ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
יש לי כרגע מסך SONY SDM-HS95 שהוא כאמור 19''. תודה.
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניצול מקסימאלי של התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש לי טליוויזית 22' lcd hd ready שתשמש כמסך מחשב * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?- משחקים כבדים (לדוגמא fallout החדש) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?- לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מ…
-
- 2 תגובות
- 681 צפיות
-
-
חשוב שיהיה מחשב חזק ומהיר, שיחזיק לפחות 6-7 שנים קדימה, ויידע להריץ גם משחקים כגון elite dangerous, fallout 4' gta' וגם מידי פעם תוכנות עריכה בסיסיות כמו photoshop ו sony vegas pro. להלן המפרט מאתר אייבורי: מארז INWIN דגם EC021 הכולל יציאות USB קדמיות ספק כח מותג בטכנולוגיית Active PFC ספק כח FSP 350W דגם FSP350-60HCN הכולל שנתיים אחריות Intel® Core i7-6700 3.4GHz Skylake Quad Core | 8MB Cache 3 שנות אחריות למעבד כולל מאוורר Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 לוח Asus דגם H110M-A DDR4 הכולל HDMI זכרון Kingston 16GB DDR4 2133MHz צורב LG SATA DVDמהירות צריבה מקסימלית X24 דיסק…
-
- 0 תגובות
- 778 צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤1288 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Asus P5N-D כמות: 1 - מחיר: ¤796 מארז: Raidmax Sagitta II Black 2x120MM ALL LED 23CM Side Fan NO PSU כמות: 1 - מחיר: ¤320 קירור למארז: THERMALTAKE 130mm SILENT WHEEL כמות: 1 - מחיר: ¤27 ספק כוח: Thermaltake Though Power 850W 60A/12V 4XRails SLI כמות: 1 - מחיר: ¤858 זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 כמות: 1 - מחיר: ¤524 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 400Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤343 כרטיס מסך: Gigabyte GTX280 1GB DDR3 Retail כמות: 2 - מחיר: ¤2899 קירור לכ.מסך: Arctic Cooli…
-
- 4 תגובות
- 532 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך שרת שעליו אוכל להריץ כמה תחנות וירטואליות במקביל או יישומים כבדים כמו בסיסי נתונים גדולים. אני מחפש משהו עם מעבד טוב, המון זיכרון (כי צריך להקצות למכונות הוירטואליות) ודיסק קשיח גדול. כל השאר לא חשוב לי. מה שכן חשוב זה יכולת להחליף קונפיגורציות. אני רוצה פעם אחד שתעבוד בו סביבה של לינוקס ופעם אחת סביבה של מיקרוסופט. איך אתם מציעים לנהל ולעבוד בצורה נוחה? להחזיק כמה דיסקים קשיחים ולחבר בכל פעם מה שאני צריך? או שיש דרך קצת יותר נורמלית? הכי חשוב לי - יחס עלות תועלת הגבוה ביותר. לא מחפש את המילה האחרונה בשום דבר. מחפש את התמורה הטובה ביותר לכסף שלי במונחי MB וMHZ. תודה לכולם.
-
- 5 תגובות
- 892 צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 990 צפיות
- 1 follower
-
-
אח שלי קנה מחשב חדש לפי מפרט שהוא בין השאר גיבש בעזרת האנשים פה בפורום. דבר ראשון רציתי להודות לכולם פה. דבר שני, קצת בשביל להחזיר לקהילה הזאת על העזרה, הנה פידבק קצר שלי אחרי התרשמות קצרה מהמחשב (מקווה שזה יעזור לאנשים אחרים בקנייה משלהם). המפרט: Intel Core 2 Duo E6600 DFI Infinity 975X/G G.Skill 2x1024 DDR2 800Ghz CL4 XFX 7900GT Gigabyte Triton silver Enermax Liberty 400W Creative SBS 390 Viewsonic VX922 Logitech Internet pro keyboard המחשב לא עבר איזשהו מאמץ כבד עד עכשיו, לא אוברקלוק, אבל התרשמות בסיסית מהרכיבים בתור משתמש שמשחק משחקי high-end. מעבד - עד עכשיו מתפקד מעולה. לא קרה פעם אחת שנוצר איזשהו רושם של תקיעונת שנובעת מעומס על המעבד. לוח אם+זכרונות - ביוס מגוון יח…
-
- 0 תגובות
- 762 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אי אפשר! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD החדש, HITMAN החדש, FAR CRY 3, NFS , ועוד מחשקים שיבואו בעתיד כמו SPLINTER CELL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בינתיים אני משתמש ב1280X1024 ויש לי מסך של ACER 17 אינג' אבל אני צריך חדש גם ככה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
הראשון - AMD AMD Athlon 64 3700 (939-pin) Box San Diego 2,207 ש"ח Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 236 ש"ח DFI LAN PARTY NF4 SLI-DR 1,395 ש"ח OCZ 1GB EL DDR PC4000 500MHz Gold VX Dual Channel 1,857 ש"ח Westren Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM 550 ש"ח GigaByte nVidia GeForce 7800 GTX 256MB GV-NX78X256V-B 3,790 ש"ח NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk 393 ש"ח Sony Floppy Drive 1.44 Black 66 ש"ח OCZ PowerStream Power Supply 520W 868 ש"ח SunBeam Transformer Black case 633 ש"ח ZALMAN ZM-MFC1 152 ש"ח הרכבת מחשב במעבדה 189 ש"ח סה"כ 12,338 ש"ח השני - Intel Intel Pentium D 830 Dual Core 3.0Ghz LGA 775 …
-
- 36 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר לישומי אינטרנט ועבודה באופיס חשוב שתיהיה את האופצייה להריץ סרטים ולשחק ברמה סבירה(רצוי מאוד שיהיה כרטיס מסך בסיסי וטוב ולא onboard מחורבן) המחשב יעבוד ברשת אלחוטית=חייב כרטיס wireless איכותי כולל מודם adsl מסך LCD בגודל 17" איכותי מאוד (מוכן להשקיע עד 1700שח מסך התקציב) רמקולים כנראה אני ארכוש ATP3 אלא אם כן יש אלטרנטיבות טובות יותר וגם צורב DVD פשוט וטוב אשמח לקבל כמה שיותר הצעות מקצועיות ככה שאני לא יטעה ברכישה תודה רבה מראש ,אלי
-
- 5 תגובות
- 590 צפיות
-
-
היי כולם, מה קורה? אז ככה... בעוד כחודש אני מתכנן לקנות מחשב נייד אם תקציב של עד 5000 שקל (למרות שאבא שלי אמר לא יותר מ-4 אלף... אבל אני אצליח להוציא ממנו עוד 1000..) הנה הדרישות שלי... אני צריך מחשב נייד לשימוש ביתי בלבד... אני לא מתכוון לנסוע במטוס ולשחק במחשב... בקיצור שימוש ביתי... אז לא אכפת לי המשקל שלו והעובי... חשוב לי שהמסך יהיה גדול, ושיהיה סאונד טוב כי אני לא יכול להיות במחשב בלי מוסיקה (רוק-אנד-רול! YAA!~! ), נראה לי שה-15.4 זה מספיק גדול.... חובה שהביצועים יהיו טובים ומהירים, אני לא מתכוון לשחק במשחקים כבדים מידי כמו CALL OF DUTY 4 אבל משחקים במתקרבים לזה... אני לא מתכוון לראות סרטים... ואני יישתמש במקלדת המובנית ואני ייחבר אליו עכבר. הנה המחשב שחשבתי עליו כא…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הרבה זמן אני רוצה לקנות מחשב חדש וחברה שקנתה אחד במבצע שיש כרגע בטרקלין חשמל אמרה שכדאי מאוד לקנות במחירים שיש שם אבל אני רוצה לדעת מה אתם ממליצים לי לקנות? איזה חברה נחשבת טובה יותר? (אני לא רוצה מחשב שהוא רק יפה אלא אחד שאפשר לעבוד איתו). אגב, רוב השימוש שלי במחשב הוא גלישה באינטרנט.
-
- 2 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום רב, אני יודע שהחומרה יקרה מאוד, אולם אני די צריך אותה בשביל המכונות הווירטואליות ו-Ms flight x שהוא CPU intensive. מקווה לקבל הערות והארות בונות. בקשר לקירור - אני מתעתד לרכוש את ה-H100I כשייצא. תודה מראש. המפרט :
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לוח אם- gigabyte 8i945p מעבד-intel p4 3.0 64bit 2mb 775pin ht זיכרון-512MB DDRII533 X 2=1 GB כרטיס מסך-geforce fx 6600 256mb DDR X 16 Pci EX דיסק קשיח-WESTERN DIGITAL 160 GB SATA 2 8mb צורב-DVD LG X16 +- DUAL כונן 1.44 כונן DVD LG צורב LG CDRW 52X32X52 מה המחיר של מחשב כזה שנה אצלי מצב מצויין נקי משומן ושקט!
-
- 6 תגובות
- 541 צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורום. אני מתכנן לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב ויש לי תקציב של בסביבות ה6000 שקלים (אני יכול לגלוש קצת מעל) המחשב יהיה בעיקר למשחקים, והמחיר לא כולל ציוד היקפי. גודל המסך יהיה 22' או 24', אני לא בטוח מה עדיף אז תגידו לי לפי המפרט... אין לי ידע גדול בכל הoverclocking והדברים האלו אז אני לא ממש צריך רכיבים מיוחדים בשביל זה. תודה רבה לכל מי שעוזר!
-
- 6 תגובות
- 770 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אחרי 9 שנים עם המחשב הנוכחי ( P4 , 512RAM, 5200FX) הגיע הזמן להשתדרג.... אני רוצה מפרט בעיקר למשחקים, אבל שיכול גם להריץ תוכנות לעריכת תמונות( photoshop, lightroom וכו') בקלות ושלא יתקע לי(לא מאמין שזה יקרה עם מחשב בסכום הזה אבל בכל זאת...) חשוב לציין שהמחשב הזה יצטרך להחזיק כמה שנים טובות בלי שידרוג ושינוי בכלל. אין צורך בדיסק קשיח מעל 500GB, כנראה שאני לא אבצע OC , השקט כן חשוב כי המחשב נמצא בחדר אבל אם זה יבוא על חשבון משהו אחר יותר חשוב השקט בעדיפות שניה, אין צורך בציוד היקפי(אם זה משנה יש לי מסך רחב 20" של סמסונג),יש לי מערכת 5.1 אבל לפני מה שאני יודע לרוב לוחות האם היום יש תמיכה build in ככה זה כנראה גם לא כל כך משנה. שוב המחשב בעיקר למטרות משחקים ותכונות…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי יש לי כרגע asus eee pc 1005ha המחשב מצויין, אני מאוד אוהב ת'עובדה שהוא קטן (10") ויש לו זמן סוללה שמחזיק לי כמעט 9 שעות הבעייה שלי איתו, היא העבודה שהוא intel atom, הוא קצת חלש לי ולא מצליח לנגן סרטי HD לכן החלטתי לקנות מחשב חדש, גם כן קטנצי'ק (10"-11"), שיהיה קצת יותר חזק ויוכל להתמודד עם סרטי HD. הדרישה הכי חשובה שלי היא זמן סוללה, 8 שעות ומעלה, עברתי על עשרות דגמים ולא מצאתי משהו ש"קנה" אותי. יש למישהו המלצה בשבילי, למחשב קטן ובסיסי אבל שיוכל להתמודד עם סרטי HD ותיהיה לו סוללה שתחזיק לי באמת כ- 8 שעות ? קנייה מחו"ל במידה ולא קיים בארץ - היא גם אופצייה .. תודה מראש לעזורים.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני זקוק לעזרה בבניית והתאמת מפרט לציוד שהזמנתי מחו"ל שישמש אותי בעיקר בסרטי בלו-ריי, סימולטורים, משחקי מרוץ מכוניות ומשחקים כבדים כמו קראייסיס שירוצו ברזולוציות של 2560x1600 עם כל הפילטרים. המערכת חייבת להיות מקוררת מים ושקטה ככל האפשר. אני מעוניין שהיא תקרר את כרטיסי המסך את המעבדים את הזיכרון את ערכת השבבים והגשר הצפוני וכמובן את הכוננים הקשיחים. כרגע ההורים שלי בהונגקונק והם יכולים לרכוש לי את הרכיבים המיועדים לקירור הנ"ל בגלל קושי להשיג אותו בארץ. כמו כן אני מעוניין בלא פחות מ8 ג'יגה זיכרון ו5 טארה של מקום איחסון עם אופציה להרחבה ל10 טארה. אני מעוניין ב2 מעבדים מרובעי ליבה וכמובן לוח שיתמוך בציוד שכבר הזמנתי. בנוסף 2 כונני בלו-ריי. המערכת מיועדת לעבור OC כבד. הצ…
-
- 59 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט האם לרכוש מחשב נייד DELL XPS 13, מעבד דור 7. השאלה כרגע האם יש סיבה לא לרכוש אותו ואם כן - מהי. כמו כן, האם יש ביקורות שליליות משמעותיות סביבו. הרכישה תתבצע בארה"ב. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום הוטלה עלי המשימה לקנות מחשב להורים. מטרת המחשב - גלישה באינטרנט, הפעלת אופיס ומקסימום - צפיה בסרטים. אין מצב שירוצו משחקים על המחשב הזה. התקציב הוא עד 2200 ש"ח למארז בלבד (כולל הרכבת מחשב) הדגש הוא (כפי שאפשר להבין) לא על מהירות וביצועים אלא אמינות ומינימום סיכוי לתקלות. הרכבתי את המפרט הבא ב-Logicpc: שם מוצר כמות מחיר סופי Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 300W 1 329 ¤ AMD Sempron 64 2600+ Socket 754 Palermo Box CPU 1 449 ¤ Liteon 16/48 Retail DVD-ROM 1 149 ¤ Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD 1 55 ¤ Western Digital 80GB 7200 rpm ATA100 HDD 1 329 ¤ Gigaybyte GA-K8VM800M + VGA Socket 754 Bulk Motherboard 1 379 ¤ A-Data (V-DATA)…
-
- 4 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום אני צריך בבקשה מפרט עם מסך למשחקים ושיהיה חזק עם מסך חשבתי על הLG 22 אינצ 2MS תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-
-
צריך מפרט לגיימינג בתקציב של כ-4000 עד 4500 ש"ח לא כולל מקלדת, עכבר, מסך ושאר הציוד, רק חומרה+מארז וקירור אם צריך (לא עושה OC). נ.ב. תוכן ההודעה שונה, לכן ההודעות מתחת נראות לא קשורות.
-
- 9 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום, 1. רציתי לדעת עם המעבד שלי עלול ליצור צוואר בקבוק עם הכרטיס הזה. 2. יש גם גרסאות זולות יותר של הכרטיס, palit dual למשל, ולפי מה שראיתי ההבדל בעקרון ב clock speed וכנראה גם קצת בקירור. ההבדלים בין גרסאות יותר "חזקות" הוא 50-150mhz ב base ו boost. *השאלה היא - עד כמה זה מורגש במשחקים? או שזה זניח ואפשר לחסוך את הכמה מאות שקלים ? זה המפרט שלי: i5-4590 16gb r9-290 4gb tri-x h97m-d3h fsp 650W FD R4 תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, מחפש לקנות (כנראה בארהב) לפטופ שעיקר שימושו יהיה תכנות (אבל מטבע הדברים גם קצת הורדות/משחקים וכדומה). תקציב למען הסבירות עד 1200-1300 $. חשוב שתהיה לו חומרה חזקה ואני גם מעדיף מסך יחסית גדול (עם 13 אני כנראה אצטרך לחפש גם מסך). יש כמה דברים שהיו לי קצת יותר חשובים אבל אשקול לוותר עליהם אם יהיו המלצות לשנמוך: i7, 512 ssd, 12GB ram יש כל מיני לפטופים שעונים לדרישות הללו אבל משום מה לא הצלחתי למצוא לפטופים "כבדים" או סטנדרטיים עם ספסיפיקציות טובות.. רוב מה שראיתי עם נתונים כאלו היו דווקא ultrabooks..שזה אחלה אבל אם אני לא צריך משהו מאוד נייד זה סתם לשלם יותר. אני יכול לקחת דגמים בסיסיים יותר ולשדרג את החומרה שלהם אבל מאחר וכמעט…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט למשחקים ללא כונן קשיח. עד כה בחרתי כבר מעבד, כרטיס מסך וצורב dvd מעבד ie 7200 כרטיס מסך ati 4850 צורב משהו פשוט אך איכותי לא זוכר את הדגם המדויק מחיר 1550 (אבא שלי טכנאי מחשבים ולכן הרכיבים יוצאים לו זולים יותר) אני צריך לוח אם + מארז וספק (משהו סביר העיקר שיסחוב) + 2 gb זכרונות ב-1150 ש"ח לגבי הדיסק קשיח אבי יסדר לי משהו. אני מבקש את עזרתכם בבחירת רכיבים אלו ללא חריגה ואני מקווה כי תצליחו לסייע לי. תודה ניר
-
- 4 תגובות
- 525 צפיות
-