ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
היי חברים! לקראת לימודי אנימציה ואומנויות המסך בבצלאל (ומאוחר יותר גם בלונדון), אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישרת אותי נאמנה בכל מה שקשור לעריכה גרפית, עריכת וידאו באיכות גבוהה במיוחד, מידול תלת מימדי, רינדורים מאסיביים ועיבוד של אנימציה. המחשב צריך להיות עוצמתי מאוד, מהיר במיוחד וחזק גראפית (משום שמדובר בעיבודים גרפיים מפורטים לצד רינדורים כבדים, אני מניח שהתוצאה צריכה להיות קרובה למחשב גיימרים עוצמתי). העבודה העיקרית שלי תתבצע עם התוכנות: adobe photoshop, adobe illustrator, adobe premiere, sony vegas, flash mx, 3d max, maya, ו- zbrush בגרסאותיהן האחרונות. האנשים שהתייעצתי איתם בנושא עד עכשיו התחלקו לשתי אסכולות: מק ופי.סי. רציתי לדעת מה דעתכם בעניין, ואם אכן הבחירה הנכו…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אנימציה תלת מימדית * גודל המסך? עדיפות גדולה ל-17 אינצ', אבל אפשר גם 15.6 * משקל רצוי? המשקל פחות משנה - המחשב מחובר לעמדת עבודה והוא לא מאוד נייד. אם יש מחשב טוב שהוא במקרה גם קל, אז כמובן שזה עדיף. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אני לא עובד עם הסוללה כמעט בכלל, כמו שאמרתי - עמדת עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) - HDMI יהיה נחמד. * בלוטות? אם אפשר, לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) אני צריך מינימום 120 ג'יגה בשביל התקנות, ומעדיף שזה יהיה של SSD. אין לי צורך בגודל אקסטרה, למרות שזה כן יהיה נחמד. * כונן CD/DVD? צורב? צו…
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 10,000 שקל. שאני יוכל לבנות בו מודלים תלת מימדים ולבצע להם אנליזות. הכוונה שלי לקחת 100 ויותר תמונות שנלקחו במיקרוסקופ בגודל של 10 מגה כל אחת ולהרכיב מודל תלת מימדי. התוכנות שאני עושה בהן שימוש הן: א. Photoshop ב. imagej fiji אשמח לקבל המלצה למחשב נייד חזק שיתאים לעבודה זו יתאים גם לגיימינג תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום רב, בעבודה שלי החליטו לפנק אותי ולרכוש עבורי מחשב נייד לצורכי עבודה. אני אמורה להגיש להם שלוש הצעות שמתוכן הם יבחרו איזה מחשב לרכוש עבורי. אינני מבינה דבר במחשבים ולכן זקוקה לעזרתכם. המחשב ישמש לצרכים משרדיים בלבד (גלישה ואופיס), אך מכיוון שאני נמצאת הרבה בנסיעות עליו להיות גם קל עם סוללה חזקה וכמובן אמין מאד. גודל מסך בסביבות ה- 12 אינץ'. אין לי צרכים נוספים כמו מסך מגע או יציאות מיוחדות. אשמח לכל הצעה וטיפ. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
לקחתי על עצמי פרויקט לבחור לחבר מחשב נייד כמתנת שחרור. התקציב גבוה (ואף יכול לחצות את ה10K אבל מעדיפים להישאר בגבול הטעם הטוב). המטרה העיקרית של המחשב היא עבודה אינטנסיבית שוטפת, החל בגלישה באינטרנט ועד ניגון וידאו HD ועריכת סרטים. כמו-כן, המחשב עתיד להיות בשימוש כמה שנים טובות, ועדיף לחשוב קדימה. מראש ויתרתי על מחשבים מבוססי T9500 של אינטל בגלל המחיר, שכן ההבדלים בביצועים בינו לבין הT9300 הוא קטן אולם במחיר מדובר בשמים וארץ. מבחינת זיכרון, 3 ג'יגה זה הסטנדרט, עם עדיפות ל-4. הארדיסק, עדיף כמה שיותר גדול, 320GB יהיה סבבה. כרטיס מסך, מינימום 128 מגה, לא מחייב בביצועים מטורפים. מסך, אני יודע שהוא מעדיף "17 אבל הם מאוד לא חסכוניים בחשמל ויקרים. אם ישנן הצעות טובות אני אשמח לק…
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 14-15.6 * רזולוציית המסך? לא יודע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישה מיוחד * משקל רצוי? אין דרישה מיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) אין דרישה מיוחדת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין דרישה מיוחדת * Bluetooth? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - נראה לי ש-SSD כי ידוע לי שהוא מהיר יותר כ-250G * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? …
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לילדים "גדולים" כמו מיינקרפט, עבודה משרדית הכוללת עבודה בריבוי חלונות ובקבצים גדולים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך לפחות 15 אינץ' בשני המחשבים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 0 תגובות
- 876 צפיות
-
-
מדובר במחשב נייד 1. תקציב: 3000 א) אפשר לנצל את כולו. ב) אפשר לחרוג עד 300 ש"ח מהתקציב. 2. שימושי המחשב בגדול הם: שימושים ביתיים כמו עריכת קבצי וורד, שימוש באינטרנט, משחקי דפדפן, סרטונים כו'. 5. מידת השקט - 8. 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה. כמה עולה לקנות דיסק של מערכת הפעלה ווינדוס 10 וכמה זה משתלם למשתמש הרגיל? 8. איזור חדרה/נתניה/עמק חפר. 9. מעוניינים לקנות בימים הקרובים. 10. יש בבית smart tv ורוצים לחבר את המחשב למסך. 11. חשוב שהמחשב יחזיק לאורך זמן. 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מסך איכותי, חלקים שמחזיקים זמן, מחשב קל כו'. במה שהסתכלתי ובחנתי הייתי רוצה מפרט כזה: מעבד: i5 8250u 1600m…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד שיהיה ברובו בבית וישמש ללימודים, מדי פעם אקח אותו איתי ללימודים. חשבתי לקחת גודל 15 כדי שיהיה לי נוח עם המקלדת והמסך מאחר ורוב הזמן המחשב יהיה בבית. אתם חושבים שעדיף 14? אני יודע ש14 יותר נייד אבל ניראלי שיהיה פחות נוח לשימושים שלי. בכל אופן, אני רוצה מחשב שיהיה נוח לכתיבה, חובה ssd 256 ג'יגה יספיקו, ו8 ג'יגה זיכרון לפחות. אם מישו רכש מחשב או יודע על אופציה שהיא די בטוחה מבחינת הצרכים זה מצויין. אם אפשר אז שלמחשב יהיה זמן סוללה סביר. התקציב הוא עד 5 אלף, אם אפשר להביא בפחות אז מה טוב. חשוב שהמחשב יהיה נוח ועם מקלדת נוחה. תוכנות כבדות ומשחקים לא יהיו על המחשב. המקסימום הוא שאחבר אותו לטלוויזית 4k על מנת לראות סרטים. בקיצור…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, בקשה קצת אחרת - בת שלי עולה לכיתה י (לא במגמת מחשבים) ויש אצלנו בבית ספר פיילוט ללימודים על מחשבים ניידים. שורה תחתונה צריך לקנות לה מחשב נייד והבית ספר לא נתן שום מפרט ודרישות מיוחדות (גם אחרי שדיברתי איתם אמרו שאין משהו ספציפי). מניח שסוללה טובה נדרשת ומסך 14 אבל אולי יש דברים נוספים שאני לא חושב עליהם. יש למישהו רעיון למחשב יחסית זול שיספק את הסחורה? תודה מצאתי את זה- זה מספיק טוב? https://ksp.co.il/web/item/265603
-
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
השימושים: לימודים לבית ספר שיהיה אפשר לסובב את המסך ואז הוא יהיה כמו טאבלט משהו כמו אולטרקבוק עדיפות למסך מגע האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: כמה שיותר טובה מבחינת עלות-ביצועים מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ מתי מתוכננת הרכישה: בזמן הקרוב תקציב: 3000-4000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: אם זה ממש שווה את זה יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: שנה בערך אולי יותר חברת המחשב הנייד המועדפת: לא משנה העיקר שיהיה אמין מערכת הפעלה מועדפת: לא משנה גודל כונן קשיח מועדף: לא משנה משקל הנייד המועדף: שלא יהיה יותר מדי כבד גודל הצג: לא קטן מדי עדיף יותר מ13 אינץ זמן סוללה רצוי: ממוצע+ צבע המחשב הרצוי: לא אכפת אפשרויות נוספות במחשב: מה מטר…
-
- 3 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שלום לכולם,ברצוני לרכוש מחשב נייד לאמא שלי אשר כולל את הדרישות הבאות צורב DVD מצלמה ומקרופון גודל המסך שלא יהיה פחות מ 13" עקב כבדות ראייה נגישות לאינטרנט SKYPE וכדומה מערכת הפעלה לא הכרחי בקשר לכרטיס האלחוטי,רציתי לדעת אם אני אבקש שיתמוך גם בתקן N ו G,האם זה יקפיץ את המחיר? בנוסף היא מעוניינת ללמוד עריכה בפוטושופ ובניית אתרים(אם זה קשור בכלל) אז זהו בכללי אשמח לשמוע הצעות , תודה מראש =]
-
- 4 תגובות
- 767 צפיות
-
-
היי האם אחד המחשבים האלה מומלץ לקנייה לשימוש בייתי (לא גיימר לא פיתוח)? באתר אחר ראיתי שהמפרט הזה מומלץ הצרכים מחשב 15 אינטש, אמין, מהיר, עדיפות ללנובו תודה נירה
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, משחקים ואפשרות solidworks 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר בטוח, אולי צורב חיצוני אם לא קיים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 מ1-10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למסך 15 ורצוי משקל נמוך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כ…
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
אני צריך אותו בשביל אינטרנט שיהיה לי בבסיס,(אם זה אפשרי בכלל כי אין אינטרנט בבסיס). סרטים, קצט משחקים. שהמסך לא יהיה גדול מדי כי אני צריך אותו לשמירות. תקציב לא ידוע כי באמת אין לי מושג במחשבים ניידים. תודה מראש לעוזרים! אם שכחתי לרשום משו מצטער..
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום. אני קורא אנונימי כבר די הרבה זמן, אבל משתדל למצוא את המידע בעצמי ולא לשאול. הבן הגיע בשעה טובה לגיל שבו הוא חושב שיש לו זכות למחשב משלו.... מסגרת התקציב היא 3000 ש"ח, די קשיח. השימוש הכבד יותר יהיה משחקים דוגמת מיינקראפט או Civilazations . *לא* יהיה לו פורטנייט gta או דברים כאלו.... על מה עדיף לשים דגש, זיכרון או מעבד? במחיר כזה, מצאתי דור 12 עם 8 ג'יגה או דור 11 עם 16 ג'יגה. מה עדיף לדעתכם? וגם, אם יש הממלצות ספציפיות- אשמח לקבל. תודה!!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, לאחותי הקטנה יהיה יום הולדת בקרוב ואני מעוניין לקנות לה לפטופ. בגדול, היא לא צריכה ביצועים מטורפים כי היא רק גולשת באינטרנט ומכינה עבודות (word/powerpoint) לבית הספר. מה שחשוב זה הדברים הבאים: 1) גודל: 15 אינץ' 2) אם אפשר, עיצוב יפה. זה מאד חשוב לה. עדיפות לצבע ורוד או אדום (או כל דבר אחר שילדה בגילה תאהב). אם התקציב גבוה/נמוך מדי, יש גמישות. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מחשב נייד ואמין. לבת 13 עד 1600 שח. אינטרנט + וורד/מצגות. שיחזיק לפחות 4 שנים. העירייה מציעה לתושבים את המפרט בתמונה המצורפת ב 1590 שח. שווה? מספיק חזק? ואם כן אז HP או הלנובו? תודה על כל המלצה 🙏🏼
-
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, מעוניין ברכישת נייד חדש כמובן, זו הצעה שמעניינת אותי http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21721 וזה השאלון ממולא.. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סרטים, משחקים ועיבוד תמונה בסביבת ENVI, ERDAS imagine, עבודה ב- ArcGIS. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל סטנדרטי, לא מאד חשוב מבריק או מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיפות לרזולוציית מסך גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי ה…
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
טוב, אז לאחר המון חיפושים וסינונים של מחשב, הגעתי להתלבטות בין 2 מחשבים: Dell vs HP מפרטים: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cx3WoLFFkwCiWALe1C3uuVB1IzOKejruc0dOKl78la0/edit#gid=0 ההבדל הגדול בניהם, המסך של Dell יותר טוב (300Hz VS 144Hz) אבל הHP מגיע עם יותר זיכרון (32RAM VS 16RAM) יכול להיות שיש עוד הבדלים, אם תוכלו להעיף מבט על המפרט אני אשמח! אודה לעצתכם!
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
היי לפני כמה ימים מצאתי מחשב נייד במחיר יחסית זול (לדעתי) מישהו יכל לעזור לי?, להגיד לי עם הוא יריץ משחקים כמו: ARMA 2, Call Of Duty Ghost, Battlefield 4 על איכות טובה?
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין תקציב מסויים אני מחפש מחשב שיתאים לצרכיי יעלה כמה שיעלה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (בעיקר Dota 2, וCS GO לא כזה צריך מחשב שמריץ יותר מזה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן אופטי הוא לא קריטי לי 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא…
-
- 12 תגובות
- 4.2k צפיות
- 1 follower
-
-
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אהיה באילת בסוף השבוע הקרוב ואני רוצה לקנות מחשב נייד בהזדמנות הזו. תחילה נסגרתי על Lenovo y540 עם מפרט שאפרט עוד מעט אך הוא כבר לא במלאים. כעת התלבטתי בין מספר אפשרויות: Lenovo 5p CPU 10875h, GPU rtx2060, 16g ram https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=34002 hp Omen: 9750h, rtx 2060, 16gb ram https://www.yahavpc.co.il/product/4747/מחשב-נייד-חברת-hp-דגם-omen-gaming-15-כולל-i7-9750h-15.6"-full-hd-16gb-512gb-ssd-%2B-1tb-hdd-rtx-2060-graphics-windows-10-home Acer Nitro 5 AN515-55: 9750h, rtx 2060, 32gb ram http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=11068 מבחינה אסתטית אני מעדיף את הלנובו. גם מהלנובו שיש לי היום אני סהכ די מר…
-
- 0 תגובות
- 536 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות מחשב נייד לגיימינג ודיי מתלבט בין 3 דגמים שונים https://docs.google.com/spreadsheets/d/15pIyKs1LqBHNslCH2dvMJ-eYODcpTFn2RR4qXcI-5MI/edit#gid=2064781029 אשמח לעצתכם, איזה דגם (ASUS/DELL/LENOVO) ולמה? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-