ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
שלום לחברי הפורום מעוניין להתייעץ איתכם לגבי מפרט מחשב וחנות מומלצת עבור מחשב בסיסי אשר אני רוצה להזמין עבור חבר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח נוספים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב עבור גלישה ותוכנות אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD …
-
- 0 תגובות
- 741 צפיות
-
-
בשעה טובה הוא בידי. לא היה לי זמן להתעסק איתו יותר מידי. השקע של השנאי הוא אמריקאי,מישהו יודע איפה ניתן להשיג חיבור שמתאים לארץ? אני צריך כבל שמתחבר לשנאי מצד אחד ומצד שני לחשמל. תודה
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
עריכת הנהלה: אנא פרסם בטריידזון שלנו - זה המקום
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד בעיקר לסרטים, לקחת לצבא. תודה לעוזרים! *מטרות המחשב- אינטרנט ואופיס ובעיקר לראות סרטים ב HD. *גודל מסך- מעדיף סביבות ה 15. *משקל רצוי- לא קריטי. *זמן סוללה- שלוש שעות בזמן צפייה בסרטים. *יציאות מיוחדות- HD *בלוטות- לא צריך *כונן קשיח- מעדיף 1TB אבל אם אין ברירה אני אסתפק גם ב 500GB *כונן CD/DVD- צריך. צורב לא חובה. *bluray-לא צריך *אחריות בינלאומית- צריך. * מערכת הפעלה- לא צריך * העדפה לחברה- שמתי עין על dell אבל אני לא מקובע עלייה.
-
- 0 תגובות
- 741 צפיות
-
-
לילה טוב... המחשב שלי (HP Pavilion ZV5000), לא טוען את הסוללה. מבחינת נורית החיווי (מתחת למשטח ההצבעה)- הנורית דולקת, לפעמים מהבהבת בקצב רציף, אבל אין טעינה. הסוללה תמיד ריקה, ואי-אפשר להפעיל את המחשב ללא חיבור לחשמל. ב"מד-צריכת החשמל", לפעמים יש סמל של X על הסוללה, ולפעמים סימן של ברק בצבע תכלת עם לוכסן אחד על הסוללה. הורדתי עדכון BIOS מאתר HP, שאמור לפתור את הבעיה, אבל שום דבר לא קרה. יש למישהו רעיון כלשהו, לפני שאני קונה סוללה חדשה? תודה מראש גבריאל :-)
-
- 3 תגובות
- 741 צפיות
-
-
לא צריך מארז וספק שקטים(כמובן שלא יהיה טרקטור בחדר) כי המחשב יחובר לטלוויזיה דרך קיר ויעמוד בחדר אחר (צריך שיהיה מארז מאווורר) , לגבי שאר החלקים : 1. האם צריך כרטיס קול מיוחד או שמספיק זה הקיים בלוח אם ? 2. האם צריך כרטיס מסך שתומך HD ? (הטלוויזיה היא מסך LCD תומך HD READY). 3. אין צורך בצורב. תודה על התגובות
-
- 8 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום, יש לי DELL M4500 עם מערכת הפעלה WIN 7 64BIT, אני משתמש בו לעבודה ולתכנון בעזרת מחשב, משתמש בתוכנת Solidworks. המחשב חזק מאוד!!! אבל יש לי בעיה איתו, כול יום ולפעמים יותר מפעם אחת ביום המחשב קופא ולא מגיב, הדבר היחיד שמוציא אותו מזה זה לחיצה ארוכה על מתג הכיבוי של המחשב. לא הצלחתי לזהות מתי זה קורה מכיוון שלפעמים זה קורה כשאני לא עובד לפעמים תוך כדי צפיה במיילים ולפעמים גלישה באינטרנט כלומר באופן אקראי. קראתי באינטרנט שהתופעה הזו יחסית נפוצה אבל לא מצאתי פיתרון. אשמח אם משהו יעזור לי לפתור את הבעיה (אם משהו יודע איך) מכיוון שזה מאוד מטריד שזה קורה בתדירות כזו. תודה, אילן.
-
- 0 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב לשימושים כמו אופיס,אינטרנט ,צפייה בסרטים איכות HD ,שיבוא עם צורב, עם מסך כמה שיותר גדול, סוללה שמחזיקה הרבה זמן ושיהיה קל יחסית.. תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 741 צפיות
-
-
טוב אז ככה אני מתכנן לקנות מעבד AMD Athlon 64 3700 (939-pin) Box San Diego אמרו לי שזה המעבד הכי טוב למשחקים במחיר הגיוני זה טוב ? וזה מחזיק מעמד כמה שנים טובות ? (מצטער על שאלות מפגרות..) :עכשיו אני חשבתי לקחת את המארז הזה http://shopping.com/xPF-Thermaltake_Thermaltake_Xaser_Tsunami_VA3000SWA_Silv_VA3000SWA_Aluminium_without_powersupply מה אתם אומרים עליו ? טוב ? יפה ? תמונה מוגדלת למי שרוצה http://www.computerkey.gr/catalog/images/tsunami%20va3000%20silver.jpg פשוט אמרו לי שהמעבד הזה שאני רוצה לקנות ממש יתחמם.. זה נכון ? או שה-3 מאווררים של המארז הזה (אם הוא בכלל טוב ואני אקח אותו) מספיקים ? אמרו לי שכדאי לקחת משהו שנקרא ביג טייפון (?) מה זה ובאמת אני צריך את ז…
-
- 5 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום, אני עומד לרכוש מחשב מותג מקו העסקי של היצרן, עם ספק של 305 וואט. אני רוצה להוסיף לו כרטיס מסך איכותי וחזק, אבל הבעיה היא שמרבית כרטיסי המסך הטובים דורשים בדרישות המערכת שלהם הספקים של 400 וואט ומעלה. שאלתי היא האם למרות ההבדל אני יכול להתקין כרטיס כזה במחשב הנ"ל או שזה יעשה בעיות - מבעיות אספקת חשמל למחשב ועד עומס יתר על הספק עד לקריסתו? ואם לדעתכם לא אמורה להיות בעיה - מה המרווח המקסימלי שאני יכול "למתוח" בין הספק הספק (כאמור, 305) לבין ההספק הנדרש לכרטיס? (100 וואט הפרש? יותר?). המון תודה על העזרה. איתן
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
אופיס סרטים משחקי רשת קלים מוסיקה גלישה רצוי עם HDMI אבל לא חובה. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
אני צריך הצעה למפרט בשביל חבר(שמשום מה לא הצליח להרשם) התקציב סביבות ה6000-7000 ש"ח רק המחשב בלי ציוד היקפי ומסך,עדיף מזיגזאג. המחשב בעיקר למשחקים כבדים. חשבתי על משהו בסגנון הקונרו הזול ביותר עם X1900 או משהו כזה תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אהלן, דרוש לי מחשב שיריץ משחקים (גם חדשים שיצאו לאחרונה כגון COD 5 ,farcry 2, crysis) ומשחקים שיצאו בעתיד. התקציב נע בערך 3300 למחשב בלבד, ללא תוספות. חשוב לי שיהיה חזק, כי ראיתי שבאזור תקציבים האלה אפשר לבנות אחלה מחשב, אפשר קצת לעלות את המחיר אם צריך... אממ לא מתוכנן OC כעיקרון (כי אין לי מושג איך עושים את זה :-O) אגב, אם יש חנות שעושה OC באופן מקצועי וזה שווה לי מבחינת ביצועים - אשמח אם תמליצו (הן לכ.מ והן למעבד). ואם יש לכם חנות מומלצת (אבל באזור המרכז ככה, אני אשדודי פשוט)... תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 741 צפיות
-
-
* מטרות המחשב מחשב לסטודנט להנדסה אזרחית ...מחשב שיוכל להריץ תוכנות שרטוט כמו אוטוקד לדוגמא וכמובן אופיס אינטרנט צפייה בסרטים * גודל המסך? בין 13 ל-15 * רזולוציית המסך? סטנדרטי * משקל רצוי? סביב ה-2 קילו אם ניתן פחות אז לא אתנגד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI Bluetooth * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חצי טרה יתאים ...לא יודע כל כך את ההבדלים בין הסוגים * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? גם אחריות מקומית מקיפה זה יהיה בסדר * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם צבע כסוף יהיה סבבה הכי חשוב תקציב בין 2500 ל-3000 תודה
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד באזור ה-5000 ש"ח (אפשרי להתגמש ב500+- ש"ח). הדרישות שלי: 1. מסך גדול של 15.6+ (יש לי בעיות ראייה ומסכים קטנים יותר נשללים על הסף. 2. צרכים - חיי סוללה ארוכים, קל יחסית, ויעשה בו שימוש לסרטים ומשחקים. 3. כונן SSD - לפחות 24/32 - עדיף שיהיה סד"ג של 128G וזהו (גם 128/256G יספיקו לי לכל הצרכים במחשב). 4. מסך איכותי - (IPS ?) האסוס UX31/32 צדו לי את העין אבל ראיתי שיש רק ב13.3 דבר נוסף - לפי מה שיצא לי לקרוא בביקורת באתר ומחוצה לו הנושא של הטאצ' במחשבים מאוד לא פרקטי ולכן ירדתי ממנו (אשמח לשמוע אחרת אם מישהו חולק על זה, כי אני בהתחלה הלכתי לכיוון הזה ודי מהר ירדתי ממנו) תודה מראש, שבת שלום.
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש מחשב נייד לקנות לאבא שלי - המחשב הקודם ישן צריך חדש השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט, פייסבוק יוטוב דברים כאלה... ושהרבה 15-20 טאבים פתוחים אי אפשר להתפשר על המחיר, וחושב המחשב יחזיק לכמה שנים(3 לפחות) מחיפוש בזאפ מצאתי את האופציות הבאות: https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptop&db138933=1484535&db147733=842505 מה מהם הכי משתלם לפי דעתכם. האם האסוסים מהרשימה שווים משהו? יש אופציות אחרות שזאפ לא מראה לי אבל אתר אחר כן?
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש לי חבר שמחפש מחשב נייד ללימודים. הולך ללמוד עריכת סאונד. אני יודע שהסטנדרט בתעשייה הוא לקנות מאק, אך מכיוון ואין לי מושג מה להמליץ לו בתחום, החלטתי שיהיה מוטב להתייעץ איתכם. התקציב הוא 5000 ש"ח פלוס מינוס. רצוי כמובן מעבד מספיק חזק, כונן קשיח גדול דיו וכרטיס קול איכותי. כל השאר שיהיה סטנדרטי. אין עדיפות מיוחדת לגודל מסך, משקל ספציפי או לפיצ'רים כאלו ואחרים. קודם מעדיף לדעת איזה אופציות קיימות בטווח המחיר הנתון עבור השימוש הספציפי הנ"ל. תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב הבא: http://toppc.co.il/index.php?sid=4894〈=he&act=ecommerce&cat=5184&id=46151 יש לו נתנוים טובים אבל עדיין אני רוצה לדעת מה דעתכם הכללית. תודה רבה, אלדד כהן.
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום, ביקשתי לקבל הצעת מחיר למערכת שפרטים רשומים מטה: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח אם ASUS P5N-D כונן קשיח Westren Digital 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR3 4GB כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9800GT 512MB PCIe צורב DVD אין העדפה ליצרן עדיפות לצבע שחור. מארז Antec Three Hundred קירור למעבד Arctic-Cooling Freezer ספק ENERMAX ELT400AWT החנות החזירה לי הצעת מחיר, עם המפרט הבא: כאשר חבר שלי הרכיב את המפרט הראשון הסתמך על העקרנות הבאים: 1. מהירות 2. שקט מוחלט - לא משנה כמה אני מעמיס על המחשב 3. תמיכה מלאה בVISTA האם המחשב שהציעו לי עדיין עומד בקריטריונים האלו? תודה רבה על העזרה !
-
- 0 תגובות
- 741 צפיות
-
-
מחפש מחשב ללימודי עיצוב תעשייתי, ישנה אופציה לרכוש בארה"ב התקציב הוא 4000 שקלים, עם אופציה לחריגה עד איזור ה-500 שקלים * מטרות המחשב- עריכה גרפית גם דו-מימדית (פוטושופ אילוסטרייטור וכו') וגם תלת מימד (סולידוורקס וכו') * גודל המסך - גודל המסך לא כזה מפריע לי 14-15 סטנדרטי, חשוב שזה יהיה פאנל איכותי ובעל רזולוציה גבוהה 1080P לפחות * משקל רצוי - משקל הוא לא בעיה כמובן לא מחשב ששוקל 15 קילו, משהו סטנדרטי * זמן סוללה - רצוי כמה שיותר, למרות שביצועים כמובן באים על חשבון סוללה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - סטנדרטי לחלוטין, USB3 ו-HDMI * כונן קשיח - לפחות חצי טרה, אם אפשר שילוב של SSD כמובן שזה יהיה מצוין אבל גמיש * האם נדרשת אחריות בינלאומית - במקרה של רכישה בארצות הברית, אחר…
-
- 0 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אז ככה אני מגדיר למחשב נגיד שכאשר אני סוגר את המכסה או לוחץ על לחצן השינהה המחשב הולך לישון, עד כאן הכל בסדר והמחש ישן. עכשיו אם אני פותח את המכסה, המחשב אמור להתעורר וכאן מתחילה הבעייה. כנראה שהנועל של המכסה לא מספיק חזק או משהוא ומספיק תנועה קלה כמו הזזה של המחשב והוא מתעורר ממצב השינה כלומר אי אפשר להשאיר אותו במצב שינה בתוך תיק כי הוא עלול להתעורר ואני לא אדע ואז חימום סוללה תגמר בקיצור לא רצוי. מה האפשרות להגיד לו שלא ייתעורר משינה כאשר אני פותח את המכסה, נגיד רק כאשר אני יילחץ על לחצן ההפעלה, כי לא מצאתי איך לעשות זאת? תודה מראש רן
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
המפרט הוא למשחקים. ואני צריך את הויסטה את העותק של הXP שלי הוא נשרט לגמרי וגם לDX10. מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס/חיון מקורי. מחיר: ¤1461 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤654 כרטיס מסך: GECUBE PCI-EX RADEON HD2900XT 512MB GDDR3 512 BIT TV/O VIVO HDMI DVI - R600XT - DX10 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤2142 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤286 צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - LIGHT SCRIBE - BLACK - RETAIL אחריות: שנתיים יבואן רשמי. מחיר: ¤189 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2…
-
- 10 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום לכולם!! אני מעוניין במחשב חדש יש בידי 2 הצעות מחיר אני אשמח אם תמליצו לי מה לשפר\לשנות.. שניהם עם מעבד דואל קור 3 ג"ה עם 2*2 קאש ועכבד ומקלדת מולטימדיה של לוגיטק וצורב LG H10 X16 שניהם עולים 6200 מפרט 1: ספק כח 500W REAL אלומ' PFC +2FAN + מאורר למעבד שקט 775HEAT-PIPE (אלה קצת משופרים מהסטנדנט בגלל זה הרגשתי צורך לרשום) לוח MSI 945P PLATINIUM דיסק קשיח 160 ווסטרן..סאטא 2 8מגה באפר כרטיס מסך MSI GEF NX7300GSTS256E מסך AOC 19 אינטצ' DVI LCD 8MS דגם LM928 זיכרון 1GB של OCZ GOLD (שני מודולים)667 DDR2 מפרט 2: לוח GIGABYTE GA-8I945PG-RH זכרון PQI DDR2-667 1GB CL4-4-4-12 Turbo Series דיסק קשיח Maxtor DiamondMax 10 160GB SATA II כרטיס מסך PALIT 7300GT 256MB 128Bit מסך 19 אינ…
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש שילוש,עם כרטיס מסך מובנה,השימושים בגדול "משרדיים" שזה אומר סרטים ומידי פעם תוכנות גרפיות לא כבדות במיוחד מהלימודים. מעדיף לרכוש מ: http://rsm.co.il/ אודות הקירבה לבית והבעלים המשעשע תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 741 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?תלוי אם זה הבדל משמעותי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300-400 2. מה שימושי המחשב - משחקים כבדים, וצפייה בתכני FHD על מסך הטלוויזיה(40אינץ') בחיבור HDMI א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים ומה שיצא בעתיד, COD, BF3, AC..... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?במשחקים, גבוהות! ULTRA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 4 תגובות
- 741 צפיות
-