ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
אני מתכנן לקנות מחשב נייד בשבוע הקרוב ואני צריך כמה חוות דעת על שני מחשבים שמצאתי או על מחשבים שאתם יכולים להמליץ לי עליהם עד 6 אלף שקל . מחשב נייד HP 6730b GB991EA מעבד: Intel Core 2 Duo T9400 2.53Ghz זיכרון: 2048MB 667Mhz דיסק קשיח: 160GB SATA 7200RPM צורב DVD: יש מסך: 15.4 wide רזולוציה: 1680x1050 WSXGA כרטיס מסך: Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD 512MB כרטיס קול: 3D Sound Blaster Pro רמקולים: Altec Lansing כרטיס רשת רגיל: יש כרטיס רשת אלחוטי WIFI: יש bluetooth: יש מודם 56K: יש USB: 4 כניסות FireWire: יש קורא כרטיסים: יש מערכת הפעלה: Vista Business Eng/Heb משקל: 2.7 ק"ג סוללה: 6cell Lithium-Ion קורא טביעת אצבע: יש מחשב נייד HP Pavilion DV…
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה שתבנו לי מפרט חזק למשחקים שיריץ את כל המשחקים החדשים, שיהיה שקט וקריר ושיידע לעמוד בעומס. יש כמה דברים שאני רוצה שיכולל המפרט: חשוב לי מאוד מאוד מאוד שהמפרט יכלול מארז יפה עם חלון ואור כחול מאוד מאוד חשוב לי. חשבתי על זה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4240 טוב בקיצר, סומך עליכם שמעתי דברים טובים ד"T לבנות בבקשה רק מהחנות הזאת: www.iqpc.co.il
-
- 4 תגובות
- 733 צפיות
-
-
השימושים יהיו בעיקר אינטרנט ואופיס. אני צריך מפרט עדכני כדי שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן. ללא ציוד היקפי. המחשב יקנה ב- RSM. תודה.
-
- 8 תגובות
- 788 צפיות
-
-
היי מעוניין לקבל מפרטים למחשב למטרת גיימינג בתקציב של עד 5000 שח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב : 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וצפייה בסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיטיאי 5 קול אוף דיוטי באטלפילד וכו. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים אין צורך! 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 -6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מבין בזה ולכן כנראה שלא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפ…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי חודשיים עם ויסטה החלטתי שנמאס לי ואני רוצה xp התחלתי להתקין נכנסתי לחלון של הבוט והוא לא מוצא לי את ההרד דיסק ישר הבנתי שכנראה צריכים תדרייברים של הsata נכנסתי לאתר של hp ולא מצאתי שם דרייברים התקשרתי אליהם לשאול איפה אפשר למצוא את הדרייבר כדי להתקין hp אז הם אמרו לו שאי אפשר כי המחשב מותאם ויסטה אמרו לי בטלפון שאני יכול לחפש דרייבר מתאים במקומות אחרים אבל גם דרייברים לרכיבים שיש מחשב אני יצטרך למצוא במקום אחר אבל באתר שלהם אין הם גם הציעו לי שהם יעשו לי את הפירמוט לxp יתקינו לי לי הכל כולל דרייברים אבל לא יביאו לי אותם כל פעם שאני ירצה לפרמט אני יצטרך ללכת אליהם ולשלם 400 שקל!!!! גנבה ממש איך אני יכול לעשות את זה לבד מישהו כבר ניסה והצליח ואיך אני יודע של איזה חברה…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב, אז כנראה שהלך לוח האם.. בכל מקרה הגיע זמנו. יש לי כרטיס n710d3 מסך https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N710D3-2GL#ov האם כדאי להחליף ללוח אם ללא כרטיס מובנה ולהשתמש בכרטיס הזה או שהיכולות של הכרטיס הזה כבר לא שוות הרבה? אם לנצל את הכרטיס לאיזה לוחות אם כדאי לכוון? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב עד 4000 ש:ח למשחקים כולל הכל לא מקלדת עכבר ומסך ראיתי כמה מפרטים אבל השאלה היא אם כדאי במקום מעבד E8500 ו כרטיס 9800GT 512MB ולוח P5Q , לשנות למעבד Q9400 ולכרטיס 9600GT הלוח ישאר P45 אסוס או גי'גהבייט
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי?6000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?7000 2. מה שימושי המחשב? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חנות ספציפית אני טבריה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מוקדם או החודש או ב10/9 10. האם יש בקשות מיו…
-
- 6 תגובות
- 987 צפיות
- 1 follower
-
-
היי. רכשתי מחשב נייד סוף סוף (תודה אגב לעזרה). רציתי לשאול בנוגע לפיצול ההארד דיסק... במחשב יש 320 ג'יגה שמפוצלים לשני כוננים (150 ו-145). רציתי לעשות פיצול שונה של 10 20 והשארית (הראשון גיבוי לתוכנות של המחשב, השני לווינדוז והשלישי לכל השאר). מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איך עושים את זה..? על הדרך אם אני כבר פה... כל שניה קופצות לי הודעות האם לאשר התקנה זה ושימוש זה, גם כששיניתי את השמות של הכוננים הוא רשם שצריך אישור של ה-administrator והקפיץ הודעה אישרתי ועשה. יש דרך לבטל את הבקשה לאישור כל חצי שניה??? אני חדש עם ויסטה.... רחמים.... ו....תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 720 צפיות
-
-
http://www.mobilityguru.com/2006/11/15/avoide_the_heartbreak_of_notebook_drive_failure/ ואם כבר בקירור עסקינן, האם למישהו יש פה את ה Antec Notebook Cooler המופיע בקישור http://www.pcabusers.com/reviews/antec/notebookcooler/p1.htm ויכול לתת עליו חוות דעת?
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה רציתי בבקשה את חוות דעתכם על מחשב שמצאתי בעזרת הכוונה כאן ובעזרת מחקרים על המחשב הנייד הנ"ל שאת מפרטו אני מציג כאן והוא מדגם DELL VOSTRO 1320 ולדעתי עונה לי על מרבית הציפיות פרט לחוסר ביציאת HDMI ... אז אני מקווה שתוכלו לתת לי את דעתכם על המפרט הנ"ל.. http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=8709&catcode=774&AdCat=&parentid= שבוע טוב
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
העדפה לחנות skypc אבל אם יש הפרש גדול במחיר אז לא חייב משם. לא מתוכנן אוברקלוק. תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט הבא המחשב מיועד לכל הדברים זה המפרט: מעבד מקורי 2.8ghz פנטיום 4 של intel לוח asus 533 זיכרון 333mhz ddr 256 mb דיסק קשיח (7200)80 gb כרטיס מסך 3d 64 mb מובנה על הלוח כרטיס רשת 10/100 מובנה על הלוח כרטיס קול 128 ביט+רמקולים אכותיים 52x cd כונן דיסקטים 1.44 מקלדת אינטרנט ע/א עכבר אופטי מייקרוסופט מסך 17 שטוח lg t710bh מארז מפואר כולל ספק כוח ושתי יציאות usb בחזית סך הכול :3500 שקל עם אופציות להחלפות של עד +2000 שקל עכשיו עוד משהו: זוג רמקולים למחשב+סאב וופר 2800 וואט של p.m.p.o 70 שקל? שווה את הכסף? תודה
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש שיישמש אותי בעיקר לחיבור בHDMI לטלוויזיה לראות סרטים וללימודים, אני סטודנט למדעי המחשב ואני מחפש מחשב שיהיה חזק מבחינת ביצועים (אני לא יודע איזה תוכנות אני אתקין עליו בעתיד) ויחזיק לי תקופה. מבחינת המפרט הטכני שחשוב: * גודל מסך - כרגע יש לי 13.3 ואני מבסוט מהגודל שלו, אז מסך בגודל של 13-15 אינץ בערך עם עדיפות לכיוון ה13 * משקל פחות חשוב *זמן סוללה גם לא קריטי כי המחשב מחובר לחשמל רוב הזמן * חובה יציאת HDMI ולפחות שתי יציאות USB 2.0 ואם אפשר אז גם USB 3.0 *כונן קשיח לפחות 500 גיגה עדיפות לטרה, ועדיפות לשילוב בין SSD לHDD *זכרון של לפחות 8 גיגה עם עדיפות ל16 ומעלה * אחריות סטנדרטית *אין חשיבות למערכת ההפעלה, אלא אם זה כלול במחיר, יש לי ווינדוו…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני גם צריך המלצה למדפסת, עדיף משולבת... במפרט צריך ג'יגה RAM 160 ג'יגה HD, ללא רמקולים... תודה.
-
- 3 תגובות
- 746 צפיות
-
-
היי אני מחפש נייד שקורא ועורך מסמכים ... הבעיה שנטבוקים קצת יקרים, אז חשבתי אולי לנסות טאבלט זול, מקסימום אם זה לא טוב אז לא בזבזתי הרבה כסף. משהו שעולה 350ש"ח. אני מתלבט בין TEAC ACCORD 714 לבין SILVER LINE SL-728 הסילבר ליין קורץ לי. אבל הTEAC נשמעים איכותיים יותר משום מה. מה דעתכם? אגב אם אתם מכירים עוד דגמים במחיר הזה ומטה אשמח לשמוע. תודה
-
- 2 תגובות
- 785 צפיות
-
-
אני מעוניין להתחדש במחשב: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. פלוס מינוס 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה, סרטים, NETFLIX, מעט משחקים לא כבדים, LUPA, ארכיון תמונות וסרטים משפחתיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כונן SSD 250BX100. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. יותר חשוב הגנה מאבק ושלא יתחמם. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צור…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
shalom ani ahshav be U.S.A vekol hainyan aim liknot bnewegg kvar lo tov biglal kol hketa shel hhahrayot hhorim doagim =\ az hem rochim lkinot li at ze b-pandas tagido li aih hmifrat hze lmishakim hazakim aval mmas hazakim kmo far cry condition zero vekol hmishakim hhadashim.. az hine hmifrat tagido ma dathem 1 AMD ATHLON 64 3200+ OEM 1,757 ש"ח 1 Thermaltake Venus 12 CPU Cooler for AMD Opteron / Athlon-64 170 ש"ח 1 EPoX EP-8HDA3+ VIA K8T800 754-pin 709 ש"ח 1 OCZ 1GB (512X 2) EL DDR PC3200 400mhzPlatinum Edition 1,790 ש"ח 1 Samsung 120GB 7200 RPM SATA 150 645 ש"ח 1 MSI 9800 PRO 128MB 1,390 ש"ח 1 LITE-ON DVD 16*48 Retail Black 223 ש"ח 1 MITSUMI 3.…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בהמשך לאשכול הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=289436.0 שבו ביקשתי הרכבת מפרט, החלטתי להעלות קצת את התקציב ולהתבסס על מה שהציעו לי בשביל להרכיב מחשב (הלכה המצלמת וידיאו שתכננתי לקנות [=) אז ככה, זה 5000 עכשיו +\- כולל המסך.. לזה הגעתי: (לא רוצה OC, לא יודע למה.. אולי בכלל כדאי יהיה לעשות אבל אני לא מבין בזה מספיק ולא יכול לתאר לעצמי את ההבדלים ואת התוצאות (מכל המובנים)) זה ב TMS.. קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe OEM E6550T ¤ 945 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-S3L Conroe Support GP35S3L ¤ 566 1 מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 421 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 458 1 קשיחים …
-
- 11 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אני קונה בקרוב מחשב נייד וחשבתי להזמין מעכשיו מקלדת ועכבר.. דרך אגב אתם חושבים שכדאי לקנות מקלדת? או רק עכבר? חשבתי שזה יהיה יותר נוח עם מקלדת רגילה. בכל מקרה אשמח להמלצה על שניהם.. כמובן שאלחוטי. תודה רבה! שכחתי לציין שהמחשב כל הזמן באותו מקום ולא מתנייד.. ככה שלא צריך משו לנסיעות אלא עכבר פשוט, טוב ונוח שיהיה לו סוללה חזקה יחסית.
-
- 4 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום, אני לפני רכישת מחשב נייד חדש ומצאתי את אותו הדגם בגרסת 4K וFHD. מטרת המחשב היא עריכת תמונות וקצת וידאו. FHD עולה 6,500, 4K עולה 7,300 והיתרון הגדול הוא 100% srgb שלו לעומת 95% srgb בFHD המחיר גם ככה מעל למה שתיכננתי, האם שווה להשקיע ב4K על מסך של 15"? אני משתדרג מנייד בן 6 עם רזולוציה של 1366/768 כך ששניהם יראו בעיני יותר טוב.
-
- 1 תגובה
- 963 צפיות
-
-
אני מעונין להוזיל את המפרט לסביבות ה-5500 בעיקר זה לחפש את אותם חלקים במקום זול יותר אז הנה המפרט: מעבד ליבה כפולה 3.4 של אינטל ב 1100 שח לוח אם של אינטל D975X ב 1260 שח דיסק קשיח של WD 250GB 7200 ב 410 שח זיכרון של TWINMOS 1GB ב 675שח צורב של LG GSA H20L ב 280 שח כרטיס מסך של ATI X1600PRO 512MB ב 860 שח מסכ דק של MAG T906 19INC ב 1390 שח מארז של RAIDMAX SAGITA ב 355 שח עכבר ומקלדת אלחוטי של מיקרוסופט ב 180 שח רמקולים של קאריטב 2.1 ב 229 שח אל פסק של ADVICE PRO1200 ב 239 סה"כ 6983 שח מה עליי לעשות בכדי לרדת לסביבןת ה 5500 שח חשוב לציין שאני אשפר בעתיד לכן עדיף להשאיר מעבד ולוח אם חזקים תודה
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! אמשח לקבל המלצה למפרט למחשב נייד, שעיקרו היחידי הוא יצירת מוזיקה. התקציב עומד על 3500-4000 שח תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
אני מזמין לפטופ של ג'יגהבייט santarosa 566n t7300 2.0ghz 800mhz 2gb 667mhz 8400 mgs מכיוון שכנראה יהיה קשה מאוד להיפטר משני הצ'יפים של הזיכרון בעתיד חשבתי על לשדרג היום כבר את הזיכרון ל-4 ג'יגה האם יש צידוק לעשות זאת? אני בינתיים עובד על XP ואם יש צורך יעבור ל server 2003 אני מתעסק בסאונד מקצועי וגם משתעשע בעריכה תלת מימדית.
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
מתכוון להחליף את המחשב הנייח הנוכחי שלי שעושה קצת בעיות. הרכבתי מפרט ב-TMS, אשמח לחוות דעת. הצרכים שלי: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב גמיש סביבות 2-3K, מעדיף מחיר נמוך יותר אם אין סיבה ליותר, אבל מוכן אם זה שווה את זה. חריגה רק אם זה cost-effective (לא נראה לי שיש סיבה לעבור את ה-3) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית (גלישה, office וכו') + צפייה בוידאו (כולל 4K), לעיתים רחוקות הפעלת תוכנות מתמטיות/קומפילציה ועריכת תמונות חובבנית (לא שיקול מרכזי בבחירת המעבד, אבל כן גרם לי להעדיף 16G זיכרון). לא מתוכנן משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-