עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Mantis,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ניתן לחרוג עד 4000 (רק אם יש סיבה ממש טובה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? העברה של שיעורי יוגה בזום וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה למשקל, חשוב מסך גדול 17 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציי…

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  2. Started by Liran3331,

לוח אם: Asus P4S8X-X מעבד: Intel Pentium 4 2.4 GHZ זיכרון ראם: 256MB DDR SDRAM אין לי שמץ של איזה חברה הארדיסק: Hitachi 80GB כרטיס מסך: NDIVIA Geforce 4 mx 440 64mb צורב: צורב רגיל LG 52X24X52 מארז עם 2 כניסות USB מקדימה וספק 300W

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  3. Started by b127,

לאחרונה התחלתי לשחק קצת במט"ח, כרגע עדיין בדמו או על כסף קטן, אבל הולך לי לא רע ויכול להיות שאתמקצע בענין. הנוגע לכאן הוא שהמחשב שלי חורק תחת העומס, וחשבתי על קניית מחשב נוסף שישמש אותי רק למסחר. אין לי תקציב כי אין לי ידע בדרישות המינימליות. נתחיל בכך שהמערכת חייבת להכיל יציאת לשני מסכים ברזולוציות גבוהות, (צריך הרבה שטח מסך). המערכת חייבת להשיג פינגים נמוכים, (שמעתי משהו על כרטיס רשת שיכול להאיץ את התעבורה של התוכנה שאני מעונין). עכבר מדוייק ומהיר 0 קריסות, (כל קריסה יכולה להפסיד מאות דולרים במיידי) שקט, ( הוא פתוח כל הלילה לידי) מהירות עיבוד נתונים מספריים, (כרגע יש לי D930 ואני רואה שיש מקום לשפר עוד) נ.ב. אני חובב מחשבים וחומרה, כך שעל תענוג של להיות בעל Q6600 שוה לי…

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  4. כל שאר החלקים יש לי, אני מתכנן בנוסף לרכוש את המארז הבא: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1309

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  5. שלום לכולם! אני מחפש מפרט עד 3000 ש"ח שמיועד בעיקר למשחקים ואולי OC בעתיד הרחוק מאוד, ללא מסך וציוד היקפי. אני חשבתי על משהו בכיוון הזה: כמות מוצרים סה"כ 1 AMD Sempron 2500+ 333FSB - RETAIL 496.17 ש"ח 1 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50D) - original 567.69 ש"ח 1 ABIT NF7 ver 2.0 (nforce2) - ATX 438.06 ש"ח 1 GIGABYTE RADEON 9600 PRO 128 mb TV AGPx8 - BULK 759.90 ש"ח 1 WD 40GB-8MB JB -7200RPM ATA100 353.13 ש"ח 1 LITEON CD ROM X52 - Black 116.22 ש"ח 1 COMPUCASE LX-6CS3 300w ATX MIDI (White) TOWER CASE 214.56 ש"ח סך הכל לתשלום: 2,945.73 ש"ח (לקוח מזיגזאג) אשמח לשמוע הצעות לשיפורים (שאני בטוח שיש) תודה מראש

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  6. Started by kfirr1,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כל עוד שיש עלות תועלת משתלמת עד 7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת 3D MAX בעיקר וקצת תוכנות דומות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לצורכי פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  7. אני אשמח לייעוץ וחוות דעת בקשר לרכישת מחשב - אני די זר לעולם ה- Hardware. עיינתי ברשימת המפרטים המומלצים באתר, וזה נתן רעיון כללי, אבל היות שדברים ובמיוחד מחירים עשוים היו להשתנות מאז תאריך העדכון האחרון, אשמח לקבל רשמים נוספים. התקציב הוא בסביבות ה-4000/4500 ש"ח, כאשר זה כולל מסך ראוי. המחשב מיועד בעקרון לשימוש ביתי (ע"ע - אינטרנט ), מתוך מטרה שיוכל גם להריץ את כל או לפחות מירב המשחקים הקיימים בשוק כיום, ואף יחזיק לטווח השנים הקרבות. הדגשים הם : * עדיפות ל-HD בנפח גדול - שכן יש להם נטייה להתמלא מהר * מערכת קירור ומארז יעילים אך שקטים, מאחר והמחשב מיועד לעמוד בחדר שינה, אז שקט הוא יתרון * מלבד רמקולים, שכבר ישנם, נדרש גם ציוד היקפי - מקלדת, עכבר וכו'.. אבל זה כבר …

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  8. טוב אז ככה.. אני מחפש מחשב שיהיה חזק טילים גם ל3-4 שנים הקרובות וחשוב שיהיה חזק לעריכת וידאו אבל גם למשחקים התקציב למחשב כזה הוא לא גדול אני יודע אבל זה מה יש.. בכל אופן אני כל הזמן מתלבט אם לבחור AMD או אינטל כי אמרו לי שאינטל יותר טוב לעריכה אבל ההבדל לא כזה גדול.. אני גם שוקל אם לקחת dual core ואם KSP מצדיקים את המחירים שלהם או שעדיף אייבורי שיותר זולים אבל שמעתי עליהם דברים לא טובים אני אשמח אם תענו בהקדם תודה תודה =]

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  9. Started by e0z0,

שלום, אני יורד לאילת בעוד שבוע וצריך להחליף מחשב. הישן כבר בן 6-7 שנים והגיע הזמן להשתדרג. חיפשתי מחשב שהוא חזק עם רכיבים יחסית חדשים - מהשנה שנתיים האחרונות - שיחזיק לכמה שנים טובות פלוס שאוכל להשתמש בו לסרטים, משחקים חדשים, מוזיקה ואינטרנט. כל זה כמובן במולטי טסקין. המחשב הישן היה מקרטע אם הייתי שומע מוזיקה וגולש באינטנרט. בכל מקרה, למחשב הנוכחי אני מצרף עוד 2 הארד דיסקים קיימים - 3 טרה - כאשר אחד מהארד דיסקים כבר בא עם מערכת ההפעלה הישנה (על WD BLACK). מחפש לשמוע אם יש משהו ששווה להוריד או להוסיף. התקציב היה עד 4200.

• 9 תגובות
    • 757 צפיות
  10. צריך המלצה למפרט לגרפיקה עד 3000 ש"ח ללא ציוד היקפי עובד עם תוכנות אדובי מה שחשוב לי זה דיסק קשיח 1T וזכרון 8 ג'יגה בתודה מראש

• 8 תגובות
    • 757 צפיות
  11. אני רוצה לשדרג מספר חלקים במחשב: זיכרון,כרטיס מסך ולוח אם בהתחלה רציתי רק זיכרון וכרטיס מסך ,אבל אח"כ גיליתי שיש לי חיבור AGP X 8 מכיוון שאני רוצה כרטיס מסך של NVIDIA geforce 8XXX ,כרטיסים אלה אינם קיימם בחיבור AGP לכן החלטתי להחליף גם לוח אם שיהיה בעל החיבור החדש: PCLE . הרכיבים שאני רוצה : כרטיס מסך -של NVIDIA ג'יפורס 8 עם חיבור PCLE זיכרון -2 ג"ב -עדיפות לקינגסטון ולוח אם-שיהיה מותאם לחיבור של הכרטיס מסך כמובן אני צריך המלצות לריכיבים שרשמתי, תקציב :2300 ש"ח , ועוד 2 שאלות אחרונות: 1. מה תפקידו של לוח האם?, מה ההבדל בין לוח אם שעולה 500 ש"ח לבין לוח אם שעולה 1000 ש"ח 2. מהי השפעת המעבד על המשחקים?, האם מעבד שהוא לא כפול ליבה יפעיל הרבה פחות משחקים מאשר מעבד כפול לי…

12. Started by EyalOnn,

הי, חבר ביקש ממני מפרט טוב למחשב גיימרים בסביבות ה-5000-6000 ש"ח. הוא רוצה להריץ משחקים ובעקרון לא להיות מוגבל ממש עם המחשב אני מניח שעדיף מסך 15"-17", כונן קשיח 320-500 גיגה, מה שהכי חשוב כנראה זה כרטיס מסך טוב (יחסית לניידים) ומעבד אשמח להצעות נ.ב. הוא אמר לי שהתקציב שלו זה עד 6000, עדיף בפחות

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  13. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, יש לי את האפשרות לקנות את רוב הרכיבים בNEWEGG ולשלוח אותם לקרוב משפחה שיביא אותם לארץ. לכן אני צריך את עזרתכם. עקרונית רוב הזמן אני גולש באינטרנט, אבל אם אני קונה מחשב חדש אני מתכנן להריץ דרכו תכני HD לטלוויזיה. הבנתי שהיום יש כרטיסי מסך מובנים שיכולים להריץ סרטי HD ללא בעיה כלשהיא, אשמח אם תאירו את עיניי בעניין זה. עקרונית הקצבתי לעצמי 500$ לבניית המחשב, השארתי את קניית המארץ בארץ שאני משער שזה משהו כמו 500 ש"ח לכן מה שנשאר זה בערך 400 דולר ל: לוח אם, מעבד,זיכרון, הארד דיסק, ספק. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט, אני לא מחפש דממה מוחלטת אבל המחשב בחדר ולכן אני רוצה שקט יחסי. אם חסר מידע כלשהו רק תגידו. תודה, עמית

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  14. אני מחפש מחשב נייד לצורך עבודה משרדית קלה, אינטרנט וצפיה בסרטים על גבי מסך טלויזיה. המחשב הוא תחליף דסקטופ ולכן המשקל לא משנה. כמו כן השימוש בו ייעשה בעיקר בבית. דרישות: מעבד לפחות 2GHz זיכרון 3-4GB חובה: יציאה שתאפשר לראות סרטים על גבי מסך טלויזיה. הטלויזיה היא חדשה ודקה. שיהיה כמה שיותר אמין ושתהיה אחריות של לפחות שנתיים עדיף שלש שנים במקום אמין. המחשב לשימוש בידי אנשים שאינם מומחי מחשבים. אני יודע שהדרישות מאד מגבילות ומצאתי כמה מועמדים: Dell Studio 1537-2658 T3200 250GB Dell Vostro A860 T5670 X3100 DELL Vostro A860 T2410 Lenovo N500 2Ghz 15.4" Lenovo G530 4233-46G LG E310 GIGABYTE W576M T4200 2.0GHz 2GB לגבי יציאה שתאפשר לראות סרטים בטלויזיה אני לא יודע למי מהם יש. הא…

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  15. Started by savransky,

אני מחפש מחשב חדש. כרגע הלכתי לאייבורי והציעו לי את המחשב בחזקת שלם וקח. המפרט שהציעו לנו בivory היה כזה, ואני רושם מה שכתוב לי בדף המפרט: מארז: מארז IN WIN שחור פאנל מבריק USB וסאונד קדמי ספק: ספק כח A.PFC 450W FAN12 Ci-POWER CWT מעבד: מעבד אינטל 2.7GHz 3MB PENTIUM D.CORE G630 זכרון: זכרון KVR KINGSTON 4GB DDR3 1333MHz דיסק: דיסק קשיח פנימי 2Y 500GB S2/S3 7200 16MB WD צורב: צורב SATA SONY- OPTIARC DVDX24 שחור AD7280S לוח אם: לוח אם H61 -E22 G3 HDMI 1GLAN MSI זה מה שהוצע לי בחנות, אך מכיוון שלא הייתי בטוח החלטתי להיכנס לבקש עזרה מפורום כלשהו, וזה הראשון שחבר המליץ לי עליו. הדרישות שלי מהמחשב: שיריץ משחקי אונליין בצורה טובה שיעבוד במהירות סבירה שיוריד קבצים במהירות נוחה.…

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  16. Started by tomy669,

שלום לכולם.. ברשותי מחשב נייד notebook של חברת LG מדגם X110. המחשב עמוס מאוד ורציתי לפרמט אותו. רציתי לדעת מה בדיוק אני צריך לעשות אחריהפירמוט מכיוון שאף פעם לא פרמטתי NOTEBOOK. האם אני צריך דרייברים למחשב?? מערכת ההפעלה שלו היא XP. יש לי את הדיסק של הוינדוס. השאלה שלי האם אני צריך את הדיסקים של המחשב או שמספיק אני מפרמט אותו והוא מתקין את כל הדרייברים לבד? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  17. Started by lemongrass,

לא מכיר ניידים כמעט בכלל לכן אני צריך המלצות רבות ככל האפשר הקנייה תתבצע ככל הנראה בחו"ל ויש לי שאלה בנוגע לזה האם כשאגיע לארץ עם הנייד אהיה חייב במס עליו? אין למחשב שימוש ספציפי כך שאפשרויות ההצעה יכולות להיות גם לשימוש עסקי וגם למשחקים מה שיתאים יותר מבחינת עלות מול תועלת... בתודה מראש!

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  18. Started by Vafel,

שלום, אני מחפש מפרט למחשב עבור צלמת שתשתמש בו לניהול ועיבוד התמונות שהיא מצלמת לחלופין אשמח גם לדעת אם לדרישות אלו מומלץ לרכוש IMAC 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 ש"ח, ניתן לחרוג אם זה שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד וניהול תמונות , לפעמים גם וידאו עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Lightroom Photoshop Premiere -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27" IPS LED , חשוב מאוד שיהיה מסך איכותי (כמו של IMAC לדוגמה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  19. הנה המפרט שלי intel pentium 4 2.4 Mhz Field Value Motherboard Name Gigabyte GA-8ST800(-L) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio) Field Value System Memory 256 MB (DDR SDRAM) Field Value Video Adapter Inno3D GeForce4 MX 440/440SE (64 MB) אז ככה אני רוצה לשדרג תמחשב חוץ ממעבד והרד דיסק בהתייחסות לכרטיס מסך שיהיה עד 600 שקל הנה המפרט שלי מה אתם מציעים ? והתקציב שלי הוא עד 1500 שקל

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  20. שלום, אני ממש לא מבין במחשבים, ואני רוצה לקנות מחשב חדש ללימודים כל עזרה תתקבל בברכה תודה 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3k 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עבודה משרדית, תיכנות, הרצת סימולציות באלמנטים סופיים, תוכנות גפריקה, סטארקראפט 2 א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).ansys - frequent, matlab- frequent, solidworks - rare, ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית…

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  21. אהלן, יש לי חבר שמחפש מחשב נייד ללימודים. הולך ללמוד עריכת סאונד. אני יודע שהסטנדרט בתעשייה הוא לקנות מאק, אך מכיוון ואין לי מושג מה להמליץ לו בתחום, החלטתי שיהיה מוטב להתייעץ איתכם. התקציב הוא 5000 ש"ח פלוס מינוס. רצוי כמובן מעבד מספיק חזק, כונן קשיח גדול דיו וכרטיס קול איכותי. כל השאר שיהיה סטנדרטי. אין עדיפות מיוחדת לגודל מסך, משקל ספציפי או לפיצ'רים כאלו ואחרים. קודם מעדיף לדעת איזה אופציות קיימות בטווח המחיר הנתון עבור השימוש הספציפי הנ"ל. תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  22. שלום , מבקש המלצה למחשב נייד לפי הפרטים הבאים: - מחשב שמריץ WINDOWS 1. מחשב ירכש בארץ 2. שימוש בייתי - אינטרנט, אופיס, סרטים, משחקים און ליין לילדים 3. גודל המסך - כמה שיותר גדול 4. האם חשוב מסך מבריק או מאט - אני לא יודע מה ההבדל ביו מט למבריק, מסך מט יש לי בעבודה והוא מאוד רגיש לטביעות אצבע וקשה למקות אותו , ולפי דעתי יותר קל לנקות מסך מבריק עם מטלית(הילדים כל הזמן נוגעים במסך) בנוסף המחשב יהיה רוב הזמן בבית ולא בשמש. 5. רזולוציית המסך? לא יודע - שיהיה מסך איכותי וברור 6. מקלדת ועכבר טובים עם כפתורים רחבים (עם יש אופציה למוארים גם טוב) שלא יתקעו מפרורים של חטיפים... 7. משקל רצוי - כמה שפחות 8.האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא במיוחד 9. יש צורך ביציאת HDMI (עם עד…

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  23. Started by 12131,

היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני צריך כמה עצות: 1. לינק או טלפון של חנות מחשבים אמינה שמוכרת את ה q6600 במחירים החדשים (1500-1600 ש"ח) 2. המלצה על לוח אם. ( בינתיים אני קונה ASUS PK5-SE ) 3. כרטיס מסך, יש הבדל משמעותי בין הביצועים של 8500GT ולבין 8800? עריכה: הבנתי שיש הבדל משמעותי, יש כמה סוגים של 8800, איזה כדאי לקנות? (בלי לחרוג יותר מדי מהתקציב) 4. הבנתי שה Q6600 מתחמם מהר, אני צריך המלצה על מארז עם קירור מצויין שיהיה שקט (ובמחירים נורמליים ) התקציב שלי הוא 4000-4500. אני רוצה מחשב חזק שמתאים למשחקים ויחזיק הרבה זמן. בבקשה רק מי שיודע שיגיב. תודה רבה מראש לכל העונים.

• 10 תגובות
    • 757 צפיות
  24. המחשב צריך להיות מסוגל לעשות הכל כולל משחקים חדשים על 22", חשוב לי שה WIN יטוס בכל פעולה לכן לקחתי SSD מהיר. ועוד שאלה, האם כרטיס המסך שלקחתי שקט? האם יש דגם אחר מאותה סידרה שהוא שקט יותר? מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤1193 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550ay לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3 ¤511 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39458 כונן קשיח OCZ SSD Solid State Disk Vertex 2.5" 30GB SATA2 ¤957 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZSSDV30 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ¤282 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1247 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-18 Platinum ¤388 …

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  25. Started by ilia121,

אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד שהדגש יהיה על ביצועים טובים (למשחקים), זמן סוללה סביר. מסך לא קטן מידי, מצלמה, firewire, s-video, 2 ג'יגה זיכרון והארדיסק גדול. עריכה: גם תקשורת אלחוטית... מה שכן חשוב לי שהחברה תהיה איכותית - שיהיה לי איפה לחפש את השרות. ראיתי את ה-LG E500 אבל אז התחלתי לקרוא פה על Dell ו-HP ועכשיו אני לגמרי מבולבל - אשמח לעזרה. תודה.

• 5 תגובות
    • 757 צפיות

דיונים חדשים בפורומים