ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
ישבתי עם חבר שלי ועברנו כאן בפורמים על ההמלצות של כולם והגענו למפרט הבא זה אמור להיות מחשב חזק שיכול לעשות כמה פעולות בלי להתקע למשל שגם האימיול תפעל ושאני גם יוכל לשחק במשחק חדש וכבד שיוצא ושלא יהיו לי בעיות איתו בעתיד מבחינת שידרוגים שהוא יהיה רלוונטי לעוד כמה שנים טובות מעבד AMD K8 64BIT 1MB Box 4000+ K8 64BIT San Diego מחיר: לא מצאתי לוח אם לא ידעתי איזה לוחות אם טובים יוכלו להחזיק את המעבד לברר מחיר זכורונות kingstom 512mb 400mhz ddr2 מחיר: 361-1019 דיסק קשיח Westren Digital 160GB 7200 8MB Sata מחיר: 471-609 ספק 500w 70-120 כונן LG מחיר: 90-170 צורב LG מחיר: 131-280 (לא ביחד) כונן דיסקטים סטנדרטי מחיר: 35-50 כרטיס קול יש אפשרות לאונבורד 8.1 (רק אחרי שאני ידע מה…
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
היי ח'ברה . הקצתי לעצמי 5000 לקניית מחשב חדש ,העניין הוא שאני לא מבין בכלל!! ברכיבים טובים ... ואני לא רוצה לקנות מחשב ושלבסוף יתברר לי שהוא היה עם רכיבים לא טובים,למישהו יש המלצה למפרט מעניין(לוח אם ,זיכרון...)
-
- 3 תגובות
- 535 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לאוניברסיטה. המחשב מיועד לשמש אותי לתואר ראשון במדעי המחשב. התקציב - עד 5500 ש"ח. כרגע הדרישות מהמחשב הם: 1. משקל בסביבות 2 ק"ג - מסך 13.3 כנראה. 2. מסך איכותי שלא יציק בעיניים אחרי כמה שעות עבודה - כמובן LED, עדיפות למט ולא מבריק בשל עבודה בחדרים מוארים - לא שובר עיסקה. 3. זיכרון פנימי גדול (עדיפות ל-8GB מראש) או ל4GB בסטיק אחד עם סלוט נוסף להרחבה כרגע או בעתיד). 4. מעבד מתאים לצרכים - לדעתי i5 כלשהו, הבעיה שאני לא בקיא בפרטים של כל אחד ממיליון הדגמים שיש. 4. פילטת חום לא מטורפת, touch pad נוח לעבודה, מקלדת נוחה, יציאת HDMI/DVI (בבית יחובר למסך חיצוני איכותי או לטלויזיה לראות סרטים), אם יש אפשרות-יציאת קול אופטית או דיגיטלית (לחבר לרסיבר). 5. עדי…
-
- 3 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אומרים שהמפרט גרוע, באיזה חלק בדיוק? בבקשה עזרה, יש אפשרות להחליף עד מחר בבוקר ! תודה רבה לכולם Intel Core 2 Duo E7500 2.93Ghz Tray, יחידות 1 ¤586 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=925 Arctic Cooling Alpine 7 CPU COOLER , יחידות 1 ¤56 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=50 Gigabyte GA-P43-ES3G P43 CHIPSET, יחידות 1 ¤406 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1093 A-DATA 2GB DDR2 800Mhz, יחידות 1 ¤163 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=471 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ¤278 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 Sapphire ATI Radeon 4830 512MB GDDR3 HDMI, יחידות 1 ¤476 http://www.rsm.co.il/product.aspx?producti…
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
היי לאחר שנסגרתי על המפרט שיספק את צרכיי(שימוש בייתי, סרטים,EXCEL), מצאתי כי קיימים מספר דגמים שעונים פחות או יותר על אותם הצרכים והייתי רוצה לדעת אם יש עדיפות מסויימת לאחד מהדגמים הבאים : Dell Inspiron 15 3580 N3580-5092 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1013596 Lenovo IdeaPad 330-15 81DE00S7IV https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1019717 Asus VivoBook 15 X512FA-BQ220 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1020140 תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום לכולם אני במסע חיפושים למחשב האולטימטיבי עבורי למשחקים תוכנות קלות ועוד בסך 3,500 ש"ח ולפי מה שאני מבין פחות או יותר מקריאה באתרים שונים וגם באתר הזה הוא שמעבדי אינטל חזקים והטכנולוגיה מתקדמת יותר ממעבדי AMD שאלתי היא למה בכל אופן במפרטי המחשב הרשומים באתר ממליצים לי על מעבד של AMD
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
אז ככה התקציב שלי זה 4 וחצי אלך ש"ח ורציתי מחשב חדש כי שלי ממש ישן ועושה רעשים המון בעיות אז בניתי לי מפרט ביינתים אבל אני לא יודע אם הוא מספיק טוב או שאולי יש חלקים שהם יותר טובים או אולי שווה לי להוסיף קצת לעוד קירור בקיצור באתי לקבל ייעוץ מה להוסיף להוריד וכו' המטרה של המחשב היא גיימינג ותודה מראשש לכל העוזריםם זה משהרכבתי באתר של אייבורי : [TABLE] [TR] [TD=align: center][/TD] [TD=align: right]מארז מחשב Thermaltake V9 Blacx VM400M1W2Z מארז Thermaltake דגם V9 BLACX VM400M1W2Z כולל שלושה מאווררים וחלון צד מק"ט: VM400M1W2Z[/TD] [TD=align: center][/TD] [TD=align: center][/TD] [TD=align: center]550 ₪[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center][/TD] [TD=align: …
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
מפרט בתקציב של 4000 ש"ח -+ היעוד שלו בעיקר למשחקים לא כבדים במיוחד.פיפא 2010 והלאה, אנריל וכו' בנוסף מסך 20-21 אינץ' עדיפות לכרטיס מסך+מסך שיתמכו HD תודה
-
- 3 תגובות
- 577 צפיות
-
-
שלום לכם, לאחר שוטטות אינסופית באתרי החנויות המלאים במבחר שיכול לחרפן כל אדם שפוי בפרט מי שלא מתמצא במחשבים, אני פונה אליכם כי כבר איני יכול עוד, בבקשה הצילו אותי. אני סטודנט לביולוגיה (אמור לעשות קורס או שניים בתכנות אם זה רלוונטי) חוץ מהלימודים אני משתמש במחשב גם כאמצעי ראשי לצפייה בנטפליקס ויוטיוב אין לי טלוויזיה אני צריך מחשב נייד שהמסך יהיה טוב לסרטים, (היום אין לי FHD לצורך העניין) ושלא ייתקע לי שאוכל לפתוח הרבה חלונות וכרטיסיות בלי שהכל יקרוס. (היום יש לי i5 , זה לא טס אבל סביר ) עוד דבר, חשוב לי שתהיה לי האפשרות העתידית לחבר את המחשב למסך גדול יותר של 27' ושאיכות הצפייה לא תיפגע. נ.ב מעדיף מחשב שהוא לא מ…
-
- 3 תגובות
- 546 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן אנשים! ברצוני לרכוש מחשב נייד לשנת הלימודים הקרבה ובאה. אני עומד ללמוד מדעי המחשב, לפיכך חיפשתי מחשב שיהיה לי נוח לעבוד עליו, שיהיה לו מסך גדול דיו [15 אינצ', לא יותר ולא פחות], ובנוסף לכך שיציע ביצועים גראפיים טובים. הדרישות שלי מהמחשב: מסך גדול [כפי שציינתי], סביבת עבודה נוחה - מה שכולל מקלדת מרווחת, עדיפות לנאמפד, טאצ'פד מרווח, מקלדת קרירה, ביצועים גראפיים נורמאליים [שכן אשתמש במחשב בעתיד גם לגראפיקה, ולגיימינג]. המשקל הוא פחות פונקציה מבחינתי. אחרי חיפושים, מצאתי את ה- Asus K53SV i5 והמחשב גם מוצע לי במחיר זול במיוחד - 3500 ש"ח! להלן מפרט המחשב: Intel Core I5 2410M 2.3GHZ 4GB DDR 5 RAM Geforce 540m 2GB מסך 15.6 אינצ' רזולוציה 1366 על 768 צורב דיוידי מקלדת עם num…
-
- 3 תגובות
- 918 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב לשימושים ביתיים בסיסיים, אינטרנט, אופיס וסרטים. מודה לכם מראש על העזרה. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה?) אינטרנט, סרטים, אופיס. לא ישמש למשחקים כלל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים, אולי כרטיס מסך מובנה יוכל להתאים גם. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד ה…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, בהמשך לשרשור שפתחתי לפני יותר משבוע, הגעתי למפרט הבא (רכיבים מח"ול ולכן תקציב איננו רלוונטי) מה שחשוב לי לוודא הוא שהרכיבים מאוזנים ברמת החומרה - ספק מתאים, זיכרונות וכו'.. המפרט: מעבד I5 2500K לוח אם - Gigabyte z68a ud3h b3 כרטיסי מסך - XFX 6870 שניים. CF. כונן קשיח - SSD 128 crucial m4 ספק - Corsair 650tx Enthusiast זיכרונות - 8gb kit מה שחסר לי כרגע זה מארז, מאוורר למעבד ומסך. אשמח להמלצות לשלושת אלו בתקציב כולל בין 1200 - 1800 שקל.. המון תודה
-
- 3 תגובות
- 713 צפיות
-
-
יש לי צורך במחשב לגרפיקה דו-מימד בלבד. בעיקר אינדיזיין+אילוסטרייטור, ומעט פוטושופ. ל-print+web ללא OC. עם תקציב של עד 3000 ש"ח, אפשרות חרגיה לעוד 300 ש"ח. החלקים שאני די סגור לגביהם הם: זכרונות DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 290 ש"ח דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX 725 ש"ח צורבי DVD LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) 120 ש"ח מארזים CoolerMaster CM Storm Scout Black ATX Case (No PSU) 240 ש"ח ספקי כוח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem) 305 ש"ח מעבד Core i5 2500k 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tr…
-
- 3 תגובות
- 902 צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודה, תוכנות ייעודיות לעבודה עם קבצים גדולים ובסיסי נתונים. * גודל המסך? 13" * רזולוציית המסך? כמה שיותר.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? קל יחסית. פחות מ-2 קילו, וכמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מאוד. לפחות שבע שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? ברור. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חובה SSD. לפחות 128 גיגה, עדיף 256. * כונן אופטי? לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...): 16GB זיכרון (או לפחות אפשרות להרחבה עצמית עתידי…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד, הבטריה מספיקה בקושי לשעה וחצי, כיצד אני יכול להעריך את חיי הסוללה בחרתי במצב חסכון אבל זה עדיין לא ממש עוזר, אשמח לקבל המלצות או תוכנות שעושות את זה ביצעתי את הדברים הבאים ואין שינוי מבחינת הבטריה: 1. הורדתי את בהירות המסך 2. בחרתי במצב חסכון בטריה 3. סגרתי תוכנות שאין בהם שימוש וכל זה לא עוזר
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי הומלץ לי כאן בעבר על המחשב שעכשיו רץ פה חזק בפורום מוואלה שופס : N56KJ עכשיו אני מתלבט אם לקנות אחד כזה או אולטרה בוק שיהיה קליל לקחת איתי ללימודים וזאת השאלה הפעם: [h=1]* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים לא כבדים..FIFA אולי וכאלה,תכנות בC++ ועוד תוכנות נוספות בעתיד, צפיה בסרטים, * גודל המסך?- לדעתי 14 או 15 מתאים מה שתמליצו בהתאם לתמורה למחיר, האם חשוב מסך מבריק או מאט?- לדעתי עדיף מאט בשמש נגיד.. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)- כמה שיותר גבוה ואיכותי אז יותר טוב * דרישות מי…
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מה דעתכם על זה זה ניראה די משתלם https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12875 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עם זה ממש חיוני 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים באיכות גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב gta 5, watch dogs, far cry 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד שלום לכולם. אני רוצה לבנות מחשב ללמודי\עבודה גרפיקה ממוחשבת (עיקר העיסוק) ולמישחקים קלים יש בבית PS2. אני רוצה לבנות מחשב בססי טוב שיהיה אפשר בעתיד לשדרג אותו (מעבד כרטיס מסך). לגבי מסך יש לי 21" לא צריך מקלדת ועכבר. תקציב 2000-2500 (לדעתכם זה מספיק?). תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
-
-
המפרט הראשון הוא:LG Model RD510-K.AD24E CPU Intel® CoreTM 2 Duo Processor T5800, 2.0GHz,2MB L2 Cache,800MHz FSB Memory 4GB DDR2 (800MHz,Dual Channel Support, Up to 4GB)(2slots) HD 250GB (SATA) 5400rpm Display 15.4'' WXGA(1280x800) *Fine Bright Technology GPU NVIDIA® GeForce® 9300M GS (DDR2 256MB VRAM, *TurboCache Support) Optical Device SATA DVD Super Multi Dual Layer (DVD-R/RW, +R/RW, RAM) Wireless Intel® Pro/Wireless 3945BG(802.11b/g/n) Bluetooth Yes (BlueCoreTM4 v2.0+EDR) Webcam Yes (1.3 Mega Pixel) Card Reader 6-in-1 (xD/SD/MMC/MMC Plus/MS/MS Pro) Audio Stereo Speakers (1.5W/ch), SRS WOW…
-
- 3 תגובות
- 826 צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא מיועד למשהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים כל אחד ותקופתו (יריות גוף ראשון,אסטרטגיה) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך23 " מחשיבזיה סמסונג -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות…
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שללום לכם, אני מעוניין לרכוש בזמן הקרוב מחשב חדש( בעערך בשבועים הקרובים) שמחירו יהיה בסביבות 3000 +\-... למטרת משחקים הכי כבדים, ושיהיה אפשרות לביצועים כמה שייותר גבוהים. בלי ציוד הקפי, בלי OC. מארז ממש לא משנה, מצידי הכי פשוט שיש, שיהיה כמה שיותר זול. ולא משנה במיוחד אם זה GF או Radeon... וחשוב שיהיה 2 G RAM. והארד דיסק מספיק של 160.... לא יותר. תודה.
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש את עזרתכם במציאת מחשב אמין וטוב. * מטרות המחשב? תכנות בVisual Studio , אופיס, עבודה עם vmware. * גודל המסך? 13-14 אינץ מחפש מסך מט עם בהירות טובה. שאפשר לשבת איתו בחוץ בשעות היום. * משקל רצוי? לא יותר מ-2 קילו. כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מעל 4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) יציאת מסך דיגיטלית. wifi תקן n * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, מספיק אחריות בארץ. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הכל חוץ מHP
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
המחשב מיועד למשחקים, יש לכלול מערכת הפעלה ואנטיוירוס + מסך LCD 17" כמות. מוצרים סה"כ 1 הרכבת מחשב + התקנת מערכת הפעלה 278 ש"ח 1 Symantec Norton Antivirus 2006 OEM 110 ש"ח 1 Windows XP Home Edition Hebrew Oem 550 ש"ח 2 Twinmos 512MB DDR400 PC3200 554 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8N51GMF NVIDIA GeForce 6100 Socket 754 429 ש"ח 1 Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM WD2500KS 530 ש"ח 1 Compucase 6A19 Black Midi Tower 370 ש"ח 1 AMD Sempron 2800 Socket 754 Box Palermo 435 ש"ח 1 LG GSA-4167B DVDRW Bulk Black 220 ש"ח 1 LEADTEK WinFast PX7600GT TDH PCIe 256MB Exclusive design 1,350 ש"ח 1 LG LCD 17 L175…
-
- 3 תגובות
- 603 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP חדש ושכשיו במחשב יש כאלה 2 חריצים כאלה (לא חיבורים אלה משהו בעיצוב של המחשב) ויום אחד כזה הרגשתי כמו עקיצה שנגעתי באיזור ושחיפשתי מאיפה זה מגיע העקיצה נעלמה ואז הבנתי שיש שם עקיצות חשמליות כאלה כשאני נוגע בחריצים עם גב היד (ובכל מקום שיש בו שערות :רגליים וכדומה) אז עכשיו רציתי לשאול האם זה קורה גם לכם או שזה רק אצלי?????
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
-