ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,418 דיונים בפורום זה
-
מעבד Pentium E5300 310 לוח GIGABYTE G31M-ES2L 260 זכרונות 2x2GB Patriot Signature 310 הרדיסק 1TB SEAGATE 410 כרטיס גראפי ZOTAC 9800GT ECO 512MB 500 מארז Frontier Diva Aluminium Micro Silver Case With 500W 300 סט מקלדת עכבר Wireless Optical Desktop Set 70 119 צורב דיוידי 115 סך הכל 2324 ש"ח. מסך 22" כבר יש. מערכת סאונד גם כן יש. לא מתוכנן OC, אני לא נמצא שם כל יום ואני מעוניין במינימום צרות. חשוב לי שלא יהיה רועש אבל לא חייב להיות שקט כמו קבר. כמו ששמתם לב זאת מערכת MICRO ATX. כמה שאלות: האם הכרטיס גראפי יכנס במארז ? האם יש כרטיס גראפי יותר משתלם בסביבות המחיר הזה (שיכנס במארז) ? האם יש סיבה לא לקנות את הלוח הזה שהוא קצת י…
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
מעבד: ®Intel Core™2 Duo E7400 - 550 ש"ח קירור למעבד: Scythe NINJA 2 Rev.B - 188 ש"ח לוח אם: MSI P45-8D - 700 ש"ח כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD 4670 512MB - 375 ש"ח זכרון: Kingston KVR800D2N6/2G DDR2 - 155 ש"ח ספק כח: Corsair CMP SU450VXEU - 390 ש"ח (נקלח מהאתר של אייבורי) מה אתם אומרים? יש משו שהייתם מחליפים באותו תקציב?
-
- 5 תגובות
- 644 צפיות
-
-
הרכבתי בעצמי לפי הנסיון החודשי שלי פה בפורומים של מחשבים. המפרט מיודע בעיקר לגיימינג כבד כגון GTA 4 Dead Space או בקיצור רוב המשחקים החדשים שיצאו.. יתחבר למפרט מסך "19 מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ₪1169 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P43-ES3G ₪423 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4 - TITANIUM EDITION : OCZ2T800C44GK ₪408 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 VAPORX 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1219 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪305 ספק כוח: [..] SEASONIC 500W : SS-500ET ₪352 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 250GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD252KJ ₪213 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל…
-
- 7 תגובות
- 822 צפיות
-
-
1.רוצה להריץ משחקים ברמה גבוה מאוד לדוגמא: gta,crysis.c.o.d 2.אין לי צורך בציוד היקפי כלל 3.חשוב שהמחשב יהיה שקט יחסית (אבל לא על חשבון קירור טוב) 4.אינני מתכנן לבצע אוברקלוק ולכן חשוב שחבילת הסטוק תיהיה מספיק טובה גם ללא אוברקלוק. 5.לא צריך מערכת הפעלה. המחשב יורכב בחנות (עדיפות לחנויות בירושלים) 6.חשוב לציין כי אני הולך לחבר את המחשב למסך טלוויזיה lcd 32". 7. התקציב הוא 5500 ש"ח ללא חריגה. דבר נוסף.. ראיתי שהושק בארץ הכרטיס מסך hd 4850 שתומך בdirectx 11 האם כדאי לכלול אותו במפרט? האם הוא מספיק טוב בשביל משחקים כבדים? תודה רבה, אורי.
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אחותי הקטנה עומדת לסגור 15 אביבים (טוב, סתוים) והוטל עלי לבחור לה מחשב חדש. המחשב ישמש לעיסוק אובססיבי בתוכנות מסרים, גלישה בלתי סופית ב-Facebook, אולי מדי פעם קמצוץ של לימודים ומשחק אחד ויחיד - SIMS 3 אין צורך בשום ציוד היקפי או במערכת הפעלה. יחובר למסך 22" ברזולוציה של 1680X1050 בעל יציאות DVI ו-VGA השקט אינו שיקול מרכזי (ממילא לא ישמעו את הרעש מבעד למוסיקה המחרישה) , נאמר 4-5 מתוך 10. לא מתוכנן OC. יש צורך בצורב כמובן, וכונן קשיח של לפחות 500gb. אין צורך בשום דבר מעבר לסטנדרט כגון כרטיס טלווזיה או יציאות מיוחדות כלשהן. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בונה HTPC להורים שלי, המחשב יהיה רק לסרטים. 80% MKV שקיימים היום ברשת באיכות 720P וה20% יהיה על MKV 1080P מה דעתכם יעבוד טוב? ואיזה מהכרטיסים עדיף? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום וברכות על האתר החדש כרגע המפרט הבסיסי שלי הוא כזה: Intel Core 2 E6300 @ 1.86Ghz Intel Dp965lt 512x2 DDR2 @ 667 1024x1 DDR2 @667 סה"כ 2 גיגה ראם. Geforce 6800Gs 256Mb הארדיסק 350 גיגה של WD וזהו סה"כ אני מתלבט בין לשדרג את המפרט הקיים או לקנות מחשב חדש תחת התקציב של בערך 2000 שקלים. התקציב אמור לכלול גם מסך לכן אני שוקל את האפשרות של לשדרג את המפרט הקיים. מה עדיף ? ואם כבר לשדרג מפרט קיים אז איזה חלקים כדאי להחליף ואיזה לא? המחשב אמור לשמש בעיקר למשחקים וגרפיקה, כך שהוא אמור להיות חזק, אבל לא מפלצת. תודה מראש, דור.
-
- 4 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום לכולם אנירוצה לקנות מחשב שיחזיק לי לתקופה ארוכה אמין וחזק. אני רוצה לוח אם, מעבד, כרטיס מסך (שאני מתלבט בין החדשים 5XXX), זכרונות. ואולי גם ספק כוח שאני לא יודע אם מה שברושתיי מספיק חזק. בין 4K-5K גג. תודהמ ראש
-
- 6 תגובות
- 752 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 1500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: כדי שסבתא תראה את התמונות של הנכדים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. אינטרנט ואופיס. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. לא 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב…
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-
-
תראו יש לי התלבטות ואני לא יודע מה לעשות . יש לי נייד ישן LENOVO 3000 V100 שהוא בגודל 12 אינטש ויש לי את ה LENOVO IDEAPAD S10E 41875QG שאני רציתי לרכוש אבל ביטלתי ברגע האחרון . יש לי התלבטות היא קשה . הנייד הישן הוא LENOVO 3000 V100 צריך סוללה וגם וינדוס חדש מקורי .זה יעלה בסביבות 500-700 שייח . הנייד החדש שרציתי לרכוש הוא LENOVO IDEAPAD S10E הוא עולה בסביבות 1700 שייח . מה לעשות ?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לקבל חוות דעת על מחשב שבניתי. המחשב יהיה מחשב HTPC וישמש גם למשחקים, לא מתוכנן OC. המחשב יתחבר לטלוויזית HD Ready (1366*768( הייתי מעדיף שהמחשב יהיה שקט וקריר ככל הניתן. התקציב אומנם גדול יותר מהמחיר הסופי אבל אני לא רואה סיבה להשקיע במעבד או כרטיס מסך חזקים יותר. הנה המפרט: מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Tray ₪367 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE6300ay לוח אם ASUS P5KPL-CM ₪271 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31144 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪241 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-4-4-18 Fatal1ty ₪341 כמות:1 http://www.skypc…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תראו יש לי התלבטות ואני לא יודע מה לעשות . יש לי נייד ישן LENOVO 3000 V100 שהוא בגודל 12 אינטש ויש לי את ה LENOVO IDEAPAD S10E 41875QG שאני רציתי לרכוש אבל ביטלתי ברגע האחרון . יש לי התלבטות קשה . החשב הנייד הישן הוא LENOVO 3000 V100 צריך וינדוס אורגינל וגם צריך סוללה זה הכול בסביבות 500 - 600 שייח . המחשב שאני רציתי לקנות הוא LENOVO IDEAPAD S10E הוא 10.1 אינטש עולה בסביבות 1600 - 1700 שייח . מה לעשות ?
-
- 1 תגובה
- 553 צפיות
-
-
שלום רב, התכוונתי לרכוש מחשב שולחני של HP, שיחליף את הדגם הישן יותר שמצוי אצלי. בפורום כרטיסי מסך יעצו לי להיעזר במומחים כאן שיוכלו להרכיב עבורי מפרט איכותי שייתן תמורה גדולה יותר לכסף. אז בכדי שלא יהיו לי אחר כך נקיפות מצפון, אשמח לקבל את המלצותכם, בהתאם לדרישות כדלקמן: 1. מחשב עוצמתי שיריץ תכני HD חלק, בלי קרטועים וללא שום מאמץ. 2. דיסק ענק בנפח 1 טרה (רצוי לחלק לשני דיסקים של 500) 3. המחשב לא מיועד לשמש כמדיה סנטר בסלון (יש לי כבר אחד כזה) ולכן אין צורך במארז ממש איכותי, המקובל למחשבים מהסוג הזה. 4. חייב מעבד של אינטל 5. כולל מערכת הפעלה 6. אין צורך במסך. גם לא במקלדת, עכבר ורמקולים. 7. אין צורך בכרטיס PVR תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 939 צפיות
-
-
ברשותי דל E6400, אני רוצה להשתמש במקשים עם המספרים הכחולים, אבל אני לא רוצה ללחוץ כל הזמן על כפתור Fn. לא מצאתי כפתור שנועל את המקש Fn או את המספרים. יש את השילוב של Fn + f4, זה מדליק מן מנעול עם הספרה 9 בפנים, אבל אם אני לוחץ על המקשים אז עדיין יש אותיות ולא ספרות. אני מאוד מקווה שיש דרך לפתור את הדבר הזה, אחרת זה ממש מחדל. בבקשה תגידו לי שאני טועה, ותודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
מחשב לגיימינג בעיקר וסרטים, ללא ציוד נלווה וכמובן ללא מסך. שיהיה מבוסס core i5 חנות באזור חדרה (כמובן שתיהיה אמינה). התקציה הוא 3700 אפשרות לחריגה של 200 שקל גג תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום רב לצערי אני רואה במפרטים המומלצים רק מחשבים למשחקים ו/או שימוש משרדי ולא ליישומים גרפיים אני זקוק למחשב שיאפשר עבודה מהירה על קבצי HD ממצלמת הוידאו שלי התוכנה העיקרית שאני עובד איתה היא ULEAD שאר השימוש במחשב הוא גלישה וישומי אופיס ברמה בסיסית בלבד התקיב עד 3000 ש"ח למחשב נטו ללא ציוד היקפי אשמח להמלצות תודה מראש רן
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
איך אני יכול לשחזר הגדרות יצרן בנייד מיני (DELL) אני רוצה להחזיר את הווידוס למצב הראשון שלו
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי HP DV-3 והתקנתי הכל כרגיל רק שחלק מלחצני השילוב של ה FN לא עובדים, לדוגמה מצב השינה והנעילה עובדים אבל אם אני לוחץ על FN+PLAY אמור לעלות ה מדייה פלייר וזה לא קורה, האם צריך להתקים איזה תוסף או שיש דרך להגדיר את זה? תודה רן
-
- 1 תגובה
- 886 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי--4000 ש'ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף-בעיקר משחקים שיריץ את כולם גם בעתיד 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך -יש צורך בהכול אבל לא צריכים להשקיע -עדיף מסך 22 אינץ מקלדת +עכבר פשוטים 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)-צריך הכול 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי-- 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם-כרגע לא מתוכנן . 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/…
-
- 6 תגובות
- 670 צפיות
-
-
אפשר לנעול אני רואה שכ"כ מומלץ לחכות לכרטיסי מסך החדשים אז אני אחכה למרות שאני כבר 5 שנים אם אותו מחשב
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
היכן אוכל לבצע חריטה למקדלת הנייד באזור אשקלון, או בכללי מה שהכי קרוב.
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
היי , מחשב מיועד למשחקים בעיקר - סימולטורים למינהם תקציב 3500 כולל מסך . מפרט שקיבלתי בחנות (למעשה חבר שרוכש) מארז MIDITOWER 500W לוח אם - intel topsfield P43 ddr2 ATX מעבד - intel c2q 8200 זכרון - 2gb 800 ddr2 דיסקשיח - wd 500GB 16MB SATA2 כ.מסך - GAINWARD 9500GT DDR2 1G HD צורב - LG DVD-RW SATAx20 מקלדת + עכבר USB רמקולים - SBS-A35 2.0 מסך - Horizon 4:3 DVI SPK 19 אני לא מומחה אבל המפרט לא נראה לי ואשמח לשמוע הצעות למשהו משופר במסגרת התקציב תודה .
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כחודש וחצי קיבלתי מארה"ב את הלפטופ החדש שלי Dell Studio 14z עם סוללה 8 תאים ובכללי אני מרוצה ממנו הדבר היחידי שמפריע לי איתו זה שלפי הנתוני יצרן המחשב אמור להחזיק עם הסוללה שלי בסביבות ה5 וחצי שעות אני יודע שאני צריך לקחת את ה"הבטחות" האלה בערבון מוגבל, והייתי מצפה שהסוללה תחזיק לי כמו שקראתי בביקורת של אתר מחו"ל שהצליחו לסחוט מהמחשב מעט מתחת ל5 שעות לאחרונה בדקתי את העניין, הטענתי את המחשב באופן מלא, כיביתי את כל ההתקנים האלחוטיים (Wireless, Bluetooth) הורדתי את הבהירות של המסך למינימום האפשרי והעברתי את המחשב למצב Power Saver. בדקתי כמה זמן המחשב יחזיק מעמד בעבודה רגילה (צפייה בסרט) והתוצאה שקיבלתי היית שעתיים וחצי מה שלא נראה לי הגיוני השאלה שלי היא, ה…
-
- 6 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד של HP מסדרה dv6500 ולאחר תקופה של גסיסה נפטרה לי הסוללה עליה השלום אני מחפש באי ביי סוללה חדשה ונתקלתי בדגם של 12 תאים 9600 MAH ורשום שזה מתאים לסדרה של המחשב שלי אבל הבעיה היא שגם רשום שזה מספק v11.1 לעומת ה 10.8 שהסוללה הישנה סיפקה .... השאלה אם זה יכול לפגוע לי במחשב או שאני יכול לקנות את הסוללה הזאת . כמו כן ראיתי גם סוללה של 12 תאים אבל 8800 MAH שמספקת את 10.8 אבל מן הסתם ה9600 תחזיק יותר זמן ... הפכתי את הרשת ואני באמת אובד עצות תודה מראש לכל העונים
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לצערי המחשב הוותיק של ההורים שלי הפסיק לעבוד בצורה תקינה (לוח אם? ספק? דיסק?) והם נואשים למחשב ולכן החליטו שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש. הדרישות שלהם מינימליות (אינטרנט/סוליטר) ולמעשה מחשב בן 10 היה מספק אותם, ובכל זאת הם מחפשים משהו אמין, שלא יפסיק לעבוד כל חודשיים שלושה ויחייב אותם לפנות לטכנאי. ניסיתי למצוא את המחשב הזול ביותר האפשרי (פחות או יותר) שקצת חורג מהתקציב, וכדי להוזיל עליות חשבתי להשתמש ברכיבים מהמחשב הישן, מעבר לציוד ההיקפי. בנוסף להערות על המפרט המצורף (אם יש הערות) יש לי מספר שאלות לגבי שימוש במחשב הישן: 1. ה CD עובד לפי דעתי ואין להם צורך בו מעבר להתקנה הראשונית, ולכן שימוש ב CD המקורי נראה לי פתרון טוב לחריגה מהתקציב. מה שאני לא ממש יודע זה האם החיבורים הש…
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-