עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by mostwanted,

שלום אני צריך מפרט למחשב עד 4K המחשב ישמש בעיקר לשימושים משרדיים יש כמה רכיבים שאני צריך: מעבד Intel core 2 duo E6600 דיסק קשיח Western Digital WD5000KS זיכרון Kingston DDR 2 1024MB 667MHZ CL5 צורב DVD Asus DRW1814BLT X18

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  2. Started by Michael4508,

שלום, לפני כמה זמן התייעצתי כאן בפורום למחשב לסטודנט ולבסוף נסגרנו על דגם הטאץ' של HP, שלמרות איכות המסך הירודה וחסרונותיו הוא הדבר שהכי יתאים לי ללימודים. הגיע הזמן לבצע את הקניה. יש שני סוגים של מחשבים. יש את הדגם הישן: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717659 שהמחיר שלו ירד ובגדול לסביבות ה4300 ויש את הדגם החדש של המולטי טאץ' http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7126 החדש מגרד מלמעלה את החמש אלף שקל. עכשיו - ההבדלים: המולטיטאץ' קיים רק בדגם החדש, הוא לא מעניין אותי כל כך מלבד העובדה שכידוע בעולם המחשבים ככל שזה חדש יותר יש בזה פחות באגים. ההבדל היחיד שאני רואה במפרטים הוא ההרד דיסק שלא משנה לי כל כך ההבדל, וההבדל בזכרון הפנימי, כשבחדש יש רק שני ג'יגה ובי…

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  3. אני צריך מחשב נייד בעיקר לצפייה בסרטי HD. אני מתלבט בין שניים: 1. HP dv5t 2. Dell Studio 15 מה לדעתכם עדיף? ואם אפשר בבקשה חוות דעת מפורטות ולא סתם להגיד "לא HP"

• 3 תגובות
    • 624 צפיות
  4. Started by madcatz,

שלום לכולם. כרגע יש לי במחשב שני כרטיסי GeForce 7600GT שברצוני לשדרג למשהו חזק יותר ומחפש המלצות. לבינתיים אין שימוש ספציפי כזה או אחר פשוט מחפש להשתדרג גם עקב כך שהכרטיס הנוכחי עושה בעיות בעדכונים וגם נוטה להתחמם יתר על המידה. אני מחפש המלצות לכרטיס חזק שיעמוד בעומסים שונים. כמו כן אשמח גם אם תוכלו להמליץ איפה עוד אולי כדאי להשתדרג יחד עם הכרטיס מסך ככה שהמחשב יעבוד ברמה טובה המפרט של המחשב הוא: 2 processors running - Intel® Pentium® D CPU 3.20GHz 1.00 GB RAM תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 749 צפיות
  5. שלום..אני מעוניין לקנות נייד של אסוס אך יש לי בעיה שאני לא יודע איפה הרמקולים ממוקמים בדגם מסויים, אני יודע שבדגמים מסויימים הם ממוקמים מתחת למחשב וזה לא טוב לי כי זה יצור לי בעיה בסאונד במיוחד כשאני לפעמים מניח את המחשב על כרית. אני מעוניין בדגם הזה https://www.pc365.co.il/product-17160-Asus_X507UA_EJ002T איך אדע איפה הרמקולים שלו? יוטיוב לא ממש עזר לי כי זה דגם ספציפי שהוא שונה ממה שיש בחו'ל, וגם שום מוכר אחד לא ידע לענות לי.

• 3 תגובות
    • 849 צפיות
  6. Started by yosi299,

שלום רב, ברצוני לקנות מחשב חדש. אני צריך מחשב בעיקר לצורך עבודה משרדית וביתית (תוכנות אופיס, מנג'ר, גלישה מרובה באינטרנט וכו') אבל גם רוצה שהמחשב ישמש אותי ואת משפחתי לשעות הפנאי לצורך משחקים וצפיה בסרטים. קיבלתי הצעת מחיר של 3000 ש' על המפרט הבא: - מעבד אינטל קונרו E6300 - לוח אם של ASROCK דגם INTEL 945 - DVI 775 - זכרון DDR2 667 512MB - דיסק קשיח 160GB 7200RPM SATA 2 - כרטיס מסך NVIDIA 7300LE UP TO 512MB - צורב DVDRW*16 1. האם המפרט הנ"ל טוב ומתאים לצרכים שלי? או שיש לכם הערות והצעות לשיפור? 2. המוכר הציע לי אפשרות לשדרג את לוח האם ללוח 775 ASROCK CONROEXFIRE (עם אותו המפרט הנ"ל) בתוספת 80 ש'. האם כדאי? או האם כדאי לשדרג ללוח אם אחר בכלל? 3. בנוסף המוכר הציע לי את ה…

• 3 תגובות
    • 645 צפיות
  7. אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש והשימושים העיקריים הם: 1)אינטרנט. 2)סרטים. 3) ומידי פעם משחקי מירוצים החדשים שיוצאים של NFS. אני מחפש בעיקרון מפרט בסיסי אז מה דעתכם? E8400 ASUS P5N-T 780I SLI OCZ OCZ2RPR10662GK 2gb kit (1gb x 2) pc2-8500 ddr2 PNY Geforce 9600GT 512MB PCIE 2.0 VCG96512GXPB 9600 GT ‏320GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ ציוד היקפי כמו עכבר/מקלדת/רמקולים יש לי. וגם צורב יש לי. לצרכים שלי שבאופן מוחלט לא כוללים אוברקלוק או משחקים כבדים - איזה מארז וספק כח אני צריך, אני צריך קירור מיוחד או המאווררים הסטנדרטיים מספיקים? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 568 צפיות
  8. שלום לכולם, יש לי הזדמנות לייבוא אישי של נייד מארה"ב.. =) חרשתי קצת הרבה באמזון ומצאתי כמה דגמים, כולם די קרובים במחיר ובפיצ'רים (פחות או יותר) מה שעושה את הבחירה ממש קשה! סיימתי לימודי גרפיקה ואנימציה, וכמו שהנייח הלא כל כך נאמן שלי (כרטיס מסך עם 1GB,ארבע ג'יגה RAM, מעבד I3 והארדיסק חצי טרה שנשרף לפני חודש)שירת אותי עד עכשיו, אני מצפה שגם הנייד החדש יסחוב את: Adobe Photoshop Adobe After Effects Adobe Premiere אם יצליח להריץ פרויקטים קטנים יחסית גם בAutodesk maya אז בכלל סבבה. - מהמחקר שעשיתי בינתיים הבנתי שהדרישות הבסיסיות שלי צריכות להיות: 1- מסך 17 אינץ' ומעלה 2-כרטיס גרפי טוב יותר ממה שיש לי בנייח (Inno3D GTS250 1GB GDDR3 DX10 DVI HDMI PCI-E ) 3- מעבד עם מהירות 3 ג'י…

• 3 תגובות
    • 969 צפיות
  9. שלום לכולם אני צריך המלצה למפרט עבור חבר כמו שציינתי בכותרת. אני מעריך שהמערכת חייבת להיות AMD כי ב2000 שקל אני לא בטוח שאפשר לבנות מערכת טובה מבוססת INTEL.

• 3 תגובות
    • 679 צפיות
  10. Started by rivzid,

המחשב הישן שלי כמעט שבק ( 5 שנים) ואני חייבת לקנות מחשב חדש. השימושים שלי: וורד וגלישה באינטרנט. עיבוד תמונות בפוטושופ צריכה הרבה מאד מקום לתמונות. לחלוטין לא משחקת בשום משחקי מחשב. מחיר: אין לי מושג, כמה שפחות. תודה על העזרה ריקי ריקי

• 3 תגובות
    • 526 צפיות
  11. Started by shaizone,

שלום לכולם, כחודשיים לאחר התכנון המקורי, ובעקבות יציאת הGeforce 8800GT, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש השבוע. מדובר במחשב בתצורת HTPC (יחובר רוב הזמן לטלוויזית LCD, אולם ישמש גם עבור משחקים) בתקציב של כ-6000 ש"ח. לא נדרש ציוד היקפי. לא מתוכנן לבצע OC (לפחות לא בזמן הקרוב). ישנה עדיפות לרכיבים שקטים. המפרט המתוכנן הוא: מעבד - Intel Core 2 Duo E6750 לוח אם - Gigabyte GA-P35C-DS3 (לא נדרש RAID. מעדיף אפשרות לDDR3) דיסק קשיח - Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS מארז - THERMALTAKE XASER Mozart VC4001SNS (includes Media Lab!) ספק - Corsair 450W 450VXEU זכרנות - OCZ 2GB DDR2-800 CL4 צורב - LG H62NK DVD-RW כרטיס מסך - Geforce 8800GT G92 512MB (אין עדיפות לחברה כלשהי, מה שיהיה זמי…

• 3 תגובות
    • 505 צפיות
  12. Started by SomeBody_IT,

מחשב נייד (2IN1 - מסך מגע) מומלץ ואיכותי ? אשמח להצעות בשלושת הטווחים הבאים עד 2000 עד 3000 עד 4000 האם מחשב נייד במחירים האלה מתאים לעבודה על תוכנות גרפיות כגון Premier, Unity, Unreal ועוד?? האם כדאי לקנות מעבד גרפי חיצוני? תודה מראש לכל המשיבים והממליצים

• 3 תגובות
    • 744 צפיות
  13. מה דעתכם על המפרט הבא: (SKYPC) סה``כ מוצר 558 Intel Core 2 Duo E7300 Tray 528 GIGABYTE GA-EP43-DS3L 343 G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK 661 Palit nVIDIA GeForce 9800GT Super 512MB PCIe 320 Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB 109 Pioneer DVR-215D Black X20 DVD 189 Thermaltake Wing RS 100 237 FSP BlueStorm II 400W 35 Arctic Cooling Arctic Fan 80mm PWM 113 Arctic-Cooling Freezer 7 Pro 10 פריטים 3,093 ¤ סכום כולל מע``מ ייעוד המחשב הוא בעיקר משרדי, ומשחקים קלים לילד בגיל 13-14. כמו-כן אני רוצה לקחת כבטחון את אופציית ה - OC. דבר נוסך מאוד חשוב הוא השקט. כמה שיותר שרט יותר טוב. אילו שינויים צריך לדעתם לעשות אפשר לחרוג ב 100-200 ש"ח. …

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  14. Started by UnwiZ,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי. אני לא יודע בערך מה הסכום שצריך כי אף פעם לא קנינו, אבל הדבר הכבד היחידי שהיא צריכה במחשב זה לראות סרטים וכאלה (זה מחשב שהיא לוקחת לחו"ל). כמובן שגם לא יתקע ושיהיה טוב, הכי חשוב לה זה שיהיה קל (אחרי הכל היא אישה לא צעירה ) ושהבטריה לא תגמר מהן כי היא לוקחת את המחשב לטיסות ארוכות! אני ממש לא מבין בחומרה אז אם יש משהו שקובע על מהירות של מעמד אז שיהיה משהו בסביבות ה2G. מקום היא לא צריכה המון היא לא משחקת במשחקים וכאלה, אבל שיהיה מקום לסרטים, משהו עד ה250 ג'יגה ככה. וזהו, אלה הקריטריונים, אני אשמח למחיר כמה שיותר זול וללפטופ שיענה על ההגדרות. אגב, מאיפה אתם ממליצים לקנות את זה בסביבת רחובות? יש מקום מומלץ ברחובות שלא דופקים במחיר ונותני…

• 3 תגובות
    • 943 צפיות
  15. שלום - הנושא הוא השוואה בין כמה הצעות של מחשבי מותג של החברות: Packard Bell, HP, ו-Dell. צרפתי מסמך המשווה בין 6 מפרטים בסביבות 3K+/-500 מבוסס על תמחור של באג ואופיס דיפו. 1. קודם כל אשמח לשמוע חוות דעת רצינית על שלושת החברות הללו. 2. אני רוצה לשמוע את דעתכם בכלל על קניית מותג - האם זה באמת מוצדק והאם זה באמת אמין מבחינת האיכות והתאימות בין הרכיבים השונים. 3. מה מתאים לצרכים שלי - ומה מיותר. [הגדרת הצרכים שלי בהמשך] - ומה ההצעה הטובה ביתר מהמפרטים במסמך המצורף הכי מתאימה לצרכי. 4. יש לי כמה שאלות ספציפיות: 4.א. מה ההבדל האמיתי בין i3-i5 - והאם ההבדל במחיר שווה - בכלל ולצרכי בפרט. 4.ב. כמה משנה באמת האם לכרטיס גרפי יש 1GB או 2GB זכרון - והאם ההבדל במחיר כנ"ל... 4.ג. כמה מ…

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  16. פשוט יש לי כבר מסך כונן קשיח וצורב DVD ואין לי צורך בהם חשוב להדגיש שאני מעוניין שהמחשב יתמוך במשחקי אסטרטגיה כדוגמת WOW וכד'- אז גם שיהיה כרטיס מסך וזיכרון בהתאם. תודה. המחשב לילד שלי...

• 3 תגובות
    • 603 צפיות
  17. Started by blank,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב בזמן הקרוב, לאחר בדיקות רבות הגעתי למפרט הבא: (המערכת מבוססת AMD כמובן) מעבד: AMD ATHLON 64 3200+ BOX 939PIN לוח אם: EPOX EP-9NDA3+ 939 nForce 3 ULTRA זכרונות: PQI 512MB DDR 400MHz PC3200 Dual Channel (2x256MB) Platinum 2-3-2-6 כוננן קשיח: WD SATA 80GB 8MB 7200 RPM כרטיס מסך: xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3 מה אתם אומרים על המחשב? אני צריך לשפר משהו? ??? ??? יש לי התלבטות לגבי הזכרונות, בחרתי בהם בגלל התזמונים הנמוכים הם עולים כ 800 שח האם ההשקעה שווה ? בגלל שאני יכול לקנות בפחות ואז להשקיע בחלקים אחרים. ולגבי הלוח אם, אני חושב שהוא מספיק טוב -האם יש לוח אם ברמה שלו במסגרת התקציב(800 שח) של חברה אחרת שיותר טוב? האם כדי להשקיע בלוח אם טוב? …

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  18. Started by zolder,

בוקר טוב לכולם. אני זקוק למפרט(צורב,מקלדת,מסך,עכבר-יש לי כבר),תוכלו בבקשה להרכיב לי כמה מפרטים מומלצים(גם של AMD וגם של אינטל),חשוב לי שההארד דיסק יהיה בגודל 80G,משחקים אני לא ממש משחק הרבה אבל אני אוהב לראות סרטים אז אני מחפש משהו עם איכות אבל לא ממש יקר(תוכלו גם לתת לי כמה המלצות על כרטיסי המסך המובילים היום בכל הקטגוריות?(מבחינת המחירים)-כי אני ממש מבולבל? ועוד משהו-אני גם מעוניין בלוח אם טוב שאוכל לשדרג את המחשב בעתיד בלי להחליפו. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Classify,

שלום החלטתי לקנות את הנייד הזה (לסטודנט).. תקציב של 5 - 5.5 אלף. ראיתי שיש הרבה דגמים שלו ובהרבה מקומות. אני מעוניין במעבד T7250 ו-2GB זכרון (המעבד והזכרון זה מה שראיתי משתנה מדגם לדגם פחות או יותר). יש עוד משהו שאני צריך לשים לב אליו? ואיפה כדאי לקנות. *יש המלצה לתיק?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by nirrub,

היי ברשותי מחשב משחקים אשר נרכש לפני כשלוש שנים (לערך). מפרט נוכחי: 1TB HD Gigabayte PH67-UD3-B3 לוח אם GTX 570 כרטיס מסך 8GB זכרון המטרה - לשדרג ככל הניתן על מנת לתמוך במשחקים מודרניים. חשבתי להוסיף למחשב SSD של 240 ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה. כמו כן, מחפש עצה למה לעדכן את כרטיס המסך - הלוח תומך ב Crossfire ולא ב SLI (למיטב הבנתי) ולכן נניח שכל האפשרויות פתוחות (כרטיס בודד של NVIDIA או שניים של ATI). כמו כן, האם שווה להשקיע בעוד זכרון (כרגע יש 2 סטיקים של 4GB מסוג DDR3-1333) או להחליף? תקציב משוער - עד כ 3000 ש"ח. תודה! ניר

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  21. שלום רב: קודם כל תודה מראש על הסבלנות. המשחק שאני רוצה להריץ עליו צריך כרטיס גראפי טוב Not interrated של לפחותשזה המינימום לפי הנחיות החברה 256 Vram. יכולת להקליט מהטלויזיה. התקציב כמו שהזכרתי בין 5000 ל6000. אחריות של 3 שנים. משהו שאני רוצה לדעת. אני מבין שיש סתירה בין מחשב נייד חזק ואורך החיים שלו. הווה אומר כיוון שיכול הקירור מוגבלת בניידים והם מתחמים בגלל החומרה החזקה אורך חיי המחשב מתקצרים. האם זה נכון או שיש ניידים שיש בהם איזון מסוים בין שתי השאיפות. עוצמה ואורך חיים. בלי קשר להמלצותיכם. עשיתי מחקר קצר בבקשה החוו דעתים על הדגמים הבאים: 1. Dell studio 1537 אם ATI Mobility RADEON HD 3450 256 MB‎ Intel® CoreTM 2 Duo Processor P8400 2.26GHz ,800MHz FSB 3MB L…

• 3 תגובות
    • 690 צפיות
  22. שלום לכולם מעוניין להתחיל לשחק מעט במשחקי מחשב. יש לציין כי הרבה זמן לא התעסקתי בנושא. בעברו בניתי מחשב בעלות כוללת של 12K שעובד כבר מעל 8 שנים וסוחב יפה מאוד. כרגע עם מחשב בן 5-6 שנים בלי משהו מיוחד עליו. לא אכפת לי אינטל או AMD (הרכבתי עד היום רק מחשבים של אינטל אבל לא נראה לי שיש משהו שונה בהרכבות). לא צריך היקפי, כונן קשיחאני אעביר את שלי. התקציב נטו ללוח אם, מעבד וזכרונות הוא 1.2K אשמח אם יהיה פחות מנוצל. דרושה גם המלצה לכרטיס מסך וקירור למעבד מחוץ לתקציב כנ"ל ספק. המחשב יקנה בחלקים בהתאם למשכורות שלי. משחקים רצויים אני משאר שאלדר, דיאבלו 3 וכנראה WOW יהיו העיקריים שאני מתעניין בהם.

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  23. Started by G.P.S,

משהו טוב למשחקים לא צריך משהו חזק. 3000-3500 ש"ח

• 3 תגובות
    • 683 צפיות
  24. Started by Titan123,

כבר הרבה זמן שהמחשב של אמא שלי עושה לה בעיות. הוא מתחמם מאוד ופשוט נכבה לבד. מדובר על דגם DV4 של HP. אם מישהו יכול לעזור לפתור את הבעיה, תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שקלים לפה או לשם לא קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, COD, BF, FIFA, THE WITCHER 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.