ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
אינני צריך יכולות גרפיות או מעבד חזק, רק שטח אכסון נחמד כדי שאוכל להחזיק על המחשב סרטים ושירים וחיי סוללה טובים. באמת שאין לי מושג כמה מחשב כזה אמור לעלות אז אני אבקש מכם להמליץ לי על מחשב שיתאים לצרכים שלי וזהו. אני לא יודע אם זה משנה, אבל קרוב לוודאי שאני אשתמש במחשב כדי להעביר קומפילציה ושאר שימושים במדעי המחשב, כך שאולי יש צורך לקחת עובדה זאת בחשבון. בנוסף לכך, אני אשמח אם יהיה לו כונן dvd
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום! חבר שלי עשה טעות וקנה מחשב גרוע במכירה באינטרנט...מזל שהצלחתי לעצור אותו ביחד עם עוד חבר ועכשיו הוא מבטל.. אז ככה: צריך עזרה בהכנת מפרט ב3500 שקל לשימושים הבאים: אינטרנט, אופיס, קצת משחקים וכמובן מוזיקה. לא צריך משהו מיוחד אלא משהו שיתאים לכל הצרכים הנ"ל בצורה שווה. המחיר כולל מסך בתוכו... נ.ב. המפרטים המומלצים ממש לא מעודכנים : תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 815 צפיות
-
-
כולל מסך הסיבה מאייבורי היא כי אני מקבל מהם מחשב ב4000 חינם, אז מה הכי כדאי דרכם ב4000 למשחקים כולל מסך? תודה.
-
- 12 תגובות
- 815 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט וקולנוע ביתי (שימוש במרנדר תמונה madVR דורש כרטיס גראפי חזק), אפשרות לגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין משחקים ספציפיים כרגע -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב יחובר לטלוויז…
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
הי לכולם אני רוצה לקנות נייד לקו הגמר שלי אחרי המלצות וקריאות בפורומים שונים הגיעו שלושה ניידים שני דגמים של טושיבה: אחד: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=687249 שני: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=599235 ודגם אחד של HP: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=712030 הצרכים שלי הם משקל קל ונוח-הולכת לטייל איתו הרבה , אופיס XP , גלישה באינטרנט, שלא יתחמם, מסך איכותי גם בלילה בקיצור בלי חסרונות ואם יהיו לו חסרונות אז משהו זניח.. סוללה טובה בקיצור מחשב ברמה. מחשב ברמה של מחשב נייח תקציב עד 6000 עם שאיפה לפחות אשמח לעצות מתלבטת בין השלישיה לעיל אשמח לקבל חוות דעת . מוסיפה שאני לא רוצה ויסטה האם אפשר להתקין במחשבים האלו אופיס XP ? שמעתי על הויסטה דברים לא כל…
-
- 2 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שימושיים בעיקר אינטרנט WORD וכו.... חשבתי על הנייד הזה מה אתם אומרים http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=250&CatCode=113 חשבתי להוסיף 170 ש"ח ולשדרג למעבד T5500 ועוד 170 ש"ח ל1GB דרך אגב לכל שונאי אייבורי זה בסדר לא מפריע לי לקנות שם.... תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום לכולם בעיה נחמדה שתקפה אותי מוזרה מאוד יש לי 3 יציאות USB בנייד , שבאחת מהם מחובר תמיד התקן WIRELESS לעכבר שולחני , המחשב חדש מחו"ל בערך חודשיים - ללא אחריות במהלך היום העכבר הפסיק לפעול לפתע והעכבר המובנה שימש את המשך משימתי , לא יחסתי חשיבות רבה לעניין כי חשבתי שהסוללות אזלו בעכבר . החלפתי סוללות אבל עדיין אין תגובה , כיביתי את המחשב והדלקתי שוב , חשבתי בעיית תוכנה , אבל לא העברתי את ההתקן ליציאה אחרת ופתאום העכבר עובד , ניסיתי להכניס ליציאה הפגומה התקן אחר אבל ללא הצלחה , אין זרם חשמלי אל אותה היציאה . המחשב הוא : TOSHIBA L305D-S5881 האם יכול להיות שקפיצת מתח גרמה לקריסה של יציאת ה-USB ??? השמח לעזרתכם תודה מראש ליאור
-
- 0 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אז בגדול המחשב מיועד למשחקים כבדים וסרטי HD לא מתוכנן oc , המחשב יתחבר לטלויזיה 37 אינץ Full HD ההתלבטות שלי היא ככה : התקציב שלי עומד על 5,000 ש"ח, ויש לי 2 מפרטים אחד שהעלות שלו היא 4,900 ואחד שחורג ב 300 ש"ח אבל בו יש חומרה שקשה לי לוותר עליה (לוח אם זכרונות ומארז) מה אתם מציעים לי לעשות? האם החומרה שבחרתי טובה מספיק? מוגזמת? צריך את עזרתכם, תודה לכל מי שיגיב מפרט 1 : מפרט 2 :
-
- 4 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום! המחשב הנוכחי שלי נדפק ואני מעוניין לקנות חדש.. בגדול אני צריך רק מארז + התוכן: לוח אם כולל LAN וכ. קול, מעבד (שמעתי שעכשיו עדיף AMD 64), מה עוד.... גיגה RAM, הארד דיסק וכרטיס מסך... כרגע יש לי כ. מסך 9700 PRO והוא מת לגמרי אז... 5200 הוא שפוט מדי ו- 9800 הוא יקר מדי.. אולי משהו באמצע.. תודה!
-
- 6 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום! ברצוני לדעת האם המסגרת השחורה מסביב למסך היא רק מסגרת או חלק מהמסך עצמו ואם ניתן לנקות טביעות אצבעות מימנה בעזרת מטלית לניקוי משקפיים כשהמסך דלוק?
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
טוב לפני כמה שבועות ביקשתי פה שיבנו לי מפרט.קיבלתי מפרט למחשב טוב שיפרתי פה ושם משום שהתקציב שלי גדל קצת ועכשיו רגע לפני שאני קונה רציתי לדעת מה דעתכם עליו. המחשב הוא בעיקר למשחקים כבדים. מעבדי AMD (Athlon 64 3000+ (S-754 מחיר:1020 ש''ח לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX 570-8KDA3J S-754 sata, gbl מחיר: 570 ש''ח זכרונות? DDR 400 1GB Samsung מחיר:1300 כרטיסי מסך? Sapphir (ATI) RADEON X800Pro TV,DVI 256MB מחיר:2620 ש''ח דיסקים קשיחים? Hitachi(IBM) 80GB 7200 ATA-100 מחיר:360 ש''ח מארזים HEC Compucase CI-6A19 מחיר:390 ש''ח SYSTEM ASSEMLY מחיר:190 ש''ח סה"כ: 6450 אני קונה את זה מKSP למי שרוצה לדעת.
-
- 8 תגובות
- 814 צפיות
-
-
אהלן,אני זקוק לקצת חוות דעת בנוגע למפרט גיימינג שמסוגל להחזיק את המשחקים הנוכחים ואת אלו של השנים הקרובות על רמת גראפיקה גבוה...כבר גיבשתי מפרט אבל לפני שאני רץ לקנות חשוב לי לברר שאני לא מפספס משהו חשוב המפרט הוא בעלות של 5.5 אלף שקל שאותו אני מזמין מKSP,אין לי צורך בשום ציוד נלווה למעט מערכת הפעלה windows7 home premium 64 ביט ,אני לא מתכנן לעשות למחשב OC אבל שוקל לרכוש כרטיס מסך שכבר עבר OC במפעל (ראו בהמשך). המחשב לא צריך להיות שקט כמו גופה,אבל מומלץ מאוד שלא ירעיש מעבר לזה חשוב לי שבכל תיקון שהוא של המפרט שלא יוחלף המארז כי את שאר המארזים בKSP לא אהבתי או שהם יקרים מידי עבורי הנה המפרט: מעבדי אינטל: Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור…
-
- 9 תגובות
- 814 צפיות
-
-
מעבד פנטיום 3 801MHZ לוח אם IBM ציפסט אינטל . זיכרון 128MB*2 133/100 = סה"כ 256MB 100MHZ כונן קשיח WD 10GB 4500 2MB LITEON CDROM כונן דיסקטים 1.44 NEC מארז IBM MICRO ATX מקלדת ORANGE * מחשב ממש חמוד שימושים : אינטרנט , קאזה .
-
- 9 תגובות
- 814 צפיות
-
-
כרגע המחשב לא ממש אצלי...אבל התקלה הייתה מסך כחול עם הסטופ קוד של 7F שמציג בעיה בזכרון. [מספר פעמים] אני מתכוון לבדוק זכרון בעזרת Memtest 86 ואני מדבר על המקרה הכי גרוע שהזכרון לא יעבור בהצלחה :'( לפי מה שהבנתי בדגם הזה זה מסובך ממש להחליף זכרון ראם [הכל בהנחה כמובן שהמחשב לא באחריות]. חנויות רגילות יסכימו לעשות את זה בתשלום? כדי להיות בטוח כל זכרון sodim 1 Gb ddr2 יתאים? ראיתי שהחברה Hynix יותר זולה בקיאספי היא נחשבת גרועה יחסית לקינגסטון או סמסונג?
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
אהלן יש לי SONY SZ עם מסך 13.3 ואני מחפש תיק לנסיעה. איפה אני יכול למצוא תיקים לגודל מסך הזה (בטח יש הרבה בגלל שזה הגודל של ה APPLE...)
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
קודם כל יש לי שאלה, יש אתר כמו האתר של "Can you RUN it?" רק שהוא בודק איזה מחשב יש לך ואומר לך מה כדאי לך לשדרג? עכשיו, יש לי בערך 1500 שקל (חריגה מקסימלית 2000 שקל) ואני רוצה לשדרג את המחשב שלי לא למשהוא פצצה שיריץ לי fallout 3 על מקסימום, אלה משהוא שיתן לי עוד קצת אפשרויות כשאני בוחר באיזה משחק אני ישחק עכשיו. כרגע יש לי (אני לא מבין ממש במחשבים אז אני פשוט מעתיק מדביק ממש שאני מקבל מ-Can you RUN it? CPU:2 processors running - Intel® Core2 CPU 4400 @ 2.00GHz CPU Speed:1.99 GHz Performance Rated at 4.49 GHz System Ram: 1015 MB Video Card: Intel® 82945G Express Chipset Family (Intel® 82945G Express Chipset Family) תודה מראש ד"א אני גר ליד חנות "Ivory" שבמודיעין
-
- 11 תגובות
- 814 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא: 150.00 הרכבת המחשב ע"פ המפרט 349.88 HEC Compucase "CI-6A21" Midi Tower ATX 300W Blue&White 62.48 THERMALTAKE TR2-M14SE Cooler for AMD K8 64-bit COOPER BASE 579.00 MSI "K8N Neo4-F" NVIDIA nForce4 Chipset Motherboard For AMD Socket 939 CPU -RETAIL 666.00 GeIL Value Dual Channel PC3200 400MHz "GE1GB3200BDC" / 1GB 512MB x 2 CL2.5 -Retail 43.73 Floppy Disk Drive 1.44MB / 3.5", White -BULK 350.00 NEC "NEC-3540A" Double Layer DVD±R/W/DL 16X White -BULK 64.14 Genius " KB19" Multimedia HEB/ENG White&Blue -Retail 34.86 Genius Webscroll + EYE Optical Mouse Retail 35.00 ADDA "AD1212HB-A72GL" 120mm/12V Case Fan -BULK 837.83 AMD Athlo…
-
- 6 תגובות
- 814 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב בשביל חברה של אחי. פרט לעבודה באינטרנט ואופיס לא יהיה כל שימוש אחר. אין צורך במסך, צורב או דברים נלווים כאלה, יש לכם הצעות? תודה,
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
שלום. לפני כשנתיים פלוס מינוס קניתי מיני-לפטופ של דל, דגם אינספירון מיני 1018. מיום קניה המחשב היה איטי. איטי לא בקטע של לוקח לו עוד כמה שניות לפתוח תוכנה מסוימת או שהמחשב עולה לאט - פשוט איטי. תגובה איטית לפתיחת הדברים הכי "קלים" - 15-30 שניות להעלות קובץ וידאו ב Media Player Classic, כשאני רוצה לשנות שם לקובץ ואני לוחץ עליו כפתור ימני בשביל להגיע ל Rename, לוקח לזה בערך 10 שניות. העכבר לעיתים מגיב בצורה מעצבנת, הדפדפן לא זז גם לא באתרים שכוללים טקסט בפשוט בלבד. חשבתי שככה זה כל המיני-לפטופים - פשוט מחשב שנועד לקבצי וורד, צפיה בסרטים וזהו, אבל אחרי שראיתי במחשבים של אחרים שזה לא כמו אצלי, עלה בדעתי שאולי פשוט יש לי מערכת הפעלה לא מתאימה, "כבדה מדי", אבל זה פשוט נראה לי מ…
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין במפרט למחשב+ציוד היקפי. עד 4000 ש"ח. מטרות: לשימוש ביתי(אינטרנט+אופיס),משחקים קלים(פיפא),תכנות קל. דרישות: שקט מאוד,אמינות,מסך טוב,אין לי כוונה לבצע oc תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום לכולם הינה מיפרט שבניתי לעצמי בתקציב שציינתי. תשמח לתגובות.... AMD Athlon"64 3200+ (S-939) VENICE CORE 990 AMD ABIT KN8 Ultra s939, nForce4U, GBL, SATA II 590 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 X2 GIL Forsa 6800GS 256MB, DDR3, HDTV, DVI, PCI-E WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB X2(אני מתכוון לחבר אותם ב-RAID ) Teac/SONY 1.44 (Black) NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Thermaltake Sviking VA4000BWS HEC 400W (True Watts) ViewSonic VX724 17'' LCD DVI 3ms Logitech Keyboard + Optical Mouse SET אשמח לתגובות, הצעות לשיפור רק שלא יחרוג מה תקציב. תודה ושבת שלום!!
-
- 4 תגובות
- 814 צפיות
-
-
דודה שלי (36) מעוניינת לרכוש מחשב, והיא פנתה אלי בבקשה לבחור לה מחשב בתקציב 1500 ללא ציוד הקפי. אני הצעתי לה להגדיל את התקציב ל-2500. מה אתם אומרים? שווה בשביל המחשב הבא להוסיף 1,000 ש"ח? השימושים שלה במחשב הם גלישה באינטרנט, עבודה במסמכי אופיס, שימוש בתוכנות שיתוף קבצים, נגינת מוזיקה וצריבתם, צפייה בתמונות ממצלמה דיגיטלית, שימוש בתוכנות מסרים מידיים, שליחת וקבלת דוא"ל ושאר השימושיים הביתיים הפשוטים. אני לא חושב שהיא תשחק במשחקי מחשב תלת מימדיים או תצפה בסרטי DVD, אבל לפחות לדעתי האישית, זאת לא סיבה לקנות כרטיס מסך OnBoard. לא? עוד משהו - לדעתי, רצוי לקנות לוח אם (ושאר רכיבים) שיתמוך (שיתמכו) בטכנולוגיות החדשות, שבמידה והיא תרצה לשדרג את המחשב בעתיד (להוסיף זיכרון, להחליף…
-
- 5 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות לאחותי מחשב נייד לשימושים ביתיים(יוטיוב אופיס וכו') ושיוכל לפתוח הרבה עמודים במקביל. לא משהו לגיימינג וכו'- תקציב עד 2300 בלי חריגות. אני לא מבין גדול במחשבים אבל ממה שקראתי חשוב שיהיה: I5 או I3 דור 8 8GM RAM SSD ווינדוס חשוב לי המחשבים היחידים שמצאתי הם 3 אלו, אשמח לשמוע איזה מהם הוא טוב יותר 1. https://www.pccenter.co.il/product/מחשב-נייד-asus-x540ua-go775t-אסוס?aff=Zap&aff_a=1 2. https://www.orpc.co.il/items/2079896 3. https://www.pccenter.co.il/product/מחשב-נייד-asus-vivobook-15-x540ua-go818t-אסוס?aff=Zap&aff_a=1 ממה שראיתי, מחשב 1 ו-3 הם זהים לחלוטין מבחינת …
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום! ידידה שלי התחילה את תחילת דרכה כסטודנטית והיא מעונית במחשב נייד - עד 4000 ! הצרכים שלה הם בסיסים לחלוטין: 1. עבודה בתוכנות אופיס למינהן . 2. אינטרנט (חשוב מאד שיהיה WiFi מובנה- אני יודע שברוב היום יש) 3. מוזיקה , הייתי אומר סרטים אבל לא יודע עד כמה. 4. כל מה שדרוש מסטודנט וממי שלא משתמש במחשב למשחקים עריכה וכו'. 5. גודל מסך מבוקש 15 אינ'ץ. 6. זכרון 512 אני לא חושב שתזדקק ליותר מזה. 7. ארד דיסק 60 אם ניתן יותר במחיר אז סבבה. * אם תוכלו להתייחס גם לנושא האחריות ולזמן סוללה אודה לכם עדיף שהמחיר יהיה כמובן נמוך מ4000, אודה לכל העוזרים. כמו כן ערכתי חיפושים לפני שהכנתי את ההודעה ראיתי הודעות דומות בעניין אך לחלקן לא היו תשובות או שלא היו תשובות ממצות או מספקות. ושוב פעם…
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בעיקרות לא משנה, אבל לחסוך יהיה עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים, נגיד far cry 4 בהכי טוב *אם אפשר* א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי samsung syncmaster B2230- אני לא מבין בדברים כאלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ג…
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-