עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. טוב אז ככה, אחרי 8 שנים ארוכות הגיע הזמן להחליף מחשב (A64 3000+ S754...) הנה מפרט שבניתי, תקציב בסביבות 5500: מעבדי אינטל‏ Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 1080 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE P67A-UD3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E 660 זכרונות‏ DDR3 1333Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel 235 כרטיסי מסך‏ GIGABYTE HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E 1390 דיסקים קשיחים‏ Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX 325 כונני Floppy 1.44‏ FLOPPY Samsung 1.44MB Floppy Drive Black 60 צורבי DVD‏ LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) 120 מאווררים וג…

• 20 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. Started by AkermAn,

1. מה התקציב? 6000 ש"ח . האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך . במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? לגימינג כבד . א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מחשב ביתי למשחקים כבדים . ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיועד למשחקים . * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כלול במפרט אני צריך המלצה למסך טוב לגימיניג * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Black ops / crysis 2 / prototype * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינו…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. אהלן כולם, בעיקרון כמו שהכותרת אומרת, אני מחפש לעשות שדרוג למערכת קיימת. כרגע המערכת כוללת: E8400, X48-DS4, 4gb Gskill, HDD Seagate 500 gb, Corsair 450W, Crossfire of twin 4850HD, CoolerMaster CM690. המטרה שלי היא לשמור על המארז, הדיסק הקשיח והזיכרונות ולהחליף את כל השאר. אין צורך בשום אביזר גיימינג נוסף (מסך 24 אינץ', רזולוציה של 1920X1200, עכבר DeathAdder ומקלדת של Microsoft) - אז בעיקרון אני מעוניין להחליף את הכרטיס מסך, לוח אם, מעבד וספק. אם אתם חושבים שמשהו נוסף זקוק לשדרוג, אשמח לשמוע. כמו כן, לא מתוכנן כל OC. אשמח לקבל הצעות מחיר עד 3,000 ש"ח - אעדיף פחות אם אפשר. אני גם מעוניין להחליף את המאווררים במארז, אז אשמח לשמוע הצעות גם פה. רעש לא מפריע לי בשום צורה שהיא, ר…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. המחשב ישמש בעיקר ליישומי אופיס ואינטרנט וגם קצת לעריכה גרפית בסיסית. מסגרת תקציב: 2,500 ש"ח לא כולל מסך ושאר ציוד היקפי. תודה מראש

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by roxnity,

אני צריך מפרט מחשב לגיימינג 4500 ש"ח ללא מסך יש לי כבר מסך 19' על רזולוצייה מקסימלית של 1280x1024 .

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. ללא כרטיס קול . המחשב מיועד לעבודה פשוטה מאוד. לא למשחקים ולא לעריכה.רק לאינטרנט ואופיס ומשחקים ממש מצ'וקמקים(ברמת הסוליטייר ואולי קצת,אבל ממש קצת,למעלה מזה). היה מחשב שנשרפו בו חלקים ולכן יש לי כבר מארז,ג'נרי,שאינני יודע אם להחליפו,זה אתם תחליטו. אני צריך את השילוש הקדוש,לא צריך יותר מ- 256 זכרון מפני שהיה במחשב win 98 . רצוי שיהיה כרטיס רשת על הלוח. לא צריך raid sata ieee וגם לא כרטיס קול,על הלוח. מעבד,אני מניח ש- amd ,שוב לא להתפרע(גם אין איך,אבל שיהיה סביר) אפשר גם אינטל,שוב, תלוי במחיר. בקשר לכרטיס מסך על הלוח,תגידו אתם אם זה משתלם מבחינת הביצועים,שכמו שאתם יודעים אינם צריכים להיות גבוהים. אם לא על הלוח ,אז שכרטיס יהיה הכי פשוט שיש,זה מספיק. כמו כן,אני צריך ספק כוח,ד…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by Benny Brudner,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב? כן ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? המחשב ילווה אותי במהלך הלימודים ולפחות עד משרת התכנות הראשונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא רלוונטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? חנות בת"א או ירושלים 9. מתי מתוכננת …

• 20 תגובות
    • 3.6k צפיות
  8. Started by yonatanman,

היי. אחרי שיטוט בלתי נלאה באתרים לחלקי מחשבים ומערכות מחשב מוכנות, החלטתי להתייעץ עם המקצוענים (אלה נטולי האינטרס הכספי ;D) אני רוצה להרכיב מערכת חזקה לעריכת וידאו (avid media composer), בעלות של עד 13,000 ש"ח כולל שני מסכים. ישנם כמה רכיבים שלדעתי הם חובה: Nvidia Quadro FX1500 4GB RAM FireWire400/800 הייתי רוצה שהמערכת תכלול טרה זיכרון, או חצי טרה בקונפיגורציית רייד כלשהי. מאוד קורצים לי המעבדים מרובעי הליבות, ויותר מזה המערכים בהם מותקנים שניים כאלו, למרות שאני יודע שזה בלתי אפשרי בתקציב הזה. הרעיון הוא לבנות מחשב שיחזיק הרבה שנים, בלי צורך בתוספות מיותרות של רכיבים בעתיד, ובלי נפילות, תקיעות, בערה ספונטנית של חלקים ומפחי נפש שקשורים בחרדת ביצוע ;D. חשוב לי גם שהמסכים י…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. אהלן, קודם כל, תודה על העזרה. מחשב זה משהו שממש חשוב לי כיאני עובד איתו רוב היום (לימודים + פנאי). תקציב: תקציב מקסימלי: 2,500 ש"ח ניתן לנצל את כל התקציב. במידת הצורך, ניתן לחרוג ב200 ש"ח שקלים אם הסיבה די טובה (הובלה לא קשורה לעלות כמובן). אציין כבר עכשיו - יש לי ידע ברמת טכנאי במחשב. לכן, ממש לא יהיה אכפת לי בעוד כמה שנים לשדרג את הכרטיס מסך שלי בעצמי ולהרכיב אותו. אין צורך לקנות כרטיס מסך מטורף שאמור להחזיק מעמד להרבה מאוד שנים. שימושי המחשב: א. המחשב ישמש בעיקר לשימוש משרדי: לימודים (Office), גלישה באינטרנט (Firefox + Chrome עם מס' טאבים במקביל), שמיעת מוזיקה (Winamp, MP3), צפיה בסרטים (באופן סטנדטי). ב. אני נוהג לתכנת (מבצע שימוש נרחב ב Visu…

• 20 תגובות
    • 6k צפיות
  10. שלום, השימוש הכבד ביותר הוא עריכת וידאו HD (לא מקצועי), כנראה בתוכנות פשוטות (לא מאמין שיהיה שימוש ב- Adobe Premiere Pro) התקציב עד 2K, אך אין צורך במסך, צורב וכו... הרכבתי את המפרט הבא, אשמח לשמוע את דעתכם: Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪519 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪106 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Gigabyte GA-H61M-USB3-B3 P61 CHIPSET, יחידות 1 ₪472 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2653 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 ₪228 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD10…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Crazy Ivan,

אני מעוניין לשדרג את המחשב של אחי. יש לו פנטיום 4 1.6GHZ. חשבתי להחליף את הלוח אם שלו שתומך בזכרונות sdram ואת כרטיס המסך שלו (Geforce2 MX). מה דעתכם על זה: Motherboards for Intel : ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) [ ¤ 560.28 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 277.25 ] 2 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600XT 128MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 1097.46 ] 1 Subtotal : ¤ 2212.24 תודה.

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by redbaron,

על המחשב ירוצו מכונות ווירטואליות, משהו כמו 2-3 במקביל. לפעמים גם איזה מישחק כזה או אחר, וסביר להניח שהוא לא יהיה הדבר הכי חם בשוק : חשבתי על הלוח של ASUS P5B DELUXE או על ה COMMANDO, היות ושמעתי רק דברים טובים על ה DELUX והיות והוא מגיע עם כניסת פיירוויר. חשוב לי שיהיו לי כניסות רבות של כרטיסי PCI, ולכן ה COMMANDO יכול לבוא בחשבון. מבחינת זיכרון, אני נוטה ללכת על קינגסטון (אחריות לכל החיים), אבל אם משהו דומה לו בביצועים, ובעל מחיר דומה אני פתוח להצעות. מה ההבדל בין הסוג הזה והסוג ה "רגיל" של קינגסטון? האם יש הצדקה למחיר בהיתחשב שאני לא ממש גיימר... : מעבד, אינטל E6600, ניראה לי התמורה הכי טובה לכסף, בלי להישתגע יותר מידי. דיסק יש לי, SATAII 160G של WD. מחכה רק …

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by kobibo,

לאחר תרדים שלי ועיון מעמיק בשל אחרים הגעתי למפרט שאודה לכם אם תוכלו לתת את ברכת הדרך . המחשב מיועד בעיקרו עבור משחקים וקצת קידוד של סרטים ( ידוע לי שאינטל עדיף בזה אך לצערי זה מייקר לי את התקציב ולא אכפת לי שהקידוד יקח יותר זמן ). לא מתכן OC ואין צורך בציוד היקפי . אודה להתיחסותכם בעייקר לגבי : 1. האם הקירור שעל המעבד טוב או שצריך להחליפו ? 2. האם הספק הזה יחזיק את המערכת בצורה טובה ? 3. האם אוכל להשיג את אותו מפרט ביותר זול במקומות אחרים ? 1 x כרטיס מסך Sapphire ATI X800GT 256 mb 256 bit DDR3 PCI Express Retail ¤1056.44 2 x זיכרון A-DATA DDR 512Mb PC-4000 (32*8) CL 2.5-3-3-8 AD512M400 ¤667.22 1 x דיסק קשיח Western Digital 160 gb 7200 SATA II 8 mb Buffer ¤517.10 1 x…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Ground3R,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים כבדים, בנוסף גם צפייה בסרטים (bluray) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי הגיימינג הכבדים שיצאו כגון The Witcher 3, Battlefield Hardline, Mad Max וכו' וגם כאלו שיצאו בחודשים הקרובים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 אינצ' , 1920X1080P -לאילו הגד…

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by SamsungUser,

שלום, צריך שתבנו לי בבקשה מפרט למשחקים\עריכת סרטים ב-3.5K .. אין צורך במסך\רמקולים..אך יש צורך בסט מקלדת ועכבר..(אפשר משהו פשוט יחסית,אני לא גיימר כבד! ) בקשר למארז חשבתי על NZXT TRINITY או איך שלא כותבים את זה או מה שתכניסו בתקציב..(לא לחוץ עליו)..ואני מעדיף שהמארז יהיה יפה עם חלון צד .. בעיקרון אני רוצה שהמחשב יעבור סבבה לעוד שנתיים שלוש.. תודה! ד"א לא מתוכנן OC .

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אין צורך בציוד היקפי ומערכת הפעלה. יש לי כרגע מסך 22 cmv 222h של CHIMIE. האם בסביבות 2800 שקל אני יכול להרכיב מחשב ממוצע ? אני לא מבין מה כל כך הולך היום מבחינת סוגי המעבדים. ליבה כפולה ? משולשת ? מרובעת? זכרונות DDR3 ? בעקרון זה מחשב לשימושים כלליים, בעיקר צפייה בסרטים ומוזיקה. כמו כן אשמח לשחק במשחקים בינוניים ולא כבדים מידי. אני רוצה מעבד טוב וזכרון פנימי טוב שיחזיקו לטווח ארוך, אם אפשר וישאר כסף אז גם להשקיע ברמקולים טובים או בסוג מארז שישמור על שקט. אני רואה פה שהרבה מפרטים פה מורכבים עם AMD ולא אינטל? יש סיבה ? אין היום הבדל בין שני היצרניות ? תודה מראש.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. העגלה שבקה ואני מעוניין להחליף למחשב שישמש בעיקר לעיבוד תמונה (פוטושופ) ועריכת וידאו בסיסית (וידאו של הילדים). במפרטים המומלצים לא ראיתי מפרט ספציפי לשימושים. אני יודע שאני רוצה 2G זיכרון. FIREWIRE . אם אפשר שיהיה בעל פעולה שקטה. הבנתי שDUAL CORE יתן הבדל גדול בביצועים. אני לא גיימר אז הכרטיס מסך יכול להיות בסיסי. המפרט ללא מסך והתקציב 5-6 K. מה את אומרים ?

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח, זה בהגזמה פראית כי אני לא חושב שזה מצדיק את הבקשה שלי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אקסל ושימוש ביתי. חשוב שגם יתמוך בסרטי 4k כשארצה לחבר את המחשב לטלוויזיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני לא מתכוון לשחק בכלל על המחשב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …

• 20 תגובות
    • 3.1k צפיות
  19. Started by pingilolo,

מחפש מחשב נייד 14 אינצ' קל משקל לנערה שתוכל לקחת בתיק איתה. עדיף HD של 512 ומעלה. מחשב שיחזיק מספר שנים ולא יתחיל לצלוע אחרי שנה. המטרה היא לגלישה ברשת, שיעורי בית, צפייה בסדרות ותוכניות טלוויזיה. עד 3000-3500 שח. אין צורך במערכת הפעלה. עדיפות לצבע לבן אבל זה הדבר האחרון שבאמת משנה...... מעבר לזה אין לי דרישות מיוחדות מהמחשב. תודה

• 20 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. Started by Chen_bz8,

אהלן. בהמשך לנושא הקודם שפתחתי, רכשתי את ה- Lenovo Ideapad u430p. חשוב לי מאוד לדעת להתנהל נכון עם הסוללה ויש לי 2 שאלות בעניין: 1. האם כשיש לי שקע חשמל נגיש לידי, עדיף להוציא את הסוללה מהמחשב ולעבוד ישירות מהחשמל? האם פעולה כזו שומרת על חיי הסוללה או גורמת לה להתבלות מהר יותר ופוגעת בה? 2. מעבר להשפעה (לטובה או לרעה) של פעולה זו על הסוללה, איך היא משפיעה על המחשב עצמו? המחשב לא מעדיף לעבוד עם סוללה מאשר עם חיבור לחשמל? תודה רבה.

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  21. התקציב עד 2500, מחשב ביתי לצרכים משרדיים, חשוב לי שיהיה אמין מאוד , ושיציג ביצועים טובים. (גלישה מרובה, אופיס וכו')

• 20 תגובות
    • 2.9k צפיות
  22. טוב אז קניתי מחשב חדש ואני רוצה למכור את הישן יש כמה שמעוניינים כבר אבל אני לא סגור לגבי כמה למכור... זהו המפרט: asus p4p 800 gigabyte cpu fan cooler intel pentium 4 3000ghrz samsung 1gb nvidia g-force 7600gs hd wd 80 gb

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by infer73,

. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכנות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680*1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכל מהכל. FPS ו-RTS בעיקר. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות-בינוניות. אין צורך ביותר מזה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכ…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? בעיקרון אין, הבוס הגדיר כך: "שיהיה זול, אבל איכותי" <--גאון משהו.... א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל שלא יבוא על חשבון האיכות הנדרשת בעבודה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וגרפיקה קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר באופיס\גלישה מרובה טאבים\תוכנת "תקציבית"- תוכנה להנהלת חשבונות ולעיתים רחוקות גם פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. צריך הכל, מקלדת\עכבר אלחוטיים כמובן 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנס…

25. היי אני עוזר לחבר לקנות מחשב חשוב שהמעבד יהיה לפחות מסדרת 7000 עדיפות למחשב שמגיע בלי מערכת הפעלה שהמחשב יתמוך בזכרונות של 800 מגה הרץ (אם יש אפשרות שכבר יהיה כלול במפרט) ארד דיסק לא חובה נפח גדול כי כנראה שהוא ישדרג ל7200 rpm (אם זה לא יהיה כלול במפרט..) וכמובן מאיץ גרפי טוב אני יודע שבתקציב הזה לא יהיה ניתן למצוא הרבה.. לכן אשמח לשמוע חריגות תודה מראש לעוזרים.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.