עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by b0nz,

בוקר טוב לכולם, יש לי מחשב IBM T40 ובזמנו התקנתי עליו לינוקס. לאחר ההתקנה גיליתי שמחקתי את ה Partition הנסתר של IBM. התקשרתי לחברה וביקשתי שיביאו לי את הדיסק Restore שמחזי את המחשב לקדמותו ואת הPartition. שלשום קיבלתי את הדיסקים (מדובר ב 7 דיסקים ועוד אחד למי שמכיר ) כל הסוף שבוע ניסיתי להתקין בחזרה את המחשב לפי ההוראות שקיבלתי אך ללא הצלחה. מישהו פעם ביצע את התהליך ויכול לעזור? תודה רבה ויום טוב.

• 5 תגובות
    • 893 צפיות
  2. תודה

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  3. קניתי מחשב חדש של TOSHIBA. A3001LT

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  4. שלום אני צריך בבקשה המלצה למפרט למחשב חדש התקציב עד 3.5 למזומן השימושים שלי הם למשחקים בעיקר המשחקים העיקריים הם GTA החדש קרייסיס UT3 פיפא09 כרגע אני לא ממש מכיר משחקים כי המחשב שלי לא מסוגל להפעיל אותם אני מתכנן להכיר הרבה אחרים וכבדים כשיהיה המחשב החדש וכמובן שאני מעדיף לשחק בהגדרות גבוהות אני מתכנן להפעיל ברקע תוך כדי שאני משחק: אימיול, USD (התוכנה שמורידה מראפידשר) ושירים. אני מוריד הרבה, אני רואה הרבה סרטים ואני מאוד אוהב מוזיקה אני מחבר למחשב רסיבר (מגבר) עם מערכת רמקולים, כדאי לי גם כרטיס קול? או שאני לא ארגיש הבדל עם המובנה? אני צריך כרטיס טלוויזיה פשוט (רק בשביל לחבר אנטנה ולראות ערוצים 1,2 ) אין צורך ב: עיצוב רמקולים עכבר ומקלדת צורב מערכת הפעלה אני כרג…

• 10 תגובות
    • 746 צפיות
  5. אשמח לקבל מפרט של חלקים מרכזיים במחשב אותם אני צריך על מנת ליצור מחשב שכל יעודו הוא למשוך וידאו ממחשב אחר בבית ולשדרו לטלויזיה שיש בחדר השינה. (יש צורך ביציאת HDMI) אין לי צורך ב - HD/מארז/ספק/עכבר/מקלדת לפי הבנתי בתחום כל מה שנאשר הוא לוח אם/מעבד/זיכרון/כרטיס גרפי (חלקים מרכזיים) אין בעיה בכרטיס גרפי מובנה על לוח האם, רק אם הוא נותן מענה הולם. למרות שבדרך כלל ממה שידוע לי לא מומלץ לקחת את כל השילובים האלו. אשמח לקבל מפרט של הפריטים שיענה לדרישות שציינתי בסדר גודל של 1,500 ש"ח שיהיה לכולנו שבוע טוב, חג שמח וכשר

• 7 תגובות
    • 904 צפיות
  6. Started by eitanr,

SL500 2746-4EG LENOVO

• 1 תגובה
    • 523 צפיות
  7. שלום השימושים העיקריים שלי במחשב זה הורדות סרטים וסדרות ברשת כך שאני משתמש המון בראר ולפעמים כשאני מחלץ כמה סרטים במקביל המחשב לא זז כך שבחינתי זה הדבר הכי חשוב ואם המעבד e8400 יעזור לי לזה... זה ההעדפה הראשונית שלי. מעבד חזק! בעתיד יהיה לי שימוש בתוכנות שצורכות מעבד כמו visual studio כך שחשוב שהמחשב לא יתקע. במקביל מידי פעם אני משחק במשחקים כמו סים סיטי והמשחק בניית רכבות rail way כך שככל שאני מתקדם במשחק ובונה את העיר המחשב נתקע ,כך שאני צריך כרטיס מסך שיריץ חלק תמשחקים האלה. הגרפיקה לא מעניינת אותי מה שחשוב שלא יתקע בכלל. זיכרון רם צפיה בדפי אינטרנט זוללי זיכרון אני לא כ"כ מבין מה הכי חשוב בram אם זה המהירות שלו או הנפח הבנתי ש 2 גיגה מספיק מה שאני לא יודע זה כמה מגה …

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  8. שלום לכולם, רציתי חוות דעת בנוגע למפרט שבלינק הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3333&CatCode=315 השימושים שלי בעיקר לרכישת המחשב הם: אינטרנט, VIRTUAL PC, משחקים לא כבדים במיוחד ויישומי אופיס. ואני מכוון למחיר שלא יעלה על 2500 ש"ח אלא אם כן זה תוספת קטנה במחיר והשינוי הוא משמעותי. בנוסף, במפרט שלעיל ראיתי כרטיס מסך לא משולב 8200. מישהו יכול לתת לי קצת אינפורמציה לגביו, כי לא מצאתי כל כך באינטרנט. תודה מראש לכולם...

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  9. מבקש את דעתכם על מפרט מחשב ב4500 +/- + מבוסס ארבע ליבות לצרכי משחקים וסרטים כבדים ואינטרנט. ושאני יוכל לעבוד במחשב עם כמה פעולות בו זמנית ושהמחשב יעבוד חלק ללא ציוד היקפי נוסף. מעבדי אינטל Core 2 Quad Q6700, 1066MHz, s775, 8MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q PRO Turbo s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1300, 2xPCI-E 2.0, HDAudio, 1394a זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition דיסקים קשיחים Western Digital 640GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך כרטיס גרפי TwinTech nVIDIA GeForce GTX 260 896MB (216) DDR3 PCIe צורבים LG GH22LS40 DVD±RW x22 Black LightScribe Sata Retail מאווררים וגופי קירור Scythe Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler מארזים CoolerMaster CM 690 Black…

• 7 תגובות
    • 619 צפיות
  10. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, קולנוע ביתי, הורדות, אם יופעלו משחקים אז בעיקר ישנים * האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא * האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא * האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ראה מפרט * האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא קריטי * האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא * האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? יציאת DVI/HDMI, אך אין צורך בכרטיס מסך שאינו מובנה בלוח * האם חשוב שקט? עד כמה? יהיה נחמד אם לא יהיה רעש של מכונת כביסה, אבל מעבר לכך לא קריטי * האם מתוכנן OC? לא בעתיד הנראה לעין (-: מפרט שהרכבתי בהתבסס על שיטוט בפורום: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 …

• 3 תגובות
    • 616 צפיות
  11. Started by jimib23,

שלום רב, אני מעוניין לשדרג את המחשב הישן שלי לאחר שזה ביצע קריסה רבתי ולדעתי מיצה עצמו. למרות התקציב הדל, איני זקוק לרכיבים חדשים רבים: 1. מעבד - לדעתי אני מעדיף מרובע ליבה לא משנה לי אם זה אינטל או AMD, אלא אם יש לכם דעה לגבי מרובע או כפול ליבה 2. לוח אם מותאם, כרטיס המסך יהיה On-Bord - כרגע אני חושב לא להשקיע בתחום הזה, לכן אני רוצה לחשוב על לוח אם חזק שכולל כרטיס מסך סביר. 3. זיכרון - לפחות 4 גי'גה. כמובן, אשמח לשמוע קונפיגורציה אידיאלית ככל האפשר בסכום הזה (אם יש קצת חריגה לא משנה). אני לא מחפש OC - זה יהיה בזבוז של משאבים עלי - אני לא מוצא את הזמן להשקיע בזה. כמו כן, אני מתכוון להשתמש באותו מארז שהיה לי עד כה, אלא אם כן תחשבו שלקונפיגורציה שתמליצו כדאי לקנות מארז חדש…

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  12. אני מחפש מחשב נייד חדש. דרישות: גודל המסך 13-14 אינץ. הרבה זיכרון לשימוש במטלב. שימושים: בעיקר אופיס לעבודה ומיילים. שימוש רב במטלב. הרבה מעברים של הלפטופ (בית - משרד וכו'). התקציב הוא עד 10K. (אני יודע שלצרכים האלה אפשר למצוא מחשב ב 3K, אבל אני מעוניין במחשב איכותי) מזמן לא התעדכנתי בחידושים של הלפטופים. אשמח להמלצות

• 8 תגובות
    • 784 צפיות
  13. ברצוני לקנות מחשב עם מסך מקלדת ועכבר, רציתי שתעזרו לי עם החלקים ומקום הקנייה. 1. 4K מזומן. 2. משחקים כמה שיותר כבדים יחסית לתקציב, סרטים, הורדות-אינטרנט. 3. צריך מסך רצוי 22 רחב שיהיה טוב למשחקים ולסרטים - יחסית למחיר כמובן, מקלדת ועכבר נוחים לא צריך אלחוטיים אם אפשר יציאה לטלויזיה. 5. חברה אם יש הבדל משמעותי אז רצוי חברה טובה. 6. העיצוב ממש לא חשוב והקירור אם זה דרוש. 7. לא זקוק למערכת הפעלה. הרכבת מחחשב במעבדה. 8. רצוי מחשב שיהיה אופציה לשידרוגים בעתיד. זכרון-מעבד-כרטיס מסך. 9. שקט לא קריטי. 10. בנוגע לאובר קלאק אני לא כל כך מבין אבל ממה ששמעתי אז רצוי ואם תוכלו להסביר. 11. משחקים כמו GTA החדש על הגדרות מירביות ברזולוציה גבוהה. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  14. Started by shklak,

חשבתי על הליסט הבא, עוד לא עשיתי חקר שוק ממש מקיף, אז הנה דוגמא אחת להתרשמות: Gigabyte Aluminium 3D Aurora 570 Black Blue Led Gaming Case 798 ש"ח 1 PC Power ULTRA-QUIET PSU: SILENCER® 500Watt ATX 442 ש"ח 2 Seagate Barracuda 1Tb 3.5 HDD 7200Rpm SATA II 32MB ST31000333AS 1,110 ש"ח 1 ASUS P5Q PRO Intel® P45 Chipset LGA 775 875 ש"ח 1 Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb BOX 1,435 ש"ח 1 Dell 27 LCD 2709W Widescreen Flat Panel OP-RD09-2541 3,890 ש"ח 2 G.Skill 4GB Kit F2-6400CL4D-4GBHK DDR2 PC6400 800Mhz 4-4-4-12 541 ש"ח 1 Sapphire ATI Radeon 4850 512MB GDDR3 PCI-e Hdmi 890 ש"ח סה"כ 9,980 ש"ח המחשב לשימושים בהחלט כלליים; הכל מהכל, ואני לא רו…

• 6 תגובות
    • 717 צפיות
  15. שלום לכולם מבקש חוות דעת על מחשב TOSHIBA A300-1 MO אני מעוניין לקנות אותו, המחיר נראה לי אטרקטיבי (3000 שקל) הוא מגיע עם אחריות מקיפה לשנתיים. את המפרט ניתן לראות כאן: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NM0A85E2F מחשב נוסף שהתלהבתי ממנו הוא TOSHIBA A300-1LT http://www.ynet-shops.co.il/shop/Template/enterpricesalesproduct.aspx?came=519&AuctionId=7718923 מה עדיף? בכללי, הייתי מעוניין לשמוע עוד חוות דעת על מחשבים ניידים אחרים אשר מתאימים לי. העיסוק העיקרי שלי במחשב הינו אינטרנט, ותוכנות גרפיקה קלות (פוטושופ, פלאש וכו') התקציב הוא 3500+- תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 708 צפיות
  16. Started by ^NAOR^,

אני מעוניין במחשב נייד לצורכי אינטרנט שירים סרטים וכרטיס מסך נחמד למשחקים לא כבדים כמו פיפא09 חשוב שיהיה 320gb דיסק קשיח וזיכרון פנימי ראם 3-4 ושיהיה מעבד נחמד תודה מראש!! ד.א איך מחשבי hp וטושיבה הם טובים?

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  17. שלום, אני צריך מחשב חדש שישמש לעבודות כלליות, אינטרנט, אופיס, עריכת תמונות (חובבנית) וגם לצפות בסרטים HD על מסך טלויזיה. לא משחקים לא OC. הרעיון לארגן את החבילה הזולה ביותר והאפקטיבית ביותר. המארז רגיל (לא HTPC) שיהיה פשוט ואפקטיבי (שקט ומאוורר ככל שניתן). לא נתתי מגבלת מחיר כי המגבלה אוטומטית הופכת למטרה של המפרט. אני מעוניין להשקיע מינימום אפשרי שעדיין יאפשר עבודה סבירה. צריך גם ציוד הקפי, מקלדת, עכבר, מסך, רמקולים (סטריאו יספיק כהתחלה). תודה.

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  18. Started by haimn100,

שלום. אני מתכנן לקנות מחשב שאיתו אני יעשה לרוב פיתוח בויזואל סטודיו וגם אני ארצה תמיכה במשחקים(אסטרטגיה בעיקר ללא צורך בהגדרות ויזואליות מנופחות). התקציב הוא עד 2000 שקל וההעדפה היא לאינטל. למישהו יש רעיונות למפרט מעניין?

• 5 תגובות
    • 679 צפיות
  19. שלום לכולם. אני מתכונן בזמן הקרוב לרכוש מחשב נייד מחו"ל, התקציב כאמור 600-700$. מחשב לשימוש כללי (תלמיד) אני מחפש משהו קל, (נגיד 1.6-1.8 קילו, אבל לא מצאתי משהו כזה בתקציב) וגם אם אפשר מסך לא מבריק (גם לא מצאתי) בינתיים שמתי עין על הM1330 של דל עם: ב700$, לא הצלחתי למצוא לו קופון. (1.8 זה המשקל האידיאלי, כי לא מצאתי קל יותר בתקציב) או את הstudio 13 עם: ופה יש משהו מוזר, כי באתר של דל כתוב 805$, ואז שאני מוסיף לסל קניות כדי לשים קופון של 20% הוא אומר לי 944$, ואז אחרי הקופון זה 715. מדוע? הבעיה של המחשב הזה היא שהוא כבד יותר, ממה שהבנתי 2.2KG, זה נכון? ראיתי גם את הSL400 אבל הוא גם כבד, ופחות טוב מה13. אם יש לכם עוד הצעות אני אשמח, תודה!

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אני יודע שיש מגבלה של מחיר כאן, אבל הרעיון להכניס את המקסימום האפשרי. קודם כל הניידות חשובה, ולכן כל ה-NetBooks באים בחשבון בתנאי שהם מסוגלים להריץ גם ישומי אופיס לדוגמא. חשוב גם העיצוב, כלומר שלא יהיה לבנה. והכי חשוב המחיר כי מדובר במתנה ויש תקציב. אז בלי חריגות בבקשה אלה אם כן 50 שקל יעשו הבדל וזהו בערך אלה אם כן יש משהו חשוב שפיספסתי?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום, הייתי רוצה לקבל מפרט מחשב המיועד למשחקים בתקציב של 5000 ש''ח. התקציב הוא מיועד למחשב בלבד...זאת אומרת ללא מסך וללא ציוד הקפי. תודה מראש! עריכה: לא מעוניין ב O.C , עדיף שיהיה שקט. בקשר למעבד אני לא מבין בזה כל כך ולכן אני לא יכול להגיד מה אני מעדיף...אני לא יודע אם עדיף 2 ליבות עם תדר גבוה או 4 ליבות עם תדר יותר נמוך....ומה זה המעבד החדש? עריכה: מסך 22 אינץ'. חשוב לי שיהיה כרטיס מסך חזק ומעבד חזק

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by the_lighting,

אני מעביר את המחשב שלי לHTPC ואני צריך מחשב שיהווה רק לעבודות, אינטרנט וכד' שיהיה בו צורב DVD (רצוי-לא חובה) תקשורת אלחוטית-חובה! לגבי גודל מסך אני לא מבין בזה ואני לא יודע אם כדאי את המחשבים הקטנים האלו או את הרגילים?!

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  23. Started by SpiritKnight,

יש לנו מחשב נייד של HP שנפל ממנו מקש אחד(Z). איפה אפשר לקנות מקש חליפי, בלי להחליף את כל הסט של המקלדת?

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  24. שלום לכולם. רציתי לבקש עזרה בבניית מחשב חדש לגמרי, אני צריך מפרט חלקים של תקציב בסדר גודל של 5000-5500 שקל. הייתי רוצה שהמחשב יסחוב את המשחק GTA 4 בצורה טובה (שלא יהיו תקיעות ושהגרפיקה תיהיה טובה), אבל שהמחשב לא יהיה בנוי בעיקר למשחקים, זאת אומרת שיעבוד טוב גם תחת לחץ של כמה תוכנות שפועלות בו זמנית ושיעבוד בכללי טוב גם אם אני לא משחק. אני מאמין שאם המחשב יסחוב טוב את GTA 4 הוא יסחוב טוב את כל המשחקים הקיימים כיום. הייתי מעוניין שגם כל החלקים שלו יהיו מסונכרנים בינהם בצורה המקסימאלית. תודה רבה למי שיוכל לעזור לי לבנות מפרט כזה. (:

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. אחר הצהריים טובים לכולם בעוד שבוע ויום אני טס לארה"ב למשך שבועיים וחשבתי שזאת יכולה להיות הזדמנות לקנות מחשב נייד אני מתכוון להתחיל ללמוד מתישהו ואני אצטרך את המחשב כמחשב ראשי ומידי פעם אולי אני אקפוץ איתו לאוניברסיטה. השימושים שלי הם לא מטורפים. אינטרנט, אופיס, סרטים, אולי קצת משחקים. מה שהכי חשוב מבחינתי הוא שזה הולך להיות מחשב ל5 שנים לפחות ככה שהוא צריך להיות כמה שיותר איכותי ואמין... מה שאני צריך במחשב: מסך 14.1 מעבד חזק (הבנתי שמאטלאב דורשת כוח עיבוד משמעותי) אחריות כמה שיותר רחבה וארוכה (בארץ כמובן) אמינות/עמידות אם אפשר כרטיס היברידי זה יהיה מצויין- אם לא אז גם ה4500 יהיה בסדר גמור עדיפות לחיי סוללה גבוהים משקל- עדיף כמה שפחת אבל אני מתחיל להבין שפשוט אין כזה דבר …

• 5 תגובות
    • 805 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.