עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. בהמשך לשרשור הקודם שפתחתי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=382954.msg3293802#msg3293802 לצערי לא הספקתי לקנות את המחשב אז (צבא), ועכשיו יש לי הזדמנות - ביום חמישי הקרוב. המפרט הוא כזה: מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box ¤381 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ¤283 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39264 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤311 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1115 זיכרון OCZ DDR2 2048MB 800MHz CL 5-6-6-15 Value ¤111 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2201 כרטיס גרפי PowerColor ATI Radeon HD4670 512MB DDR3 PCIe ¤394 כמות:1 …

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by NYPD,

שלום לכולם, מצ"ב מפרט מחשב שאני מעוניין לקנות. עקרונית השימושים היחידים שלי במחשב זה שימושים משרדיים יותר אבל במחשב עצמו יהיו הרבה שירים. צריך מחשב שיחזיק הרבה שירים , תוכנות וכל שאר הדברים זה שימושים סטנדרטים -משרדים. מעבד Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz לוח אם לוח מותג Asus דגם P5KPL-CM צ'יפסט G31 כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 דיסק קשיח Hitachi 250GB SATA II 7200RPM זיכרון פנימי Kingston/Ceon 2048MB (2GB) DDR II 800MHz כרטיס מסך כלול: Intel GMA X3100 (OB) UPTO 384MB כונן אופטי / קורא כרטיסי זיכרון צורב LG / Optiarc / Samsung X22 SATA DVD מה דעתכם? תודה

• 12 תגובות
    • 887 צפיות
  3. Started by ilil,

שני המעבדים הללו עובדים בקצב 2GHz, בעלי 2MB מטמון, FSB 800MHz. אחד בטכנולוגיה של 65nm, האחר - 45nm. מה צפויים להיות ההבדלים בין שני המעבדים הללו? (בהנחה ששניהם יותקנו על לוח אם עם צ'יפסט GM45) מעניינים אותי כל המשמעויות: ביצועים, זמן סוללה וכו'. בתודה, איליה

• 6 תגובות
    • 791 צפיות
  4. שלום לכולם, תודה מראש על העזרה, יוזמה מבורכת. 1. תקציב : עד 2000 ש"ח. 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות. 3. ציוד היקפי : כרטיס PVR רצוי איכותי, צורב אם זה נחשב. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אין צורך בהארד-דיסק מעל 500 GB. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אין העדפה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? אשמח למארז קטן ככל האפשר, שקט גם יעזור אבל לא ברמה של השקעה מטורפת, לגבי צבעים לא ממש משנה. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב במעבדה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלש…

• 10 תגובות
    • 863 צפיות
  5. 1. מה התקציב? עד 3000 ש"ח עדיף ללא חריגות 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, ומן הסתם לשימוש באינטרנט וכו' 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעדיף אינטל 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?רק הרכבת מחשב. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא. 9. האם חשוב שקט? עד כמה?לא. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?לא. 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך?יש לי מסך 21 אינצ', משחקים חדשים שירוצו טוב באיכות הכי גבוהה שהתקציב מאפשר ותוד…

• 9 תגובות
    • 713 צפיות
  6. חבריה שלום אני יודע שיש לי תקציב נתון של 3600 ש"ח +/- רוצה זכרון של 2G מעבד D2D סוללה לטווח ארוך מצלמה מסך 15 כונן DVD HD 250 סדרה עדכנית אשמח לקבל הדרכה מה ההבדלים בין המעבדים איזה כרטיס גרפי איכותי בלו טוס+'WIFI המכשיר ישמש לצרכים של הדרכה , לימודים , עריכת מצגות וסרטים ושימשוי משרד ואינטרנט אז אפשר לקבל אודה לקבל הדרכה והמלצות בברכה :s05: שיהיה קל יחסית בסיביבות 2 ק"ג- +/-

• 1 תגובה
    • 573 צפיות
  7. שלום, מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤374 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3L - זמין במלאי ¤462 מסך: [..] SAMSUNG LCD 22" 2243BW 5ms DVI WIDE - זמין במלאי ¤842 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE PCI-EX 2.0 RADEON HD4770 512MB GDDR5 : GV-R477D5-512H-B - RETAIL ¤612 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ¤533 צורב: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤129 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL 5-5-5-18 - GOLD EDITION : OCZ2G8004GK ¤259 מארז: [..] ANTEC NSK6500 w/o PSU ¤248 ספק כוח: [..] ENERMAX TOMAHAWK 405W : ETK405 ¤244 שירותי מעבדה: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי: ¤3778 להזמנות מעל 3…

• 4 תגובות
    • 612 צפיות
  8. שלום לכם. לאחרונה החלטתי לקנות מחשב מיני נייד ותיכננתי על ה S10e lenovo לצערי(הרב) המבצע נגמר. ואשמח להמלצה על מיני מחשב נייד בתקציב של עד 1500 ש''ח. הדרישות הם: מסך כמה שיותר גדול(אם אפשר 10INCH) מעבד יחסית חזק(מעדיף להימנע מה celeron 900mhz) זיכרון לפחות 1GB בקשר להארדיסק יספיק לי אפילו 4GB. תודה רבה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 965 צפיות
  9. GIGABYTE MA790FX-DS5 AMD Phenom 720 COOLER MASTER Centurion 534 Black (No PSU) Optiarc (SonyNec) SATA /IDE DVD-+R: 22x KINGSTON 2GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL7 DIMM x2 SAMSUNG T240 ToughPower W0103 600W PFC (24pin) THERMALTAKE HD 4870 Toxic 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E SAPPHIRE העים המפרט הנל טוב אולי צריך להחליף משהוא ?? המחשב בעיקר למשחקים ואני מעניין בO.C עוד פשות לא בחרתי קירור טוב אני השמח גם הצעות לזה ?

• 7 תגובות
    • 699 צפיות
  10. שלום, אני צריך לשדרג את המחשב, מחשב למשחקים gta iv, crysis - גם עריכת וידאו, vmware המפרט שלי כרגע לוח אם Gigabyte P35-DS3 כרטיס מסך NVIDIA GeForce 8800 GTS 320mb מעבד Intel Core 2 E4400 עם OC ל 3.2Ghz קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 זיכרון 2X2GB DDR2 800 מארז Compucase HEC 6A19 Black WITH PSU כונן קשיח 640GB WD אני חייב לשדרג את הכרטיס מסך כי הוא יעבור למחשב אחר. עדיף חלקים שקטים. עד ~ 1800 ש"ח ללא ציוד הקפי, OC אפשרי

• 0 תגובות
    • 584 צפיות
  11. 1. מה התקציב? 3500+- 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, עריכה גרפית(PS AE ותלת מימד 3DSMAX) סרטים .. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן DVD, יש לי ספק של ANTEC 450W אם הוא מספיק בשביל המחשב ויש לי מארז THERMALTAKE ככה שאני לא צריך גם מארז 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אינטל 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה של המחשב במעבדה על גבי המארז שלי 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? עדיף שני HD אחד למערכת הפעלה ואחד לכל השאר וכן שיהיה גדול מאוד 9. …

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  12. Started by shapin,

אני מעוניין במפרט ב5.5K, כמעט נטו למשחקים וגם למולטיטסקינג קצת. אני מעוניין במסך איכותי עדיף סמסונג. מעוניין בלוח שיתמוך בFULL CROSSFIRE או FULLSLI או CFX הכוונה שיהיו שתי חריצים של PCIE 2.0 על 16X. מעוניין במארז וספק שקטים יחסית לא צריך להגזים אבל בערך שלהם. אני למשל הלכתי על הCM ELITE שעולה 135ש"ח וספק של 350 בערך. אבל בתנאי שאני עושה SLI או CF או CFX צריך ספק יותר רציני וקירור יותר רציני. הסיבה שאני עושה SLI או CF או CFX היא מפני שיותר קל לי לקנות עכשיו מחשב ועוד חודשיים שלוש עוד כרטיס (4890\275). השאר הוא לשיקוליכם האמת היא שאין לי גם מקלדת ועכבר אבל זה מחוץ לתקציב אם יש המלצות אקבל בשמחה.

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  13. היי יש לי בעיה רצינית עם הכרטיס אני מדליק את המחשב המסך נדלק אחרי כמה שניות ספורות הוא נכבה כמעט באופן מלא נשאר אולי 5 אחוז ממנו שרואים ממש ממש חלש את המסך ממש שחור עם צלליות המחשב ממשיך לעלות הכל רגיל ואם לדוגמא אני סוגר אותו הכוונה מוריד את המסך כלפי מטה לסגירה כמעט עד הסוף שנייה לפני שהוא נכנס למצב שינה הוא נדלק שוב ושוב אחרי כמה שניות כאילו שהוא לא מחזיק מעמד הוא נכבה שוב השאלה שלי היא למה זה קורה ? ולמה שאני סוגר את המסך כלפי מטה הוא נדלק שוב ואם הוא נדלק אז למה לכמה שניות בודדות ? כמה עלול לעלות לי תיקון או איך אפשר לתקן בעצמי ?

• 2 תגובות
    • 850 צפיות
  14. Started by sgsg,

אני לפני קניית מחשב של לנובו וראיתי שלמרות שהאחריות על כל המחשבים היא של המעבדה הרשמית, באתרים שונים ההצעות מעט שונות. האם ניתן לרכוש את שירות השליחים (שירות בבית הלקוח) לאחר קניית המחשב ? האם ניתן להרחיב את האחריות במהלך השנה הראשונה גם אחרי הקניה ? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? 8. האם …

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  16. מפרט למחשב ב 3 k שקט מאוד לסרטים ומוזיקה בלבד לא htpc בלי ציוד היקפי

• 1 תגובה
    • 589 צפיות
  17. Started by big_com,

היי, רכשתי לפני כשבועיים את הלפטופ הנ"ל. מותקן בו ווינדוס וויסטה SP1 וכבר שבוע בערך שההרד דיסק עובד כל הזמן, במין bursts קצרים כל הזמן. כל שניה בערך יש הבהוב. בלי הפסקה. ניסיתי לסגור את האנטי ווירוס וכל תוכנה שפועלת ברקע אבל לא מצאתי את הסיבה לתקלה. אשמח לעזרה, תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אני רוצה לקנות את המחשב הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3196&CatCode=315 אבקש חוות דעת עליו

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. שימושים - גרפיקה, שרטוט דו ותלת מימד, עריכת סרטים, מצגות, גלישה, עבודה משרדית. לא למשחקים.: זו ההצעה שקיבלתי מKSP: מעבד אינטל Core 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB 875 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE סה"כ EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E 510 זכרונות‏ DDR II 800Mhz סה"כ 2x2GB Corsair DHX TwinX CL4 360 כרטיסי מסך‏ Sapphire סה"כ HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 915 2 דיסקים קשיחים‏ Western Digital סה"כ 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II 760 צורבים‏ LG סה"כ DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 110 מאווררים וגופי קירור‏ Arctic Cooling סה"כ Freezer 7 Pro (LGA775) 125 מארזים‏ CoolerMaster סה"כ Elite 335 Black (No PSU) 180 ספקי כוח‏ Chieftec סה"כ 550…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום, מה שראיתי אלו הניידים באופיס דיפו ובבאג. אני ממש לא מבין בפרטים, אז המלצות יתקבלו בברכה. שימושים: אינטרנט, אופיס, חיבור לטלויזיה (שיעבוד חלק- חשוב!!!). למשחקים- אולי קלילים יחסית. תוכנות- אם יש משהו בתקציב הזה שמתאים לתוכנות כמו פוטושופ, אילוסטרייטור - עדיף (לא חובה). תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 554 צפיות
  21. היי אנשים, איזה מחשב אתם ממליצים בסכום הנ''ל. כמה דגשים: - כונן בנפח 320-500(מה שמשתלם יותר מבחינת עלות.) -כ.מ. בתקציב של כ700-800 ש''ח -4' ג'יגה זיכון -כ.קול שתומך בסראונד -שיהיה שקט ככל האפשר. לא יהיה OC.

• 10 תגובות
    • 763 צפיות
  22. Started by nucleo,

שלום רב, חבר שלי מעוניין בהצעה לפרט עבור מחשב שישמש לעריכת סאונד. שימושיו יהיו בעיקר קיובייס אם כי לא רק תהיה המון עבודה עם מידי והעמסת ערוצים. אין לי ממש מושג מה זה אומר (: כרטיס קול כבר יש לו (motu) ולכן לא צריך. גם מסך לא צריך. עוד הוא רוצה לדעת אם מישהו פה ממליץ לו ללכת על מחשב מקינטוש במקום כמו שהרבה המליצו לו במקום אחר. הוא אומר שאם מק אכן עדיף, לא תהיה לו בעיה להעלות את התקציב בכמה אלפי, לסביבות ה12,000. אישית אמרתי לו שאני חושב שזה בזבוז של כסף אבל שאשאל פה למקרה שאני טועה. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  23. Started by oris,

סתם כך כאילו כלום, המחשב כיבה עצמו לדעת וסרב להדלק חזרה. לאחר טלטולי שיכנוע הוא נאות להניע אבל שקעי הUSB לא ממש זורמים איתו. רק עכבר אחד מכלאלה שניסיתי, הראה סימני חיים בכך שהדליק את הנורה אבל בשום אופן לא ניתן להפעיל כל אביזר USB. שאלותי: האם התופעה מוכרת? האם ניתן לתקן באופן עצמאי? האם השקעים נמצאים על לוח האם? חשבתי לאלתר עם מתאם USB ל PCMCIA (יש לי כזה לפייר וויר) אבל אין בחנויות הרגילות . אשמח לעזרה גם בעניין זה. תודה אורי

• 0 תגובות
    • 593 צפיות
  24. לחבר יש מחשב שלא כל כך מצליח להריץ את המשחקים של היום.. התקציב עוד לא ידוע רצוי פחות מ1800 לוח אם:2 shrewsbury uatx lan1000\ddr (של אינטל נדמה לי?) הספק: hec atx 400w 24pin זכרון: 512mb ddr2 all 667 כרטיס מסך: gigabyte pci-e 7600gs 256m מעבד: intel core 2 duo e6700 לגביי OC אני יכול לעשות לו אז אפשר להוסיף קירור לשדרוג אבל נראה לי שהלוח מגביל... בתודה מראש

• 7 תגובות
    • 576 צפיות
  25. Started by שימי71,

שלום לכולם ברשותי מחשב נייד מסוג סוני-ואיו,שהגיע עם מערכת הפעלה ויסטה הום פרמיום באנגלית. המחשב פעל כהלכה,התחבר לאינטרנט אלחוטי ללא כל בעיה.הבעיות התעוררו כאשר ניסיתי להתקין מערכת הפעלה בעברית,התקנתי ויסטה ביזנס בעברית,הכל בסדר מלבד זה שלא ניתן להתחבר לאינטרנט,משום מה המערכת לא מזהה את מתאם הרשת האלחוטי,שהיה ופעל לפני שינוי מערכת ההפעלה.לצערי הרב לא גיביתי את המחשב וגם לא יצרתי דיסק שיחזור למחשב וזה מתוך חוסר ידיעה. מישהו יכול לעזור באיתור הנעלם,מתאם רשת אלחוטי,או אולי דרך לשחזר את הדרייברים של המחשב,המקוריים. במנהל ההתקנים,אני מזהה כי ההתקנים הבאים לא הותקנו,המערכת לא מוצאת את מנהל ההתקן המתאים ניסיתי להוריד דרייברים של המחשב דגם sony-vaio vgn-fw21l נקנה בלונדון.מהאתר של…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים