עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ras81,

שלום אשמח לקבל ממכם מפרט למחב של סביב 2500 ש"ח, חשבתי על AMD XP2800, אני לא צריך מסך מקלדת ועכבר תודה רבה וחג שמח

• 2 תגובות
    • 702 צפיות
  2. אפשר בבקשה מפרט מחשב למשחקים בסביבות ה6K כולל ציוד היקפי,עם אפשרות לחריגה קטנה? תודה רבה.

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. התקציב שלי הולך יותר לכיוון ה 2000 ש"ח, אבל יכול לחרוג קצת למעלה. המחשב אמור פחות או יותר רק להריץ אופיס ודומותיה, לשימושי גלישה באינטרנט ואולי קצת הרצת סרטים... עברתי ובדקתי באתרים שונים ובחנויות שונות, אבל אני אובד עצות בגלל הכמות האדירה של החלקים במחירים נמוכים, אז אודה לעזרתם של אלה שמבינים קצת יותר ויכולים להמליץ לי על דרך בכל זאת לקבל מוצר סביר במחיר כל כך נמוך. שכחתי לציין... המפרט אמור לכלול גם מסך, אז אני אשמח להמלצות גם בתחום הזה. סבתא יושבת לי על הראש, אז אני אשמח לתגובות מהירות :-\ תודה מראש !

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  4. שלום, אנו מעוניינים לרכוש מחשב שישמש בעיקר לעבודה משרדית (שימוש בתוכנות גרפיות ומשחקים מינימלי ואקראי בלבד ולכן לא צריך להוות שיקול. כמו-כן מדובר במחשב יחיד, ולא בחלק מרשת). התקציב הוא בסביבות 5,000-6,000 ש"ח (כולל מע"מ) - כולל מסך LCD, מע' הפעלה, הרכבה והתקנה. להלן מפרט שהוצע לנו ואבקש את חוות דעתכם לגביו: מעבד INTEL P-4 3.00GHZ 800MHZ FSB HYPERTHREADING 1MB לוח EPOX EP-4SGM8I P-4 DDR V+L+A MICRO ATX 3Y כרטיס מסך מובנה Integrated 256bit graphics core מ.שטוח FUJITSU 17" T17-1 LCD + SPEAKERS WHITE דיסק WD 80GB IDE 7200RPM 8MB BUFFER 3Y מארז E-STAR MIDI ATX 8870K-S SILVER FRONT USB 350W כונן FLOPPY DRIVE 1.44Mb צורב LITEON SOHR-5238S 52*32*52 RETAIL 2Y זיכרון DDR PDP LIBERT…

• 6 תגובות
    • 781 צפיות
  5. Started by LLLLiran,

אני לא צריך ציוד הקפי ולא מסך מה אתם אומרים על המפרט שהכנתי יש משהו לשפר? מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 940 1 940 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 550 1 550 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 290 2 580 כרטיסי מסך? GIL Price Units Total Forsa 7800GT 256MB Dual DVI, VIVO 1830 1 1830 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 160GB SATA II 7200RPM 8MB 465 1 465 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 240 1 240 מארזים? Price Units Total HEC Compucase CI-69U6 400W 460 1 460 ?Thermaltake BIG Typhoon 4 IN 1 290? מKSP

• 2 תגובות
    • 703 צפיות
  6. Started by HiTiT,

הייי אחרי המון זמן שלא נכנסתי לפורום, שאלה קטנה הביאה אותי לפה. יש ברשותי Dell Vostro 3300 עם הזכרון הזה? איזה זכרון לא יקר (2GB) יתאים לי ל Dual Channel ? תודה מראש, יאן.

• 1 תגובה
    • 945 צפיות
  7. Started by speakspeak288,

שלום, יש לי שתי שאלות: 1. לגבי שדרוג וינדוס 7 ל-10, כאשר אני לוחץ על הלינק להורדת האימג' של וינדוס 10 https://www.microsoft.com/he-il/software-download/windows10, אני לא מגיע לאפשרות של הורדת האימג'. האם יכול להיות שמיקורוסופט חסמה את האפשרות? 2. לגבי התקנת דיסק של וינדוס 10, יש לי מחשב intel core i-3 6100 3.7GHZ , RAM- 8GB DDR4 , system type - 32bit opereating system מערכת הפעלה WIN7. א. מה תהיה ההשפעה של התקנת WIN10 על מהירות המחשב שלי? ב. איזה סוג של דיסק עליי להתקין - WIN10 OEM, או WIN10 RETAIL, ומה ההבדלים ביניהם? ג. האם משנה האם אקנה WIN10 של 32 או 64 BIT? אודה לעזרה …

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. 1. מה התקציב? כמו שציינתי בכותרת, 4.5K גג, לא יכול לחרוג 2. מטרות המחשב? למשחקים ואינטרנט, בכלל לא לתוכנות של גראפיקה כמו פוטושופ ו3DMAX, לא ממש ליישומי אופיס, וגם אם כן - רק WORD, בנוסף - רוב הזמן יהיה רק חלון אחד- 3 פתוחים, במקרה של אחד זה יהיה איזהשהוא משחק/חלון אינטרנט, ואולי עוד כמה תיקיות, אין מולטיטסקינג בקיצור. (משחקים כמו: NFSMW, QUAKE4, BF2, DOOM3, FEAR, SPLINTER CELL: CHAOS THEORY) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? יש לי כבר הכל... 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אני צריך הכל 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא ממש, אבל בצורבים אני מעדיף ללכת על LG 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דר…

• 7 תגובות
    • 718 צפיות
  9. צריך המלצה למפרט לצורכי 3D MAX ותוכנות של ADOBE (אפטר, אילוסטרייטור, פלאש...) ללא מסך וציוד היקפי נלווה. המחשב לא מיועד למשחקים אם זה משנה וגם לא מתוכנן OC. מחפש מפרט שיריץ בצורה חלקה את התוכנות האלה ל-3 השנים הקרובות.

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  10. שלום לכולם, עקב פטירתו של המחשב שלי (בן 5 שנים בערך) אני נאלץ לקנות מחשב חדש. המחשב יהיה מיועד בעיקר לגיימינג (המשחקים האחרונים על הגדרות הכי גבוהות כי אני אוהב להינות מהגרפיקה, במיוחד במשחקי מירוצים טובים או סימולטורי חלל) וצפייה של סרטים בHD של 1080P. יש צורך שלמחשב תהיה יציאת HDMI בשביל לחבר לטלוויזיה. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 עם משיכה של 100-200 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? גיימינג ולפעמים פוטושופ אבל בעיקר גיימינג 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא צריך כלום 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש…

• 9 תגובות
    • 912 צפיות
  11. Started by Bud,

היי , המפרט המבוקש הוא עבור תוכנות משרדיות , אופיס , פוטושופ + הורדה צפייה בסרטים ,והאזנה למוזיקה הבסיס הוא מפרט אשר קיים במפרטים המומלצים ואיני יודע עד כמה הוא מעודכן , ומכיון שאני מתעתד לרכוש ב-KSP (כפי שראיתי המלצות בפורום הנכבד הזה) נדרשים מעט שינויים לפריטים אשר לא מצאתי ב. KSP כוונתי שמחשב זה יחזיק אותי כמה שנים טובות (3-4 לפחות) מעבד - Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore לוח אם - M2N-MX AM2, DDRII 800, PCI-E זכרונות - DDR II 533 קינגסטון - מה עדיף , 1G או 2X512K ? דיסק קשיח - 80GB 7200RPM, 8MB, SATA II סמסונג כרטיס מסך + כרטיס רשת 10\100 + כרטיס קול מובנה בלוח מארז - ???? מה מומלץ ? צורב - LG כנראה , יש דגם מומלץ ? מסך LCD 17 - איזה כדאי ? הערות הארות וה…

• 6 תגובות
    • 657 צפיות
  12. אני נמצא באוקריאנה ושם המחירים כמו בארה"ב. אני לא מעודכן בחידושיים האחרונים (כלומר לפני 5 שנים ידעתי מה הכי טוב וכ'ו) היום אני לא יודע. אני צריך נייד למשחקים, אינטרנט, וסרטים. מחפש מחשב למשחקים בנוניים ומעלה, למשל שיוכל להריץ את GTA VI. שיהיה לו קליטה לאינטרנט טובה מאוד, ומסך עם איכות מצוינת, הבנתי שיש HD? אז עדיף.. ושלא יתקע כל פעם שאני פותח איזה יישום ושירוץ חלק.. חברה אמינה וטובה, ושהמחשב יחזיק לכמה שנים טובות. גודל המסך:17 עדיפות, או 15 המשקל: לא משנה זמן סוללה: לפחות שעתיים צורב: לאו דווקא של DVD עדיפות: כפתורים נגישים לווליום. 3 חיבורי USB לפחות.

• 1 תגובה
    • 730 צפיות
  13. Started by shokron,

אני צריך מפרט גיימינג חזק, מעבד INTEL ולוח אם של ASUS ללא ציוד הקפי. בעל תקציב של 3000 ש"ח. תודה =]

• 4 תגובות
    • 627 צפיות
  14. Started by sharontk,

אני מחפש מחשב לשימוש כללי בעיקר לילדים גילאי העשרה המוקדמות , אני מתלבט בין לנובו ודל, תקציב של עד 3000 ש"ח. אשמח לעזרה הנושא די דחוף

15. * היה לי פעם ליד השעון מן סמל של המקשי מגע שברגע שאני זז עם המשטח מגע (עם העכבר של האצבע) אז היה סמל של מחשב וכל פעם שהשתמשתי עם האצבע הוא היה נדלק בצבע ירוק.. והיום לא.. ונכנסתי להגדרות וב"הגדרות התקן" הגדרתי בלחצן במקום שיהיה מונפש שלא יופיע יותר, איך אני מחזיר אותו בחזרה ? כי אני לא יודע איך להגיע שוב ל"הגדרות התקן".. איפה לחפש את זה, בלוח בקרה ? אם כן תחת איזה שם ? נעלם לי האייקון ואני רוצה להחזיר אותו.. * עוד תקלונת - החיבור של האינטרנט (האייקון של המחשבים - כאילו מחובר) כבר לא מופיע ליד השעון ופעם הוא היה מופיע.. ואני מחובר והכל רק אין את האייקון.. מה קרה לו ? * אני לא מצליח לשלוח קבצים מהמחשב לפלאפון (דרך השן הכחולה) והצלחתי עד לפני כמה ימים.. ומשום מה אני לא מצל…

• 4 תגובות
    • 767 צפיות
  16. 1. הי אני רוצה לקנות מחשב בשבילי, מחשב לגיימינג ועריכה של סרטונים, תמונות. התקציב הוא 5500 ולא ניתן חריגה בתקציב. 2. אני גם מעוניין לקנות ציוד הקפי (הציוד ההקפי לא כולל את התקציב של ה5500 והתקציב המירבי לציוד ההקפי הכולל הוא 3500 ש"ח). הציוד ההקפי כולל: מקלדת, עכבר, פד שולחן שאני מעריך בערך שגודלו צריך להיות בסביבות המטר לרוחב על 40 סנטימטר, מסך גיימינג איכותי (צריך להיות עם רזולוציה טובה ועדיף 144hz, מאמין שהוא יעלה בסביבות ה1000,1500 ש"ח) ואוזניות. (חשוב לציין שאני רוצה שכל זה יהיה של גיימינג, עדיפות לאורות אך לא חייב). 3. אני רוצה במחשב 3 חיבורים של HDMI וחיבור של SSD. 4. פחות חשוב לי שקט הפעילות של המחשב אבל אני מקליט סרטונים למדיה החברתית…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by shahar0592,

אני צריך לדעת עם זה טוב (בעיקרון אמא שלי משלמת 2200 באשראי ואני משלים 2750 [שזה אחרי הנחת מזומן פחות 50-60 ש"ח מהמפרט) אז היינה המפרט: (אני לא אוהב את NVIDIA ולא יורד מ-OC! וחייב להיות תמיכה ב-CF (עתידי)! לדעתי זה טוב אבל אולי יש אפשרות לשפר בלי לחרוג (החריגה חייבת להיות מינורית כמו 10-30 ש"ח) מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1159 לוח אם: Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪538 מארז: SilverStone Precision Black X1 120MM + Silverstone Strider 600W- ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪530 קירור למארז: Raidmax 120mm Retail Quiet Fan כמות: 2 - מחיר: ₪23 זיכ…

• 12 תגובות
    • 959 צפיות
  18. 1. תקציב: 8000 ₪ 2. שימוש: עבודה משרדית – שימוש רב בsolidworks 3. ציוד היקפי נוסף: אין צורך 4. רכיב שאין צורך לכלול: אין 5. פעילות שקטה: חשוב 6. גודל: עדיפות ללפטופ קל יחסית אך אין הגבלה 7. מערכת הפעלה: אין צורך 8. איזור קנייה: איזור פרדס חנה חדרה 9. מועד קנייה: רצוי כמה שיותר מהר 10. בקשה לחיבורים: Hdmi, usb, sd card reader 11. דרישות נוספות: רצוי שיוכל לתחבר ל- Docking station 12. הערות כלליות: חשוב שיהיה חזק ומהיר עבור השימוש בסוליד, ועם אמינות לשנים קדימה תודה מראש, עידו

19. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב להורים שלי - נכון הם לא גיימרים, אבל כן חשוב שהמחשב יהיה חזק שקט ומהיר. ולכן אני מניח שאפשר להתפשר בכרטיס המסך. התקציב למחשב בלבד + רישיונות לאופיס וחלונות ( אין צורך בציוד היקפי, מסך וכדומה). מארז חשבתי על אחד הדגמים של ANTEC . זיכרון של כ- 8 GB. דיסק קשיח של 2 טרה מעבד i5 או i7 אופיס חדש בעברית (כולל אאוטלוק) חלונות - יש לי בעיה עם חלונות 8 (אז אולי עדיף 7 ). תודה רבה מראש

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. משום מה בארץ רק מוכרים את ה 9310 ובדגמי ה 15 ו 17 אינץ' של ה XPS החדשים (דור 11) לא ראיתי שמוכרים בארץ, אין לי כ"כ זמן לחכות אז אני רוצה להזמין...הבעיה היא ששמעתי שצריבת מקלדת הורגת את האחריות. האם זה נכון? אני רואה שדיי הרבה אנשים קונים בימינו מחשבים מחו"ל, איך כולם פותרים את הבעיה הזאת בלי לוותר על האחריות של המחשב? תודה

21. Started by brum,

שלום. ביקשתי מכם המלצה למפרט ב-7000 ש"ח וקיבלתי את הנהדר הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=164971.0 אין ספק שזהו מפרט מעולה שמאוד הייתי שמח שיהיה לי ...אבל עכשיו גיליתי שמקום העבודה שלי דורש ממני השתתפות ולכן אני נאלץ לרדת בתקציב אבל עדיין זקוק ליעוץ מכם. עדיין זה חייב להיות אינטל אבל רק בתקציב של 5500 ש"ח ולכן "אסתפק" ב- 1 ג'יגה זיכרון במקום שניים. אשמח לקבל מפרט מתאים. תודה רבה רבה ומצטער על אי ההבנה.

• 3 תגובות
    • 640 צפיות
  22. אהלן, אני גר בדירה קטנה וברצוני לקנות מחשב שיחובר למסך הטלוויזיה בסלון שישמש אותי כמחשב לשימוש כללי אך בעיקר לצפייה בסרטים. 1. מה התקציב המקסימאלי?- 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?- ניתן להשתמש בכל התקציב אך רצוי לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?- צפייה בסרטים, גם באיכות HD ושימושים כללים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם…

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  23. שלום לכולם, אשמח להצעות/הערות/הארות בנוגע לקניית מחשב חדש. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, צפייה בסרטים(1080p),המרת סרטים(ב-live, לצפייה ב-apple tv), תכנות(eclipse). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - לא כ"כ משנה, אך עדיף 15 אינטש. סוג המסך לא משנה. * רזולוציית המסך - FHD 1920x1080 ומעבר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 3.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - זמן הסוללה איננו רלוונטי(עדיף, מן הסתם, שיהיה כמה שיותר ארוך, אך בגדול זמן הסוללה הוא לא שיקול). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)Bluetooth? - לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD - מ-256 GB ומעלה. …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום לכולם, יש לי מחשב ממש ישן בן 7 שנים (i5 דור רביעי), ועם חלונות 11 שדורש מעבד חדיש יותר אני מרגיש שאולי הגיע הזמן לחדש קצת (אם כי גם במחשב הנוכחי הזכרונות, ה-SSD והכרטיס מסך [שיעבור למחשב החדש] מחודשים) הצרכים הם גיימינג קל (מסך FHD עם קצב 60) ומחשב שעומד יפה בקידודים 4K HDR עבור Plex. בנוסף, החלטתי להשתמש בכרטיס מסך הנוכחי שלי בשל מחירים הכרטיסים אך ההנחה היא שאחליף אותו בעתיד כשהמחירים יחזרו להיות נורמליים, כך שהמפרט צריך לקחת זאת בחשבון. להלן מפרט שהרכבתי ב-PCPARTPICKER, עם הכרטיס מסך שלי וגם עם זכרונות שיש כרגע במחיר ממש משתלם באמזון (משלוח חינם, ללא מע"מ): https://pcpartpicker.com/list/4fbgGq. מה דעתכם? …

• 33 תגובות
    • 3.5k צפיות
  25. חבר טוב שלי חוזר מחו"ל בעוד מספר ימים והזדמן לי לרכוש דרכו נייד. בקניון שהוא עובד יש חנות של רשת bestbuy אז נכנסתי לאתר שלהם והתחלתי לסרוק טיפה את האיזור. מהידע המועט שיש לי הבנתי שהניידים של dell אמינים ובעלי ביצועים טובים. המחשב הוא מסדרת inspiron 1252 עם מעבד T5750 במהירות 2.00GHZ, זכרון פנימי 3G, הארד דיסק SATA 250G, מסך 15.4" שאר המפרט נמצא בלינק הבא: http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?id=1210982227895&type=product הנייד עולה 700 דולר (אני מניח שזה לפני מס קנייה).. היעוד העיקרי שלו הוא ללימודים (אופיס, תוכנות תיכנות) וגלישה ברשת (מסנג'ר, תוכנות שיתוף), צפייה בסרטים ומוזיקה. למשחקים אני בטוח שהוא לא יועיל לי עקב כרטיס מסך פנימי. עכשיו ביחס למחירים בארץ אני יכ…

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.