ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
אני צריך מחשב לאוניברסיטה... בעיקר כתיבת עבודות תכנות וגלישה ברשת... עכשיו אני יודע שאחותי הסתדרה מצוין עם האינטל 300 מה"צ שלנו, שמותקן עליו XP, אני מחפש מחשב בסגנון הזה, המינימום שאפשר להציע בלי להכנס לרכיבים חרא... לדוגמא המחשב הנוכחי שלי... 1700 מה"צ על ASUS P4S8X וכרטיס מסך של GF... עם מסך 19 אינצ של LG.. כמה עולה כיום מחשב כזה? התקציב נמוך מאוד, פחות מ 1500 ש"ח, ובוודאי שיהיה צורך לחפש בחנויות יד שניה. מישהו יודע איפה אפשר להתחיל בחיפוש כזה או אולי מישהו פה אפילו מעניין למכור? (בפרטי)
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד זול ככול האפשר. המחשב ישמש לאינטרנט בלבד. (למשחקים ומוזיקה יש לי מחשב נייח בבית) אני לא מעוניין בנטבוק כמו eee בגלל המסך הקטן. אני מעוניין במחשב עם מסך של 15 אינץ׳ לפחות. בנוסף שהמחשב יהיה מסוגל להריץ win 7 בצורה סבירה. אין צורך באהרדיסק ענקי, יש נייד. אין צורך גם בhdmi או dvi אלא אם כן זה לא מגדיל את התקציב. אין צורך גם בצורב dvd - אם יהיה צורך אני יעביר לנייח ויצרוב. העיקר שהמחשב יעבוד ברמה טובה והתקציב יהיה כמה שיותר נמוך.
-
- 3 תגובות
- 836 צפיות
-
-
ערב טוב חברים, בחיפושיי אחר נייד-טאבלט (נייד שמתפקד גםם כטאבלט), הגעתי להחלטה (נכון להרגע...) ללכת על ה-SAMSUNG ATIV PC. ידוע לי שיש 2 דגמים, האחד הרגיל והשני PRO. ההבדלים ביניהם - הפרו מגיע עם מעבד חדש יותר (i5 לעומת אטום), SSD 256GB לעומת 128 פלאש בדגם הזול יותר, וזיכרון 4 לעומת זיכרון 2. כמו כן, יש הבדלים בביצועי סוללה - מ-13 שעות בדגם הרגיל, ל-8 שעות סוללה בדגם הפרו. השאלה שלי היא כזאת - האם למשתמש ממוצע יש טעם לרכוש את הדגם היקר יותר, והאם הוא שווה את הויתור על חיי סוללה טובים יותר תמורת סכום כסף נמוך יותר? אדגיש כי תקציב הוא לא הבעיה. במידה ולמישהו יש רעיון לנייד-טאבלט דומה אך מומלץ יותר, אשמח לשמוע. תודה!
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
היי מבקש את עזרתכם והמלצתכם רגע לפניי הקנייה לאחר שעות ארוכות של קריאה ברחבי הרשת הגעתי למפרט הבא, אשמח לשמוע דעתכם ועזרתכם בבחירה הסופית בין החלקים עליהם אני מתלבט. לוח - ASRock Z77 Extreme6 או ASRock Fatal1ty-Z77-Professional מעבד - i7-3770K זכרון - G.Skill F3-12800CL9D-8GBSR2 שתי יחידות סה"כ 16 גיגה (כבר נרכש) קירור - SCYTHE MUGEN II REV B או SCYTHE MUGEN 3 מארז - Antec P280 או NZXT Tempest 410 Elite ההתלבטות בין השניים לא קלה. ספק - SeaSonic X-660W צורב - LG X24 (כבר נרכש) דיסק קשיח - ברקודה 2 טרה, הסדרה השחורה, 64 MB (כבר נרכש) אשמח לשמוע את דעתכם על החלקים והרכיבים לגביי הלוחות, קראתי וראיתי את הדגמים של גיגה בייט ואסוס ואני דיי נעול על ASROCK רק מתלבט בין שני הדג…
-
- 13 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני רוצה לעבור לקונסולה ורציתי לשאול כמה אני יקבל על המחשב שלי. מעבד Intel E7400 לוח אם Intel DG33BU זכרון 4GB DDR2 800Mhz Kingston דיסק קשיח 500gb WD ספק ג'נרי Ezcool 300w כ. מסך Inno3D Geforce 9400GT 1GB תודה.
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
http://ksp.co.il/?list_compare=.29958..29679..28773. שלושת אלה, המחשב מיועד לגלישה, צפיה בסרטים ולפעמים עריכת תמונות קלה. וחשוב ips. הyoga הזול נראה כמו מה שאני צריך, חוץ מהמסך המגע שמיותר מבחינתי ואין לי שימוש במגע. ה 500s מגיע עם מפרט זהה לחלוטין, אך ללא מגע ומסך מעט קטן יותר, למה הוא יותר יקר? וה yoga השני הוא כמו הראשון רק עם כרטיס מסך יחסית טוב יותר, לא יודע עד כמה זה משמעותי, אבל גם מסל מגע שאין לי צורך, פשוט המפרט טוב. מה עדיף מאלה? או שיש משהו אחר טוב יותר בתקציב?( קונה באילת)
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
מחשב שיהיה מהיר ויציב בשביל גלישה באינטרנט,אופיס וסרטי FULL HD אני לא צריך שום ציוד היקפי בלי הרכבה ובלי מערכת הפעלה את זה אני יוסיף אחר-כך. יהיה מותקן על המחשב WINDOWS 7 HOME PREMIUM 32 BIT על המחשב יהיה קצת עומס לפעמים פתיחת כמה חלונות בדפדפן בו זמנית ,וגם מדי פעם תוכנה שרצה ברקע (סריקה של אנטי-וירוס או סרט ב -יוטיוב לדוגמא) אני לא רוצה שזה יאט את המחשב ,אז אני חושב שאני יצטרך יותר ממעבד עם 2 ליבות. את המחשב אני לא יכבה כמעט אף-פעם ככה שצריכת החשמל ועוצמת הרעש מאד חשובים. אני צריך שיהיה מארז וספק איכותי שיהיה שקט ומספיק מקורר (אבל לא צריך להגזים נראה לי אפילו שמארז באזור ה-300 ש''ח יספיק) התקציב עומד על 1700 ש''ח אבל אפשר לחרוג קצת מהתקציב אם זה באמת שווה את זה
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לדעתכם על המפרט הבא. המחשב מיועד למשחקים בלבד, כבדים ככל שיהיו, כרגע ב 1080p (ובעתיד אולי גם oculus rift). בהחלט אנסה לבצע OC - לכן אני מתלבט לגבי לוח אם. כרטיס מסך כבר יש - 970gtx, דיסק קשיח, מסך וכו' כנ"ל. תקציב הוא כ 5000 שקל. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 BX80662I76700K - Intel - i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Box... שלוש שנים אחריות - נמכר רק כחלק ממערכת ולא בנפרד כמות: - 1 - 2005/1965 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 GA-Z170X-Gaming-3 - Gi…
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום כפי שניתן לראות ורציתי לשאול לגביי קניית מחשב המחשב אמור להיות למשחקים לא כבדים במיוחד ושיוכל להחזיק כמה שנים טובות לא מדובר פה במחשב משחקים כבד אלא משו שאמור להריץ השנה משחקים טוב ושנה הבאה קצת פחות התקציב שלי הוא 4000 ש"ח כולל מסך אבל לגביי המסך אני מעדיף לקנות שטוח (לא דק..)ככה שזה יעלה לא הרבה אז מי שיכול להביא לי אופציות נחמדות למחשב לפי הדרישות ב3500 ש"ח ככה מעולה עכשיו רצוי שיהיה כרטיס מסך מצויין (העדפה ראשונה..) מי שיכול לעזור לי תודה רבה!
-
- 13 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה שתפרטו לי מחשב טוב על מעבד ולוח אם amd למשחקים וקצת עבודות שאפשר לשחק איתו למשל gta , fifa 2005 במחיר 2500 שקל מי חברת ksp www.ksp.co.il ויש לי כבר 20 gb פנויים במחשב הישן שלי אז תחשבו משהו טוב ולא להוסיף דברים מיותרים כמו צורב סדרום פלופי בעיקר מעבד ,לוח אם,כרטיס מסך שהיה על radeon ,ודיסק קשיח
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי את המחשב הנ"ל מלפני 4 שנים, במחשב קיים כרטיס מסך מובנה Geforce 7600 go. היום לפתע הוחשך המסך לחלוטין ולא נדלק יותר. ניסיונות איתחול, הוצאת המטען וכו' לא עזרו ולא ניתן יותר לראות דבר על המסך. פירקתי את המסך לגמרי, בדקתי את כל הכבלים והחיבורים ללוח האם ולמסך וזה לא עזר. חיברתי מסך חיצוני ואז זה כן עבד חלקית: עלייה רגילה של ווינדוס מלווה בפסים שחורים לאורך המסך, וכאשר מגיעים לשולחן העבודה המחשב נתקע. הפעלת לינוקס גורמת לדבר דומה. העלאה במצב בטוח של ווינדוס עובדת בצורה תקינה לחלוטין, ניתן לראות בצורה טובה והמחשב עובד לגמרי. ניסיתי להתקין מחדש את הדרייבר של כרטיס המסך אבל זה לא עזר. לטעמי יש בעיה בכרטיס המסך של המחשב, נשרף או משהו כזה, אשמח אם מישהו יוכל לאשר א…
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
מפרט למשחקים כבדים , גרפיקה טובה. תוכנות ומשחקים בעלי דרישות גבוהות במיוחד. רק הייתי רוצה לשמוע אם הוא מאוזן ,ואם אם אם הוא יתאים ל OC שאולי יהיה סיכוי שאני אחשוב על זה בעתיד (אבל לא דחוף). שנתחיל מעבד: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box לוח אם: INTEL LEMONT DP965LTCK CONROE READY זכרונות: KINGSTON 512MB DDR2 667MHz X2 דיסק קשיח: WD 160GB 16MB SATA2 7200 RPM - כ.מסך :SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950PRO 256MB DDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT מארז : sunbeam TRANSFORMER black צורב DVD: LG DVDRW GSA-H10N DOUBLE LAYERED X16 - BLACK - BULK סה"כ משהו כמו 5600- 5700 ש"ח מה אומרים החבר'ה?
-
- 6 תגובות
- 836 צפיות
-
-
יש לי הצעה לרכוש נייד dell d820 ב6000 שח מה אומר הפורום
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורך לימודים, חשוב שיהיה לו מסך גדול. ושיהיה יחסית מהיר, לא כל כך מחפש נוטבוקים. תקציב - 2000 - 3000 * מטרות המחשב - עבודות משרדיות, לימודים * גודל המסך - לפחות 15 * משקל רצוי - לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה, יתרון ל HDMI * בלוטות - לא * גודל מינימלי של כונן קשיח - 200 GB * כונן CD/DVD? צורב - לא חובה * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא (docking station מחוץ לתקציב) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא תודה לעונים...
-
- 6 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לגיימינג וסרטים אם יש לכם הצעות אני אשמח לקבל אותן תודה רבה אני גיימר בינוני וחולה על סרטים וסדרות תקציב : 5500 אפשרות לחריגה קטנה מסך : 16-17 מעבד : i7 שיהיה גם FHD כולל מערכת הפעלה בתקציב
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
אני מעוניין להרכיב מפרט (עדיפות ל AMD) בטווח מחירים זה, כולל מסך וציוד היקפי (חוץ מרמקולים) המחשב הוא לעבודה משרדית, שיכלול צורב DVD ואם אפשר לשים דגש על הכרטיס קול \ לוח אם עם "שבב" קול On board איכותי . תודה
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד קל (אזור ה 1.5 - 1.8 ק"ג) אשר יהיה מוצלח במחיר של עד 5500 ש"ח השימוש למחשב הזה הולך להיות אינטרנט ווורד בלבד אבל אני כן רוצה מחשב מוצלח עם מעבד core 2 DUO, ולשדרג אותו ל 4 גיג'ה זכרון הסתכלתי על מספר מחשב שאני חושב לקנות, בעיקר DELL כי אני מאוד אוהב אותם ויש לי אחלה ניסיון איתם הסתכלתי על ה DELL Vostro 1220, הוא קצת לא לטעמי בעיצוב אבל נראה לי שמבחינת מפרט הוא אחלה ... אשמח מאוד לשמוע תגובות. וDELL M1330 שהוא נראה לי אדיר אבל אני קצת מפחד כי לפי מה שהבנתי DELL הפסיקו לשווק אותו ועכשיו מוכרים את ה Studio XPS 13 שהוא מאוד מוצלח אבל הרבה יותר כבד (קרוב ל 3-3.5 ק"ג) , אפשר להשיג אותו בארץ אבל אני אשמח לשמוע תגובות עליו על המפרט שלו ועצם העובדה שDELL כבר לא …
-
- 6 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה להתייעץ איתכם לפני הקניה. אני רוצה לקנות את המחשב Dell Inspiron 6400 המפרט שלו הוא: מפרט טכני מעבד Intel® CoreTM 2 DUO Processor 2.0GHz T7200 מסך רחב 15.4 WXGA (1280 X 800 רזולוציה) TrueLifeTM כרטיס מסך ATI Mobility Radeon® X1400, זיכרון 256 עם טכנולוגיהHyperMemory דיסק קשיח 120GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 512MB X 2 DDR2 667MHz 8.5 GB/s with dual channel Memory, Maximum 4GB כונן אופטי צורב DVD פנימי DVD+/-RW מערכת הפעלה לבחירה Microsoft Windows XP Home או Professional אחריות שלוש שנים אספקה יומיים תכונות נוספות מודם מובנה 56K1 V.92 כרטיס רשת אלחוטי Wi-Fi 802.11b/g Wireless 1390 כרטיס רשת 10/100 network interface adap…
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב Dell Inspiron 1520 מלפני כמעט 4 שנים, מצויד בדיסק SATA 160GB 5400 RPM. אני שוקל להחליף את הדיסק הזה ב-SSD בהשקעה של 500 ש"ח. מקריאה אונליין אני רואה שזה אמור להיות אפשרי. כמה שאלות: [list type=decimal] [*]האם SSD SATA 3 יעבוד כהלכה עם ממשק SATA ותיק של האינסיפירון הזה ? [*]אני יודע שדיסקי SSD נבדלים באיכות ה-controller שלהם. על איזה דיסק SSD בגודל 60GB עם בקר טוב הייתם ממליצים ? רצוי לא לעבור את ה-500 ש"ח. תודה.
-
- 3 תגובות
- 836 צפיות
-
-
האם למישהו יש המלצות למאוורר שבאמת עוזר ? מהו התקציב שכדאי להשקיע בקניית מאוורר ?
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד, אבל הבעיה היא שאני לא מבין בזה כמעט כלום. השימושים שלי הם: בתוכנות של אופיס (וורד, אקסל ן Power Point) אני צריך את האפשרות לגלוש באינטרנט גם מהבית וגם מבתי קפה (צריך שם חיבור מיוחד/ אלחוטי או משהו כזה?) אני צריך שהוא יהיה עמיד- אני מתכוון להתנייד איתו לא מעט שיעבוד לפחות 3-4 שעות בלי חיבור לחשמל שיהיה לו חיבור למיקרופון (צריך חיבור מיוחד או שזה חיבור USB רגיל?) ואולי אני אשתמש בו קצת להוריד מוסיקה מידי פעם. הייתי שמח להוציא לא יותר מ 4500-5000 שקל השאלה שלי מה אני צריך לחפש מבחינת מפרט
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-
-
לכבוד נסיעה לחו"ל לשנתיים במסגרת העבודה, אחותי החליטה לעבור ממחשב נייח לנייד. הדרישות שלה: אחריות בינלאומית לשנתיים חובה! המחשב יבלה את רוב זמנו באירופה. מסך 15", עדיף רחב. משקל לא חשוב במיוחד כיוון שהמחשב יתנייד בעיקר בתוך הבית. חיי סוללה של לפחות שעתיים. צורב DVD, בלוטות', יהיה נחמד עם יכלול מצלמה, יציאת HDMI גם תהיה נחמדה, זיכרון של לפחות 2GB (עדיף 4GB). המחשב ישמש לגלישה, יישומים ביתיים שונים, צפיה בסרטונים ושיחות וידאו ופה ושם איזה משחק קל, כך שלא צריך כרטיס מסך חזק במיוחד. שירות בינלאומי טוב ואמינות גבוהה מאוד חשובים, אני לא טס לאירופה בכל פעם שיש להם תקלה! המחשב ירכש בארץ, היא רוצה קצת זמן לאלף אותו לפני הנסיעה. יש הצעות?
-
- 10 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש ומתבלבל בין 2 סוגי מעבדים: 1. Intel® Pentium® Dual-Core Processor 2. The Intel® Core Duo processor מה ההבדל בין המעבדים השונים מבחינת ביצועים, צריכת חשמל, חדשנות? אני מעוניין במחשב שישמש אותי בעיקר ל-office,גלישה,צפיה בסרטים ותמונות (לא משחקים כבדים), איזה מעבד אני צריך? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום ותודה על ההתייחסות קודם כל.. אז ככה אני מעוניין במספר פריטים מוגבל אך קריטי : מעבד , זכרון , לוח אם , הרד דיסק , מארז +ספק ,ואם נכנס קירור למעבד. אשמח אם המפרט יורכב מהחנות - נועה מחשבים www.noacomp.co.il כי היא באיזור הצפון . אבל אני לא מבין גדול במותגים החדשים , אני מעוניין בכרטיס מסך שייתן ביצועים טובים ביחס למחירו אבל שלא יהיה יקר מדי. מעבד לפחות מעל 4500MHZ (לא משנה אם אינטל או amd) זכרונות טובים ומומלצים לפחות 2 ג'יגה , ולוח אם טוב , לגבי המארז חשוב לי שיהיו לו אופציות אוורור טובות , ז"א מאווררים או לפחות אופציות למאווררים מגוונות ללא מודינג שאני אצטרך לעשות עם ספק איכותי.. תודה שוב
-
- 9 תגובות
- 836 צפיות
-
-
הAspire V7 הראשון יצא בתחילת מאי והיה "אמור" לצאת בסוף מאי מה שלא קרה. גרסא חדשה חדשה יותר Aspire V7-482PG לדוגמא הוצגה בקומיוטקס 2013 והייתה "אמורה" לצאת בסוף החודש הזה (יוני), ועכשיו סוף יוני ואין שום חדשות על הלפטופ הזה. הסתכלתי באתר של אייסר "קנדה" ויש שם את הלפטופ הזה אבל הוא לא זמין בשום חנות בעולם! למרות שהמפרט שלו כבר קיים... ראיתי הרבה מאוד סרטונים על Hands On של ה-V7, הגרסא הישנה אפילו אבל עדיין, אין שום חדשות בנוגע למכירה של זה. אני אציג לכם לדוגמא את ה Aspire S7-392 שהוצג בתחילת החודש בקומפיוטקס והוא כבר קיים באמזון, בעוד שה-V7 שהוצג באותו הזמן לא קיים באמזון כלל. אם למישהו יש חדשות על הלפטופ אני אשמח מאוד מאוד מאוד כי אם לא אז אני
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-