ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,327 דיונים בפורום זה
-
אני זקוק לשדרוג רציני של מערך הגיבוי הרישתי שלי -- לא מדובר בחיבור USB או ESATA, אלא במארז המתחבר ישירות לנתב באמצעות כרטיס רשת. כיום יש לי מארז צנוע של 500GB (דיסק אחד, IDE, המובסס על ה-HD363 שסקרתי לפני כשנתיים וחצי -- http://www.netcheif.com/Reviews/HD363N/HD363N.htm). הפעם אני זקוק לנפח של בערך פי 4, ובמקום לרכוש מארז מוכן של 2TB כמו זה של WD בעלות של כ-2,000 שקל ויותר (מחירים ב-ZAP כאן -- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=703720, אני שוקל לבנות מערך כזה לבד. בניית מערך איכותי מרכיבים סטנדרטיים לא תעלה הרבה פחות, אבל המערך הזה יהיה הרבה יותר גמיש וניתן יהיה לשדרג אותו יחסית בקלות. כמערכת הפעלה אשתמש ככל הנראה ב-FreeNAS שתאפשר לי גם לבצע RAID בין הדיסקים. כיוון …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תקציב: 4 - 4.5 .. עדיפות לזול יותר, אלא אם כן ה- 500 שקל האלו באמת יעזרו לי בצורה משמעותית ולא יבוזבזו על שטויות. מטרות: בעיקר מחשב למשחקים (GTA IV - NSF וכל המשחקים הפופלאריים החדשים לדוגמא, מסך 17"), אבל שאני יוכל לעבוד עם המחשב הזה גם עם Premiere (עריכת ווידיאו) בצורה טובה. ציוד היקיפי: ללא. חלק ספציפי: שיהיה צורב DVD ושיהיה לי חיבור WireFire - מובנה בלוח או כרטיס נפרד .. קירור: אין צורך במשהו מיוחד, אבל שלא יהיו לי בעיות חום במחשב .. לא צריך שום התקנה או ווינדוס חוקי, חלקים בלבד. לא מתוכנן OC .. בניתי מפרט לפני כמה ימים ב- 4 אלף לפי המחירים ב- Pandas, אבל אני לא סגור עליו בגלל שאין לי ידע בחומרה ככה שאני צריך את העזרה שלכם מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8Mb…
-
- 4 תגובות
- 633 צפיות
-
-
אהלן, יש לי איזה מפרט שהרכבתי, רציתי לדעת מה דעתכם - מה לשפר/להוריד? שימו לב שהמארז ממש לא חשוב לי, פשוט חשבתי להוסיף עליו איזה מאוורר מעבדי אינטל Core 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E זכרונות DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך Sapphire HD 4670 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV DVI PCI-E מאווררים וגופי קירור Scythe S-Flex Quiet 12cm Case Fan מארזים HJA-6000 MIDI Beige (No PSU) ספקי כוח Thermaltake TR2 Power W0101 550W Silent (24pin) מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני לא מבין בהרכבת מפרטי מחשב והייתי מבקש את עצתכם. 1. תקציב : 3000 ש"ח לערך. 2. מטרות : שימוש משרדי , צפייה בסרטים , אינטרנט , שימוש בתוכנות אופיס. 3. ציוד היקפי : זקוק למסך , רמקולים , מקלדת ועכבר - האם יש משהו נוסף ששכחתי ? 4.זקוק גם לצורב dvd . האם הכרחי לקנות כרטיס מסך וכרטיס קול או שלמטרותיי לוח האם יספיק ? 5. מעדיף מעבד אינטל 6. לא מבין לגבי הקירור - אשמח לשמוע לגבי הנושא 7.זקוק למערכת הפעלה חוקית - מה אתם ממליצים xp או ויסטה ? וכן להרכבת המחשב כולל התקנת מערכת במעבדה. 8. לא יודע לגבי oc . 9. האם צריך לקנות מערכת אל פסק ? 10. איזה ספק כוח מומלץ לקנות ? האם תוכו לחוות את דעתכם לגבי המפרטים האלו : 1. מארז-מפואר הכולל ספק450W-יציאות סאו…
-
- 9 תגובות
- 966 צפיות
-
-
מחשב בעיקר למשחקים... עדיפות של מפרט מהחנות TMS.CO.IL אם יש המלצה לחנות מחשבים אחרת באזור צפון אפשר גם לתת.. אפשר לחרוג קצת מהמחיר.. ואין צורך בצורב או כונן. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב לעבודה משרדית ולמשחקים כבדים כמו gta iv fear 2 crysis תקציב: 4000 ציוד הקפי:מקלדת עכבר ורמקולים דיסק קשיח:640 gb כרטיס מסך טוב שיריץ את כל המשחקים החדשים לא מתוכנן OC אני מעונין בהרכבת מחשב תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
שכן שלי בן איזה 60 מעוניין לקנות מחשב חדש עד 1500 ש"ח בשביל בעיקר גלישה באינטרנט ועבודות. לפעמים גם משחקים קלים. הוא רוצה מינימום 160 ג'יגה.. מעבד אפשר דיואל קור למרות שעדיף קור 2 דו.. כרטיס מסך לא חזק מידי (אין לו מה לעשות עם זה) ולא יותר מ 2 ג'יגה זיכרון. אה ולא צריך מסך וציוד היקפי.. תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 769 צפיות
-
-
התקציב למזומן שטרות 2. מטרות המחשב? איינטרנט ואופיס, משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות, עריכה גרפית תלת מימד 3. לא צריך ציוד היקפי בכלל, יש לי מסך 17' כרגע. 4. יש לי צורב, כונן דיסקטיםי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לוח אם של ASUS ספק של TT 6. האם נושא הקירור חשוב ביותר ולא איכפת לי ממש מהעיצוב או מהשקט. 7. לא צריך מערכת הפעלה? 8. יש צרכים מיוחדים כלשהם? יש כרטיס מסך 9600GT ומעבד Q9650 9. לא חשוב לי השקט? 10. האם מתוכנן OC? ממש ממש לא. 11. במפרט למשחקים - GTA, AOC, COH מסך 17 יש לי העדפה ל K.S.P בגלל שאני גר מטר מהם (נוחות נטו) אני צריך לקנות את הלוח אם זיכרונות , ספק ומארז וHD מספיק חזקים כי בעוד חצי שנה אני מחליף כרטיס מסך כמו כן אני רוצה RAID רק שאין לי מו…
-
- 4 תגובות
- 606 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך בבקשה את עזרתכם בחוות דעת על מפרט 6K. שימושים עיקריים: סרטים, תוכנות דוגמת סוליד וורקס ו-MATLAB וקצת משחקים. זה היה התקציב, וזה מה שיצא לי: מארז: Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz + OCZ Vendetta לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset זיכרון: G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PK CL4-4-4-12 כ.מסך: Connect3d Radeon HD4850 512MB DDR3 AC Cooler PCIe ספק: Cooler Master 550W Real Power Pro HD: דיסק קשיח Western Digital דגם WD6400AAKS נפח 640GB DVD: צורב DVD LG מהירות X22 דגם GH22NP20 מסך: SAMSUNG 2433BW 24" WIDE DVI רמקולים: רמקולים Logitech® X-530 מקלדת+עכבר: Microsoft Wireless Optical Desktop 100…
-
- 2 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד והתקציב עומד על סביבות ה4000 ש"ח. הצרכים הם בעיקר צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, וקצת משחקים (לא כבדים יותר מידי). משקל לא קריטי ומעדיף מסך 15 ומעלה. תודה לכל העוזרים.
-
- 6 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד שמסוגל להריץ משחקים כמו ביושוק, או אסאסינ'ס קריד, ולהריץ סרטי 1080p. עכשיו, אני די חדש בתחום המחשבים הניידים, אז אני לא ממש יודע לגבי המחירים. אתם יכולים בבקשה לתת השערות כמה יעלה מחשב עם הדרישות למעלה? תודה מראש, אורי.
-
- 8 תגובות
- 724 צפיות
-
-
היי, אני צריך מכם חיזוק - הצורך העיקרי הוא למשחקים בהגדרות מקסימליות. אין צורך ב OC יש לי מסך 22 רחב זה המפרט: תקציב 4,500 ללא חריגה. שווה ? מעבד Intel Core 2 Quad Q8200 Box ¤947 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ8200 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤505 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AACS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤337 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1225 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤294 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8000CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4870 Toxic 1024MB DDR5 PCIe ¤1382 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.as…
-
- 4 תגובות
- 518 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש HTPC למטרת קולנוע בייתי ,הורדות ,סרטים ,מוזיקה וכמובן משחקים(שוטרים למינהם דוגמת call of duty וכו'). המערכת תחובר למסך פלזמה Q91 של SAMSUNG ולסט רמקולים סטליטים של מוראל ולרסיבר(אותו אני אמור לרכוש בעלות של עד 2,000 ש"ח-אשמח להמלצות). חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט וכמובן נושא הקירור והאוורור חשוב. בנוגע ל- OC אין לי מושג אם צריך - פתוח להצעות. תודה על העזרה.
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. דוד שלי ביקש ממני שאני אתן לו מפרט שכולל את הדברים הבאים: מדפסת משולבת - מדפסת, סורק, פקס וכל זה. (רצוי HP) רמקולים נחמדים (לא משהו מטורף משהו שיספק) מצלמת אינטרנט גם לא משהו מיוחד אפשר משהו זול מקלדת ועכבר אלחוטיים. מסך 19 אינץ' (לא רחב) והמטרה במחשב בעיקר לילדים קטנים משחקים של ילדים קטנים, עבודות ומסמכים אם צריך וזהו.. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט לעבודה עם תוכנות לעריכה גרפית כגון- photoshop,solid,illusrrator וכו' וכמו כן לתמיכה במשחקים (פחות קריטי אבל רצוי) . אין צורך בציוד נלווה,מסך וצורב. תודה רבה, אושיק.
-
- 7 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אין חשיבות רבה למארז, חשוב רק שיהיה יציאה לHD וכרטיס קול טוב עם סראונד. אגב, בחנויות שאתה מרכיב לעצמך את המחשב, אתה מקבל אותו גם עם מערכת הפעלה?
-
- 4 תגובות
- 612 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לאדם שלמד עיצוב פנים וצריך מחשב נייד.... הדרישות הם מעבד 2.4 לפחות וכרטיס מסך של 9600 512 מגה בייט.... http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=71630&Cat2Cat1ID=31&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE הינה זה המחשב שרציתי אבל בכותרת רשום שהמעבד הוא 2.0 ובמפרט רשום 2.6 מה אתם אומרים על המחשב הזה שווה..? ויש לי עוד שאלה קטנה.. מה ההבדל בין 9600m gt לבין 9600m gt...? אם יש לכם הצעות אחרות למחשבים אחרים אני ישמח לקבל.... תודה מראש...
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים קלים וכאלה אני מחפש מחשב משרדי רק שאני אוסיף כרטיס מסך . חשבתי לקנות רק מחשב משרדי ובשאר הכסף לקנות כרטיס מסך יש שנייה מהטרייד-זון , יש לי מין סטייה כזאת להידלק על כרטיסים ישנים וטובים כמו 7950GT או X1950 XT אז אם תמצאו משהו מומלץ בטרייד זון, תוסיפו למפרט. הנה הטופס: 1. מה התקציב? 1500 (חריגה עד 100 ש"ח) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות , הרבה גילשה, משחקים קלים, צפייה בסרטים . 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: צורב DVD חובה, כרטיס מסך לא משולב, תקראו מה שמסומן למעלה . 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? קירור לא צריך משהו בומבסטי, סה"כ מחש…
-
- 5 תגובות
- 597 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מתי יצאו הסדרות dv5 ו-dv6 של HP ומה ההבדל בינהם מלבד מפרטים ספציפיים של כל דגם. האם תחת הסדרות הספיקו לצאת דגמים מעודכנים יותר שכללו עדכונים ושיפורים? תודה,
-
- 4 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אתם יכולים להמליץ על מפרט שישמש אותי בעיקר לסרטים, ומחשקים קלים מדיי פעם. אם אפשר, תרכיבו את המפרט פה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva דגשים חשובים: דגש על כרטיס מסך חזק, אפשר להתפשר על לוח, כי אני מתכנן לשדרג בעתיד את הלוח. מעבד חזק של Intel. מארז טוב, עם קירור + קירור למעבד. תודה רבה. אם יש לכם המלצה על חנות אחרת זולה בבאר שבע אז תמליצו.
-
- 4 תגובות
- 544 צפיות
-
-
אחרי אינספור שיטוטים בפורום, נראה לי שהצלחתי להרכיב את המפרט המתאים בשבילי. תקציב: 2K. שימושים: כלליים, סרטים, פוטושופ חובבני, ומשחקים קלים (הכי אתפרע על NFS). ממש לא על High. מסך: Asus 22 שקט: חשוב, לא קריטי. מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤374 לוח אם: GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤395 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4650 SUPER 512MB DDR2 DVI HDMI - RETAIL ¤335 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤242 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤166 מארז: RAIDMAX APEX w/o PSU ¤166 ספק כוח: SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284 שירותי מעבדה: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי:…
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות ? 4500 אפשר בשטרות 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים (כבדים), צפיה בסרטים HD 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? קירור כן 5. האם חשוב שקט? עד כמה? הכי חשוב , מחשב כמה שיותר שקט. 6. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? אולי בעתיד 7. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. הכי גבוההות מסך 22 lcd להלן המפרט שהרכבתי , מה אתם אומרים ? , שוב אני מחפש כמה שיותר שקט בקנייה בסניפים תשלום בכרטיס אשראי הוא עפ"י המחירון הרגיל הגבוה מהמחיר במזומן ונמצא בסניפים. מעבדי אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB 845 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE …
-
- 1 תגובה
- 472 צפיות
-
-
אהלן אנשים, יום טוב שבוע טוב! הייתי שמח לקבל המלצה לבחירת מחשב נייד חזק ואמין שיוכל לתפעל בקלות תוכנות גרפיקה ושרטוט במקביל עם אינטרנט בלי לקרוס באמצע עבודה. עדיפות למקלדת נוחה ומסך 14 עד 15.4 אינץ', עוד דרישות: משקל של עד 2.5 קילו ומחיר של עד 5,000 ש"ח. (עדיפות ל2GB זכרון ומעלה, מעבד Core 2 Duo, גודל דיסק 250GB ומעלה וכרטיס מסך חזק). מקווה שיש חיה כזו (במיוחד בגלל הדרישות מול המחיר) אבל.. אם צריך אפשר קצת להתפשר... (על הדרישות) ( : תודה מראש! עידו
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי חבר שקונה מחשב חדש, יש לו באיזור ה5000 ש"ח להוציא, למרות שהמחיר גמיש. הדרישות הן מחשב שיהיה נוח לעבוד עליו הרבה זמן, לראות סרטים ומוזיקה, עדיף הארד דיסק כמה שיותר גדול וממש חשוב 15.4" ומשקל סביר. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הכוונה במסתובב היא שניתן לסגור את הלפטופ כך שהמסך יהיה מופנה החוצה ואוכל לכתוב עליו כמו מחברת. ואם אפשר להתפנק, אז שתהיה מצלמה מסתובבת מובנית(כמו בDELL XPS). שתהיה בטריה חזקה ושיהיה בסביבות 10 אינצ. שיהיה חזק מבחינת מעבד וזיכרון. תקציב עד 3500 שקל(אפשרי? נטבוק סטנדרטי עולה 2K, אני מניח שעם מסך מגע זה 3.5 זה הרבה מעבר לסביר לא?)
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-