ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך - כמה שהכי יעיל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי בעיקר אינטרנט ותוכנות קלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4.…
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף את הנייד שקניתי לפני 6 שנים. מחפש משהו עם נתונים סטנדרטיים להיום. גודל מסך 15.6, כונן SSD, צורב DVD (כן, אני יודע...), יציאות סטנדרטיות, סוללה איכותית ושלא יהיה כבד מדי. האחריות כאן חשובה. שתהיה ל 3 שנים מחברה עם שירות לקוחות מוכח. זה מה שאני מחפש: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח... חריגה של 100-200 שקל תבוא בחשבון במקרה הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים ביתיים: עבודה משרדית, עריכת תמונות (לא בפוטושופ), גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכי…
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
המפרט כרגע: CPU: E6300 1.86@2.8 MB: ASUS P5B DELUXE MEM: G.SKILL 2GB PK DDR2 800 GRAPHIC: GF 8800GTS 320MB אני משחק על מסך 19 רחב ברזולוציה 1400*990 איפה החוליה החלשה כרגע? זכרון, מעבד, כרטיס מסך?
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
שלום לכולם, האמת שאין לי שמץ ומושג לגבי מחשבים ולכן הגעתי איכשהו לאתר הזה .. ברשותי מחשב ענתיקה שהייתי מעוניינת לשדרג את חלקיו - החלפת המארז ותוכנו (ללא הציוד ההיקפי כמו מסך/מקלדת וכד') מטרת השימוש היא בתוכנות כמו: פוטושופ, אילוסטרייטור (דו ממד), טרידי-מקס (תלת-ממד), פלאש (אנימציה ואתרים) ופרימייר (עריכת וידאו) ולכן חשובים לי בעיקר המהירות, ניגודיות טובה (רזולוציה) וכד' (ייתכן ויש עוד דברים נחוצים, אשמח לשמוע). בנוסף, עדיפות למחשב שקט ושיאפשר הורדת מוזיקה בצורה חלקה (ללא קיטועים).. אשמח לדעת אודות מפרט מתאים + מחירי שוק (ממינימלים) למארז חדש (לא יד שניה). תודה מראש, October82
-
- 7 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עתודאי ונשאר לי כחצי שנה עד הגיוס. אני שוקל את העניין לגבי ללכת על מחשב נייד. מכיוון שהמחשב הנייח שלי עושה רושם שלא יחזיק הרבה זמן. השאלה היא האם כדי לחכות עד אשר אסיים את הצבא ואני יוכל לקנות מחשב שהוא הרבה יותר איכותי ומשוכלל. וגם יהיה לי למחשב שימוש וצורך רב יותר משל היום . הצורך הנוכחי: שמירת מידע רב כגון תמונות, סרטים ומסמכים בצורה בטוחה(אני לא יודע כמה זמן יחזיק ההרד דיסק בנייח שהתחיל לעשות בעיות) משחקים אשר המחשב הישן בקושי מריץ אינטרנט בשימוש יום יומי תוכנות עריכה והנדסה כבדות לעיתים רחוקות. הצורך(המשוער) בעוד 3 שנים: לימודים משחקים אשר בספק אם המחשב שאני אקנה בזמן הנוכחי יחזיק כנ"ל לגבי התוכנות עריכה הכבדות אינטרנט- לא ניראה לי שצריך להיות…
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אבא שלי טס לקוריאה.. ולפי מה שאני יודע המחירים שם נמוכים.. חיפשתי אתרים של חנויות אלקטרוניקה בכדי לקבל אינדיקציה למחירים אבל לא מצאתי.. בכל אופן הבנתי שהמחירים שם מאד נמוכים.. רציתי להתייעץ איתכם איזה מחשב כדאי לי לקחת.. כמה פרטים.. אני רוצה מסך 15 אינצ'.. חשוב לי שהמעבד יהיה מעבד טוב שיחזיק לשנים הקרובות .. המחשב ישמש בעיקר לאח שלי שהולך ללמוד באוניברסיטה החל משנה הבאה.. למחשב מיועד גם כן לאינטרנט.. ככה שכרטיס רשת זה דבר שנדרש.. מה הייתם ממליצים לי לעשות? איזה דגמים נחשבים לטובים.. קנייה של חברה קוריאנית עשוי להוזיל משמעותי את ההוצאה? (דוגמאת LG)? תודה
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
מפרט לגיימר ב4K,ללא ציוד הקפי העדפה לקנות מKSP (או חנות אחרת מומלצת בירושלים P:) תודה
-
- 8 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לאבא שלי כדי שלא יחרוש לי על המחשב שלי בלילה וייתן לי לישון רוב השימוש במחשב הוא גלישה באינטרנט ללא משחקים חוץ מסוליטר :nutty: חשבתי על סמפרון עם לוח M.ATX שיש בו כרטיס מסך על הלוח מסך יכול להיחשב כאופציה תודה לכל מי שיעזור
-
- 7 תגובות
- 839 צפיות
-
-
יש לי מחשב dell inspirion 1764 בטריה 9 תאים-הספק 90WH. (לפני 3 שבועות קניתי מטען חדש) הבטריה פתאם הפסיקה להטען לפני כחודשיים בערך ובגלל זה החלפתי מטען. אז קודם כלאם מישהו יודע איך לתקן את הבעיה הראשית כדי שלא אצטרך לקנות בטריה חדשה זה יהיה מעוללה. בכל מקרה, הסתכלתי ב EBAY וראיתי את הבטריה שאני צריך, יש לי 2 הצעות, בשתיהם הבטריה עולה בדיוק אותו מחיר אבל בהצעה אחת יש משלוח חינם ובהצעה אחרת המשלוח עולה 50 דולר, אני קצת מפחד לקחת את ההצעה של המשלוח חינם אבל אם יש פה מישהו שחושב שעדיף לי ויש לו נסיון רב בEBAY אשמח לשמוע מה הוא חושב, הנה שתי הלינקים לשתי הבטריות : http://www.ebay.com/itm/Genuine-Dell-Inspiron-1464-1564-1764-battery-9JJGJ-NKDW-/310333070912?pt=Laptop_Batteries…
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
מעבד 2500 Barton mobile+ קירור של VAntec (עובד יציב כבר שנה ב- 2.4 גיגה הרץ 3600+) לוח Epox 8rda3+ rev3.2 זכרון 512MB DDR333 GEIL הארדיסק 160GB Samsung (נקנה לפני חודש) כ.מסך BFG6800 - צינורות פתוחים חוץ מזה בלי אוברקלוק ועובד מצוייי מארז compucase + HEC300W סידירום X52\צורב X24 מקלדת ועכבר סטנדרטיים ללא מסך.. חלק מהרכיבים עדיין באחריות יצרן... אז כמה לדעתכם הוא שווה ? אבל תהיו הגיוניים תודה
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
מכיוון שאני רואה 3-4 דיונים כאלו נפתחים כל יום(לפחות ), חשבתי שיהיה חכם לפתוח דיון עם מפרטים מומלצים לתקציב. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=326072.0 דיון של freakazoid עם מפרט מצוין לתקציב, גם אם טיפה גולש. הערות למפרט: לאלו שתיכננו על 4000 ולא יותר, אפשר לרדת ל250 או 350 גיגה על הכונן הקשיח, להחליף ל9600GT להחליף למארז טיפה זול יותר( עם ספק כמו ה enermax liberty 400) או להוריד טיפה מהקירור. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=326046.msg2823404#msg2823404 המפרט הראשון של Darklloth בדיון הזה גם הוא מצוין וכמו שאפשר לראות דומה מאד למפרט של freakazoid. אותן ההערות על המפרט של freakazoid מתאימות גם כאן. הערות: א) אם אתם מתכנים OC אז לרוב עדי…
-
- 3 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אהלן אז ככה, אמא שלי מחפשת מחשב נייד בעיקר לצורכי עבודה ומולטימדיה (אינטרנט, סקייפ וכד') אני ממש לא מבין בתחום כי אני רואה שיש אלפי ניידים ואין לי מושג מה עדיף על מה... רק חשוב לה שהמסך לא יהיה קטן סטיל 10" כעיקרון התקציב הוא 2000-2500 ואם יש צורך אפשר לחרוג ממש מעט (אני לא חושב שיש צורך..) תודה!
-
- 0 תגובות
- 839 צפיות
-
-
היי לכולם יש לי מחשב נייד של HP DV6186 בן 3 שנים פלוס מינוס , הסוללה שהגיעה עם המחשב שבקה חיים לכן לפני כשנה קניתי סוללה חדשה ומקורית. הסוללה בערך בת שנה , היא נטענת רק עד 72% ולא נטענת מעבר לכך, במחשב כתוב (מחוברת/נטענת72%) וזה לא זז למעלה לעולם. מה יכולה להיות הבעיה/הצעה לשיפור?
-
- 3 תגובות
- 839 צפיות
-
-
בעצם.. מה עדיף היום? AM2 או CORE 2 DUO? ואם אפשר בבקשה תרכיבו לי 2 מפרטים שונים. 1 של INTEL ואחד של AMD בטווח מחירים של 5000 ש"ח ללא מסך.
-
- 9 תגובות
- 838 צפיות
-
-
המחשב מיועד לסטודנטית ויצטרך להריץ תוכנות כגון matlab, מתמטיקה וכו'. לפי דעתי רצוי שיהיה עם מעבד כפול ליבה.
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט עבור חבר ואני אשמח לעזרה. המחשב מיועד בעיקר למשחקים, התקציב הוא כמו שרשמתי בכותרת 3500-4000 ש"ח. ציוד הקפי שצריך שיהיה במפרט: עכבר, מקלדת (עדיף שיהיו יותר נוחים למשחקים) ורמקולים. במסך אין צורך. במבחינת דיסק קשיח 500GB יהיה מספיק. לא מתוכנן OC. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום רב, חברים. אני מתכנן לרכוש לפטופ בקרוב, כאשר המטרה העיקרית בו היא צפייה בסרטי 720P HD (ואם יתמוך גם ב-1080P אז מה טוב). יש לי כרגע לפטופ עם רמקולים מובנים על הפנים, בחיי. עוצמת המקסימום שלהם היא פשוט בדיחה! אז חשוב לי שהרמקולים יהיו מצוינים, מדהימים ולא פחות. כמובן שגם צריכה להיות תמיכה מעולה באוזניות, שזה חסרון נוסף בלפטופ הנוכחי שלי. יציאת HDMI יכולה להיות בונוס נחמד, אך לא הכרחי במאה אחוז. זאת על מנת שלא יבוא על חשבון דרישות אחרות שחשובות לי יותר. מה שכן, חובה שהלפטופ יתמוך במס' פעולות "כבדות" במקביל ובו זמנית. דוגמה שנדרש ממנו לעבוד באופן יציב וחלק: הרצת סרט 720P (בנגן מדיה פלייר הרגיל או הום סינמה קלאסיק), מיקרוסופט וורד, מס' רב של לשוניות בפיירפוקס + התוכנה פת…
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת מחשב נייד אשר ישמש בעיקר לצפייה בסרטים, מוזיקה ואינטרנט. משחקים כמעט ולא. חשוב שהכרטיס מסך יהיה איכותי ולא סתם מובנה, היות ומדי פעם ארצה לחבר אותו לטלויזיה - HD, שתהיה יציאת HDMI כמובן [סביר להניח שזה "ברירת מחדל"?] ושאוכל להריץ סרטים בצורה חלקה, לגבי זיכרון - 4GB כמו כן, אין לי מושג איך זה הולך במחשבים ניידים, אבל שאוכל לחבר אליו רמקולים 5.1 שברשותי - שהכרטיס קול יתמוך בהם, מסך - 15.6 אפשרי יותר אם יעמוד בתקציב. בנוגע למשקל - עדיפות שיהיה כמה שיותר קל. אבל לא חובה. התקציב שלי הוא עד 4000. חשבתי אולי על - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5540&CatCode=315 אבל אין לי ניסיון עם החברה "Acer", ואני חושבת יותר לכיוון של Dell, Asus ,Lenovo אולי טו…
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
לא מצליח לעזור לחבר כי לא מבין בניידים הצרכים זה 13 אינצ לאופיס אינטרנט HDMI לסרטים (יציאה לפלזמה) ואוטוקאד 2005 זה לא הכי כבד גרסאות 2005 אבל עדיין חייב להריץ ..... היינו אתמול בבאג אבל לא הגענו להחלטה (לא נראה שהם ממש מבינים שם לגבי אוטוקאד והאם המפרט מספיק או חוסר נסיון ) המחשבים שראינו הם : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9400&perur=2&t=29&c=436 המעבד פה הוא 6100 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9231&perur=2&t=29&c=436 פה המעבד הוא I3 השאלה אם שווה להשקיע עוד 700 שקל רק למעבד חדש יותר ? ועוד ג'יגה לזכרון ... אולי אוטוקאד פונה יותר לכרטיס מסך ואז אפשר להסתפק ב מפרט הראשון ? תודה !!! נ.ב זה מה שהיה לבאג להציע - חברת HP , כל ה…
-
- 5 תגובות
- 838 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חרגיה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WITCHER 3, AC:U, GTA V,PLANETSIDE 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1980x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
רציתי לדעת כמה שווה המפרט שלי כולל הציוד ההקפי אז ככה: מארז: haf 932 זוג כרטיסי מסך: ati hd6870 לוח אם: gigabyte-z68ma-d2h-b3 מעבד: i5 2500 -3.30 ghz תושב 1155 ספק כוח של סנסוניק 620w זוג כרטיסי זיכרון של 4 גיגה דיסק קשיח של 1tb קרור של המעבד אני לא זוכר מקלדת:מייקרוסופט x6 עכבר: לוגיטק g500 משטח לעכבר של steelseries מסך:סמסונג syncmaster 2233 תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
אני מחפש נייד לשימושים הנ"ל. המחשב יהיה נייח רוב הזמן ולכן משקל וזמן סוללה לא חשובים. חשוב שהמחשב יהיה אמין ומאיכות גבוהה ושתהיה אחריות ארוכה (3 שנים?). חשוב גם שהשרות/אחריות יהיו בירושלים אם אפשר. המחשב צריך לכלול מערכת הפעלה אבל אין צורך בשום דבר מיוחד אחר (יציאות מיוחדות וכו'). תודה.
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב המחשב שלו ישן לאללה והוא כולו נדפק אני מדבר על שבור לא סתם אז הם רוצים לקנות מחשב תקציב 2000-2500 שח אפילו פחות אם אפשר שימושים קצת אינטרנט (מודם) office וקצת משחקים אבל לא משהו מטורף
-
- 3 תגובות
- 838 צפיות
-
-
מה לדעתכם גודל המסך האידיאלי במחשב נייד. קחו בחשבון נוחות עבודה, משקל, מולטימדיה וכל מה שעולה בראשכם. אנאנ נמצקו בחירתכם, תודה.
-
- 5 תגובות
- 838 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת מפרט, זול ככל האפשר: 1. מה התקציב המקסימלי? 1,500 ₪. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך – עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא נגיע למצב כזה, 200 ₪. 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? יש צורך במקלדת, עכבר, רמקולים ומסך (סביבות ה-20 אינץ') – אין העדפות לדגמים, כמה שיותר זול. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? נניח 4, אבל זה לא באמת שיקול. 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה / אופיס / הרכבת מחשב בחנות? יש לכלול הרכבת מחשב בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש א…
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-