ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, מחפש מחשב זול וטוב לפי: תקציב: 4000 שקל.(רצוי כלפי מטה) יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: לא אין מצב לחריגה!!! יד ראשונה\שניה: ראשונה. חברת המחשב הניד: HP ,LENOVO,DELL, IBM מערכת הפעלה: XP זכרון RAM : אחד (1) גיגה (רצוי אם ניתן 2 גיגה ) כונן קשיח: לא משנה משקל הניד המעונין: לא משנה לי.. גודל הצג: חייב להיות 15.4 אפשרויות נוספות במחשב: מה מטרת שימוש המחשב? המחשב למטרות רגילות - גלישה בעיקר,OFFICE . הערות נוספות: - לאישה מבוגרת לכן דרוש תצוגה ברורה והפעלה נוחה. אחריות 2-3 שנים - אני מצאתי את הדגמים הבאים: LENOVO N200 HP NX7300 IBM THINKPAD R61E DELL INSPIRION 6400 HP PAVILON G7030 תודה --------------------------------------------------------------------------------
-
- 3 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום וברכה מחפש מחשב לשימוש ביתי 1. מה התקציב המקסימאלי?1500 (אפשר לחרוג עד 1550) 2. שימוש ביתי : (וורד, אינטרנט, ...) אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב השקט------------- 5 לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס------ כרגע לא הכוונה שהמחשב ישמש ללפחות 5 שנים ולא יאבד את יעילותו. בדקתי ובקטגורייה 'מפרטים מומלצים' מופיע המפרט הזה ב1550: אחר כך סתם עברתי בTMS וראיתי את המפרט הזה גם ב1550. לי נראה שהמפרט שהובא כאן יותר חלש משל TMS, נכון? בכל מקרה, אני צריך מפרט לפי ההגדרות שלמעלה תודה לכולם.
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
התחלתי ללמוד באוניברסיטה ואני צריך מחשב נייד לקחת עמי, שישמש אותי רק לאופיס וחיבור לאינטרנט (בלי משחקים, סרטים וכו'). חשוב לי שלא יהיה כבד מדי, אבל בגלל שאני משתמש בו גם בבית לעיבוד תמלילים וכתיבת עבודות, הייתי רוצה שהמסך לא יהיה קטן מדי - חשבתי על משהו בסביבות ה- 14 אינץ (אבל אולי 15.4 או 13?) הייתי מעדיף משקל של 2.5 קילו או פחות, ויש לי עדיפות ללנובו או ל-ACER. אחריות לא מעניינת אותי. ההמלצה שקיבלתי היתה לנובו SL400, שהמפרט שלו אולי קצת מוגזם, או ACER 5720G (שנראה לי פחות, כי מדובר ב- 15.4 אינץ וב-3 קילו, אבל זול יותר משמעותית). האם יש דגם אחר של לנובו שטוב יותר בשבילי (יכול גם להיות פשוט יותר)? אולי דגם של חברה אחרת שהוא עדיף משמעותית? יניב
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום, למעשה זאת תהיה הההודעה הראשונה שלי :\ שמעתי שיש פה מי שמבין ויכול לעזור אז תעזרו בבקשה !! 1. מה התקציב ? ב-סביבות ה-4500 פלוס מינוס 2. מטרות ? (לדוגמה OC, עבודות משרדיות, משחקים {קלים או כבדים ?}. ניתן לבחור יותר מאחד) מחשב מהיר וחזק למשחקים החדשים ביותר ולסרטים. 3. האם אתה צריך ציוד הקפי ? (לדוגמה מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, DVD, צורב DVD, כרטיס טלויזיה, כרטיס רשת וכו'..) לא כלום כלום כלום ! 4. האם יש דבר ספציפי שאתה לא צריך במחשב עצמו ? צורב, dvd, דיסק קשיח שלא עולה על 60 gb , כרטיס קול מתקדם 5. האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כרטיס מסך מהיר וחזק למשחקים חדשים, זכרון 512mb 6. האם נושא הקירור והיופי במחשב חשובים לך ? (כדי שנדע ל…
-
- 9 תגובות
- 821 צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?1400 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לא נראה לי שתוכלו לחסוך אבל אם כן מצויין במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 1400 זה המקסימום 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים,עבודות,סרטים,מוזיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1280X960 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?world of warcraft, fifa 2011, cs * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?אין לי שמץ של מושג מה זה. 3…
-
- 7 תגובות
- 821 צפיות
-
-
יש לי מחשב hp האם אני יכול לקנות[ חלופית לדוגמא מהאתר הזה www.solelot.com ולדעת שהסוללה תחזיק מעמד זמן רב? סוללה למחשב נייד של hp
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט למחשב. תקציב: 1500 עד 2000 ש"ח. עדיפות להישאר בתקציב אך ניתן לחרוג במעט במידת הצורך. שימושי המחשב: גלישה באינטרנט, תכנות, משחקים כמו portal - לא גיימינג. (רזולוציית מסך 1680 על 1050) אני מעדיף בהחלט כרטיס מסך לא מובנה בלוח האם. רמת השקט לא עקרונית, שלא יהיה רועש אבל אין צורך במארז מיוחד וקירור סופר שקט... אין צורך בציוד היקפי. ללא OC. אין צורך במערכת הפעלה או תוכנות אחרות. לא מתוכנן שדרוג. תודה רבה, שי
-
- 6 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום, קודם כל אשמח אם תוכלו להעביר את הדיון לפורום "ייעוץ לפני רכישת מחשב", לא יודע מדוע אין אפשרות למחוק דיון כאן. אשמח לקבל מפרט למחשב בסכום של עד 1,200 דולר (4,200 ש"ח-לנצל את כל התקציב עם חריגה של עד 4,500 ש"ח). שימושי המחשב: תכנות, עריכת סרטים ותמונות, תכני 2.7K ותמיכה בפתיחה של עד כ-100 חלונות של youtube כתחביב. תוכנות עיקריות: Android Studio , Eclipse ,VLC וכמובן כרום. המחשב לא מיועד לgaming המסך שיחובר הוא 27 אינץ' 2.7K. המחשב מיועד להגדרות גרפיות בינוניות-גבוהות, חשוב שהמחשב לא יקרטע בעריכת סרטי 1080p ב 120FPS (אני עורך סרטונים של GO PRO) אין צורך בציוד עיקפי, ואין צורך ב-hard disk, אבל אני צריך רק SSD של 512 ג'יגה. הש…
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
לנובו מציעים לי כפיצוי על אי עמידה בזמנים (אני מחכה למחשב כבר כמה חודשים) את SL510 במקום ה R500 עליו שילמתי במקור הייתי רוצה לדעת האם המחשב המוצע עושה את העבודה והאם עליי להסכים לעסקה באופן כללי הייתי שמח אם תוכלו להסביר מהם ההבדלים הבולטים בין השניים בברכה, ירון שהרבני
-
- 3 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום קראתי קצת בשרשורים קודמים.... לא היה בדיוק מה שאני צריך... אלו הדרישות למחשב לפנסיונרית (גלישה, מסמכים ושיחות וידאו בסקייפ): 0) כמה שיותר זול, בלחץ 2300 1) אחריות 3 שנים. 2) ביצועים סבירים, שלא יהיה עוד שלוש שנים סוס מת. 3) יחסית אמין או חברה אמינה. 4) 4G זיכרון פנימי. 5) מסך 14 אינץ ומעלה. לא צריך מערכת הפעלה... אשמח להמלצה על שני אלו (מה מהם עדיף או ששניהם גרוטאות...) http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=809011,809007 אשמח להמלצה תודה לכולם
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
מחפש מחשב חדש, ללא מסך ורמקולים, לצרכים ביתיים בסיסיים.
-
- 14 תגובות
- 821 צפיות
-
-
לאחר השקעה כספית רצינית במחשב נייח שאני מרוצה ממנו(התודות לפורום זה), אני צריך נייד שישמש לי כהשלמה במקרה הצורך. אני עובד הרבה על תוכנות תלת מימד(3 די מאקס) ועריכה(אפטר, פרמייר). ידוע לי שהסכום נמוך למשהו שיעמוד בדרישות האלה, אבל אני מנסה את מזלי בשל התקציב הנמוך שנשאר. חשוב להדגיש שלעומת הגלישה באינטרנט ו-וורד, שאני אשתמש בהם די הרבה, השימוש בתוכניות הגרפיות יהיו רק במקרה שאני אתקע ואצטרך "סגירת פינות" שלא יהיה לי זמן אליהן לעשות במחשב הנייח, ככה שלא נורא אם הוא לא יוכל לפתוח כמה תוכנות באותו זמן וכו'. הכי חשוב שזה יהיה מחשב שיעמוד בדרישות הנ"ל (עמידה בתוכנות הגרפיות ובתקציב) אחרי זה החשיבות היא לפי הסדר, כמובן בהתאם לתקצב כשברור לי שהתקציב מרחיק אותי מהדרישות: גודל מסך(…
-
- 6 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אודה למי שיוכל להציע לי מפרט ל HTPC למטרת צפייה בסרטים באיכות 1080p. אני מתלבט לגבי בלו ריי, האם כבר יש מבחר בארץ כמו בחו"ל או שעדיין לא? התקציב צריך לכלול גם מקלדת אלחוטית ושלט. המחשב לא יחובר לממיר או לכבלים ואין צורך בכרטיס לכידה. אנילא משחק משחקים אז אין צורך גם בתמיכה לזה. הכי חשוב לי שהסרטים ירוצו חלק ולא יתקעו + קצת גלישה. תודה רבה מראש אושרי
-
- 6 תגובות
- 821 צפיות
-
-
1. התקציב-10 א' כולל מסך של דל 24" דגם 2408WFP 2. מטרות המחשב- משחקים קלים עד בינוני, צפיה בסרטים, הורדות, 3. כולל מסך(כפי שצוין) מקלדת ועכבר אלחוטיים כרטיס טלוויזיה. 4. לא צריך כרטיס קול 5.אין העדפה לחברה או לחלק כלשהו 6.קירור ועיצוב חשובים. חשוב שהמחשב יהיה שקט . 7. רוצה מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה והתקנת מערכת הפעלה במעבדה 8.אין צרכים מיוחדים כלשהם. 9. חשוב שקט ברמה סבירה. 10. לא מתוכנן OC? לסיכום צריך מחשב טוב שיחליף את העגלה וישרוד מספר שנים עד הנאגלה הבאה. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח להמלצות מפרטים למחשב הבא שלי, ותודה גדולה מראש לכל הממליצים. 1. תקציב המקסימלי? 5000 ש"ח לחרוג \ לחסוך - אם יש רכיבים שנותנים יחס עלות \ תועלת טוב יותר והם נותנים מפרט שהוא לא בול על ה 5000 - בשמחה. נלך על חריגה של 500 ש"ח לכל היותר. 2. שימושי המחשב: תדיר - גיימינג 'בינוני', צפיה בתכני HD, יישומי אופיס וגלישה באינטרנט. נדיר - תכנות. אני לא חייב את מפלצת הגרפיקה הכי חזקה אבל אני כן רוצה להריץ משחקים בסדר גודל של GTA 4 באופן חלק. אני מתכנן לחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה דרך HDMI ולכן יציאת HDMI היא חובה. מסך - אני ככל הנראה אקנה אחד מאלה שהומלצו כאן (DELL U2311 או את הסמסונג "23). 3. האם יש צורך בציוד היקפי - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט - אין, מחשב…
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
שלום לאנשים ... לאחרונה קניתי את המחשב הנ"ל המחשב פצצה חזק מאוד עם כרטיס מסך נפרד ( ATI 3450 ) הבעיה היא איכות המקלדת לא משהו והפד גם לא להיט ... מה שמפריע הוא שלא ניתן לגלול מקצוות הפד, למי שמכיר רוב הלפטופים היום יש אופציה בדרייבר לאפשר scrolling בקצה התחתון והימני של הפד. במחשב הנ"ל אין דרייבר לפד. הווינדוס מזהה את משטח העקיבה כעכבר תואם מיקרוסופט .... באתר של MSI אין דרייבר למשטח העקיבה. מה שכן כאשר הרצתי לינוקס (אובונטו) על המחשב כמובן שללא דרייברים המערכת הותקנה כאשר ניתן לגלול ממשטח העקיבה ימינה שמאלה ולמטה למעלה. האם מישהו מכיר פתרון לבעיה.
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב נייד לגיימינג כלומר חשוב שיהיה לו מעבד חזק מינימום4ג'יגה ראם וכמובן כרטיס מסך חזק חשוב לציין שאני חייל שזה אומר שהאחריות היא גם מרכיב עיקרי אבל לא הכי חשוב התקציב שלי הוא בערך 6000 שקל ועדיף תשלומים בנתיים ראיתי תמחשב הבא בבאג שדיי מסקרן אותי intel icore5 430m(2.26\2.53 1066MHZ) מערכת WIN7 64BIT מסך 15.6 אינץ HD זיכרון 6גיגה ראם כ.מסך ATI M96PRO DDR3 1GB דיסק קשיח 500GB ואחריות של אם נשבר או נגנב מקבלים חדש למשך שנה עריכה: לא ראיתי את הפורמט אז הנה: * מטרות המחשב? משחקים כבדים,לא יודע ספציפית אבל כל מה שיש בשוק היום.. * גודל המסך15:+ * משקל רצוי:לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך :לא כזה חשוב אבל מעל שעתיים.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? :לא * בלוט…
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אני מבקש הצעה למפרט עד 5,000 אם אפשר לפרט למה AMD או אינטל עדיפים. ההצעה ללא מסך, ורמקולים, וכרטיס סאונד OB מספיק בהחלט. כרטיס מסך פשוט שתומך ב video-out, המחשב לא יריץ משחקים כבדים משהו ברמה של X300 יספיק כנראה. המחשב מיועד לעריכת מוזיקה עם כרטיס MIDI. אין צורך ב OC יהיה נחמד להכניס 2 דיסקים ב RAID אם אתם חושבים שיש צורך ויהיה שיפור בבצועים. אם תכוונו אותי איזה דברים חשובים אוכל לתת פרטים נוספים
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
המחשב לאמא שלי היא צריכה : -סוללה אורכה -512MB זיכרון -WI-FI -מסך 15.4 (רצוי) -HD כמה שפחות (היא לא צריכה יותר מ15G) חובה אחריות לפחות שנה(עדיף יותר) ושיעלה כמה שפחות!
-
- 4 תגובות
- 821 צפיות
-
-
היצרנית הסינית שעסקה היום בסמארטפונים וטאבלטים ביצעה את הקפיצה הגדולה הבאה שלה עם טאבלט חלונות 10 דמוי Surface Pro במשקל נוצה במימוש מדוייק למדי של דיווח שהגיע מספר ימים לפני תחילתה של תערוכת ה-MWC 2016 – היצרנית הסינית העולה Huawei, שקטפה בשנה שעברה את המקום השלישי בשוק הסמארטפונים, הציגה את טאבלט ה-MateBook שלה שמריץ חלונות 10, ומהווה כניסה ראשונה שלה לקטגוריית המחשבים האישיים. הדגם החדש, כמו רובם המוחלט של הטאבלטים מבוססי החלונות שהושקו בשנה החולפת, מנסה להיות כמו דגמי ה-Surface Pro המצליחים מבית מיקרוסופט – אין כאן שום דבר אחרת להציג זאת. המכשיר עצמו מכיל את כל החומרה וישווק בנפרד, כאשר לצידו יוצע כיסוי שהוא גם מקלדת (והופך את המכשיר לסוג-של-מחשב נייד) ועט מ…
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. מאוד אוהב את האתר הזה ונעזרתי במפרטים ממנו רבות בעבר. יש לי מספר שאלות לגבי שדרוג אפשרי שאשמח לחוות דעת. במחשב שיש לי עכשיו יש i7 3770k asrock z77 x4 asus 670 לא זוכר איזה ספק אבל בטח לא מספיק ל2 כ מסך כל ממני ssd hdd לא בraid וכו כל זה כנרא בן סביבות שלוש ארבע. חוץ ממדיה בסיסי משתמש בו מדי פעם לגרפיקה דו מימדית ומשחקים ובעקבות החיים פחות ופחות. לא עושה תלת מימד ,לא וידאו ,לא אוברקלוק ,ולא חישובים כבדים אחרים ולא מעוניין בזוג כרטיסים. עד כה מרוצה מהמערכת מאוד ולא התעכזבתי ממנה אף פעם. בזמן האחרון עם מספר משחקים שיצאו לאחרונה אני מתחיל לקבל רושם שיכול להיות שהגיע הזמן לשדרג את כרטיס מסך שלי כדי להשאר מעודכן עם דרישות המארכת של ימינו ולכן עלו לי כמה שא…
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
איך המפרט להל"ן? מיועד למשחקים די כבדים ללא ציוד היקפי ללא כוונה לOC Intel Core 2 Quad Q6600 Tray, יחידות 1 ¤870 http://www.bit-tech.co.il/product.aspx?productid=527 Gigabyte GA-EP43-DS3L LGA775, יחידות 1 ¤499 http://www.bit-tech.co.il/product.aspx?productid=763 A-Data 4096MB (2X2GB) DDR2 800 Vitesta CL5, יחידות 1 ¤419 http://www.bit-tech.co.il/product.aspx?productid=970 Seagate ST3750330AS 750GB 7200 RPM 32MB , יחידות 1 ¤599 http://www.bit-tech.co.il/product.aspx?productid=795 Sapphire ATI RADEON HD4850 512MB DDR3 PCIe, יחידות 1 ¤919 http://www.bit-tech.co.il/product.aspx?productid=684 LG GH22-LP SATA X22 Multi DVD-RW Lightscribe, יחידות 1 ¤145 http://www.bit-tech.co.il/…
-
- 9 תגובות
- 821 צפיות
-
-
טוב אז יש לי כזה מחשב לוח אם abit SG-80 מעבד CELERON D 3.06 GiGA HARTZ ספק כוח של 400 וואט 512 RAM כרטיס מסך ASUS AH2600PRO (זה רדיאון HD 2600 PRO אבל לחיבור AGP 8X ) יש לי שני הארד דרייבים אחד 80 GIGA והשני 144 ..... יש לי תקציב עד 5000 ש"ח (זה המקסימום.... ) מוכן להחליף הכל..... אין לי העדפות יתר לחברות למיניהן..... לא אכפט לי מהרעש והצבע..... גם ככה אני לא מחזיק את המחשב דלוק בלילה. OC בטח! איך אפשר מחשב טוב וזול יחסית בלי OC? התקנת מערכת הפעלה (ומערכת הפעלה) אני לא צריך הרכבה במעבדה - אולי אבל אפשר בלי... המטרה היא להוציא מהמחשב את המקסימום (להריץ COD 4 על המקסימום (1024*768) או CRYSIS על בינוני..או HL2 EP 2 עם בערך 70-100 FPS.....בלי תקיעות.... על 1…
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אוקיי זה הולך ככה... AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D A-DATA 512MB PC 4000 DDR 500*2 Seagate 120GB 8MB 7200RPM SATA Sapphire ATI Radeon X800XL PCIe 256MB Thermaltake Shark VA7000 Silver ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Serie תגידו מה אתם חושבים על המפרט ואם יש מה לשפר תרביצו אותה
-
- 8 תגובות
- 821 צפיות
-