ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
היי, אני רוצה לבנות מפרט למחשב שישמש את הוריי, אנשים מבוגרים שלא מבינים כלום במחשבים... המחשב ישמש רק לעיון במסמכים וכו', קבצי אודיו ואולי קצת וידאו (לא סטרימיג מטורף או משהו), גלישה באינטרנט כמובן, ובגדול כמחסן קבצים, לכן אין צורך אמיתי במחשב מטורף מדי... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו …
-
- 19 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? לא בטוח, גבול עליון מוחלט 6000 אבל עדיף יותר קרוב ל4000-5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אבל לא על חשבון ירידה מורגשת בביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב1080P א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- 1 fortnite, pubg, witcher 3, black ops 4, battlefield ועוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P 60HZ…
-
- 19 תגובות
- 4k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ~5000, אפשר לחרוג ב 10000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה תכנותית- בעיקר visual studio, sql server. חוץ מזה, לא משהו יוצא דופן, גלישה, קצת סטרימינג וכד'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, אבל פה פחות משנה לי המפרט. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…
-
- 19 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם, אני מחפשת מחשב נייד או נייח שיתאים לתוכנות גרפיות של אדובי: אילוסטרייטור ופוטושופ בעיקר (לא עריכת וידיאו) המחשב אמור לעבוד עם לוח גרפי שרכשתי (זהו בעצם שימושו וגלישה באינטרנט) יש המלצות על מחשבים ניידים או נייחים עד 3k אבל שיחזיק תוכנות כאלה ויריץ אותם חלק תודה נ.ב שאלתי בכמה חנויות שהציעו לי מפרט בסביבות ה 5K מה שהרבה מעל התקציב שלי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח. 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות גרפיות בעיקר פוטושופ ואילוסטרייטור 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 19 תגובות
- 4.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים יש לי התלבטות בין 3 מחשבים אשמח לקבל הצעות איזה מבניהם עדיף. ללימודים וממש טיפה משחקים. חשיבות: סוללה חזקה וניידות,משקל. https://ksp.co.il/?uin=49226&select=.268..271..159..5372. https://ksp.co.il/?select=.268..271..132..5390.&kg=&list=1&sort=3&glist=0&uin=49271&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= http://ksp.co.il/?ref=wap&uin=48649 תודה מראש לעוזרים
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, חיכיתי הרבה זמן לסדרת כרטיסי המסך החדשים בכדי לרכוש מחשב חדש, הבעיה היא שהבנתי כי ככל הנראה בעוד חודשיים יוצאת גם סדרת מעבדי אינטל חדשים. מה דעתם? לקנות עכשיו או להמתין למעבדים החדשים?
-
- 19 תגובות
- 6.6k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, מחפש מחשב נייד מתאים לידידה שכרגע בשלב הסטאז' של התואר באדריכלות. היא צריכה מחשב נייד ולא נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 - ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות עיצוב ועריכה: Autodesk autocad, Autodesk Revit, Rhino grasshopper, photoshop, illustrator, InDesign. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 19 תגובות
- 6.8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לחברים אני רוצה לקנות מחשב נייח כשהשימושים הם תכנות, גלישה מרובת טאבים באינטרנט, וירטואליזציה וקצת למשחקים לילדים. מה חשוב לי? מהירות של המחשב, ובעיקר שקט מהמאווררים (לא רוצה לשמוע אותם ומוכן לשלם על זה :)) קיבלתי את ההצעה הזאת ואשמח לחוות דעתכם. https://tms.co.il/builds/333938 לקחתי כרגע כרטיס מסך פשוט עם אופציה בהמשך ללרכוש כרטיס חזק למשחקים תקציב באיזור ה6 אלף האם להחליף משהו ? האם לקחת זיכרנות יותר מהירים ? Ssd אחר? בתודה מראש
-
- 19 תגובות
- 5.5k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשר לחרוג עד 1000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בדיסקים כשיחים לאיחסון 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חייב חירשי אבל גם לא רועש מדי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב ב…
-
- 19 תגובות
- 11.8k צפיות
- 3 followers
-
-
הי חברים, אשמח לשמוע על מפרט מומלץ למחשב חזק לצרכי עבודה ל"משתמש רציני". המחשב לא ישמש למטרות גיימינג אבל מאוד חשוב שהוא יהיה מהיר מאוד (מאוד) ושיוכל לעמוד בהרבה משימות בו זמנית ללא קושי, כולל עבודות מדי פעם על פוטושופ, עריכת וידאו בסיסית מדי פעם, עבודה בשוטף עם קבצי אקסל גדולים מאוד של מאות אלפי רשומות והרבה נוסחאות, הרבה תוכנות וטאבים שפתוחים במקביל וכו'. המטרה שהמחשב יחזיק לפחות כמה שנים טובות מבלי שיהיה צורך לשדרג את החלקים בו בטווח הזה. אשמח לשמוע לגבי מפרטים מומלצים של עד כ4000 ש"ח עבור מחשב שיענה על הצרכים האלו. אין צורך במסך או ברישיון לאופיס במסגרת התקציב שציינתי. תודה רבה על העזרה!
-
-
- 19 תגובות
- 5k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, מעוניין במפרט מחשב לשימוש יום יומי + עריכת וידאו 4K כתחביב, כנראה שאערוך בדה וינצ'י\פרימייר. בעיקר עריכה של A רול וB רול בלי יותר מדיי אפקטים וכו'. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?: אם 4,000 ש"ח זה תקציב ריאלי אז אשמח, אם לא גג גג 5,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?: שימוש יום יומי של עשרות טאבים פתוחים בכרום, קבצים כבדים באקסל, יוטיוב ב4K וכו', בנוסף עריכת וידאו 4K כתחביב, עריכה בדה וינצ'י\פרימייר. בעיקר עריכה של A רול וB רול בלי יותר מדיי אפקטים וכו', בנוסף יהיה מעט גיימינג, אני לא גיימר מטורף אז שום דבר מוגזם 3. האם יש צורך בצי…
-
-
- 19 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב מיני ( בגודל של ממיר פלוס מינוס). תקציב עד 3000 שקל. השימוש שלי הוא בעיקר למדיה, צפיה של סרטים, סדרות וכדומה, הרצה של משחקים ברמה בנונית, שימוש בפוטושופ ואפשרות להריץ אמולטורים ( כמו בתוכנה אנדרואיד סטודיו) בנוסף הייתי רוצה שתהיה תמיכה ב4k ב120 fps. ראיתי את המחשב הזה: Asus Mini PC PN64 ASUS ExpertCenter PN64 Mini PC Barebone with Intel Core i5-12500H Mobile Processor, up to 64GB DDR5 RAM, Dual Storage Design, WiFi 6E, Bluetooth, USB-C with VESA Mount https://a.co/d/df8GUQC רק יש לי כמה שאלות לגביו: - האם הוא יענה על הדרישות שלי? -האם יש תמיכה ב4k ב120 fps? אם כן אני מחפש …
-
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני מחפש לרכוש מחשב נייד בגודל 13/14 אינץ׳ בעיקר עבור תכנות (תחביב + קצת פרילנס, לא לימודים ולא עבודה) ושימוש ביתי רגיל (זום לילדים, גלישה, כתיבת מסמכים ועוד). בעקרון אני משתמש של Apple, יש לי Mac Mini, היה לי Macbook Air עד שהבן שלי הרס אותו, אבל לבקשת האישה - רק לא Apple, היא רוצה את הווינדוס הרגיל שהיא מכירה. בעבר, היה לי Thinkpad ואהבתי. לכן, אני מתלבט איזה Thinkpad רק שהתקציב לא מאפשר התלבטות רבה. מצאתי Thinkpad E14 Gen 4/5, 16GB RAM, 256GB SSD - את ה SSD אוכל לשדרג כשיתאים לי... במקביל, מצאתי חנות בשם PCNASDAQ המוכרת דגמים אטרקטיביים מאוד, כגון Thinkpad Z13, AMD 5 PRO 6650U - במחיר של כמעט 3,000₪ אשר נראה כי נמכר…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? סט מקלדת ועכבר עדיף עם אורות 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?לא חשוב גודל, אורות עדיף 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…
-
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, אני שוקל לשדרג את הכרטיס המסך במחשב שלי מכיוון שהוא כבר מתחיל לגרד את ה-60FPS (ולפעמים גם פחות) במשחקים כבדים. (רזולוציה 2K על ULTRA בהכל) חשבתי לנסות לחפש 4080 ביד 2 , מה שווי של כרטיס כזה משומש? , בכמה אפשר למכור את ה6800XT שלי? האם יש חלופות אחרות? תודה AMD 5900X Gigabyte X570S AERO G X570S XFX Radeon RX 6800 XT Samsung 970 EVO Plus 1TB Crucial Ballistix 32GB (4x8gb) 3600 cl16 Corsair iCue H115i Elite Capellix Corsair HX850 850W Platinum Corsair iCUE 4000X RGB
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
- 4 followers
-
-
אהלן חברים, אני כותב למחייתי (ספרים, עמודי מכירה ארוכים, אתרי אינטרנט וכו׳), עובר על המון מחקרים מדי יום, ומנהל ביזנס. כרגע אני עושה את זה על MacBook 12" (הדגם ההוא ששוקל 900 גרם שהפסיקו לייצר). מת על המחשב הזה, קל לאללה, הסתובבתי איתו המון בעולם (חוץ מהמקלדת butterfly הבעייתית). בתקופה הנוכחית אני הרבה יותר סטטי והייתי שמח לנהל את כל העבודה היומיומית שלי על שטח עבודה יותר גדול - חשבתי להביא iMac 27״, אבל כשאני חושב על זה אולי עדיף לבנות מערכת גדולה יותר, אבל גם קלילה, בטוחה ונקייה מכל הסחות הדעת והג׳אנק איתו ווינדוס ומק מגיעות, ולכן מבוססת לינוקס. אני לא צריך שום תוכנה - רק דפדפן ותוכנת כתיבה. המחשב צריך להיות חזק יותר מהמקבוק 12 (שעם מעבד m3 ו8gb זכרון), שקצ…
-
- 19 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
היי התקציב שלי הוא 3K באילת באפשרות חריגה קטנה מסך 15.6 חייב 16GB RAM חשוב לי גם העיצוב שלו מכיון שזה המחשב שאני הולך לעבוד איתו בשלוש שנים הקרובות אני עובד בתור איש שיווק ולפעמים יש לי 20-30 חלונות פתוחים,, חשוב שהכל ירוץ מהר בלי תקיעות מעבר לזה אני לא גיימר, אבל כן מטייל בארץ ובעולם וחשוב לי זמני סוללה, למרות שברוב הזמן הוא יהיה מחובר לחשמל כמו כן חשוב לי שהמסך יהיה טוב, לפעמים אני יהיה בחוץ במקומות עם שמש וצריך לראות טוב. תודה ראיתי ש-2 אלו נכנסים בתקציב שלי Asus VivoBook 15 X512FL לגבי האסוס, מה שמפחיד אותי כאן שהמסך הוא לא IPS אלה (16:9) LED-backlit FHD (1920x1080) 60Hz Anti-Glare Panel with 45% NTSC with wide 178° viewing angles, 250nit…
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי חברים, לצערי בסופ"ש האחרון נשפכו לי מים על המחשב, ולאחר בדיקה מקיפה שעשיתי הבעיה או בלוח אם או במעבד. החלטתי שאם כבר אחד מהם הלך זו "הזדמנות" לשדרג. חשבתי לשדרג לintel I9 וללוח אם שיוכל בעתיד לשלב גם 3080RTX (או 4080 כשיגיע היום) אודה לעזרתכם בבחירת לוח אם ומעבד - קנייה מTMS או plonter זו המערכת הקיימת- תודה רבה!
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מחפשת מחשב ללימודי תכנות, בגלל המחסור בארץ אני מתכננת לקנות באמזון. התקציב שלי הוא בסביבות ה- 1000$ , אני מעונינת במעבד i7 ו16 זיכרון ראם. אשמח להמלצות על מחשבים תודה רבה
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
כרגע יש לי מחשב של FUJITSU עם מעבד I3 דור 4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כרגע התקציב הוא עד 3500 עם אפשרות קלה לחריגה בכמה מאות שקלים ( אם זה ממש ממש ממש קריטי ). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית כמו פוטושופ או תוכנות לעריכת סרטונים ליוטיוב, וגם ללימודים בהמשך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא בטוח לגבי זיכרון ראם ( 8 או 16 ) וגם לגבי המעבד 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יעש…
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום וברכה חברים אני סטודנט ומתלבט בין שני דגמי לפטופ הראשון מחשב נייד HP Pavilion 15-cs2007nj 6RM92EA לינק: https://1pc.co.il/product-61337-HP_Pavilion_15_cs2007nj_6RM92EA.aspx השני: Asus Laptop 15 X509FA-EJ084T לינק: https://www.pc365.co.il/product-20306-Asus_Laptop_15_X509FA_EJ084T?utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap בעיקרון שניהם עם אותם נתונים ובערך אותו מחיר הASUS עולה 2839 אחרי שדרוג אחריות לשלוש שנים, איסוף והחזרה מבית לקוח אך עם 256GB הHP עולה 2735 ומגיע עם 512GB ושלוש שנים אחריות איסוף והחזרה מבית לקוח שניהם עם מערכת הפעלה ווינדוס 10 מה עדיף לי? מחפש מוצ…
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום חכמי הפורום היקרים. לאחר שנים של הזנחה, החלטתי לחזור לתחום הגיימינג בקטנה. אשמח לשמוע את המלצתכם הראויה. להלן הפרטים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4800 - חריגה נוספת רק אם הבדל הביצועים גדול מאוד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל בינוני, יהיה מחובר למסך 22 אינץ fullhd 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בינתיים לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6.…
-
- 19 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח משחקים ביוניטי, ובכללי לשחק משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) פירוט למטה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 19 תגובות
- 5k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקי יש לי מחשב נייד ממש מעולה לצרכים שלי אבל אני צריך מחפש נייד שיעשה את התוצאות הבאות שיצליח להריץ Photoshop , Photoshop Lightroom . Avid / Sony Vages / Adobe Primire Pro אני צלם אירועים וישנם מקרים שאני צריך לעשות עריכות מסיביות כן גם בדרכים ואני חייל ברגעים אלא אז כך שהסכום הכסף שלי די מוגבל אני מאמין שאצליח להוציא עד 3 אלף אבל אני רוצה גם בפחות
-
- 19 תגובות
- 6.2k צפיות
- 1 follower
-