ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
אני צריך לקנות שנאי או פשוט לקנות מתאם לתקע?
-
- 4 תגובות
- 634 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד לעבודה, עדיפות למסך 15". דרישות: עוצמה, עמידות יחסית גבוהה (עתיד להיות מטולטל הרבה), וזמן סוללה ארוך. תקציב 8K המלצות? תודה
-
- 6 תגובות
- 675 צפיות
-
-
ksp מציעים את הדגם הספציפי הזה במחיר אטרקטיבי (בשבילי) וספציפיקציות שמתאימות לי. למישהו יש הערות מאירות עיניים לגביו? אני מחפש לפטופ כבר די הרבה זמן וזה נראה בדיוק כמו מה שחיפשתי.
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייד משומש. האם יש לי דרך לבדוק אם הסוללה תקינה? בהנחה שאין לי דרך כזו - ונניח ש"נפלתי" עם הסוללה. כמה תעלה לי סוללה חדשה? והם זה מסובך להרכיב אותה לבד?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מפרט HTPC לסרטי 1080P ולמשחקים,דיסק של טרה,שקט חשוב מאוד,מארז שוכב.(כמה שיותר קטן) ללא כרטיס טלוויזיה. מה עדיף אינטל או AMD? בHTPC אני רוצה מחשב שקט חזק עם דיסק קשיח גדול ויוכל להתמודד עם משחקים כבדים,ללא ציוד הקפי. יום טוב.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000-3500 לא במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? שום דבר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת המחשב במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא כך כך 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מבין בזה אז כנראה שלא.. 11. במפרט…
-
- 8 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום כולם. אמא שלי היא גראפיקאית, עובדת הרבה עם Photoshop, קצת פחות עם InDesign ותוכנות קשורות. יש לה מחשב כבר כמה שנים טובות, והגיע הזמן לשדרג. כמה דגשים: 1. אין שום צורך שיריץ איזשהו משחק , סרט או משהו לא רלוונטי אחר - להפך, ככה אחותי תעזוב לה את המחשב בשקט. 2. חשוב שיהיה מהיר בייעוד שלו. 3. שיהיה שקט כמה שאפשר (בלי להסחף, לא צריך להשקיע 200 שקל בשביל קירור שקט במיוחד). 4. שישרוד הרבהההה זמן (כמה שנים). עכשיו כמה הערות בנוגע למה שצריך לכלול המחשב והתקציב - ככה, אין תקציב מוגדר, כמובן שאין צורך להסחף וללכת עד 10K+, אבל בכל זאת - השיקול העיקרי הוא שהיחס בין העלות לעמידה בדרישות יהיה הגבוה ביותר (ובכל זאת, אני מניח שאפשר לסדר מחשב כזה בפחות מ3K אפילו). בנוגע לרכיבים …
-
- 4 תגובות
- 733 צפיות
-
-
ללא מסך, שימושים: לא למשחקים בעיקר לתוכנות: C SHARP, MATLAB וכו' רצוי INTEL
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברבים מהדיונים בפורום זה ואחרים משווים בין Dell latitude E6400 ו- Lenovo T400. אחרי סריקה של לא מעט אתרים בארץ ובירור עם אנשי מכירות מסתבר שה-T400 לא מיובא לישראל עם מסך LED. האם מישהו יודע להשוות בין מסך "רגיל" של T400 ברזולוציה 1440X900 לבין מסך LED של E6400 באותה רזולוציה? האם זה משמעותי לצפייה בסרטים ו/או עבודה באור יום? לגבי הסוללה: כאשר משווים את שני המחשבים עם סוללת 6 תאים, ידו של ה-T400 יוצאת על העליונה. אך מתמונות ברשת ופורומים הבנתי שהסוללה שלו בולטת מאחור, ושלמעשה הגירסה הבסיסית שלו מגיעה עם סוללת 4 תאים. האם מישהו נתקל בסוללת ה-4 תאים, ו/או יודע להשוות בין T400 איתה לבין ה-E6400 עם סוללת 6 תאים? תודה!
-
- 7 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי Lenovo T400 חדש. עיקר עבודתי עם המחשב היא עיבוד תמונה ועבודה על כמות בינונית של תמונות במקביל. לצערי אני לא רואה הבדל ניכר במהירות העיבוד בין המחשב הנייח הישן שלי (שהיה חלש) לבין הנייד החדש. שאלתי האם הוספת זיכרון היא שתפתור את הבעיה ותאיץ את העיבוד (לא תלת מימד). כרגע בנייד יש 2 ג'יגה DDR2 במהירות 667mhz בסלוט אחר ויש סלוט פנוי. השאלות שלי הן האם תוספת של עוד 2 ג'יגה יאיצו את העבודה? היכן באיזור חיפה מומלץ לרכוש זיכרון כזה?, כמה אמור לעלות עוד 2 ג'יגה במהירות כזאת?. האם יש חשיבות לחברה ואיזה חברות מומלצות?. במידה ויש הצעות אחרות להגברת מהירות העיבוד אשמח לשמוע. מתנצל מראש על כמות השאלות.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לאופיס, סרטים וקצת עריכה גרפית. INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX GIGABYTE GA-EG41MF-S2H · SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ · LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK SATA · KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz x 2 (2 giga) · FSP 300W : ATX300-PNR תודה!
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
ערב טוב, אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש בתוכנת עריכת סאונד - CUBASE בגירסאות 4 או 5 החדשה (כולל VST) יש לי את הציוד ההיקפי כגון מסך , כרטיס קול חיצוני ,מוניטורים ומקלדת+עכבר. אשמח לעזרתכם בבנית מפרט מתאים בתקציב (אם ניתן) והאם תהיה חובה להכניס למפרט זיכרון של 4 ג'יגה בכלל...או שאפשר להסתפק ב-2 ג'יגה (שואל כי בגירסה קודמת של התוכנה הייתי מקליט ועורך עם מחשב חלש יחסית להיצע של היום - פנטיום 4 עם 1 גיגה זיכרון..ולא יודע אם הגירסאות החדשות זוללות משאבי מעבד וזיכרון) תודה מראש .
-
- 4 תגובות
- 747 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט מחשב לאחותי (בת 12), רוב העיסוק שלה במחשב הוא אינטרנט ועבודות לבית הספר, ומשחקים קלים (הכי כבד הוא SIMS 2) המחשב הנוכחי שלה מת לחלוטין, אני צריך מפרט בתקציב הזה שיריץ גם את SIMS 3 בלי יותר מידי בעיות, וישרוד לעוד שנתיים+ (בהנחה שהצרכים שלה לא ישתנו)
-
- 1 תגובה
- 568 צפיות
-
-
אני מעיין במודעות מכירה של מחשבים ניידים משומשים ונתקל בביטוי הזה שאין לי מושגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגג מה זה בכלל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- 9 תגובות
- 23.1k צפיות
-
-
שלום יש לי נייד של לנובו. כרגע יש עליו זיכרון של 1 גיגה (2 של 512 DDR2 במהירות 667) הגעתי למסקנה שאחד לא מספיק לי (השימושים של המחשב הם נטו אינטרנט צפיה בסדרות וזהו) אני רוצה לשדרג ל-2 גיגה ... 1- השאלה היא כזאת האם שווה לקנות 1 גיגה במהירות של 667 כפול 2 או לקנות זיכרון אחד של 2 גיגה ב-667 האם יש הבדל? 2- איך קינגסטון בניידים? תודה
-
- 3 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות אותו מה דעתכם עליו? השימוש הוא משרדי, סרטים ותוכנות (virtual dj) הוא צריך לפעול לפחות 4 שעות רצוף עם התוכנה הזאת, הוא יחזיק מעמד? http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4256
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום צריך המלצה למחשב עבור חברה עד 1200-1400 שקל ללא מסך (צריך מקלדת ועכבר) עדיף מבוסס אינטל. הדרישות היחידות שתוכל לגלוש באינטרנט ולראות סרטים שיהיה מאיזור קריות\חיפה תודה.
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טיפה התבלבלתי עם כל הכרטיסים שיש אז רציתי לדעת: יש לי חריץ הרחבה בלפטופ Type II PCI Express Card Bus 34/35. אני צריך כרטיס רשת אלחוטי עבורו (הכי פשוט שיש). יש דבר כזה? או שכולם PCMIA? לא מעוניין ב-USB. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה נייד קל שאני אוכל לשחק איתו קצת {PES} ושיעבוד מהר ראיתי את זה-Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520 http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_mini_ui_3520.html ואני רואה שיש לו כרטיס מסך- Intel® Graphics Media Accelerator 950 (shared memory מה הוא יכול להריץ לי...?
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
ונלך מסודר כמו שבקשתם : 1. תקציב : 1,500 - 2,500 ש'ח אפשרי במזומן. אשמח לקבל אופציות שונות בתוך התחום הזה 2. מטרות : התקנת לינוקס (archlinux 64). מכיוון שאיני יכול לוותר בינתיים לחלוטין על חלק מיישומי חלונות (משתמש ב XP) , אני מתכנן להתקין VirtualBox ולהריץ XP תחתיו. בתוך זה - שימושי בעיקר לגלישה ברשת, הורדות מ newsgroup (הרצה של SABnzbd כנראה, בצורה מסיבית), צפייה אקראית בסרטי DVD/XVID. תחת החלונות אצטרך כנראה להפעיל מדי פעם דפדפן, ותוכנות עבוד תמונה (RAW) שהן מעמיסות בזמן הריצה הן CPU והן זכרון (Silkypix, Lightroom וכדומה). מניח ששכחתי כמה, אבל אם זה יריץ Lightroom, גם כל תוכנה אחרת תרוץ ... 3. מסך/מקלדת/עכבר/רמקולים לא נדרשים 4. קול - כרטיס OB מודרני יספיק (סטריאו מספק…
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום, אני תופס רשת אלחוטית משכנה שגרה מעלי דרך הראוטר שלה. בידי הסיסמא והקליטה של הרשת מצויינת עד טובה מאוד לעיתים, בעיקר באמצע היום משום מה, המחשב מתנתק מהאינטרנט למרות שהחלון של הרשתות האלחוטיות של ווינדוס כותב שהרשת במצב מקושר ושהחיבור מצויין. רק אם אני מבצע כיבוי והפעלה מחדש הרשת מתחברת שוב מצויין ומהר. אם אני מנתק את הקישור אני לא מצליח להתחבר לרשת מחדש. מישהו אמר לי שזו יכולה להיות תוצאה של התנגשות בין מתאמי הרשת: התקנתי כשקניתי את המחשב אחד של Gigabyte (הגיע בדיסק עם המחשב) מול המתאם (?) שמפעיל הווינדוס. הייתכן? פרטי המחשב: Gigabyte 5550 עם ווינדוס XP 2002 מתאם הרשת של המחשב נקרא Gigabyte super wireless LAN card utility אשמח לעזרה ועצות תודה
-
- 0 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום , אני מייבא מחשב מארה"ב. הסתובבתי הרבה זמן וראיתי הרבה דגמים. הדברים שאני מחפש במחשב הם: Multitasking עבודה הם הרבה תוכנות. מהירות. אפשרות לחברת לטלויזיה HD ולראות סרטים בHD. וטיפה להריץ משחקים. לאחר חיפושים בחרתי מחשב שיכול להתאים לי ורציתי לשמוע את דעתכם. אם אפשר התייחסות למעבד ולכרטיס המסך וכמובן אם יש הצעות נוספות. http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9172851&type=product&id=1218044029604 Asus - Stylish Laptop with Intel® Centrino® Processor Technology - Blue/Black Intel® Centrino® processor technology with interrelated Intel® Core™2 Duo mobile processor T6400 4GB PC2-6400 DDR2 memory Multiformat DVD±RW/CD-RW drive with double-layer support 14.1"…
-
- 5 תגובות
- 632 צפיות
-
-
OK רצוי בלי Q6600 אז מסך כרגע לא ידוע אני מעריך שזה היה 22" ומעלה לא צריך עכבר או מיקלדת וגם הרכבה רק חלקים כולל מארז. תודה
-
- 8 תגובות
- 644 צפיות
-
-
מתלבטת לגבי קניית מחשב+ מסך+ מדפסת משולבת עם סורק, מכונת צילום, פקס. לצרכים ביתיים, אופיס, אינטרנט, הורדות, מוזיקה, סרטים (אולי משחקים) שיהיה חזק, יעבוד מהר, לא יקרוס אחרי פתיחה של כמה חלונות/תוכניות ושלא יתכבה לי באמצע העבודה ושיחזיק כמה שנים קיבלתי כמה הצעות מחיר ממקומות שונים אבל אינני מבינה יותר מדי ברכיבים ובסוגים השונים... האם עדיף מערכת הפעלה של VISTA או XP ? האם כדאי לרכוש מחשב מוכן שמיובא מחול ב"באג" או מספק ? ומה דעתכם על הרכיבים הבאים? מחשב 1333 C2D מארז 6AR6 HEC ללא ספק כח ספק כח 550W TOPOWER מאוורר Zalman CNPS8000 For 775 לוח אם INTEL-DP43TF/3PCI/NoVGA מעבד C2D (E8400) 3.0 GHz 1333 MHz 6Mb זיכרון Kingston DDR-2 1GB 800 Mhz זיכרון Kingston D…
-
- 2 תגובות
- 523 צפיות
-
-
נתקלתי במפרט הזה : http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHC260F21 מה שאני מחפש זה ככה : 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הוא 3000-3500 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) סימולטור טיסה של מיקרוסופט , צפיה בסרטים, הורדות, עריכת סרטים, ) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים-מצורפים רמקולים, כרטיס טלוויזיה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? אהבתי את המארז 7. האם א…
-
- 2 תגובות
- 628 צפיות
-