ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני עומד לקנות עכשו מחשב בלי מערכת הפעלה, ולקנות את הווינדוס בנפרד. (כן, אני יודע, עדיף לינוקס. הלוואי שהייתי יכול לשים שם CentOS - המערכת הפעלה שהכי נוח לי איתה. אבל לא באמת לכל תוכנה יש תחליף הולם. טוב, זה דיון אחר ...) ראיתי את ה 10 Home ב 469 ש"ח, ואת ה Pro ב 699 ש"ח. מישהו יודע האם ה 230 ש"ח הנוספים האלה נותנים משהו ששווה את זה? או טיפה לפרט, איזה הבדלים יש ביניהם, למשתמש פרטי שהוא לא חלק מאיזה ארגון?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. זקוק לעזרתכם בבחירת 2 מפרטים בתקציב 3.5K-4K כל אחד מפרט 1- למשחקים כבדים וסרטי HD מפרט 2- משחקים כבדים,סרטיHD,קידוד וידאו ובמסגרת עיסוקי, עבודה במקביל עם כמה תוכנות, מספר שעות נכבד ביום הייתי גם רוצה להבין מדוע כולם פה ממליצים על מעבדי amd כי כשהשוותי באתר בנצ'מרקים לא ראיתי יתרון לAMD גם לא במחיר. לדוגמא: AMD 720-8200Q 745AMD-9450Q המחירים דומים פחות או יותר ואין לAMD עליונות ואולי להיפך... האם כדאי לחכות למעבדי I15?
-
- 3 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום לכולם בימים הקרובים אני אקנה מחשב חדש ואני קצת בדילמה לגבי הרכיבים שלו התקציב שלי הוא כ3000 שקל (אפשר לחרוג אני משער אם זה שווה את זה) והמפרט הוא ביחס למחיר (עם עוד כל מיני תוספים קטנים כמו ספק, מארז, כונן קשיח זה אמור להסתכם ב3000 בערך). רציתי לבקש את עצתכם ודעותיכם לגבי המפרט שבחרתי - האם הוא טוב ביחס למחיר וכו'. כל עצה\דעה תתקבל בברכה. המפרט (החלקים העיקריים): מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 Tray לוח אם: GIGABYTE GA-EP35-DS3L זיכרון: Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL 5-5-5-15 Value כרטיס מסך: GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GTS 512MB PCle (אני חושב שאחליף את הכרטיס מסך ב9800GTX+) אז מה דעתכם בכלליות על המחשב? מטרתו היא בעיקר למשחקים ושיהיה טוב ויעיל לטווח ארוך (…
-
- 3 תגובות
- 574 צפיות
-
-
אהלן, יש לי לוח שתומך ב PCI-E והכרטיסים החדישים יותר הם נמכרים כPCI-E2 האם זה פועל? האם זה אותו חיבור פיזי? תודה
-
- 3 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שבוע טוב, רכשתי מחשב נייד חדש לפני מספר ימים http://www.biz-coupon.co.il/Default.aspx?cuponid=1507&CategoryID=15 וברשותי שני שלטי משחק של PS3 אשר ניתן לחבר אותם למחשב ולשחק. לפי מהפרט אין שום סיבה שהמחשב לא יריץ משחקים בסדר גודל של FIFA 2014 PRO וכו' השאלה מה בנוגע לכרטיס המסך המובנה? האם הוא יעשה את העבודה? האם הוא לא יריץ אותם בכלל? או שיגרם למחשב נזק כלשהו? אשמח לדעת לפני שאני אתחיל להתעסק בהסבת המחשב לקולנסולה משחקים בזמני הפנוי? צ אם לא כמה יעלה לי בערך לשרדג לכרטיס מסך אשר יעשה את העבודה נאמנה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 891 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE 9800GT 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E צורבים LG DVD±RW GH20NS x20 Black SATA מארזים Thermaltake Thermaltake M9 VI1000BWS ספקי כוח Thermaltake ToughPower W0103 600W PFC (24pin) כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOPPY - 1 Year Warranty none מחירון עבודות במעבדה w/o Assembly Computer חסר משהו? אפשר לשדרג דברים אחרים שלא יחרגו מהתקציב? אני צריך מחשב משחקים עד 3500 ש"ח, חזק ואמין. …
-
- 3 תגובות
- 661 צפיות
-
-
אנשיםםם ניתימחשב ואני מרוצה עד הגג.... הנה המפרט: מעבד: AMD Athlon 64Bit 3000 לוח אם:Epox 8KDA3J (nf3) + SB(8ch) + S-ATA + LAN זכרון: KINGSTON DDR 512Mb 400MHz CL2 כרטיס מסך:ATI RADEON 9600XT 128Mb TV +DVI דיסק קשיח: WD 120Gb 7200rpm 8Mb S-ATA מארז: קומפיוטרקייס שחור עם ספק 400W כוננים: LG CD x52, ALPS 1.44 כל המפרט ב 3950 ש"ח ב5 תשלומים במרדנית... מה דעתכם על המחשב... (אני הכי מרצה בעולם ולא משנה מה גידו אני יהיה מרוצה ;D ) נ.ב תודה לכול משתתפי הפורום שעזרו לי להגיע למפרט הרצוי ושליוו אותי עד הקניה.
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות את החלקים שציינתי (את יתר החלקים, כולל ספק , יש לי מהמחשב הישן). אני מעדיף לקנות במקום שמאפשר תשלומים (ולא לוקח 10% תוספות לתשלומים). השימושים העיקרים במחשב הם: סרטים , תוכנות בסיסיות , אינטרנט (הורדות 24X7) , ומעט תוכנות גרפיות (לתיקונים בסיסים של תמונות) חשבתי על השילוב הבא: מעבד: 7200 - 550 ש"ח (מה הייתרון של 7300)? (המעבד מגיע עם מאורר??) לוח אם - asus p5kpl-cm - 245 ש"ח זיכרון - 2 סלוטים של 2 גיגה של קינגסטון סה"כ מהירות 800- כ 300 ש"ח מארז מחשבוSoprano (VG7000BWS)וThermaltake - כ 295 ש"ח.. מה היתם מוסיפים/גורעים?
-
- 3 תגובות
- 622 צפיות
-
-
- המפרט הוא לחלקים הבאים בלבד: מעבד i5, קירור מעבד, לוח אם, זיכרון 2X4GB, דיסק קשיח, מארז, ספק. - שימושים: גלישה (עם ריבוי חלוניות), אופיס, סרטים HD, קצת פוטושופ. ההעדפה שלי היא להחליף מחשב כל 5 שנים או יותר, כך שאני מראש מעדיף מחשב חזק יותר ממה שלכאורה צריך. - ללא אוברקלוקינג, ללא גיימינג - תקציב 3K אפשר לנצל הכל; חיסכון אם אפשר להשיג את אותה איכות/ביצועים בפחות. חריגה מהתקציב 50-100 ש"ח אם הצורך ממש משמעותי. - שקט: מקסימלי (8) - הרכישה ביומיים-שלושה הקרובים. הרכישה תתבצע בעיקרה מKSP. אני מרכיב את המחשב לבד כך שאוכל לרכוש חלק מהפריטים מפלונטר, TMS או חנות אחרת באזור המרכז. - לא צפוי שידרוג משמעותי בעתיד. אבל כן הייתי רוצה שספק הכוח יוכל להתמודד עם הוספה עתידית (בסבירות …
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב אני מחפש עזרה בבחירת מחשב נייד חזק (לפחות 4GB ומעבד i5), לתכנות והרצה של אלגוריתמים כבדים, בעיקר בסביבת ווינדוז. החלק הטריקי הוא שאני צריך את היכולת להריץ גם ווינדוז וגם-mac OS כרגע עומדות בפני שלוש אפשרויות: * מאקבוק עם בוטקאמפ ווינדוז * PC נייד עם VM של מאק * PC נייד ומאק מיני נייח זול יחסית כרגע אני מנסה להבין איך לקבל את כל היכולות בתקציב המינימלי, ולכן אין עדיין הגבלה על התקציב. אשמח לשמוע מה דעתכם. תודה רבה * מטרות המחשב? תכנות * גודל המסך? 13\14 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)לא * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח?500GB * צורב DVD?לא * האם נדרשת אחר…
-
- 3 תגובות
- 901 צפיות
-
-
דרוש מפרט [לא בשבילי] למחשב כולל מסך וציוד היקפי (מקלדת,עכבר,רמקולים) בתקציב 3000 לעבודה משרדית. המפרט צריך להיות מTMS או פנדה, עם עדיפות לפנדה כי יש צורך מובהק שהחנות תיהיה מב"ש. יש כבר מפרט מאייבורי עם אחלה הצעת מחיר שאני בטוח שיהיה קשה מאוד אם כי בלתי אפשרי לתת הצעה כזו בתקציב הזה, אבל בכל זאת אני צריך לבנות מפרט אחר מחנות אחרת כמובן. זה המפרט בכל אופן: מארז לבן + ספק 500MAX. כ.רשת 1G LAN OB לוח אם MSI V2 945GCM5-F 1333 מאוורר למעבד פנטיםו 4 AR D.C 775 צורב SATA LG DVDX18 DL כ.מסך INTEL GMA950 OB דיסק קשיח 160GB 8MB SATA2 WD מעבד אינטל PD925 3G 4M DUAL CORE זכרון SAMSUNG 1GB DDR2 667MHZ - שתי יחידות כ.קול 7.1 OB (שמונה ערוצים) מסך L222WT LG עכבר אופטי 5 לחצנים לבן מקל…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להזמין ראם מפנדה ואני מאלה שנורא לחוצים בקשר להזמנות באינטרנט איזה ערביות יש לי וביטוח?
-
- 3 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב למשחקים בסביבות 6K ללא מסך. השאלה שאתם בטח תדעו לענות לי היא האם לחכות קצת או שהמחירים של האינטל והכרטיסי מסך ירדו כבר ואין למה לחכות עוד. ( אני יודע שתמיד אפשר לחכות עוד....ואין לזה סוף ) תודה מראש מנו
-
- 3 תגובות
- 564 צפיות
-
-
קצת שיניתי המלצה שניתנה לי. ואני רוצה לדעת האם השינוי שעשיתי הוא בסדר. להלן המפרט שאני קונה בימים אלו: AMD Athlon 64 3800 2.4GHz , 128 L1 Cache and 512KB L2 Cache, Socket AM2 , Stepping F2 - BOX Gigabyte nForce 570 Chipset - 4xDDR2 - ATX - 3xPCI - 3xPCIx - 2xPCIe - SATA - RAID - Marvell 88E1116 Gigabit Ethernet controller - FireWire - 8 Channel Audio - SPDIF In/Out connector (Coax/Optical) - Socket AM2 - AMD Athlon64 X2/ Athlon64 socket AM2 platform Linkworld Dimension: 180x415x470mm(WxHxD) - White with Window - Drive: 4x5.25 7x3.5 - 500W 20/24 Power supply (LGA 775 ready) - 2x 80mm fans Western Digital 160 GB 7200 RPM SATA2 8 MB Cache LG GSA-4167B 16x White Bulk DVD-R…
-
- 3 תגובות
- 531 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לסרטים, גלישה באינטרנט ומעט משחקים. התקציב הוא 2500 שקל, ניתן לחרוג מעט אם יש דגם אטרקטיבי בחריגה של עד 10%-20%. המחשב רוב הזמן יהיה בבית לכן שיקולים של גודל\משקל וחיי סוללה פחות רלוונטים. הסיבה היא שהמחשב הנייח יתיישן ואנחנו בבית מחליפים הרבה בין החדרים לכן בא הצורך במחשב נייד. דרישות היחידה היא מסך 15.3 (או אם יש יותר גדול בתקציב גם זורם). חנות מועדפת - KSP אבל כמובן שלא חובה. עריכה: * מטרות המחשב? אינטרנט, מוסיקה, סרטים. מעט משחקים (לא כבדים) * גודל המסך? 15.3 (או יותר גדול אם קיים במסגרת התקציב) * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי של …
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום חברים, ב-2006 נעזרתי בפורום פה כדי לקנות לי מחשב. המחשב הוכיח את עצמו והוא מזדקן בכבוד אך הגיע הזמן לשידרוג רציני (כבר מ-2009 המחשב שלי לא מריץ שום משחק חדש). להלן הדרישות: מחיר- 2000 ש"ח עדיף כמה שפחות. שימוש- אינטרנט, סרטים ומשחקים (כמו דיאבלו 3 ברזולוציה FHD). oc - לא מתוכנן. שקט- חשוב אך לא קריטי (מחשב לא יופעל בלילה). החלקים הדרושים הם- מעבד, כרטיס מסך, זיכרון, לוח אם (ואולי ספק כח). כיום יש לי ספק כח FSP 380W בן 6. האם הוא מספיק בשביל מערכת כזו? מערכת לדוגמא שהרכבתי ב-tms (עם ספק במקרה שצריך): [table][tr][td]מק"ט[/td][td]מוצרים[/td][td] כמות [/td][td] מחיר [/td][/tr][tr][td]M685O1GD5HD[/td][td]MSI 6850 1GB GDDR5 Retail[/td][td] 1 [/td][td] ₪655 [/td][/tr][t…
-
- 3 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום, כמו שכתוב בכותרת, מחפש מחשב עד 1500 דולר, מוכן לחרוג במקצת. דרישות מינימום- זיכרון פנימי 16 ג׳יגה במהירות 2133. כונן ssd בנפח 128 פלוס כונן טרה במהירות 7200. מעדיף מעבדי אינטל וכרטיס מסך של nvidia. הסתכלתי כבר על הy700 של לנובו ועל omen של hp והיו בהם דברים שאהבתי אבל לא לגמרי. לא יודע אם זה רלוונטי להחלטה אבל במידה ואפל לא היה מגביל אותי מבחינת גיימינג ותוכנה כנראה שהייתי קונה מקבוק פרו. האמינות והחיבור בין תוכנה לחומרה זה משהו שלדעתי אפל מובילה בו בפער. לא מעוניין להתקין ווינדווס על מקבוק, נראה לי מיותר לקנות מקבוק אם אתה יודע שזה מה שתעשה בסופו של דבר. אשמח לכל עזרה, דעה, טיפ, או סתם תגובה עניינית. …
-
- 3 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב ללא מסך וללא ציוד הקפי המחשב מיועד לסרטים משחקים ושימוש יום יומי המסך שיש לי כרגע הוא CRT 17 אינטש אני משחק ברזולוציה של 1280X800 אני רוצה לשחק בsc2, diablo 3, gothic 4 , mafia 2 תודה
-
- 3 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום, מעונין למפרט מחשב עדיפות לאינטל עבור גלישה באינטרנט+משחקים פשוטים לילדים. אשמח לדעת האם כרטיס מסך מובנה יוכל לתת מענה למשחקים כגון: sims אני מעונין גם במסך שוב עדיפות לסמסונג ובציוד היקפי (מקלדת,עכבר,רמקולים). אני גר לא רחוק מאיבורי כך שאשמח לקבל את המפרט משם- לא חובה. ספק כוח כן חשוב לי משהו טוב. תקציב עד 2800 ש"ח אפשר לחרוג קצת אם זה כדאי. אם ניתן יהיה לחלק את המחיר למחשב,מסך וציוד היקפי זה יעזור לי מאוד בהחלטה. תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט עד 2500-3000 למשחקים רצוי מעבד של אינטל ללא מסך וללא ציוד מלווה כגון רמקולים מקלדת עכבר תודה
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
מחשב w566n gigabyte יש לי מעבד c2d t7250 כ.מסך nvidia 8400 gs והארד דיסק wd scorpio wd2500bevs כררע המחשב במנוחה המעבד על 38-56 שזה בסדר כ.מסך 59-67 שזה גם בסדר לפי מה שידוע לי אבל ההארד דיסק 39-45 ? אין לי מושג אם זה סביר שאני צורב לדיסק יש האטה ממשמעותית שלא אמורה להיות אני לא יכול לשמוע מוסקה ולהעתי משהו מהcd יחד המוסיקה תהיה מקוטעת ויש לי מספיק זיכרון בשביל שניהם וזה לא מובן לי למה זה לא עובד טוב יש גם משחקים שדופקים שגיאות אם הוא לא חם מידי אז כנרא הוא דפוק
-
- 3 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מחשב למסחר בבורסהשיכול לתמוך ב4 מסככים שבל אחד מהם מוצגים גרפים שונים (אני מקבל הרבה מאוד נתונים בזמן אמת). הדרישה שלי מהמחשב שיהיה מסוגל לתמוך ב4 מסכים שבכל אחד מהם מספר רב של גרפים אני רוצה שהמחשב גם יתמוך בהמשך גם בויסטה כרגעע אני עובד עם XP ההמלצה שקיבלתי היא לקחת מחשב חזק עם לוח אם שתומך בשני כרטיס שכל כרטיס מסך תומך בשני מסכים. המפרט שקיבלתי הוא מעבד אינטל E8400 או אינטל Q6600 לוח אם אסוס P5E זיכרונות 1066 2 DDR שתי יחדות שכל אחת היא 2 ג'יגה שני כרטיס מסך של ספיר 3650 עם 512 מגה זכרון DDR3 דיסק קשיח 500 GB עם 32 MB באפר צורב מארז שקט עם יציאות אודיו מקדימה/למעלה ספק כוח חזק אני זקוק גם לרמקולים מיקרופון מצלמת אינטרנט טובה מקלדת ועכבר ולמסכים יש …
-
- 3 תגובות
- 539 צפיות
-
-
הנה החיה: http://www.xoticpc.com/sager-np9280-built-clevo-d900f-late-p-2577.html אני צריך כוח עיבוד חזק וזה הלפטופ הכי טוב שמצאתי בשביל זה. יש לי רק שאלה אחת, האם הוא יסבול מבעיות חום? וכמובן אשמח לשמוע גם חוות דעת כללית על המחשב. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום שלום, אני מיואש....... המטרה: מחשב נייד 12 אינטש בעלות שלא עוברת את 5 (ואם קרוב ל4 מה טוב) אני יודע שנושא זה דובר מספר פעמים בפורום (עברתי על כל מה שנכתב) ואני מתקשה לקבל החלטה בנושא: לטובת pr200 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1129&CatCode=315 1. מתאים לתקציב (היחידי בערך במפרט המוצע) 2. מפרט מצויין 3. ההתייחסות בפורום הזה לpr200 היא סך הכל חיובית 4. מתאים לשימוש המיועד (תוכנות בסיסיות פלוס) החסרונות 1. אייבורי (מנסיון אישי) 2. אייבורי (מנסיון של אחרים) 3. אייבורי (מביקורות רבות) לעומת זאת, לא מצאתי הרבה אפשרויות אחרות. ראיתי למשל את http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14528 שההבדל העיקרי במפרט אם ראיתי נכון זה במעבד (לא אומר לי הרבה …
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
קיבלתי שתי הצעות למפרטים באזור 4000 ש"ח (המחשב משמש בעיקר למשחקים וקצת לעריכת וידאו ביתי, וכמובן שאני רוצה שהוא יעמוד בלי בעיה במשחקים שעומדים לצאת בעתיד ואם אפשר אז גם בחלונות ויסטה) אפשרות 1 : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 400W Case LG GSA-H10A 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX Western Digital 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD DFI Infinity NF Ultra II - M2 Socket AM2 Motherboard Twinmos 512MB DDR-II DDR 667 Memory Leadtek 7600GT TDH PX7600GT PCI-e 256MB bulk Video Card אפשרות 2 : מעבד : INTEL CORE 2 DUO CONRO E6300 מהירות מעבד: 1.83 GHZ מהירות FSB: 1066 MHz לוח אם : ASROCK 775 DUAL-VISTA זיכרון : נפח: 1024MB…
-
- 3 תגובות
- 580 צפיות
-