עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אורח rotem956
    Started by אורח rotem956,

אהלן, ביום שישי שעבר קמתי בבוקר עם ריח של שרוף בחדר, קמתי למחשב, פתחתי ת'מסך וגיליתי מסך כחול. כיביתי ת'מחשב, הוצאתי מהחשמל לכמה דקות, ניסיתי להדליק חזרה ו... לא עובד. בהתחלה הוא עוד עבד, פשוט לא העלה כלום (המסך לא קיבל 'אות'), אח"כ הוא בכלל הפסיק לעבוד לגמרי. לקחתי את זה לטכנאי מחשבים, הוא אמר שהלוח אם קרס ומת. הוא המליץ לי להחליף את הלוח אם ואת המעבד ואז אמרתי לו שאת הכרטיס מסך אני רוצה להחליף כבר הרבה זמן אז זו דווקא הזדמנות טובה. כאילו... מה שיוצא זה שאני משאיר את הזכרונות, דיוידי, צורב דיוידי, מארז וכל השאר ומחליף רק את שלושת הרכיבים הנ"ל. לא הייתי בכלל בעניינים מבחינת רכיבי מחשב, את המחשב האחרון שלי (זה שהלך לו הלוח אם לפני שבוע) קניתי לפני שלוש שנים ועד לפני חצי שנ…

• 4 תגובות
    • 843 צפיות
  2. אין לי הרבה נסיון עם מחשבים כאלה למעט מקרים ספורים שהשאילו לי. אני צריך בשביל אינטרנט ואופיס בלבד (בעיקר אינטרנט). הגודל לא חשוב לי וגם המשקל, הבטריה והזיכרון כי אני הולך איתו מעט מאוד מהאוטו עד שאני יושב וזה בד"כ ליד חשמל. אודה להערות. מה דעתכם על זה? http://www.getit.co.il/Prod/63829/ אשמח אם תתנו הצעות ספציפיות

• 0 תגובות
    • 843 צפיות
  3. Started by golans1,

האם אפשר לבצע הורדות (אימיול , ביוטורנט ) במחשב נייד בדיוק כמו במחשב שולחני או שזה דופק את הארד דיסק ?

• 7 תגובות
    • 843 צפיות
  4. קו מוצרי ה-XPS של היצרנית האמריקאית עתיד לחזור אל עולם הטאבלטים, הפעם עם מערכת חלונות 10 מלאה, מסך 4K מתקדם ועוד לכתבה: http://hwzone.co.il/הצצה-ראשונה-לטאבלט-המתקדם-של-דל-שיתחרה/

• 0 תגובות
    • 843 צפיות
  5. Started by tomer2004,

אני צריך מפרט למחשב משרדי(אופיס ואינטרנט) בסביבות ה 3000 שקל - בלי מסך . תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 843 צפיות
  6. Started by Ran Ventura,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידה ואפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? קול אוף דיוטי,באטלפילד 3,פיפא וכדומה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע מסך 17 אינץ' 1024X768 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא הארד דיסק ולא צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי) 5-6 ברמה שהוא לא יפריע לשינה 6. האם…

• 3 תגובות
    • 843 צפיות
  7. נתנו לי מפרט למחשב: מעבד: INTEL PENTIUM S775 2.0GHz(E2180) 800MHz/FSB 1MB - TRAY אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤450 לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤385 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 8600GT 256MB DDR3 - RETAIL אחריות: שנתיים. מחיר: ¤559 דיסק קשיח: WD 250GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAJS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤361 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL אחריות: שנתיים. מחיר: ¤184 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤305 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN אחריות: שנה. מחיר: ¤393 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בד…

• 6 תגובות
    • 843 צפיות
  8. Started by roiej6,

שלום יש לי מחשב נייד ישן מסוג HP NC6000 לפני איזה שבוע המחשב באמצע עבודה נכבה המסך....הפעלתי אותו מההתחלה והמחשב מדליק את המאוורים ונכבה לאחר כמה שניות פתחתי אותו וראיתי שהמאוואר כולו אבק וספק אם קירר את המעבד ...ניקיתי והחזרתי בחזרה.... הבעיה עדיין חוזרת על עצמה ואין שינוי מה שכן שמתי לב שאני מפעיל לחץ על הלוח המחשב עובד כשורה ...אך שהלחץ מפסיק המסך נכבה.... לצערי גם נוספה בעיה לכרטיס רשת שהמחשב עובד לכמה דקות עד שנכבה המסך הוא מזהה את הכרטיס רשת אך לא מוצא את הראוטר למישהו יש תשובה לשני הבעיות הללו?? אני רוצה לקחת את זה לטכנאי שיתקן את המחשב אך אני פוחד שהתיקון יעלה כמו המחשב ...בטח ינסו להגיד לי שהלך הלוח או המעבד או משהו תודה על העזרה

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  9. שלום רב, מבקש לקבל את התמורה מבחינת חומרת המחשב במחיר הזה כלומר אם FUJITSU נותן לי מחשב אם מפרט יותר טוב משל DELL אז בכיףשמעתי רק דברים טובים על החברה.המחשב אמור לשמש אותי ב4-5 שנים הקרובות אז משהו מתקדם ולא ישן מבחינת המפרט והביצועים שלו. תודה מראש * מטרות המחשב? לימודים בעיקר כלומר תוכנות כגון: soildworksmicrosoft visual studio מסך 15.6 רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). עדיפות ל-HD 1366x768 * משקל רצוי? כמה שפחות במסגרת המחיר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 8 שעות עבודה לאחר טעינה מלאה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ל…

• 0 תגובות
    • 843 צפיות
  10. Started by cobara,

היי! יש ברשותי מחשב EEE PC 4G SURF. מותקן עלו XP SP2 זיכרון: 2G RAM HD: 4+4G אני מחפשת רעיון מעניין מה אני יכול לעשות איתו.... הכיום הוא משמש אותי לגלישה סריקות... מוזיקה לקצת למודים. תודה!

• 7 תגובות
    • 843 צפיות
  11. Started by שחפון,

היי חבר'ה... בקשר לשני הודעותי האחרונות אני מתחיל לגבש דעה בקשר למחשב הנייד שאני הולך לקנות בקרוב מאוד ללימודים שב"ה בלי נדר ישמשו אותי ב 99 אחוז מן המקרים לתמלילים , סרטים ברמה טובה וגלישה מהירה מאוד באינטרנט לצבירת מידע וכמובן בתקשורות אלחוטיות כנדרש... בנוגע להחלטתי אני רוצה להתבסס על מחשבים בסדר גדול של DELL VOSTRO 1320 שמבחינתי בעלי מפרט מהיר מאוד אם זה מבחינה הזכרון הפנימי הרב אך חסר המהירות (800 מגה הרץ..) והמעבד ה"יחסית חלש" מדגם T6570 ובעל אותה מהירות כמו של הזכרון שבעל 800 מצגה הרץ והייתי שמח למעט יותר... כמו כן ראיתי מחשב מדגם HP PAVILION DV3-2150EJ שיחסית משלים את הפערים של מה שחסר בדגם של DELL אם זה יציאת HDMI קורא טביעת אצבע... ויציאות נוספות כמו של ESATA וד…

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  12. בשעה טובה החלטתי לקנות את המחשב הנ"ל. התקציב שלי הוא עד 4000. חשוב לי שיהיה 4GB זיכרון... החלטתי לקנות את המחשב הודות להמלצותיכם עבור מחשב 13", ונראה שהדגם הנ"ל עונה על כל הצרכים (סוללה 6 תאים, צורב פנימי, מעבד 2.2 עד 2 ק"ג). יחד עם זאת, נמלאתי ספקות משום שראיתי שיש המון דגמים. על מנת להוזיל את המחיר הייתי מעדיפה לרכוש את המחשב ללא מערכת הפעלה. מישהו מכיר מקום מומלץ לקנות בו? אגב, הייתי שמחה אם הייתה אפשרות שהמחשב יהיה בצבע אדום... המון המון תודה מראש, ושוב תודה רבה על עזרתכם בבחירת המחשב!

• 3 תגובות
    • 843 צפיות
  13. Started by yuvalnus,

צריך מחשב למשחקים ב2K... מה אתם אומרים על המפרט הזה- מעבד: http://tms.co.il/product/3052 ¤329 לוח אם: Asus M2A-VM כמות: 1 - מחיר: ¤336 מארז: Raidmax APEX 2x120mm No PSU כמות: 1 - מחיר: ¤161 ספק כוח: FSP Basic SI 350W ATX350-PNR 120mm + Satax2 כמות: 1 - מחיר: ¤127 זיכרון: A-Data 1GB DDR2-667 CL5 כמות: 2 - מחיר: ¤104 קשיח למחשב שולחני: WD 160GB SATA II AAJS כמות: 1 - מחיר: ¤213 כרטיס מסך: Forsa 9600GT 256MB Retail כמות: 1 - מחיר: ¤612 כונן אופטי: LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black כמות: 1 - מחיר: ¤135 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 2000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 - מחיר: ¤45\ והאם אפשר להרכיב את המפרט הזה גם בנעה מחשבים?

• 11 תגובות
    • 843 צפיות
  14. אני מחפש מפרט טוב למחשב המיועד למשחקים כבדים כגון Crysis וצפייה בסרטים. יש לי תקציב של עד 4000 שקל עם אפשרות לתוספת של עוד כ- 500 שקל אם באמת תהיה סיבה לכך. אין לי צורך בציוד היקפי, יש לי מסך 20 אינץ', ואני אוותר גם על הכונן דיסקטים העיצוב של המחשב פחות חשוב לי מהאיכות שלו, אני צריך שהוא יחזיק מעמד לאורך תקופה ממושכת ושיהיה יחסית שקט כיוון שהוא נמצא לי ליד המיטה וחבל שאני אשבור אותו כי הוא יעיר אותי באמצע הלילה בנוסף יש לי ספק EZCOOL PS-1000 500W 12cm BIG FAN PSU שקניתי לא מזמן השאלה אם אתם חושבים שאני אוכל להשתמש בו במחשב מסוג זה? אם לא, לא נורא. אני בדיוק נכנס לטכניון אז לא יהיה לי יותר מדי זמן בשביל המחשב בגלל זה אני צריך מפרט חזק שיעמוד לאורך זמן שאני אוכל לשחק…

• 10 תגובות
    • 843 צפיות
  15. המחשב ישמש בעיקר אותי בעיקר ללימודים בתואר הנדסת מחשבים, אבל גם כמובן אינטרנט, סרטים וקצת משחקים פה ושם. מסך 15.6 אינצ' רזלוציה - מעדיף FHD, אבל לא קריטי. משקל רצוי - ראיתי את האולטרה-בוקים האלה, נראים נהדר ונוח מאוד, אז אם נכנס לתקציב אחד שהוא גם בנוי טוב ועם חומרה טובה אז בהחלט רצוי. זמן סוללה - לא חייב ארוך במיוחד, אבל שלא יהיה זמן סוללה אפסי.. יציאות - נדרש HDMI שזה כבר נהיה סטנדרט, וUSB3. דיסק קשיח - גדול, כמה שיותר גדול, לא צריך SSD. כונן אופטי - מיותר, אבל לא מפריע אם קיים. ועוד משהו אחרון, אם מישהו מכיר אתר שממנו ניתן להזמין עם כרטיס אשראי ישראלי לכתובת בקנדה.. וChevy, תודה על העזרה שלך מלפני כמה חודשים, אבל אחרי שכבר קיבלתי ממך עזרה ובאתי לקנות הגיעה ההז…

• 0 תגובות
    • 843 צפיות
  16. Started by Gangster,

שלום אני צריך מפרט מחשב למשחקים עד 4000 שקל בלי כרטיס מסך תודה !

• 7 תגובות
    • 843 צפיות
  17. חיברתי את המחשב לשנאי ככה שהבעיה לא בסוללה וכשאני מפעיל את המחשב כל הנורות בצד נדלקות לשנייה ולא מופיע שום דבר על המסך.......אחרי השנייה נשארת נורת ה-on/off בצד דלוקה ולא קורה כלום. מידיי פעם נדלק המחשב ונכנס לוינדוס אבל רוב הזמן הוא לא נדלק.......אחרי הרבה נסיונות איכשהו הצלחתי להדליק את המחשב וניצלתי את ההזדמנות לפרמט אותו. אחרי הפירמוט נכנסתי לוינדוס פעם אחת ואז חזרתי למצב שבו הייתי מקודם (המחשב פשוט לא רוצה להדלק) אולי הבעיה בסוללה? מבקש את עזרתכם...... תודה.

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  18. אהלן וסאהלן חברים יקרים, ביוני הקרוב אני יוצא להקיף את העולם עם 0 תיקים, כחלק ממסע/פרויקט שלי, והתכנון היה לקנות מקבוק אייר 11.6, שכן קראתי עליו דברים נפלאים, והוא נכנס לי בדיוק בכיס של מה שאני לובש. עכשיו, תכננתי למכור את המחשב הנוכחי שלי (שאני מבסוט עליו מאוד, מאוד, מאוד.), כי הנחתי שהוא יהיה מעט גדול מדי בשביל כל הסיפור, וגם ההארד דרייב הרגיל שלו לא יעמוד לאורך זמן בכל מהמורות הדרך. לפני כמה ימים נסעתי ל"למטייל" על מנת לקנות כמה דברים קטנים, והמחשב נפל לי מהתיק על הכביש. המסך הלך, ומסתבר שגם ההארד דרייב. אז חשבתי "על הדרך" להחליף לו את ההארד דרייב ולנסות להשתמש בו, במקום לרכוש מק. לפחות לעת עתה. המפרט המקורי הוא : 13.3� Diagonal High-Definition HP LED BrightView Wi…

• 4 תגובות
    • 843 צפיות
  19. Started by orenazrad,

שלום רב ברצוני לרכוש מחשב נייח עם מארז שוכב לסלון לשימוש ביתי , כאשר המחשב מחובר ישירות לטלוויזיה לביצוע הורדות למחשב וצפייה. מה התקציב המקסימאלי- עד 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך- מעדיף לחסוך. מה שימושי המחשב –בעיקר להורדות ושימוש ביתית בסיסי ללא שימוש במשחקים או תוכנות מיוחדות. רצוי שהמחשב יהיה שקט עד כמה שניתן. ללא מערכת הפעלה ואופיס. ברצוני שבמחשב היה חיבור ל- HDMI , בעל 2 כוננים קשיחים עבור כונן C שיהיה SSD (128GB)וכונן D בעל קיבולת של 1T. עדיף זיכרון של 6G ומעלה (אשמח לדעת מה הבדל בעלות בין 4 ל-6 GB) במידה וניתן לשדרג את החומרה במחשב בעתיד אז עדיף תודה רבה אורן

• 1 תגובה
    • 843 צפיות
  20. 1 x מסך 17' TFT NU QL-711VSE 8 MS, 1:550 Contrast, Black + Speakers 1 x מעבד AMD Athlon 64 3500+ Socket 939 Venice *BW - Stepping E6* BOX 1 x זיכרון Kingstone Dual DDR Kit 1 Gb (2x512) 400Mhr CL3 1 x דיסק קשיח Western Digital 80 gb 7200 ATA 100 SATA 1 x לוח אם DFI INFINITY NF4 ULTRA nForce4 Ultra Socket 939, PCI-Express, Dual DDR, 1394, DDR2 1 x ספק כח THERMALTAKE 430W TR2 PFC + 2 FAN + PCI-E + SATA +24/20 pin + Cable sleeving W0069RI 1 x כרטיס מסך Leadtek Geforce 7800GT Extreme 256 mb 256-bit PX7800GT HDTV MyVIVO PCI Express Retail 1 x מארז Thermaltake SOPRANO SILVER + WINDOW DUAL 12mm FAN No PSU VB1000SWS ¤7954.63 מה אתם אומרים? מוצרים אני לוקח מ www.digma.co.i…

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  21. Started by ILobeIL,

היי אני כמעט סגור על רוב הרכיבים שאני אספק למחשב החדש אבל מבקש חווד. מסך:2412M DELL - האם לא תיווצר לי בעית מתיחת תמונת המשחקים (המסך הזה הוא 16:10)? מעבד: intel i5 2500k לוח אם: אין לי מושג. כדאי להשקיע יותר מ- 500 שקלים? כ. מסך: מתלבט בין RADEAON 6950 gb לבין NVIDIA 560 (יש העדפה לחברה המייצרת?) זיכרונות: מתלבט אם להכניס יותר מ 4 GB? שוב אין לי מושג איזו חברה כדאי. קירור: כדאי להכניס למעבד מאורר לא? וגם מסך גם צריך? הארד דיסק וכונן אופטי יש לי ממחשב ישן (5 שנים). נראה לכם זה יעשה בעיות? עם מארז וספק אני צריך עזרה חברים... בנוסף האם לדעתכם כדאי לי לקנות את המחשב ב- 200 שקלים יותר זול אבל לנסוע רחוק? תודההה.

• 9 תגובות
    • 843 צפיות
  22. שלום ותודה רבה מראש הגיע הזמן למחשב חדש, להלן הפרטים: אתחיל בזה שיש לי מארז cm690ii וצורב מהמחשב הנוכחי כך שנראה לי מיותר לקנות מארז וצורב. המחשב ישמש למשחקים וגם לשימוש משרדי יומיומי. כמו כן יש ברשותי גם מסך וציוד היקפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שלא הכרחי אז לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, יומיומי, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קשה לי לענות, בגדול מגוון -מהי הרזולוציה …

• 1 תגובה
    • 843 צפיות
  23. שלום לכל קוראי כתבה זו סתם גלשתי באינטרנט וחיפשתי כרטיסי מסך חדשים. מסתבר, ששוחררו כרטיסי ה8400M GT של נוידיה שתומכים בדירקסט 10 למחשבים ניידים בארץ!!! הראשון הוא של אסוס מחנות פלונטר, אשר מגיע עם המפרט הנמוך ביותר מבין השלושה: מעבד: Intel® Core 2 Duo Processor T7100 זיכרון: 1GB DDR2 677MHz (2X512) כונן קשיח: 120GB HD SATA מסך: 15.4 אינץ' כרטיס מסך: GeForce 8400M with 128MB VGA צורב די-וי-די: DVD Writer של אסוס מן הסתם כרטיס רשת: WiFi 802.11b/g תקשורת: Bluetooth - 2.95KG מערכת הפעלה: Windows Vista home Premium ציוד היקפי: עכבר תוספות: תיק על כל התענוד הזה תצטרכו לשלם 8505 ש"ח "בלבד" המחשב השני שאציג בפניכים הוא המחשב ה"אמצעי", שניתן לקנות אותו בביי 4…

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  24. שלום כולם. החלטתי לשדרג את המחשב המעפן שלי טיפה. לא להפוך למכונת משחקים קטלנית. אבל שיריץ משחקים חדשים [מה שהוא לא ממש עושה כרגע, המפרט בצד אגב]. אז ככה. התקציב הוא עד 2000 שקלים פלוס מינוס [עדיף מינוס] ואני מעוניין לשדרג: - מעבד - לוח אם [כי שלי אינו תומך DUAL CORE\CORE 2 DUO\או במעבדי AMD ולא תומך DDR2] - זכרון [כי חייבים כי יש לי DDR] - כרטיס מסך [חשבתי על HD4850 חמדמד כזה חח] בכל מקרה יש לי מסך סה"כ 17" ואני ישחק ברזולוציה של 1024X768 או 1280X1024. ספק כוח יש לי JSP TECH EZCOOL 420W אני יודע שזה לא מותג... אבל המחשב הזה לא הולך להיות מפלצת רצינית.. ככה שאם אפשר להשאר איתו בינתיים זה יהיה נחמד. תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 843 צפיות
  25. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 8000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית משחקים תכני HD ותיכנות א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תכני HD, גרפיקה דו מימדית ותלת מימדית, Audio, וישמש כמערכת קולנוע ביתית. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680X1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גב…

• 4 תגובות
    • 843 צפיות

דיונים חדשים בפורומים