עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש המלצות?

2. שלום, מאחר שהמחשב הנוכחי שלי (שנקנה בעזרתו האדיבה של tmpusr לפני 7 שנים בתחילת התואר בהנדסת חשמל) בדרך לסיום תפקידו לאחר שירות מסור אני מעוניין לקנות מחשב חדש, עיקר השימושים בו הם: התוכנות העיקריות שאני עובד איתן הן: matlab (בעיקר אלגוריתמים שקשורים לעיבוד תמונה, ייתכן גם צורך בעיבוד וידאו בסיסי) תוכנות cad למיניהן (autocad, freecad, solidworks וכו'), ייתכן שבהמשך גם ארצה לתכנת למערכות embedd (למיטב הבנתי זה לא צריך לשנות במיוחד למחשבים של היום). תקציב: רצוי סביב 4.5K, ניתן לחרוג מהתקציב עד 500 שקל. מסך וציוד היקפי: ללא. שקט: עדיף שהמחשב יהיה ברמת שקט בין 6-7. Over Clocking: לא מתוכנן לעבור OC. דברים נוספים: אצטרך יציאה כפולה ל- firewire - כנראה שאצטרך א…

• 0 תגובות
    • 911 צפיות
  3. שלום, ברצוני לקנות מחשב חדש, דרישות ושימושים: משחקים - כאשר חברים קופצים לבקר אני אוכל לשחק במשחקים דיי חדשים שיוצאים (גיפורס 6200 אולי?), אני לא רוצה להשקיע יותר מדי בכרטיס המסך כי אני לא גיימר ולא משחק הרבה, אז לא משהו יקר אלא משהו בינוני (ומשחקים חדשים לא יראו כמו סנייק ויתקעו). אינטרנט - זה אחד הדברים העיקריים שאני עושה במחשב לכן אם מהירות הגלישה ואיכות הגילשה תלויה בכרטיס הרשת, אנא ממכם שימו לב. תוכנות - אני עובד הרבה עם תוכנות חדשות שדורשות די הרבה זכרון, חוץ מזה שאני משתמש בלינוקס גם (אז בבקשה לא 64 bit למרות שיש גירסאות מיוחדות), אני מעדיף שהמעבד והזכרון יהיו ברמה גבוהה (נראה לי שמעבד 3.2 ו1024 זכרון, אני יודע שהדירשות גבוההות מאוד למחיר אבל שמעתי שמחירי המעבדים י…

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם , פונה אלייכם המקצוענים. . מה התקציב המקסימאלי? 7000שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן, לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ( Maya , Zbrush ,Photoshop , After Effects ) + משחק WoW (ובין לבין משחקים חדשים שיוצאים (לא בקטע של גיימר)) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya Zbrush - לומד כרגע, מתכוון להשקיע בתחום (תדירות גבוה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: WoW ומשחקי רשת , לא יותר מזה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציי…

5. היי לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנות צילום פוטושופ , לייטרום ,קבצי תמונות של 27MB - 37MB 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא , יש לי מסך DELL U2515HC 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? צריך להתאים לחדר בבית 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

6. שלום לכולם. אני מנסה להרכיב מחשב נייח שיעלה עד 3000 שקל (כולל הזמנת חלקים בחו"ל אם יידרש) דרישות החומרה שאני צריך : - מעבד i5 דור 12 לפחות (אם נכנס בתקציב יותר טוב מזה - מצויין) - כרטיס מסך RTX של Nvidia מסדרה 3000 (לפחות) עם 8GB זיכרון - 32GB RAM - כונן SSD של חצי טרה (יש לי כונן SSD חיצוני של 4TB שעליו אעבוד בעיקר). האם אפשרי לעמוד בתקציב? המון תודה.

• 0 תגובות
    • 314 צפיות
  7. שלום לכולם, הגיע הזמן לקנות לאחותי מחשב חדש והתקציב הוא 3500. אחת הדרישות היא להכניס את המסך viewsonic g90f לתוך המפרט. (לא משנה לי הצבע למרות שלמען האמת עדיף לי את השחור וזאת משום שהמארז שלי שחור, הרמקולים שחורים (ATP3) ושער הציוד ההיקפי כהה) זאת משום שהמסך הנ"ל יעבור אלי והLCD הנוכחי שלי (L1750HQ) יעבור אליה משום שאני צריך את הצבעים האמייתים של הCRT ומהירות התגובה של CRT. תודה מראש לכולם ד"א אם למישהו יש הצעה למסך איכותי לגרפיקה אחר שתקציב הנ"ל (של המסך הזה) אז אל תהססו לספר לי יום טוב.

• 13 תגובות
    • 900 צפיות
  8. Started by katkato,

שאני מתכוון עבודה שוטפת זה אינטרנט הורדות סרטים והכי חשוב זה כשמספר תוכנות רצות בו זמנית כמה שפחות להרגיש איטיות אני משחק משחק FPS אחד ברשת ככה שמשחקים ממש לא חשובים לי 1. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? (אם אפשר לחסוך אז מצויין) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית , תכני HD , עריכה מידי פעם , ואינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).אין תוכנות ספציפיות פשוט המהירות זו שריטה אצלי וקשה לי עם מחשב איטי ...התדירות - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלו…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אני עובדת המון עם פוטושופ - אבל אני מניחה שכל מחשב חדש יוכל לסחוב עבודה שהיום מחשב ישן יותר (פנטיום 4 3 ג'יגה) סוחב אני מחפשת מהירות כי קשה לי לחכות עד שהמחשב "עושה טובה" ומחליט לעשות את הפעולה המשחקים זה לא כזה סיפור - רק שהכרטיס הגרפי יהיה סביר... אני גם צריכה מסך LCD (לא כזה משנה לי אם הוא לא הכי מתקדם) וצורב DVD אני לא צריכה מקלדת עכבר רמקולים.... אני נורא מתלבטת בין אם לקנות מעבד 4 ליבות/ 2 ליבות (ניסיון העבר שלי הוכיח שלקנות לוח אם שתומך בדור אחד קדימה לא עבד - זה לא קורה) יש לי 2 מפרטים שנמצאים בעיתון (נכון זה מפתה - אני העדפתי להתייעץ קודם) מפרט 1: לוח אם ASUS P5KSE 1333MHZ מעבד CORE 2 QUAD Q6600 זיכרון 2 ג'יגה 800MHZ כרטיס מסך Nividia Geforce 8500 GT 1…

• 6 תגובות
    • 844 צפיות
  10. Started by alergic,

בלי מסך בלי כלום רק הקופסה בעיקר ליישומים כמו אופיס וגלישה באינטרנט תחליטו ביניכם מה עדיף AMD או INTEL (ממה שאני יודע AMD הישנים חמים מאוד יחסית ל INTEL...) לא משנה אם מחנות אחת או יותר..אפשרות להרכבה עצמית אם תביאו בחלקים נא לציין קישור לחנות מהימנה וטובה 1500 בלי חריגה גדולה מידי ז"א 100-200 ש"ח יותר אולי... תודה מראש

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. בזמן האחרון, מאז שעשיתי את המעבר ללינוקס, הרבה פעמים אני צריך לעשות ריסט למחשב ולעבור לWINDOWS בדול בוט שלי בXP, אני לא סובל את זה, אני עובד על 1GB ראם, במחשב הנייד, נורא, פשוט נורא. אני אעבוד עם VMWARE הרבה, ועוד כלים. אני ארצה לשחק במשחקים, לא מעט, ברמה גבוהה, אבל לא מוגזם, אפשר אפילו פחות מ4850, משהו לכיון 4760, או איך שלא קוראים לו, מהסדרה החדשה. מארז לא צעצוע, בבקשה , בלי פלסטיק שמסטיק, פורטים נגישים, ונוח. אווירור נחמד ושקט בבקשה, דגש על זה, כי המחשב יהיה בחדר שינה(ז"א בלי פאקינג לדים, כבר נדפקתי ככה פעם אחת לא לחרוגגגגג. התשלום במזומן(כנראה) מסך 22",סגור. בבקשה בבקשה לא מארז מכוער, ובלי פלסטיק יואוו המארז של המחשב הקודם שלי התפרק פשוט, נתתי לו מכה קטנה והפל…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. הרכבתי משהו כזה,אני לא יודע אם זה טוב או גרוע תגידו מה דעתכם,אני זקוק למחשב שיחזיק לי כמה שנים שיריץ משחקים לא חייב ממש כבדים וישרת אותי. אשמח לחוות דעת והמלצות או למפרטים נוספים שנראים מומלצים יותר. מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L זיכרון Exceleram DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 כרטיס גרפי Club3D nVIDIA GeForce 9600GT 512MB DDR3 PCIe כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB SATA2 16MB ספק כח Enermax Pro82+ 425W מארז ללא ספק ASUS TA861 צורב LG GSA-GH22N X22 IDE DVD הרכבת מחשב כולל התקנת מערכת הפעלה כולל דרייברים ותוכנות נילוות + בדיקת מאמץ 2,955 ¤ סכום כולל מע''מ.

13. 1. מה התקציב המקסימאלי?...........3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?.......לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב: עבודה משרדית, וסרטי HD, לפעמים עבודות נומריות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 24 של DELL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: בינוניות. ( סרטים,לא ממש משחקים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן…

• 9 תגובות
    • 717 צפיות
  14. הייתי רוצה לקבל מפרט מחשב מבוסס אינטל לצורכי אינטרנט, אופיס, עיבוד תמונה קל, תכנות קל ןקצת מולטימדיה, בתקציב של עד 3200 שקלים, כולל מסך דק אם אפשר. תודה

• 3 תגובות
    • 541 צפיות
  15. שלום כולם! אני צריך מחשב שאני אוכל לשחק ולעבוד עליו למשך שנה אחת(עד הגיוס) ואולי בסופ"שים (אחרי הגיוס). דרישות - 1)שיריץ משחקים בצורה טובה( high ואם אפשר אז very high ) על מסך 19' 1440X900. 2)שיתמוך בכרטיס קול שאני אולי אקנה להקלטות. 3)שיחזיק אותי שנה אחת איך שצריך . 4) אני בונה על ווינדוס 7 אז אם אפשר, שיוכל להחזיק את המערכת + המשחק. אם לא - נשאר עם XP אוברקלוק לא בתכנון. אשמח להמלצה למקלדת נוחה(בסביבות ה100-200 ש"ח, בלי קשר לתקציב המפרט) יש לי תקציב של 2700 ועוד 100 ש"ח במקרה הצורך(אבל שבאמת יהיה צורך, לא סתם) אבל אני מעדיף לא להתחיל לחרוג כי בסוף נגיע ל-4000 שח XDD.

• 9 תגובות
    • 775 צפיות
  16. שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש בנוסף לאזרח הותיק שיש לי בבית (Athlon XP1700 + 512M) - שיעבור לחדר העבודה. המחשב ישב בסלון ומשמש לעבודה (לאשתי) וצפייה בסרטים (דרך הטלוויזיה בחיבור S-VHS). מדי פעם אני גם משחק. אין כוונות O/C בעתיד. הייתי שמח לקבל דעות על המפרט בעיקר על: 1. אפשרות החלפה ב-Pentium D 3400 (זול יותר ב200 ש"ח) 2. קניה של של מודולי זכרון 512 במקום 1 של 1G (הכוונה להרחיב ל-2G בעתיד ולכן ההתפשרות על מודול אחד - לזכרוני הרבה לוחות אם לא עובדים טוב עם 4 סטיקים). 3. הייתי גם שמח לקבל המלצה על מקלדת מולטימדיה טובה שתכלול שליטה על וליום - המחשב הוא גם מאגר מוזיקה (היום יש לי מקלדת HP עם כפתור וליום סיבובי - פשוט מעולה !!!) 4. אה, ודבר אחרון - רציתי נתב wireless לאפשר קיש…

• 4 תגובות
    • 660 צפיות
  17. בס"ד שלום אני צריך מפרט לאחי למחשב שיריץ את ה- XP ללא בעיות ולעבודה ואינטרנט: המחשב לא צריך לכלול ציוד היקפי(מסך,CDROM,מקלדת וכו') תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by god0nline,

אהלן, יש לי צורך בשדרוג המחשב הקיים שלי, לא בבניית מחשב חדש לחלוטין. 1. התקציב שלי נע בין 4000 ל-5500 שקל, כשאשמח אם לא יהיו חריגות ממנו (גם אני לא רואה סיבה, אני צריך מרכיבים מסויימים בלבד). 2. המחשב ישמש לעריכה תלת מימדית, וכן ב VFX, בתוכנות הבאות : Adobe : After Effect, Premire, Photoshop, Illustrator, Encore בנוסף בתוכנת התלת מימד Autodesk Maya. אני עובד עם התוכנות האלה באופן קבוע, ולרוב נאלץ להשתמש בהן בו זמנית, מה שלפעמים מאט לי את העבודה במחשב. 3. אין שום צורך בציוד היקפי. אני כרגע עם מארז Thermaltake Armor+ MX Middle Tower שמעולה לצרכים שלי, ואשמח אם לא יהיה צורך לקנות חדש. בנוסף אין לי צורך בכוננים פנימיים (יש לי TB 1 פנימי לצורכי עבודה ואני עובד עם כוננים חיצו…

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  19. המחשב מיועד לגרפיקאית ללא כל ידע בחומרה, כמעט ולא יהיו משחקים, ובטוח לא יהיה OC. זה מה שבניתי בPCH: CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1071.89 ] 1 Motherboards for Intel : Gigabyte GA-8IPE1000 Pro Intel 865PE Motherboard (800 Mhz,1394,AGPx8,Dual DDR,S-ATA,5.1,LAN) [ ¤ 741.52 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Winbond Memory [ ¤ 439.76 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 542.93 ] 1 Video Cards : Leadtek Winfast Geforce FX 5600 Ultra MyVIVO 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1331.9 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Liteon 16/48 Retail [ ¤ 246.41 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/24/52 Retail CD-…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום לכולם. אני צריך מפרט למחשב שבעיקר מיועד לעבודות גרפיקה בתוכנות של ADOBE, התקציב המקסימלי הוא 7000 ש"ח אבל אם אפשר להביא מפרט טוב ב 6000ש"ח זה עדיף. אז ככה:. מה התקציב המקסימלי? 7000 ש"ח ללא חריגות. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג! 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה בעיקר! א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).דגש על תוכנות של ADOBE ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כן צריך מסך לפחות גודל…

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  21. שלום לכולם אשמח לדעת מה המפרט המומלץ למחשב לעבודות גראפיות (פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור, בעתיד גם פלאש, ללא תלת מימד) + עבודה משרדית שוטפת. התקציב עומד כרגע על כ-4000 ש"ח כולל מסך, אין צורך בציוד היקפי נוסף. עניין השקט פחות משמעותי במקרה זה. תודה!

• 1 תגובה
    • 515 צפיות
  22. אני מחפשת מחשב נייד שיהיה מספיק חזק כדי לעבוד עם תוכנות גראפיות שונות כמו- פוטושופ, אינדיזיין ואילוסטרייטור. מה דעתכם על הדגמים האלו: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8102&perur=4 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7800&perur=1&t=1&cbar=r המחשבים של טושיבה באמת טובים או שעדיף חברה אחרת? תודה

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  23. Started by leah,

שלום! אשמח קבל מכם כיוון למחשב מומלץ לקנות בשביל להתחיל לעבוד בגרפיקה מהבית (הייתי מעדיפה מחשב נייד אם אפשרי)... אין לי הרבה מושג בעול המחשים זקוקה למחשב אמין שישרת כראויי.... וחשוב לי בין היתר מסך איכותי שלא יעייף את עייני... אשמח גם לקבל בנוסף לשם ודגם- מה בער המחיר... בברכה לאה

• 1 תגובה
    • 768 צפיות
  24. שלום לכולם אני מחפשת מחשב לעבודות גרפיות בעיקר עם Adobe CS6 Photoshop-Indesign-Illustrator תודה מראש לכל מי שיכול לעזור 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יהיה הבדל משמעותי אז אפשר עד 4500 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ערכיה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe CS6 Photoshop-Indesign-Illustrator ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" אולי בעתיד 24" -לאילו הגדרות גרפי…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by -Tal-,

היי... מחשב לעבודות גרפיקה כגון AUTOCAD, REVIT, SKETCHUP, PHOTOSHOP וכדומה ... * לא מעוניין ב AMD ו RADEON התקציב הוא 3000 ש"ח אשמח לשמוע מה אתם חושבים על המפרט הזה.. 1 Intel Processor Core I3 540 3.06GHz Dual Core Socket 1156 &695 ש"ח 1 Gigabyte GA-P55-US3L Intel P55 Chipset LGA 1156 Model GP55US3 &579 ש"ח 1 G.Skill 4GB Kit ECO DDR3 PC3-10666 1333MHZ 9-9-9-24 F3-10666CL9D-4GECO &645 ש"ח 1 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS &253 ש"ח 1 Gigabyte nVidia Geforce GT240 1Gb GDDR3 PCIe Retail &545 ש"ח 1 Seasonic S12II-430 Active PFC 430W &316 ש"ח 1 LG GH22NP20 Super Multi DVD Rewriter IDE x…

• 4 תגובות
    • 652 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.