ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקנות Lenovo G530, המחיר מתחיל מ-2290 ש"ח. האחריות הבסיסית היא תמיד שנה, והרחבה לשלוש שנות אחריות עולה 700-870 ש"ח. במחשב שעולה 4k ומעלה הייתי כנראה מרחיב את האחריות, אבל כאן מדובר בתוספת של 30%-40% למחיר, שכבר לא בטוח כדאית. מה דעתכם??
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
עדיפות לערכת השבבים האחרונה (סנטרינו 2?) 3gb ראם קשיח 320gb צורב DVD Dual Layer 3x USB 2.0 Wi-Fi LAN BT HDMI דגש גם על מעבד בעל פליטת חום נמוכה ככל הניתן חיי סוללה ארוכים (ליתיום 6 תאים?) כרטיס מסך המתאים לשימושים בכותרת מסך 15" מותג אמין ובעל שנתיים אחריות לפחות[br]פורסם בתאריך: 7.09.2009 בשעה 12:30:08 התקציב נמתח ל 5,000 אם יש צורך אמיתי
-
- 0 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום לכולם אני עובד עם adobe cs4 בעיקר עם premiere וAE ואני מחפש כרטיס מסך חזק שיכול לעמוד בסטנדרטים של התוכנות האלה. משחקים לא מעניינים אותי במיוחד. התקציב הכולל של המחשב הוא 5000 (כולל מסך 24 אינץ'), ככה שאני מעריך שיש לי משהו כמו 600 - 800 להוציא על כרטיס. תודה על העזרה ואם למישהו יש הצעה למפרט אני גם אשמח לשמוע [br]פורסם בתאריך: 7.09.2009 בשעה 11:55:49 זה המפרט שאני חושב ללכת עליו ... Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz Tray, יחידות 1 ¤1188 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=231 מאוור Cooler Master Socket 775, יחידות 1 ¤47 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=51 Gigabyte GA-EP43-DS3 P43 CHIPSET, יחידות 1 ¤414 http://www.rsm.co.il/product.…
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2.5K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב, מארז, ספק. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אינטל, WD 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכב…
-
- 6 תגובות
- 837 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר שימוש משרדי, אבל גם משחקים מדי פעם (לא crysis למיניהם, כל מיני age of empires, pes וכאלו). 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב וי…
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 1500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. יהיה נחמד אם בתקציב יכללו גם מקלדת ועכבר אלחוטיים באיכות טובה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב ש…
-
- 25 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני עומד לבקר בארה"ב בקרוב, ואני צריך לקנות מחשב נייד. התקציב עומד על 1K, לשימושים משרדיים בלבד, ללא גרפיקה כבדה. הגודל שמתאים לי זה בין 13 ל 15 אינטש- עדיף 14. אני מעוניין במחשב אמין וסולידי, בלי גימיקים מיותרים שיחזיק מעמד כמה שיותר. 70% מהזמן המחשב יהיה נייח. ++ הכי חשוב - שלא יהיה לו את המסכים המבריקים הללו שקשה לראות בהם שיש או חזק ++ צמצמתי את תוצאות החיפוש שלי לשלושת אלו: אשמח לדעת מי מהם הכי ממולץ וגם אם יש חברות אחרות שיותר טובות זה יכול לעזור. בתודה מראש, אורי. Toshiba Satellite Pro® : S300M : S300M-EZ2421 Intel® Core2 Duo Processor T5870 Genuine Windows® XP Professional (SP3) with Recovery Media for Windows Vista Business (32-bit, SP1) 3GB PC2-6400 DDR2 80…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות לפטופ עד 2,000 שקל לצורכי לימוד בלבד כמעט, פשוט לוקח אותו איתי לתיכון. שיהיה הכי גדול שניתן בתקציב הזה (למרות שהגיוני שאעדיף קטן אבל כבר כמה גדול אוכל להשיג במחיר הזה) אשמח ללינק ללפטופ מומלץ. תודה רבה מראש!
-
- 5 תגובות
- 767 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי המפרט הבא: Athlon 64 3200+ DFI nForce4 Ultra-D 2x1Gb eVGA 7800GT Enermax 420W PSU Asus Xonar Essence צורב DVD צורב CDRW 160GB HD שאלתי היא כזאת: האם, במידה ואשדרג את המפרט במעבד-לוח-זכרון-הארד דיסק חדשים אצטרך להחליף גם לספק כוח חזק יותר? אני מעוניין כרגע רק לשפר את ביצועי המערכת במולטי-טסקינג ופחות חשוב לי הכרטיס מסך כרגע למשחקים חדשים. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אהלן, קיבלתי את המשימה להרכיב מפרט לסבתא. התקציב לא מוגדר אבל כמובן עדיף כמה שפחות. חשבתי על המפרט הבא, מה דעתכם? מעבד Intel E5300 לוח אם - הלוח כולל כרטיס מסך מובנה עליו - Gigabyte GA-73PVM-S2H זכרונות Patriot 2X1gb DDRII 800mhz דיסק קשיח Seagate 500gb SATAII 16MB צורב DVD LG GH22NS X22 גוף קירור למעבד (מגיע Tray) Arctic Cooling Apline 7 Pro מארז Coolermaster Elite 341 ספק כוח Enermax Tomahawk 450W מסך Samsung 2033SW Plus 20' מקלדת + עכבר מייקרוסופט רגילים רמקולים Logitech X-210 סה"כ יוצא 2,894 ש"ח מKSP (פשוט כי היא החנות הכי קרובה אליה וגם נחשבת זולה) ההתלבטות העיקרית שלי היא לגבי הספק כוח (האם 300W לא יספיק?) והמסך (איך הוא?) אבל אשמח לשמוע הצעות לגבי שאר המפרט. לא …
-
- 6 תגובות
- 727 צפיות
-
-
הסתכלתי בחוברת הוראות וראיתי שיש אפשרות שנקראת TMP שהם כותבים שזה משהו שמגביר את האבטחה של המחשב וצריך להגדיר את זה ב BIOS. אז רציתי לשאול אתכם אם אתם יודעים מה זה ואם כדאי להפעיל את האופציה הזאת. דבר שני, כתוב שבנייד שלי יש אפשרות ל 3G. מה זה בדיוק אומר גם לא הבנתי ב 100% אבל מה שהבנתי מהכתוב, ותקנו אותי אם אני טועה, זה שאפשר להכניס את הכרטיס סים שלי לנייד וככה שאם יש בסים שלי אינרנט בדור השלישי אני יקלוט אינטרנט בנייד. זה נכון? אם כשאני מגיע לארץ (אני עכשיו בחו"ל) אני יקנה מאורנג' סים לאייפון וחבילת גלישה אני יוכל לקלוט אינטרנט מהנייד? אני יודע שאני לא יודע בדיוק על מה מדובר אז אשמח לקבל הסברים תודה רבה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ברשותי מחשב MSI PR601 מחשב מצוין אך בWIN7 אני מפעיל פרו אבולושן למשל הוא לא מנצל את כל רוחב המסך אלא חלק מימנו...איך פותרים זאת? והשאלה השנייה איך גורמים למחשב לנצל 4G זיכרון ולא 3 כמו שרשום?
-
- 2 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש מפרט,למחשב לרינדורים ופחות כתחנת עבודה(כרטיס המסך לא חשוב לי כל כך),חשוב לי לוח-אם עם חיבור ESATA. בנוסף האם נכונה השמועה שלמעבדי AMD אין תמיכה ראויה בארץ?באחת החנויות נאמר לי,שמעבד תקול נשלח לחו"ל על מנת לטפל בו,יען 14 ימי עבודה עד הקבלה. אם לא נכון אשמח לשמוע פרטים אחרים וכמובן גם המעבדים של AMD באים בחשבון. האם OC מועיל בעבודה על תלת (3DMAX)? ואם כן אילו רכיבים חשוב שיתמכו ב OC?
-
- 6 תגובות
- 636 צפיות
-
-
במפרט רשום גם המחיר של כל חלק.. שימו לב, שהשווי של מחשב DDR3 יעלה בכאלף שקלים יותר מזה של DDR2, אני צריך את המחשב לשימוש ביתי אך אני מעוניין במחשב שישרת אותי בצורה טובה מאוד.. אשמח מאוד לייעוץ מה כדאי להחליף אם בכלל והאם ההשקעה הכספית שווה כאן. DDR2 מארז 279 Thermaltake Soprano (VG7000BWS) ספק כח 294 Thermaltake 450W TR2 RX W0146RI Retail דיסק קשיח 455 Western Digital WD Caviar Green WD10EADS לוח אם 260 Asus P5KPL-AM/PS מעבד 836 Intel Core 2 Duo E8400 Box כרטיס מסך 365 Gigabyte NVIDIA GeForce 9500GT 1024MB GDDR2 זכרונות 140 Kingston KVR800D2N6/2G DDR2 2048MB 800MHz DDR3 מארז Thermaltake Soprano (VG7000BWS)279 ספק כח 402 Thermaltake TR2 RX 500W Retail דיסק קשיח 455 Wester…
-
- 25 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
כבר כתבתי בקשה, אך הפנו אותי ל10 השאלות בסטיקי ואנסה את מזלי שוב בצורה מפורטת יותר ... ;D אני מתנצל שפתחתי טופיק חדש! אני לא טוב בלקרוא דברים לפני שאני עושה מסתבר.....טעות, מצטער. ??? תקציב של בערך 5000 ש"ח במזומן, למחשב כולל מסך. מטרותיו העיקריות הן עריכת מוזיקה, משחקים ואינטרנט. כ. קול להקלטה אני קונה בנפרד בחנות מוזיקה. חשוב לי מאוד שיהיה מעבד של אינטל, הארד דיסק עם 32 מגה באפר, וקירור וספק חזקים מאוד - הספק צריך לתת הספק גם לכ. קול וגם לכ. מסך. כמו כן יש חשיבות גדולה לRAM בעריכת מוזיקה. אני צריך 4GB - אשמח לשמוע המלצות לזיכרון טוב. לא מתוכנן OC. לגבי המסך - ישמש בעיקר לעבודה בתוכנות כמו אופיס, גלישה ברשת ולסרטים. אשמח להמלצות מעבר למסך הDELL שראיתי שהומלץ כאן ב…
-
- 2 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי נייד של HP דגם DV5000. נפל לי מקש [האות צ אם זה משנה] וגם התושבת [הפלסטיק הלבן הזה] נעלם. לקחתי את האות ממחשב נייד אחר של HP, האות מתאימה בול גם בצבע והכל אבל הפלסטיק התושבת לא מתאימה. ראיתי שיש אפשרות קניה אבל למקלדת שלמה רוצים 350. רציתי לדעת אם מישהו יודע מאיפה אפשר להשיג כזה. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מתחיל לימודים באוניברסיטה ומחפש מחשב נייד- בעיקר לשימוש ביתי, אבל שעדיין יהיה נוח לנשיאה בתיק כשארצה ללכת לספריה או סתם לשיעור... ההתלבטות היא כזו- בטווח המחירים של סביבות 4K ראיתי הרבה מפרטים ( בעיקר של dell ) מרשימים, אבל דבר אחד מפריע לי- כמעט כל המחשבים הללו באים עם כרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD, שהבנתי שהוא בעל ביצועים, בלשון המעטה, לא מרשימים. הקטע הוא שאני לא מתכנן לשחק במחשב, אבל יהיה טוב לדעת שבמקרה ויהיה משחק או סרט HD, שהם יוכלו לפעול טוב. אז אחרי כל החפירה הזו- השאלה היא: ראשית, האם יש בטווח המחירים הזה מפרט דומה למה שאני אשים עכשיו, רק עם gforce? ואולי כדאי להתפשר ולקנות את כרטיס המסך של intel וזהו? ואם כן, איזו חברה ודגמים מומלצים במחיר…
-
- 4 תגובות
- 748 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב ואין לו שמץ במחשבים. תכלס הוא צריך מחשב בשביל לגלוש באינטרנט לראות סרטים ולשחק פה ושם. אבל הטריגר הוא כזה. הוא יכול להרשות לעצמו מחשב עד 2500 ש"ח אבל שיריץ משחקים בצג/טלויזיה HD יותר מ-23 אינץ' אז הוא רוצה מחשבים למשחקים מסוג FPS וPRO ודומיהם וגם שיוכל לשחק ברמה סבבה. אז במחשב צריך חיבור HD אין עדיפות לאינטל או לAMD והמפרט יכולל גלוש ב-100ש"ח לפה או לשם אני תמיד שניסיתי להרכיב משהו יצא לי יקר. החנויות הקרובות באיזור הן פנדה מחשבים (קיסריה) KSP (חדרה) ואייבורי (חדרה) ממקום אחר זה גם סבבה תודה!
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
הי לכולם, ראיתי שיש כאן אחלה המלצות אז החלטתי לנסות את מזלי. השימוש המרכזי למחשב יהיה פיתוח ווב (DB כבד) וקצת עריכת תמונות, המרות וידאו וניגון סרטים HD - לא משחקים. עברתי על המפרטים המומלצים באתר והרכבתי שתי אופציות, אחת מבוססת INTEL והשניה מבוססת AMD. אז קודם לשאלון למקרה ששכחתי משהו: 1. תקציב: סביבות 2500 ש"ח, מזומן הולך 2. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים HD, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים), פיתוח אתרים כבדים. 3. לא צריך ציוד הקפי. 4. לא צריך דיסקשיח (יש 320GB ממחשב קיים) 5. אין העדפה לחברה 6. עיצוב לא קריטי, חשוב שיהיה שקט 7. צריך הרכבת מחשב במעבדה 8. אין צרכים מיוחדים 9. חשוב שיהיה שקט, במידה סבירה (לא רוצה לשמוע אותו אם אני לא מחפש) 10. המהרה…
-
- 5 תגובות
- 683 צפיות
-
-
היי חבר'ה רציתי בבקשה את חוות דעתכם על מחשב שמצאתי בעזרת הכוונה כאן ובעזרת מחקרים על המחשב הנייד הנ"ל שאת מפרטו אני מציג כאן והוא מדגם DELL VOSTRO 1320 ולדעתי עונה לי על מרבית הציפיות פרט לחוסר ביציאת HDMI ... אז אני מקווה שתוכלו לתת לי את דעתכם על המפרט הנ"ל.. http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=8709&catcode=774&AdCat=&parentid= שבוע טוב
-
- 3 תגובות
- 600 צפיות
-
-
הלפטופ ישמש כמעין תחליף שולחני - אך בכל זאת אשמח למשהו שהוא לא כבד מדי... תודה רבה !
-
- 8 תגובות
- 898 צפיות
-
-
היי, אשמח לכל טיפ למחשב מדיה סנטר לסלון שכולל: לוח אם+מעבד = ? זיכרון = ? קשיחים = 2 של 1 טרה WD Raid edition כרטיס מסך= ? כרטיס סאונד= ? מארז= ? ספק כוח= ? כרטיס טלויזיה= ? תודה!
-
- 5 תגובות
- 942 צפיות
-
-
זקוק למחשב עם כמה שיותר זכרון, מעבד שתומך בVT, כמה שיותר חזק. אין צורך בHDD ואין צורך בכ.מסך (יש 4850).שיהיה כמה שיותר אמין ועם ספק טוב ושקט, ועדיף מארז סולדי סטיילCM690, כנראה שלא יבוצע OC, אולי ממש בקטנה. אין צורך במסך, ציוד היקפי, יש את כל אלה. תודה
-
- 6 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שבוע טוב, לאחר שיטוטים רבים באינטרנט ובחנויות אני עדיין לא מצליח למצוא את האיזון בין השקעה כספית לנצילות המערכת. 1. בראשי מוצגת דילמה בין מעבד כפול למרובע שפורטה פה הרבה בנושאים ספיציפים אך תחום הדו-מימד (עבודה על תמונות) קצת נשכח ואשמח אם תסכימו להרהר איתי. כעת אני נוטה לכיוון המרובע. 2. ביקורות טובות הוצגו לגבי המסך 2209WA אך לא הצלחתי למצוא מתחרה באותו סכום כסף שאני אוכל להתלבט לגביו והאם יש למישהו הצעה למסך שאפשר להחליף. 3. במארז אני קצת אבוד (בחנות שהלכתי אליה הם הרכיבו מארז משלהם ולא חברה מוכרת, האם כדאי?), אם מישהו יכול לעזור פה אני אשמח. 4. כל תיקון או הערה אני גם אשמח. מסך:DELL ULTRASHARP 22" (E-IPS PANEL) 2209WA - זמין במלאי מחיר: ¤1383 מעבד:INTEL CORE 2 QUAD S…
-
- 6 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד "מיני" לאישתי ואין לי מושג במחשבים ניידים... (רק ב- PC אני מבין קצת). אז התקציב הוא 2500 ש"ח והשימוש העיקרי יהיה אינטרנט ו- OFFICE ואולי קצת חיבור ל- LCD לצפייה בסרטים. אז הייתי שמח לקבל הצעות עם מפרט עשיר כמה שאפשר במסגרת התקציב הדל שיש לי. עדיף שזה יהיה נייד מסוג מיני לפטופ או נווטבוק או איך שלא מכנים את זה אבל לא חייב. כל עזרה בנושא תתקבל בברכה
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-