ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט של מחשב שהשימוש העיקרי שלו זה קידודים (HD) ועריכת סרטים. גם משחקים אבל אני לא גיימר כבד בכלל! מסך כנראה 23 אינץ של סמסונג (FHD 1920*1080) חשוב שיהיה גם מארז טוב (אבל לא מטורף),יותר נכון מארז איכותי. הארד דיסק: 1TB חנות בצפון (חיפה). תקציב: 4000 ש"ח (כמובן שהתקציב רק למארז , ללא מסך וללא ציוד היקפי) תודה רבה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב לעריכת תמונות (פוטושופ בעיקר) וסרטים (באופן חובבני לחלוטין, לא עם תוכנות עריכה כבדות). תקציב בגדול הוא 2500 שקל אבל עדיף כמה שפחות (אם זה ריאלי בכלל בתקציב הזה) תודה!
-
- 3 תגובות
- 583 צפיות
-
-
אני צריך מחשב לעריכת והמהרה בעיקרון אני עושה הרבה המהרה יש לי מסך וציוד היקפי אני לא מוגבל בכסף אם אפשר טיפים נוספים על מה כידי הכי הרבה לשים לב
-
- 1 תגובה
- 967 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לעריכת וידאו+HT, כולל כל ציוד היקפי שקשור לעניין מלבד מקלדת/עכבר ורמקולים. תקציב 5K פלוס-מינוס.
-
- 7 תגובות
- 532 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי עוסק בתחום עריכת ויצירת מוסיקה. והוא צריך מחשב חדש. מחיר 1600-2000 מה לקנות: מארז+ספק שיהיו שקטים ככל האפשר, ויחזיקו מערכת שלמה עם כמה HD. לוח אם איכותי מעבד חזק שיריץ את כל תוכנות המוסיקה הכבדות זיכרון 4 GB כרטיס מסך- לא צריך משהו מפוצץ, אבל גם לא גרוטאה דיסקים קשיחים לא צריך לקנות יש לו. המחשב לא יעבור OC. אני צריך שני מפרטים, אחד ב1600 ואחד ב2000. תודה ענקית כל מי שעוזר!!
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא במחיר נפילת ביצועים - לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח פלוס מינוס. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תלת מימד, עריכת וידאו, מעט משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר: 3Dmax, Zbrush, Vegas, Premiere, Photoshop, Lightroom, Matlab, Visual Studio, Eclipse... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא בטוח, אני מניח שמשחקים חדשים על איכות בינונית/גבוהה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) ש…
-
- 8 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום למומחים ברצוני לקבל המלצות להרכבת מחשב לעבודה מקצועית וכבדה על תלת מימד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. אלא אם יש משהו שהוא מאסט -כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה בתלת מימד - הדמיות אדרכליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DS MAX, VRAY, PHOTOSHOP (פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחש…
-
- 29 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, סבא שלי מחפש מחשב חדש. לצערי אני כבר לא עוקב אחרי השינויים בשוק החומרה מזה כמה שנים, אז אשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם מדובר בשמים וארץ - הוא מוכן לשמוע. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונה (פוטושופ), עריכת וידאו (powerdirector). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ו-powerdirector באופן תדיר, אך לא מקצועי או לצורכי פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, מחשב לשימוש ב LightRoom, פוטושופ ותו לא. חשבתי על המפרט הבא: Intel - i5-8600 BOX - 1000 Asus Z370-P - 600 Crucial 16GB DDR4 2400MHz - 850 Samsung 960 EVO NVMe MZ-V6E250BW 250GB SSD M.2 - 630 3080 ש"ח סה"כ הצעות/הערות/הארות? מכיוון שהתקציב לא מטורף, החלטתי לא ללכת על i7 כי זה מייקר משמעותית... האם אי-לקיחת i7 תהיה קריטית מבחינת ביצועים של התוכנות הנ"ל? אני לא מתכוון להתעסק בכלל עם OC, האם לקחת את ה 8600K זה סתם לבזבז? האם אני אצליח להוציא את המקסימום מהסמסונג 960? או שזה סתם מיותר ועדיף ללכת על SSD 2.5 וזהו? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לעזרה בבניית המפרט למחשב שתפקידו העיקרי עריכת תמונות בתוכנת לייטרום - לא שימוש מסחרי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח (500+-) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר עריכת תמונות עם לייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אפשר גם המלצה למסך בתקציב של עד 1500 ש"ח 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כל עוד אפשר לשבת ליד המחשב, הכל טוב 6. האם ישנה הגבלה או העד…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברי הפורום! עברו כמה שנים והמחשב הקודם שקניתי כבר לא מספק את הסחורה (אם כי החזיק לא רע בכלל). מחפש מפרט יחסית בסיסי במארז קטן. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות בלייטרום, שימושים משרדיים רגילים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) FHD, בשאיפה שבעתיד הלא רחוק ישודרג ל-UHD (הידוע גם כ-4K) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא בלי סיבות טובות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיקרי - עריכת תמונות מקבצי RAW באמצעות פוטושופ ולייטרום משני, מזדמן - משחקי מחשב (FPS בפיגור של דור) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Lightroom, Phtotshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 IPS - מתוכנן בעתיד להוסיף מסך נוסף -לאילו הגדרות גרפיות …
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (די מסיבית) - פוטושופ וכדומה. כמו גם שימוש ביתי כללי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש באופן תדיר. בעיקר פוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג כלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050, מסך של 22 אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מי…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות מהמצלמה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Lightroom, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא …
-
- 3 תגובות
- 703 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות ווידאו באיכות 4k א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe - photoshop lightroom, premiere, שימוש בתוכנות אלו באופן תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך, ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עיצוב אלבומים דיגיטליים בתוכנת DG FOTO GOLD, עריכת תמונות בסיסית בפוטושופ ולייטרום, צפייה וקיטלוג תמונות בתוכנת ACDSee אופציה ללימוד עריכת וידאו בתוכנת PREMIER, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר DG FOTO GOLD, פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) ככל הנראה מס…
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה השימושים שלי יהיו בעיקר אינטרנט ואופיס, תיכנות, עריכת תמונות בפוטושופ, צפייה בסרטים, ואולי קצת עריכת וידיאו. אין לי צורך בתאימות למשחקים. הוא מתוכנן לפעול 24 שעות ביממה, אז חשוב לי שיהיה שקט. אין לי ניסיון בOVERCLOCK, אבל אני מוכן לנסות אם זה יתן תמורה יותר טובה לכסף. התקציב גמיש, אבל אין לי בעיה להזמין כל חלק בנפרד אם זה ייצא יותר זול למרות המשלוח. לא עשיתי את זה לפני, אבל נראה לי שלא תהיה לי בעיה להרכיב לבד. תודה רבה וסליחה על החפירות
-
- 2 תגובות
- 596 צפיות
-
-
המחשב ישמש כמעט רק לעריכת תמונות וצריבת DVD לגיבוי בעיקר פוטושופ CS של אדובי המחשב הזה יצטרף ל"צוות" מחשבים שכבר יש לנו ובשל ההבדלים הקטנים בינהם יש לנו מעט התנגדויות לדברים מסוימים לגבי המעבד בהתחלה חשבנו על AMD אבל לפי חיפשו קל ברשת הבנתי שעדיף INTEL חשוב לציין שאחד הדברים הכי הכי חשובים זה מולטי טסקינג על המחשב לא יעשה לצערי הרב OC זה לא אפשרות בכלל הנה מה שחשבתי עליו כרגע מעבד 820 - הלוח הזה GA-8I945PG - אם יש לכם משהוא עדיף סבבה כי אין בעיה להקפיץ את המחיר למעלה לפחות 2 גיגה זיכרון 667 של חברה טובה(הסבר בהמשך) 2 HD של 250GB לפחות כרטיס מסך לא ממש משנה- ומארז וספק כבר יש לנו בחירה השאלה שלי זה אם המעבד מתהים ןמה יהיה ההבדל בינו לבין 920 או830 וכו או ב…
-
- 6 תגובות
- 764 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש לשדרג את מערכת המחשב שלי. מה שחשוב לי בעיקר זו עבודה מהירה מאוד וללא עיכובים או לפחות מינימום עיכובים בכל הנוגע לעבודה עם התוכנות לייטרום ופוטושופ.. אני לא צריך להסביר איזה מתסכל זה שאתה עובד על מאות תמונות ועל איזה פעולת מברשת המחשב חושב לפעמים או שעד שתמונה נטענת, או כל פעולת רינדור אחרת ואפילו לפעמים סתפם נתקע מסיבות לא ברורות. כרגע אני על לפטופ בן 3 או 4 של ASUS ROG אותו שדרגתי ל16 גיגה זכרון וSSD EVO 840 של סמסונג. לאחרונה המחשב ממש מזייף... בכל אופן לעניינו, אני מחפש מפרט טוב כמה שניתן בתקציב של בין 5 ל-6 - מחשב נייח. חשוב מאוד שכל החלקים יעבדו בצורה מיטבית אחד עם השני כי כבר…
-
- 2 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת 3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.…
-
- 8 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר עריכת סאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) cubase וכ'ו בשימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב יהיה מחובר באופן קבוע לשני מסכים ברזו' 1080p 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…
-
- 1 תגובה
- 971 צפיות
-
-
זה מה שהרכבתי: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn BOX ¤1598 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤109 1 לוח אם Gigabyte GA-EP45T-UD3R ¤806 1 מארז NZXT Tempest "AirFlow King" No PSU ¤476 1 ספק כוח Corsair 650TX 52A @ 12V ¤616 1 זיכרון Corsair 4GB Kit (2GBX2) DDR3-1333Mhz Twin3x4096-1333C9DHX ¤710 1 קשיח למחשב שולחני Western Digital 150Gb 10000rpm Sata 16MB ¤913 1 קשיח למחשב שולחני Samsung 640GB SATA II 16MB ¤373 1 כרטיס מסך Sapphire Radeon 4870 1GB GDDR5 Retail יצא לי פה 7888 ש''ח... זה מה שניראה לי שצריך...אם יש שיפורים או משהו אז בבקשה...לגבי הכרטיס מסך ניראה לי שצריך להספיק... אשמח להצעות לשיפורים ודעות על המיפרט... אם יש אפשרות אפשר תנסו ליבנות לי משה…
-
- 11 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב נייד שישמש לחיבור למקרן (כל מחשב יתאים לכך) אך להבדיל מ ה lenovo sl300 שלי יהיה בעל מסך טוב בעל זויות צפייה רחבות לדעתי עליו להיות לפחות בגודל 15 אינצ' תודה ניצן
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם מחפש מחשב לפגישות שיווקיות והרצאות פאנל IPS 15-17 אינץ כל השאר לא באמת חשוב תודה ניצן
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עבודה בקבצים גדולים TIFT (צילום rav) האם מומלץ כרטיס מסך עצמאי או אפשר להסתפק בכרטיס מסך 950 של אינטל דגמים עם כרטיס מסך נפרד טושיבה a200 14d או הלנובו במבצע עם כרטיס מסך עצמאי דגם ty0fkiz http://www5.pc.ibm.com/europe/me.nsf/webdocs-l/e-Content:Israel+Lenovo+Selection:Israeli?open&link=europe&cntry=CRNOMS-L?cid=il|semd|ggl|il_Brand_Generic4_he|k90F6|s& אפשרות נוספת דל 6400 עם כרטיס מסך
-
- 5 תגובות
- 740 צפיות
-