ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב חדש לשימוש כמו שרשום בכותרת, חשבתי על כמה מהחלקים ורשמתי, מוכן לקבל הצעות לשיפור, מעבד : Intel C2D e8400 לוח אם : Gigabyte EP45-DS3L כ. קשיח : SEAGATE 500GB SATA2 16MB BUFFER ST3500418AS זכרון : 4GB ב-DUAL CHANNEL כ. מסך : 9800GT 512 MB SPARKLE DDR3 מקלדת ועכבר אלחוטי (לא משהו מפואר מדי) רמקולים 2.1 איכותיים צורב SATA DVD-RW מארז חשבתי על GIGABYTE SETTO 1000 (חשוב שיהיה שקט!) ספק שמתאים לכ. מסך ויעמוד בעומס. מסך 19" לא רחב !!! תודה רבה. אריאל
-
- 2 תגובות
- 542 צפיות
-
-
שלום, אני כבר מתכנן הרבה זמן לקנות מחשב חדש (בIVORY) ומתלבט בין כמה רכיבים. הצרכים של המחשב שלי הם לתכנות, עריכה גרפית דו-מימדית בעיקר, וקצת משחקים (קלילים). ראיתי באתר של IVORY את החבילה הבאה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3263 אבל יש מספר חלקים שאני לא ממש אוהב. החלקים שאני רוצה שיכללו במחשב שלי: מעבד - Intel Core i7 l920 ולוח האם שהם מציעים - Gigabyte x58 chipset את המארז והספק אני אשפר קצת במקום בתוספת תשלום, ואת הצורב אני אקח את של LG. שני הרכיבים שאני לא מרוצה לגביהם הם הזכרון וההארדיסק. יש לציין כי יש ברשותי כרטיס מסך, ועליו אוכל לקבל זיכוי על מנת לשפר\להחליף את הזכרון וההארדיסק, וכמובן נשאר לי עוד 400 ש"ח להשלמה מהתקציב שלי (אני יכול להוסי…
-
- 13 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לשדרג את הזכרון במחזב שלי אבל אני לא סגור איזה זכרון כדאי לי לקנות. המפרט של המחשב: intel e6300 Abit AB9 G.Skill DDR2 1024MB 667Mhz CL5 X2 GeCube X1950Pro 256MB GDDR3 Antec p150 + Neo HE 430 הבנתי ששדרוג ל 4 GB אינו מועיל מכיוון שהוא פעיל רק במערכת של 64BIT מטרות המערכת היו בעבר למשחקים כיום הם יותר להאזנה למוסיקה ומשחקים ברמה בינונית. אני מחפש בעיקר המלצה לתוספת זכרון.
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 3000 שקל +/- 2. מטרות המחשב? הדבר הכבד ביותר יהיה משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כנראה משאיר את הספק, כרטיס מסך, מארז, צורב, בקרי מאווררים 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? שיהיה שקט, אשמח ל3 מאווררי 120MM שנותנים יחס טוב לרעש/ביצועים על דגש לשקט 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? 3 סלוטים PCI, כיוון שיש 3 כרטיסי הרחבה בשימוש 9. האם חשוב שקט? עד כמה? שיאפשר לישון.. 10. במפרט למשחקים…
-
- 0 תגובות
- 555 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב מיני נייד [10''] לצורכי עבודה משרדית-אינטרנט, מוזיקה, וורד- בתקציב של עד 2000 שקל, ואם צריך אפשר לחרוג עד 2500. רציתי לקבל את דעתכם גם בנוגע לדגם הבא: מחשב נייד "10 Asus eeePC 1000HE 160GB http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3265 בתודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי מחשב לנובו T61 עם ההארד דיסק 80 GB. אין לי כמעט שום דבר בעל נפח זכרון משמעותי שאמור לגרום לכך שישאר לי 2 גיגה פנוי. מדי פעם אני רואה שהמחשב מנסה לעשות גיבוי אבל אין לו מקום פנוי, השאלה שלי היא איך אפשר למחוק קבצי גיובי של המחשב שבוצעו עד עכשיו יש סיכוי שהם אלו שטוחנים לי את ההרד דיסק? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום לכם אנשים! אני צריך מפרט עד 4000 שח כולל מסך לא צריך כרגע ציוד הקפי! המחשב מיועד לילד בן 14 השימוש העיקרי הוא משחקים! יש מצב לחריגה קטנה אם זה שינוי משמעותי. אין העדפה לחברה מסויימת. (לי יש amd ואני מבסוט ממנו). המטרה היא למצוא את המפרט הכי משתלם/תועלת במחיר הזה תודה לכם!
-
- 5 תגובות
- 550 צפיות
-
-
יש שתי דגמים מאוד נחמדים במחירים מאוד זולים(אתם גם תהיו קצת מופתעים נראה לי) דגם אחד הוא דגם של גיגה בייט שהקישור אליו נמצא כאן ... טוב , אני לא מוצא את המקום לחבר לינק אז הינה : http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=716501&Cat2Cat1ID=14&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE הדגם השני הוא של ACER, http://www.cstc.co.il/Product.asp?productid=559 מפרטים דיי מפוצצים במחירים נמוכים להפליא לפי דעתכם ונסיונכם, עד כמה החברות האלה ידועות לטובה או לרעה במחשבי המולטימדיה שלהם ? איכות הבנייה של המחשב, איכות חומרים וכו' ? עד כמה אמינה האחריות של היבואנים ואיכות השירות ? וכמו תמיד בחיים, אני אצטרך לעשות פה סוג של טריידאוף, המעבר המטורף של של הגיגהבייט מול הכרטיס מסך האימתני של ש…
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
שלום חבר'ה, אני מעוניין במחשב נייד, יש לי כל מיני סיבות ,זה לא ממש רלוונטי לרכישה אז אני לא אציין אותן, על כל פנים, שאלתי היא בכותרת, לפני שתשאלו, אני לא מעוניין להפעיל בו יותר מידי משחקים ,זה לא משנה לי, אני מבין שאם הוא יפעיל טוב COD4 אז גם אחרים יפעלו בצורה דיי טובה, נא להתייחס לבקשה הספיציפית ,תודה רבה מראש. ד"א, אם אתם חושבים שיש גם בפחות אז סבבה, ואני מצפה להפעיל את המשחק ברזו' המקסימלית של המסך.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא ממש מצליח להבין את ההבדלים בין מעבד T לP אשמח אם תוכלו לעזור ולייעץ
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב מיועד למשחקים קלים (ספורט בעיקר), PES וכאלה..ואולי גם טיפה יותר כבדים.. המסך המתוכנן הוא SAMSUNG 22 T220P מה אתם אומרים? אפשר להוציא יותר ב-2500 ש"ח? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 678 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב 13" ואלה שני הפיינליסטים שלי. תוכלו לתת חוות דעת בעד ונגד? המחשב יריץ מטלב, סוליד ותוכנות דומות. אולי קצת גרפיקה.. סרטים ושאר ירקות.. בבית יחובר למסך חיצוני.. אם יש עוד דגם ששווה שילקח בחשבון אשמח לשמוע. תודה
-
- 1 תגובה
- 569 צפיות
-
-
היי לכולם אני בדקתי כל רכיב ורכיב בפורום המתאים לו ובניתי את המפרט (מצורף בתמונה). תקציב 4K שימוש ביתי + תוכנות כמו matlab verilog vhdl multisim + סרטים HD (מקרן יחסית טוב, יש מסך) משחקים קלים יחסית כמו rise of nations command and generals מתכנן ל OC משעותי יכול להיות אקסטרים ??? שקט מערכת הפעלה בעיקר לינוקס (חלונות רק למשחקים) דבר שחסר במפרט הוא: קירור למעבד ocz v 2. תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 3000 שח עם חריגה עד 500 שח (רצוי כמה שפחות) 2. מטרות המחשב?מחשב שנועד בעיקר למשחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? רק מסך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? רק שמערכת הקירור תחזיק מעמד ברמה טובה + 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?רק הרכבה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה?לא 10. האם מתוכנן OC? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה. red alert 4 nfs undercover wow world in conflict על רמת הגדרות גבוהה תודה רבה על העזרה
-
- 7 תגובות
- 799 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 6K פחות או יותר (לא חייב להשתמש בהכל) פלוס 2K למסך הכל כנראה במזומן 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, קצת סרטים והורדות, מטלב, אינטרנט ואופיס 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך כמו שאמרתי בערך ב2K שהם לא חלק מה6K של המחשב עצמו 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא במיוחד 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא יותר מידי, פשוט שלא ירעיש מעבר לגבול הסביר 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כ…
-
- 7 תגובות
- 798 צפיות
-
-
Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb 1333MHz Tray ¤ Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU Cooler Gigabyte GA-EP45-DS3L P45 Chipset G.skill DDR2 4096MB 1066MHZ PI Black Dual Chanel CL5-5-5-15 Sapphire Radeon HD4890 1GB DDR5 TOXIC OC PCIe Samsung 1TB SpinPoint F1 HD103UJ SATA II 7200rpm 32MB צורב ASUS DRW-22B1LT x22 LightScribe SATA SeaSonic Silver Power 650W SS-650HT 52A@12V 80Plus Bronze BOX CoolerMaster CM HAF 932 NZXT Sentry LX מסך מחשב LCD 24" SAMSUNG דגם 2494HS FULL 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות 7k תשלומים 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים על רזולוציה גבוהה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 24 fh 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא…
-
- 4 תגובות
- 644 צפיות
-
-
אני בעיקרון צריך לוח אם + מעבד + כרטיס מסך + " ספק כח " לא חייב / יש לי גנריק 500W. הרעיון של השידרוג להפוך את המחשב מ P4 למערכת חזקה יותר . הקטע ששידרוג של מעבד + לוח = זה כבר 700 . מחשב בסיסי E5300 + כרטיס מסך 8400GS יעלה לי באייבורי 1300 לערך . מה כדאי לעשות ? * בקשר לכרטיס מסך אני צריך משהו בסיסי אני גיימר פשוט .
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שבוע טוב חברה, מחפש מחשב נייד בתקציב של 3000-4500 שקל למטרות הרצת התוכנות הבאות: Autodesk Maya 8.5 Visual Studio 2008 Adobe Photoshop CS4 אם אין צורך לנצל את כל התקציב, עדיף. יש צורך בכרטיס מסך חזק?איך ה4500M של אינטל?עדיף כרטיס של ג'יפורס?כרטיס עם טורבו קאש? אני מחפש את המינימום שאני צריך לתוכנות הבאות. אני קונה מKSP, אלא אם כן יש את הדגם הרצוי במקום אחר, אשמח לשמוע. בכל מקרה, יש אופציה לקניה מארה"ב. בברכה, מתן.
-
- 7 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש פה, ובאתי לקבל את העזרה שלכם,כיוון שאני כבר לא מבין בחומרה. לנושא, המחשב ישמש בעיקר לעבודה עם גרפיקה (פוטושופ, וכו' ) ומשחקים כמובן, COD5 .WOW וכו' וכו' וכו' . תקציב שלי הוא באיזור ה3000 (עדיף שיסגר ב 2500 - 2800 ) בלי מסך! כבר עשיתי איזה בדיקה קטנה באתר אחר, וכבר סימנתי לוח אם וכרטיס מסך. *Asus P5Q Turbo לוח אם * GeForce GTX 275 896MB BFGRGTX275896OCE - והאמת שחשבתי לקחת את ה 260 כיוון שהוא זול ב400 (באייבורי לפחות ) אין לי ידע בכול דבר אחר לפחות, אז אשמח לאיזה פירוט קטן בזמן שאתם מציעים. שאלה נוספת , איפה עדיף לקנות, אייבורי או פנדה או לא זה ולא זה. תודה רבה רבה לעוזרים! נ.ב - עריכה שלי אחרי שעברתי בפורומים. לא צריך ציוד נלווה רק קופסה חשוב שהוא…
-
- 7 תגובות
- 612 צפיות
-
-
כל המחשבים הניידים הקטנים ( NETBOOK) באים ללא כונן אופטי? דוגמא: ASUS EEE PC 1000HE, MSI WIND, ACER ONE
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
-
-
תקציב - 3.5 K 2. מטרות המחשב? עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, ) 3. ציוד הקפי? מקלדת ועכבר (אלחוטיים) 4. לא צריך כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. אין העדפה לחברה או לחלק כלשהו 6. נושא הקירור והעיצוב במחשב לא ממש חשוב..לא צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב 7. צריך מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה והתקנת מערכת הפעלה במעבדה 8. אין צרכים מיוחדים כלשהם?מספר רב של ישומים וחלונות פתוחים בו זמנית . 9. חשוב שקט באופן לא קיצוני 10. מתוכנן OC? לא יודע מה זה אז כנראה שלא מעבר לכך תוכנות 2D בשמוש פריהנד פוטושופ DREAMWEAVER FIREWORKS לעיתים גם עריכה ב- ADOBE PREMIER מקווה שהפרוט ברור
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מפרט ב 3.5K ניתן לחרוג מעט,עדיף שלא. המחשב ישמש לצורך תיכנות בסביבת עבודה studio .net 2003 והמחשב יצטרך להריץ משחקים חדשים לא הכרח עם כל הפילטרים והבלאגנים. עדיפות לאינטל אבל אם לamd יש משהו יותר טוב אני ישמח לשמוע עליו. יפיו של המחשב אינו חשוב כל כך,עדיף שיהיה שקט כמה שאפשר בתקציב. הדגש על ביצועים. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 526 צפיות
-
-
המחשב לא צריך להיות חזק.. הוא נועד לICQ שירים אינטרנט ושיותאם לרשת האלחוטית הביתית לשיתוף קבצים. חשוב שהוא יהיה בגודל 13 או 14 אינץ' , רצוי 13 שיהיה נוח לסחיבה ממקום למקום התקציב - עד 2500 ש"ח תודה.
-
- 9 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להזמין מפרט מחשב מהחנות KSP בבילו סנטר. תקציב המפרט- 5500 ש"ח, מסכים לחרוג במחיר עד 500 שקל. שימוש- גיימרים, משחקים כבדים כמו CSS, CRYSIS, NFS שהמשחק ירוץ חלק לגמרי <גם בעוד כמה שנים>. אין צורך בציוד היקפי מעוניין באוברקלוק. זקוק להרכבת המחשב. יש עדיפות ל-CORE I7 ועוד שימושים עיקריים אין לי כרגע פשוט מחשב לגיימר שיריץ לי משחקים על המון FPS <מי שיודע מזה>. פשוט תיבנו הכי טוב שאתם יכולים :] ד"א שחכתי לכתוב את זה- יש עדיפות למעבדי אינטל <כמו שכתבתי יש עדיפות יותר גבוה ל-CORE I7>. יש עדיפות בכרטיסי מסך ל- GIGABYTE או Sapphire. ולא צריך יותר מ-500 GB. תודה
-
- 2 תגובות
- 613 צפיות
-