ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני מתכונן בזמן הקרוב לרכוש מחשב נייד מחו"ל, התקציב כאמור 600-700$. מחשב לשימוש כללי (תלמיד) אני מחפש משהו קל, (נגיד 1.6-1.8 קילו, אבל לא מצאתי משהו כזה בתקציב) וגם אם אפשר מסך לא מבריק (גם לא מצאתי) בינתיים שמתי עין על הM1330 של דל עם: ב700$, לא הצלחתי למצוא לו קופון. (1.8 זה המשקל האידיאלי, כי לא מצאתי קל יותר בתקציב) או את הstudio 13 עם: ופה יש משהו מוזר, כי באתר של דל כתוב 805$, ואז שאני מוסיף לסל קניות כדי לשים קופון של 20% הוא אומר לי 944$, ואז אחרי הקופון זה 715. מדוע? הבעיה של המחשב הזה היא שהוא כבד יותר, ממה שהבנתי 2.2KG, זה נכון? ראיתי גם את הSL400 אבל הוא גם כבד, ופחות טוב מה13. אם יש לכם עוד הצעות אני אשמח, תודה!
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לנו מחשב נייד של HP שנפל ממנו מקש אחד(Z). איפה אפשר לקנות מקש חליפי, בלי להחליף את כל הסט של המקלדת?
-
- 3 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי שאלה, האם אפשר לשדרג את כרטיס המסך בLenovo N500 ? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 524 צפיות
-
-
שלום.. חבר שלי מחפש מפרט חזק למחשב, יש לו תקציב של כ-6000 מחשב שיחזיק כמה שנים טובות. אם מישו מכיר, הוא משחק משחקים כמו CSS וכו', אז אני צריך מחשב חזק וזה לא רק למשחקים. אפשרויות לחריגה 100-300 ש"ח. מפרט לגיימינג. חנות מעודפת- KSP אשדוד. הוא דורש במפרט מעבד core i7, והוא מעדיף כרטיס מסך מהחדשים של NVIDIA.
-
- 46 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
-
מעוניין במפרט למחשב שישמש בעיקר לצפיה בסרטים (כולל HD) גלישה באינטרנט וקצת משחקים (פיפא וכאלה). המחשב יהיה בסלון בתוך ארונית בעומק 45 ס"מ רוחב 60 וגובה 50.(צריך להוסיף כבלים מאחור.) נושא הרעש לא כל כך חשוב כי ישב בארונית אבל חשוב נושא הקירור (לפעמים יעבוד 4-5 שעות כשהארונית סגורה עם איוורור מינימאלי ולאחר מכן יאוורר). אני לא רוצה לשלם הרבה אבל חשוב שהמחשב יתמוך בפורמטיהשידור השונים . לא צריך מקלדת וכאלה ןלא מסך. תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לקנות מחשב נייד חשוב לי שיהיה בעל ביצועים חזקים (מעבד, זכרון, הארד דיסק, זמן סוללה) וקל ככל שניתן יש את אופנת מחשבי המיני בזמן האחרון אבל אני לא יודע אם הם כאלה נוחים כי זה כבר ממש קופמקפטי... נראה לי שמסך 12 אינץ' יעשה את העבודה - לא צריך יותר מזה היה לי את הX31 של IBM וזו בערך החברה היחידה שאני מכיר מניסיון... יש המלצות? תודה
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין פסי הייצור של lenovo: tinkpad ו- ideapad? לא הצלחתי להבין זאת מאתר היצרן.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד hp pavilion ze4500 פתאום המחשב לא מצליח לעלות, כאשר אני מדליק אותו הוא נדלק לשניה מדליק את המאוורר נדלקים המנורות ואז הוא נכבה ומדליק עצמו מחדש וחוזר כך עד שאני מנתק את הבטריה ואת החשמל, נסיתי בלי הבטריה ו\או בלי המטען ועדיין קורה אותו דבר מישהוא יודע מה ניתן לעשות תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
תודה !!
-
- 4 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום! אני היתי רוצה עזרה במפרט מחשב הכי טוב שאפשר להוציא בתקציב הנתון(3400 ש"ח) ללא ציוד היקפי (יש לי מסך 19 אינץ) רק המחשב עצמו. ללא צורך ב אובר קלוק ( o.c) יש העדפה למעבד 4 ליבות אם אפשר של amd (המעבדים שלהם זולים ומצוינים מספיק לצרכים שלי) כמו המעבד Phenom II x4 Quad-Core 920 Socket AM2+ 2.8Ghz 45nm וכרטיס מסך שיריץ משחקים על הגדרות גבוהות על משחקים ממש חזקים שיוצאים היום לשוק וגם השקט טיפה חשוב אבל לא כול כך!! (זה לאמחיב את המעבד הזה אבל מחשב שיספיק לי לפחות ל3 השנים הבאותת)
-
- 8 תגובות
- 637 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב עד 5000 ש"ח לשמוש בתוכנות לעיבוד גרפי ללא מסך
-
- 2 תגובות
- 527 צפיות
-
-
תודה מראש..
-
- 11 תגובות
- 939 צפיות
-
-
השימושים שלי הם קצת משחקים, שימוש ב- virtual pc ויישומי אופיס. אשמח להצעות...
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש נייד חדש, הצרכים שלי הם כאלו: 1- תקציב: עד 5 אלף 2- ניידות: בית-משרד, לא מעבר 3- צרכים: אופיס אנטרנט ומוסיקה. 5- מסך" בסיביבות ה 14-15? (פחות מ 17 אבל גדול מ 13) אין לי אפילו כיוון, אשמח לעזרה וטיפים. תודה רבה! * הסתכלתי על Gigabyte W567M Intel® T5800 והוא נראה עם מפרט מכובד במחיר סביר ואחריות ל שנתיים. חשבתי גם על הט'ינקפאדים של לאוונו אבל בשביל להאריך להם אחריות מ 1 ל 3 צריך לשלם עוד 900 ש"ח ואז כבר המפרט שלהם ירוד ביחס למחיר. נוסף על כך ב Gigabyte W567M Intel® T5800 יש מסך "גלוסי" השאלה עם בעבודה במשרד זה יפריע לי? בקיצור, אני מחפש מחשב בסגנון הזה... שמעתי על כך שלמודלים שונים אמינות שונה מנסיון, מה הייתם אומרים על הנייד הזה? ובכלל אילו מודלים היית…
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
אשמח לקבל מפרט של חלקים מרכזיים במחשב אותם אני צריך על מנת ליצור מחשב שכל יעודו הוא למשוך וידאו ממחשב אחר בבית ולשדרו לטלויזיה שיש בחדר השינה. (יש צורך ביציאת HDMI) אין לי צורך ב - HD/מארז/ספק/עכבר/מקלדת לפי הבנתי בתחום כל מה שנאשר הוא לוח אם/מעבד/זיכרון/כרטיס גרפי (חלקים מרכזיים) אין בעיה בכרטיס גרפי מובנה על לוח האם, רק אם הוא נותן מענה הולם. למרות שבדרך כלל ממה שידוע לי לא מומלץ לקחת את כל השילובים האלו. אשמח לקבל מפרט של הפריטים שיענה לדרישות שציינתי בסדר גודל של 1,500 ש"ח שיהיה לכולנו שבוע טוב, חג שמח וכשר
-
- 7 תגובות
- 896 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, קולנוע ביתי, הורדות, אם יופעלו משחקים אז בעיקר ישנים * האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא * האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא * האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ראה מפרט * האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא קריטי * האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא * האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? יציאת DVI/HDMI, אך אין צורך בכרטיס מסך שאינו מובנה בלוח * האם חשוב שקט? עד כמה? יהיה נחמד אם לא יהיה רעש של מכונת כביסה, אבל מעבר לכך לא קריטי * האם מתוכנן OC? לא בעתיד הנראה לעין (-: מפרט שהרכבתי בהתבסס על שיטוט בפורום: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 …
-
- 3 תגובות
- 606 צפיות
-
-
חשבתי על הליסט הבא, עוד לא עשיתי חקר שוק ממש מקיף, אז הנה דוגמא אחת להתרשמות: Gigabyte Aluminium 3D Aurora 570 Black Blue Led Gaming Case 798 ש"ח 1 PC Power ULTRA-QUIET PSU: SILENCER® 500Watt ATX 442 ש"ח 2 Seagate Barracuda 1Tb 3.5 HDD 7200Rpm SATA II 32MB ST31000333AS 1,110 ש"ח 1 ASUS P5Q PRO Intel® P45 Chipset LGA 775 875 ש"ח 1 Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb BOX 1,435 ש"ח 1 Dell 27 LCD 2709W Widescreen Flat Panel OP-RD09-2541 3,890 ש"ח 2 G.Skill 4GB Kit F2-6400CL4D-4GBHK DDR2 PC6400 800Mhz 4-4-4-12 541 ש"ח 1 Sapphire ATI Radeon 4850 512MB GDDR3 PCI-e Hdmi 890 ש"ח סה"כ 9,980 ש"ח המחשב לשימושים בהחלט כלליים; הכל מהכל, ואני לא רו…
-
- 6 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לקבל מפרט מחשב המיועד למשחקים בתקציב של 5000 ש''ח. התקציב הוא מיועד למחשב בלבד...זאת אומרת ללא מסך וללא ציוד הקפי. תודה מראש! עריכה: לא מעוניין ב O.C , עדיף שיהיה שקט. בקשר למעבד אני לא מבין בזה כל כך ולכן אני לא יכול להגיד מה אני מעדיף...אני לא יודע אם עדיף 2 ליבות עם תדר גבוה או 4 ליבות עם תדר יותר נמוך....ומה זה המעבד החדש? עריכה: מסך 22 אינץ'. חשוב לי שיהיה כרטיס מסך חזק ומעבד חזק
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מבקש את דעתכם על מפרט מחשב ב4500 +/- + מבוסס ארבע ליבות לצרכי משחקים וסרטים כבדים ואינטרנט. ושאני יוכל לעבוד במחשב עם כמה פעולות בו זמנית ושהמחשב יעבוד חלק ללא ציוד היקפי נוסף. מעבדי אינטל Core 2 Quad Q6700, 1066MHz, s775, 8MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q PRO Turbo s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1300, 2xPCI-E 2.0, HDAudio, 1394a זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition דיסקים קשיחים Western Digital 640GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך כרטיס גרפי TwinTech nVIDIA GeForce GTX 260 896MB (216) DDR3 PCIe צורבים LG GH22LS40 DVD±RW x22 Black LightScribe Sata Retail מאווררים וגופי קירור Scythe Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler מארזים CoolerMaster CM 690 Black…
-
- 7 תגובות
- 611 צפיות
-
-
מחשב בשביל אבי , גלישה באינטרנט הורדות של סדרות וסרטים וצפיה באיכות של DVD מקסימום על מסך 17" בקיצור אני נורא אשמח מפרט ב1000 כמה שפחות יותר טוב אבל גם 1500 ילך , חשבתי על מפרט בנוי מאיבורי הוא לא צריך יותר מזה , מה אתם חושבים? תודה רבה מראש שכחתי לציין משהו חשוב , אם תתנו לי מפרט אז תתחשבו בעובדה שיש לי 7300GT וE6300 אז לא צריך ספק וכרטיס מסך
-
- 9 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב חדש שישמש לעבודות כלליות, אינטרנט, אופיס, עריכת תמונות (חובבנית) וגם לצפות בסרטים HD על מסך טלויזיה. לא משחקים לא OC. הרעיון לארגן את החבילה הזולה ביותר והאפקטיבית ביותר. המארז רגיל (לא HTPC) שיהיה פשוט ואפקטיבי (שקט ומאוורר ככל שניתן). לא נתתי מגבלת מחיר כי המגבלה אוטומטית הופכת למטרה של המפרט. אני מעוניין להשקיע מינימום אפשרי שעדיין יאפשר עבודה סבירה. צריך גם ציוד הקפי, מקלדת, עכבר, מסך, רמקולים (סטריאו יספיק כהתחלה). תודה.
-
- 3 תגובות
- 556 צפיות
-
-
אחר הצהריים טובים לכולם בעוד שבוע ויום אני טס לארה"ב למשך שבועיים וחשבתי שזאת יכולה להיות הזדמנות לקנות מחשב נייד אני מתכוון להתחיל ללמוד מתישהו ואני אצטרך את המחשב כמחשב ראשי ומידי פעם אולי אני אקפוץ איתו לאוניברסיטה. השימושים שלי הם לא מטורפים. אינטרנט, אופיס, סרטים, אולי קצת משחקים. מה שהכי חשוב מבחינתי הוא שזה הולך להיות מחשב ל5 שנים לפחות ככה שהוא צריך להיות כמה שיותר איכותי ואמין... מה שאני צריך במחשב: מסך 14.1 מעבד חזק (הבנתי שמאטלאב דורשת כוח עיבוד משמעותי) אחריות כמה שיותר רחבה וארוכה (בארץ כמובן) אמינות/עמידות אם אפשר כרטיס היברידי זה יהיה מצויין- אם לא אז גם ה4500 יהיה בסדר גמור עדיפות לחיי סוללה גבוהים משקל- עדיף כמה שפחת אבל אני מתחיל להבין שפשוט אין כזה דבר …
-
- 5 תגובות
- 794 צפיות
-
-
המפרט מורכב עפ"י בקשתו של הבחור. תקציב של 2500 ש"ח, ללא ציוד היקפי, כולל VISTA מקורי. שימושים בעיקר לאינטרנט וסרטים. כמובן שבתקציב הנ"ל אין מקום לשים ספק כח ומארז איכותיים יותר ולא גנריים, אף על פי שהבן אדם גם לא מבין מה ההבדל בינהם אז בכלל אין טעם אפילו לנסות. מה דעתכם? הצעות? הערות? הארות? תודה רבה ושבת שלום...
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-