ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
שלום, אחרי התלבטויות החלטתי שעדיף לרכוש מחשב נייד למטרות לימודים וגיימינג מאשר נייח. מאחר ואני לא מבין גדול בעסק, רציתי לשמוע את דעתכם: - כיצד נעים המחירים בניידים? האם למשל מחשב נייח למטרות דומות עם תקציב של 6,000 ש"ח שווה למחשב נייד בשווי 4,000 ש"ח (בגלל זה למשל אני לא בטוח לגבי התקציב שלי. אני לא רוצה להוציא מעבר לנדרש אם יש לי אפשרות לחסוך ולהבין קצת יותר לעומק את הדברים). - הבנתי שחופש הבחירה של חומרת הנייד היא מוגבלת יותר מאשר נייח. במידה ובכל זאת זה אפשרי, אשמח להצעות של מפרטים או חברות ניידים איכותיות. תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה מראש עד העזרה בבחירת מפרט למחשב, מצ"ב השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה ב-HD והדמיות 3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVIS MEDIA COMPOSER - כבד, AFRER EFFECTS - תדיר, 3D MAX - תדיר. הכל לצורך פרנסה! ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאיל…
-
- 5 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום לכולם , עזרתם לי לבחור מפרט לגיימינג השבוע, עכשיו אני צריך עזרה לאבא שלי. מפרט פשוט לשימוש ביתי (הוא צריך רק את השילוש הקדוש לוח אם,מעבד,זיכרון). 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ , סרטים, גלישה באינטרנט , סטרימינג לטלוויזיות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, תחביב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעי…
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
1)זה: מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon 64 3000+ (S-939) 830 1 830 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 620 620 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB A-DATA /VT 245 1 ?xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E? 1040 - כרטיס מסך בהתקן PCI-E. דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 350 1 350 - > ד"א, זה לא SATA..למרות שאין כ"כ הבדלים. Teac/SONY 1.44 40 1 40 HEC Compucase CI-6A19 390 1 390 ?NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4? -305 ->צורב DVD!! 2)או זה: מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon 64 3000+ (S-939) 830 1 830 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NS-939 (s939) nForce3 470 1 470 זכרונות? DDR 400…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל המלצה למפרט מחשב (ללא מסך) בתקציב של כ3500 שח (ניתן לחרוג ב200-300 שח). המחשב מיועד לגלישה באינטרנט,צפיה בסרטים און ליין (HD) ומשחקים שיצאו לפני שנתיים-שלוש.מהירות תגובה של המחשב חשובה במיוחד. אשמח אם אפשר יהיה להרכיב מחנות אמינה כלשהי בירושלים. חשוב שיהיה דיסק קשיח של 1000 ג'יגה וזיכרון של 4 ג'יגה (שני כרטיסים-כל אחד של שניים). אשמח להמלצות תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מעוניין בשידרוג המערכת שברשותי שהיא: Intel Core 2 Duo E4500 Gigabye G31-MX-S2 Corsair Value 1024Mb DDR 2 667Mhz * 2 PALIT 8600GT כל שאר הדברים אין לי צורך לשדרג/לקנות(הארד דיסקים/כרטיס קול/מארז וכו'). הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימלי? 2,000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גיימינג בינוני, עבודה משרדית, תכני HD, גלישה, הקלטת ועריכת סאונד סמי-מקצועית. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). קיובייס - מזדמן. ב) …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז אחרי שעות של בחירת חלק חלק הגעתי למה שתראו פה, האם יש אפשרות לצמצם הוצאות ? לשדרג רכיבים ? אני אוסיף את השאלות מהמפרט על כל מקרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כלום, 5000 נראה לי מספיק כסף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD וגלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FALLOUT 4, SWTOR ועוד כל מיני משחקים שיצאו לאחרונה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כנראה שלפי המחיר הכיוון יהיה נטבוק, אבל בעקרון הדרישות הן גלישה, סרטים, אופיס בעיקר..אני רוצה גם בהמשך לחבר אותו לכרטיס טלויזיה חיצוני כדי לראות סרטים במסך גדול..להקליט אני מבין שיהיה כבד מידי כנראה.. אני אודה לכם אם תוכלו להמליץ.
-
- 1 תגובה
- 803 צפיות
-
-
מצאתי את המחשב הבא : http://ksp.co.il/?uin=15580 שעונה על כל הדרישות שלי אבל לא הצלחתי למצוא ביקורות ברשת עליו , מישהו מכיר? ניסה? מחשב סטודנט שמריץ גיימינג בינוני-קל * גודל המסך? 17 פלוס * משקל רצוי? 3 קילו פלוס מינוס * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעתיים בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) hdmi * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500 * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מחפש לפטופ עם מקלדת איכותית ונוחה (לא האלה עם הכתפורים הקטנים והשטוחים עם מרחק של …
-
- 7 תגובות
- 928 צפיות
-
-
היי, מעוניין לקנות מחשב נייד לסטודנטית. צריך להיות עם כוח סביר ובעיקר מספיק קל ושיחזיק מספיק שעות. מטרות המחשב? עבודה משרדית, סרטים HD וקצת משחקים. אני מניח שמספיק i3 עם 8GB זיכרון, לא צריך כרטיס מסך ייעודי * גודל המסך? 13.3 או דומה * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? נמוך ככל האפשר (שבחורה קטנה תוכל להסתובב איתו במשך היום) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, למשל 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD בגודל 256GB, אפשר גם SSD יותר קטן 128GB עם HDD * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * ה…
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
המפרט שלי כרגע: Abit IP35 PRO E6320 @ 2.52 BIOSTAR 8600 GTS 256mb 250 HD WD 400WAT ספק כח ג'נרי 2GB 800Mhz אני על ויסטה 64BIT וגם המאוור של המעבד הוא לא הBOX אבל הוא לא משהו גם
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תעזרו לי למצוא מחשב נייד שעונה למיפרט הבא: תקציב: עד 5K, עדיף פחות, אפשר לחרוג טיפה אם זה שווה את ההבדל. שימוש: אינטרנט, אופיס, תיכנות (NET. למשל) , לא משחקים וכו'. מסך: 13.3 ומעלה. חייב להיות מאט. וגם המיסביב לא מבריק. עכבר: רצוי track ball (סטיק כמו של IBM), אבל כנראה שאוכל להתרגל גם לפד מוצלח. מיקלדת: רכה ונוחה תאורה למיקלדת: רצוי מאוד משקל: 1.8-2.5 אבל עדיף כמה שפחות סוללה: 6 תאים דיסק: מספיק 160G , עדיף 7200RPM מעבד: עדיף C2D עם 2Ghz לפחות (הבנתי שה dual core מתחממים מאוד) זיכרון: לפחות 2G עם אפשרות הרחבה ללפחות 4G אחריות: טובה, ארוכה ואמינה מ"ה: לא חייב, שיתאים עתידית ל windows 7 יציאות: רשת רגילה ואלחוטית, BT, רצוי גם מודם פקס לא חייב, אבל יהיה…
-
- 9 תגובות
- 925 צפיות
-
-
אז הכנתי מפרט שגם המעבד וגם הכרטיס מסך עם OC, רציתי לשאול אם אתם ממליצים שינויים(אני מוסיף לו הארדיסק SATA רגיל וכונן דיסקים משלי ככה שלא צריך שתוסיפו). כל שינוי שיהיה לטובה ואפילו יחסוך במחיר יהיה מבורך. [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray כמות: 1 מחיר: ₪1140[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 מחיר: ₪226[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]MSI Z77A-G43 Sata3 Usb3 VGA/DVI/HDMI כמות: 1 מחיר: ₪594[/td][/tr][/table]…
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום, המחשב: AMD Phenom II X2 550 Dual-Core 3.1GHz לוח אם עם יציאות sata 2 בלבד HD Seagate 500gb 7200rpm Ram Gskill 2GBx2 1066 ספק כח 550w של Chieftec המחשב לא עולה(רוב הסיכויים שלוח האם דפוק וכל שאר החלקים תקינים) האם יש טעם לנסות למכור חלק מהרכיבים? אשמח לתשובה
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
היי מה דעתכם על: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=4281 INTEL PEN 4 2.4GHZ ALBATRON PM 266A PRO 256MB 266MHZ DDR WD 40GB 8MB 7200 RPM TECHNO MIDI ATX 300WATT CD AOPEN X 56 1.44 FLOPPY VGA O/B AUDIO 6 channel AC 97 Audio| LAN 10/100 ב- 2600 ש"ח אני צריך מחשב לצורך OFFICE, INTERNET, E-MAIL ללא מסך האם אתם מכירים עוד מחשבים מוכנים בסדר גודל הזה של מחיר (3000 ש"ח) תודה
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם לאחר ההמלצות קיבלתי את המפרט הבא ב 2150 עליו אוסיף עוד HD ב 550 השימושים הם בעיקר להקרנת סרטים ב HD (בעיקר MKV, קצת BR) מעבדי אינטל Pentium E5200 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q-EM s775 C2Q 1600Mhz, Intel G45, DDR2 800, PCI-E, X4500HD זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II - ישמש למערכת ההפעלה ולהורדות סרטים Samsung 103J 1TB - ישמש כספרייה לאחסון ולהקרנת הסרטים כרטיס מסך OnBoard Intel GMA X4500HD DVI HDMI כרטיס קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים Pioneer DVR-216DBK DVD±RW x20 Black Sata מארזים DiamondStone Lascala SST-LC17B HTPC Black ספק כוח Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan 24pin שא…
-
- 7 תגובות
- 811 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לא לעבור יותר מדי את 4100 ש"ח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח נוספים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop , sony vegas השימוש הוא בעיקר חובבני. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, SC2, diablo 3, tf2, call of duty, ac3 bioshock infinty ועוד משחקים חדשים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 - 23 אי…
-
- 1 תגובה
- 623 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני חודש השתחררתי מהצבא, ומכיוון שאוטוטו מתחילים הלימודים, החלטתי לקנות מחשב. יש לציין שהמחשב מיועד להרצת משחקים באיכות טובה ולמשך הזמן ארוך עד כמה שניתן מבחינת המחיר. את המחשב אני מעוניין לקנות באזור חיפה, משני חנויות: נועה או פנדה (אני מכיר את שני החנויות זמן רב, וכן גם בגלל המצב אני לא בדיוק משתגע על הרעיון להתחיל לעשות טיולים בארץ). הנה המפרט (מנועה מחשבים): דגם מחיר כמות Amd Athlon 64 X2 Dual Core 4200 BOX AM2 1210 ¤ 1 DFI INFINITY C51PV-M2 NVIDIA 6150 FOR AM2 580 ¤ 1 TWINMOS DDR2 512MB 533mhz CL4 270 ¤ 2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 420 ¤ 1 CONNECT3D Radeon X1800 XT 256mb GDDR III 2XDVI-I TV+Arctic-Cooling Accelero X2 1670 ¤ 1 LG GSA-H10 DVDRW BLACK 250…
-
- 41 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפשת מחשב נייד שיהווה בעצם תחליף לשולחני, וישמש למטרות הבאות בעיקר, לפי סדר חשיבות: photoshop dreamweaver אינטרנט- לעבודה שוטפת- העברת קבצים, עבודה מול אחסון וכו' flash avid liquid cubase sx (אופציונלי) חשובה לי איכות תמונה ברורה ונוחה- שאפשר יהיה לעבוד מול המחשב שעות ארוכות, שאפשר יהיה לראות הבדלים קטנים בתמונות. האם במובן הזה מסך של נייד יפול ממסך של שולחני? יש לי שני הארדיסקים מהמחשב השולחני והזקן שאעדיף לעשות בהם שימוש לא שוטף, בעיקר לגיבוי ואיחסון- איך מחברים בינהם בדרך קומפקטית ולא יקרה? יש לי גם כרטיס קול audiophile 2496- האם אפשר לעשות בו שימוש במחשב נייד? עד כמה זה בכלל נכון להשתמש במחשב נייד להקלטות? המשקל פחות חשוב לי- נראה לי שעד בערך 4 קילו ז…
-
- 0 תגובות
- 543 צפיות
-
-
LENOVO של IBM (אלא אם כן מישהו מוכן להמליץ מניסיונו האישי על DELL). אם אפשר אז מסדרת הTHINKPAD טווח מחירים 3500-3700 ש"ח. מסך 15-14'' מעבד טובה - לפחות 2000 מהירות. האם קריטי לקחת DUAL 2 CORE ולא 2 CORE או משהו כזה? סוללה לפחות שעתיים וחצי פד נגיעה לאצבע לעכבר (המלבני הזה) מהיר יחסית (לפחות 2GB), נפח בינוני פלוס (לפחות 150GB) כרטיס גרפי וביצועים לקצת מולטימדיה (לא מובהק במיוחד לזה, אבל שלא יבאס). צריך חיצוני או מובנה מספיק? WIFI מעולה. כונן/צורב DVD המחשב יהיה בעיקר בבית אבל גם להתניידות בחוץ תודה תודה תודה
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה שלכם למפרט של מחשב. עדיף מRSM. התקציב שלי לא בדיוק קבוע אבל צריך משהו באזור ה6000. המחשב צריך להיות מתאים לגיימינג עם כרטיס מסך טוב ומארז שקט. 8 ג'יגה ראם, ו-2 טרה נפח (לא SSD). אם אפשר גם המלצה למסך גדול יחסית (משהו באזור ה28 אינץ') שתומך בחיבור HDMI ובFULL HD. לגבי המעבד, יכול להיות שאני יכול להשיג i7 3770 אז אם אפשר בבקשה לוח אם שמתאים לו, אבל בבקשה להמליץ גם על מעבד ולוח אם אחרים כי אולי אני לא יכול להביא אותו. בנוסף גם צריך המלצה לקירור מתאים.. תודה רבה על העזרה. קניתי פעם כבר מחשב ממפרט שרשמתם לי ומאוד נהנתי
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
דעתכם למפרט לעריכת וידאו עד 5500 אני לא ממש יודע איזה לוח יותר ממולץ לדגמי אינטל החדשים ב64 BIT, לקחתי בינתיים את הלוח הזה, שהוא מה שנקרא "לוח מעבר" עם אופציה ל זכרון DDR 1 ו-2. ואופציה להמשיך להשתמש בAGP בנוסף לPCI-E. חלק מהסיבה היא שבKSP אין כרטיסי מסך זולים ב PCI-E עם VIVO. ואני צריך VIVO כדי לדגום אנלוגית. מה דעתכם, הצעות לשיפור\? מעבדי אינטל? Price Units Total Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit 1450 1 1450 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 8I915P DUO-A S775 DDR1+2 580 1 580 זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB A-DATA 350 2 700 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total ATI RADEON 9250 VIVO, DVI 128MB 380 1 380 דיסקים קשיחים? WESTERN DI…
-
- 14 תגובות
- 972 צפיות
-
-
כרטיס מסך Sapphire HD 6450 1GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E מעבד Intel Pentium G630, 2.7Ghz, s1155, 3MB, DualCore, GPU Core, Tray לוח אם Asus P8H61-M LX B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA זכרונות G.Skill 1x2GB DDR3 1333Mhz CL9 עכשיו השאלה שלי עם החלקים האלה יריצו לי חלק משחקים כמו קונטר סטרייק global offensive וכדומה?
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
-
-
בונה תחנת עבודה לצרכי תלת מימד , אפטר, אביד. המעבד יהיה 6600 אני לא בטוח בקשר ללוח עדיין אבל אני חייב את הלוח הטוב והיציב ביותר , רצוי של אסוס (המחיר לא קריטי) הזכרונות צריכים להיות המהירים ביותר שיש כנראה 2 ג' הכרטיס מסך או quadro 1400 או quadro 1500 2 מסכי 19 לא דקים מבקש השלמה של הפריטים החסרים וטיפים כלליים תודה
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, המחשב הנוכחי כבר בין 6 שנים ולא עומד במשימתו...(dell studio). מחפש: תמיכה בתוכנות: ת ADOBE (פרמייר אפטר אפקט ופוטושופ), סקטצאפ ותוכנות רינדור. כניסות ויציאות סטנדרט כונן אופטי צריך משקל וגודל מסך: הייתי רוצה שיהיה יותר קל מ2.5 ק"ג אך אני מבין שזה יגביל את גודל המסך. בכל אופן בעבודות הרציניות אני מחבר אותו למסך חיצוני אז זה לא קריטי. מה שאני בא להגיד זה שאם ניתן לשלב 15.6 עם משקל של עד 2 ק"ג מה טוב, אחרת, ניתן לרדת למסך קטן יותר. נפח אחסון- לא קריטי. מחיר: 4-5K תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-