ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
התחלתי לחשוב על החלפת ה- HTPC הזקן שלי בדגם חדש וצעיר. מאחר שזה מחשב שישב בסלון ליד הטלויזיה, עדיף שיהיה קטן וחובה שיהיה מאוד שקט, כלומר מעט מאווררים או בכלל לא, כלומר בקושי מתחמם, כלומר שיהיה חסכוני בחשמל. המעבד לא צריך להיות חזק כי את רוב העבודה יבצע כרטיס המסך וכרטיס המסך לא צריך להיות חזק כי כמעט כל כרטיס שיצא בשנתיים האחרונות יכול לפענח בחומרה את כל הקודקים הנפוצים עד לרזולוציה של 1080P. אז יש רכיבים שתוכננו מראש להתאים לנפח קטן ולהיות חסכוניים בחשמל ככל שניתן - רכיבים של מחשבים ניידים. אז לקנות מחשב נייד ולהפוך אותו ל- HTPC לא ישתלם, את המקלדת והמסך לא אצטרך וחבל לשלם עליהם, אבל האם אפשר לקנות רכיבים של מחשב נייד, או לפחות לוח אם שמשתמש במעבד של מחשב נייד, ולהשתמש ב…
-
- 4 תגובות
- 861 צפיות
-
-
הי אני מכיר לא רע מפרטי גיימינג , אבל מפרט לעריכת וידאו שאני בונה לקרוב משפחה (שאין לו מושג בחומרה..) - אני די לא בטוח בעצמי ... צריך את עזרתכם .<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב ? עריכת וידאו בלבד , אבל למשתמש ביתי\חצי מקצועי , תכני וידאו ב SD וכמעט ואין נגיע ב HD (כיום לפחות..) ,התוכנה העיקרית - פינאקל סטודיו (אם אני לא טועה 14 כרגע מותקנת) ,מעט מאוד בפרמייר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אין גיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (? DELL 2311קיים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 4 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום מבקש חוו"ד למפרט הנ"ל המחשב ישמש בעיקר להורדות , עריכת וידאו ומשחקים קלים המפרט לקוח מ-KSP אשמח לדעת מה כדאי לשנות לשדרג - חריגה עד 3300 ש"ח תודה מעבדי אינטל Core 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q Turbo s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1300, PCI-E 2.0, HDAudio, 1394a זכרונות DDR II 800Mhz 2x1GB Kingston HyperX דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך Sapphire HD 4650 Ultimate 1GB GDDR2 DX10.1 HDTV 2xDVI HDMI PCI-E כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים Pioneer DVR-216DBK DVD±RW x20 Black Sata ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) ס…
-
- 4 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שמטרתו לשימוש במסחר בבורסה. המחשב אמור לתמוך בשמונה מסכים במקביל, עליו להציג גרפים רבים בו זמנית המתעדכנים בזמן אמת ולבצע חישובים רבים של משיכת DATA והצגתה. המחשב ירוץ על XP אני מעוניין במעבד חזק אשר יהיה טוב יותר ל-2D מאשר ל-3D לכן חשבתי על I7 920 זיכרון 3 גיגה מאחר וXP לא יודע לתמוך ביותר מכך. כרטיסי מסך : אני מבין שאין אפשרות להריץ יותר משני מסכים פר כרטיס מסך אלא אם כן אני ארכוש NVS450 אשר תומך בארבעה מסכים. השאלה היא האם ניתן לרכוש כרטיס מסך NVS450 ולשלב עם ATI3450 ואז תהיה לי יכולת לצפות בשישה. אני לא בטוח ולכן אני שואל. בשלב הבא אקנה עוד NVS450 ואז אהיה מסוגל לראות שמונה. לגבי לוח אם, אין לי מושג מה לרכוש אבל עליו לתמוך בשילוב של…
-
- 4 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום חברים יהיה לי מסך עוד מעט בגודל 24 אינץ' וזה המפרט שהרכבתי ביחד עם מחיר מFOXPC : סה"כ 6300 ש"ח הכל דרך FOXPC ללא מסך Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz BOX http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1163 קרור למעבדThermalright Ultima 90I CPU Cooler http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=222 ASUS P5Q PRO http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1245 G.skill DDR2 4096MB 1000MHZ PI CL5-5-5-15 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=956 Connect3D Radeon 4870X2 2GB PCIe http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1346 Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1267 Thermaltake Toughpower 750W…
-
- 4 תגובות
- 730 צפיות
-
-
המפרט שלי כרגע: מפרט: מעבד: Intel Core 2 DUO E4500 2.2 GHZ לוח אם :GIGABYTE GA-945GCMX-S2 זיכרון:Kingston 1 GB DDR2 MHZ 667 דיסק קשיח : WD 160 SATA2 8MB כרטיס מסך: GIGABYTE GEFORCE 8600GT 512MB מארז:VERTIGO 400W צורב:LG DVD RW H55N *20
-
- 4 תגובות
- 641 צפיות
-
-
: * מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים חדשים אני מסתפק באיכות בינוני גבוה * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מבין בזה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא מבין בזה * כונן אופטי? לא יודע מה זה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? אין משהו מיוחד קונה את המחשב מתאילנד אם משהו יכול להמליץ על חנות אני אשמח.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים אחותי מחפשת מחשב נייד ללימודים שלה, בסביבות ה 3000 שקל כתבתי פה גם לפני חודשיים בערך ואמרתם שעדיף לחכות, אז חיכינו P: בעיקרון עשיתי פה חיפוש קטן בת'רדים ולא מצאתי מחשב לשימושים שלה.. אפשר לחרוג עד 500 שקל אם ההבדל שווה את ההפרש אז ככה * מטרות המחשב? בעיקר ללימודים. היא גם רוצה להשתמש במאיה, חובבני לא רציני, וסימס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14", לא חשוב * רזולוציית המסך? ברגיל.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נופ * משקל רצוי? בכל זאת ללימודים, אז כמה שפחות, אין לי מושג מה הטווחים של המשקלים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HD * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? פחות …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני הולך לקנות מחשב בקורב, ואני צריך קצת עזרה. בעקרון, אני רוצה E8400 box ו 4 GB RAM כרטיס מסך אני כבר קונה HD4870 אם מישהו יוכל להרכיב לי מפרט טוב, בעיקר למשחקים שכולל 4GB RAM ומעבד E8400 www.skypc.co.il תודה על העזרה. ד"א - עוד שאלה קטנה, יש לי חבר שיש לו ת HD4870 וזה ממש כרטיס טוב, שמתי לב גם למכירים וה HD4870 יותר יקר מה 9800GTX+ בהפרש של איזה 400 שקל, 9800GTX+ לא אמור להיות יותר טוב? ם.ם (באתר של SKYPC ה 9800GTX+ עולה בערך 1040)
-
- 4 תגובות
- 601 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בשאיפה עד 4000, חריגה עד 5000 אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות והרצה של minikube (בעיקר RAM ו- CPU) ביחד עם IDE ומלא חלונות ב- chrome 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא צריך שקט מוחלט אבל שלא ירעיש ברמה שמפריע להתרכז. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מעוניינת בנייד לצורכי עסק התוכנות שיופעלו עליו בעיקר : אופיס ,פוטושופ (עיבודים ברמה קלילה) , פרמייר (גם כן ברמה קטנה) ועוד. גודל המסך : עדיפות ל15 מאד חשוב לי גם איכות ואמיתות הצבעים במסך כיוון שישמש למצגות כרטיס מסך טוב ושלא יתחמם מהר ראם של לפחות 2גיגה HD רצוי מעל 200 גיגה שמתי לב שכל יתר הדברים הם סטנדרט אז חוץ מזה אין לי עוד דרישות אשמח גם לשמוע חוות דעת על דגמים של טושיבה שעומדים בצרכים שלי תודה ושנה טובה
-
- 4 תגובות
- 594 צפיות
-
-
שלום, אחותי הקטנה בת 10 וההורים החליטו שהגיע הזמן שהיא תקבל מחשב. היא צריכה מחשב בסיסי (כולל ציוד היקפי - בלי מסך), שהמטרות שלו הם בעיקר מסנג'ר, אינטרנט ומשחקים כמו סימס. עדיף שיהיה כמה שיותר זול, ככה שאם אפשר מחשב זול יותר מהתקציב שיוכל להריץ סימס, מעולה. הערות נוספות: צריך רמקולים, מקלדת, עכבר, מארז קטן שיתאים לבנות והרכבה בחנות. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 540 צפיות
-
-
דבר ראשון רציתי לדעת את דעתכם על הכטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 7950GX2 1024MB DDR3 512 BIT DUAL DVI HDTV TV/O- GV-3D1-7950-RH - RETAIL ובבקשה את דעתכם בנושא המעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6400) 1066MHz/FSB 2MB - BOX דעה אמיתית, כי אני שוקל לקנות אותם דבר שני, אם אתם יכולים בבקשה להמליץ לי על כרטיס קול טוב, במחיר בינוני, לא יותר מדי נמוך ולא גבוהה מדי למחשבים חזקים מאד תודה לעוזרים ויום טוב
-
- 4 תגובות
- 507 צפיות
-
-
היי, אני צריך המלצות לשני מחשבים ניידים: הראשון: עבור סטודנט שהשימוש העיקרי שלו יהיה אינטרנט, אופיס וצפיה בסרטים. (לא למשחקים) גודל המסך: 15.6 משקל רצוי: גרם לפה גרם לשם העיקר שלא יהיה כבד בצורה מוגזמת זמן סוללה נדרש: כמה שיותר שיספיק ליום לימודים יציאות מיוחדות: HDMI, ESATA בלוטות: אין צורך כונן אופטי: צורב DVD אחריות בינלאומית: לא נדרשת רשיון למערכת הפעלה: אין צורך העדפה לחברה כלשהי: אין השני: עבור אדם מבוגר- השימוש במחשב יהיה גם כן לעבודות משרדיות בלבד. הדרישות זהות למחשב הראשון מלבד גודל המסך שעדיף שיהיה 17 ואולי אפילו יותר.- אני מבין שאאלץ להתפשר על זמן הסוללה והמשקל אך אלה קריטריונים פחות חשובים. כמו כן, השימוש במקלדת ובעכבר חייבים להיות נוחים, קלים לשימוש ובאיכות כ…
-
- 4 תגובות
- 930 צפיות
-
-
רציתי לדעת בעיקר לגבי תאימות של הלוח עם המעבד והזכרונות. 1. האם הוואלט של הזכרונות בסדר ומתאים לשאר החלקים? 2. ראיתי באתר של gskill שהזכרונות האלו לא מתאימים לצ'יפסט 43 ,מה אתם אומרים? (האמת שלא ראיתי שם זכרון אחד שכתוב שכן מתאים) זה הלינק באתר של gskill http://newgskill.web-bi.net/bbs/view.php?id=g_ddr2&no=98 3. מה זה אומר ? מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn BOX קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L מארז: ANTEC P182 SE http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=11139 ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V זיכרון: G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2…
-
- 4 תגובות
- 679 צפיות
-
-
יש מצב למצוא ככה משהו טוב? באותה הזדמנות אני רוצה לקנות כרטיס מסך חדש, אז אשמח לשמוע כמה המלצות לגבי ספק שילך טוב עם כרטיס מסך, כנראה 9800 PRO אז קיצר אני צריך כמה המלצות לגבי ספק כוח חזק וטוב..
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
טבעתי בים המידע והאפשרויות בנוגע לבניית מחשב לעריכת וידאו ויצירת מוזיקה. התוכנה של הוידאו תהיה פרמייר פרו ובנוגע למוזיקה, עוד לא החלטתי אבל לא קיו בייס... אני מוכן להשקיע עד 5000 ש"ח תודה.
-
- 4 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום פורום. אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בסביבות ה4500 ש"ח (ניתן להתגמש במידת מה בלית ברירה) למשחקים. אני משתמש כבד, אבל אני משחק פחות בFPS ויותר בMMORPGS, כך שהוא פחות תובעני בגרפיקה (המשחקים הכי כבדים על המערכת שאני משחק הם בסגנון Assassin's Creed). הייתי רוצה, במידת האפשר, מחשב שיספק אותי לכמה שיותר שנים, ויש סיכוי שאצטרך לכלול במחיר מסך, ואם זה אכן המצב אני מחפש מסך שטוח ורחב למטרת צפייה בסרטים. אני לא מבין מספיק במסכים בשביל לתת ספציפיקציות יותר מספקות...אני חדש לעולם החומרה. שום ציוד הקפי אחר לא נדרש. לא צריך לכלול מחיר תוכנה. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום לכולם. ההורים שלי מעוניינים במחשב חדש במקום הישן שלהם. אני מנסה להרכיב להם מחשב כדי שלא יקנו אחד מורכב פשוט וזול שיתקלקל מהר מדי. השימושים העיקריים יהיו גלישה, אולי משחקים די ישנים של הנכדות עניתי על השאלות, והרכבתי מפרט עם כמה אפשרויות שונות שיופיעו אחרי התשובות. אשמח לעזרה והכוונה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נניח 200 2. מה שימושי המחשב ? בעיקר גלישה באינטרנט, קצת צפייה במצגות. אולי משחקים ישנים(HoM&M4 אולי גם 5) המחשב לא אמור לשמש לצפייה בסרטים, אבל לא מן הנמנע שהוא כן יעשה זאת בהמשך. צפוי מסך חדש, כנראה 22-24 FHD 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-
-
מעבד: AMD ATHLON 64 4400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX- BOX אחריות: שלוש שנים יבואן רשמי. מחיר: ¤463 לוח אם: ASUS M2A-VM HDMI אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤459 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950PRO 512MB DDR3 DUAL DVI TV/O - RETAIL אחריות: שנתיים. מחיר: ¤918 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 160GB 8MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3160815AS אחריות: חמש שנים יבואן רשמי. מחיר: ¤269 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H55NK X20 - BLACK אחריות: שנה. מחיר: ¤181 זיכרון: SAMSUNG 2048MB (1024MBX2) DDR2 667MHz CL 5 מחיר: ¤232 מארז: JSP-TECH N-880B - MID- TOWER - BLACK + EZCOOL 400W PSU אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤190 סט מקלדת ועכב…
-
- 4 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אהלן, מסתבר שכולם בתקופה של להחליף מחשב אז אמרתי נצטרף לגל. כרגע אני על AMD 64BIT 2.4GHZ (מהישנים, 939) עם 2 גיגה זכרון וX800XT והוא כבר לא מריץ לי דברים כמו שהוא הריץ בצעירותו.. אז הוחלט לעבור למודל חדש, בנוסף יש לי מסך 19", אז כדי להנות מהמחשב החדש הוחלט לקנות מסך רחב 21-22". הדרישות בכלליות הן 4-6 גיגה זכרון, 500 גיגה HD, עדיפות ל4870, אם לא אז בכל מקרה גיגה זכרון על הכ.מסך, ולדעתי אין צורך במעבד QUAD, חושב ש8400 יכול להספיק, למרות שאני לא מעודכן מה קורה עם ה I7 והכל. תודה!
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
מפרט למחשב משחקים ב5 אלף מתוכנן OC קטן בעתיד. לא צריך מסך ולא צריך ציוד הקפי נוסף כלשהו. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL כונן קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN מחיר: ¤5053 טענות מענות הערות הארות יתקבלו בברכה.
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי?3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1024:768 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?כן מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונ…
-
- 4 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום לכולם ,אני מתלבט בין 2 המחשבים האלו : הראשון,LG http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&uin=7638 והשני של חברה Gigabyte http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion&uin=7162 המפרט של שני המחשבים כמעט וזהה,מה שמטריד אותי כרגע זה על מי לסמוך יותר.מצד אחד ניסיתי את הג'יגהבייט הנ"ל והמחשב הזה סוס עבודה וממש התלהבתי,מצד שני אשמח לשמוע מעוד אנשים שיש להם את המחשב הזה תקופה.בנוסף יהמר לזכותו של הLG שאפשר להאריך את האחריות משנתיים ל3 שנים בתוספת של 180+- שח...מה דעתכם ?תודה לעונים מראש
-
- 4 תגובות
- 620 צפיות
-
-
מישהו יכול ללמד אותי לבנות מפרטים כאילו נגיד ואמרים לי סכום טז אם זה סכום גבוהה אי זה מעבדים לוקחים או איזה כרטיסי מסך ואם זה נמוך אאז מה לוקחים וגם איזה לוחות אם ןזיכרונות ופשוט הכל וגם הדברים הקטנים כמו מקלדות עכברים ומסכיך ואיך מבדילים ובונים מפרט לכל אחד מהדברים הבאים הכוונה במה שונה בהם ואיך משנים אותו: 1. משחקים 2. משרדי 3. קולנוע בייתי 4. אוברקלוק 5. מסיבות רשת
-
- 4 תגובות
- 794 צפיות
-