני מחפש HTPC קטן לסלון שהולך לרוץ עליו בעיקר XBMC אני מתלבט בין ה ULTRA של אקסטרימר או על ה ZBOX של זוטאק http://www.xtreamer.net/ultra http://www.zotacusa.com/zbox-ad06-plus.html התקציב שלי הוא עד 1300 תודה רבה לכל מי שעוזר

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  8. המחשב מיועד למשחקים חדשים ועם OC חשבתי על המפרט הבא: מעבד: Q6700,1066MHZ, 8MB tray לוח: EP43-DS3L או EP43-UD3L זכרונות: DDR2 800MHZ 2X2GB OCZ Reaper HPC edition דיסק קשיח: Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, ST3500418AS כרטיס מסך: Gainward nVidia GeForce GTX260 Golden Sample 896MB 216SP PCie קירור למעבד - לא הוחלט עדיין: Ultra 120 eXtreme Thermalright Scythe infinity Tuniq tower 120 ספק כח: SeaSonic 550W SS-550HT A.PFC 120mm Fan 2xPCI-E 6+8 6xSata 80Plus SeaSonic Silver Power 650W SS-650HT 52A@12V 80Plus Bronze BOX Chieftec 650W active PFC 12cm fan 24pin מארז - לא הוחלט אז ככה מה אתם אומרים בכללי? ספק כח - כמה W אני צריך, הבנתי שבגלל הכרטיס מסך אני צריך 550W לפחות ? מארז - האמת…

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  9. טוב אני ממש מצטערת שזה כבר הודעה שלישית שלי בפורום בערך, אבל כל פעם אינ מקבלת מפרטים אחרים והדבר הזה, בתור אחת שלא התנסתה עדיין בעבודה עם החלקים האלה מבלבל מאוד אז ככה מי שלא ראה את הודעותי הקודמות, אני התחלתי לעסוק במאיה ותוכנות עריכה של פרימייר ותלת מימד ואנימציה, ואני מנסה להרכיב את המחשב הכי חזק ומקצועי שאפשר בתקציב של עד 10 אלף שקל, כדי שאני אצליח לעבוד עליו בצורה טובה ולהוציא ממנו אחלה פרוייקטים. אני לא זקוקה לציוד היקפי, יש לי 2 מסכים, סט של מקלדת ועכבר, ואני לא חושבת לעשות בינתיים OC, אולי בעתיד אם אני אראה שאני זקוקה לכך והמחשב לא מספק אותי המחשב הזה נועד לעבודה גרפית נטו, כי יש לי מחשב ביתי אחר לפנאי לידו אז ככה, קיבלתי מידיד טוב שלי שמבין בתחום מפרט ואני אשמח א…

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  10. גיסי מתכנן לקנות לאשתו, אחותי, מתנה ליום הנישואין: נטבוק (זו הפתעה, אל תספרו לה ;D). היא צריכה מחשב שיאפשר לה לגלוש, לראות סרטים בעת נסיעות ארוכות ועם מצלמת רשת כדי לשמור על קשר עם הילדים כשהיא באותן נסיעות ארוכות. התקציב הוא בסביבות 2,000 ש"ח וכחברים בכוחות הבטחון, יש להם הנחות על חלק מהדגמים שאחרת לא היו נכנסים. שלחתי אותו לחנות לראות אותם בפעולה, המפרטים של כל הנטבוקים כמעט זהים אבל חייבים להניח את הידיים על המקלדת ולראות את המסך. הוא חזר עם המסקנות הבאות: Asus EEEPC 1005HA/HE - זמן סוללה ארוך מאוד (9.5 שעות לפי נתוני היצרן, בצפיה בסרטים זה בטח חצי מזה) שיאפשר לה לצפות בכמה סרטים בנסיעות הנ"ל. לא ברור האם המעבד הוא N270 או N280 - עד כמה ההבדל משמעותי? Acer Aspire D150/…

11. המחשב שלי נמצא בתהליכי גסיסה מתקדמים והגיע הזמן (אחרי 6 שנים) לרכוש מחשב חדש. התקציב בין 2000-2500 ש"ח (גמיש) הצרכים שלי הם בדרך כלל אינטרנט, office, מוזיקה, הורדה וצפיה בסרטים/סרטונים. אבל, בנוסף אני עושה שימוש לפעמים בפוטושופ, בעיקר לתקן ולסדר תמונות מהמצלמה הדיגיטלית, ויש לי כוונה בעתיד גם לערוך סרטונים ביתיים ממצלמת וידאו (כולל אפשרות דגימה) בתוכנה כגון pinnacle. מאחר וכל החלק הזה הוא בעיקר "חובבני", לא הייתי רוצה להשקיע בו יותר מדי. איזה מפרט אתם ממליצים? אשמח אם תציינו (במה שרלוונטי) גם אופציות נוספות אם ישנן. תודה.

12. שימושים משחקים סרטים אינטנרנט שיהיה עם כרטיס רשת אלחוטי ומהיר

• 5 תגובות
    • 773 צפיות
  13. Started by eladaz,

אפשר לחרוג קצת מהתקציב. ·מטרות- לימודים, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים וכו'.. ·מסך: 15.6 לא רלוונטי מבריק או מאט ·רזולוציה- לא רלוונטי ·משקל- 2.2 בערך. ·זמן סוללה ארוך - 3-4 שעות. ·יציאות מיוחדות- HDMI, VGA ·בלוטוס- לא רלוונטי ·גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB לא משנה סוג ·לא דרושה תמיכה בתחנת עגינה מיוחדת ·לא נדרשת אחריות בינלאומית ·אין צורך ברישיון מערכת הפעלה ·העדפה ל- HP אבל לא חובה. ·לא מסך מגע, עדיפות לצבע שחור. חובה: אחריות 3 שנים. עדיפות: מעבד i5. תודה מראש לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 773 צפיות
  14. שלום, אני מעונינת לרכוש מחשב נייד לצורך עבודה גראפית. התוכנות שבהן אני משתמשת הם : רויט (revit) ו אוטוקדאג (autokad). הבנתי שאלה תוכנות מאוד כבדות וצריך אליהן מעבד חזק וזכרון טוב,השאלה היא מה בנוגע לכרטיס מסך, האם צריך לקחת בחשבון גם אותו? התקציב שיש לי הוא בערך 3500 ש"ח. תודה

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  15. דרוש מחשב בתקציב 2000-2500 זה גם טווח החריגה ... דברים שחשובים - חשוב שיהיה זכרון ג'יגה .... ואני אישית חובב AMD אין צורך במשחקים המקסימום בגרפיקה יהיה סרטים אז לדעתי אפשר לוותר על כ. מסך לטובת השקעה פיננסית ברכיבים אחרים. נשקלת האופציה גם להוסיף עוד 400-600 שקל לכרטיס VIVO או frame grabber לטובת עריכת וידאו, הייתי שמח לשמוע הצעות לכיוון הזה ... (למרות שזה בטח כבר עניין אחר לגמרי...) תודה !!

• 12 תגובות
    • 773 צפיות
  16. אוקיי זה המפרט.. מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1526 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤505 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AACS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤337 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1225 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤294 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPK מארז ללא ספק NZXT Tempest Airflow King ¤437 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=TEMPEST ספק כח Corsair CMPSU-550VXEU 550W ¤529 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=550VXEU מסך מחשב Samsung 22" T220 2ms LCD ¤1019 …

• 10 תגובות
    • 773 צפיות
  17. היי חברים תיראו, מאז שאני זוכר את עצמי אני עם מחשב רגיל. אף פעם לא ההיתי עם מחשב נייד. נגעתי במחשב נייד כמובן, פה ושם, חברים וכאלה. אבל לי? היה רק מחשב רגיל. עכשיו החלטתי ללכת על מחשב נייד. יש לי תקציב של: 2500 ₪ ואני חושב אולי לעבור למחשב נייד? כי תיראו מה השימושים שלי: לשחק? אני לא משחק כבר איזה שנתיים שלוש, גם לא ניראה לי שאני אחזור לשחק. סרטים? מחשב נייד גם יכול להריץ סרטי HD בצורה מעולה, כשהכל סגור ברקע ורק הסרט פועל. מקסימום צופים בפלזמה שיש בחדר. השימושים שלי הם בעיקר אינטרנט, אינטרנט, ואינטרנט. הרבה יוטיוב, הרבה סרטים, התכתבויות, הורדות (יש בעיה עם מחשב נייד בהורדות?). זהו. הא, והרבה שירים. כל שניה שאני על המחשב אני עם שירים. בקשר לשירים - אני אחבר רמ…

18. שלום.. לחבר שלי יש מחשב נייד Acer Aspire. ("4700 ומשהו" על פי דבריו. לא זוכר דגם מדוייק) עכשיו הוא טוען שהפד עובד בסדר וגם הכפתורים, ולפתע זה מפסיק לעבוד. כלומר, הסמן עדיין זז, אבל לא נלחץ שום דבר. ריסטרט למחשב פותר את הבעיה. עכשיו רציתי לדעת אם יש סיכוי לתקן את זה ללא פירמוט או ממה זה יכול לנבוע. במידה וזה חריג ולא בעיה מוכרת, ניתן לפרמט (יש כבר גיבוי והכל). רציתי לדעת מה אתם ממליצים לעשות, או האם אתם מכירים בבעיה. תודה, עודד ב.

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  19. Started by ido308,

דרוש מפרט למחשב אישי, תחת מגבלת המחיר של כ-2500 ש"ח, אשר אמור לענות על הצרכים הבאים: הפעלת תכנות שרטוט גרפי כגון SOLIDWORKS, PROENGINEER בצורה חלקה. הפעלת וויז'ואל C++ ביצוע חישובים בתוכנה החישובית MATHLAB יצירת מצגות ב MICROSOFT POWER POINT תודה מראש עידו מהטכניון

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  20. Started by NETANELKOREN,

שלום אני קונה מחשב ואני שאלתי וביררתי כאן ולבסוף הגעתי להחלטה רק הבעיה היחידה שיש שאני לא יודע כמה כסף המפרט הזה עולה כי אני נוסע עם ההורים שלי ואני לא רוצה שיהיה פדיחות במחיר וגם אם אתם יכולים תשנו לי את המפרט. INTEL CORE 2 DUO E6600 ASUS P5B DELUXE DDR2 GB 2 TWIMSON SATA GB300 GEFORCE 8800 GTS 320 MB LG DVDRW MAG 17" LCD 8LC Live 7.1 Creative Transformer Sunbeam כרטיס רשת:10/100/1000

• 9 תגובות
    • 773 צפיות
  21. אני אשמח לייעוץ וחוות דעת בקשר לרכישת מחשב - אני די זר לעולם ה- Hardware. עיינתי ברשימת המפרטים המומלצים באתר, וזה נתן רעיון כללי, אבל היות שדברים ובמיוחד מחירים עשוים היו להשתנות מאז תאריך העדכון האחרון, אשמח לקבל רשמים נוספים. התקציב הוא בסביבות ה-4000/4500 ש"ח, כאשר זה כולל מסך ראוי. המחשב מיועד בעקרון לשימוש ביתי (ע"ע - אינטרנט ), מתוך מטרה שיוכל גם להריץ את כל או לפחות מירב המשחקים הקיימים בשוק כיום, ואף יחזיק לטווח השנים הקרבות. הדגשים הם : * עדיפות ל-HD בנפח גדול - שכן יש להם נטייה להתמלא מהר * מערכת קירור ומארז יעילים אך שקטים, מאחר והמחשב מיועד לעמוד בחדר שינה, אז שקט הוא יתרון * מלבד רמקולים, שכבר ישנם, נדרש גם ציוד היקפי - מקלדת, עכבר וכו'.. אבל זה כבר …

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  22. מעבד : AMD X2 4000+ לוח ASUS M2N-E כ.מסך: EVGA 7900GS או X1950 GT (מה עדיף?) זכרון : 1GB KINGSTON 800MHZ CL5 (האם עדיף 667 CL4 ?) ד.קשיח : WD 250GB SATA 2 מארז, ספק כוח 400 . האם אתם חושבים שהמפרט הזה יריץ לי משחקים טוב להרבה זמן (3 שנים ) ? מה אתם אומרים עליו? הוא עולה לי בערך 2100 שקל..

• 11 תגובות
    • 773 צפיות
  23. שלום לכולם, מבקש עזרה להרכיב מחשב גיימינג ללא OC . יש לי מסך דל 24 אינטש וצורב ודיסקים קשיחים . מבקש רק לוח,מעבד ,זכרון כ. מסך ומארז . רוצה מעבד של אינטל בלבד וכרטיס מסך של NVIDIA בלבד. מכוון בינתיים ל GTX480. מתלבט ולא מבין מה לבחור בין I7 ל I5 ובין הלוחות השונים. כיום עובד עם WIN7 32 ביט. ואם תגידו שעדיף לעבור ל64 עם יותר זכרון זה גם בא בחשבון. כמו שאמרתי השימוש העיקרי הוא משחקים וגלישה באינ'. התקציב 4500 ש"ח והוא גמיש אבל חייב להיות מושכל. תודה מראש מנו

• 7 תגובות
    • 773 צפיות
  24. שלום רב הגיע הזמן להחליף את המחשב, אני צריך מחשב שקט, זה הפרמטר הראשון והחשוב מכל, דרישות: 1. שקט 2. AMD 3. יציאת firewire לא מתוכנן OC שימושים : אינטרנט, צפייה בסרטים, ומשחקים ישנים נפח איכסון גדול ( לסרטים ותמונות ) יש ברשותי מסך 20" LCD וציוד הקיפי.

25. Started by Sheffer24,

שלום לכולם אני חדש בעולם המחשבים הנישאים אז אודה אם תוכלו להתחשב בכך בתשובה. קיבלתי לפני שבוע מאחותי את המחשב הנישא הישן שלה. מדובר ב HP Pavilion dv6636nr. כבר עשיתי פורמט והתקנתי win7 רציתי לדעת אם יש דרך לנקות אותו קצת (כמובן אני מתכוון לחלקים הפנימיים) כמו כן אני יודע שהסוללה של המחשב לא במצב טוב אז יש דרך לשפר את זה או להחליף איפשהו. המחשב במקור נקנה בארה"ב אז אין אחריות בארץ. תודה מראש על כל עזרה באחד מהנושאים.

• 0 תגובות
    • 773 צפיות

דיונים חדשים בפורומים