ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
היי שדרגתי את המעבד של הנייד שלי מTK55 לTL60 והמחשב דלק וכבה כול כמה שניות ואפילו לא נכנס לPOST יש 2 צפצופים חלשים מאוד לפני שהמחשב כבה,הבעיה קרתה גם עם מעבד RM-70. כשאני מחזיר את הTK55 המחשב עובד. הביוס מעודכן ל1.33 שזה הביוס האחרון... מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 844 צפיות
-
-
ראיתי באתר www.RCL.co.il בדף הראשי מחשב נט בוק עם מסך 7 " זמן סוללה - 5 שעות ו משקל של פחות מקילו בודד מגיע עם מע' הפעלה LINUX עם אופציה ל WIN XP המחיר שמוצע שם למזומן ,|הדגש| 879 ש"ח |סדגש| מחשב מעולה ע"פ הסירטון /סקירה שנמצא באתר מאת TIGER DIRECT זה הלינק : http://www.rcl.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=87 Fic Sylvania G Netbook אני שוקל לקנות אחד כזה , זה ממש זול למחשב נייד .. מה דעתך ?
-
- 4 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בעוד מעט זמן לשדרג את המחשב (אין לי בעיה לחכות חודש חודשיים אם זה יביא להבדל משמעותי). הבעיה היא שאני לא מעודכן מספיק לגבי המעבדים החדשים של אינטל וAMD וההבדלים וכו'. בכל מקרה אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להרכיב מפרט עד 3K פלוס מינוס שיכלול מעבד לוח אם וכרטיס מסך (כרגע יש לי AGP). המחשב הוא בעיקר למשחקים ומעט גרפיקה. הבנתי שהדואל 3800 הוא משתלם אבל ראיתי לא מעט בפורום שיש חזרה לאינטל וזה בלבל אותי לגמרי. אשמח לכל עזרה תודה
-
- 10 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ועדיין לא הספקתי לקנות מחשב, המחשב אמור לשמש אותי ל4 שנים הקרובות מטרות המחשב? לימודים, גלישה באינטרנט, סרטים * גודל המסך?13-14, 15 אם אין ברירה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * בלוטות?עדיף * גודל מינימלי של כונן קשיח?500 לפחות * צורב DVD?לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 844 צפיות
-
-
צריך כמה המלצות לניידים ב-550$ מארה"ב או בסכום מקביל בארץ (לא כולל הפרשי המחירים). משמע לא נייד ב-2000 ש"ח בדיוק אלא משהו שכולל את הפרשי המחירים הגבוהים שקיימים בין השוק בארץ לשוק בארה"ב. דרישות: מסך יחסית קטן 13.1,13.4,14 וכו' (ללא העדפה לגודל ספציפי). דגש על כח עיבוד סביר (החזק ביותר במסגרת התקציב) זאת אומרת מעבד שיריץ בצורה סבירה ויסטה או וינדוס 7. אין צורך ביכולת לשחק בצורה כלשהי. כמובן עם חיי סוללה ארוכים ככל האפשר. תודה לעוזרים,
-
- 3 תגובות
- 844 צפיות
-
-
קיבלתי לפטופ חדש ויש לי את האפשרות הזאת לעשות את הכניסה לווינדוס רק דרך הקריאת אצבע שמעבירים אותה אבל אני לא יודע איך עושים את זה אני רק רואה שיש את זה ואני מכיר את זה יש את זה לחברים שלי..
-
- 8 תגובות
- 844 צפיות
-
-
* מעבד Intel Pentium Dual Core Mobile T2410 2.0GHz * מסך רחב WIDE 15.4 לחוויית צפייה מושלמת! * דיסק קשיח ענק 250GB S.ATA * חבילת זיכרון ענקית DDR2 667MHz - 3072MB * כולל קורא טביעות אצבע משולב לאבטחה מושלמת * תקשורת אלחוטית WiFi + BlueTooth * קורא כרטיסי זיכרון למצלמות * צורב DVD-RW DL דו שכבתי ותומך בכל הפורמטים * מערכת הפעלה מקורית VISTA PREMIUM כולל MEDIA CENTER * מצלמת אינטרנט מובנית. כל זה ב3400 ש"ח ולהזכיר שהמחשב מבית לנובו
-
- 4 תגובות
- 844 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד עד 4000 שקל. שימוש: תוכנות די כבדות וסרטים. מה אתם אומרים על זה: https://www.nanashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1OKBFAA912 אם לא טוב, תציעו לי בבקשה משהו אחר. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 844 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! התקציב המקסימלי הוא 6 אלף ש"ח, אין צורך לחסוך, צריך מחשב שיחזיק לשלוש ארבע שנים הבאות גם. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימושים עיקריים זה לגרפיקה, כרגע תוכנות סגנון פוטושופ, אפטר-אפקט, אדובי פרימייר, ובעתיד אולי תוכנות קצת יותר כבדות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. אין צורך במפרט חלקי. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? בסביבות …
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום לכם האם יש דרך שונה ממחשב שולחני לגבי פירמוט וחלוקת המחיצות בנייד DELL 6400 הבנתי שיש מחיצות מוסתרות שה XP לא רואה אותן ...האם אני יכול להכניס את XP-PRO בעיברית שיש לי במקום האנגלית עם הסריאל שאני מקבל עם המחשב ? חוץ מזה ראיתי בביוס אפשרות ל..VT שהיא בברירת מחדל של הביוס ב OFF האם כדאי להפוך ל ON ולמה זה יתרום ? תודה לכם
-
- 3 תגובות
- 844 צפיות
-
-
מחפש המלצות לנייד קל לסטודנט, לצרכי עבודות, וצפייה בסרטים (חשוב לי מסך טוב ושהמחשב יריץ סרטים בצורה איכותית). חשוב לי זמן סוללה ארוך. כרגע אני מתלבט בין LG200 (למרות שאני לא יודע את זמן הסוללה שלו). MacBook (שהבנתי שאפשר להשיג גם ב 6200 שח - האם שווה משהו?), 1330 xps של Dell בגירסה עם כרטיס מסך עלוב ו 1Giga זיכרון (בסביבות ה - 6500) או MSI PR200 שנמכר באיבורי - בעל המפרט הטוב ביותר שראיתי בטווח המחירים עד 6.5K. אשמח מאוד לתגובות והמלצות ואף להמלצות של מחשבים אחרים העשויים להתאים. אציין שוב שמאוד חשוב לי שהמחשב יהיה קל (כלומר עד 2 קג כולל סוללה) תודה
-
- 1 תגובה
- 844 צפיות
-
-
היי, לפני שאפרט על המפרט שאני מחפש רציתי רגע להתייעץ באופן כללי. יש לי מחשב מלפני כ-3 שנים, הוא עובד מעולה בלי תקלות בלי כלום. הציעו לי לקנות אותו ב-2000 שקל. אני שוקל לעשות את זה בגלל שהמחשב כבר לא צעיר ובטח בשנים הקרובות כבר יתחילו תקלות ואצטרך גם ככה להחליף (אני לא אוהב במיוחד להתעסק עם חלקים ומעדיף תמיד למכור להוסיף כסף ולקנות חדש). מה דעתכם? זה המפרט הנוכחי: מהו התקציב המירבי לרכישת המחשב? אין תקציב קבוע - נע בין 4000 ל6,500 אני מניח מתי מתוכננת רכישת המחשב?מיידי מהם שימושי המחשב?: עריכת תמונות, עריכת סרטונים, גיימינג, עבודה עם ריבוי לשוניות בכרום. האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? לא מהו נפח איחסון שתרצה בכונן הקשיח ובSS…
-
- 6 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב+מסך ב-5,000 ש"ח. וראיתי את המפרטים המומלצים. האם תוכלו להציע לי מפרטים כאלו מחנויות טובות בצפון?
-
- 7 תגובות
- 844 צפיות
-
-
המחשב מיועד להריץ משחקים כבדים בעיקר ואני לא מתכוון לעשות OC מעבד - Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb BOX לוח אם - Gigabyte GA-965P-DS4 Intel P965 LGA 775 כ. מסך - Gigabyte nVidia Geforce 8800GTS 320 mb DUAL DVI Retail - GV-NX88S320H-B-RH זיכרון - (G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-3-5 F2-6400CL4D-2GBHK (2x1G מארז - Compucase 6A19 Midi Tower True 400Watt PSU כונן קשיח - Western Digital 160GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD1600JS בנוסף יש לי כמה שאלות: א. האם כדאי לשפר את אחד מהרכבים (בלי לעלות את המחיר יותר מדי) או שבסה"כ המחשב הוא מעולה לסביבות ה-5500 שקל? ב. האם הוא יריץ טוב את ויסטה? ג. הבנתי שהולך להיות ירידת מחירים במעבדים במהלך החודש, האם היא ירידה באמת מ…
-
- 15 תגובות
- 844 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות גבוהות/ מקסימליות, full hd מתלבט לגבי גודל המסך. 27" או גדול יותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 5 תגובות
- 844 צפיות
-
-
כמות. מוצרים סה"כ 1 Intel Core 2 Duo E6420 2.13GHz 4Mb BOX 1,090 ש"ח 1 XFX Fatal1ty GeForce 8600GT 256MB DDR3 845 ש"ח 1 Gigabyte GA-945P-DS3 Intel 945P LGA 775 531 ש"ח 1 LG GSA-H62 SATA Multi DVD-Recorder Bulk Black 215 ש"ח 1 Compucase 6A19 Black Midi Tower True 400Watt PSU 420 ש"ח 1 Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500AAKS 393 ש"ח 1 Sony Floppy Drive 1.44 Black 49 ש"ח 2 Twinmos DDR2 667 1GB 552 ש"ח 1 הרכבת מחשב במעבדה 195 ש"ח סה"כ 4,290 ש"ח זה מה שהרכבתי, כיוון שכבר הרבה זמן לא הייתי חלק משוק המפרטים אני לא מעודכן בכלל. תקנו בבקשה . תודה :yelclap: :silly: :s05:
-
- 10 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין במחשב חדש, שהפרמטר הכי חשוב לי בו מסיבות מסוימות הוא נפח הרד דיסק משני גדול, באיזור ה 2-3 טרה, מלבד ההרד דיסק העיקרי שלו (SSD 500 Giga?) זה הפרמטר העיקרי. כמובן שאשמח שיהיה לו כרטיס מסך שיאפשר משחקים עכשווים באיכות סבירה אבל החשוב כאמור הוא נפח האיחסון 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500, מקווה שלא יהיה צורך לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מעט משחקים, בעיקר סטרימינג עבודה ואיחסון קבצים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט…
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
- 1 follower
-
-
חברה אני משתגע מהכרטיס מסך הדפוק הזה של אינטל אין מצב לחבר משהו חיצוני כדי שמשחקים יעבדו טוב או כל פיתרון אחר למה מי שקונה נייד צריך לסבול מהכרטיס מסך של אינטל
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
- 1 follower
-
-
כמו שכתוב בכותרת אני צריך מחשב נייד חזק לפחות 3 ג'יגה זיכרון עם מעבד טוב לעבודה באוניברסיטה עם תוכנות כמו MATLAB ובהמשך התואר עבודה עם ווירטואליזציה. תקציב 3500 ש"ח חריגה רק במקרה וזה ממש אבל ממש משתלם +-200.
-
- 3 תגובות
- 844 צפיות
-
-
http://www.anandtech.com/mobile/showdoc.aspx?i=2856&p=1 יש להם עוד מה ללמוד.
-
- 0 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט עם מעבד, לוח אם, זכרון, דיסק קשיח (250GB), כרטיס מסך, ומארז + ספק בקציב של 2000-2200 שקל בערך. זה משתמש בעיקר לעבודה משרדית, ולפעמים עריכת וידאו קלה לא משהו רציני. בהתחלה התקציב היה נמוך אז חשבתי על AMD Athlon 64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore - 420 AMD ASROCK ALiveNF6G-DVI AM2, NF 6100, DDRII800, VGA, PCI-E - 355 1GB Kingston DDR II 667 - 200 WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II - 310 HJA-7610 MIDI 500W Max Black - 180 הכל ביחד 1456 יש פה כרטיס מסך ONBOARD די נחמד.. המפרט הזה יכול להספיק לעבודה משרדית + קצת עריכה מאוד קלה (מובי מיקר)? בכל מקרה, התקציב עלה. אז אם כדאי לקחת משהו קצת יותר חזק, אולי INTEL בשביל העריכת וידאו, או איזה מארז יותר טוב …
-
- 7 תגובות
- 844 צפיות
-
-
-
-
שלום לכולם! אתמול קיבלתי מפרט למחשב (רצוי לציין אחלה מפרט) רק שבמפרט לא היה כלול הכרטיס קול והכרטיס מודם רציתי לדעת עם זה בא ביחד עם הלוח אם או שצריך בכל זאת להוסיף את שני הכרטיסים הללו לרשימה במפרט??? תודה...
-
- 10 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לפני קניה של מחשב חדש, השימוש בו יהיה לצורך קידוד וידאו שימוש בפוטושופ ומשחקים כבדים. חשוב לי שהמחשב יהיה מבוסס על מעבד אינטל (אל תנסו לשכנע אותי אחרת) שיהיה לו 1G של RAM וצורב DVD טוב ומהיר (עד כמה שניתן כיום) אני לא מבין כ"כ בנושא של כרטיסי המסך ולוחות האם לכן אשמח אם תעזרו לי למצוא כאלה שיחזיקו אותי למשך כמה שנים טובות עם אפשרות לשידרוג עתידי. התקציב המשוער הוא כ 7500 ש"ח פלוס מינוס 300 שקל. אודה לכם אם תרכיבו לי מפרט אחד ללא מסך ואחד עם מסך דק 17". תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 844 צפיות
-