עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nirbercovic,

שלום לכולכם, מחזק את ידיהם של הדרומיים כמובן בימים קשים אלו וכמובן מחזק את הלוחמים שמחרפים את נפשם למען שלום ישראל. ולנושא: אני עומד בהחלטה לקנות מחשב נייד חדש והתקציב שלי עומד על 4000 ש"ח. אני צריך אותו בעיקר לדברים משרדיים כמו אופיס, אינטרנט ועוד וכמובן שישרוד לכמה שנים של לימודים. אני מתלבט בן שני מחשבים של דל שאחד חזק יותר מהשני וגם עולה יותר ב300 ש"ח בלבד. הראשון מסדרת studio 1535 : מעבד: T3200 מהירות: 2.0GHz 667MHz מטמון: 1MB L2 cache השני מסדרת Inspiron 1525 : מעבד: T8100 מהירות: 2.1GHz 800MHz מטמון: 3MB L2 cache שאר הרכיבים זהים כמעט. השאלה שלי היא פשוטה. האם כדאי להשקיע 300 ש"ח ולרכוש את הINSPIRION שמציג מעבד טוב יותר או שמא להישאר המסגרת התק…

• 3 תגובות
    • 797 צפיות
  2. אני רוצה לקנות מחשב נייד במחיר 3000-4200 שקל.. עכשיו אני משתמש במחשב לצורך.. יאייסיקיו,פייסבוק,לראות סרטים באיכות.. משחקים פה ושם לא משו מיוחד.. אממ ומוזיקה.. שיהיה כרטיס קול טוב.. כי יש לי מערכת סאב+מגבר שמחוברים ל-5 רמקולים ואני רוצה לחבר למחשב.. מצאתי 4 מחשבים ואני לא ממש מבין.. תוכלו למצוא לי מחשב כזה בערך? מצאתי 4 מחשבים שנראים לי סבבה.. תגידו לי מה הכי טוב מביניהם? מבחינת כרטיס מסך וזיכרון וזה.. - תודה- מחשב-1 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2557&CatCode=315 מחשב-2 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2734&CatCode=315 מחשב-3 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2725&CatCode=315 מחשב-4 http://www.olsale.co.il/olsale/heb/item…

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  3. Started by yoyoma,

אני מעוניינת לקנות מחשב קל בגודל 12.2". השימושים העיקרים קלים מאד: אופיס, אינטרנט. המשחקים לא דורישם יותר מסוליטר היום יש לי c100 של לנובו עם HDD של 40 GB וזה מספיק לי (במשך שנה שהוא אצלי, ה-HDD מלא כדי מחציתו בלבד). המעבר נעשה משיקולי משקל בעיקר - אני מסתובבת המון עם המחשב. אני לא ממש נלהבת מלעבור לויסטה, ומעדיפה לעשות את המעבר רק כאשר לא תהיה לי ברירה (גם ל-XP עברתי באיחור אופנתי של 3 שנים, אחרי שלצערי נאלצתי לזנוח את ה-98). יש לי שני מחשבים שעומדים על הפרק: האמילו 3205 של פוגי'טסו סימנס ב-5,800 ש"ח בערך (אני רוצה להגדיל לו את הזכרון ל-1G, מה שבטח ייקר אותו עד ל-6,000 ש"ח): http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=463365 החסרון היחיד שלו בעיני זה שכשבבוא היום אאלץ …

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  4. אז ככה בניתי מפרט למשחקים בחנות מסויימת. אני מבקש את דעתכם על המפרט שהבאתי לכם, רק יש פה את המחיר הסופי ולא מחיר על כל חלק. מעבד - E8400 לוח אם: full atx msi p43 neo-f מארז: כולל ספק 450 וואט אמיתי זיכרון: ddr 2 4096 kingston כרטיס מסך: radeon 4850 512mb gigabyte דיסק קשיח: 1000gb sata 2 32mb seagate לא כולל צורב וציוד היקפי. מצטער שלא הבאתי לכם יותר פרטים על כל החלקים. מחיר סופי 3108 שקל מזומן ויש לי עוד 2 שאלות. האם זה נכון שמפרט כזה דורש ספק של 600 וואט כמו שאמרו בחנות? והאם seagate חברה טובה תודה.

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  5. Started by Lol10k,

אפשר בבקשה קצת טיפים ותמונות איך לנקות מאוררים של מחשב נייד?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by jokere,

. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך כמה שאפשר בלי לפגוע באיכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לשימוש של תוכנות ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? צורב 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת ה…

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  7. מהאתר הרשמי של קינגסטון: ValueRAM Memory - Industry-standard memory ideal for system builders SystemSpecific Memory- Customized to meet the specifications of brand name computer systems זאת אומרת, יש זכרון גנרי, בסיסי ויש זכרון שמתואם למותג מחשבים מסויים ועולה הרבה יותר. נשאלת השאלה - האם יש הבדל ממשי שמצדיק את הבדל המחירים או שזה סתם גימיק שיווקי? :s05: למשל, עבור מחשב שלי (TOSHIBA) אפשר לרכוש KVR533D2S4/1G ValueRAM Memory שעולה כ-60$ או שאפשר לרכוש SystemSpecific Memory KTT533D2/1G שעולה 120$. האם יש הצדקה לשלם מחיר כפול עבור "התאמה" למערכת או שאין הבדל ביניהם וזה כמו אותו תיק סיני שעולה 100ש"ח אבל אם הדביקו במפעל לאותו תיק מדבקה עם שם מותג מפורסם הוא כבר יימכר ב500ש"ח…

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  8. Started by Arikation,

אני רוצה לקנות מחשב חדש.. עכשיו לא ברור לי אם אני קונה מסך 3D אם אני צריך את ה 3D VISION או שמספיק המשפקיים שמגיעות עם המסך ... תודה.

• 3 תגובות
    • 776 צפיות
  9. המחשב מיועד להריץ משחקים חדשים ברוזולוציות גבוהות: מעבד: AMD ATHLON 64 4200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.2GHz 1MB CACHE - ADO4200CUBOX - BOX מחיר: ₪595 לוח אם: ASUS M2N-E מחיר: ₪542 מסך: DELL LCD 19" E197FP VALUE FLAT PANEL MIDNIGHT GREY MONITOR מחיר: ₪1289 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ₪1861 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ₪381 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT מחיר: ₪591 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISD DRIVE מחיר: ₪40 מארז: NZXT TRINITY w/o PSU מחיר: ₪314 ספק כוח: HEC 400ART - 400W - 2…

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  10. שלום! אני מעוניין לקנות מחשב נייד חזק לרינדורים מאסיביים בעזרת cuda. מצאתי שני מתמודדים וקצת קשה להחליט בינהם: MSI GT70 http://www.xoticpc.com/msi-gt70-0nd204us-eta-june-p-4498.html Clevo P170EM / Sager NG9170 http://www.xoticpc.com/sager-np9170-clevo-p170em-p-4342.html מה שהכי חשוב לי זה כמות הזיכרון בכרטיס המסך, אני לא מוכן לרדת פחות מ-4gb. ב-msi אפשר להגיע לכמות הזו עם כרטיס ה-gtx 675m ובסאגר אפשר רק עם כרטיס 680m שהוא מטורף אבל לא בטוח שיביא שיפור בנוגע ל-CUDA (לפחות לפי הניסיון המעשי של החבר׳ה ב-Blender) בכל אופן ל-msi ישנה בעיה לפעמים עם המקלדת, היא לא ממש עובדת טוב לפחות לפי הפרסומים בפורומים אך הסאונד מצד שני מעולה לגבי הסאגר יש לי עוד הרבה שיעורי בית... אבל המפרט…

• 3 תגובות
    • 3.2k צפיות
  11. Started by belldom,

שימושים : צפייה בסרטים (הכנה לתכני HD), גלישה באינטרנט אין צורך בציוד הקפי : מקלדת עכבר אלחוטיים, ומסך קיימים. שקט: ממולץ כמה שיותר גבוהה כי המחשב יושב בסלון. לא מתוכנן אוברקלוק, אין צורך במערכת הפעלה. משיטוטי בפורום הצלחתי להוציא את המפרט הבא : Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 ₪450 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 Intel Core i3 540 SLBMQ Socket 1156 3.06Ghz 4MB Tray, יחידות 1 ₪536 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2009 מאוור Scythe Shuriken Rev B, יחידות 1 ₪141 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=248 GigaByte GeForce 8400GS 256mb GDDR2 PCIe, יחידות 1 ₪167 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=128 הכרטיס מסך אמור לשמש חיבור …

• 3 תגובות
    • 921 צפיות
  12. Started by balon,

המחשב אמור להיות למשחקים וגם לעבודות. ללא מסך, עם צורב דיוידי, 120 ג'יגה תודה.

• 3 תגובות
    • 754 צפיות
  13. Started by kobi.masika,

שלום לכולם אני מעונין לקנות מחשב נייד נורמלי המחשב ישמש ללימודים אינטרנט ודברים כאלה המחשב צריך להיות נורמלי כך שיעבוד למשך שלוש שנים בערך אשמח להמלצות - הסברים על המעבדים כי אני לא מכיר את שוק המעבדים מה עדיף מול מה תודה

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  14. אהלן, נעזרתי קצת במפרטים המומלצים, מבקש את האישור שלכם ליתר ביטחון. המחשב כאמור ישמש בעיקר לעבודה משרדית וצפיה בסרטים (אני חושב שאפשר גם HD מדי פעם עם המעבד הנ"ל, תקנו אותי אם טעיתי) שאלה נוספת, מהנסיון שלכם, האם ניתן להתקין WIN7 עם 2GB זיכרון בלבד ולצפות שזה ירוץ חלק? מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Athlon X3 440 3.0Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪398 לוח אם: Gigabyte GA-MA78LM-S2 AM2/AM3 כמות: 1 - מחיר: ₪287 מארז: THERMALTAKE WING RS 301 Front Mesh Grill Black 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪213 ספק כוח: THERMALTAKE Litepower 430W כמות: 1 - מחיר: ₪173 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DD…

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  15. אהלן ;D, אני מחפש מחשב שיחובר מסך 17 אינטש ולטלוויזיה 42 אינטש + למערכת 5.1. המחשב יהיה לצרכי עבודה שוטפת, תכנות, צפיה בסרטים באיכות גבוהה וקצת למשחקים (לא קריטי בשביל זה יש לחברים XBOX ) מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה שקט קיבלתי הצעה בחנות מסויימת ואני רוצה שתגידו מה דעתכם. מעבד : Q6700 CORE 2 QUAD שמעתי שאם לא עובדים עם מערכת הפעלה 64 זה נכון ? לוח אם: GIGABYTE EP43-UD3L זיכרון: DDR2 2*2GB KINGSTON HYPERX CL5 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 4830 אתם חושבים שמתאים לצרכים שלי ? אולי עדיף כרטיס מסך של NVIDIA כמו 9600 או 9800 ? מארז: ANTEC P182 MID TOWER"(NO PSU) זה שקט ? שווה את הכסף ? איזה אלטרנטיבות יש ? מה אתם אומרים ? ספק כח : TERMALTAKE TR2 POWER W0101 ספק כח משפיע ע…

• 3 תגובות
    • 641 צפיות
  16. אני מעוניין לקבל המלצה למיפרט בתקציב של 3000 ש"ח בעיקר ל פוטושופ ועיבוד וידאו ( לא להקרנה במחשב) ומאחר שהרינדור עובד בלילה אשמח לקבל המלצה על מחשב כזה שלא ירעיש יותר מדי . ואיזה מסך LCD לדעתכם יהיה לי הכי טוב למטרה הנ"ל . תודה מראש

• 3 תגובות
    • 521 צפיות
  17. Started by maxwell10,

אני מחפש מסך בתקציב בערך 1000 ש"ח. עדיפות למסך 23" או 22" לצרכי עבודה משרדית (אופיס ואינטרנט) חשוב לי ארגונומיה טובה. איזה פאנל עדיף לעבודה משרדית - אופיס ואינטרנט? היכן אראה את הכתב בצורה ברורה יותר? מה הפרמטר החשוב במקרה זה? האם זה גודל הפיקסל? אין לי צורך בזוית רחבה כיוון שרק אני צופה במסך.

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  18. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית וצפיה בסרטים * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? אולטרה בוק גם ככה אף פעם לא כבד, אבל עדיפות לקל משקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משהו יוצא דופן, רק שלא יהיה זוועה שמחזיקה שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמובן שHDMI * בלוטות?לבריאות, לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ההעדפה היא למה שטוב למחשב מבחינת חלקות תפעול. אם אפשר למצוא 7200 במסגרת התקציב, או אפילו SSD עם נפח לגיטימי (קשה לי להגיד נפח לגיטימי, אני מניח שאני אראה עם מה אפשר …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. אנא תעזרו לי מצאתי מחשב להורי בIVORY שלפי דעתי די יספיק להם(ללא משחקים) במחיר סביר ו3 שנים אחריות על הכל(לפי מהשרשום) אבל עדיין מעדיף להתייעץ איתכם מחשב AMD ליבה כפולה 3 שנות אחריות למחשב בכל מעבדות אייבורי אחריות לספק הכח ל-3 שנים מעבד AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT 30ש"ח-DUAL CORE AM2 תוספת ל 4200 לוח אם MSI K9NSGM או GIGABYTE GAM61SME-S2 chipset GEFORCE 6100+NFORCE 410 כרטיס קול 7.1 ( 8 ערוצים) כרטיס רשת 10/100 אפשרות ללוח ASUS M2V-TVM CHIPSET VIA K8M890בפחות 80 שח דיסק קשיח 200GB SATA2 7200 RPM 8MB זיכרון פנימי 1024 DUAL DDR II 667MHz ניתן להרחבה ולשדרג לDDRII 800MHZ אחריות לכל החיים כונן וכונן אופטי צורב LG\NEC\PIONEER X18 DVD Dual la…

• 3 תגובות
    • 524 צפיות
  20. Started by Amit Lavi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בגדול אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, גלישה, סרטים, עבודה עם חלונות מרובים במקביל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך - 14\15.6 - אם 15.6 אז לא כבד במיוחד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. וכמה הוא ניראה לכם שווה ?

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  22. שלום חברים . אני רוצה לקנות מחשב נייד מאמזון דגם asus rog strix gl703vd 17" https://www.amazon.com/gp/product/B0753PV7PH/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 הוא נמכר 1364 דולר כולל כל המיסים שזה הפרש מטורף מארץ מדובר בחיסכון של 1700 שקל . 2 דברים שאני חייב לדעת במאה אחוז לפני שאני מזמין לגבי האחראיות . ספציפית למוצר הזה האחריות היא מול היצרן זתמורת אני מתנהל מול ASUS ישראל אז האחריות היא בישראל הבנתי נכון? השאלה השניה ויותר קריטית לי . מה אני עושה לגבי מקלדת בעברית . הבנתי שאין מה לדבר על חריטת ליייזר למקלדת מוארת RGB ולגבי מדבקות זה פתרון לא איכותי ומכער בקיצור לא אופציה בשבילי גם . אני רוצה לקנות מקלדת עברית שמתאימה בדיוק למח…

• 3 תגובות
    • 6.8k צפיות
  23. Started by Ran B,

היי חבר'ה! מה נשמע? המון זמן שלא הייתי פה..מקווה להיות במפגש ששמעתי שיש.. אז לנושא : חבר שלי החליט לשדרג את המחשב, כלומר לקנות את החלקים הבסיסים : מעבד, לוח-אם, זיכרונות והארד דיסק. מה שהחלטנו עד עכשיו זה : הארד דיסק - Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD. מעבד - AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU. *לוח-אם - ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, LAN, USB 2.0). זיכרונות - DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory. במה שאני צריך עזרה זה בלוח-אם. אני לא ממש טוב בבחירת לוח-אם. השאלה האם הלוח הזה טוב? חבר שלי לא מעוניין בביצוע OC, או דברים כאלה. כל מה שהוא רוצה שהלוח ינצל את היכולות של המעבד. אם יש ע…

• 3 תגובות
    • 610 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימלי? 5500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר אז לחסוך אבל לא להתקמצן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חשוב אז עד 200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: תכני HD, משחקים. יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש: משחקי מחשב BATTLEFIELD 2,3 CRYSIS, MW ואת אופן השימוש: תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? ציינתי כבר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך 21-23 אינץ' עם כניסת HDMI ו-FULL HD 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינ…

• 3 תגובות
    • 739 צפיות
  25. Started by eido300,

חיפשתי כמה מחשבים ולצערי אני לא מבין בזה כל כך, אני אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בנושא, איך אני יודע כמה ליבות יש למחשב? ומה זה בכלל? מה ההבדל בין intel atom ל intel core? איזה מהם יותר טוב? איך אני יכול לברר אם המעבד טווב? כמה זיכרון צריך? מה זה GHz? מה זה ddr3? איך אני בודק אם הכרטיס רשת טוב או שהוא לא משהו? מה לגבי כרטיס מסך, מאיץ גרפי ודיסק קשיח? בקיצור, אני צריך שמישהו יסביר לי את הנושא, כי כבר נמאס לי כל הזמן לישאול אנשים... אני יודע שזה יכול להיות הרבה חומר אבל בכל זאת אשמח אם מישהו יעשה לי קצת סדר בנושא, תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.