ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום! ידידה שלי התחילה את תחילת דרכה כסטודנטית והיא מעונית במחשב נייד - עד 4000 ! הצרכים שלה הם בסיסים לחלוטין: 1. עבודה בתוכנות אופיס למינהן . 2. אינטרנט (חשוב מאד שיהיה WiFi מובנה- אני יודע שברוב היום יש) 3. מוזיקה , הייתי אומר סרטים אבל לא יודע עד כמה. 4. כל מה שדרוש מסטודנט וממי שלא משתמש במחשב למשחקים עריכה וכו'. 5. גודל מסך מבוקש 15 אינ'ץ. 6. זכרון 512 אני לא חושב שתזדקק ליותר מזה. 7. ארד דיסק 60 אם ניתן יותר במחיר אז סבבה. * אם תוכלו להתייחס גם לנושא האחריות ולזמן סוללה אודה לכם עדיף שהמחיר יהיה כמובן נמוך מ4000, אודה לכל העוזרים. כמו כן ערכתי חיפושים לפני שהכנתי את ההודעה ראיתי הודעות דומות בעניין אך לחלקן לא היו תשובות או שלא היו תשובות ממצות או מספקות. ושוב פעם…
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום חברים מקווה שאני כותב בפורום הנכון, הלפטופ שלי הזנחתי אותו ואם הזמן הוא נשבר לאט לאט לפני כמה ימים ראיתי שחוט נקרע מתחת למסך ( בתמונה שמסומנת באדום תמונה מספר 1 ) עכשו המחשב לא נדלק, יש אפשרות להציל אותו? 1 http://srv2.jpg.co.il/6/50dc55911fe40.jpg 2 http://srv1.jpg.co.il/7/50dc55b19c9b3.jpg
-
- 4 תגובות
- 822 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניראלי לנצל הכל.... במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? "23 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני רוצה לשחק בהגדרות הטובות ביותר בלי תקיעות. 3. האם יש צורך…
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
+ מאוורר טיטאן ,AMD ATHLON XP 3200+BARTON ABIT NF7 V2.0 512 DDR 400 TWINMOS 256 DDR 400 TWINMOS HD WD 80GB 8MB INNO3D GF4 MX440 64 DDR AGP8X CD ROM LGX52 ATX 500W ג'נרי + 3 מאוררים מקלדת + עכבר אופטי + רמקולים וסאב ג'נרים כל המחשב הנ"ל עלה לי 2750 שקל ב 6 תשלומים האם זה מחיר טוב?
-
- 4 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד, מאחר ואין לי מושג במחשבי נייד קראתי את הסטיקי "טיפים לקניית מחשב נייד" ואשמח אם תפרטו לי על המחשב שתמליצו לי איך הוא לפי סעיפים אלו, שהגעתי למסקנה שהם הכי חשובים( אם יש איזה שהוא משהו שפיספסתי אשמח אם תזכירו זאת: 1.תמיד עדיף לרכוש ניידים בקטגוריה עסקית ולא בקטגוריה ביתית. הם לרוב עמידים ואמינים יותר. 2.שימו לב לא ליפול בפח של אחריות ל-3 שנים. יצרן מוכר. 3.תמיד עדיף לראות את איכות התצוגה בעיניים אם ניתן. 4.יש לבדוק כמה חום המחשב הנייד שאתם בוחנים מפיק. 5.סוללה. 6.דיסק קשיח- 7200 /5400סל"ד עם 16mb זיכרון מטמון. 7.בגלל השHDD איטי ממחשב שולחני חשוב להשקיע בלפחות 1 גי'גה זיכרון. 8.Blutooth. 9.מסך בין 12.1"-14.1" העדפה לרחב עם רזולוציה גבוהה ככל הא…
-
- 4 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי בעבר מחשב לפי מפרט מהפורום ומאוד עזרתם לי. אשמח לעזרתכם בשנית. . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר קצת אם זה משתלם, ~100-150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי במחשב יהיה תכנות ועבודה עם מכונות וירטואליות (VMWare), אבל אני רוצה שיהיה מסוגל גם להריץ משחקים חדשים בהגדרות סבירות.כמו כן צפייה בתכני HD וסטרימינג למדיה סנטר בסלון. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים ל…
-
- 5 תגובות
- 822 צפיות
-
-
היי חבר'ה.. אני בקרוב מתכנן על שידרוג לעצמי.. המערכת תהיה מבוססת על החלקים הבאים ככל הנראה: מעבד AMD Venice. אם זה יהיה 3000 או 3200 עוד לא החלטתי, זה כנראה יהיה תלוי באיזה סטפינג אני אוכל לבחור. אני מקווה להגיע ל-2.6-2.7 ג"ה. קירור למעבד - Thermalright XP-120, מאוורר Glacialtech 120mm 19dba כחול. DFI LanParty NF4U Ultra-D עם החלפת מאוורר הצ'יפסט לזלמן פסיבי. Mushkin PC4000 2x256mb + 512mb - אותם זכרונות שתום חן בדק בביקורת הזו, מה שאומר שהם מגיעים לאיזור ה-518 מ"ה ב-DualChannel. כבר יש לי. מארז 6A19 עם גרילים מקוריים שהוסרו, שני מאווררי 120 מ"מ Glacialtech. כבר יש לי. שני כוננים קשיחים בתור מארזי השתקה Smart Drive 2002, כלומר הכוננים הקשיחים נמצאים בחריצי ה-5.25…
-
- 5 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב שיעבוד טוב על משחקים חדשים שיהיה אמין ולא כל הזמן יעשה ריסטרטים ושיוכל להפעיל כמה שיותר פעולות בבת אחת לדוגמא ICQ MEDIAPLAYER INTERNET VENTRILO TS שיהיה שקט במחיר 5000שקל צריך גם ציוד הקפי אבל לא נכלל בתקציב תודה
-
- 18 תגובות
- 822 צפיות
-
-
יש לי מחשב של HP DV3-2150ej אני רוצה להריץ VM על המערכת אך כרגע אני רואה שהמעבד שלי לא פתוח לאופצייה הזו. הבנתי שצריך לשנות את זה ב BIOS ואני יודע להתעסק בו אך לא מצאתי את האפשרות והבנתי שהחברות לפעמים חוסמות חלק מהאפשרויות בפני שינוי של המשתמש. איך אני אוכל לשנות את זה שהמחשב שלי כן יוכל לעשות Virtualization תודה מראש רן
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצות על נטבוק עם מסך 12". תודה.
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום חברים , אשמח אם תוכלו לתת לי פה מפרט לשרת אחסון . אני צריך רק מעבד חזק ו80 ג'יגה הארדיסק . השאלה מה המפרט שאפשרי להשיג במחיר כזה ? ואם תוכלו להפנות אותי למקום מסויים לרכוש במחיר זה אשמח . תודה רבה על העזרה . בברכה , מאור
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט לחבר למשחקים קלים וכבדים הנה הפירוט: 1. מה התקציב? 3000 שקל 2. מטרות המחשב? משחקים קלים וכבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא
-
- 8 תגובות
- 822 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב עד תקציב של 3000 בלי מסך ובלי ציוד היקפי המטרות של המחשב הן משחקים מוזיקה ואינטרנט בתוך המחשב אני רוצה 4 GB RAM ותתפרעו על השאר תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
כותרת. אין משהו מיוחד שנדרש, רק שיהיה טוב לעבודה יומיומית שוטפת. תודה, עודד.
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
יש לי מחשב של טושיבה וכנראה שמחקתי את מחיצת השיחזור מבלי למחוק את הקבצים עצמם מישהו יודע האם ניתן לצור דיסק שיחזור עם הקבצים שיש בתוך התיקיית שיחזור???? סוג הקבצים זה swm
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
תקשיבו, יש לי מחשב נייד מAlienware שקנתי באמריקה (M17x R2) המפרט: HD5870 CF 8GB Ram 1333Mhz i7 820qm 1.7Ghz עכשיו אחד הכרטיסים לא פועל כבר מעל לחצי שנה, אבל חשבתי שהאחריות רק באמריקה ובאותו זמן הוא עדיין פעל כמו שצריך אז לא רציתי להתעסק עם זה... לפני 4 חודשים ככה התחילה לי בעייה שמידי פעם (כשאני משחק או עושה משהו שדורש מאמץ מהמחשב) אז פתאום היה לי 10fps ככה ושמתי לב שבCPU-Z HA הCLOCK היה 500Mhz... אז יש כפתור פה שמפעיל Stealth Mode (שעושה שיהיה שימוש נמוך בחשמל, נגיד שאני לא מחובר לחשמל) שמשנה את הCLOCK ל600Mhz-700Mhz ושלוחצים שוב אז זה משנה ל"Full Power" שזה 1.7Ghz רגיל. אז דיברתי עם דל בחו"ל והוא עבר לי על המחשב והמליץ לי לכבות את הTurbo Mode של המעבד, דבר שלא מקובל במח…
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אני מתלבט בקניית מחשב לתקופה ארוכה, הקנייה יתבצע בזמן הקרוב מאוד... המפרט שהבניתי בעזרת חבר הוא: מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn BOX כמות: 1 מחיר: ¤1400 לוח אם: Asus P5E כמות: 1 מחיר: ¤1232 מארז: THERMALTAKE SOPRANO VX 120mm כמות: 1 מחיר: ¤227 ספק כוח: Thermaltake 550W TR2 RX 140mm Dual 12V Rails כמות: 1 מחיר: ¤400 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 מחיר: ¤343 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 3870 512MB DDR4 Toxic Edition כמות: 1 מחיר: ¤1131 G.SKILL DDR2 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 1066MHZ CL5 מחיר 320 סה"כ: ¤5053 הכרטיס המסך 3870 שבחרתי בגלל שבעתיד אני יכול להוסיף עוד כרטיס בעתיד ולבצע CrossFire ושל NVIDIA אני לא יכול. או שיש המ…
-
- 10 תגובות
- 822 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , תכנות , תכני HD ועבודה כבדה בכללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פשוט רצוי שה-MultiTasking יה אישו רציני פה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים איכותיים שיצאו עד 2020 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שיהיה ייעוד ל-4K/UHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 1 תגובה
- 822 צפיות
-
-
שלום לכם, אחרי המון זמן שהתלבטתי אז הכנתי לעצמי מחשב חדש שמיועד למשחקים כבדים כמו Crysis ועוד הרבה.. המפרט הוצאתי הוא כזה: http://tms.co.il/preview/spec/gnyde789 + כרטיס מסך של ג'יגהבייט 8800GT מה אתם אומרים על זה? ויש לי עוד שאלה חשובה, האם כדאי לקנות קירור למארז? או שזה מיותר? תודה רבה לעוזרים. זה נורא חשוב לי.
-
- 9 תגובות
- 822 צפיות
-
-
היי, מצורפת תמונה של מפרט שאני רוצה להזמין, השימוש העיקרי שלי הוא Photoshop, 3DS ותוכנות גראפיות שונות אחרות. בנוסף לג'יגה זכרון שאני קונה יש לי עוד 512 מגה במחשב הנוחכי של קינגסטון - גם הוא DDR400. - האם המפרט טוב? - האם ג'יגה זיכרון מספיק לעבודה עם התוכנות שפירטתי או שעדיף שאני אוסיף גם את ה 512 שיש לי עכשיו במחשב או ישר לקנות 2 ג'יגה? - האם הספק טוב? כרגע יש לי ספק של טרמלטק 420 וואט אבל אמרו לי שכדאי להחליף. האם זה באמת כדאי? הספק שבהצעה עדיף על מה שיש לי עכשיו? * כרטיס מסך כבר יש לי אז לא לשים לב שאין בהצעה כרטיס. תודה רבה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 822 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד חדש לעבודה שוטפת ולהצגת סרטים על גבי טלוויזית LCD. מה שחשוב לו זה יציאת שידור טובה - HDMI, ההבדל המשמעותי ביניהם זה הכרטיס מסך. לדל יש אינטל X3100 ולHP יש גי פורס 8400M . את הHP אני ישדרג ל2 גיגה זיכרון... מה דעתכם? הצעות אחרות?
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
תקציב עד 3000 לשימושים כלליים צריך הכל מסך מקלדת רמקולים וכו'
-
- 7 תגובות
- 822 צפיות
-
-
מה ההבדל בין שני המחשבים האלו : http://ksp.co.il/?uin=15931 http://ksp.co.il/?uin=21557 אני רואה שיש הבדל בלוח ובמעבד אבל מה ההבדל בפועל ? תודה
-
- 1 תגובה
- 822 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב כרגע הוא בסביבות 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל מה שצריך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקלים (אפשר לחרוג עוד אם מדובר בקפיצת מדרגה אמיתית) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קודם כל משחקים, אח"כ סרטים וגלישה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MMOS, דיאבלו 3 ובאופן כללי שיתאים לכל משחק שייצא השנה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות יחסית (לא חייב להיות אולטרא, אבל כן גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדג…
-
- 5 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אהלן אני צריך בבקשה המלצה למחשב נייד....עדיפות עד 3300 אם ממש משתלם אפשר 3.5 * מטרות המחשב: שימושים בייתיים, המחשב לנערה בת 17 * גודל המסך: 15.6 עדיף * רזולוציית המסך: HD רצוי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: * משקל רצוי: פחות קריטי. עד 2.3 יהיה בסדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לשימוש ביתי סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3.0 HDMI LAN * Bluetooth: לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם נכנס SSD מעולה. אם לא כמה שיותר גדול * כונן אופטי: לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: מעדיף שכן. * האם יש…
-
- 1 תגובה
- 822 צפיות
-