עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by HAPOELTA,

המחשב הוא לאחותי ככה שהמטרות הם בעיקר אינטרנט וסימס 2 (אולי גם 3). המחשב מיועד לרוץ עם מסך 22'' אם זה חשוב והוא לא צריך כונן. תשתדלו להתקרב ל-1500 ולא ל-2000 אלא אם זה באמת חשוב וישפיע בצורה ניכרת על ביצועי המחשב. אני מעוניין לקנות בחנות באזור המרכז.

• 2 תגובות
    • 580 צפיות
  2. Started by orenc17,

שלום אני מתכוון לרכוש מ NEWEGG לפטופ לאחר חיפושים הגעתי לשני לפטופים של ASUS ה- N50 וה-F50 לאחר קריאת שני המפרטים הגעתי להבדלים האלו ב N50 יש GEFORCE 9650M GT עם מסך ברזולוציה 1280*800 עם תאורת LED בגודל 15.4 ולעומת זאת ב F50 יש GEFOCE GT 120M ומסך 16 שהרזולוציה שלו היא 1366*768 לאחר בדיקה מעמיקה יותר גיליתי שב N50 יש צ'יפסט של אינטל PM45 וב- F50 יש צ'יפסט של SIS המסחשבים זהים במחירים ובכל שאר הפרטים רציתי לדעת האם כדאי "לקחת את הסיכון" ולקחת את ה F50 למרות הצ'יפסט של SIS תודה רבה http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220525 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220489

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  3. 1. מה התקציב?התקציב שלי הוא 3400 נקי . בלי חריגה 2. מטרות המחשב? מטרות המחשב הם נטו גיימינג 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אני צריך כונן DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אין לי חברה מועדפת 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?אין לי כל כך חשיבות לנושא הקירור והעיצוב . שהמחשב יחזיק טוב ושלא יהיה רועש מידי זה הכל .. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? אני לא צריך מערכת הפעלה . 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?כן . שיהיה מחשב הכי הכי הכי טוב שאפשר להוציא בתקציב !!!מחשב גיימינג…

• 8 תגובות
    • 918 צפיות
  4. מפרט למחשב 5000-6500 (כמה שיותר טוב לגיימינג) | כולל מסך + ציוד הקפי תקציב 5000-6500 כמו שכתוב .. לא מעל ה6.5 עם מסך שיהיה טוב לגיימינג וציוד הקפי בסיסי ( לא מקצועי לגיימינינג או משהו ) אם אפשר גם כמובן מאיפה הכי כדאי לקנות את הכל (מחיר+אמינות) תודה לעוזרים

• 23 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. מחפש להחליף את המחשב הישן שלי, המחשב החדש ישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, מולטי-טאסקינג וצפייה בסרטים (HD 1080), במשחקים אני לא משחק. מסך כבר יש לי, אמנם לא תומך ב HD אבל כרגע מספק אותי SAMSUNG SYNCMASTER 931B 19", בעתיחד הקרוב התכנון הוא גם לחבר את המחשב ל- LCD 42". אפשר גם לחרוג קצת מהתקציב אם יש צורך אבל השאיפה היא כמה שפחות תודה.

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by דנדן,

שלום לכולם, אני זקוק למפרט לחבר, בתקציב של 2800-3200 בערך, כולל הרכבה. המשחק מיועד למשחקים כבדים, ויצטרך לכלול את הGTX260 216SP של GAINWARD. כמו כן, עבודה בPHOTOSHOP, אבל CS2 או CS3, ולכן הבנתי שמרובע ליבות לא בהכרח ישנה פה. להפתעתי, ובטח יגיעו גם תגובות בקרוב על זה, המפרט צריך להיות מפנדה. יש לו כבר ספק, של טאגן או משהו כזה, 500WATT יש לו כבר HD500GB ומסך עם רזולוציה של 1680/1050. מאחר ואני לא מומחה במפרטים, אמרתי לו שאשאל לעצתכם. אז הצעה למפרט כפול ליבה, ומפרט מרובע ליבה תודה מראש לכולם. אם אני צריך לשאול אותו משהו נוסף תגידו לי. דרך אגב, הרכבה שם לא זולה, ולא מוזלת בעלות קנייה גבוהה, אז צריך כמובן להחשיב אותה בסכום המפרט... (ומידע שלכם, יש לחנויות בעיה אם מביאים להם ספ…

• 31 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by orengore2,

שלום רב אני רוצה לקנות מחשב נייד מחו"ל במחיר של 1000$ +/- מטרות המחשב הוא לעבודה ביתית, אינטרנט, תוכנות למיניהן (לא כבדות) ואולי גם סרטים (לכן לא רוצה מסך מבריק) לא למשחקים. כמובן שארצה אחריות בארץ לא MSI ולא LG תודה

• 6 תגובות
    • 738 צפיות
  8. שלום לכולם למישהו מהמשפחה יש בקרוב יום הולדת והמשפחה ביקשה ממני להרכיב מחשב ומכיוון שכבר הרבה זמן לא התעסקתי בחומרה ואני ממש לא מעודכן אשמח לכל עזרה. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?תקציב עד 5k , לא מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים (בינוניים עם אופציה לכבדים) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.מסך 22", מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צריך הכל 5. …

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  9. יש לי מחשב קיים שהוא יחסית טוב .. מריץ משחקים אבל לא בביצועים מקסימליים . ואני רוצה לשדרג חלקים מסויימים בתוכו ... אין תקציב מסויים .. העיקר שיהיה חלקים טובים שייתנו לי ביצועים מקסימאליים לטווח של שנה ככה .. אחרי המפרט הראשון אני אכוון יותר לתקציב .. המחשב הקיים : INTEL C2D E6400 2.1GHZ לוח אם של אינטל לא זוכר בדיוק את השם .. משהו מולטימדיה .. 2GB RAM 667MHZ DDR2 HD 250 ( לא צריך יותר ! ) צורב וכל הבולשיט הזה לא צריך !.. ATI X1950PRO 256MB אין קירור = אני צריך .. ספק 550 W שקניתי לא מזמן.. ומסך 22 SAMSUNG ציוד היקפי לא צריך ! .. השיפורים היחידים שאני צריך זה בעיקר זיכרון , וכרטיס מסך .. למעבד והלוח אם אני לא סגור אם אני חייב להחליף או לא .. אז תעזרו לי לגבי זה .. תודה …

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  10. זה המפרט שהרכיבו לי פה באתר.. בעקרון, אני צריך מחשב למשחקים ואינטרנט. סך הכל, המינימום שאני רוצה הוא להפעיל משחקים כדוגמת CRYSIS על המקס בצורה חלקה. שווה להוסיף כסף ולקנות את מעבד הE7400 במקום הE5200? אני שוקל להתעסק בOC..ה5200 עם הלוח אם והמאוורר שבמפרט יאפשרו לי? כשיש בכלל טעם לקנות מעבד 7400 בהשוואה לשאר המפרט ולמטרת קניית המחשב בכלל[גיימינג]? אני מתכנן לקנות בנוסף מסך סמסונג T220 22 אינץ. מהידוע לי זה מסך מאוד איכותי. ידוע רק למישהו אם הוא תומך בHD? איך המארז Compucase 6C28 Midi Tower? מבחינת קירור ונוחות, אין שום בעיה? אחרי הכל הוא זול מאוד... תודה רבה. מעבדי אינטל‏ כמות מחיר סה"כ Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore 1 370 לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS כ…

• 13 תגובות
    • 919 צפיות
  11. 1. מה התקציב? 1800 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, , הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא . 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבת מחשב. אני מתקין לינוקס. מצורף מפרט שבניתי. אשמח לקבל חוות דעת לגבי ההתאמה ברמה של הרכיבים השונים ולגבי ההתאמה לשדרוג עתידי. תודה מעבד AMD Athlon 64 X2 5200 Box ¤323 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1208 לוח אם Gigabyte GA…

• 2 תגובות
    • 548 צפיות
  12. Started by myjunkmail0000,

בדקתי את המחשב הזה והוא די זול דרך EBAY... הם לוקחים על הלפטופ 730$ ועוד 85$ משלוח שיוצא סך הכל 941$ (הוספתי 15.5% מע"מ) ויצוא 3950 ש"ח (4.2 ש"ח לדולר) בארץ הלפטופ הזה עולה בסביבות ה-6000 (ועדין דרך האיביי המפרט טוב יותר) מישהו קנה פעם לפטופ דרך איביי? האם זה טוב (כי סך הכל למוכרים יש ניקוד גבוה) http://shop.ebay.com/items/?_nkw=hp+tx2z&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=&_osacat=58058

• 4 תגובות
    • 848 צפיות
  13. Started by p11ma,

שלום, בניתי מחשב לאמא שלי למיילים ותוכנות קלות (MSN, SKYPE ETC... אני לא ממש מעוניין לעבור את רף ה1500 ש"ח מכיוון שלא צריך יותר מזה לשימושים שיעשו במחשב. הנה המפרט: מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤374 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-G31M-S2C ¤283 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤245 צורב: [..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤131 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 ¤133 מארז: [..] ANTEC NSK4400 w/o PSU ¤193 ספק כוח: [..] JSP-TECH EZ-COOL 450W : PS-05 - RETAIL ¤157 שירותי מעבדה: [..] ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤1516 להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il איך הוא? אגב, השתמשתי במפ…

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  14. Started by ella1,

שלום. איך מחזירים את המקלדת למצב רגיל? תודה

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  15. Started by jayz0r,

המחיר הסופי ~1800 ש"ח מחו"ל באריזה: מדריך, "תיק עטיפה", אחריות, דיסק גיבוי, מטלית, שנאי, כבל חשמל, המחשב והסוללה אין לי יותר מדי זמן כרגע, לכן הנקודות נרשמו בזריזות, אם משהו לא ברור תשאלו מסך מט בהירות מעולה ואחלה זוויות צפייה, אפשר להשתמש בשקט על 40% בהירות הכל עובד מצויין מהקופסה, אין יותר מדי דברים שצריך למחוק, ההארדיסק לא מפוצץ בשטויות נכבה ונדלק בזריזות מקשי המקלדת מרגישים מעט זולים יותר ממה שציפיתי אבל היא עדיין מצויינת - מאוד קטנה אבל בזכות הרווחים ניתן מיידית להקליד על עיוור בלי טעויות, זאת גם הסיבה שאני לא רואה טעם בחריטה או מדבקות חסרון "רציני" במקלדת - אנד, הום, פייג' אפ ודאון נמצאים על מקשי החצים וניתן להשתמש בהם בעזרת מקש אף-אן מצלמה ומיקרופון עובדים …

• 62 תגובות
    • 7.9k צפיות
  16. חברות וחברים, אני מחפש מחשב נייד. הדברים שעליהם אני לא מוכן לוותר הם: משקל עד 2 ק"ג - לכן אני מוכן להתפשר על גודל מסך של 12-13 אינטש. מעבד כפול ליבה לפחות 2 Ghtz. שני ג'יגה RAM ראיתי את המפרט של Acer Aspire 2930Z והוא נראה לי מתאים. אבל האם יש עוד דגמים שעונים לקריטריונים הנ"ל? (בעדיפות למסך 13 אינטש)

• 1 תגובה
    • 939 צפיות
  17. היי, שני מחשבים: צרכי גיימינג, בשבילי: התקציב גדל - אני זקוק למחשב נייד לצרכי גיימינג בתקציב של עד 6.5K, אפשרות לחריגות קלות בלבד. כשאני אומר גיימינג אני מדבר על משחקים כמו Team Fortress 2 ודומיו. מראה חיצוני חשוב! אני צריך משהו אסתטי ולא מרובע מידי. מחשב לאחי, אוניברסיטה: עד 4K. גם פה המראה חשוב. יש המלצות? תודה.

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  18. שלום, אני סטודנט מחפש מחשב נייד קל וקטן. סביבות 13 אינץ עד 2 קילו. סוללה שתחזיק יחסית הרבה זמן מעמד והכי חשוב - מהירות, לפחות 2GH. מעדיף מערכת הפעלה XP ולא ויסטה. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהמליץ לי ........ תודה רבה!!!!!

• 6 תגובות
    • 763 צפיות
  19. מחשב קופלט כולל מסך וציוד הקפי (מקלדת עכבר רמקולים) בין 3000 3500 מחשב שיחזיק לשנתיים שלוש הבאות..... מחשב למפקד שלי..ואולי גם לילדים הקטנים שלו.....גילאים 10.. עבודה בסיסית תוכנות וכרגיל לא משו מיוחד.... אני לא מעודכן בחומרה בנוגע ללוחות כ.מסך ומעבדים.......מה כרגע עדיף ומשתלם אני גר באיזור הצפון ואני יכול להגיע לחנויות OMC\KSP\FOXPC

• 6 תגובות
    • 673 צפיות
  20. מעבד: Intel Dual Core E7400 לוח אם:INTEL-G31/1600MHZ/biostar דיסק קשיח: 500GB SATA II 16M-7200RPM זיכרון פנימי: 4096MB DDR2 PC6400/800Mhz/KINGSTON צורב: DVDRW X22-S.ATA + תוכנת צריבה NERO כרטיס מסך: Connect3D HD4870 512MB GDDR5 מארז +ספק: מארז כנראה בחירה בחנות וספק 450W (לא יודע אם הספק ג'נרי או לא אבל אני יבדוק את זה לפני הקנייה) ציוד היקפי: מסך ENVISION LCD 22 ניגודיות 1:10000 זמן תגובה 5ms מקלדת + ועכבר אופטי ארגונומי מחיר כולל:3299 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב עד 3300 ש"ח, קנייה בתשלומים. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, ער…

• 2 תגובות
    • 462 צפיות
  21. שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט- שימושים כלליים (גלישה, הרבה מאוד הורדות, סרטים, מוזיקה) ואולי כדאי להשאיר את אופצית המשחקים הקלים פתוחה- לא יודעת איזה משחקים. אולי GTA? או שזה לא נחשב למשחק קל? (נראה לי אפשרי במסגרת התקציב להשאיר את האופציה הזאת פתוחה, מאחר ואני לא צריכה מסך).עד היום היתה לי מערכת מבוססת AMD, עד שהלוח מת. אני לא יודעת אם כדאי להשאר עם AMD או לעבור לאינטל. לא ממש אכפת לי. בלי OC, אין לי צורך בצורב DVD או מערכת הפעלה. זכרון 2GB (לא גינרי) והארדיסק הייתי מעדיפה של WD ולא של סמסונג- 500GB אין צורך במקלדת/עכבר. כרטיס המסך הנוכחי שלי הוא- ATI RADEON 9550. אתם חושבים שזה מספיק למשחקים קלים, או שצריך להחליפו? לא אכפת לי להחליפו, כל עוד זה לא חורג מהתקציב. דבר…

• 13 תגובות
    • 828 צפיות
  22. Started by DarkTwiTy,

אפשר למשל להחליף מעבד וכרטיס מסך למחשב נייד אם כן יש מצב להמלצות מסויימות?

• 4 תגובות
    • 535 צפיות
  23. Started by Forest14,

העברתי מפורום כרטיסי מסך. חבר ביקש ממני לעזור לו לבחור בין 2 מחשבים ניידים של DELL כמה שהבנתי מהמפרטים, בראשון יש 4 ג' זיכרון ובשני 2 ג' וההבדל המשמעותי השני הוא בכרטיס מסך. בראשון- NVIDIA Quadro NVS 160M, 256MB With Express Card ובשני- Integrated Intel Mobile GMA X4500HD Shared איני יודע עד כמה ההבדלים חשובים. בכסף, ההבדל הוא של כ200 דולר. מה דעתכם? נייד א' דגם המחשב New!!! Dell Latitude TM E6400 Intel 45 Express Chipset מסך רחב 14.1 Wide XGA +active matrix (LED Display ) displays resolution 1280*800 pixels Include Integrated 0.3 Mega Pixel Camera with Microphone מעבד Intel® " Core Duo 2" Processor P8600 Model ( 2.40 GHZ , 3MB Smart L2 Cache , 1066MHZ FSB ) זיכרון…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by yurek,

שלום כאשר אני פותח את הpresonlize ונכנס ל display setting נפתח לי חלון עם 2 מסכים גם כאשר אין מסך חיצוני מחובר וכאשר אני מחבר מסך חיצוני זה לא פועל בתודה יורם

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  25. אני צריך נייד לדברים בסיסיים, וגם אני צריך להריץ עליו , Visual Studio, Lightroom ותוכניות גרפיות פשוטות למדי, לא מסובכות אבל לרוב לנסעיות ושימוש רגיל לחלוטין, ללא משחקים עד 4000 ש"ח האם המחשב הזה מספיק לי? http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310.htm וגם אני רוצה כמה שיותר קטן, אם היה נטבוק מספיק חזק ל Visual Studi.net הייתי לוקח אותו מה האפשרויות האופטימליות שיש לי?? תודה

• 1 תגובה
    • 731 צפיות

דיונים חדשים בפורומים