ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
תקציב: 3500. לנצל את כולו ואפשרות חריגה של 300 שקל (מבקש לחרוג רק אם זה יתן שיפור משמעותי). 2. שימושים: אינטרנט, מוזיקה, משחקים וטלוויזיה. יש במחשב הקודם כרטיס טלוויזיה (ללא חיבור RGB אבל סביר) 3. יש צורך במסך אבל הוא לא במסגרת התקציב. הייתי רוצה המלצה למסך טוב (22 או 23 אינץ') עד 1200 ש"ח 4. לא 6. לא רועש... משהו כמו 7 7. לא מתוכנן אוברקלוק 8. יש צורך בהרכבת המחשב בחנות. אין צורך במערכת הפעלה 9. פנדה בקיסריה. או חנות אחרת בחיפה או חדרה (עדיף כמה שיותר זול ואמין) 10. לא 11. לא מתוכנן שידרוג משמעותי 12. לא הכי חשוב לשמור על אופק שידרוג
-
- 7 תגובות
- 804 צפיות
-
-
יש לי 1535 וזה בעיה קצת מרגיזה כאילו הכפתור אקראית מפסיק לעבוד בסביבת WINDOWS VISTA 64 אין לי מושג מה גורם לזה התמיכה של דל לא מועילים במיוחד אז אם יש לכם רעיונות אני ישמח לשמוע ניסיתי לעדכן כל מה שאפשר פשוט לא עוזר .
-
- 6 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני רוצה לקנות מחשב חדש, בלי מסך,מקלדת,עכבר ,רמקולים וצורב יש לי תקציב של 7-8 אני רוצה מפלצת משחקים!!! איזה מפרט אתם ממליצים לי??
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
שלום רב, דרושים לי שני מפרטים 1). מפרט שישמש מתכנת\מפתח. לשימוש לגרפיקה בסיסית, רצוי מעבד וזיכרון אני מניח חזק ככל שאפשר במסגרת התקציב, הרדיסק עם נפח טוב ומסך רחב איכותי. עד 2500 שקל, ללא ציוד היקפי נוסף. (ניתן לוותר על הוספת מסך, אם זה יותר מדיי יגרום לגריעה בטיב ואיכות חלקי המחשב) 2). מפרט לישומי אופיס ואינטרנט בלבד, לאישה מבוגרת, חשוב שלא יהיה מיושן מדיי ויחזיק זמן רב, ללא ציוד היקפי - תקציב 1000 ש"ח. אם אפשר לדחוף במסגרת התקציב עם חריגה של 500 ש"ח מסך איכותי, אשמח להצעות, לא צריך משהו מטורף רק שיהיה טוב לקריאת מסמכים ונעים בעין. תודה רבה רבה מראש לעוזרים מאוד מעריך את זה.
-
- 4 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום, יש בפני הצעות ל2 מותגים: lenovo, gigabyte ה LENOVO חלש יותר טכנית, אך לכל הפחות יקר באותה מידה מה החשיבות של שם המותג בנייידים? האם GIGABYTE הוא פתרון סביר? (פחות קשור): עד כמה אני ארגיש הבדל בשימוש בין מעבדי CORE2DUO סדרות 5000, 7000 8000? מה המשמעות של מחשב נייד שיודע לעבוד עם XP? האם סימן שהוא בטכנולוגיה מיושנת? תודה
-
- 6 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אהלן, יש לי לפטופ של HP - DV6 מזה שנתיים. כשרכשתי אותו הוא היה קנייה מעולה (ויקרה), אבל סה"כ עד היום הוא מריץ לי כל מה שאני צריך. מה שכן - הזמן עשה את שלו ונתן את אותותיו: הסוללה שלי חלשה מאוד, לעיתים מדובר ברבע שעה - שעה עבודה אם הנייד לא מחובר לחשמל (בנוסף להודעת בעייה בסוללה שצצה לי כל פעם שאני מדליק את הנייד). הנייד יחסית חם מאוד, האויר שיוצא מהמאוורר רותח, והמאוורר עצמו מרעיש מאוד. הפיתרון להתחממות - אני מניח את הנייד על ספר וככה יש מרווח בין השולחן (או כל משטח) לנייד - מה שמוריד מהרעש ומהחום (כמובן רק עם חיבור לחשמל). עד לכאן חומרה. מבחינת תוכנה - הווינדוס עצמו עובד לי יחסית לאט מאוד. אין עומס על הזיכרון, או על המעבדים (כפול ליבה) אבל יש איטיות שמתבטאת בכל פעולה של …
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך אם לא פוגע בביצועים אבל רק אם לא פוגע.. בקיצור.. הכי טוב שאפשר מהתקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב : גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.Call of Duty MW3,Battlefield 3 , gta iv , crysis 3, וכל שאר הכבדים ביותר... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 זה 23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצי…
-
- 4 תגובות
- 804 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג קל ותכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך (יש לי RTX 2070 חיצוני) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אורות בקטנה - לא משהו צעקני - *לא חייב* 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף הר…
-
- 3 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אז ככה כרגע יש לי מפרט די סביר, אבל לא מאפשר לי להנות ממשחקים ברמה בינונית+ משחקים כמו NFS-MW, GHOST RECON AW ועד כמה מהחדשים, פשוט רצים לאט ומקורטע. המפרט הוא כזה CPU: AMD AthlonXP-M 2500+ Barton (200x11 1.55v) CPU Cooling: Thermaltake BigTyphoon DRAM: A-DATA 1GB 500Mhz DDR (512x2) SPD: 400MHz VDIMM/: 2.90v Timing: 2-3-3-6 M.BOARD: ABIT NF7-S rev2.0 VGA(AGP): ATI Radeon 9800Pro 128MB DDR W.LAN(PCI): EDIMAX EW-7128G 802.11g 54Mbps TV CARD(PCI): LifeView FlyVideo98 BT878HK HDD S-ATA: MaXLine III 7B250F0 250GB 16MB S-ATA II DVD-R/WR/RAM: LG GSA-4167B(Black) Case: Compucase CI-6919(Black) PSU: HEC 300AR-T (300W) Fan Controller: Thermaltake Hardcano 13 Monitor:…
-
- 11 תגובות
- 804 צפיות
-
-
היי , אני מעוניין במחשב נייד שבתקציב שבין 3000 ל 4200 . הדרישות : רשת אלחוטית ( עדיפות שיהיה גם תקן N ) זיכרון 2GB מינימום , אחסון מעל 160GB . צורב יהיה נחמד , מסך מעל 14 אינטצ' , סוללה שתחזיק זמן סביר . USB ביד רחבה , BT , עדיפות ל HDMI . כריטסי זיכרון זה כמו HDMI , נחמד שיש . השימוש יהיה משרדי , התעסקות בגרפים שמצריכים דיוק , גלישה , מעט התעסקות במחשב רכב באוטו , סוג של מחשב כללי כזה . תווודהה פורום יקר שלי .
-
- 5 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום. ברצוני לרכוש מחשב לסלון שיהיה HTPC ברוב זמנו, וכאשר הוא לא בשימוש שיהיה מסוגל לערוך ולעשות RENDERING לסרטי 1080P ב VEGAS/PERMIER. המחשב יחובר ישירות ל LCD בחיבור HDMI בלי רסיבר. התקציב הוא כ 3500-4000 ש"ח והמפרט שבניתי הוא זה: מעבד Intel Core i5-660 Box לוח אם Intel BLKDH55TC Tom Cove כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD מארז כולל ספק Antec NSK1380 350W סה"כ מחיר לכל המוצרים:3256₪ מה דעתכם על המפרט,האם יהיה מסוגל לנגן את כל תכני ה HD בלי בעיות מיוחדות ולעשות גם רינדור לסרטים? תודה.
-
- 7 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום, מעוניין בחוות דעתכם על מפרט על מחשב זה ועל מחשב לצרכי גיימינג (הפרדתי לשרשור נפרד) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב רצוי 1700 ש"ח (גמיש) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בח…
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אהלן חברים, היות ואני לא מבין במחשבים ניידים, אני פונה אליכם כדי לקבל מעט מידע. לחברה שלי יש את המחשב הנ"ל. הסוללה שלה כבת שנתיים וזמנה הולך ומתקצר. והנה לכם מס' קושיות בנושא: תחליפי או מקורי(יש באמת הבדל?) כמה תאים לבחור? ואיזו חנות תמליצו לקנות? מעדיף חנות לא מקוונת. אודה לעזרתכם ושבת שלום, חיים.
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקבל המלצה על מפרט מחשב. הצרכים הם בעיקר אינטרנט, צפייה בסרטים וכו', אך אשמח אם המחשב יוכל גם להריץ משחקים (אין צורך בכרטיס מסך יוצא דופן, משהו בינוני לדעתי יספק את הצרכים). המפרט לא כולל מסך, אך צריך לכלול גם הרכבה. אודה אם תכללו גם צורב DVD טוב כחלק מהמפרט. אין לי העדפות בין אינטל לAMD, אשמח לקבל את המפרט הטוב ביותר לדעתכם. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אני לא סגור על מטרת המחשב , הרוב יהיה מסמכים וכתיבה - עבודה משרדית בנוסף לזה אני גם חובב משחקים סגנון PES 2008 ומשחקי פעולה כמו CALL OF DUTY וכו' צריך שיהיה גם נוח לסרטים . כפי שאמרתי התקציב הוא 4000 ש"ח אבל גמיש - חריגות עד 5500 בקירוב . -צריך מצלמה מובנת ובלוטות -צורב DVD נדרש -מינ' 120 GB -שיהיה משתלם ומחנות אמינה . (יש לי מערכת הפעלה XP HOME EDITION אז לא נראה לי שצריך עוד) רציתי גם לדעת אם כדאי להתאמץ ולקנות בחו"ל ואם זה משתלם מבחינת המחיר . פתוח להצעות , ותודה מראש לכל העוזרים .
-
- 2 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב חדש לאדריכל ..שעובד עם תוכנות כמו autocad ו adobe למניהם .. התקציב הוא 3500 ש"ח בלי ציוד הקפי אבל עם מסך רצוי שהסך יהיה 22 אינץ...במידה והתקציב לא מספיק אפשר לחרוג ממנו אבל להשתדל שלא.. תודה
-
- 6 תגובות
- 804 צפיות
-
-
זה המפרט שלי: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3R כונן קשיח: Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB זיכרון: Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 XP REDLINE כרטיס מסך: Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PCIe מארז: COOLER MASTER 690 ספק כח: Enermax FMA 535W קרור למעבד: Nexus LXM-8200 המשחקים הכבדים לא פועלים לי ממש טוב ואני רוצה לשדרג איזשהו רכיב על מנת שהכל יעבוד חלק. חשבתי על המעבד או על הכרטיס מסך... אני לא בקי בשוק הרכיבים אז אין לי מושג במה להחליף. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לקנות מחשב חדש. יש לי במחשב הישן מעבד AMD PHENOM 1 X4 Q9750 3.6GHZ. רציתי לדעת אם הוא יוכל לעבוד עם כרטיס מסך GTX 570TI ובמערכת DDR3. בנוסף יש לי הצעה ב קיי אס פי: דגם מחשב: computer מעבדי AMD: Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8690 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Zalman CNPS9500A LED http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=5237 לוחות אם למעבדי AMD: GIGABYTE 880GM-USB3 AM2+, AM3, 880G, DDR3 1333, DVI , HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13138 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13421 כרטיסי מסך: ASUS - nVidia GTX560 Ti 1GB DDR5 DX11 2xD…
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב: 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר , שימוש ב Office , internet א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקי רשת כבדים, -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: batman arkham city שמשחקים מסוג זה יהיו באיכות טובה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב :1920X1080 מסך 23' samsung -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוה בהתאם לתקציב ולצרכים שמצויינים כאן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…
-
- 3 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש לבית ואני מתלבט מה אני צריך בדיוק אשמח לעזרה הצרכים: אופיס סרטים פוטושופ מידי פעם וכמובן גלישה בכרום ולפעמים הכל במקביל (אנשים שונים משתמשים בו זמנית) כמו כן השקט חשוב והקומפקטיות. חשוב מסך ורכיב wifi פנימי ורמקולים במארז. טווח המחיר הוא עד 3000 שקל לכל החבילה. ושאר האביזרים אשמח לתשובה מהירה
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אהלן, בעוד כמה ימים אהיה בארה"ב וחשבתי על נייד חדש עקב הפרשי המחירים ההזויים. חשבתי על נייד עם מסך 13-14. כמובן שזמן סוללה הוא דבר חשוב אך לא קריטי כנ"ל לגבי משקל. אין כל כוונה להריץ על הנייד משחקים אך השימושים הבסיסיים יחסית כבדים. אחריות בינלאומית או תוספת כסף לאחריות בינלאומית חשובים מאוד. אשמח לכמה הצעות שעומדות פחות או יותר בקריטריונים. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
שלום לכולם , אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המפרט שיותם היקר הציע לי - המחשב מיועד למשחקים ולהצגת סרטים בטלויזיה . . . התקציב הוא עד 4000 ש"ח מעבדי אינטל? Price Units Total P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 850 1 850 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 8I945P-G s775, DDR2, SATA2, PCI-E 600 1 600 זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB Twinmos 280 2 560 כרטיסי מסך? Sapphire (ATI) Price Units Total Radeon X1600 PRO 256MB, TV, DVI, AGP 750 1 750 דיסקים קשיחים? Hitachi Price Units Total Deskstar 80GB Sata II 325 1 325 צורבים? DVD Recorders Price Units Total LG 4167B +x16 -x8 Dual x6 (EC) (Black) 260 1 260 מארזים? Price Units …
-
- 12 תגובות
- 804 צפיות
-
-
היי אני צריך המלצה נייד לשימושים פשוטים - אינטרנט, מוזיקה וקצת סרטים. לא קריטי זמן סוללה ואפילו עדיף כמה שיותר גדול כי הוא יהיה לשימוש ביתי בעיקר. יש לי גג 4000 שקלים להוציא על הנושא אבל אם יש אלטרנטיבות טובות בפחות כמובן שזה בונוס. תודה גיא
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות HTPC ב- 3000 ש"ח (חריגה עד 3500 ש"ח). שימושים: שימושי מדיה סנטר - מוזיקה, סרטים (כולל סרטי HD 1080p), ומשחקים קלים (NBA ו- FIFA האחרונים). רק מארז ורכיבים. חשוב שיהיה כמה שיותר קריר וכמה שיותר שקט. מעדיף לקנות מ- TMS. בנתיים חשבתי על זה: מעבד: Athlon 64Bit AM2 5000 DualCore OEM כמות: 1 - מחיר: ¤335 קירור למעבד: Zalman 7000B Aluminum K8 / AM2 - רכישה עם מעבד בלבד. כמות: 1 - מחיר: ¤94 לוח אם: Gigabyte GA-MA78GM-S2H כמות: 1 - מחיר: ¤461 מארז: ANTEC NSK2480 380W כמות: 1 - מחיר: ¤563 זיכרון: G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-12 2GBPK כמות: 1 - מחיר: ¤215 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 1TB 16MB **Low Power כמות: 1 - מחיר: ¤…
-
- 3 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום לכולם.. הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לשדרוג רציני הנה המפרט כיום - amd athlon 1800+ epox 8rda+ 512mb geil 9600xt והארדיסק אחד 40 גיגה IDE רק ווינדוס ועוד 200 גיגה סאטה 2 ועוד 80 גיגה IDE... בעיקרון אני צריך מחשב חזק מאוד למשחקים וקידוד קיצר משהו מאוד חזק חשבתי לשדרג לוח אם זכרונות כרטיס מסך ומעבד אני צריך המלצות תקציב לא לעבור ת5000 אגב מארז יש לי כבר גדול וטוב רק צריך לשדרג גם ספק כוח אני צריך המלצה לספק כוח חזק מעבד אני נוטה לAMD אבל מה שיותר טוב עדיף תודה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 804 צפיות
-