עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש לי מחשב ישן ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשדרג אותו כדי שיתאים למשחקים ואם זה משתלם בכלל או שכבר כדאי לקנות מחשב חדש. מעבד: Intel Pentium 4 CPU 2.8 ghz זיכרון ראם: 1.5 ג'יגה כרטיס מסך: 7300GT והבנתי שהלוח אם קורא רק AGP שזאת בעיה כי זה הכרטיס מסך הכי טוב שיש שהוא AGP. אז מה אתם אומרים? אני יכול לשדרג אותו? אפשר להחליף מעבד? כרטיס מסך?

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. אהלן! אני מעוניין לקבל מפרט אמין של מחשב שולחני ביתי עבור שימושים בסיסיים כמו אופיס אינטרנט וכד', בלי משחקים (לפחות לא כאלה שדורשים יותר מידי), בלי דרישות מיוחדות של גרפיקה, תלת מימד, עריכת וידאו וכיו"ב. אין צורך בצורב דיוידי, דיסק קשיח, כרטיס גרפי, מקלדת, מסך, מדפסת, מערכת הפעלה ושאר הציוד ההיקפי. דגש על מארז איכותי עם איוורור טוב, ספק אמין, מעבד ממוצע (אינטל או א.מ.ד), לוח אם שלא יעשה בעיות וזיכרון של 2 ג'יגה. אין דרישות מיוחדות לגבי המראה החיצוני או מידת השקט, כל עוד הוא לא ירעיש כמו טרקטור. תקציב בסביבות 1500 ש"ח כאשר המחשב אמור לסחוב כמה שנים טובות. אין לי שום דרך לדעת אם המפרטים שמוצגים באתרים השונים באמת טובים או שפשוט מנסים להיפטר מרכיבים מיושנים/גרועים על חשבוני.…

• 16 תגובות
    • 937 צפיות
  3. בניתי לי מפרט למחשב חדש שאני רוצה לקנות אני רוצה לדעת שהחלקים אכן מתאימים אחד לשני מבחינת הספקים והכל, שאלה אכן המחירים, ואם יש הצעות ייעול במסגרת התקציב הזה ...(ואפילו לרדת). הייעוד הוא משחקים, מטרה עיקרית - GTA IV ומשחקים חדשים יותר.... מעבד אינטל Q9550 (מחיר 1235 ש"ח) לוח אם ‏EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E‎ (400 ש"ח) כרטיס מסך Sapphire HD4850 1GB GDDR3 (מחיר 650 ש"ח) ספק כוח Thermaltake TR2 550W Silent (מחיר 400 ש"ח) זיכרון 2X 2GB 1066mhz OCZ reaper hpc (מחיר 370) כונן wd 500GB 32MB sata2 (מחיר 290) מארז Diamondstone ATX ps01b-w (מחיר 245) סה"כ 3600 ש"ח יש לי העדפה למעבד אינטל, כי אין לי מושג בAMD , האם הבדל משמעותי ששווה ללמוד עלי…

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. האם דרוש כרטיס עריכה גרפי כגון QUADRO ? האם אחד מהמפרטים האלו מתאים ? http://hwzone.co.il/specslist/view/101/

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכולם. אני צריך המלצה למפרט גיימינג עד 4500 ללא חריגה. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) תשלומים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? רק לא NVIDIA 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט ב…

• 44 תגובות
    • 3k צפיות
  6. Started by star010101,

שלום לכולם קיבלתי את המחשב נייד במבצע של אורנג' (PVAILION DV6 1110EJ CPU T4200) ולאחר כמה בדיקות הבנתי שזה משתלם לשדרג המעבד לסדרה 8\9. אפשר לקנות מעבד ב200 דולר בEBAY. השאלה שלי היא איך אני מגלה לאיזה מעבד ניתן לשדרג ? עברתי על כל המסמכים שקיבלתי מHP , ועל כל האתר שלהם ואין שום אזכור לגביי הלוח, לגביי אפשרויות שדרוג של מעבד וכו. יש למישהוא מושג איך\איפה אני אוכל לקבל מידע מהימן מהסוג הזה ? תודה רבה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 3.6k צפיות
  7. היי לכולם. יש לי הזדמנות לקנות מחשב נייד משומש (כמעט חדש) דרך EBAY במחיר מצויין, עם אחריות, והמוכר מוכן לשלוח את המוצר לארץ. מה לגבי המכס בשליחת נייד משומש ? האם יש עליו מכס בכלל? אני צריך להצהיר משהו בפני המשרד? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אני יודע שיש פה כמה דברים לשפר אבל בתקציב כזה ועוד עם ציוד היקפי אין כל כח מה לעשות, בקיצור אני רק רוצה שתגידו לי איך המחשב והאם הוא יריץ משחקים על HIGH, השימושים העקריים של המחשב הם גיימינג ואינטרנט, טוב הנה המפרט: תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  9. אני מעוניין לקנות מחשב באזור המחיר הנ"ל אני גמיש אם צריך. הצורך שלי מהמחשב הוא שיהיה קומפקטי כדי שאוכל לטוס איתו לחול או לקחת לכל מקום בקלות. ולהשתמש בו לצורך גלישה באינטרנט ואולי סרטים מידי פעם. אני מוכן לשקול קנייה בארץ בשביל האחראיות או בחול ללא אחראיות בארץ במידה והפרש המחיר משמעותי. כמו כן אני מתכנן לטוס בעוד 5 חודשים, השאלה אם שווה לחכות שאמור לצאת משהו כזה בקרוב. עבדתי בחול עם מחשב ASUS EEE כלשהו והפריע לי שהמסך קטן בשביל הרזולוציה וזה מציק לעבודה, ככה שאם יש מחשב כזה קטן עם מסך יותר גדול שמתאים לרזולוציה של גלישה באינטרנט זה מה שאני מחפש. - קטן אך עם מסך בעל רזולוציה שמתאימה לגלישה באינטרנט בלי הגלישת מסך הזאת. - חיי סוללה ארוכים - 40 גיגה זכרון לפחות - צורב די וי…

• 2 תגובות
    • 904 צפיות
  10. Started by ColdFire03,

שלום לכולם יש לי שאלה ברשותי מחשב DELL VOSTRO A8660 אני מרוצה ממנו עד השמים (יש לי אותו כחודש) הבעיה החלה כאשר ניסיתי להשתמש ביציאת הFIREWIRE שלו (IEEE1394) בווינדווס ויסטה מסתבר אחרי קריאה רחבה של האינטרנט אין אפשרות להפעיל את ההתקן למרות שהוא מזוהה כמו שצריך במנהל ההתקנים כל מצלמה שחיברתי אליו עם כמה כבלים פשוט לא עובד.... מאחר וזאת העבודה שלי וזוהי תכונה שממש קריטית לי החלטתי לפרמט ולהתקין XP מקורי כמובן שיש לי פה במקרה. השאלה היא כזו... מבחינת אחריות האם אני פוגע באחריות שקיבלתי מDELL ? והאם כל הדרייברים יהיו נגישים? תודה!!

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  11. תקציב: 4000 - ניתן לעשות חריגות של 300 ש"ח +- מטרות המחשב:עריכת וידאו מאסיבית הכוללת את התוכנות: Adobe After Effects,Adobe Premiere,Avid וגם Cinema 4D ישמש אותי בחלק מן המקרים,בנוסף לכך המחשב גם ישמש למולטימדיה ולעבודה משרדית. (החלק החשוב ביותר בשבילי הוא העריכת וידאו,שימו עליו דגש) ציוד היקפי: לא זקוק,זה כבר יהיה בנפרד. צורב DVD חובה. יש העדפה לחברה מאזור המרכז. לדעתי המחשב דורש קירור טוב,ובנוסף לכך אני דורש שהמחשב יהיה שקט. אני צריך הרכבה(אבל ההרכבה היא מחוץ לתקציב) ככה שהסכום של המחשב יוכל להיות 4400,אני לא זקוק למערכת הפעלה חוקית. כתבתי הכל בנקודות,כדי לקצר לכם את הזמן ולהפוך את הנושא לנוח יותר. אופיר.

• 11 תגובות
    • 904 צפיות
  12. Started by Raamses,

שלום לכולם. אני צריך עזרה לגבי מחשב נייד בתקציב 4000 אולי עם חריגה קטנה כלפי מעלה... שימושים הם לסטודנט בעיקר, אבל רוצה שיהיה לסרטים טיפה משחקים וזהו, שלא יהיה קטן מידי. תודה לכולם.

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  13. הי בניתי בסיוע אנשים מהפורומים השכנים את המפרט הבא: 949 1 כרטיס גרפי PNY Quadro FX580 512MB PCIe 319 1 מארז ללא ספק Antec Three Hundred 141 1 קרור למעבד Scythe Kama Cross 1270 1 מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray 319 1 ספק כח HEC 550TE 550W 414 1 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-15 Reaper 636 2 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB סדרה כחולה 155 1 צורב LG GSA-GH22L X22 IDE DVD 435 1 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L 150 1 הרכבת מחשב הכוללת פתרונות קרור + בדיקת מאמץ 24 שעות לכל הרכיבים 454 1 מערכת הפעלה Windows XP Home Hebrew OEM 5243 סכום כולל מע``מ מתלבטת האם ניתן להוזיל את המערכת ע"י החלפת המעבד במעבד Intel Core 2 Quad Q840…

• 39 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. שלום, צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב. תקציב 2500 שח במזומן שימושים: שרטוט וגרפיקה. תוכנות: ARCHICAD, AUTOCAD, PHOTOSHOP תוכנות בשימוש מועט יותר : 3DMAX, SKETCHUP. מעבד: ככול הנראה INTEL מאחר ולפי הפורום הוא מתאים יותר ל PHOTOSHOP כ.מסך: התוכנה העקרית שבשימוש היא ARCHICAD ולפי היצרן נדרש כרטיס התומך ב OPEN GL (לפי המלצות בדיונים מקבילים ובמדריך להרכבת מפרט עבור תוכנת 3DMAX (בשימוש מועט ביותר) נדרש כרטיס QUDRO של NVIDIA או FIRE PRO של ATI) בכול מקרה דרישה מינימלית של 256K זכרון על הכרטיס זכרון RAM : המלצת היצרן לתכנת ARCHICAD היא ל 2M , מעל 4M לא ישפיע על איכות העבודה. כך שהדרישה היא לזכרון 4M לא נדרש צורב, מסך מקלדת/עכבר האם כדאי לרכוש 2 דיסקים קשיחים אחד לתוכנות ואחד לDATA? …

• 4 תגובות
    • 746 צפיות
  15. ...שאלה בכותרת...?

• 4 תגובות
    • 840 צפיות
  16. Started by maoz888,

יש לי בעיה ברמקולים של הנייד. אני לא שומע כלום בהם.. גם כשאני מחבר אוזניות.. הנה תמונה: http://www.zix.co.il/viewer.php?id=565249288.jpg זה קרה לי פתאום.. המחשב הוא HP DV-1140

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  17. שלום, החלטתי לקנות מחשב חדש מכיוון שהמחשב הישן שלי פרהיסטורי, התקציב שלי הוא בעקרון 2.5K אבל אני מוכן להוסיף 200-400ש"ח עם יש צורך בכך. המחשב ישמש בעיקר לאונליין גיימינג וגיימינג כבד (קרייסיס,L4D,TF2,GTAIV,COD וכ'ו) אין לי צורך בציוד היקפי, ואין לי העדפה על חברה כלשהי, אבל אני רוצה שהמעבד יהיה בעל יותר מ2 ליבות (3 ו4 טוב). לא מעניין אותי כל כך אם המחשב שקט ועיצוב מארז יפה יהיה נחמד אבל זה ממש לא הכרחי. אני מתכנן להריץ על המחשב וינדוס XP 32 BIT. אני לא מתכנן לעשות OC. אני מעוניין שגודל ההארד דיסק יהיה לפחות 320GB גודל המסך שלי הוא 19" ואני מתכנן להריץ ברזולוציה של 1280X1024, אני רוצה להריץ משחקים על איכות גבוהה[HIGH בהכול (חוץ מקרייסיס כמובן)] הנה מפרט שהציעו לי בפורום אח…

• 10 תגובות
    • 772 צפיות
  18. Leadtek nVidia GeForce 9600GT 1024MB CPLE -כרטיס מסך http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1985 A-DATA 4GB DDR2 800 Gaming CL5 -זיכרון http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1929 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset לוח אם http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1731 SeaSonic Silver Power 500W SS-500ET-APFC ספק כוח http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=991 Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU Cooler קירור למעבד Samsung 640GB HD642JJ HDD - SATA II 7200rpm 16MB דיסק קשיח צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA כונן אופטי כרטיס קול Creative XTREME AUDIO PCI-E מערכת הפעלה מערכת הפעלה Windows XP Professional SP2 המטרה של המחשב הזה זה ל…

• 5 תגובות
    • 685 צפיות
  19. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש אותי בעיקר ללימודים, וכתחליף למחשב Desktop בבית (אין צורך שיתאים למשחקים). אני מוכן להשקיע עד 5000 ש"ח (אפשר כמה מאות בודדות יותר אם זה שווה משהו) חשוב שיהיה נוח לעבוד איתו ישירות (מקלדת טובה בלי כל מיני צרופי מקשים כדי לעשות Home). לגבי גודל מסך אני לא יודע אבל בגלל שזה מחליף מחשב ביתי, כנראה שכדאי מסך 14" לפחות לא? מעדיף אותו לא מבריק (למרות שאני לא מוצא הרבה כאלה) ולגבי משקל - אני בכל אופן הולך איתן לאוניברסיטה אז עדיף שלא יהיה כבר במיוחד (למרות שאני מודע למגבלות) הסתכלתי על כמה מחשבים, בעיקר עניינו אותים הבאים (ברור שאני פתוח להצעות וכל מה שאני מראה פה זה סתם כדי לדעת חוות דעת) LG R410-K.AP18E 2.40GHz - http://www.tronics…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by n_aviv1,

אבא שלי החליט לקנות לי מחשב חדש והביאו לו בחנות את המפרט הבא: אם יש עוד משהו שכדאי לשפר תגידו, אני כותב ציטוט מדוייק: לוח אם: (Gigabyte GA-EP43-DS3L (Intel P43 Chipset מעבד (ארבע ליבות): Intel® Core 2 Quad Q-8200 2.33GHz 4MB 1333 MHz זיכרון: 2x 2048 Mb DDR II 800 MHz Dual Channel דיסק קשיח: 1TB 7200rpm SATA II מארז: FoxconnTLA-436 ספק כח: Zalman 500W + Active PFC כרטיס מסך: GeForce GTS250 1GB HDTV +DVI כרטיס קול: On board (HDA) 7.1 Channel כרטיס רשת: (On board (10/10000 כונן אופטי: Nec AD-7200 DVD-RW x 20 Black מקלדת + עכבר אופטי: Logitech Keyboard + Mouse optical Basic סה"כ 3150 ¤ זה מפרט שאבא שלי קיבל כשהוא ביקש מחשב לגיימרים אתם יכולים להיעזר בו אבל אני לא יודע אם הוא…

• 9 תגובות
    • 996 צפיות
  21. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?---4000 המקסימום עדיף 3780 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)--- משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.---מקלדת 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי--- לא צריך כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ---- לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?---…

• 87 תגובות
    • 4.5k צפיות
  22. אני צריך מחשב ב4500 שקל בלי ציוד היקפי בכלל... תקציב:4500 חריגה מקסימלית:100 מה השימושים של המחשב העתידי (הדגש בצבע אדום את מה שנכון לגביך) משחקי רשת, משחקים כבדים, עבודה משרדית, עבודה גראפית, עריכת מוסיקה, קידוד וידאו, מערכת HTPC, אחר (נא לציין) - במקרה של גיימינג יש לציין אילו משחקים ברצונך לשחק. - במקרה של עבודה גראפית או עריכה כלשהי יש לציין באילו תוכנות הינך משתמש. GTA IV ICY TOWER חחח.. GTA IV CRYSIS ASSASIAN CREED 2 בעתיד ... וכל המשחקים החדשים שיצאו :] (OC = OverClock) האם לקונה יש ידע בביצוע OC או שהוא מעונין ב OC מהחנות למחשב החדש? **למי שלא יודע מזה או מעוניין בהרחבה על העניין יש מדריך למטה** אם אתם מבצעים OC: על איזה חלקים תרצו לעשות את ה-OC? אני אבצע בעתיד..…

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום. חבר שלי הביא לי מחשב לפרמט. כרגיל כמו בכל המחשבים, הכנסתי דיסק של ויסטה, הסתכלתי בכוננים וראיתי שיש 2 כוננים . האחד נקרא RECOVERY והשני VISTA שעליו הייתה מותקנת מערכת ההפעלה. פירמטתי את ה VISTA והתקנתי אותה מחדש. אחרי שסיימתי להתקין זה כמובן עשה REBOOT ואז במקום לעלות כרגיל עולה לי המסך הזה : שבו רשום ERROR ולמעלה כפי שתראו בתמונה השנייה רשום שהוא לא מוצא את RECOVERY.DAT אשמח לעזרה, תודה רבה

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. שלום , אני מועניין לרכוש חלקים שאני מיד אפשרט להוסיפם לחלקים קיימים שיש לי ממחשב ישן, וליצור מחשב אשר ישמש אותי תקופה של יותר משנתיים תקציב: עד 4000 ש"ח צרכים: מחשב לגיימניג ותוכנות גרפיקה ותלת מימד מסכים: LG 17 אינץ LCD, מסך טלווזיה LCD של סמסונג 32 אינץ' HD READY, המסך מחשב מחובר בDVI, והטלווזיה DVI TO HDMI אני מתכנן OC בשלבים מתקדמים יותר, כך שיש צורך מארז טוב ובמערכת קירור טובה החלקים שיש לי : צורב, 3 דיסקים קשיחים עם קיבולת כללית של 1TB, כרטיס עריכת וידאו, כרטיס תקשורת אלחוטית, כרטיס FIREWIRE, כרטיס מסך MSI 9800 GT 512 MB, עכבר לייזר G5, מקלדת פשוטה אין צורך ליותר ממה שיש, סאונד - מערכת קולנוע ביתית, ספק כוח של ezcool דגם ps-1000 500W האם הוא יספיק? החלקים שאני צריך …

• 10 תגובות
    • 811 צפיות
  25. מעבד: [..] INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤883 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3L - זמין במלאי ¤425 כרטיס מסך: [..] INNOVISION GTX260 SP192 CORE 896MB GDDR3 - RETAIL ¤865 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ¤463 צורב: [..] SAMSUNG SH-S202B x20 IDE BLACK ¤132 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL5-5-5-15 - F2-8500CL5D-4GBPI ¤412 מארז: [..] COOLERMASTER CM 690 RC-690 w/o PSU - זמין במלאי ¤389 עכבר: [..] LOGITECH TRACKMAN WHEEL ¤202 ספק כוח: [..] SEASONIC 550W : SS-550HT ¤418 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 - זמין במלאי ¤117 קרור למארז: [..] ARCTIC COOLING 120mm 12025PWM …

• 7 תגובות
    • 727 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.