ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,431 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ותודה מראש, אני מחפש לפטופ בסיסי לקנייה בארץ או בארה"ב 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח או בערך 550 דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בסיסית, גלישה וכיוב' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידי 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: הפרמטרים החשובים בסדר גודל יורד: גודל מסך (עדיפות ל14' ומעלה, בעיקרון כמה שיותר גדול) משקל (לכל היותר 1.5 קילו, עדיף פחות) מחיר
-
- 0 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היי חברים, אני קונה מחשב לסבתא שלי. התקציב נע בין 900 ל-1300 ש"ח, השימוש שלה הוא ממש לא רציני: - משחקי הקלפים למיניהם במחשב. - צפייה בתמונות. - פה ושם קצת אינטרנט. *** צריך לקחת בחשבון שהמחשב דולק 24 שעות, היא לא מכבה אותו בכלל. קיבלתי מפרט מ-KSP (מצורף קובץ) אני בכל זאת כן רוצה מעבד i3 הארדיסק אפילו פחות מ-500 ג'יגה (אם יש) חשוב שיהיה בו כרטיס רשת אלחוטי, כי המחשב לא מתחבר עם חוט. המחשב צריך להיות "חזק" מהבחינה שהוא יהיה דולק כל היום. יש אולי מפרטים טובים יותר (גם מבחינת מחיר וגם מבחינת חומרה) ?!? אני רוצה לקנות עוד היום או אפילו מחר.
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
- 1 follower
-
-
אוקי, יש לי 400 ש"ח ספייר לחג ואני מתכנן לשדרג משהו, רק לא יודע מה.. אם אני אשדרג רכיב כלשהו אז אני אמכור את הקודמים לו, כך שבפועל התקציב גדול יותר, בהתאם לרכיב. 1) זכרונות איכותיים לאוברקלוק. 2) מארז מרווח שנוח לעבוד עליו, היות ואני משדרג דיי הרבה ואני צריך מקום עבודה. 3) חשבתי על לקנות עוד קשיח ולעשות RAID 0, רק שהלוח שלי לא תומך ב RAID אז מה אני גם אחליף לוח? (כל זה נשמע קצת מסובך מדי אבל RAID 0 יתן לי ביצועים הרבה יותר טובים באופן מורגש). 4) כרטיס קול (למרות שאני לא יודע אם אני ארגיש הבדל באמצעי האודיו שלי, ראו מפרט). 5) Accelerio Twin Turbo-קירור לכרטיס המסך. 6) לשדרג מעבד. 7) לשדרג כ.מסך ל HD5850.
-
- 6 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום לכלום, אני מעוניין לרכוש מחשב בעל תכונות הבאות: חברה: Asus או Lenovo מסך: 12.1 או 13.3 מטרת השימוש במחשב: סרטי HD, סוללה חזקה לשימוש רב במהלך נסיעות. ישמוי אופיס וגלישה באינטרנט. מידי פעם גם יישומים כגון Matlab או Mathematica. מבחינת משחקים: לרוב אני משחק במשחקים מאוד ישנים, ואם כבר אז משחקי אסטרטגיה. אני מתלבט בין Asus 1215N, לבין להשקיע עוד 300 דולר וללכת על מחשב כמו ASUS U35JC-A1
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
אני די מתלבט , יש לי מחשב בערך 3 וחצי שנים,מפרט: Q9550 לוח X38GB 4 GB זכרון OCZ REPEAR בתזמונים ממש טובים דיסקים - "פשוטים" של WD 500 GB כפול 2 בRAID 0 מארז קנדלף שאני מאוד אוהב + מערכת קירור מים (מPETRASHOP אחת היקרות לזמנה ) כרטיס מסך 4850 של ספייר מסך HANSGEE 28" FHD מערכת רמקולים של LOGITECH X510 אם אני לא טועה מעוניין לבדוק אופציה לשדרוג המחשב בלבד,המסך נראה לי מספק לגמרי גם ביצועים וגם בגודל (אלא אם כן אתם חושבים שממש שווה לשדרג יש לי אופציה לקונה אז מסך בנפרד עד 3000 שקל). דרישות: מעוניין להשאיר את מארז והמערכת קירור מים,ככל הנראה אצטרך להחליף את הבלוק קירור בעיקר למשחקים וגלישה באינטרנט השאלה המהותית מבחינתי - האם שווה לי להשאיר חלק מהדברים (נניח מעבד ולוח) ?וכמ…
-
- 7 תגובות
- 762 צפיות
-
-
בSKYPC המליצו לי לבנות את המדיה סנטר עם מעבד AMD. האם יש מניעה לקחת מחשבים עם מעבדי AMD ? עד היום כל המחשבים שהיו לי היו מבוססי INTEL והחזיקו שנים ללא בעיות מיוחדות. אני מעונין במחשב שישרת אותי שנים רבות (תאורטית 6 שנים) האם מעבדי AMD אמינים? האם לאורך השנים הביצועים שלהם יורדים? תודה גל מפרט שאני מעונין ועומד במסגרת התקציב מעבד AMD Athlon 64 X2 7750 Black Edition Box קרור למעבד: קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 64 LP הקרור המושלם למערכת HTPC שקט במיוחד !! לוח אם GA-MA78GM-UD2H זיכרון נפח + מהירות: G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT זיכרון 2GB מהיר ביותר !! דיסק קשיח יצרן: Seagate נפח ומהירות: 250GB 7200RPM 16MB SATA2 דיסק קשיח בנפח 250GB ובמהירות 16…
-
- 5 תגובות
- 762 צפיות
-
-
מפרט ב- 5000 ש"ח (עדיף לא לחרוג) מטרה : בעיקר משחקים. OC : לא יהיה. אין צורך מארז! (ספק צריך) אין צורך במסך,מקלת,עכבר וכו'.... אני חושב בכיוון AM2 אבל... לא סגור, אשמח להצעות.
-
- 13 תגובות
- 762 צפיות
-
-
מחשב מחשב כולל ציוד הקפי ומסך, בעלות 2500 ש"ח.. מחשב לילד קטן, עדיפות לגיימינג קל..
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,HTPC,תכני HD ותוכנות כבדות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תוכנות עריכה גרפית, עריכת וידאו ובניית משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו crysis,COD,Assassins creed ובכללי משחקים די כבדים וגם כאלה שייצאו אפילו עוד 3 שנים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22" 1920X1200 …
-
- 10 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום וחג שמח לכולם.. אני צריך המלצה למחשב נייד לבת דודה שלי שגרה כרגע בארה"ב היא מעוניינת לקנות מחשב נייד מהחנות בסט ביי שם משום שהם נותנים אחריות בינלאומית או משהו כזה על כל המוצרים... בכל אופן המחשב שלה משמש בעיקר לאינטרנט,אימיילים,מסנג'ר וכ'ו...לא משהו רציני בכלל אבל היא מחפשת משהו טוב .. זהו האתר אם תוכלו לכוון אותי למחשב נחמד שיהיה מתאים בשבילה זה יהיה מעולה..תודה רבה ושוב פעם חג פסח שמח וכשר לכולכם http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?id=abcat0502000&type=category
-
- 0 תגובות
- 762 צפיות
-
-
בין 2 הדגמים המובילים שלהם hp dv6 2130 VS hp dv6 2110 אחד עם מעבד I3 והשני I5, כרטיס מסך של 1G מול 512MB השאלה אם ההפרש במחיר שווה את זה ? ה2130 עולה 4800 וה 2110 עולה 4000 ( דרך וואלה שופס ) תכלס אני צריך מחשב חזק יחסית שלא יתחמם ושיספק אותי לצערכים של עריכות פוטושופ סרטים בHD וכו כמובן שגם נוחות ומראה זה דבר חשוב ממה שחיפשתי אין מחשבים אחרים עם אותה חומרה במחירים כאלה(של המותגים המובילים כמובן -DELL\HP\ASUS) תודה לעוזרים :]
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
יש אפשרות במסך מגע במחשב נייד לגלול, לדוגמא בדפדפנים, גם כשאין אופציית גלילה מובנית על המסך מגע עצמו? (הכוונה שלי אם יש קונפיגורציה שאפשר לכוון שלמשל לחיצה על CTRL וירידה עם הסמן במסך מגע תגרום לגלילה מטה) תודה לעונים!
-
- 0 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום לכולם כנראה הלך לי לח האם :'( אחרי שהרחתי ריח של משהו שרוף והחלפתי את הספק - שום שינוי,החלפתי גם את המארז חשבתי שהכבלים מכפתור שמדליק את המחשב נדפקו (משהו לא היה תקין) ושוב שום שינוי אז אני מניח שהלך לוח האם (אני טועה? ) מה שהיה לי במחשב הישן: לוח שם של אסוס p4p800 deluxe סוקט 478 צ'יפסט 865pe ,מעבד אינטל ,DDR 400 512MB , דיסק SATA 120GB אני כנראה אשדרג\אקנה מחשב חדש ואשמח לשמוע הצעות, מעדיף מעבד אינטל, לוח אם חשבתי גם על אסוס אבל אם יש הצעות נוספות אשמח לשמוע חשבתי גם על SLI אבל לא יודע אם ההבדל משמעותי שיהיה PCI Express, חשוב לי להשתמש גם בדיסק הישן שלי (הבנתי שלא אמור להיות בעיות ללוח אם שמסתדר עם SATA2 להסתדר עם SATA) זיכרון DDR2 לפחות 1GB כרטיס מסך טוב למשח…
-
- 11 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום ההורים שלי החליטו שהם צריכים מחשב אז הסכמנו שאני מעביר להם את המחשב הנוכחי וקונה איתם בייחד מחשב שהיה לי אני ישתמש במחשב בעיקר למשחקים אינטרנט מזמן לא עקבתי אחרי כל ענייני החומרה במחשבים כי אני בצבא אז אני קצת חלוד ובגלל זה צריך עזרה של אנשים מבינים אחרי איזה שעתיים שחקרתי קצת מה הולך היום והסתכלתי במפרטים המומלצים באתר ( לא יודע כמה הם מעודכנים...) הגעתי למפרט הזה: _________________________________________________ מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9400, 1333MHz, s775, 6MB ש"ח 1290 ש"ח לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q Pro s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0 ש"ח 670 ש"ח זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heat…
-
- 9 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אני מזמין ביום שישי את המחשב שלי אז אני צריך להכין מפרט...אחד ב4K ואחד 5K אם אפשר. המטרה העיקרית של המחשב היא הרצת משחקים כבדים. אין צורך בציוד הקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך) לא מתוכנן OC. * חשוב לי שהוא יריץ את המשחקים שיוצאים עכשיו על הגדרות טובות מאוד ושיהיה מחשב לטווח ארוך. (אני לא מדבר על ה Crysis המפלצתי הזה) * המסך שלי הוא 22אינצ' של Dell איך זה ילך עם ה88GT ? * אני מתכוון לחבר את המחשב למסך LCD 32" יש למישהו ניסיון עם זה ? איך האיכות עם ה88GT ? * חשוב לי נושא הקירור * חשוב לי שהמארז יהיה יפה, אלא אם כן זה יוריד בביצועי המחשב. תודה מראש לעוזרים, [glow=red,2,300]Levcog[/glow]
-
- 5 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היי, אני זקוק לאיזה נטבוק או לפטופ בגדלים שציינתי לבית ספר עד 500$ (הקנייה תתבצע בניו יורק). זמן סוללה הוא דבר חשוב יחסית, 5 שעות+ יהיה טוב. כמובן שכדאי כמה שיותר זול. אני אוהב שהמקשים עמוקים, שמזכירים מקשים של מקלדת רגילה. יש הצעות?
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
שלום , הייתי רוצה המלצה למחשב נייד ללימודים - צריך שהוא יהיה קל , עם סוללה שמחזיקה הרבה זמן - משהו בסנגון של 6-9 שעות ביום , נוח לכתיבה ועם אינטרנט אלחוטי. כול זה בתקציב סביר (עד 4000 שקל בערך) תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מכוון ללא יותר מ-4000.א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1002. מה שימושי המחשב? משחקים וכל משחק כבד שיצא/ייצא בזמן הקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1920x1080p, מסך 40-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? . מסך מחשב גודל 27 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מעבד לוח אם מארז מחשב RAM 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 86. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא7. האם האם יש צורך לכלול מע…
-
- 0 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני לא מבין כ"כ בניידים,מקווה שאני אתן כל את המידע הדרוש(אם לא תשאלו ואני אענה במהרה). התקציב הוא 4500-5200. הדברים שכן נראה לי שצריכים להיות: זכרון 1024 DDR ורצוי מהיר,הארד דיסק 80 ג'יגה לפחות,מעבד כפול ליבה(לא פוסל את AMD),צורב DVD של חברה אמינה,כרטיס מסך סביר (אפשר אפילו מובנה שנחשב יחסית למובנים טוב),כניסות ויציאות סטנדרטיות(לא משהו מיוחד) וחשוב כמובן חיבור לרשת אלחוטית. סוללה ומשקל-לא קריטי. מה שהכי קריטי שהמסך יהיה 15.4 ואיכותי,שניתן לצפות בו מזויות רחבות באיכות טובה.יש הרבה מסכים של ניידים שהזוית שלהם מוגבלת.. השימוש העיקרי של המחשב-אינטרנט ואופיס.אין צורך במערכת הפעלה,יתכן שתותקן על המחשב ויסטה אז אסור שיהיה חלש. השימוש המשני והלא קריטי שניתן ל…
-
- 7 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד הכי חזק שאפשר בתקציב מעל, לא חשוב לי במיוחד שיהיה קל או קטן כי רוב הזמן הוא ישב בבית, גודל רצוי של מסך 15.5-16" אך לא יותר, שימושים זה בעיקר מולטימדיה, מוזיקה, סרטים ואינטרנט וקצת אופיס. אני מודע לזה שאני יכול לקנות מחשב שיבצע את המטלות הנ"ל בפחות כסף אך בכל זאת אני רוצה משהו קצת יותר חזק מהממוצע. אנא המליצו לי מה לקנות, תודה אופיר
-
- 5 תגובות
- 762 צפיות
-
-
X1300 OF ATI GROUP 256 MB ..(MAY BE GEFORCE 7600 GT DDR 3 256 MB AMD 3800+ AM2 SOCKET 1GBRAM THE GAMES LIKE : NFS MOST WANTED AMERICAS ARMY
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
דרוש מחשב נייד למטרת לימודים וסרטים. תקציב עד 5500
-
- 0 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד עד 6000 ש"ח (אפשר לחרוג קצת). אני רוצה לקנות מחשב שאני אוכל לקחת אותו איתי לצבא.. בקרוב יהיה לי הרבה זמן חופשי ואני אוכל לעבוד איתו בבסיס. אני צריך את המחשב בעיקר לעיצובים - הרבה פוטושופ ותוכנות עיצוב שונות. אני מעוניין שהוא יוכל גם להפעיל משחקים.
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היי, הנה מפרט שבנו לי בלוג'יק פי סי. הסברתי שאני שאני לומד אנימצית תלת מימד וכול שלבי ההפקה של סרט תלת מימד, קומפוזטינג וגרפיקה. אני מעוניין במחשב חזק שיענה לכול דרישות העבודה האלו. אני מעוניין להשקיע במחשב אמין שאוכל גם לעבוד על תרגילים שיתנו לי במהלך הלימודים, לעשת איתו סרט גמר איכותי ובהמשך לעבוד איתו בתור פרילנס. אני רוצה לקבל את חוות דעתכם לפני שאני קונה מפרט כזה. האם הוא טוב, אמין, בזבזני, אפשר לשפר, אפשר להוריד? תודה רבה, [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היי , ידידה שלי נוסעת ללמוד בארה''ב והיא רוצה מחשב נייד. יש לכם משהו להמליץ? המחשב הנ''ל מחליף את השולחני לכן חשוב שיהיה עם מסך יחסית גדול 17 אינץ~ תודה לכל העוזרים.
-
- 5 תגובות
- 762 צפיות
-