ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,417 דיונים בפורום זה
-
שלום כולם. אמא שלי היא גראפיקאית, עובדת הרבה עם Photoshop, קצת פחות עם InDesign ותוכנות קשורות. יש לה מחשב כבר כמה שנים טובות, והגיע הזמן לשדרג. כמה דגשים: 1. אין שום צורך שיריץ איזשהו משחק , סרט או משהו לא רלוונטי אחר - להפך, ככה אחותי תעזוב לה את המחשב בשקט. 2. חשוב שיהיה מהיר בייעוד שלו. 3. שיהיה שקט כמה שאפשר (בלי להסחף, לא צריך להשקיע 200 שקל בשביל קירור שקט במיוחד). 4. שישרוד הרבהההה זמן (כמה שנים). עכשיו כמה הערות בנוגע למה שצריך לכלול המחשב והתקציב - ככה, אין תקציב מוגדר, כמובן שאין צורך להסחף וללכת עד 10K+, אבל בכל זאת - השיקול העיקרי הוא שהיחס בין העלות לעמידה בדרישות יהיה הגבוה ביותר (ובכל זאת, אני מניח שאפשר לסדר מחשב כזה בפחות מ3K אפילו). בנוגע לרכיבים …
-
- 4 תגובות
- 747 צפיות
-
-
מחשב לשימושים רגילים... אולי למשחקים מידי פעם אבל לא משהו רציני. מסך שיהיה בגודל 22 . אם צריך קצת להוסיף אפשר אבל לא לחרוג יותר מדיי. תודה!
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
יש לי HP pavilion dv4 2GB זיכרון שתופס שני חריצים 1GB כ"א. מערכת vista 32 האם כדאי לי להחליף אחד מהם ל 2 GB ב 130 ש"ח ןלקבל 3 ? המהירות שיש לי זה 400 אז אני קונה את הכי איטי שזה 533. השאלה גם מה יהיה השיפור בביצועים וגם איפה וכמה יעלה להתקין את זה?
-
- 8 תגובות
- 926 צפיות
-
-
ללא מסך, שימושים: לא למשחקים בעיקר לתוכנות: C SHARP, MATLAB וכו' רצוי INTEL
-
- 2 תגובות
- 681 צפיות
-
-
איזה סוג אחריות יש לי כשאני קונה מהם DELL? שלהם? של DELL ישראל? במעבדות של DELL או בבית שלי? הדגם שאני מקבל זה הם מרכיבים או שפשוט מוציאים לי אותו מהקופסא כמו שהוא הגיע מחו"ל?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האמת שזה דיי דחוף כי זה מתנה לבר מצווה (השבוע) של אח של חבר (מדודה שלו) אז כל הצעה תתקבל בברכה. אני הרבה זמן לא בעניינים, לכן אני פונה אליכם. המפרט צריך לכלול מקלדת, עכבר ורמקולים (2.1 איכותיים יספיקו). שימו לב שהמסך שקיים הוא LCD 17, אז יש לקחת את זה בחשבון שבוחרים את כרטיס המסך, כי הרזולוציה המקסימלית היא 1024*1280. הטווח הוא בין 4-5K בגלל המסך, אם אפשר להביא מחשב טוב בפחות כסף שאין הפרשי ביצועים גדולים מבחינת המשחקים, אז עדיף. תודה רבה לכל העוזרים מראש.
-
- 5 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אני יודע שחפשתי לא מזמן מחשב נייד זול לסטודנט.. בזמנו היה מדובר בחבר. אני מחפש עכשיו לפטופ ללימודים בשבילי, והיתרון הגדול שאני נוסע עוד חודש וחצי לארה"ב ל-4 חודשים אז הקנייה תהיה שם. בגדול הדברים שאני מחפש שיהיה במחשב הם: 1. מסך 13.3 אינצ' (נראה לי אידאלי ללפטופ..) 2. גודל כמה שיותר קטן.. הייתי הולך על מקבוק אייר אבל הוא קצת מעל התקציב 3. יכולת המחשב, כרטיס גרפי לא קריטי אבל יכול להיות נחמד אם זה לא יפגע בזמן סוללה 4. חיי סוללה (קצת פחות רלבנטי, אבל שלא יהיה פחות מ-3 וחצי שעות) בינתיים חשבתי על 2 אופציות נחמדות: 1. מקבוק אלומיניום שעולה בסביבות 1200 דולר באיביי הוא יחסית קטן (גובה 20 מ"מ) ושוקל פחות מ-2 ק"ג 2. E4300 של דל, שעולה גם בסביבות 1200 דולר באיביי (גרסת ה-SP9300)…
-
- 10 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד של "לנובו" עכשיו אני רוצה לפרמט ו אני מנסה לפרמט מהפרטיישן מגי'ק שפעלתי עם דיסק מהבוט, ושאני מנסה לפרמט הוא רושם לי error#4 bad argument/parameter הוא רושם לי גם במחיצה error #105
-
- 7 תגובות
- 846 צפיות
-
-
ערב טוב, אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש בתוכנת עריכת סאונד - CUBASE בגירסאות 4 או 5 החדשה (כולל VST) יש לי את הציוד ההיקפי כגון מסך , כרטיס קול חיצוני ,מוניטורים ומקלדת+עכבר. אשמח לעזרתכם בבנית מפרט מתאים בתקציב (אם ניתן) והאם תהיה חובה להכניס למפרט זיכרון של 4 ג'יגה בכלל...או שאפשר להסתפק ב-2 ג'יגה (שואל כי בגירסה קודמת של התוכנה הייתי מקליט ועורך עם מחשב חלש יחסית להיצע של היום - פנטיום 4 עם 1 גיגה זיכרון..ולא יודע אם הגירסאות החדשות זוללות משאבי מעבד וזיכרון) תודה מראש .
-
- 4 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום, אני מבקש מפרט למחשב HTPC שימוקם בסלון. חובה שוכב, 1TB הארדיסק, שיריץ תכנים ב1080P ללא כל צורך במשחקים, שקט ככל שניתן ושיהיה בו כרטיס רשת אלחוטי בתקן N(אם נכנס בתקציב) וכרטיס טלויזיה(אם נכנס בתקציב), תודה לכל העוזרים .
-
- 9 תגובות
- 814 צפיות
-
-
מישהו יכול לתת חוות דעת על שתי המחשבים האלה ולהגיד מה ההבדלים ביניהם בין: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10569 לבין: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10912
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
מבקש לקבל הצעה ל- מפרט של מחשב לשימוש ביתי - מחיר 2000 עד ש"ח ועד -3000 ש"ח (יכול לשלם במזומן). אני צריך רק מחשב אחד - אני רוצה שהוא יהיה "חזק" ויעבוד בצורה חלקה ומהירה אבל מבלי להפריז במחיר. ראיתי את מחירי הרכיבים של מספר מפרטים כאן בפורום והתרשמתי שאין גבול לאפשרויות והתצורות שניתן לבנות (ואני לא מבין בזה בכלל). אני לא רוצה להוציא על מחשב 2000 ש"ח היום ושבעוד שנה הוא כבר יהיה חלשלוש או שיהיה כבר לא מספיק ואצטרך לקנות חדש. לכן ביקשתי 2 אופציות , במידה והאופציה היקרה יותר תהיה טובה משמעותית אז אעדיף אותה - בהתאם להמלצתכם. לגבי המפרטים - האם עדיף מחשב מבוסס אינטל או AMD ? השימושים העיקריים : צפיה בסרטים (גם באיכות גבוהה ), מוסיקה, אינטרנט, אופיס. צריך שהמחשב יהיה מסוג…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טיפה התבלבלתי עם כל הכרטיסים שיש אז רציתי לדעת: יש לי חריץ הרחבה בלפטופ Type II PCI Express Card Bus 34/35. אני צריך כרטיס רשת אלחוטי עבורו (הכי פשוט שיש). יש דבר כזה? או שכולם PCMIA? לא מעוניין ב-USB. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אני נוסע לארה"ב בסוף החודש ואני מחפש לפטופ שיהיה כמה שיותר קל, אפשרי למסך 12-14 העיקר שלא יהיה כבד מידי. אפשר לחרוג מהמחיר במעט.השימושים הם בעיקר וורד אינטרנט ופוטושופ, ושיעמוד במולטיטאסקינג מינימאלי. אם יש לכם הצעות אשמח לשמוע. בתודה מראש[br]פורסם בתאריך: 17.03.2009 בשעה 20:03:33 הקפצה
-
- 6 תגובות
- 710 צפיות
-
-
היי, אני צריך הצעות למפרט למחשב שרוב העבודה איתו היא באינטרנט אבל הוא יהיה של סטודנטית לעיצוב מה שאומר שוא גם ישמש לתוכנות כמו: 3DMax, AutoCAD, Revit וכו' בכל אופן מסך יש וגם HD יש (ה-HD הוא 500GB חדש אבל IDE, כך שאני צריך שיהיה חיבור IDE על הלוח - מה שלא בעיה למיטב הבנתי). לא ממש אכפת לי intel או AMD מניסיון שלי עדיף intel לעבודות מסוג זה אבל אני לא מעודכן בנושא כבר יותר משנה. הבקשה דחופה כי אני רוצה להזמין אותו כבר הסופ"ש. תודה רבה רבה לכם על העזרה.
-
- 11 תגובות
- 879 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט מחשב לאחותי (בת 12), רוב העיסוק שלה במחשב הוא אינטרנט ועבודות לבית הספר, ומשחקים קלים (הכי כבד הוא SIMS 2) המחשב הנוכחי שלה מת לחלוטין, אני צריך מפרט בתקציב הזה שיריץ גם את SIMS 3 בלי יותר מידי בעיות, וישרוד לעוד שנתיים+ (בהנחה שהצרכים שלה לא ישתנו)
-
- 1 תגובה
- 588 צפיות
-
-
אני מעיין במודעות מכירה של מחשבים ניידים משומשים ונתקל בביטוי הזה שאין לי מושגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגג מה זה בכלל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- 9 תגובות
- 23.2k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייד משומש. האם יש לי דרך לבדוק אם הסוללה תקינה? בהנחה שאין לי דרך כזו - ונניח ש"נפלתי" עם הסוללה. כמה תעלה לי סוללה חדשה? והם זה מסובך להרכיב אותה לבד?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה נייד קל שאני אוכל לשחק איתו קצת {PES} ושיעבוד מהר ראיתי את זה-Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520 http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_mini_ui_3520.html ואני רואה שיש לו כרטיס מסך- Intel® Graphics Media Accelerator 950 (shared memory מה הוא יכול להריץ לי...?
-
- 3 תגובות
- 610 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד שישומש לצורך: - עיבוד תמלילים ועבודה עם מסמכים גדולים (סדר גודל של מאות עמודים). - צפייה בסרטי DVD. - משחקים. אני לא צריך שהוא יוכל להריץ את המשחקים הכי חדשים שיש. הדרישה היא שהוא יוכל להריץ את Bioshock תחת הגדרות נמוכות ורזולוציה נמוכה. דרישות: - מעבד וצ'יפסט של אינטל. - כרטיס מסך של nVIDIA. - כרטיס רשת אלחוטי של אינטל או של Atheros. - מסך 14-15 אינטש. התקציב הוא 4000 ש"ח, עם אפשרות לחריגות קטנות. תודה על העזרה.
-
- 5 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום, אני תופס רשת אלחוטית משכנה שגרה מעלי דרך הראוטר שלה. בידי הסיסמא והקליטה של הרשת מצויינת עד טובה מאוד לעיתים, בעיקר באמצע היום משום מה, המחשב מתנתק מהאינטרנט למרות שהחלון של הרשתות האלחוטיות של ווינדוס כותב שהרשת במצב מקושר ושהחיבור מצויין. רק אם אני מבצע כיבוי והפעלה מחדש הרשת מתחברת שוב מצויין ומהר. אם אני מנתק את הקישור אני לא מצליח להתחבר לרשת מחדש. מישהו אמר לי שזו יכולה להיות תוצאה של התנגשות בין מתאמי הרשת: התקנתי כשקניתי את המחשב אחד של Gigabyte (הגיע בדיסק עם המחשב) מול המתאם (?) שמפעיל הווינדוס. הייתכן? פרטי המחשב: Gigabyte 5550 עם ווינדוס XP 2002 מתאם הרשת של המחשב נקרא Gigabyte super wireless LAN card utility אשמח לעזרה ועצות תודה
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000-3500 לא במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? שום דבר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת המחשב במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא כך כך 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מבין בזה אז כנראה שלא.. 11. במפרט…
-
- 8 תגובות
- 711 צפיות
-
-
עד5000 שקל לא מזומן מטרה: משחקים כבדים(call of duty 5, BF 2142( צריך רמקולים העדפה למעבדים החדשים (I7) ולכרטיסי מסך החדשים (סדרת ***9/**2) 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? צריך קירור טוב לא חשוב צבעים(אני עיוור צבעים) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה ? כן 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? נורמלי 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא
-
- 6 תגובות
- 744 צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לאופיס, סרטים וקצת עריכה גרפית. INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX GIGABYTE GA-EG41MF-S2H · SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ · LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK SATA · KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz x 2 (2 giga) · FSP 300W : ATX300-PNR תודה!
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום יש לי נייד של לנובו. כרגע יש עליו זיכרון של 1 גיגה (2 של 512 DDR2 במהירות 667) הגעתי למסקנה שאחד לא מספיק לי (השימושים של המחשב הם נטו אינטרנט צפיה בסדרות וזהו) אני רוצה לשדרג ל-2 גיגה ... 1- השאלה היא כזאת האם שווה לקנות 1 גיגה במהירות של 667 כפול 2 או לקנות זיכרון אחד של 2 גיגה ב-667 האם יש הבדל? 2- איך קינגסטון בניידים? תודה
-
- 3 תגובות
- 724 צפיות
-