ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
אהלן, שלום חברים ושיהיה שבוע טוב. אני מחפש לקנות מחשב נייד שישמש אותי לצרכי עבודה יומיומיים. העבודה כוללת בעיקר פיתוח תוכנה (ויזואל סטודיו וכדומה) ושאר ירקות של גלישה באינטרנט מיילים ומה שכולנו עושים. יש לי גם נטייה לעבוד במקביל על הרבה תוכנות אז אשמח אם הזיכרון יהיה בהתאם. חשוב לי להגיד שהייתי מעדיף מחשב נייח חזק - הרי בסך הכל הרבה יותר קשה לפתח על נייד, גם ביצועים וגם סביבת העבודה. אבל לצערי כרגע אין לי משרד קבוע ואני אהיה בנדדיה ככה שהאלטרנטיבה תהיה מחשב נייד. לגבי התקציב - ברור לי שאין גבול, חשוב לי שהמחשב יהיה מספיק חזק לעבודה וישחזיק לי לפחות שנתיים מבחינת הביצועים מול מה שהשוק מציע. אני מוכן להשקיע באזור 4-5 אלף. לא רוצה לעוף על הרכיבים הכי חדשים וחמים בשוק. אין לי…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן לכל מביני העניין, החלטנו לשדרג את המחשב בבית ולקנות עמדה נוספת להוריד את העומס. אחד המחשבים צריך להיות מחשב שולחני רגיל לעבודה באינטרנט, אופיס, כולל תכנות ב-Matlab. תקציב של עד 2000 ש"ח . המחשב השני הולך להיות הבובה שלי והשאיפה היא שהוא ייתן תמיכה לפוטושופ ותוכנות גרפיות אחרות (במידת האפשרות, אופציה לעריכת סרטי וידיאו ב-premiere ). המחשב צריך להתאים לעריכת תמונות בנפח גדול, לאינטרנט ולעבודה באופיס. התקציב הוא כ-3000 ש"ח. הייתי שמח לעזרה בבניית מפרטים (בלי מסכים או כל דבר נלווה נוסף). השאיפה היא למצוא חנות מחשבים באזור השרון (רעננה, כפר סבא..משהו בסגנון) שתרכיב מחשב לפי המפרט. אז אשמח לשמוע המלצות על חנויות. אני מחפש חנות באזור כדי שיהיה לי משהו לפנות אליו ב…
-
- 3 תגובות
- 613 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד איזור 5000 ש"ח, מעדיף פחות. יש אפשרות לחריגה של 500 ש"ח. נקודות שחשובות לי: א. בהירות גבוה (הבנתי שמדובר בNITS לפחות 300). ב. מסך מגע - לא חובה, אבל יכול להיות נחמד עבורי. ג. כל השנים קניתי רק דל, אבל לא מצאתי מחשב שלהם שמתאים לדרישות שלי ונמצא בתקציב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הרבה טאבים בגוגל כרום, תוכנות אופיס השונות, הכנת מצגות, פתיחה מספר PDF במקביל, הכנת מצגות, מעט סרטים. ללא משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים …
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם: אני מחפש עזרה מאחר וקראתי פה לינקים ופורומים על מפרטים טכניים של חומרה, והאמת זה לא מדבר אליי כי אין לי מושג בחומרה של מחשבים מהאספקט של שמות יצרנים בתלות בביצועים, ויחס של עלות תועלת,כך שלא התקדמתי ממש. לכן אני מבקש עזרה. יש לי את כל הציוד ההיקפי (מסך עכבר מקלדת רמקולים 5.1 HARDISK צורב DVD וכו'), מה שדרוש לי זה: לוח אם + מעבד,כרטיס מסך טוב למשחקים,כרטיסי זיכרון ומארז. מצידי הפריטים הבאים: כרטיס רשת,כרטיס קול יכולים להיות גם חלק אינטגרלי מלוח האם. ספק כח יש לי של 350W אם דרוש משהו חזק יותר וזה מוצדק אשמח לקבל המלצה. תודה.
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום. אני זקוק למפרט עבור מחשב לשימוש ביתי. אופי השימוש: אופיס, אינטרנט, סביבות פיתוח (Visual Studio). תקציב: עד 3000 ש"ח למארז בלבד - ללא מסך, עכבר ומקלדת. אבל כן עם כונן קורא DVD. כמו כן - אני רוצה מחשב מורכב (לא לקנות רכיבים ולהרכיב בעצמי). במילים אחרות - התקציב כולל תשלום עבור ההרכבה. דרישות נוספות: מעבד AMD זכרון 512 דיסק 80GB אין שום צורך להתפרע עם כרטיס קול וכרטיס מסך לגיימרים. להערכתי הכי יתאים לי לוח עם כרטיס מסך וכרטיס קול עליו. גם כרטיס LAN על הלוח בא בחשבון. אין צורך במערכת הפעלה. כמו כן אשמח לקבל המלצות לחנויות באיזור תל אביב תודה.
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום מחפש נייד לאחותי חשבתי על Dell Vostro 1310 T5870 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310-t5870.htm אבל לא ברור לי כמה המישקל עם סוללה 6 תאים כיוון שהמשקל המפורט הוא לסוללה 4 תאים אם הבנתי נכון . מה דעתכם ? האם יש אופצייה טובה יותר באיזור המחיר הזה והאם יש הבדל משמעותי בעבודה עם מסך 12 לעומת 13.3 בשימושי טקסט תודה
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMAUER ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוצה שGTA V שצריך לצאת יעבוד חלק ובטרפייל 3 GTA IV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3.…
-
- 3 תגובות
- 602 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים שיחזיק לי כמו שצריך... חריגה קטנה של 100-150 שקל אפשרית... תודה. ללא ציוד היקפי עריכה : מתוכנן גם OC חמוד
-
- 3 תגובות
- 546 צפיות
-
-
היי אנשים , אני לא מוצא חוות דעת על הנייד Compaq Presario Mini 311c-1110ej , האם הוא מספיק טוב להרצת windows 7+office ? ובכלל האם הוא נייד טוב ? האם Asus Eee PC 1201N שווה את העוד כמה מאות שקלים ?
-
- 3 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום למומחים , אני אעשה זאת קצר וקולע, המפרט הבא מתאר בעקרון את מה שאני רוצה , אני רוצה חוות דעת(אפשר גם מחנות אחרת) מחשב לתכות וגיימניג - לא גיימר מטורף אבל כשיצא overwatch אני אהיהי רגוע , lol & visual studio חשוב מאוד מארז שקט לא צריך ציוד היקפי ולא צריך הארד דיסק בנוסף ל ssd מינימום קו התחלתי שהלכתי איתו : skylake/ddr4/16 ram/ssd תצקיב יש , זה לא הנקודה פה מה עדיף 2 או 4 סטיקים של זכרון בלהתחשב על ה dual ram channel תודה מראש מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel i7-6700 3.4Ghz(4.0Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1619 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Fractal Design Kelvin T12 Full copper…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז ככה אני רוצה מחשב חדש יש לי תקציב בערך עד 3000 שקל כי אני צריך גם מסך אז תלוי כמה יעלה המסך ואני רוצה מסך 22' בכל מקרה יש לי מפרט כזה והוא עולה לי 3000 אם יש לכם הצעות יותר טובות שזה מיפרט יותר טוב או בפחות כסף אני אשמח לשמוע AMD Athlon 2 X4 635 2.9Ghz Quad Core AM3 BOX Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET Samsung 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 Power Color ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI צורב LG GH22 SATA x 22 Black ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500W סט מקלדת ועכבר חוטי Microsoft Wired Desktop 400 Edimax EW-7711UMN nlite 150Mbps USB WireLess Card 802.11n
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
-
-
אני לקראת שדרוג המערכת והשאלה שבכותרת: האם עדיף למכור את החלקים שלי בנפרד או לדחוף אותם לאיזה מארז כדי ליצור מערכת שלמה למכירה.. מה עדיף למיקסום הרווח? המפרט בצד, רק שהמארז לא ייכלל במכירה וגם לא HDD. מדובר במעבד, זיכרונות, לוח, כ. מסך, ספק כוח. אם עדיף כמערכת שלמה אמצא איזה מארז חלופי להרכבה.
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום אני שוקל לקנות מחשב חדש (חוץ מספק כח, כ.מסך, הארד דיסק לאיחסון וציוד היקפי שיש לי כבר) בתקציב של עד 6500 ש"ח עם אפשרות חריגה של עוד 500 ש"ח. המחשב משמש אותי למשחקים ברזולוציה של 1920x1080, יצירת מוזיקה בתוכנת קיובייס שצורכת הרבה כח עיבוד וזיכרון. בנוסף אני עתיד ללמוד בניית אתרים ב- adobe dreamweaver עם אופציה לעריכות גרפיות בסיסיות. חשוב לי מאוד שהמחשב יהייה חזק מהיר ושקט ככל האפשר! אין לי שימוש באוברקלוק. את המחשב אני מתכוון לקנות ב ksp עפולה, ואלו הרכיבים שאני מעוניין לקנות: מעבד, לוח אם, זכרונות, קירור למעבד, כונן SSD ראשי למערכת ההפעלה ומארז. עשיתי קצת בדיקות באינטרנט וזה המצב שלי כרגע: 1. המעבד שבחרתי: intel core i7 3820 3.6ghz s2011 10mb L3 http://ark.intel.…
-
- 3 תגובות
- 967 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה כל כך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק שעתיד לצאת כעיקרון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 3 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב לסטודנט ב1100$ בערך חשוב שיהיה קל - 2.5-1.5 קילו. שיהיה מחברה טובה. כונן קשיח לפחות 80 GB צורב DVD עם כל החיבורים bluetooth פחות קריטי אבל נחמד אם יהיה 802.11 /g חריץ לSD בעדיפות 1G זיכרון Intel Core 2 Duo 1.66GHz לפחות סוללה - שתחזיק כמה שיותר - לא תמיד יש שקע פנוי באוניברסיטה... משמש אותי בעיקר ללימודים לכן חשוב מאוד שיהיה קל בעיקר ליישומי אופיס ואינטרנט אך גם לתוכנות לעיבוד תמונה וסאונד (לא ברמה מקצועית) ולסרטים כמובן. ועכשיו האתגר: אני חייב את המפרט עוד היום או מקסימום מחר והכי חשוב אני רוצה לקנות את המחשב בארצות הברית. לא אכפת לי חנות פיזית או אינטרנטית גם איביי טוב - רק שתהיה אמינות מוכר גבוהה ואם אתם לא יודעים להגיד לי איפה לפחות תגידו…
-
- 3 תגובות
- 691 צפיות
-
-
האם בא עם מחשב נייד מחברת hp דיסק מקורי של windows vista ?? ומהסוג הזה dv9750je ???
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אייבורי בעיקרון מחפש מחשב עם הכי הרבה תמורה בסכום הזה בעיקר לעבודה כללית קצת גיימינג מדי פעם , אבל גם תכנות ברמה של deep learning ולכן אפשר להשתמש רק בכרטיס של Nvidia שכנראה יהיה הGTX 1050 שייצא החודש , כי ה1060 קצת מוגזם בשבילי. זה מפרט שבניתי , אשמח לקבל דעה עליו: …
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני יודעת ששאלתי כבר לא מעט וזה המפרט שגיבשתי בינתיים. אשמח לתגובתכם. הצעות לשיפור יתקבלו בברכה. המחשב נועד לאופיס, אינטרנט, סרטים ומשחקים רגילים עד בינוניים מינוס. הדגש החשוב הוא על אמינות ועמידות לאורך זמן וזה אומר גם שחשוב לי שיתאים לויסטה בעתיד. חשוב לשאול האם צריך להוסיף מאוררים או קירור? האם המארז מתאים? האם הזכרונות בסדר? (בדקתי באתר של corsair ולמיטב הבנתי יש תאימות ללוח אם). איך המסך? להלן המפרט: L1770HQ מסך דק LG L1770HQ 17 LCD מחיר לפריט - 1,385.00 ¤ IE6300 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box מחיר לפריט - 1,130.00 ¤ לוח אם GigaByte GA-965P-DS3 מחיר לפריט - 984.00 ¤ דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS מחיר לפריט - 450.00 ¤ כרטיס מסך Gigabyte GeForce 7…
-
- 3 תגובות
- 788 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הזה: AMD 5000 ש"ח ,לא לשנות את המארז ,שיהיה מחשב שקט,מינימום 120 GB,כרטיס 6600GT ,בלי מערכת הפעלה ובלי מסך: (חוץ מזה אני אשמח לשינויים,ואשמח שתכתבו בצד כמה מגה הרץ המחשב,וכמה עולה כל שינוי...) זה המפרט של יניר: תכולת סל הקניות ערוך Thermaltake SOPRANO BLACK +Dual 12mm FAN +400W TT PSU 657.80 ¤ מארז+ספק AMD Athlon 64bit 3000+ 512KB 1800Mhz S939, Tray + TT TR2 FAN 846.45 ¤ מעבד+מאוורר GA-K8NF-9 S939 4DualDDR SATA 3PCI PCI-E S+L+1394 616.40 ¤ לוח אם GEIL 1GB (2x512MB) DDR 400Mhz Value Series CL2.5 - KIT 736.00 ¤ זיכרון W.D. WD2000JS 200GB 7200RPM 8MB Buffer SATA-II 634.80 ¤ כונן קשיח NEC 3540A DVD±RW x16 Dual Layer - BLACK 322.00 ¤ צורב…
-
- 3 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום... מחר אני קונה מחשב חדש... ובניתי מפרט נחמד לטעמי... מעבד: intel core quad q9550 2.83 ghz לוח אם: gigabyte ga-epu3 ds3l כרטיס מסך: zotac gtx 285 1gb ddr3 512 bit retail זיכרון: g.skill 4gb ddr2 דיסק קשיח: wd 500 gb ספק כח: פה אני מתלבט בין 650 ל 750W בהתאם לצריכת החשמל של הכרטיס מסך... מאוורר למעבד של ocz מארז: antec 300 כל זה במחיר 5700 ש"ח... עכשיו השאלה שלי היא האם הלוח אם תומך בכל ואני חוזר כככללל החלקים שבמפרט? (DDR וכאלה) ואיזה ספק אני צריך בשביל הכרטיס מסך? 650 מספיק או שצריך 750? ואם יש לכם משהו להציע, לשנות, להוסיף, אני אשמח לשמוע. תודה, מאור.
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
מעבד: Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB לוח אם: EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E זכרון: Geil 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ כרטיס מסך : 9600GT Leadtek דיסק קשיח : 340 WD 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II מארז + ספק : Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP SeaSonic 400W SS-400ET-APFC-F3 הספק יחזיק את המערכת? איך המארז?
-
- 3 תגובות
- 502 צפיות
-
-
[table][tr][td] שלום לכולם, בשנת 2008 קניתי את המחשב הנ"ל: Mainboard : Abit IP35-E (Intel P35+ICH9/R) Chipset : Intel P31/P35 Processor : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2400MHz Physical Memory : 2048MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM ) Video Card : NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 Hard Disk : Western Digital WD3200AAKS-00YGA0 (320GB) DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVDRAM GSA-H62N DVD-Rom Drive : CXULCV YN4HY749 Monitor Type : Samsung SyncMaster - 22 inches Network Card : Marvell Semiconductor (Was: Galileo Technology Yukon 88E8056 PCIe Gigabit Ethernet Controller Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 3 (32-bit) DirectX : Version 9.0c (îàé 2010) הספק הוא CORSAIR…
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
תקציב: 3500 , הכי הרבה חריגה של 100 ש"ח גודל מסך: 15.6 שימושים: עבור סטודנט- אופיס, אינטרנט,סרטי 4k דרישות חשובות: ישמש כנייח רוב הזמן לימודים רק יום בשבוע , לכן אין חשיבות למשקל , לסוללה לאיכות מסך וללוח מקשים . אין צורך במערכת הפעלה. רצוי מפרט כמה שיותר חזק במסגרת התקציב . תודה. מפרט הכי טוב שראיתי במסגרת התקציב זה המחשב הזה: https://ksp.co.il/?select=.271.&kg=&list=1&sort=3&glist=1&uin=51830&txt_search=lenovo&buy=&minprice=3000&maxprice=4051&intersect=..&rintersect=&store_real=
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הקנייה לא דחופה (נייד עסקי) האם יש צפי לשינוי משמעותי ששווה להמתין עבורו?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם חבר ביקש ממני מפרט למחשב משחקים שיתאים למסך lg w2353v עד 4000 שקל ואני קצת מבולבל כי לא התעסקתי בזה הרבה זמן כמו שאמרתי התקציב הוא 4k מקסימום בלי חריגות כלל, למשחקים ולסרטי hd ללא ציוד היקפי מעבד אינטל בלבד ללא oc כולל הרכבה חנות באזור חיפה או אשדוד השקט חשוב אבל לא במיוחד תודה לכולם מראש על העזרה אשמח לתשובה מהירה
-
- 3 תגובות
- 647 צפיות
-