עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? 3,500 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? קלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה ושירטוט ב- SketchUp 2019 שרטוט של אדריכלות פנים / ריהוט. רינדור עם V-RAY 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית…

2. Started by b127,

אני רוצה לייחד מחשב שיעבוד כשרת ויחבר 5 מחשבים שכולם שולחים אליו מידע ולרוב אפילו בו זמנית, ומחשב שישי שולף את המידע להדפסה. לפי מה שהבנתי חייבים דיסקים קשיחים מהירים לפחות ראפטור, ועדיף בתצורת רייד. והשאלה שלי היא, אם חייבים דיסקים של SCSI ולוח תואם עם מעבד XEON וכל זה, או שאפשר להסתדר עם לוח יקר ומעבד E6600. ולעבוד עם 2 ראפטורים ברייד 0? צורת העבודה היא שהמחשבים שולחים לשרת קבצי תמונה להדפסה, בנפחים שבסביבות מאה MB כל פעם, שזה מלא קבצים קטנים בני 1 מגה כל אחד, ויש מחשב שישי שקורא את הקבצים ושולח אותם להדפסה. נ.ב. הרשת שקיימת עכשיוהיא 10\100, האם זה מספיק, או שצריך לשדרג אותה? בתודה לעונים, ואני מקוה שזה הפורום המתאים.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. אני מחפשת מחשב מספיק חזק לאוטוקאד ופוטושופ. הציעו לי את זה: ACER AS5738ZG LED WXGA 15.6" HD T4200 Intel 2GH, CORE DUO 4GB DDR3 1066Mhz 320GB nvidia GeFORCE G105 512MB DVD-RW Multi DL Intel PRO\Wirless 3945ABGN שירות מעבדה לשנה 3740 ש"ח כולל מע"מ האם שווה?

4. 1. מה התקציב המקסימלי? 6,000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים כבדים, עבודה משרדית (מסנג'ר אינטרנט וכו'), לראות סרטים (קצת) ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) Gaming, אין מה לפרט לדעתי ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם 1680*1050 אם אני לא טועה 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא יודע, נראה לי שלא צריך כונן דיסקטים 5. במידה ו…

5. טוב חבר'ה , נתחיל בזה שאני בכלל לא בטוח שעוד הגיע הזמן לשדרג את המחשב , יש לי מחשב דיי חזק עכשיו פשוט אני חושב שאם אני אמכור אותו בתקופה הקרובה , אני עוד יוכל לקבל עליו סכום מכובד... זה מחשב שאתם הרכבתם לי כאן , לפני שנה וחצי - שנתיים. אני אתן לכם את הנתונים המדוייקים שלו , ותגידו לי את דעתכם 1) אם כדאי לי לשדרג עכשיו או מאוחר יותר 2) כמה בערך אני יוכל לקבל עליו חשוב להגיד , אני כבר לא בן 13-14 אומנם , אבל אני עדין משחק במשחקים החדשים ביותר , ודורש לביצועים הטובים ביותר. המחשב שלי הוא : AMD 3500 64 bit 939 Gskill 512 X 2 MSI k8 neo platinium eidition GFX : ATi X850 XT PE ספק כוח Thelmaltek 500W מאז ThermalTek Soprano כונן קשיח : 160GB sata 80GB Not sata צורב D…

• 40 תגובות
    • 3k צפיות
  6. ראשית, שלום לכולכם! אני עוסק בימים האלו בחיפוש אחרי מחשב בעל יכולות טובות. את המחשב אני מחפש בחברת dell כאן בניו יורק. הצרכים שעליהם המחשב אמור לענות הוא עיבוד וגרפיקה עם יכולות לעריכת וידאו. מחשב בעל יכולות רציניות במיוחד. מסגרת התקציב שאני מתכוון להוציא על המחשב, הוא בסביבות ה-3000$. ההתלבטות שלי היא בין שני מחשבים. האחד הוא Inspiron XPS M1710 והשני הוא Latitude D820. שניהם מחשבים חזקים. מה דעתכם בעניין. קראתי רבות שהמחשב של XPS יועד מראש לגיימרים ושחקנים כבדים שהכניסו בו שיפורים של צבעים אורות וצלילים ברמה גבוהה שאת זה אני לא צריך, ואילו המחשב השני ה- D820 נועד יותר לעסקים ועיצובו יפה וסולידי. מעבר לכך שקיים הבדל בין שני המחשבים של גודל המסך, המשקל ותצרוכת גבוהה יותר ש…

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  7. Started by mosl,

מעוניין שדרוג מחשב , יש ברשותי הארד דיסק כ"מ מארז וספק , אני רוצה להחליק מעבד ולוח אם עם זכרון , חשבתי על i5 3330 4gb 1600 בזכרון ולהוסיף SSD 120 ועכשיו אני צריך לוח אם שתומך ב SATA 3 USB 3 שתלהיה לו יציאה SDIP עדיפות לאופציה לשני כרטיסי מסך לא חובה

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  8. Started by iSmk,

אני רוצה לשדרג את מחשב שלי התקציב: 2000 שקל חריגה:של עד 200 מפרט נוכחי: מעבד : intel core 2 due e7400 כרטיס מסך : ATI Radeon HD 4670 Ram: 4 GB לוח אם : intel Corporation DG41RQ AAE54511-202 ספק כוח : 500 w (לא יודע את השם) אם שחכתי לרשום משו תגידו ואני יערוך

• 7 תגובות
    • 880 צפיות
  9. שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייח אמין שישמש אותי לעריכת תמונות סטילס בלייט רום ובפוטושופ, ולעריכת וידאו 4K בפרימייר. התקציב שלי הוא עד 6000 ש״ח כולל מסך, עכבר ומקלדת. כרגע אין לי אפשרות לחרוג מהתקציב, לכן אני רוצה להשאיר את האופק פתוח לשידרוג המחשב כאשר יתאפשר לי. מעבר לכך שאני זקוקה למחשב שיריץ את תוכנות אדובי במהירות ובאמינות, אני גם רוצה שהוא ישמש אותי לשימוש יומיומי של מוזיקה, סרטים, אינטרנט ומשחקים. אשמח לקבל המלצות למפרטים ותוך כך גם להעשיר את הידע שלי בנוגע למחשבים ולאילו פריטים אני זקוקה למען צרכי העבודה שלי. תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום אני מחפש מחשב למשחקים אפשר להגיד כבדים התקציב שלי הוא 6000+/- ואני באזור צפון (חיפה קריות). לא כולל מסך לא כולל מקלדת עכבר לא כולל צורב דיוידי.... אני מודה לכם מאוד!

• 3 תגובות
    • 492 צפיות
  11. שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש המחשב ישמש בעיקר לתוכנות פוטושופ- ופרימיר- תוכנת עריכת וידאו. לא משחקים וכו'.. רציתי לדעת איזה מפרט מומלץ.. אבל אני לא ממש מבין מה ההבדלים בין למשל- סוגי המעבדים בין ה Intel Core 2 Duo לבין ה Core 2 Quad הבנתח שאני לא צריך את הCore 2 Quad בשביל פוטושופ? האם יש הבדל תהומי בין זיכרון ddr3 ל-DDR2? אשמח לתשובות מפורטות- תודה רבה

• 4 תגובות
    • 578 צפיות
  12. שימוש בכל תוכנות של adobe כולל flash ותלת מימד . מחשב חזק שיחזיק מעמד לפחות 3 - 4 שנים עדיפות למעבד אינטל החדש. תודה לעוזרים דרך אגב אם מישהו חושב שהיא לא צריכה יותר מ3000 ש"ח בשביל מחשב טוב אפשר לחסוך ולתת עצות

• 0 תגובות
    • 563 צפיות
  13. Started by Swed,

שלום יש לי את המחשב הנ"ל והדיסק עם הדרייברים לא תקין נהרס לי. ואני מחפש דרייברים למחשב הזה שמתאימים לוינדוס 7. באתר של דל יש רק דרייברים לוינדוס ויסטה וXP אשמח לעזרה אני פשוט באמצע פירמוט ולא מוצא שום דרייבר תודה ושבוע טוב.

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  14. שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מחשב ביתי, לצרכים בינתיים לחלוטין, ללא שימוש במשחקים מורכבים או תוכנות מורכבות. משהו הכי הכי בסיסי. אני רוצה לאפשר לעצמי לצפות בסרטים בצפייה שיירה ולהוריד סדרות. אני עונה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיפה לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הורדה לצפיה בסרטים שאני מורידה דרך ה TV ע"י כאבל HDMI א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לכולם, הלפטופ שלי (t43 ישן וטוב) מת ואני מחפש לו מחליף בגדול, הצורך שלי הוא מחשב לימודים (לאישתי) שיוכל להריץ קצת משחקים (בשבילי) ושיהיה נוח לקחת ללימודים - כך שלא יהיה כבד מידי... מחיר - עד 700$ (אין לי בעיה לרכוש באיביי) גודל - העדפה למשהו בין "13 ל-"14 אלו שתי האלטרנטיבות שמצאתי: Lenovo IBM ThinkPad Edge 14" - i5, 4gb ddr3 - כ-500$ Samsung SF310-S01 13.3" - i5, 4gb ddr3 - כ-700$ היתרון של לנובו - הגולה האדומה! אה, והמחיר היתרון של הסמסונג - המסך, וכרטיס מסך nvidia אפשר עזרה?

• 2 תגובות
    • 900 צפיות
  16. היום ברשותי מעבד E6750 אני לא מתכנן לעשות OC לפחות בנתיים. קיבלתי הצאת מחיר מ- IVORY למפרט הבא: לוח אם: PGN SLI Nforce של NVIDIA זכרון: 2G OCZ (CL4) 800MHz דיסק קשיח: 250G SATA2 SEAGATE כרטיס מסך: GF 8600 GT 512MB צורב: DVDX18 SATA LG\NEC מארז + ספק450W סט אלחוטי מחיר כולל 2500 ש"ח שאלות: 1. האם IVORY מקום בטוח להרכיב מחשב (שמעתי שהם דוחפים רכיבים מחודשים) אולי תמליצו על מקום אלטרנטיבי. 2. האם כרטיס מסך 8600 תומך בDX מספיק טוב? אולי כדי ללכת על 8800? 3. המפרט בנוי לאופצית OC האם הוא נראה מתאים או יש לשנות משהוא? 4. האם שווה לקנות את מערכת ההפעלה ויסטה? 5. האם המחיר נראה הוגן? אשמח לקבל תגובות מהירות. תודה.

17. Started by dirk1,

מעבד: ‏Core i7 920 לוח אם: GIGABYTE ‏EX58-EXTREME כרטיס מסך:ASUS HD 5858 זכרון: OCZ RPR2000LV6GK 3X2GB 2000MHz CL9 מארז:ANTEC TWALVE HUNDRED ספק כח:CORSAIR ‏TX 750W Active PFC 12cm Fan‎ מסך:SAMSUNG 26"HD ואולי גם גוף קרור נוסף למעבד עדיין לא החלטתי... אשמח לקבל חוות דעת על המפרט כמו כן בעניין הזיכרון: האם עדיף ללכת על ה-OCZ 12G 1333 ? תודה

• 6 תגובות
    • 686 צפיות
  18. שלום לכולם. אני צריך עזרה עם מפרט לעבודת תכנות וגיימינג מתון שיעמוד באפגריידים עתידיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך אבל כל הצעה שמשפרת ומייקרת גם מבורכת. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 - 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנה (מולטיטסקינג ויחסית הרבה חלונות פתוחים - Eclipse או שתיים, console או שתיים, Chrome עם הרבה tabs וכדומה, משחקים אבל נוסך Diablo 3 ו- Path of Exile. המסך הראשי הוא "IPS 24 עם רזולוציה 1920X1200. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צ…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by SeeYouInHell,

מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪462 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ₪440 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K ₪307 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪564 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ₪122 מארז: [..] COOLERMASTER ELITE 341 RC-341-KKN1-GP w/o PSU ₪190 ספק כוח: [..] HEC RAPTOR 450W - RETAIL ₪226 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING ALPINE 64 FOR AMD S754/939/AM2 ₪54 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ₪265 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0 מחיר סופי: …

20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל במידת הצורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים, כנראה בעתיד הלא רחוק MATLAB,SAS וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני לא מכיר ממש משחקים חדשים עקב מפרט בן 6 שנים, מניח שאתנסה בכולם. חשוב לי בעיקר ASSASSIN'S CREED וCALL OF DUTY -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מ…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. Started by notesjunky,

היי חברים, אני איש IT בסטארטאפ בתל אביב ועלה הצורך לשדרג לעורכי הוידאו שלנו את המחשב הנוכחי שלהם למשהו שייתן להם מענה יותר טוב. כרגע הם עובדים על MacBook Pro 2019 15" i9 2.3GHz 32GB 512GB SSD 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000, אם יש צורך אפשר לחרוג בעוד 1000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה בדגש על עריכת וידאו, מיועד לשימוש בתוכנות הנ״ל: Adobe After Effects Adobe Media Encoder Adobe Premiere Cinema 4D Adobe Illustrator Adobe Photoshop Davinci Resolve Figma Descri…

• 21 תגובות
    • 4.8k צפיות
  22. Started by almogila,

שלום בקרוב אני טס לארה"ב וקנדה וברצוני לקנות מחשב נייד חדש התקציב שלי הוא בערך 1000$ ואני מעוניין המחשב עם מסך בגודל של לפחות 15 אינצ' כל השאר אני משאיר פתוח.... אני מעוניין לקנות אצ המחשב הכי טוב האפשרי מבחינת חומרה... אני גם אשמח למצוא מחשב קל יחסית כרגע יש לי lenovo R50E והוא שוקל בערך 2.9 אני אשמח למחשב קל יותר... ועם נתוני חומרה הטובים ביותר....

23. היום גיליתי שארוסתי תכננה לי הפתעה לכבוד תחילת לימודי לתואר השני - MACBOOK PRO! אלא שבגלל שלא הייתה בטוחה שזה עונה לצרכים , החליטה בכל זאת לגלות לי - כדי שנסתובב בחנויות ונבדוק דגמים נוחים. : אז לגבי ה- MAC, העניין הוא כזה: יתרונות ה- MAC 1. זה MAC 2. קל משקל 3. סבירות נמוכה לוירוסים או באגים 4. סוללה מעולה (7 שעות) חסרונות ה- MAC: 1. זה MAC (חיסרון למי שרגיל להשתמש בPC עם WINDOWS; עלול לייצור בעיות התאמה בהעברת קבצים ל-PC) 2. כונן קשיח לא גדול (160 ג"ב) 3. חיבוריות לא רחבה (אין ESATA ויש רק שני USB) 4. אחריות לשנה בלבד וטיפולי מעבדה ארוכים (שמועות להלן הדרישות שלי מהמחשב: 1. שימוש: ישמש כמחשב משני למחשב ביתי ראשי שמפרטו מופיע בפרופיל שלי : א. אמור להרי…

• 19 תגובות
    • 2.8k צפיות
  24. Started by yaronzi,

אהלן מה המצב? אני טס להולנד עוד שלושה שבועות, זה יהיה קצת לפני הקריסמס ככה שכנראה אני אמצא שם די הרבה מבצעים טובים. כרגע יש את הבלאק פרדיי שהוא גם מביא לנו מבצעים (לא יודע בדיוק עד כמה שווים) הדבר שהכי מרתיע אותי בלקנות מחשב מחול זה עיניין האחריות, אם יקרה למחשב נזק כלשהו או לא יפעל כראוי וכו' מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. שלום אני מחפש מחשב לאינטרנט אבל כמובן גם למשחקים כבדים יחסית מה שמצאתי הם מהסדר הזול ליקר כמובן: 1 MSI CX640 עולה 3250 שקל שנתיים אחריות כולל כרטיס מסך 1 גיגה גיפורס 520M הרדיסק 500 גיגה מעבד I3 2310M זיכרון 4 גיגה 2 ASUS 53SJ עולה 3490 שקל 3 שנים אחריות כרטיס מסך 1 גיגה גיפורס 520M הרדיסק 500 גיגה מעבד i3-2310M זיכרון 4 גיגה 3 MSI FX620 עולה 3685 שקל שנתיים אחריות כולל כרטיס מסך 1 גיגה גיפורס 540M הרדיסק 640 מעבד I5 2410M זיכרון 4 גיגה 4 MSI FX720 עולה 3890 שקל שנתיים אחריות כולל כרטיס מסך 1 גיגה גיפורס 520M הרדיסק 500 גיגה מעבד I3 2310M זיכרון 4 גיגה פה המסך הוא 17.2 לא כמו בכולם 15.6. 5 Asus K53SV i5 עולה 4100 שקל 3 שנים כולל כרטיס מסך 2 גיגה גיפ…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.