ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני מעוניינת במחשב נייד לצורך לימודים אבל לצערי הרב אני לא ממש מבינה במחשבים ניידים. כרגע ההתלבטות היא בנוגע לחברה ומשם נמשיך, או שעדיף ישר להתמקד במפרטים ספציפיים? החברות: LENOVO Gigabyte טושיבה MSI תודה!
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, מחפש לפטופ ללימודים שיעבוד בצורה טובה ומהירה לפחות ל3 השנים הקרובות. עדיפות ל 15.6 אינץ', 16 ג'יגה ראם, לפחות 500 SSD,סוללה טובה, (שהשוליים יהיו כמה שיותר דקים) תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, חריגה של 200 ש''ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? …
-
- 15 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי חבר'ה רציתי בבקשה את חוות דעתכם על מחשב שמצאתי בעזרת הכוונה כאן ובעזרת מחקרים על המחשב הנייד הנ"ל שאת מפרטו אני מציג כאן והוא מדגם DELL VOSTRO 1320 ולדעתי עונה לי על מרבית הציפיות פרט לחוסר ביציאת HDMI ... אז אני מקווה שתוכלו לתת לי את דעתכם על המפרט הנ"ל.. http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=8709&catcode=774&AdCat=&parentid= שבוע טוב
-
- 3 תגובות
- 617 צפיות
-
-
היי חבר'ה... בקשר לשני הודעותי האחרונות אני מתחיל לגבש דעה בקשר למחשב הנייד שאני הולך לקנות בקרוב מאוד ללימודים שב"ה בלי נדר ישמשו אותי ב 99 אחוז מן המקרים לתמלילים , סרטים ברמה טובה וגלישה מהירה מאוד באינטרנט לצבירת מידע וכמובן בתקשורות אלחוטיות כנדרש... בנוגע להחלטתי אני רוצה להתבסס על מחשבים בסדר גדול של DELL VOSTRO 1320 שמבחינתי בעלי מפרט מהיר מאוד אם זה מבחינה הזכרון הפנימי הרב אך חסר המהירות (800 מגה הרץ..) והמעבד ה"יחסית חלש" מדגם T6570 ובעל אותה מהירות כמו של הזכרון שבעל 800 מצגה הרץ והייתי שמח למעט יותר... כמו כן ראיתי מחשב מדגם HP PAVILION DV3-2150EJ שיחסית משלים את הפערים של מה שחסר בדגם של DELL אם זה יציאת HDMI קורא טביעת אצבע... ויציאות נוספות כמו של ESATA וד…
-
- 2 תגובות
- 804 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? . בעיקרון אני רוצה להוציא כמה שפחות אבל מבין שזה הסדר גודל שאני אקנה את המחשב אז 8000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? . השימוש העיקרי יהיה לימודים אופיס קבצים דברים כאלה אולי גם קצת תיכנות והמשחק היחיד שאני אשחק במחשב אולי יהיה מינקרפט 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? . לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) . לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? . שיהיה שקט כמה שאפשר 6…
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? לימודים ושימוש משרדי * גודל המסך? 13 אינץ׳ * משקל רצוי? כמה שיותר קל, 1.5 קילו ומטה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD, 256gb * כונן אופטי? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. הדגם היחידי שמצאתי בחיפוש הקצר שביצעתי ונראה לי מתאים מעבר לכונן שדורש שדרוג http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/zap/lt-rd33-7697.htm אשמח לקבל המלצות נוספות. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, השאלון: תקציב - 6000-7000 * מטרות המחשב? לדוגמה: אני מחפש מחשב נייד ללימודים שיריץ בקלות תוכנות כמו AUTOCAD, STRAP ו-OFFICE.... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רוצה מסך 13" אני סוחב אותו איתי הרבה, אז שלא יהיה כבד מידי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יו מינימום FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שיותר קל, יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סטנדרטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחד…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סולידוורקס, ויז'ואל סטודיו, סרטים, משחקים קלילים פה ושם. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לרוב אהיה בתוך חדר אם זה משנה, גודל 14-15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD לפחות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף פחות מ2.5 קילו אך ניתן להתגמש * האם נדרש זמן סוללה ארוך?…
-
- 0 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום חברים אשמח למפרט + הצעה לנייד איכותי שיספיק לי ל3 שנים של לימודים ,אני הולך ללמוד מערכות מידע ניהוליות ויש בזה פן של מדעי מחשב ותיכנות פרט לשימוש של לימודים המחשב גם ישמש שימוש יומיומי כמו סרטים , משחקים, אינטרנט...
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד לצורכי לימודים - בעיקר אינטרנט ואופיס, אך אין לי בעיה להשקיע יותר במחשב חזק שיוכל להתמודד עם צפייה בסרט או סדרה מזדמנים, ועבודה בסיסית עם תוכנות כגון פוטושופ למשל. בנוסף, לכאורה שימושים שמוגדרים כ- "אינטרנט ואופיס" נראים קלים ולא מאמצים, אך מניסיון גם גלילה בפיד של פייסבוק או פליקר יכול להיות מאמץ עבור מחשבים. מטרות המחשב: לימודים ועבודות משרדיות - אינטרנט, אופיס. גודל המסך: עדיפות לכמה שיותר גדול, במסגרת התקציב והייעוד של המחשב. כדאי מאט. רזולוצייה: הסטנדרטית בהתאם לגודל שעליו תמליצו. דרישות מיוחדות מאמצעי הקלט: אין. משקל רצוי: אין משהו ספציפי. זמן סוללה ארוך: לא בהכרח דרוש, בעתיד הקרוב המחשב יהיה בסביבה ביתית רוב הזמן - אך תמיד טוב שהסוללה…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מטרות המחשב - המחשב יהיה גם ללימודים לתואר ראשון בהנדסת מחשבים, למשחקים בינוניים וצפייה בסרטים גודל מסך - 14-15 אינץ משקל - פחות קריטי לי אבל רצוי לא כבד במיוחד זמן סוללה - חשוב שיהיה לו זמן סוללה של לפחות 6 שעות (לא כשהוא מפעיל משחקים אבל כן כשהוא מפעיל אינטרנט ותוכנות כמו אופיס, matlab , codelock , וכו') גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - 128 SSD זה המינימום, אם יכנס בתקציב גם כונן HDD אז אחלה אם לא אני אשתמש גם בכונן נייד. כונן אופטי- לא חייב מערכת הפעלה - לא צריך אפשר לחרוג מהתקציב עד ה 200-300 שקל תודה מראש לעוזרים!
-
- 12 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
מטרות המחשב? תכנות (על כל רבדיו), סרטי HD. (אולי משחקים פשוטים כמו פיפא) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14+- . מאט אני מניח הכי מומלץ? לא ממש מבין בזה.. * רזולוציית המסך? FHD! * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה ומוארת - בונוס * משקל רצוי? פה חשוב שיהיה כמה שיותר קל, אתנייד איתו כל יום באוניברסיטה אני מניח. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר זמן, להיות ג'אנקי של נקודות חשמל זה לא אידיאלי לסטודנט. 8 שעות +- יהיה נחמד אני מניח (גם פה, אשמח לדעתכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? כרגע אני לא משתמש, אבל אם לדעתכם צריך אז בכיף. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אף פעם לא השתמשתי בSSD, ככה שאני סומך על דעתכם המנוסה. * כונן אופטי? …
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תקציב גמיש, עדיף לחסוך. * מטרות המחשב? תוכנות כגון אופיס, הפעלת סדרות וסרטים בלי בעיה, הרצת פיפא (עדיף, לא חובה) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13' * רזולוציית המסך? רצוי fullhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? נמוך ככל שניתן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שכן משום שאקח אותו ללימודים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין גודל מינמלי, עדיף SSD b. * כונן אופטי? לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש ל…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי את השרשורים הקודמים בנושא ורוב ההמלצות מתמקדות ב- VOSTRO V131 של דל, שגם תואם את התקציב בגרסת ה- i3 - אבל אני רואה שחלק מדווחים שהדגם לא זמין כרגע בארץ. (אגב, מה ההבדל לעומת VOSTRO 3350/3450, שמאוד דומים במפרט ובמחיר?) האם אתם ממליצים לחכות לחידוש המלאי? בכל אופן, אודה להמלצתכם בנוגע לדגמים נוספים ששווים המלצה * מטרות המחשב? לימודים/שימוש משרדי. * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? המינימום ההכרחי, בערך 160GB (יש ברשותי כונן קשיח חיצוני) * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן…
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אבל מוכן להוסיף עוד קצת אם ממש ישתלם. מקסימום 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - לימודים ועבודה משרדית - שימוש סביר בקרום, תוכנות אופיס, צפייה בסרטונים, - עריכת תמונות וסרטונים פה ושם - תכנות - תכנות בסביבת אנדרואיד (יחסית כבד) - גיימינג קל - לא משחקים כבדים או משהו. csgo מקסימום וגם זה בקושי יקרה. המטרה שלו היא בעיקר ללוות אותי ב5 שנים הבאות בלימודים. יש לי נייח בבית שמיועד לגיימינג ודברים כבדים יותר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. מעדיף שיהיו רמקולים מובנים 4. הא…
-
- 0 תגובות
- 986 צפיות
-
-
1. מה התקציב? - עד 7000 ש"ח 2. מטרות המחשב? לימודים, משחקים דיי כבדים מידי פעם, צפיה בסרטים, עריכה גרפית בתלת מימד (דורש כרטיס מסך חזק). 3. גודל המסך? 15.4 4. משקל רצוי? לא קריטי. עד 3 קילו. 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. אבל לא יזיק שעתיים וחצי +. 6. יציאות מיוחדות? HD, esata לא קריטי 7. בלוטות? עדיף. לא קריטי. 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג'יגה. עדיף יותר. 9. צורב כןDVD? 6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. חשוב אחריות לשנתיים לפחות. עדיף 3. 7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? לא דרישות חומרה: מעבד penryn של אינטל (45 ננומטר). כרטיס מסך חזק: ati mobility radeon 36xx ומעלה או nvidia 9600m gs ומעלה. בהתאם לבנצ'מארק הזה: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Card…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם~! אני חדש כאן בפורום אבל קורא כאן המון ולומד רבות מהמומחים חברה שלי מתחילה ללמוד באוקטובר הקרוב במכללה ליד הבית שלה ואני רוצה לקנות לה ליומולדת הקרוב מחשב נייד שישמש אותה למטרות הלימודים בעיקר, אחרי בדיקות והשוואות מצאתי כמה דגמים שעונים על הדרישות שלה ובמחירים סבירים לתקציב שנע בין 2000 עד 2700 עם אפשרות חריגה ל3K..אז ככה: מטרות המחשב? אופיס ,אינטרנט ואולי קצת סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 או 14 ..אפשר גם אם הוא קליל, ויתרון גדול למסך מט. * רזולוציית המסך?סטנדרטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב, היא סוחבת אותו ברגל למכללה הלוך חזור..מעדיף בין 1.5 ל2 אפשר לחרוג גם ל2.2 גג * האם נדרש זמן סוללה…
-
- 20 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 שח פלוס מינו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים,סרטים(נטפליקס יוטיוב כדומה),משחקים( כבונוס אבל לא חוב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). drive word java asmbler matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. heartstone cuphead ועוד ברמה גרפית נמוכה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות עם רצון…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אשמח אם תעזרו לי בבחירת מחשב נייד לצורך לימודים והורדת המשחק Leauge of legends מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2700 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המשחק שציינתי ו-לימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? סביר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין …
-
- 0 תגובות
- 495 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של 4000 ש"ח ומעלה. אני מעוניין להשתמש בו לעבודה ולימודים וגם למשחקים שונים כגון: NEED FOR SPEED HOT PERSUIT, ASSASSIANS CREED,BATTLEFIELD,CALL OF DUTY ועוד. העדפה שלי שיהיה מחשב נייד באזור של 4000-5000 ש"ח ושיוכל להפעיל ולשחק במשחקים הנ"ל. תודה.
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000 כן 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים אופיס וכו ואולי תוכנות גרפיקה קלות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?בסדר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?ווינדוס 10 או 10 פרו 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לצי…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 3000-4000 ש"ח, אפשר לחרוג עבור משהו משתלם במיוחד, עד בערך 4500 אבל מעדיף משהו חזק מספיק ב3000-3500 אם אצליח למצוא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי תכנות ואימון מודלים של machine learning אני רוצה להריץ עליו CUDA לאימון רשתות, אז צריך להיות כרטיס מסך תומך של NVIDIA, מעבד שיכול לתמוך אבל לא חייב להיות סופר חזק וכמות מכובדת של ראם. ובנוסף, בהתחשב בצורך הקיים כבר לכרטיס מסך טוב, אשמח גם אם המחשב יוכל להריץ משחקים חדשים גם אם לא באיכות המירבית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר הנדסת תוכנה ופיתוח ווב לצרכים אישיים, משחקי רשת וקצת גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS, webstorm, eclipse, android studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Maple story, wow, gta, cs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא חשוב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 1 תגובה
- 879 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד שימש לצפייה בסרטים, עבודה עם אופיס וגלישה באינטרנט. ייתכן שבעתיד אצטרך לסחוב איתי לנסיעות אבל בינתיים זה לשימוש ברחבי הבית. אני חושב על מסך 15.6 שזה נדמה לי הכי גדול שנכנס לי בתיק כרגע. עדיך גם שיהיה כמה שיותר קל. אני מעדיף מוצר אמין על פני ביצועים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שקל. עדיף פחות אם אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס, גלישה, תכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי טוב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD …
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-