ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, קיבלתי המלצה על הפורום שלכם וחשבתי לנסות. אני זקוק למפרט עבור מחשב ביתי שעונה על הצרכים הבאים: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000-4000 מעדיף תשלומים אך אפשרי גם מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גם עבודות עם אופיס אבל בעיקר אינטרנט, צפיה בסרטים, ועריכת סרטים משפחתיים. אם לא מייקר מידי אז שיתמוך גם במשחקים מודרניים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מקלדת+עכבר אלחוטיים שיהיו מסוגלים לשדר למחשב גם דרך קיר (כנראה צריך bl…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות את מחשב נייד מהדגם לעיל, זאת מכיוון שיש ברשותי כבר מחשב אחד כזה ואני רוצה שהסוללות והמטענים ישמשו את שניהם. לפי בדיקה שלי (בזאפ) המחירים נעים מ4000 עד 8000 שח, מה שחשוב לי הוא לא המחיר הנמוך ביותר, אלא השרות שאקבל לאחר קניית המחשב. אני מעוניין בשרותי תמיכה וטכנאות עד בית הלקוח, עדיף עם התחייבות לזמן תיקון(SLA). בקיצור שירות ברמה גבוהה. מי יכול לספק לי שירות כזה?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מעוניין לחדש את מערכת המחשב המיושנת שלי במשהו חדש יותר , השימושים שלי הם משחקי מחשב חדשים שיוצאים עכשיו ועם העדפה לשחק על הגדרות מקסימליות או כמה שיותר קרובות למקסימום התקציב הוא 4.5 אלף שח במזומן, אין לי צורך בשום ציוד היקפי הציוד שכן דרוש לי מבחינת חלקים הוא : 1)מעבד 2)לוח אם 3)זכרונות 4)מארז 5)כרטיס מסך 6)ספק כוח בהנחה של הספק שלי לא מספיק חזק, יש לי 550W Active PFC, 12cm Fan 24pin של חברת Chieftec המחשב יהיה מחובר למסך של 19 אינץ' כך שהרזולוציה המקסימלית שלי היא 1280*1024 אני איני מתכנן שום OC , שקט הוא לא קריטריון מבחינתי והעיצוב של המארז גם לא, אין לי צורך בהרכבת המחשב ובמערכת הפעלה תודה מראש לכל העונים והעוזרים
-
- 9 תגובות
- 875 צפיות
-
-
היי, אני צריך מפרט מחשב (מארז שלם אך ללא המעבד) בתקציב של כ 2000 ש"ח. המחשב מיועד לסרטי HD, פה ושם עריכת קטעי וידאו ביתיים, תוכנות חישובים מתמטיים וללא צורך במשחקי מחשב. בכל זאת כמה דרישות... 1. לוח אם עדיף אינטל. אם יש לוח אם אחר ***אמין*** אשמח לשמוע (מנסיון) חייב יציאה אופטית, עדיפות גדולה ל DVI ו HDMI (כרטיס מסך מובנה מבחינתי זה מצויין) עדיף MICRO ATX בשביל מארז קטן בהתאם. 2. דיסק קשיח ***אמין*** ושקט יחסית. עדיף עם יחס עלות\תועלת גבוה אבל לא על חשבון אמינות. אין לי צורך ביותר מ 500GB. אם מישהו מוצא כונן חיצוני עם ESATA ו LAN ביחד אשמח לשמוע.. אם לא אז SATA רגיל אני מניח. 3. מארז, עדיף עם ספק כח (שקט) ביחד בשביל לחסוך עלויות. עדיף גודל MICRO ATX ואם צריך אז עם מאוורר …
-
- 0 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מחפש מחשב נייד זעיר בשביל מסמכי וורד בעיקר, וגם גלישה באינטרנט. אם אני קונה את הדגם הזול ביותר, לדוג' זה. האם זה יעבוד בצורה סבירה, והאם איכות הבניה שלו, יחסית, סבירה? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לאחותי ואני מתלבט בין 2 הדגמים הבאים: HP Compaq Presario CQ60-220EJ http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=1097 או Lenovo 3000 N500 4233-72G http://www.zol4u.co.il/Product.aspx?ProductID=605 השוני בניהם: ה- HP מגיע עם מערכת הפעלה Vista Home Premium ו 160GB דיסק קשיח בעוד ה-Lenovo מגיע עם Windows Vista Basic ו 250GB דיסק קשיח שניהם מגיעים עם אחריות שנה. השימושים של המחשב יהיו: אינטרנט, אופיס, סרטים ומוזיקה. מה מבינהם עדיף? אם יש לכם הצעה אחרת, במסגרת התקציב, אשמח לשמוע.
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אחריי בירורים רבים החלטתי ללכת על המפרט הזה איך הוא לדעתכם? ד"א כמו שציינתי בנושא הקודם שלי המחשב הוא בעיקר למשחקים ואינטרנט. מעבדי אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB 1 860 ליחידה 860 סה"כ לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E 1 430 ליחידה 430 סה"כ זכרונות DDR II 800Mhz 2x1GB OCZ Vista Upgrade Edition XTC 2 165 ליחידה 330 סה"כ כרטיסי מסך Zotac GTX 275 896MB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E 1 1200 ליחידה 1200 סה"כ דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 280 ליחידה 280 סה"כ צורבים LG GH22LS40 DVD±RW x22 Black LightScribe Sata Retail 1 135 ליחידה 135 סה"כ מארזים Th…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתעניין במחשב להמרת וידאו - אני רוצה להמיר מאות קלטות וידאו אנלוגיות (PAL) בצורה הכי טובה שאפשר. את תוצאות ההמרות הייתי רוצה לשמור על דיסקים ולראות אותם על מסך המחשב, וכן לצרוב על DVD-ים ולראות בטלוויזיה. א. אני מבין שבמפרטים סוג המחשב שאני צריך זה מחשב לקולנוע ביתי. האם נכון? ב. מדוע במפרטים מופיע כרטיס הלכידה Hauppauge WinTV-PVR-150 ולא ה-ATI TW Wonder HD 650 PCI? http://ati.amd.com/products/tvwonder650/PCI-euro/index.html
-
- 1 תגובה
- 534 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה אני מעוניין לרכוש מחשב נייד במחיר 6000 ש"ח (פלוס מינוס). חלק מהדרישות הן: ליבה כפולה שכל ליבה 2.4GHZ לפחות (הגיוני?) כרטיס מסך nvidia שיוכל להריץ משחקים כבדים זיכרון 2GB RAM ומעלה הארד דיסק של לפחות 320GB צורב DVD Dual Layer לגבי הסוללה, כמה שתחזיק יותר זמן, כך ייטב מסך שתומך ברזולוציה הגדולה מ-1280 לרוחב כמובן שפה התייחסתי לנתוני המחשב, אני חושב שזה יהיה מיותר לציין שהמחשב צריך להכיל 4 חיבורי USB 2.0 וכל מיני פיצ'רים כגון תפיסת המסך כשהוא סגור. מביקורות שקראתי הבנתי ש-Toshiba, Acer, HP, Lenovo ו-Dell חברות טובות, אני צודק? אשמח לקבל המלצות (ועדיף שמניסיון) תודה רבה!
-
- 30 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, במחשב חשוב שיהיה הרבה מקום - עדיפות ל500GB, מעבד חזק וזיכרונות ולוח חזקים וכו התקנים כגון קורא כרטיסי זיכרון, כניסת SATA חיצונית וריבוי USB. אין צורך בכרטיס קול - יהיה חיצוני. שימוש עיקרי במחשב - תוכנת Serato live sl3 תודה !
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקראת סוף שבוע הבא לקנות מחשב חדש, אני לא מתכוון לעשות OC, ולכן מה שחשוב לי זה בעיקר השקט הנפשי- שיהיה מפרט אייכותי שאני אוכל לישון בשקט עם ההחלטה שלי. פעם הייתי מתעניין חזק בכל הנושא, אבל בזמן האחרון אני ממש לא מעודכן (צבא) ולכן אני סומך כמעט לגמרי רק עליכם. אני יודע שהלוח אם EP45-DS3L מומלץ כלוח אמין כבר משהו כמו שנה (אולי אפילו יותר)- מה שבאופן אוטומטי גרם לי לפתח עדיפות אליו, ומתוך כך ללכת למערכת מבוססת INTEL. לכן התחלתי מן המפרט המורכב ב3550 בtms (שבטח אתם כבר מכירים אותו דיי בע"פ ) והוספתי מעט שיפורים, מה גם שעלו לי לא מעט שאלות. Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB 1333MHz Tray, יחידות 1 ¤845.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי לפטופ של asus מהדגם EeePC. מכייון שזהו מיני לפטופ ייצרו אותו בצורה שה-Notepad כביכול יבוא על חשבון האותיות O,I,,U,L,K,J,M הבעייה היא כאשר אני מנסה להכניס שם משתמש לחלון כלשהו במקום האות j הוא מזין לי את הספרה 1 מה שמאוד מציק! ברוב המקרים (תוכנות לעיבוד תמלילים למיניהם) הבעייה לא קורית אבל בתיבת הדו-שיח הזו זה כן. מישהו יודע איך לבטל זאת?
-
- 5 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה לנייד שישמש אותי לכתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט (פה ושם לשמוע מוזיקה) בלבד. מסך 15". התקציב הוא כ2500 ש"ח, ניתן לחרוג קצת.. ואם ממש חייבים אז עד 3000. אני מודע לזה שבתקציב הנ"ל אין יותר מידי אפשרויות.. אז אודה לכם על כך מידע שתוכלו לתת לי. תודה מראש לכולם !
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-
-
אז ככה.... חבר שלי רוצה מחשב....אני חשבתי על משהו.... התקציב 5000 הוא גר במודיעין...אז חנויות מאיזור...(ראשון גם נחשב)... מחשב כולל הכל... משמע..מסך מקלדת עכבר ורמקולים....וכמובן המחשב עצמו.. היעוד זה משחקים...לא יודע עד איזה רמה חשבתי על 4870 או 4890...או המקביל של nVidia... וגם מסך אני לא יודע כמה לדעתי 20.1 מספיק....השאלה זה האם עם כרטיס גרפי כזה....הוא יכול לסחוב יפה על רזולוציה טבעית של 22??. מה אתם יכולים להציע....??
-
- 2 תגובות
- 497 צפיות
-
-
היי הזמנתי את החלקים הנל שסביבם יהיה מעבד E7200 שרכשתי בEBAY NZXT ALPHA Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU Cooler (אחרון שמור) DFI LanParty UT P35-T2R G.Skill 2GB X2 800MHZ CL4 HDC Samsung 640GB HD642JJ SeaSonic Silver Power 500W SS-500ET-APFC-F3 Palit ATI Radeon HD4850 512MB GDDR5 PCIe עם הרכבה 2500ש"ח יש מה לשפר? כי זה המחיר המקסימלי שאני משקיע...
-
- 8 תגובות
- 722 צפיות
-
-
האם רק למחשבי LENOVO? איך הנקודה הזאת נקראת על מנת שאוכל לחפש מחשבים עימה ביתר קלות ואיזה חברות מספקות ניידים עם האמצעי הזה? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד למטרות משרדיות (אינטרנט, אופיס וכו') , ואני מתלבט בין שני המחשבים הנ"ל, איזה מהם עדיף? תודה מראש, אמיר.
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום לכולם אבקש מכם חוות דעת על מפרט שהורכב בחנות OMC מעבד E7400/1066MHz/2.8G/775/3M Intel® Conroe Core 2 Duo 45nm דיסק קשיח 500G/7200RPM/SATA/16 Western Digital 500G 16Mb זכרון CL5/G/DDR2/800MHz2 Kingston CL5 2G מארז NEON 400W MIDI\ATX שחור EZcool N630B FAN 8CM לוח אם DDR2/PE/1GL/V/G31*775/2 Gigabyte G31M-S2L FSB1600 כרטיס מסך 1G/DDR2/DVI/PE GAINWARD PX9500GT 1giga צורב X22 SATA DVD שחור SAM SHS223B סה"כ כולל מע"מ: 2450 ש"ח הייעוד של המחשב הוא תכנות והקלטות. אני צריך שהמחשב יהיה שקט ברמה טובה, הנציג אמר שהמחשב יהיה שקט. אני בספק לגבי הלוח אם... אשמח לשמוע את דעתכם! תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 679 צפיות
-
-
תיקנתי את ההודעה, עכשיו זה טוב לחוקים? 1)תקציב- 3000 ש"ח 2)שימושים- משחקים קלים עד בינוניים, גלישה באינטרנט ,הורדה וצפייה בסרטים ו virtual pc 3)ציוד היקפי-לא. 4) דברים מיותרים- כונן דיסקטים וכרטיס קול איכותי. 5) האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן,מעבד- intel 6) נושא הקרור/עיצוב לא משנה רק שהחלקים לא יתחממו יותר מידי. 7) לא צריך מערכת הפעלה, ושיכלול הרכבת מחשב. 8) צרכים מיוחדים: לא. 9) האם חשוב שקט? סביר. 10) האם מתוכנן OC? לא. הערות מיוחדות: האם המעבד מגיע עם מאוורר (בלי תוספת)? כרטיס מסך- שלא יקרטע על 22". כרטיס קול ורשת-מובנה על הלוח. שיחזיק כמה שנים. ותרכיבו מפרט זה בחנות שנמצאת באזור חיפה והמפרץ, לא איבורי.....
-
- 11 תגובות
- 966 צפיות
-
-
* המחשב ירכש בישראל * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים בעיקר פיפא וGTA, צפיה בסרטים * היכן אני אשתמש במחשב: בד"כ על שולחן עבודה, לעיתים אני אקח אותו לילומדים ומקומות אחרים * גודל המסך? באזור ה15 אינץ * משקל רצוי? פחות מ- 3 *תקציב: עד 5000 ש"ח * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שהסוללה תחזיק יותר מ-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא משהו מיוחד * בלוטות? רצוי אבל לא קריטי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא קריטי, 160 ג'יגה יספיק. * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא חייב. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? בגדול HP ,אבל גם כל חברה אחת זה טוב בנוסף דרישה לזכרון של 4 GB וכרטיס מסך טוב הנה מספר מחשבים שאני כרגע חושב עליהם אשמח לדעה עליהם …
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שוב אני מה דעתכם על המפרט הבא? מתוכנן OC רק לכרטיס מסך של בערך 20%~10%. יש לי מסך 19" אז אני לא צריך כרטיס מסך יקר יותר כרגע. מעבד AMD Phenom II X3 720 Black Edition Box ¤748 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1293 לוח אם GIGABYTE GA-MA770-DS3 ¤425 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38496 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤267 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון Transcend DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 ¤131 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9TJ228 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe ¤568 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=954000 …
-
- 4 תגובות
- 512 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מעוניין לקנות לאישתי מחשב netbook. המחשב ישמש בעיקר כ-PDA עם מסך נורמלי (שימוש עיקרי) ולעריכת מסמכי word (שימוש מישני). אשתי היא טכנופובית לא קטנה אבל פשוט חבל לי לראות אותה נסחבת כל הזמן עם יומנים ענקיים. לכן, לשימוש הראשון אני רוצה לעשות לה את המעבר לקל עד כמה שאפשר וזה אומר, כתיבה ליומן בכתב יד. אם אפשר, אני רוצה שתהיה לה האפשרות גם לכתוב ל-word בכתב יד. התוכנה הזו צריכה להיות טובה עד כמה שאפשר. זה פיצ'ר חשוב מאד. כמו כן, המשקל חשוב מאד. ראיתי כמה מתחת לקילו וזה יהיה פשוט נהדר. גודל קטן ככל האפשר זה גם כן פלוס גדול. כמו שאתם מבינים מהכתוב לעיל, המפרט הטכני של המחשב מעבר למשקל וגודל לא ממש חשוב. השאלה היא אם יש כזה מחשב? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש נייד לעבודה ולמשחקים קלים כמו פיפא 09 GTA 3 וכדו' ... כמובן שאם יש אפשרות למחשב חזק יותר שיקיץ משחקים חזקים יותר זה יהיה אחלה הייתי מעוניין שתתנו לי נייד ב3000 שקלים ואחד ב3500 שקל ... שנראה את ההבדל. תודה רבה מחכה להמלצות
-
- 0 תגובות
- 677 צפיות
-
-
תקציב של 2600 שקל (ניתן לחרוג מעט) מחשב למטרת משחקים HD4770 והרבה פוטושופ ומוסיקה (מחבר רמקולים של מערכת ביתית) אין צורך בציוד היקפי אני לא רוצה מעבד שפועל בטכנולוגיה מיושנת בשביל ביצועי משחקים טובים אלא אני רוצה מעבד שפועל בטכנלוגיה חדישה ושיהיה רלוונטי בעתיד המחשב צריך להיות שקט (בלי הגזמה) לא מתוכנן OC ויש לי מסך 19" עם זמן תגובה 12ms תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 467 צפיות
-