ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? תכנות, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים(FM), צפיה בסרטים\סדרות * גודל המסך? 13.3" * משקל רצוי? 1-1 וחצי קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות ומעלה * Bluetooth? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 250 גיגה ומעלה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן! בגלל שהרכישה בארה"ב, אני צריך אחריות שתהיה תקפה בישראל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מסך מגע יכול להיות נחמד מה שציינתי זה החובה, כל היתר ממש לא. המחשב יירכש ככל …
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6 אלף ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם זה באמת ייתן תמורה אז לנצל את כל התקציב אחרת לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 200 ש"ח רק אם באמת חייבים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משרדי, משחקים כבדים, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). visual studio 2010, אופיס, סקייפ itunes ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? צריך לרכוש מסך גם, אין לי מסך עבור המחשב. * לאיזה סוג משחקי…
-
- 3 תגובות
- 870 צפיות
-
-
היי, רציתי לשאול, מדוע נדרש לצרף לדיסק SSD גם דיסק קשיח רגיל ? בהנחה שהמחשב מיועד למשחקים ואינני מתכנן להוריד גיגות של סרטים... האם אני יכול להסתפק בדיסק SSD בלבד ? תודה רבה לכל העונים
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד מהחנות "חצי-חינם" http://www.fre.co.il השאלה היא אם מישהו פה קנה כבר מהחנות הזאת ויכול להגיד אם הם אמינים? הביקורות בZAP משום מה נראות מפוברקות..
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכם. אז ככה.. יש לי כבר מעבד Q9450 וספק כח Enermax Modu82+ 525W. יש לי גם 3 מאווררים Nexus D12SL 120mm Real Silent Case Fan שקניתי מחו"ל לשימוש במארז ולקירור המעבד. יש לי תקציב של בין 4500-4800 לשאר החלקים, שזה תקציב ענק בהתחשב שיש לי כבר מעבד וספק כח ביד. השימושים שלי הם משחקים, פוטושופ, הקלטה של שידורי טלויזיה, ושאר השימושים הכלליים. חשוב(!!!) המחשב צריך להיות חרישי, משמע שקט מאוד, עד כדי כך שאני לא אשמע אותו בלילה, או בכלל. הוא יימצא בחדר בו אשן. אני גם לא רוצה שאורות יבקעו מהמארז מאותה הסיבה. זהו.. הצעות למפרטים שלכם? אין לי חנות מועדפת, אפשרי לערבב חנויות אם יש הפרשי מחירים משמעותיים. אני רוצה לקנות את המחשב כבר, שווה להמתין ליציאת כרטיסי המסך החדשים של AT…
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי 4K א) לא לחסוך בכסף ב) ניתן לחרוג עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים BF 3 COH 2 -מהי הרזולוציה הטבעית FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? בלי OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס לא 8. האם עדיף לקנות ב IVORY או KSP 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא
-
- 3 תגובות
- 854 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות שהמוכר באופיס דיפו לא ממש ידע לענות לי עליהן, ואני אשמח אם מישהו שיש לו מחשב כזה, או סתם יודע, יעזור לי קצת: 1. האם מערכת ההפעלה שמגיעה עם המחשב היא בגרסאת 64 ביט? האמת היא שאני סקפטי, כי אחרת היו מציינים את זה, אבל בכל זאת. והאם אפשר ללחוץ על לנובו לקבל מחשב כזה עם מ"ה של 64 ביט? נראה לי קצת מיותר לקנות מחשב עם מעבד 64 ביט ולשלוח לו 3.2 מיליארד הוראות בשניה בהן חצי מהביטים לא משמשים לכלום... 2. שמתי לב שכתוב בפירוש באתר על מערכת ההפעלה "ממשק עברית" בעוד שהמוכר באופיס דיפו בפירוש אמר לי "hebrew enabled". זה בפירוש לא אותו הדבר. עם מה מגיע המחשב הזה? האם אפשר לקבל ממשק באנגלית במאה אחוז? או שאני אפתח אותו, ואקבל כפתור "התחל" (ואני יודע שבויסטה לא כתוב שם כל…
-
- 3 תגובות
- 662 צפיות
-
-
לוח אם : GA-7N400 Pro2 (Rev 2.0 750 ש"ח --------------------------------------------------------------- Athlon XP 2800+ (FSB 333, 512k, Barton) Box - 3 800 ש"ח *צלע קירור + מאורר 150 ש"ח (שלמעבד לא יהיה חם);-) ---------------------------------------------------------- זכרונות (מגה רם): 256MB Supertalent CL2 2 מאותו סוג ----------------------------------------------- הרדיסק 120 גיגה, במהירות של-7200 R.P.M , עם 8M.B S-ATA 150ATA מתוצרת:WESTERN DIGITAL 600 ש"ח ------------------------------------------------- כונן דיסקטים: Teac/SONY 1.44 50 ש"ח ----------------------------------------------------- כונן DVD ASUS x16 (box 250 ש"ח -----------------------------------------…
-
- 3 תגובות
- 807 צפיות
-
-
אשמח לעזרה בבניית מפרט עבור מחשב שישמש לעיבוד תמונות ומעט גיימינג: 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד תמונות, ומעט משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד ב-MATLAB ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בינתיים FHD. -לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב שולחני לשימוש משרדי, ושימוש כבד באקסל ו matlab, בתקציב של 2500 ש"ח, ללא מסך. המחשב מיועד בעיקר לגלישה, אופיס, מוזיקה ותכנות. קצת פוטבול מנג'ר, אבל זה משחק עם דרישות גראפיות אפסיות. יהיה נחמד אם תהיה לי אופציה להוסיף כרטיס מסך בעתיד, אבל לא כרגע ואם יש לזה עלויות כספיות, עדיף לחסוך. אני רוצה מעבד חזק, חשבתי ללכת לכיוון ה Ryzen 5 הזולים כי הבנתי כ שיש להם יכולות חישוב חזקות יחסית ומחיר טוב. אין צורך בשטח אחסון נדיב, אני מעדיף כונן SSD איכותי על מנת שההדלקה והכיבוי יהיו מהירים (אפילו 128GB), על פני שטח אחסון גדול. יש לי כונן חיצוני בכל מקרה, ואני לא מאחסן כמעט כלום על המחשב, למעט כמה פרקים של איזו סדרה. …
-
- 3 תגובות
- 880 צפיות
-
-
מדובר בדגם הישן יותר של ASUS ה-4GB. הבעיה היא שכול השורה הראשונה של הכפתורים (F) כולל פתור ה-FN לא עובדים. שאר הכפתורים כן עובדים. פרקתי את המחשב כולל המקלדת, עשיתי נקיון יסודי, חברתי חזרה כמו שצריך, ודאתי שהמקלדת מחובר כמו שצריך, אבל עדיין הבעיה נמשכת. מה יכולה להיות הבעיה? מאיפה ניתן לקנות מקלדת כזאת בארץ?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפשת מחשב לשימוש ביתי סטדנרטי (אינטרנט, סרטים, טיפה הורדות) אבא שלי קיבל את ההצעה הבאה: לוח אם מקורי אינטל מעבד I3-3220 זכרון קינגסון 4G DDR3 דיסק קשיח 500G כרטיס מסך אינטל O/B ספק כוח 550W FAN12 כרטיס רשת O.B 10-100 צורב שחור (?) DVD HP מארז ATX HUNTTEA רשיון ווינדוס 7 כל זה ב-2370 ש"ח האם המחיר סביר? (לי נשמע קצת יקר לדרישות שלנו) האם זה באמת טוב לדרישות או שאפשר להסתפק בפחות? תודה!!!
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט .. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, העיקר הוא סימולטור טיסה כדוגמת FSX ו- X-Plane, ומשחקים קטנים כמו LOL. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: League of Legends, FSX, X-Plane -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 "22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום ידידי, חדש בפורום וכן חדש בתחום (של רכישת מחשב הביתה, יש ברשותי iMac של אישתי הגרפיקאית...וכמובן עמדת עבודה במשרד) מכיוון שהתקציב בסיסי, מבקש לנצל את כולו ואם לחרוג אז בלא יותר מ- 250 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מבקש לרכוש מחשב בסיסי שישמש את הילדים (הגדול בן 3) בעיקר למשחקי רשת והכרת המחשב בכלל וכן ישמש לגלישה באינטרנט וכמרכז מדיה (סרטים כולל HD, תמונות, מוזיקה, רדיו אינטרנט) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תוכנות מדיה (נגני מדיה), דפדפן אינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטב…
-
- 3 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום, רציתי את דעתכם המלומדת לגבי מפרט מהאינטרנט לעבודה משרדית מינימלית. כדי לחסוך את הטרחה, צריך להגיע עם מערכת ההפעלה כדי שיושקע מינימום מאמץ. אם מפרט זה לא טוב, הייתי שמח לשמוע על מפרט עדיף. * מעבד כפול ליבה Intel® Dual Core E5700 במהירות 3.0GHz * זיכרון מהיר בנפח גדול 2GB DDR 3 במהירות 1333Mhz * דיסק קשיח SAMSUNG 500GB 16MB S.ATA 3 * לוח אם מתקדם Intel® Warm River * צ'יפסט חדיש Intel® G41WV * צורב DVD דו שכבתי SAMSUNG - במהירות X22 בנוסף, שלל הטבות בלעדיות לרוכשים: 1. שדרוג לזיכרון בנפח 4GB DDR3 (במקום 2GB) ב- 149 ש"ח ! 2. מערכת הפעלה - Windows 7 ® Home Premium Hebrew (כולל התקנה ודיסק) במחיר בלעדי, רק 299 ₪ ! תודה לכל המגיבים והעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 775 צפיות
-
-
לילה טוב... המחשב שלי (HP Pavilion ZV5000), לא טוען את הסוללה. מבחינת נורית החיווי (מתחת למשטח ההצבעה)- הנורית דולקת, לפעמים מהבהבת בקצב רציף, אבל אין טעינה. הסוללה תמיד ריקה, ואי-אפשר להפעיל את המחשב ללא חיבור לחשמל. ב"מד-צריכת החשמל", לפעמים יש סמל של X על הסוללה, ולפעמים סימן של ברק בצבע תכלת עם לוכסן אחד על הסוללה. הורדתי עדכון BIOS מאתר HP, שאמור לפתור את הבעיה, אבל שום דבר לא קרה. יש למישהו רעיון כלשהו, לפני שאני קונה סוללה חדשה? תודה מראש גבריאל :-)
-
- 3 תגובות
- 734 צפיות
-
-
תקציב של כ-2,000 ש"ח לקופסא (ללא מסך, ציוד הקפי ותוכנות) שימוש למשרד (אופיס) ותוכנת אוטוקאד 2007. כיום עובד על AMDX2 +3800, ASUS M2A-VM ובגדול ניתן להגיד שעובד טוב אך הגיע הזמן להחליף. אין חנות ספציפית (קניתי בעבר ב-KSP ובאייבורי ולא נכוויתי......). עדיף חנות בתל-אביב. ייתכן שארצה להוסיף מערך גיבוי של RAID אז אם יש לוח תומך אז עדיף.
-
- 3 תגובות
- 534 צפיות
-
-
שלום לכולם, דוד שלי החליט להשקיע בLCD וקנה מסך חדש ואיכותי, אני כמשתמש ותיק מאוד ב HTPC, המלצתי לו לרכוש גם הוא מחשב HTPC ע"מ להנות באמת מהמסך שלו, כאשר אני אספק לו את התכנים. דודי הוא לא משתמש כבד, ועד עכשיו השתמש במחשב במקום עבודתו בלבד, ולכן ה HTPC יהיה המחשב היחידי בביתו. הוא צריך שהמחשב יוכל לנגן 1080P, ויהיה עם יציאת HDMI. כמו כן רצוי למידה וירצה לקנות גם מערכת, יציאה אופטית לסאונד. מעבר לכך השימוש במחשב הוא לגלישה באינטרנט, וMS OFFICE. רצוי מארז אלגנטי בצבע שחור. ורצוי מחנות בנתניה אם יש למישהו להמליץ (אם לא אז פשוט KSP). תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום לכולם הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש התקציב הוא 6500 ש"ח בעיקר למשחקים חדשים שירוצו בצורה טובה, וצפייה בסרטים וסדרות נפח אחסון 500 גיגה יש לי מסך DELL 2007WFP, ואין שום צורך בציוד הקפי לא מתוכנן שום OC, ועדיף כמה שיותר שקט העדפה לחנויות באזור המרכז
-
- 3 תגובות
- 620 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?5500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.משחקים כבדים,XP ועבודה משרדית רגילה. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.קונים מסך חדש 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.מקלדת+עכבר+מסך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?רמקולים. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- ע…
-
- 3 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני צריך מחשב חדש למשרד של אבא שלי... המחשב לא צריך להיות משהו מטורף... כולה מחשב לעבודה עם מסמכים, אינטרנט ותוכנות לניהול חשבונות ממש לא משהו מיוחד. אני לא צריך ציוד היקפי ומסך... כבר יש את אלה. אני ישמח אם תעזרו לי מהר אנשים (ותשתדלו לצמצם בעלויות) תודה!!!
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
אני רוצה, כמובן כתלות במחיר ובזמינות , להחליף את המסך בלפטופ HP שבמפרט במסך FHD. האם אפשרות זאת קיימת? האם אני יכול לרכוש מסך FHD בגודל המתאים ופשוט להרכיבו במקום המסך הקיים? האם תהיה בעיית תאימות? בקיצור: האם זה אפשרי? אל תשאלו אותי למה לא קניתי FHD מלכתחילה
-
- 3 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אתם חושבים אפשר להרכיב מפרט משתלם יותר ממה שבניתי פה? מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤424 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤474 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI - RETAIL ¤766 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤315 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS30 X22 - BLACK - SATA ¤121 זיכרון: ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤290 מארז: COMPUCASE 6A19B + HEC 400TRT ¤424 קרור למארז: ZALMAN 120mm : ZM-F3 ¤46 שירותי מעבדה: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי: ¤2935 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il *הערה: המחשב יופעל על מסך 22'' תודה.
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום אנשים. שמח להצטרף לפורום, ומודה באשמה שגיליתי אותו רק לאחרונה. למרות ששמו בהחלט נישא לפניו. בימים אלו אני שוקד על הקמה של אולפן הקלטות קטן וצנוע בביתי. בארסנל הקניות כבר הצטיידתי בכרטיס קול משובח (EMU 1820M), כמה מיקרופונים, כבלים, ועם הזמן (והמזומנים) ארכוש עוד ציוד חיוני - מוניטורים, אוזניות נורמליות, ואולי איזה מקלדת שליטה נוחה. בכל אופן, לענייננו, הבנתי שהמחשב שברשותי כרגע ישן ובטח יוריד מהביצועים ואיכות ההקלטה באופן משמעותי, לכן חובה לשדרג למחשב חדש. הבנתי שIntel שולטים עכשיו בשוק מבחינת המעבד החדש שברשותם, אבל העלות שלו בשמיים, ואני החלטתי שאם לפני חצי שנה מפרט מחשב מבוסס מעבד של AMD היה די ויותר בשביל אולפן הקלטות צנוע, אין ספק שגם היום האיכות תהיה מספיקה.…
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
אז ככה , אני צריך מיפרט ב 4200 שקל למשחקים . Q6600 + AC Pro 7 - חובה . כבר יש לי משהו בראש : שם הפריט מק"ט כמות Intel® Core2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro q6600ac7pro 1 Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 IP35E 1 Western Digital WD1600JS 160GB SATA2 7200rpm 8MB Hard Drive WD1600JS 1 SonyNEC OPTIARC AD-7170S SATA DVD-RW 18X AD7170S 1 SAGITTA WINDOW NO PS SAGITTA 1 NZXT PP400W PSU PP400 1 Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Ultra Dual Channel Kit GEIL64002GDCCL4 1 CONNECT3D Radeon HD3850 256MB DDR3 PCIe2.0 CONNECT3850256D3 1 סה"כ מחיר: ¤ 4,184.00 - - - - - - - - - *זיכרונות , עושים לי מחיר טוב ככה שלא צריך תגובות כמו לרדת פה ו…
-
- 3 תגובות
- 504 צפיות
-