עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Tov_Tov,

אוקי לאחר חשיבה ארוכה ובעיות שהיה לי עם KSP ( אין להם את הזכרונות והם יגיעו רק בעוד איזה חודש וחצי) החלטתי לקנות במקום אחר אבל אני לא ידוע איפה, כרטיס מסך אני קונה מKSP כי רק להם יש את ה R9800PRO של MSI וכל השאר אני קונה מחנות אחרת ( אני לא יודע עם זה דבר חכם לעשות :\ אבל אין לי ברירה ) בקשר לזכרונות תכננתי לקנות מKSP אבל זה לא הסתדר ולכן עכשיו אני צריך להשקיע 400 שקל יותר בזכורונות השאלה שלי האם ב מחיר של 1600 שקל אני יכול לקנות 2*512 DRR 500 של חברה אחרת ומשהו יותר טוב לOC או ש A-DATA מספיקים. בדקתי מספר מקומות והנה התוצאות: על איזה חנות אתם ממליצים ולהסביר למה, אחריות שירות וכו' .... נ.ב אני משלם במזומן

• 6 תגובות
    • 845 צפיות
  2. בעצם.. מה עדיף היום? AM2 או CORE 2 DUO? ואם אפשר בבקשה תרכיבו לי 2 מפרטים שונים. 1 של INTEL ואחד של AMD בטווח מחירים של 5000 ש"ח ללא מסך.

• 9 תגובות
    • 844 צפיות
  3. Started by or_kudai,

http://www.wallashops.co.il/m2/a/ap.aspx?pi=TZTY0FGIZ אם יש לכם משו אחר להציע בערך אותו מפרט. מחיר לא יותר מ 4300 אשמח לשמוע.

4. Started by adirze,

שלום לכולם, אני צריך מפרט עבור חבר ואני אשמח לעזרה. המחשב מיועד בעיקר למשחקים, התקציב הוא כמו שרשמתי בכותרת 3500-4000 ש"ח. ציוד הקפי שצריך שיהיה במפרט: עכבר, מקלדת (עדיף שיהיו יותר נוחים למשחקים) ורמקולים. במסך אין צורך. במבחינת דיסק קשיח 500GB יהיה מספיק. לא מתוכנן OC. תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 844 צפיות
  5. לא מצליח לעזור לחבר כי לא מבין בניידים הצרכים זה 13 אינצ לאופיס אינטרנט HDMI לסרטים (יציאה לפלזמה) ואוטוקאד 2005 זה לא הכי כבד גרסאות 2005 אבל עדיין חייב להריץ ..... היינו אתמול בבאג אבל לא הגענו להחלטה (לא נראה שהם ממש מבינים שם לגבי אוטוקאד והאם המפרט מספיק או חוסר נסיון ) המחשבים שראינו הם : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9400&perur=2&t=29&c=436 המעבד פה הוא 6100 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9231&perur=2&t=29&c=436 פה המעבד הוא I3 השאלה אם שווה להשקיע עוד 700 שקל רק למעבד חדש יותר ? ועוד ג'יגה לזכרון ... אולי אוטוקאד פונה יותר לכרטיס מסך ואז אפשר להסתפק ב מפרט הראשון ? תודה !!! נ.ב זה מה שהיה לבאג להציע - חברת HP , כל ה…

• 5 תגובות
    • 844 צפיות
  6. שלום, דרוש מפרט ליעוד: -גראפיקה מעולה -משחקים כבדים(דרישה של כרטיס מסך גבוהה ומעבד) אני חשבתי בכיוון Intel . אם לעשות OC בעתיד: לא מתעסק בזה...אני לא שוקל זאת לעתיד. חשבתי על: מעבד-INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX לוח אם- ABIT IB9 זכרונות-G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-2GBNQ כ.מסך-BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL ספק כח-ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מארז- GIGABYTE POSEIDON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-XA1CA יוצא בערך 5700 +/- שאלה : אם יש משחק שדורש למשל 3 ג'גה במעבד,מעבד e6300 יפעיל דבר כזה? 6300 מספיק…

• 5 תגובות
    • 844 צפיות
  7. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6320) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ₪976 לוח אם: GIGABYTE GA-945PL-S3 מחיר: ₪420 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 7300GS 256MB (UP TO 512MB) DDR2 128 BIT TV/O DVI - RETAIL מחיר: ₪353 דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ מחיר: ₪314 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ₪670 מארז: JSP-TECH H-550C - MID TOWER - BLACK + EZCOOL 400W PSU מחיר: ₪261 מחיר סופי: ₪3001 המחיר כולל הרכבה ובדיקה במעבדת החברה מעבדי ‏AMD‏ Price Units Total Athlon 64 4600+ (Socket AM2) X2 DualCore 665 1 665 לוחות אם למעבדי ‏AMD‏ ASUS Price Units Total M2N-E AM2, 570Ultra, DDRII 800, PCI-E 560 1 560 זכרונות‏ DDR II 667 …

• 7 תגובות
    • 844 צפיות
  8. שלום לכולם אני מחפש המלצה למחשב נייד. תקציב: 4500ש"ח ואפשר בפחות (כמה שיותר תשלומים ללא ריבית עדיף) שימושים עיקריים יהיו: 1. גלישה באינטרנט 2. תוכנות אופיס למיניהן 3. מדי פעם שמיעת/יצירת מוסיקה (שיריץ FL8 בצורה טובה, לא ממש משנה לי איכות הרמקולים כי רוב הזמן אני עם אוזניות) 4. סרטים 5. מדי פעם משחקים בסגנון C&C ו-Tycoon (ללא כוונה להריץ FPS כבדים וכדומה), לא אתנגד ליכולת להריץ משחקי מירוצים בגרפיקה סבירה... דרישות (לתקציב הנ"ל): 1. אחריות טובה ולתקופה כמה שיותר ארוכה 2. מפרט כמה שיותר חזק 3. מסך 12.1"-13.3" 4. כמה שיותר קל (סביב ה-2KG זה בסדר) 5. מקלדת נוחה 6. מינימום 2GB זיכרון ואפשר גם יותר 7. HD של 160GB יספיק לי אך אפשר גם יותר (לגיבויים וא…

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  9. Started by tzahi04,

יש לי מחשב המפרט מפורט למטה, (ה512 זה שני כרטיסים של DDR 400 ויש לו מקום לעוד שני כרטיסי זיכרון) הציעו לי למכור אותו ב3100 שקל. והוא עלה לי בסביבות 4000 לפני קצת יותר משנה. האם שווה למכור אותו ולרכוש מחשב עם חלקים חדשים ויותר מתקדמים (למשל במחשב הזה המעבד הוא 32 ביט ו512K קאש והיום יש 64 עם 2 מגה קאש), או שעדיף לא למכור ולהמשיך להשקיע בו כמו להוסיף עוד זיכרון וכאלה או אפילו בהמשך להחליף מעבד. אני לא יודע אם הלוח האם שיש לי הוא בסדר או מוגבל לשדרוג של מעבד יותר טוב. אז.......... מה הייתם עושים במקומי?

• 13 תגובות
    • 844 צפיות
  10. ללא מקלדת עכבר ורמקולים כותרת

• 8 תגובות
    • 844 צפיות
  11. אהלן, אשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת מפרט, זול ככל האפשר: 1. מה התקציב המקסימלי? 1,500 ₪. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך – עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא נגיע למצב כזה, 200 ₪. 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? יש צורך במקלדת, עכבר, רמקולים ומסך (סביבות ה-20 אינץ') – אין העדפות לדגמים, כמה שיותר זול. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? נניח 4, אבל זה לא באמת שיקול. 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה / אופיס / הרכבת מחשב בחנות? יש לכלול הרכבת מחשב בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש א…

12. אז אני חוזר אליכם בבקשת עזרה, אחרי חודש של חיפושים וניסיון להעמיק להבין מצאתי את עצמי ניצב בפני ההחלטה עד כמה אני מוכן להשקיע בנייד החדש שלי. אני מחפש מחשב שישמש אותי ב-5 שנים הקרובות לפחות כאשר השימושים שלי בו הם: צפייה בסרטים (לרוב ללא חיבר לLCD), האזנה למוזיקה (גם בחיבור לרמקולים חיצוניים), אינטרנט (בעיקר סקייפ והורדות), לימודים (מעבד תמלילים וכו..) גם קצת משחקים (רד אלרט למיניהם, משחקי בנייה של חוות/לונה פארק/עיר וכו...) כמו כולם גם אני מעוניין שהמחשב יהיה אמין ככל שניתן. (מעדיף את אלו עם האחריות ל-3 שנים) אני רוצה מחשב עם לפחות 500G, שהמסך שלו לא יהיה קטן מ-15 אינץ' ועדיף שלא ישקף אור וכו' (אני חושב שזה מה שנקרא מסך מט,לא?) כרגע אין לי תוכנות מיוחדות להתקנה אך ל…

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  13. Started by דיוגנס,

מבקש המלצה למחשב נייד קומפקטי, קל משקל, בעל סוללה חזקה ואמין. שימושים : אינטרנט, סרטים, מוזיקה (אין צורך ברמקולים טובים, מספיקה יציאה לאוזניות ) וכתיבת מסמכים וחומרי לימוד. שמתי עת עיני על סדרת asus eee אך יש כעשרים סוגים שונים בלי שינויים של ממש ( חוץ מסדרת המעבד) ואם יש אלטרנטיבה אחרת - מה טוב. אז שוב, התקציב עד 1500 עם אפשרות לחריגה קטנה. תודה וערב טוב.

• 2 תגובות
    • 844 צפיות
  14. שלום רב. לחבר יש את המחשב הנ"ל,נדפק הHD וברצוני לרכוש עבורו כונן 2.5 חדש. זהו הכונן הקיים - http://www.computergiants.com/items/one_item.asp?part=80480 האם יש הבדל בחיבור בין EIDE לIDE או שרק מדובר ברוחב פס שונה כמו SATA\SATA2? יש מניעה כלשהיא לרכוש HD בעל RPM גבוה יותר מהקיים? האם ללכת על IDE או EIDE? **עריכה** חוץ מזה רציתי לדעת האם אין איזשהיא אחריות נפרדת על HD בניידים שניתן לממש כמו שיש בנייחים 3-10 שנים או לכל החיים או משהו בסגנון?

• 6 תגובות
    • 844 צפיות
  15. Started by artv8,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד ב -4000 ש"ח. מצאתי כמה מפרטים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9264&perur=2&t=1&c=339 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9163&perur=2&t=1&c=441 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9051&perur=2&t=1&c=483 המחשב לצורך לימודים,גלישה באינטרנט,וכו'. לא למשחקים כבדים. חשוב לי שיהיה לו 3 שנות אחריות בארץ (במינימום), המליצו לי על הדל, אבל אני מסתייג בגלל שהמסך שלו קטן. בכל מקרה התבלבלתי מכל סוגי המסכים השונים, הזיכרונות, כרטיסי המסך וכו'. מישהו יכול לעשות לי קצת סדר ? האם יש למישהו המלצה לאחד המחשבים האלו או למחשב אחר ? האם יש חברה שעדיף לי לא להתעסק איתה? לאיזו חברה יש תודעת שירות גבוהה ? י…

• 1 תגובה
    • 844 צפיות
  16. אני חייב עזרה. אני מחפש נייד 11.6 שיהיה טוב לאופיס ולאינטרנט. באיזור ה 2000 שקל. תודה רבה מראש. אגב, זה עם חריגה גדולה, אבל איך זה? http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=27161

• 2 תגובות
    • 844 צפיות
  17. שלום לכם, יש לי כרגע מחשב בן 3 שנים (פלוס מינוס), ורק לאחרונה שמתי לב שהוא נהיה "עגלה" רציני... הסימן הראשון היה בזה שהוא נהיה ממש ממש איטי למרות שההתקנה של הווינדוס יחסית חדשה (אין וירוסים), והסימן השני הוא כשהתקנתי משחק חדש (NEED FOR SPEED) ושמתי את ההגדרות הגרפיות על הכי נמוכות המשחק ממש זוחל ולא עובד חלק... לגבי זה שהמחשב איטי (באופן כללי) ראיתי אתמול כתבה בערוץ 2 שאמרו בה שזה יכול להיות בגלל שההרד דיסק שלי מאד ישן ונשחק שחיקה טבעית, לדעתכם זה נכון\יכול להיות? דבר שני אני חושב שהגיע הזמן לשדרג את הכרטיס מסך והזיכרונות, המפרט הנוכחי שלי כרגע הוא כזה: AMD ATHLON 3200+ 64 BIT GEIL 1 GB (לא זוכר כמה MHZ) WD 80 GB SATA 1 HARD DISK כרטיס מסך - Leadtek Geforce 6600gt 128MB ה…

• 10 תגובות
    • 844 צפיות
  18. אני רוצה נייד מטעמי נוחות ומקום. לא צריך אותו מחוץ לבית\חדר. אני לא צריך מפלצת עם כרטיס מסך ברמה הכי גבוהה. רק משהו שיריץ משחקים חדשים בצורה סבירה - אני לא מתכנן לשחק על ההגדרות הכי גבוהות. כמה עולה דבר כזה? איזה מעבדים מגיעים עם מחשבים כאלה? איך הם בהשוואה לקונרו E6500 (ישן, אני יודע, אבל זה מה שאני מכיר. אני לא מעודכן). אפשר למצוא מחשב כזה במחיר נמוך מ-8000 ש"ח? לא צריך צורב DVD, דיסק קשיח -כרגע אני מסתדר עם 120 אבל רצוי יותר, לא צריך יציאות מיוחדות ובלוטוט, מסך - רצוי שלא יהיה קטן מדי, משקל וזמן סוללה - לא חשוב לי. זיכרון פנימי חשוב לי.

• 5 תגובות
    • 844 צפיות
  19. אני צריך מפרט בשביל סבתא שלי. השימושים הם ג'ימייל, וורד ופוורפוינט. כרגע אין לי בעיה להריץ XP אבל בבוא העת שלצערי יגיע, אני אצטרך לשדרג אותו לויסטה. צריך את המפרט המינימלי והזול ביותר לצרכים האלה, אבל שיחזיק זמן ושיהיה איכותי. צריך מחנות באיזור ת"א. לא צריך מסך או כל ציוד היקפי אחר. דיסק קשיח 80 ג'יגה יהיה די והותר. עדכון: כמובן שלא צריך דברים מיותרים לשימוש זה כמו כרטיס מסך ייעודי, מעבד ליבה כפולה מהסדרות היקרות וכו'. תודה, נדב.

• 13 תגובות
    • 844 צפיות
  20. איך ??? Gigabyte "GA-K8NXP - 9" nForce4 Ultra/ sock-939 ANTEC 1080B AMG 430 Watt PSU Thermaltake "A1838" Silent Boost K8 for Athlon64/Opteron CPUs Sock754/Sock-940 -Retail Gigabyte ATI RADEON X800XL 256Mb 256Bit PCI EXPRESS "GV-RX80L256V" VIVO RETAIL Floppy Disk Drive 1.44MB / 3.5", White -BULK NEC "NEC-3540A" Double Layer DVD±R/W/DL 16X White -BULK Genius " KB21E" Multimedia+Office HEB/ENG Black&Sliver -Retail LG 17" Flatron F700P 0.24 mm 1600x1200 Seagate 160GB / Serial-ATA150 / 7200RPM 8MB Cache -Bulk AMD Athlon 64 3000+ Venice Integrated into Chip FSB 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - OEM PQI Turbo Memory 1GB(2x512MB) PC3200 Dual Channel Kit 184-Pin …

• 8 תגובות
    • 844 צפיות
  21. Started by edoson,

אני צריך מחשב לאוניברסיטה... בעיקר כתיבת עבודות תכנות וגלישה ברשת... עכשיו אני יודע שאחותי הסתדרה מצוין עם האינטל 300 מה"צ שלנו, שמותקן עליו XP, אני מחפש מחשב בסגנון הזה, המינימום שאפשר להציע בלי להכנס לרכיבים חרא... לדוגמא המחשב הנוכחי שלי... 1700 מה"צ על ASUS P4S8X וכרטיס מסך של GF... עם מסך 19 אינצ של LG.. כמה עולה כיום מחשב כזה? התקציב נמוך מאוד, פחות מ 1500 ש"ח, ובוודאי שיהיה צורך לחפש בחנויות יד שניה. מישהו יודע איפה אפשר להתחיל בחיפוש כזה או אולי מישהו פה אפילו מעניין למכור? (בפרטי)

22. Started by erjerjerj,

אני מעוניין לקנות 2 מחשבים (אחד לי ואחד לאחי) - פתחתי שירשור נוסף עבור המחשב השני האם יש סיכוי לקבל איזושהי הנחה עבור 2 מחשבים או שהמחיר של שניהם ביחד נחשב נמוך מידי להנחה? 1. מה התקציב? 2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך, אם ניתן לבנות מפרט שייענה על הצרכים בפחות במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך קיים - 17 …

• 7 תגובות
    • 844 צפיות
  23. Started by Shbd,

בעעעע בהתחלה היה לחבר שלי תקציב גדול יותר עכשיו הוא רוצה ב-4K פלוס מסך דק המחשב בעיקר לגלישה, מולטי טסקינג לא רציני עדיף שמרבית ההשקעה תלך לכייון המעבד והמסך זכרון תנסו לדחוף 1 ג'יגה זול אם יכנס ומה שבטוח 120 ג'יגה הארד דיסק הוא לא מוכן לרדת מזה טוב נראה לי בלתי אפשרי אבל תנסו לעשות משהו... תודה.

• 7 תגובות
    • 844 צפיות
  24. היי לכולם, אז כתבתי פוסט לפני כמה ימים בפורומים שונים לגבי מפרט HI-ENDי וקיבלתי בראש , לקחתי את הביקורת וחזרתי אחורה להתייעץ מהתחלה.... אז ככה קודם כל תקציר, ולמטה גם כתבתי בפורמט הפורום: יש לי מחשב שהרכבתי לפני מספר שנים, בזמנו הוא היה לא רע, אבל הוא לא מתמודד יותר מדי בכבוד עם רוב המשחקים החדשים (הסגנון שלי: CRYSIS, ASSASSINS CREED, EA SPORTS למיניהם, GTA וכו') אני מתלבט אם להחליף את כל המפרט (ואם כן אז לאיזה מפרט , בתקווה שיחזיק מעמד לפחות לשנתיים-שלוש) או חלקים נבחרים (זכרון, כרטיס מסך וכו') , אשמח להמלצות המפרט הנוכחי: CPU:Intel Core 2 Extreme QX9770 MOBO:DFI LP DK P45-T2RS PLUSM GPU: NVIDIA GeForce 8800 GTS RAM: PATRIOT 2x2GB - PC2-6400 (400Mhz CASE: AN…

• 3 תגובות
    • 844 צפיות
  25. Started by Coop,

שלום לכולם. לפני קצת יותר משנה ייבאתי לארץ מחשב נייד, מדובר במחשב Dell Inspiron 9400 ששיניתי בו כמה מרכיבים. הבעיה היא שבזמן האחרון הופיעה בעיה עם כרטיס הקול. ישנם ניתוקים שניתנים לפיתרון ע"י נגיעה (או דחיפה עדינה) בחיבור האוזניות ו\או המיקרופון בצד המחשב. הבעייה הזו גם מחמירה ככל שעובר הזמן, כלומר קשה יותר ויותר לתקנה. הבעייה האמיתית היא שפגה האחריות כבר ואני לא יודע למי לתת את המחשב לתיקון. אשמח לקבל עיצה, עדיף באיזור חיפה, כיוון שאני סטודנט כרגע. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 844 צפיות

דיונים חדשים בפורומים