ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שכן שלי בן איזה 60 מעוניין לקנות מחשב חדש עד 1500 ש"ח בשביל בעיקר גלישה באינטרנט ועבודות. לפעמים גם משחקים קלים. הוא רוצה מינימום 160 ג'יגה.. מעבד אפשר דיואל קור למרות שעדיף קור 2 דו.. כרטיס מסך לא חזק מידי (אין לו מה לעשות עם זה) ולא יותר מ 2 ג'יגה זיכרון. אה ולא צריך מסך וציוד היקפי.. תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 796 צפיות
-
-
מחפשת מחשב נייד, SSD, עד 2000/2500 שח , 15.6 אינץ' לגלישה, סרטים אני גם מתלבטת בין החברות השונות, שמעתי על אסוס שהשירות שלהם גרוע. אשמח להמלצות
-
- 2 תגובות
- 796 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)…
-
- 7 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בעיקר למטרות עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). התקציב הוא 4,000 ש"ח. חריגה של 400 ש"ח תתקבל רק אם מוצדקת. גודל המסך שאני מחפש הוא 13.3 איכות בניה ואמינות - מאוד מאוד חשוב לי. אחריות חייבת להיות לפחות 3 שנים. עדיף בינלאומית כי אולי אהיה שנה בחו"ל (לא חיוני). מעבד וזיכרון - רוצה עבודה זורמת ככל האפשר - אחד מהמעבדים החדשים i3/i5 ו-4 ג'יגה זיכרון. כונן גדול מהווה עדיפות. לפחות 250, עדיף 500. אשמח אם יהיה 7200. אין צורך בכונן אופטי, זה אפילו מיותר מבחינתי. משקל אינו מהווה מגבלה. סוללה צריכה להספיק לשעתיים לפחות. אין צורך ביציאות מיוחדות. בלוטות' ו-wifi חיוניים כמובן. המליצו לי על inspiron n3010 או vostro 3300 של dell, אבל אני לא מכיר כלום ואין לי …
-
- 0 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום, יש לי Lenovo N100 בעל צ'יפסט של Intel 945 (כ. מסך) משום מה אני לא מצליח לכוון את הרזולוציה ל1920*1080אלא רק עד 1680*900 אם אני לא טועה. הבעיה לא קיימת במחשב נייד השני Lenovo S10-2 - שם אני רוצה HD. כל הדרייבירים מעודכנים. הבנתי שהבעיה היא בדרייבר של הכרטיס מסך, וכנראה שצריך לשנות קצת את קובץ הINF של ההתקנה. אם מישהו יודע עוד פרטים או נתקל בבעיה- אשמח לפיתרון נתנאל
-
- 1 תגובה
- 796 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי להכין מפרט למחשב. דבר ראשון אני רוצה להודות שאני לא מבין דבר בחומרת מחשבים, לכן אם תרצו לשאול אותי שאלות בנוגע לנושא תצטרכו לפשט אותן כדי שגם אוויל כמוני יוכל לענות. השימוש שלי במחשבים זה משחקים ואינטרנט ולכן אני מעוניין במחשב מאוד חזק, שיריץ את המשחקים הכבדים ביותר שיש כיום על ההגדרות הגבוהות ביותר, ושיציג ביצועיים מרשימים גם למשחקים עתידיים לפחות לשלושת השנים שיבואו לאחר הרכישה, לפי הבנתי עדיף לא לקנות משהו מפלצתי כרגע, אלא לקנות משהו טוב ולהשאיר מקום לשדרוג עתידי. 1. מה התקציב המקסימאלי?4.5K-5K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, ער…
-
- 6 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אהלן וסהלן! אחותי היקרה והחביבה התחילה את לימודיה בבית ספר למוזיקה. אז נכון שהיא עושה לי הרבה רעש בחדר, אבל אני עדיין צריך לעזור לה. אז מה היא צריכה? ככה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח למחשב נייח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לדחוף עד הסוף, רק אם יש צורך כמובן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אודיו בלבד, שיוכל להריץ קיובייס עם VST ואפקטים בלי להתבלבל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: בהחלט, מיועד ל- Cubase 6 ו- Finale 2012. הרעיון הוא שהמחשב יוכל להתמודד בכבוד גם עם הגרסאות הבאות של התוכנות האלה, כלומר 2014 וצפונה. 3. האם יש צורך…
-
- 2 תגובות
- 796 צפיות
-
-
דרוש לי מחשב נייד, אני אלך לפי הסדר של ההוראות בסטיקי כדי שיהיה מובן לכולם.. * מטרות המחשב - עבודה משרדית, אינטרנט, אימיילים - אופיס וכו'. * גודל המסך? 14-12"" בלבד! * משקל רצוי? לא עולה על 2KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 160GB לפחות * צורב DVD? - רצוי * האם נדרשת אחריות בינלאומית? - לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - LENOVO, TOSHIBA, DELL בנוסף, BLUETOOTH, WIFI ותחנת עגינה - חובה! אני רק אוסיף שאני לא מעוניין בMSI WIND על אף התגובות הטובות עליו, מסיבה מסויימת אני לא סומך על המחשב הזה מבחינת אמינות. תודה לעונים.
-
- 8 תגובות
- 796 צפיות
-
-
לפני חצי שנה בערך נתתם לי מפרט מצויין . כרגע אחותי צריכה מחשב לעבודה ולכן צריך הכל חוקי. היא תעבוד עם אוטוקאד ולכן צריך כרטיס מסך ומעבד טובים. צריך מפרט כולל כל החלקים הנלווים חוץ מרמקולים ומדפסת. תודה רבה. כרגע אין תקציב מוגדר אך הוא בין 2500 ל3000
-
- 5 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום, לפני 3 או 4 שנים רכשתי את המחשב שלי במפרט הבא: לוח אם: Intel Avalon D915GAV ראם: 512 מגה ב2 סלוטים של 256 כרטיס גרפי: Nvidia Geforce PCX5300 עם 128MB מעבד: Intel 3G (מה שכתוב בחשבונית קנייה. אני חושב שמדובר ב3 ג'יגה הרץ, וידוע לי שהמעבד שלי הוא במהירות כזו) מזה זמן רב שאני מתכנן שדרוג למחשב והדברים שרציתי לשדרג הם: הראם: 2GB בסלוט 1, אם אפשרי להשאיר את אחד הסלוטים של ה256 וכרטיס גרפי: Gigabyte Nvidia Gefoce 9600GT 1GB אחרי חיפוש קצר אחרי לוח האם שלי, נפלה לי אבן גדולה על הלב: הD915GAV (לוח אם) תומך DDR בעוד שה9600GT בכלל תומך בDDR2 וDDR3 אם זכרוני אינו מטעה אותי. אני חושב שגם לגבי הRAM יש אותה בעיה- לא נראה לי שהעגלה שלי תסחוב יותר מג'יגה.. מה אני יכול לעשות כדי לשד…
-
- 13 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום, ברכישת מחשב נייד לשימושים משרד ואינטרנט - האם יהיה הבדל משמעותי בין המעבדים הללו? 5750 http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLA4D 2390 http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLA4H תודה,
-
- 4 תגובות
- 796 צפיות
-
-
Hi Firs of all sorry for writting in english... I'm not in Israel right now' and I dont have HEB keyboard. I want to buy new laptop and I have this 2two options: first: Dell Inspiron N5010 CPU: [table][tr][td] Intel Core i5-480M (2.66 GHz) GPU: ATI Radeon™ HD5650 1024MB Memory: 4096MB DDR3 Hard Disk: 320 GB 5400 RPM or the 2nd option: HP Pavilion G62-b20ERCPU: AMD Phenom II X3 Triple-Core N830 (2.1 GGz) GPU: ATI Radeon™ HD5470 512MB Memory: 4096MB DDR3 Hard Disk: 500GB 5400RPM I will use the computer mostly to view movies.. but from time to time I will play light-medium weght games. what do you think? wich is better? [/td][/tr][/table]
-
- 3 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום, אני מבקש מפרט לחבר, מדובר בסטודנט מתחיל ללימודי צילום, התעסקות עם Photoshop, Illustrater וכדומה. התקציב הוא 3.5K ויש אפשרות לניצול התקציב במלואו כמובן שאך ורק במידת הצורך. מעוניין במחשב מבוסס מעבד אינטל. מסך - אבקש המלצות למסך בהתאם למפרט כיוון שכרגע אין תקציב, ככל הניראה יהיה בעתיד. (איזור ה-800 ש"ח). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל במידת הצורך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Illustrater וכדומ…
-
- 3 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום חברים, אז המחשב שלי קרס ואני מחפש לרכוש חדש עוד השבוע בתקווה. תקציב בסביבות 4000 שח עם חריגה של 500 שח לכל היותר. אין צורך במסך, מקלדת, עכבר או מערכת הפעלה. משחקים כמו path of exile ודומיהם, full hd לא יותר. בניתי את המפרט הבא אחרי שהסתכלתי קצת בפורום: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 831 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 34 eSports - Red כמות: 1 - מחיר: ₪ 176 לוחות אם: MSI B450M BAZOOKA PLUS כמות: 1 - מחיר: ₪ 424 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E32…
-
- 0 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בימים הקרובים. בניתי לעצמי מפרט אבל אני מעוניין לשמוע גם את דעתכם עליו! המחשב לא מיועד לאוברקלוק. אבל כן מיועד למשחקים והרבה וגם לעבודה ממושכת! אני מעוניין במחשב חזק שיחזיק לי להרבה זמן ויעבוד מהר וכמו שצריך. המפרט: * AMD Athlon 64 +3200 (939pin) * Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 * Some Brand - 512MBX2 DDR400 PC3200 (Dual Channel) * Some Brand - Radeon X800XL or GeForce 6800GT * Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA * Coolermaster Centurion 5 CAC-T05 * Antec or ThermalTake Power supply (400Watt) * Zalman CNPS7000B-Cu 92MM Fan אגב שכחתי לציין..אין צורך בציוד הקפי. ואיפה שכתוב "Some Brand" זה פשוט כי אני לא…
-
- 2 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אני מחפש נייד קטן וזול שיהיה בסלון לצורך מולטימדיה וגלישה באינטרנט דרך המסך. תקציב - נמוך ככל האפשר. חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי ועמיד למרות המחיר הנמוך. כמו כן חשוב לי שיהיה לו כרטיס קול שיתמוך ב-5.1 (אם אין דבר כזה בניידים, עדיף לקנות חיצוני?) אם בתקציב דומה, אוכל לקנות מחשב נייח לסלון ולקבל תמורה טובה יותר לכסף, אשמח לדעת. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אני מחפשת לפטופ כבר זמן מה...והגעתי לכמה סופיים, אבל פתאום, כל אחד אומר לי משו אחר והתבלבתי לגמרי.. למשל-על MSI אמרו לי שהם מעולים מלבד פרט אחד קטנטן-מתחממים מהר...אה יופי, זה עזר מאד על HP מסדרת PAVILLION נאמר לי שהם חזקים מאד, והשתכללו רמה אחת מעל קודמיהם, רק מה...יקרים ב1500 מעל כולם. סבבה, תודה GIGABITE נחשבים בינוניים, LG סתם בשביל היופי וכו' וכו', אני באמת יכולה להמשיך ימים. אז זה נסגר בזה שראשי סובל מכאב ראש, חברים שלי לא מדברים איתי כי אני כבר לא מאמינה להם,טוב, לא באמת...אבל הבנתם ת'קטע לא? בקיצור זה הולך ככה-אני צריכה לפטופ, לא מעל 2.5 קילו, מסך 14 אינץ' מספיק לי אבל 15.6 גם יתקבל, לא מעל 3500 שח,ואני יודעת אפשר להשיג משו טוב במחיר הזה, 2 G.B זיכרון אמורים…
-
- 4 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי מפרט שאני מעוניין לרכוש ואני מעוניין בחוות דעת שלכם האם הוא טוב ומה כדאי לשנות. חשוב שיהיה שקט, מקורר היטב לאוברקלוק עתידי וחזק לטובת תכני HD, משחקים, ושימוש כללי.כונן קשיח 1TB יש לי ובמפרט הזה אני לקחתי כונן SSD שישמש למערכת הפעלה. כמו כן חשוב לי שתהיה לי האפשרות לשידרוג עתידי של הרכיבים (כמובן שאי אפשר לחזות מה יהיה בעתיד אבל עד כמה שניתן). אני עובד עם מסך סמסונג 26" דגם t260HD ברזולוציה 1920x1200. הנה המפרט: [table][tr][td][/td] [td] Intel Core i7-2600K Processor 3.4GHz 8MB Quad Core LGA1155 Box BX80623I72600K [/td][td][/td][/tr][tr] [td][/td] [td] Sapphire Radeon HD 6950 2GB GDDR5 PCI-e Model S6952GD5H [/td][td][/td][/tr][tr]…
-
- 4 תגובות
- 796 צפיות
-
-
איפה אני מוצא דריבירים של כרטיס קול ומסך למחשב נייד IBM? באתר IBM?
-
- 2 תגובות
- 796 צפיות
-
-
מעבד Intel Core i5-760 Tray ₪942 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-760ay לוח אם Gigabyte GA-H55M-D2H ₪434 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950516 כונן קשיח Seagate ST31000528AS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪289 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000528AS זיכרון G.Skill DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪308 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10666CL9S-4GBRL כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce GTX 460 OC 1024MB DDR5 PCIe ₪1066 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GVN460G1OC צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD ₪100 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH24N מארז ללא ספק An…
-
- 4 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב ביתי ב 6000ש"ח כולל הכל (מחשב,מסך,מקלדת,רמקולים,עכבר) כולל הרכבה. המחשב הוא מחשב ביתי ככה שתשימו Intel המחשב אמור להריץ משחקים לא כ"כ כבדים שירים ICQ MSN וכו'. בתודה,רויה. אני חשבתי על משהו כזה: מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 Bit (65nm) 1 1090 1090 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT כמות מחיר סה"כ AL8 (945P) s775, Dual DDR2, GBL, FSB1066, F.WIRE 1 690 690 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 2 265 530 כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 6600GT 128MB TV, DVI, PCI-E 1 870 870 דיסקים קשיחים? Hitachi כמות מחיר סה"כ Deskstar 80GB Sata II 1 310 310 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ N…
-
- 5 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום לכולם, האם יש משהו שאני צריך לדעת על מעבדי AMD או מעבדי 64 ? אני מתלבט בין 2 מפרטים, בעיקרון אני מעדיף את המפרט עם המעבד של AMD כי הוא יותר זול ובערך עם אותן יכולות אבל אף פעם לא היה לי מעבד AMD... אני מתכוון להשתמש במחשב למטרות לימודים ומשחקי מחשב. בתודה מראש, ד. ברבי
-
- 1 תגובה
- 796 צפיות
-
-
מבחינת תמורה לכסף איזה נייד משתלם יותר? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5083 MSI GE620 ASUS N56VZ http://ksp.co.il/?uin=16720 יש הבדל של 1600 שקל ביניהם כשאסוס הוא היקר יותר, והשאלה שלי האם זה משתלם? עוד שאלה מבחינת שמירת ערך כמה יהיה אפשר למכור אותם אם אני יחליט למכור עוד שנה-שנה וחצי?
-
- 0 תגובות
- 796 צפיות
-
-
http://www.liliputing.com/2009/02/asus-eee-pc-t91-convertible-tablet-pre-reviewed.html do anyone here knows when does asus plan to launch these new models ?
-
- 1 תגובה
- 796 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, האני רוצה להתייעץ עם הטובים שבכם לגבי מחשב נייד. ראיתי את המחשב של HP דגם 5269 וזה אחלה של מחשב. השאלה שלי היא כזאת? יש מחשב של IBM או של Lenovo , שדומה במפרט ל-HP או אפילו יותר טוב ככה עד ה-6500 שקל??? אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר... בתודה מראש, אלעד
-
- 3 תגובות
- 796 צפיות
-