ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים קלים עד בינוניים (אם אפשר שיריץ גם כבדים לא על הגדרות מקסימליות אז גם מתקבל), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6,לא משנה מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? FullHD - חשוב מאוד. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? גג 3 קילו (אפשרות חריגה קטנה ביותר). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות עבודה רציפה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI,USB 3.0 * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD - 500GB מינימום, אם יש אפשרות גם ל-SSD של 32/64 גם מתקבל. * כונן אופטי? לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי אך לא מחייב. * האם יש …
-
- 2 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד שיתאים לי לצבא (עדיף שיהיה יחסית קטן) המחשב נקנה למטרת תוכנות מסרים ואינטרנט התקציב הוא עד 1500 ש"ח תודה.
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד ללימודים. מלבד הדברים הטריוואלים חשוב לי שיריץ בקלות FHD ושתהיה יציאת HDMI. אני מאוד מתלבט בין 2 הדגמים האלה, ואודה מאוד אם מישהו יוכל להמליץ לי: "13.3 Lenovo U350 2963-EGG http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5245&CatCode=315 Toshiba Satellite T110-10Z http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=14567 יתרונות Lenovo מבחינתי- מסך 13.3, אני חושב שאני מעדיף את זה על 11.6 של ה Toshiba. יתרונות Toshiba- שנתיים אחריות (שניה ראשונה אחריות כוללת של טושיבה) זמן סוללה ארוך יותר כדי לקבל 3 שנים אחריות על ה Lenovo אני צריך להוסיף 590 ש"ח (ואז יש לי אחריות ל 3 שנים). מה דעתכם? תודה.
-
- 4 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אז כנראה שעל זה אני הולך ורציתי לדעת האם בהינתן הקירור והספק האלו (ובכלל, כל המפרט ), אוכל לעשות OC בעתיד ? מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1033 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55M-UD2 ₪626 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRH ₪568 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1050 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22LS50 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪146 מארז: [..] COOLERMASTER CENTURION 534 (ALL BLACK) w/o PSU ₪277 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL ₪404 קרור למעבד: [..] SCYTHE REEVEN - DHT CPU COOLER ₪146 דיסק קשיח: [..] WD GREEN 1TB 32MB SATA2 7200 R…
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט בשביל אינטרנט מוזיקה סרטים . התקציב הוא עד 4 אלף אם אפשר פחות אז פחות. חשוב שיהיה מסך 22 אינצ' LCD. מקלדת ועכבר אלחוטי לא צריך רמקולים. עדיף שהמחשב יהיה מבוסס אינטל. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב שיהיה לשימוש לגלישה באינטרנט בעיקר. לשמיעת מוזיקה. וצפייה בסרטים ובתמונות. ולעיתים רחוקות משחקים כמו פיפא 2006 או ניד פור ספיד. חשוב לי שלמחשב יהיה הרד דיסק גדול, יציאה לטלויזיה ועדיפות למארז קטן כמו הבארבון על מנת שאני יוכל להעביר את המחשב מהחדר לסלון ללא בעייה, או במקום זאת איזה מארז שישאר קבוע בסלון! לא זקוק למסך. תקציב עד 3500 דעיפות לחסוך בבזבוזים מיותרים.
-
- 11 תגובות
- 870 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם יש מצב שאפשר להכניס קונרו...כמובן שאת הכי זול למפרט לעבודה יום יומית (אופיס משחקים ישנים מאוד וכו') בתקציב 3500 בלי חריגות...בלי ציוד היקפי...
-
- 9 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אז ככה לא מצאתי את התת-פורום הנכון לפרסם את זה - וזה נראה לי המקום הכי נכון מצטער אם זה לא הכי קשור לפורום. הזמנתי לחברה שלי את המחשב הזה, קיבלנו אותו אותו לפני כמה ימים החלפנו את המערכת הפעלה לאקס פי הכול עובד מצוין - בסך הכול היא מאוד מרוצה עכשיו יש לי שאלה קטנה : אין לי שמץ של מושג לגבי הכרטיס מסך \ מעבד אני לא מבין במחשבים ניידים - זה בדיוק המחשב שלה : http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?productid=1696 ורציתי לדעת אם הוא מסוגל להעלות לה את הסימס 3, ואם לא אז אולי לפחות את הסימס 2 ? אשמח לשמוע תשובה, אין לי איך לבדוק את זה מאחר וגם חברים שלי לא מבינים במחשבים ניידים, זה המשחק היחיד שהיא מוכנה לשחק בשביל להעביר את הזמן הפנוי שיש לה באוניברסיטה שהיא תתחיל באוקטובר.
-
- 4 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה לגבי מפרט למחשב בסך 7000 ש"ח בלי ציוד עקפי. חלקי מחשב עצמם... ואם אפשר להגיד לי מה זה ל סוג חלק. ואיזה חברות מובילות הטובות ביותר בכל סוג של חלק. תודה!!!
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשבים קטנים הניתנים לתלייה מאחורי מסך פלזמה. המחשב צריך להיות מינימום P3 עם 10 גיגה הרדיסק לפחות, יתרון יהיה במחשב ללא מאוורר או אפילו ללא חלקים נעים בכלל, (אולי מבוסס פלאש דרייב) אשמח לתגובות הצעות והמלצות
-
- 7 תגובות
- 870 צפיות
-
-
מעוניין במפרט למחשב נייח שיעבוד מצוין עם אוטוקאד, סקצ'אפ, V-RAY ופוטושופ בהשקעה עד 4000 ש"ח (ללא מסך, מקלדת ועכבר). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אוטוקאד, סקצ'אפ, V-RAY ופוטושופ שימוש כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? נדרש מקלדת ועכבר אלחוטיים - אשמח להצעה בנפרד5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
אני קונה מחשב להורים שלי לשימושים בסיסיים (אינטרנט, תמונות, אופיס ומשחקים) חשבתי על המפרט הזה של אייבורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=211&CatCode=3 עם שינוי מארז ל- compucase 6a19 ושינוי מעבד ל- 3600 טיפה יותר זול (לא נראה לי שמרגישים הבדל בינו ובין 3800) השאלה היא האם יש טעם לשדרג את הזיכרון ל- kingston בעלות של 170 ש"ח או להישאר כבר עם ceon שלפי מה שהבנתי לא עושה בעיות?
-
- 4 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום רב אשמח לעזרתכם בבניית מחשב למשחקים בסכום של כ3000 שקלים : 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:בעיקר גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.רוב המשחקים שייצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 מעט ישן שמגיע עד לרזולוציה של FHD…
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
אז בעצם מחר אני אמור ללכת לקנות אותו, רק רציתי לדעת אם יש דבר שכדאי לשנות? שהוא יותר משתלם? או שזה אחלה? http://www.tms.co.il/preview/spec/mg54es7t/1 בעיקרון המפרט הקודם היה עם GTX 660TI, והיה אמור לעלות 4900, אבל בגלל שGTX 760 יצא אז לקחתי אותו, הבנתי שהוא היורש שלו..
-
- 4 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אני מחפש נייד כמתנה לחברה. כיום היא עובדת עם VISUAL STUDIO 2008, אבל עוד חודשיים בערך היא תשתמש בו לרוב לאינטרנט ואופיס וכו'... ראיתי את הניידים של ה 10" והם פשוט קטנים מדי ונראה לי שגם חלשים מדי (ATMO N270). אבל ה 15.4" אולי גדולים ומגושמים מדי - לא מצאתי איזה משהו בין לבין (משהו כמו 13" עם DUAL CORE) חשבתי לקנות את ה LENOVO G550 - אבל חבר המליץ לי לא לקחת LENOVO. יש רעיונות? אני צריך לרכוש את זה עד יום רביעי! תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא ממש ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תחנת עבודה לתלת מימד וגיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). maya , after effects,resolve ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכבדים ביותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-
-
מעבד + קירור + מאוורר Intel Core 2 Quad Processor Q6600 + THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme + Scythe 120mm MINEBEA לוח ASUS P5ND 750I SLI זיכרון G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PK CL4-4-4-12 דיסק קשיח Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive כרטיס מסך SLI Twintech nVidia GeForce 9600GT XT OC Edition 512MB X2 מארז Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Cas ספק כוח CORSAIR HX 520W PSU סה"כ 5900 ש"ח בערך . איך ?
-
- 6 תגובות
- 870 צפיות
-
-
1. מה התקציב? כ2100ש"ח. בעיקר כי הבנתי שבמחיר הזה אפשר לקבל מחשב לפי הצרכים שלי. אין לי בעיה להוסיף עוד קצת במידה וזה לדעתכם משתלם באיזשהו רכיב. 2. מטרות המחשב? בעיקר גלישה וסרטים. קצת משחקים, מלפני כמה שנים. civilization 4 לדוגמא הוא הכי מתקדם שארצה. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? נחוצים רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? בעיקרון צריך הכל. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני קונה בחיפה, אז אני רוצה לקנות בחברה טובה ואמינה באזור. שמעתי שנעה מחשבים היא כזו, וראיתי פה בפורום שגם TMS טובה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבת מחשב 8. האם יש צרכ…
-
- 12 תגובות
- 870 צפיות
-
-
סה"כ AMD Athlon 64 3400+ Mobile DTR (754-pin) OEM 1,890 ש"ח Abit AV8 Via K8T800 Pro 939 684 ש"ח Albatron GeForce 6800GT 256-bit DDR3 256MB 2,550 ש"ח Samsung 120GB 7200 RPM SATA 150 645 ש"ח GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Golden Dragon Value Memory 581 ש"ח RAIDMAX Scorpio 868 Green 420 Watt 390 ש" סה"כ 6,739 ש"ח
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 בערך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש רגיל, בעיקר מדיה, סרטים וכדומה, מתכנן לחבר לטלוויזיה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-
-
מעבד: Q6600 ספק: Corsair VX450W לוח אם: Gigabyte P35C-DS3 זכרונות: Kingston 1333MHz DDR3 4GB x 2 CL9 (כמה חודשים בשימוש) הארדיסקים: WD 250GB 7200RPM ו Seagate 500GB 7200RPM מארז: Thermaltake Soprano DX כרטיס מסך: Twintech 9800 GT XT OC Edition
-
- 2 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אני טס לניו-יורק עוד בערך חודש ומחפש מחשב נייד לקניה ב 1000-1500 דולר. המחשב הוא בעיקר לעבודה משרדית, אינטרנט וכו' אבל אם אפשר שהוא יריץ גם משחקים אז סבבה. חשוב לי שהמסך יהיה גדול ונוח להשתמש בו יותר מאשר שהוא יהיה קל ויפה. אז אם אפשר לקבל המלצה לכזה מחשב נייד, רצוי בסביבות ה 1000 דולר ובאיזה חנות בניו יורק אפשר לקנות אותו, אני אשמח מאוד תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
אהלן, אני הולך לרכוש Asus UX32VD ולהתקין בו SSD. השאלה אם יש חבר'ה בפורום פה שיקנו בשבילי, שנוסעים לארה"ב ויכולים לקנות עבורי דגם שאין בארץ: UX32VD DB-71. בארץ יש דגם כזה בגרסה שונה, שיש לה i5 ואין עם i7. איך זה עובד? אשמח להודעות פרטיות. המטרה היא לרכוש מחשב כזה ולשדרג בשביל ניידות, עבודות משרדיות, משחקים ממוצעים+, שימוש בתוכנות עריכה HD וגרפיקה אבל לא כבדות מדי. תודה רבה והכל
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-
-
1. תקציב עד 2000ש"ח א, יש עוד מקום לחסוך מהמפרט? ב, חריגה עד 200ש"ח 2. מטרת שימוש א, 99% Word ב, 1% אינטרנט. ג, בשום אופן לא למשחקים. ד, רזולוציה 800x600 מקסימום 1200x1024 מסך ביחס 4:3 בלבד. ה, הגדרות גרפיקה נמוכות 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך במקלדת עכבר ומסך. 5. חשיבות שקט 5. 6. לא מתוכנן OC. 7. כולל Win8/7 - ו-Word 2010 - שוקל התקנה עצמית. 8. רכישה מתוכננת מ- TMS ת"א 9. SATA 2 מספיק, אין צורך ב FW RAID USB3. 10. לא מתוכנן שדרוג 11. חייב כרטיס מסך מובנה. NZXT Source 210 Black ₪265 Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray ₪268 Gigabyte GA-H61M-D2P-B3 ₪305 Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 ₪118 SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk ₪249 קירור I…
-
- 3 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אחרי למעלה מ-5 שנים עם המחשב הישן שלי, הגיע זמני לרכוש מחשב חדש. אני מחפש מחשב שיריץ תוכן ברזולוציה של 720P או 1080I (כרגע אין לי צורך ב-1080P עקב מגבלות של הטלוויזיה ומסך המחשב שלי), שיהיה שקט ושיוכל להריץ כמה משחקים ישנים שברשותי (FAR CRY, HL2, DIABLO 2 ו-STARCRAFT). לאחר קריאת ביקורות רבות ראיתי שקיים פתרון שמתאים לי בדמות לוח אם מבוסס על ערכת השבבים 780G של AMD ואשר מכיל כרטיס מסך מובנה שיכול להריץ סרטים ברזולוציות HD ללא קרטוע ובנוסף לכך יכול להריץ בצורה טובה את המשחקים שברשותי. אני אשמח לקבל מפרט שמבוסס על ערכת השבבים הנ"ל כאשר הדרישות הבסיסיות שלי הן: * מחשב שקט - אין צורך שיהיה שקט כמו בית קברות אך אני לא מעוניין לשמוע את המחשב מחדר אחר כמו שקורה עם המחשב הנוכחי ש…
-
- 13 תגובות
- 870 צפיות
-